петък, 18 юни 2010 г.

ПОТАЙНОСТИТЕ НА ЕВРОСЪЮЗА

сн.Потайността - натрапеното ни уж Човешко право!

Гражданските ни права са като мускулите - трябва да ги упражняваме всекидневно, за да сме силни!

Хей Хора, онемях когато прочетох по-долу цитираната информация от агенция КРОСС “Либералите и демократите в ЕП искат по-строг контрол в търговията с уреди за изтезания” вчера (17.06.2010)! Трудно се асимилира толкова скандален факт, повярвайте ми! Вероятно и с Вас, български граждани, ще се случи същото като я прочетете? Ще я препубликувам в пълния й вид не за да Ви плаша, а като поредното доказателство за съществуването и наличието на всякакъв вид терор над човечеството днес въобще, в частност и над българските граждани, две хиляди и десет години от новата ера в съзнателната ни и исторически описана човешка еволюция , пардон в настоящата ни ДЕЕВОЛЮЦИЯ.

сн.Българската потайност до 1989 год. пък и след нея

Вярно е, в тълковните ни речници няма такава дума, измислих си я, но тя най-добре отразява фактите от въпросната публикация! Смисълът, който влагам в нея е следния:
oт лат. de-“от” и лат. evolutio “през” някакво развитие, процес на преминаване от едно състояние в друго или постепенно количествено изменение – т.е. става въпрос за понятия и състояния познати ни като човешка еволюция(развитие) във времето, които епохално и политически задължително, съвсем разпознаваемо към днешна дата са обременени и свързани с намаляване, разрушаване или девалвиране съдържанието на посочените “развитие, процес, състояние” – все думички свързани с характера на еволюцията на човека, но довели до негативни отклонения към днешния момент в съществуването на човешкия индивид, и припознаващи се с нещо като деградация(упадък) или пък дегенерация(израждане) в душевните и духовни дадености за човеците във времето и достигане до пълната им дегресия(слизане, спускане,спадане) от сцената на Разума и Логиката в Естеството и Смисъла на Съществуването им на Земята все пак! Накратко чрез тази дума “дееволюция” иде реч за: глуповато погубване на естествените и нормални човешки способности през епохите, опит и знания на най-съвършеното животно на планетата ни – ЧОВЕКА.

сн.Българската потайност и днес

Преди окончателно да се разочаровате от световните и наши политици изобщо, прочитайки “новината” на агенция КРОСС, за която ги поздравявам, че са имали волята и смелостта да я публикуват, повдигайки днешните мръсни, политически фусти, ще Ви припомня нещо за ...”мечтата на човека през вековете”:
Мечтата на човека за възцаряването на ЗЛАТНИЯ ВЕК битува още от времето на считания за най-древен народ – шумерите, живяли почти 10 000 години по Земята ни преди н.е.. Та когато настъпел този лелеян “златен век”- човеците си представяли, че ще живеят в мир помежду си, в пълно и хармонично духовно и душевно съгласие и няма да има хапещи змии и отровни скорпиони из планините, полята и пустините, а овцете и козите ще лудуват из ливадите без да се страхуват от хищници и няма да имат нужда от пастир. Тогава всички (и хора и животни) ще говорят един език и ще живеят в мир и разбирателство, без страх и завист, тогава един човек няма да си съперничи с друг за власт и богатство, и никой няма да напада съседа си и да пролива кръвтта му. Тогава хората ще имат в изобилие храна и облекло, които ще получават без особен труд и усилия, защото всеки ще може да множи богатството си без това да му създава грижи, и труженикът ще може да си спи спокойно сладкия си сън всяка вечер. Тогава в понятията на хората за живот и битие няма да има усещането за “ад” и “рай”, защото ЧОВЕК ще е постигнал Премъдростта и Проницателността в душата и духа си, ще е претворил и внедрил “божественото” в себе си и така максимално ще се е доближил до "Бог " най-доброто и читаво нещо в човешкото разбиране за живота – той самият ще се е превърнал в БОГ по повод случващото му се тук и сега, където и да е по света на планетата ни.
Така горе-долу човеците във времето са си представяли “златния век” дето все не настъпвал – а бил бленуван, мечтан, но все се оказвал винаги непостижим! В името на него са се борили и са загинали милиони умни и смели мъже и жени по планетата ни, водили са се многобройни и разнообразни по характер войни, ама той все не идвал и не идвал, та до днес.

сн.Лукановата потайност за куфарчетата с пари-кому и как са дадени все още никой точно и ясно не "споделя"!?Олигарсите ни обаче са факт в днешния ни живот - откъде ли се пръкнаха?

А сега ето я и въпросната публикация:


Либералите и демократите в ЕП искат по-строг контрол в търговията с уреди за изтезания
Страсбург, Франция /КРОСС/ Европейският парламент изрази днес тревогата си от пропуските в съществуващите регулации на ЕС, чрез които се управлява лицензирането и търговията на стоки, използвани за изтезания, съобщиха от АЛДЕ.

Координаторът на АЛДЕ в Комисията по международна търговия в Европейския парламент и заместник-председател на Подкомисията по човешките права Метин Казак (ДПС, България) призова за обстойни дебати в пленарната зала и настоя да се подготви резолюция за прилагането на Регламента на Съвета ЕО 1236/2005 относно търговията с някои стоки, които биха могли да се използвани с цел прилагане на смъртно наказание, изтезания или други форми на жестоко, нечовешко или унизително отнасяне или наказание.

Когато Регламентът влезе в сила на 30 юни 2006 г., той се превърна в глобален инструмент за търговски контрол, предназначен да се забрани международната търговия с уреди, които нямат друго практическо приложение освен за много тежки наказания, мъчения или други болезнени изтезания.

За съжаление, налице са много сериозни тревоги дали този Регламент се прилага коректно. Много страни.членки са пропуснали да изпълнят задължението си да представят годишен доклад за такава търговия, както и да предвидят информация за наказателното законодателство, санкциониращо нарушенията на Регламента.

Установява се, че списъкът от забранени стоки не покрива всички предмети, които могат да се използват за мъчение като например палки с шипове, ограничители до стена или под, ограничители за крака, маншети за пръсти, замайващи устройства с електричество над поносимия за тялото токов удар, пояси и пр.

"Като либерал, аз съм убеден, че коректни и партньорски търговско-икономически взаимоотношения не могат да се градят, ако човешките права и свободи са пренебрегвани", заяви Метин Казак. Той призова Европейската комисия да публикува изчерпателен доклад за търговията със стоки, прилагани за изтезание, и настоя да бъдат преразгледани критериите за износ на стоки, използвани за смъртно наказание или за жестоко, нечовешко или унизително отнасяне.

Казак каза също: "Ако досега е липсвала политическа воля, то вече няма извинение за неспазването на задълженията в сферата на международната търговия".

Боже мой - що за изказ, що за призоваване и на кого, що за търговия със стоки за изтезания, що за критерии за износ на стоки и производството им, за какви Човешки права става на въпрос(май има няколко такива!), що въобще за "установяване" пък и по европейски директиви? УЖАС!
Хей, граждани на света, изобщо !!! - 21 век сме все пак, а не късно, в някакво си на вид Средновековие!!! ??? За какви изтезания и уреди за изтезания ГОВОРИМ въобще сега и тук в ЕС и България? Стремежът на народите към демократични общества по цялата ни Земя е повече от факт - та дори се спряга и живот в Световно глобално село!?
Човечеството ни днес се стреми към изключителен и ефективен разум в ежедневното си битуване, без насилие или едностранно властване помежду ни, със свобода в действията ни навсякъде и във всичко, и най-вече повече справеливост за всеки гражданин по света! Вярно е, че почти не по цялата повърхност на планетата ни се случва това последното, но стремежът за живот към такива общества вече достатъчно е дефиниран и трасиран, моля огледайте се!
За какъв “контрол” и регулации на ЕС във връзка с търговията на стоки, използвани за изтезания ИДЕ РЕЧ? Това звучи повече от абсурдна и лоша шега! Ако все пак стой на световен дневен ред разрешаването на такъв въпрос, в частност за разрешаване в ЕС, и в още по-голяма частност за креиране на дебат в БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ направо е ужасяващо и много жалко като българска правителствена политика. Даже още по-лошо – скандално е такова политическо мислене и действие въобще, пък било то и търговско! В днешното съвремие (предвид изказаното в публикацията) другарят ни Метин Казак (ДПС, България) призова за обстойни дебати в тази връзка, за подготвяне на резолюция за прилагането на Регламента на Съвета ЕО 1236/2005 относно: “търговията с някои стоки, които биха могли да бъдат използвани с цел прилагане на смъртно наказание, изтезания или други форми на жестоко, нечовешко или унизително отнасяне или наказание.” Е, това е повече от скандално!
Ах, тези дебати, май никога не са секвали, въпреки че за пред света им беше сложена някаква точка още с края на Втората световна война уж! Те си продължиха и по време на Студената война през втората половина на миналия век, преминаха през Американската агресия над Виетнам, чрез разнообразни локални войни и окупации в различни точки от света, стигна се и до Иракската окупация и днешните събития за автономията на Палестина...
Направо да му настръхне косата на човек като чете обясненията в тази публикация! В нея явно става въпрос за “много мръсна конюктурна политическа работа” под прикритието за териториална цялост и държавен суверенитет? Та кои са тези Правителства и държави, които ЗАКОНОВО, според ЧОВЕШКИТЕ РЕГЛАМЕНТИ и Хартата за Човешките права “използват за мъчение като например палки с шипове, ограничители до стена или под, ограничители за крака, маншети за пръсти, замайващи устройства с електричество над поносимия за тялото токов удар, пояси и пр.”? КОИ? КОИ? КОИ? Нашият пък “либерал” Метин Казак дрънка из медиите дори за търговски отношения, износ, контрол и регламент в пазара за мъчения на човешки същества на фона на сервилните му и лицемерни реплики :” коректни и партньорски търговско-икономически взаимоотношения не могат да се градят, ако човешките права и свободи са пренебрегвани” – о Боже! за “пренебрегвани човешки права” има наглостта да говори този ... не искам да споменавам дори какъв човек е този Метин! Това не е “пренебрегване” Метине на човешки права, ТОВА СЕ НАРИЧА ГРУБО, СИЛОВАШКО ЛИШАВАНЕ ОТ ТАКИВА и то по волята на отделни личности, на които мястото им съвсем не е в управлението и ръководенето на държава ИЗОБЩО.

Друга регламентирана вече “потайност” в Евросъюза ни е т.нар. “Лисабонски договор” – документ създаден по време на Студената война за скрепяване на някакъв си съюз между определени държави, който тогава, на времето си по никакъв начин не е визирал конституирането му в Евросъюза днес. Пак някаква съвременна група от европейски хора буквално излъгаха наличните държави членки да го подпишат - особено в последните години (спомнете си мъчителните събития в тази връзка при подписването му през последните десетина години в различните държави и обстоятелствата, при които това бе сторено!), а той дори не е актуализиран и конкретизиран дори към днешна дата по същество, спомнете си за допълнителните клаузи на ирландците и поляците към него, дето ние дори и не ги знаем точно какви са – само този факт определя вече неравнопоставеност сред останалите 27 членове в ЕС!? И благодарение на него (ЛД) вече видите ли Еврокомисия ще ни определя “държавните бюджети”, защото държавите “лъжели” от следващата 2011 година! Чудо на чудесиите – приказките за 1001 нощ направо “пасти да ядат”, и време е някой да сяда и да съчинява по-актуални такива за протокола на историята! Ще берем много ядове тепърва, българи, в този нечитав отвсякъде "Евросъюз"– я си представете само, че някоя по-богата държава си планира съгласно възможностите и нуждите си определен голям държавен бюджет, но ... Еврокомисията го орязва наполовина например! Какво ще направят съответните граждани? – ще протестират защото очевидно ще обеднеят, или ще теглят една майна на ЕС и ще излезнат от него (съюза)! Последното е най-вероятно, защото една богата държава не е глупава да дели държавните си пари и възможностите си, развитието, бизнеса си с една бедна такава, това са само празни приказки на г-н Барозу и исие, и т.н.
Това ни предстой да се случва - позамислете се как вече доста "европейски"държави надигат възгласи в тази посока!

Друга чисто нашенска си българска “потайност” са ... днешните ни ГМП – т.е. Генно Модифицираните ни Политици - парламентаристи, министри, зам.министри, разни други управници, митничари, трафиканти, крадци на имоти - със или без заменки, водачи на партии и подземни групи, чалгаджии, вестникари, агенти със или без прикритие - настоящи и минали, "бизнесмени" от хазарта и залаганията, дето като рояци скакалци всеки божи ден ни хапят, щипят, лъжат и крадат, но за тях друг път ...

сн.Ленинската потайност

Какво бихте казали за подобна “потайност”:
Зловещатата тайна на полицията/ по Асен Топалов

Проклятието на убитите в подземията настигало палачите и техните семейства
• В сградата на Лъвов мост горили и варели живи в пещите политическите си противници
• Мирчо Спасов ползвал една от килиите за любовни срещи с тогавашната си метреса Милка Русева
• През 60-те години "единочките” били префасонирани в баня и стая за жената, където МВР служителките се плацикали и обсъждали интимните си тайни

През ноември 2008 БСП започна масирана атака, за да си възвърне сградата на Лъвов мост, където се помещава Националната дирекция на полицията /НДСП/. Според легендата сградата е построена от БКП през 30-те години на миналия век. След 1944 г. била извършена замяна. Постройката е "трампена” за празен парцел в центъра на София, върху който БКП е построила партийния дом. Една пикантна публикация във в. ”Таймс” от пролетта на 1990-а гласи, че голяма част от парите за строежа на цитаделата били дарени от… секструженичките, които, като жертви на двойна експлоатация - сексуална и класова, - прегърнали комунистическите идеи за равенство и братство, но въпреки това занаятът им бил поставен извън закона.

Преди 125 години в България е създадена като институция полицията. 80 от тях централата й се помещава в една историческа сграда - зад Лъвов мост в столицата.

Сградата на Лъвов мост е замислена и строена като Народен дом на БКП по идея на създателя й Димитър Благоев. Това става възможно при благосклонното към левите идеи земеделско правителство на Александър Стамболийски. Построена е с народни пари, чрез облигации. На тях пишело: "1 лев = 1 тухла. А ти, другарю, колко тухли ще дадеш?” Явно обаче вградените капки народна пот са били лоша поличба, понеже домът така и не бил използван по първоначалното си предназначение. След като през 1923 г. умишлено бил запален, през 1924-та поради забраната на БКП и по ЗЗД е иззет и през следващите десетилетия се превръща в мястото с най-мрачната слава в София. От 4 юли 1925 г. в него се настанява Дирекция на полицията. На четирите етажа се разполагат отделите по сигурността, криминалният и административният. След атентата в храма „Свети Крал” през април 1925 г. тук се намира и прословутата Обществена безопасност.
Зад основната полукръгла постройка се намира втора, достроявана по-късно и ограждаща малко дворче. Пейзажът напомня затвор и това отговаря на истината. Зад малките прозорчета в приземния етаж са стаите на предварителното следствие. Тук са били водени разпитите и са изтръгвани признанията на политическите противници и криминалните елементи при няколко режима. Изтезанията са били провеждани в подземията, до които се е стигало през три врати и десетина стъпала (нещо като бившата сграда на ЩАЗИ, превърната днес в музей). И днес все още могат да се видят килиите - единочки, някои от които са метър на метър и навяват средновековен ужас. Вдясно от тях пък се намират големите пещи, от които се е захранвало локалното отопление.
Още през 1925 г. тук започват масовите убийства на политически опоненти без съд и присъда. Арестуваният е сядал на стол, разпитващият е насочвал лампа към очите му, за да го заслепи, а двама джелати са мятали примка около врата му и са я стягали, докато спрат конвулсиите на тялото. След това труповете са били изгаряни в пещите. Така наред с комунистически и земеделски функционери са убити о. з. генералите Личев и Топалджиев и полковниците Попов и Проданов - зам. -кмет на София. Те като военни са имали "привилегията” да не бъдат удушени, а да стоят няколко денонощия прави в килията, докато изгубят съзнание. Тази "чест” имал и министърът на правосъдието и финансите в две правителства Петър Янев.
В зловещата сграда е убит и дядото на не безизвестния демократ от СДС и народен представител Асен Агов (бивш и настоящ кариерист, замаскиран по днешно време комунист и журналист/ б.м.), внук на - майор Асен Агов, началник на авиацията при Министерството на войната.

В края на 30-те години и по време на Втората световна война на втория етаж се е намирал кабинетът на шефа на отдела по сигурността Никола Гешев. Този период от историята на българската полиция е обвит с ореола на мистерията. Личността на Гешев е странна и енигматична, дори историческите сведения за него са противоречиви. Той обаче издига управлението и полицейските методи на разследване до европейско ниво, на което може да завиди и Скотланд Ярд. Забранява ориенталските начини на разпит, а използва по-рафинирани и модерни методи за изтръгване на признания. Въвежда електрошоковете и висенето с главата надолу. Набиването на остри клечки под ноктите и държането в будно състояние също са негов патент, заимстван, разбира се, от методите на ВЧК-НКВД, чиято работа, казват, суперполицаят познавал изтънко (става въпрос за същия Гешев, дето "уж"служел по Борисовото царско време/б.м.) . Гешев и следователите му сривали психически разпитваните и те изпявали даже „майчиното си мляко”. През подземията на Дирекция на полицията са минали повечето от партийните и държавните ръководители след 9 септември 1944 г. За доста от тях се твърди, че всъщност са били двойни агенти и доносници, иначе не биха минали живи през „ситото” на вездесъщия Гешев. Партизанките Митка Гръбчева, Вълка Горанова и Роза Коритарова описват как не били изнасилвани като Виолета Якова, но били държани в ледена вода до коленете и пак не издали никого. Вълко Червенков и Антон Югов също устискали партийната тайна.

Клиент на полицията по онова време често бил и Тодор Живков. След "победата на народната власт” обаче архивите от разпитите били светкавично унищожени, а Тато се намърдал в креслото на първия директор на вече Народната милиция. Именно от цитаделата на Лъвов мост всъщност стартирала неговата партийно-държавническа биография. В подземията на сградата били тайно разпитвани от наши и съветски "спецове” регентите, сред които е бил и братът на цар Борис III принц Кирил. Около телата им са били намотавани жици, по които минавал ток, а върху главите им капела ледена вода. С часове ръцете и краката им били вързани на кръст откъм гърба. Дори има слухове, че Кирил и Богдан Филов били закарани за 48 часа със самолет до Москва, затворени в закован сандък, след което косите им побелели. А някои „по-дребни риби” направо били изгорени в пещите или сварени живи.

Особено жестока била разправата с „предателите”, когато директор на Народната милиция бил генерал Руси Христозов. В подземията без храна и вода дни наред е висял на халки и Трайчо Костов. Накрая, за да признае „вината” си, е бил напъхан в чекмедже, увит като какавида. За наказание, че искал да продава български стоки за долари, а не за рубли, палачите му навивали в устата зелените империалистически банкноти. Чувствайки че няма да издържи, при един разпит Трайчо Костов се опитва да се самоубие, хвърляйки се от третия етаж на стълбищния прозорец.
В същото време бившите арестанти – партизани, се чувствали прекрасно на бюрата на своите предишни мъчители, ползвайки буржоазния инвентар - сребърните мастилници и писалки, фините кристални сервизи и пепелници - и газейки с окървавените си чизми дебелите персийски килими, останали от фашистко. А суровият Мирчо Спасов дори имал личен кабинет, където приемал тогавашната си метреса Милка Русева и други засукани другарки.
Последният политически „клиент” на Дирекцията на Народната милиция през 60-те бил обявеният за превратаджия генерал Анев от групата на легендарния партизански командир от Врачанско Горуня. Неговите разпитващи, явно вдъхновени от съветската комедия от 30-те години „Веселите момчета”, му наливали в гърлото през фуния на всеки половин час по половин литър водка, като и те гаврътвали по чашка за кураж. След това се забавлявали да го гъделичкат по ходилата, за да видят дали още усеща нещо.
През 70-те години официалното място за следствени разпити се мести на столичната улица ул. „Майор Векилски” и катакомбите на Лъвов мост вече не били огласяни от писъци и стенания. Част от адските помещения под основната сграда били преобразувани в салон за радостни и тържествени събития. МВР служителите със семействата си празнували Нова година и 8 март и провеждали партийни и профсъюзни събрания. В другата част - откъм килиите, метър на метър без прозорци, оборудвали баня и "стая за жената”, в която дамите с милиционерски пагони си споделяли клюки и си доверявали интимни тайни.

ГОЛЕМИ "ПОТАЙНИ ТАЙНИ"! НЯМА ЩО. КАКВО ЛИ НИ ЧАКА ДА РАЗБЕРЕМ И ОСЪЗНАЕМ ЗА МИНАЛОТО НИ И НАСТОЯЩЕТО? ДАЛИ ЦИВИЛИЗАЦИЯТА НИ ЩЕ ОЦЕЛЕЕ? -направо няма кой да каже, освен времето!

Нели Кирилова