сряда, 5 май 2010 г.

СЛЕД ДОБРИТЕ НОВИНИ ОТ ДНЕС, ДА СЕ ПРЕБОРИМ И С ОСТАРЯВАНЕТО! ОПТИМИЗАЦИЯТА НА РАЗХОДИТЕ И ИНВЕСТИЦИИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ УМНО ВСЕ ПАК!

• СЪКРАЩЕНИЯТА НА РАЗХОДИТЕ в държавната администрация действително ЩЕ БЪДАТ 20 %, но не за сметка 20-процентно съкращаване на хората от там!!! – ПО ВЪПРОСА ИМА КОНСЕНСУС СЪС СИНДИКАТИТЕ НИ, УРА?
• УВЕЛИЧАВАТ СЕ ИЗРАБОТЕНИТЕ ГОДИНИ ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ (т.нар. ОСИГУРИТЕЛЕН ТРУДОВ СТАЖ ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ – за жените става: признат за пенсиониране вместо досегашния от 30 години, вече ще бъде 37 години, а при мъжете от 37 става на 40). Възможно е и по-ранно пенсиониране.
• ДДС–то ОСТАВА 20 %, ПАК УРА!
• Предстоят: ПРОМЕНИ В КОДЕКСА НА ТРУДА и ЗАКОНА ПРИ ПЕНСИОННИРАНЕ! –
ето сега е моментът да сме внимателни като как ще се стори това, а не после да се оплакваме – потребно е по-масово и активно коментиране на темите във Фейсбук и по блоговете, повече координация помежду ни, повече доставени до съответните писмени граждански позиции, ако се наложи и ББ да занимаваме с тези ПРОМЕНИ, но да го направим "гражданското си нещо"в реално време!


Естетичната хирургия все по-безболезнена и ефективна!

Тук иде реч за новата техника Self Regenerin и “чудесата “й. За първи път тя е представена 2007 година в Париж по време на конгрес на дерматолозите и пластичните хирурзи. Днес това чудо в естетичната медицина е разпространено освен във Франция, но и в Испания, САЩ та дори и в Азия.
“Чудесията”- Regenarc се състой в инжектиране на собствен колаген, тромбоцити или PRP – плазма богата на тромбоцити. Инжектирането на собствени тромбоцити се използва като физиологичен филер, който ревитализира цялото лице, намалява бръчките и тонизира кожата без да се налага оперативна намеса или въвеждане на чужди тела, а ефектът от подмладяването придава естествен вид на лицето. От благотворния й и безвреден за човешкото тяло ефект се ползва и традиционната медицина вече 10 години – например в офталмологията, при сърдечни и ортопедични манипулции, основно за по-лесно заздравяване на рани.
Какво представлява този иновативен метод? Ами той е свързан е с инжектирането на вещество, получено от клетки на самия пациент, което и предотвратява наличие на чуждо тяло в организма ни – т.е. не е нужно време за каквато и да било адаптация след вкарването на веществото, тъй като то е екстракт от концентрираните ни собствени тромбоцити. Последните са едни от трите вида клетки в кръвта, които съдържат “фактори на клетъчния растеж” и стимулират производството на колаген и хиалуронова киселина от кожните фиброобласти.

Процедурата се извършва амбулаторно, не се налага болничен престой, нито период за възстановяване. Взема се кръв от вената на ръката, поставя се в епруветка и веднага се центрофугира в продължение на 5 минути, отделя се плазмата, която е богата на тромбоцити. След което новополученото вещество се инжектира с много фина игла в онези участъци на лицето, предвидени за третиране (назалните бразди, бръчките тип “пачи крак”, ръцете, деколтето...). Продуктът “Self Regenerin “ е 100% биологично съвместим, защото както разбрахте е приготвен от собствени клетки – опасността от алергични реакции или отхвърляне е сведена до минимум.

И нещо по технологията на процедурата: убожданията са повече от едно и продължават половин час. Може да се предизвика усещане за затопляне или леко подуване до 4 часа след манипулацията. Възможно е поради убождането да се появи и леко кръвонасядане. Кандидатът, подходящ за тази техника е всяка жена между 40 до 55 години – в тази възрастова граница резултатите са гарантирано отлични. При мъжете идеалният кандидат е между 50-60 години, независимо дали е пушач или не.

Токова е мнението на д-р Борислав Кирчев, акушер-гинеколог и мезотерапевт, а това е адресът на който той може да бъде потърсен : Специализираната клиника - София на ул. „Чаталджа” 71, тел. 02/944 60 17 и 02/944 13 92 или GSM 0887/354 597, а това е линк към страницата му: http://www.sibir.bg/blog/ninkaka/?tag=%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B8

ЛИЧНО АЗ СЪМ УБЕДЕНА, ЧЕ ТОВА Е НАЙ-ЛОГИЧНАТА БОРБА С ОСТАРЯВАНЕТО, ПОНЕ ЗА МОМЕНТА. НЕ СЪМ ПРОБВАЛА, НО ДО ТУК ВСИЧКО МИ ЗВУЧИ КАТО ДОБРОНАМЕРЕН КЪМ ПАЦИЕНТА АКТ!

Първите три дни от болничните ще се плащат на 70 %; ДДС остава 20 на сто
Правителство, синдикати и работодатели се спорязумяха по спорния текст от антикризисните мерки свързан с плащането на болничните.

Работникът ще получава по 70 % от надницата си през първите три дни, които ще се плащат от работодателя, от четвъртия ден болничните ще се поемат от националния осигурителен институт. Тази мярка ще важи до края на годината.
Данък добавена стойност няма да се увеличава. За целта ще се намалят с 20 на сто разходите в администрацията, което обаче не означава 20 процента съкращения. Според изчисленията по този начин до края на годината ще бъдат спестени 900 милиона лева.

"Днес намерихме компромисен вариант, който ще даде възможност на хората, които са болни и имат нужда да ползват болнична помощ. Със социалните партньори се договорихме до 31.12 2010 година осигурителят да изплаща по 70 % на ден за първите три дни от болничния", заяви социалният министър Тотю Младенов след срещата си със социалните партньори днес.

Паричните обезщетения след третия ден на заболяването ще се изплащат от средствата за НОИ в размер на 80 %. / bnr.bg/sites/horizont/News/Bulgaria/


Кабинетът планира увеличаване на осигурителния стаж
Автор: Цвети Стоянова
Започва масово да се подготвя пенсионната реформа и някои от решенията трябва да влязат в сила още от средата на следващата година, а други от 1 януари догодина, съобщи социалният министър Тотю Младенов.
Най-важното, което смята да предприеме правителството, е да запази възрастта за пенсиониране както в момента – 60 години за жените и 63 за мъжете, но да вдигне изискуемия осигурителен стаж, който трябва да стане 37 години за жените и 40 години за мъжете. Това ще стане от юли следващата година.
Ако на мъж или жена не достигат 3 години стаж, ще има вариант за ранно пенсиониране, но при непълна пенсия. За всяка липсваща година стаж ще се одържат по 2,4% от пенсията.
Спира се с намаляването на осигурителните вноски от следващата година, а още от 1 януари догодина се ограничава ранното пенсиониране в армията и полицията. От досегашните изискуеми 25 години стаж в системата, за да се пенсионират служителите в МВР и армията, ще трябва да имат 30 години стаж, като на длъжност в армия и полиция ще трябва да са били поне 16,8 години.
Пенсиите ще се осъвременяват на базата инфлация и икономически ръст, обясни още социалният министър Тотю Младенов. А една година работа в първа категория труд от следващата година ще се признава за 5, а не както е в момента 8 към едно.
Очаква се законодателните промени за реформата да бъдат внесени през септември промени в парламента за одобрение./ bnr.bg/sites/horizont/News/Bulgaria/

ДПС ще сезира КС заради редуциране на съставите на независимите регулаторни органи
Автор: БНР
Движението за права и свободи ще сезира Конституционния съд, заради редуциране на съставите на независимите регулаторни органи. Вече беше намален броят на членовете на Комисията за регулиране на съобщенията, в ход е и редуцирането на състава на СЕМ.
Христо Бисеров от ДПС съобщи, че в деловодството на Народното събрание са внесени два нови законопроекта със същата цел: "За подмяна на Комисията за защита от дискриминация и за подмяна на Комисията за защита на конкуренцията. По този начин подменените и подменящи се органи регулаторни с мандат става седем. Това, което прави силно впечатление е, че липсва единен принцип на тази промяна, че единственият принцип, който се спазва, е да бъдат запазени хората, които ГЕРБ назначи. И наистина това е въпрос, по който Конституционният съд ще бъде сезиран от нас."/ bnr.bg/sites/horizont/News/Bulgaria/

В Александровска болница се организират безплатни прегледи
Автор: Александра Михайлова

На 11 май, вторник от 8 до 14 часа в Клиниката по кожни и венерически болести на Александровската болница ще се проведат безплатни прегледи. Поводът е Националния ден за анонимен безплатен скрининг и профилактика на рака на кожата, който се организира за пета поредна година от Българското дерматологично дружество.
Предварително записване можете да направите на телeфони 02/9230 447 или 02/9230 494
.






Няма коментари: