четвъртък, 25 ноември 2010 г.

ДНЕС СЕ ЧЕСТВА ДЕНЯТ НА БЛАГОДАРНОСТТА В САЩ. А ХОРАТА ДАЛИ СА ПАЗИТЕЛИ ИЛИ УНИЩОЖИТЕЛИ НА ЗЕМЯТА???

Анджелина: Долу Денят на благодарността / 25.11.2010 13:39

Да честваш този празник означава да одобряваш това, което са вършили първите заселници с индианците, казва актрисата. Междувременно древен храм в Камбоджа вече носи името й.
За разлика от повечето американци, известната актриса Анджелина Джоли няма да празнува днес Деня на благодарността, съобщава ИТАР-ТАСС.

Тя не признава празника и го смята за отражение на не най-достойната страница в историята на Америка.
Актрисата "мрази този празник и за разлика от повечето американци не иска да се опитва да пренаписва историята", казва приятел на Анджелина и партньора й Брад Пит в интервю за телевизия "Фокс нюз".
"Да празнуваш Деня на благодарността означава да одобряваш това, което са вършили първите заселници с коренните жители на Америка - индианците. Доминиращото положение на една култура над друга не е в нейния стил", добавя той. (по подробно този ден съм описала миналата година в блога се и действително е срамна историята му!/ б.м)
Поне тази година на актрисата няма да й се наложи да търпи празника, защото в момента е в Европа за снимките на новия си филм - любовна история между сърбин и мюсюлманка в началото на войната в Босна (1992-1995) и влиянието на конфликта върху техните отношения.
Част от снимките са в района на Сараево и в Централна Босна, а друга част - в Унгария.
Междувременно актрисата получи голямо неофициално признание в Камбоджа, родина на осиновения й син Мадокс - един от световноизвестните храмове в Ангкор вече е известен като "Храмът Анджелина Джоли".
Става въпрос за храма Та Прохм (Ta Prohm) от XII в., известен е също като Старият Брахма. Това е най-посещаваният и най-сниманият храм в комплекса Ангкор и освен това "играе" основна роля в първата част на филма на Анджелина "Лара Крофт: Томб рейдър".

25 ноември е 329-ият ден в годината според григорианския календар (330-и през високосна). Остават 36 дни до края на годината

На този ден през:

1783 г. — Джордж Вашингтон превзема Ню Йорк и последните британски войски напускат САЩ.
1917 — По време на първите и единствени демократични избори в историята на СССР болшевиките печелят 175 места, а есерите — 410 места; парламентът се събира само веднъж — на 5 януари 1918 г., след което е разпуснат.
1969 г. — Джон Ленън връща получения по-рано от него „Орден на Британската империя“ в знак на протест срещу подкрепата на Великобритания за американската намеса във Виетнам.
1973 г. — Група офицери в Гърция извършва преврат, сваляйки от власт диктатора на страната Георгиос Пападопулос.
1982 г. — Служителят на БГА "Балкан" в Рим - Сергей Антонов е арестуван от италианските власти по обвинение за участие в подготовката на Атентата срещу Йоан Павел II на 13 май 1981 г.
2007 г. — Тържествено са уволнени последните войници от наборна служба в българската армия, която става на 100 % професионална.
... и други събития.

На този ден са родени:
1909 г. — Светослав Обретенов, български композитор и диригент († 1955 г.)
1915 г. — Аугусто Пиночет, чилийски политик
1932 г. — Георги Струмски, български писател
1960 г. — Джон Кенеди-младши, американски журналист, адвокат, син на президента Кенеди
... и други

На този ден
ООН чества Международен ден за елиминиране на насилието срещу жените; Нидерландия празнува Суринам (национален празник) от 1975 година насам като — Ден на независимостта ; Българската православна църква отбелязва — Ден на Свети Климент Охридски и Свети Климент Римски, имен ден имат Климент, Климентина, Клементина и подобни, а в Канада 25 ноември е обявен като — Ден на мъжете и т.н./ по Уикипедия


Хората - пазители или унищожители на Земята
Въглеродните емисии не са намалели значително от 5 години насам, въпреки усилията. За 2009 и 2010 година те са намалели едва с 0.5%. Това означава вероятно две неща. Първо не се действа достатъчно добре, за да се "еко"-лизира индустрията, второ, има външни влияния, които хората не можем да контролираме. Странното, е че учени са показали, че и двата фактора са истина.

Първо, действието по еко-лизирането на световната индустрия трябва да започне от био-разградими опаковки и да стигне до изграждане на кораби, самолети и дори совалки с минимална енергия. Всяко едно нещо има нужда да се превърне в безвредно за околната среда, защото планетата ни го заслужава. Частните фирми трябва доста по-усърдно да започнат да ползват еко продукти, материали и дори машини. Учени са показали доста тъжни данни, които отразяват само 3% подобрение в изчистването на въглеродните емисии. Това не е зле, но е доста под очакваните 8-10%.

Относно второто, външните влияния са по "вина" на Слънцето и различни космически елементи. Честите изригвания на Слънцето изпращат повече лъчи към нас и така както се забелязва ноември е значително по-топъл, а и така наречените магнитни бури зачестяват. Учени са обяснили, че има такъв цикъл на затопляне и изстиване, който е периодичен и нормален. Очаква се ноември месец през 2014 година да е много студен, с температури поне 20 градуса по-ниски от обикновено.

Проблемът, е че тези затопляния и изстивания на планетата ни се удължават от вредните газове, защото сгъстяват въздуха и достигат повече вредни лъчи от Слънцето към Земята. Това "пленява" слънчевите лъчи и така те не се отразяват от планетата ни, а остават тук, затопляйки въздуха, водещо до глобално затопляне и топене на ледниците.

Всичко това няма да доведе до край на света, но много видове животни ще загинат и ще бъдат заличени от Земята. Хората би трябвало да сме пазителите на планетата си, защото тя е нашият дом. Хората сме единствените животни, без които планетата Земя ще е по-добре и няма да стигне до гибел. За пример, ако пчелите изчезнат, от 3 до 5 години няма да има НИКАКВА растителност, която да е останала. Друг пример, ако се събудим един ден и няма нито една мравка, планетата ни ще стигне до критичен момент след около няма и 7 години. Най-гадното насекомо, което мразим дори в дъното на душата ни е хлебарката, но без нея ще потънем в мърша и мръсотия след няма и 5 години. Без нас, хората, светът ще се вързоди. Няма само 3000 бенгалски тигъра да са останали, а ще има поне 100 000. Няма да се убиват по 1500 мечки на година. Няма да има глобално затопляне. Няма да се изсичат по 10 000 декара дървета и друга растителност всеки ден. Хората, за жалост тези, които изкарват пари от това, трябва да се сетят, че планетата, на която живеем се нуждае от "нормален живот". Само ние можем да заслужим да се наричаме пазители на Земята или унищожители на Земята - това си го избираме обаче. Гадното, е че в момента сме Унищожителите. Моля се в моя живот да видя голяма позитивна промяна за нашата мила Земя.

Да, забелязва се "мръдване" от страна на държавите и различни организации. Има дейност, занимаваща се опазването на околната среда, животните, водите и т.н. Да, всичко това го има и винаги го е имало, но какво? Пак говорим за глобално затопляне, пак непрекъснато новините са изпълнени с гадории: изтекъл петрол в Мексиканския залив, замърсяване на водите, избити тигри, замърсяване на река Дунав и какви ли не още неща, които мога да изброявам до утре. Няма ден, в който да не попадна на някаква такава новина. Да, борим се... но не достатъчно.. даже въобще дори и минимумът не сме достигнали ние хората. Нашата планета се нуждае от непрекъсната и най-важното, непрестанна защита. И затова нека спрем само да говорим, нека започнем да изпълняваме това, което трябва, защото опазването на Земята е наш дълг. Нека се борим срещу това, което сами сме си насадили..., а не да продължаваме да затъваме.
По http://www.teenproblem.net/


Портокалите и морковите ограничават риска от сърдечни заболявания и рак
Всекидневната консумация на портокалов сок и моркови намалява риска от развитието на сърдечносъдови заболявания и рак, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на две отделни изследвания.
Портокалите и морковите съдържат два мощни антиоксиданта - съответно хесперидин и алфа-каротин, които спомагат за понижаването на високо кръвно налягане и предпазват от различни видове злокачествени болести.
Резултатите от френско изследване показват, че две чаши портокалов сок на закуска са достатъчни за значителното понижаване на високо кръвно налягане. Така рискът от сърдечносъдови заболявания намалява с 20 процента.
Сокът от портокал дължи благоприятните си за здравето свойства на антиоксиданта хесперидин. Той принадлежи към групата на флавоноидите, съдържащи се в редица растителни храни като какаото, чая и соята.
Данните от мащабно американско проучване, продължило 26 години, сочат, че за хората, които включват в менюто си много моркови, тиква и сладки картофи, рискът от хронични сърдечносъдови заболявания и рак е с 39 процента по-малък.
Авторите на изследването са установили, че колкото по-високи са нивата на антиоксиданта алфа-каротин в кръвта, толкова по-голяма е защитата срещу болести с потенциално фатален изход.
Богати на алфа-каротин са оранжевите зеленчуци и тъмнозелените зеленчуци като спанак и броколи.
Учените смятат, че макар и сходен с бета-каротина, който също има редица благоприятни за здравето свойства, алфа-каротинът е по-ефикасен за спирането на растежа на ракови клетки в мозъка, черния дроб и кожата. Антиоксидантът освен това допринася за намаляването на процента на сърдечносъдовите заболявания.
По http://hapcheto.com/


Преброяват ни през февруари
Вместо през март, преброяването на населението догодина ще бъде още през февруари. Това решиха депутатите при гласуването на първо четене на Закона за преброяването и жилищния фонд. През първите десет дни на месеца ще се извършва преброяване по интернет, а от 10 до 28 число ще се посещават отделните домакинства. Причината за изместването на датата е, че данните от преброяването ще са необходими за изработване на редица стратегически документи, сред които и програмата "България 2020".
От 60 на 120 лева пък се качва глобата за онези лица, които откажат да предоставят данни на преброителите. Близо 400 000 души ще бъдат ангажирани като преброители, обясни пред депутатите шефката на Националния статистически институт Марияна Коцева. Кандидатите ще се набират до 10 декември, договори с тях ще се сключат до 15 януари, а след това ще се проведат и обучения. / НОВИНАР.НЕТ

Учени доказаха теория на Айнщайн: Вселената е плоска? (след като прочетете публикацията, пред заглавието на Новинар липсва едно “дали”???/ б.м.)

Методът на изследването е предложен за първи път през 1979 г.
Американски учени разработиха прост метод, който дава нови доказателства за теорията, че Вселената е плоска, съобщи Би Би Си.
Методът освен това потвърждава, че тъмната енергия съставя три четвърти от Вселената. Авторът Кристиан Маринони пише в сп. "Нейчър", че методът превръща определянето на формата на Вселената в "геометрия за начално училище", допълва БТА.
Идеята, че Земята е плоска, занимава учените още преди векове. Въпросът дали Вселената е плоска обаче още е спорен.
Дали е извита е важно за ефекта на изкривяването при наблюденията на космоса. Телескоп на Земята или близо до нея може да вижда космически обект различно от действителното, заради начина, по който пространството и времето пречупват идващата от него светлина.
Кристиан Маринони и Аделин Бузи от университета на Прованс използваха това явление в метода си. Според сегашния космологичен модел само 4 процента от Вселената са нормална материя - това, от което са изградени звездите и планетите, и което може пряко да бъде наблюдавано.
Преобладаващата част от Вселената се състои от тъмна материя и тъмна енергия.
Те са "тъмни", защото не поглъщат, излъчват или отразяват светлина като обикновената материя. Това прави прякото им наблюдаване невъзможно.
Тъмната енергия съставлява 73 процента от известната Вселена. Предполага се, че тя е източникът на разширяването във Вселената. Доказано е, че това разширяване се ускорява.
Макар и гравитацията да държи всичко заедно и да съществуват сили на привличане между всички обекти, във всяка посока, накъдето погледнат астрономите, има доказателства, че космическите тела се раздалечават, като най-далечните се движат най-бързо.
Смята се, че тъмната енергия се просмуква в пространството и времето и предизвиква един вид "антигравитация", която съответства на изчисленията, но иначе е нещо загадъчно.
"Проблемът е, че не можем да видим тъмната енергия, защото не излъчва светлина. Така че не можем да я измерим, като създадем нов инструмент или нов телескоп - обясни проф. Маринони. Това, което можем да направим, е да създадем нова математическа рамка, която позволява да разровим тази мистерия".
Методът, използван в сегашното изследване е предложен за първи път през 1979 г. от учени от университетите Принстън и Бъркли в САЩ. Той се основава на измерване на степента, до която образите на далечни астрономически обекти се различават от реалното. Авторите първоначално допускаха, че сферичен обект е подходящ за използване.
Начинът, по който образът се изкривява, би трябвало да покаже както извивката на Вселената, така и съставът на материя, тъмна материя и тъмна енергия в нея. Проблемът досега беше да бъде избран обект, чийто вид е известен със сигурност.
Проф. Маринони и д-р Бузи решават да използват няколко двойни галактики - двойки, които орбитират една около друга.
Тъй като няма обичайна посока на движение на галактиките, един поглед през цялото небе би показал пълния спектър на орбитални равнини - нагоре, надолу, наляво, надясно, настрани и т.н. Когато всичко се обедини, те би трябвало да приличат на сфера.
Екипът изведе нещо средно от тези двойни галактики и нанесе корекции за различаващите се скорости на движение. Изчислението взима предвид относителната пропорция на тъмна енергия във Вселената. След това уравнението е променяно, докато двойките наистина заприличат на еднородна смес от посоки.
Резултатите показват, че Вселената е съставена от около 70 процента тъмна енергия. Друг извод е, че тя е плоска. Предположението, че Вселената е плоска, е направено за първи път от Алберт Айнщайн. Изглежда, че то се потвърждава от някои нови наблюдения. То обаче остава една от най-трудните идеи за солидно теоретично обосноваване./НОВИНАР

Несебър посреща съдбата си на 29 ноември
Тогава ще дойдат експерти, които ще огледат правим ли нещо по въпроса със запазването на историческото наследство и ще остане ли Несебър в списъка на ЮНЕСКО?
На 29 ноември в Несебър идват експерти от ЮНЕСКО, които ще се запознаят с взетите от България мерки по възстановяването на историческия град. По думите на министъра на културата Вежди Рашидов те ще видят, че вече сме започнали активна работа. Така той коментира възможността морският град да бъде изваден от списъка със световни паметници на културата.

"Несебър е един град на културата, разрушен от много години насам. Тази година за първи път взимаме мерки да вкараме законните лостове в някакво действие. Несебър не храни само Несебър. Понятието „културен туризъм” храни цяла България", заяви министърът.
Рашидов каза още, че България трябва да научи какво означава понятието "културен туризъм". Повечето хора у нас нямат представа за какво става дума и затова предлагаме "само хубави хотели за алкохолен туризъм".
Тази сутрин в ефира на бТВ Вежди Рашидов припомни, че тази година България стана първата страна, която е партньор-филиал на ЮНЕСКО. По думите на министъра това ни прави много по-отговорни и също така регулатор на политиката спрямо нематериалното културно наследство в рагиона ни. /АКТУАЛНО

сряда, 24 ноември 2010 г.

ЗА АПОКАЛИПСИСА В КРАЯ НА 2012 И ЗАЩО УЧЕНИТЕ ГОВОРЯТ ЗА МОЩНИ МАГНИТНИ БУРИ НА СЛЪНЦЕТО ПРЕЗ 2013 Г. СЯКАШ СВЕТЪТ ВСЕ ПАК ПРОДЪЛЖАВА!...

НЕКА НЕ ЗАРИВАМЕ ГЛАВИТЕ СИ КАТО ЩРАУСИ В ПЯСЪКА.

КАКВО се КАЗВА по ВЪПРОСА в мрежата на ИНТЕРНЕТ:

2012 - Жега и жажда ни чакат

21.12.2012 милиони хора остават без ток, питейна вода и осветление.
Скъпоценната течност няма как да се изпомпва по високите етажи. Небето е в проблясващи цветни сияния. Невиждани, ужасяващи, опасни. Угасват хиляди градове и селища в Щатите, Европа и Азия. Инфраструктурите им са напълно унищожени. Спира транспортът, разчитащ на електричество. За болниците остават 72 часа резервно захранване, но в много от тях то не достига до кувьози, апарати за изкуствено дишане и други животоподдържащи системи. Измират стотици недоносени бебета и пациенти.

Операциите са немислими
След 72-рия час модерното здравеопазване се превръща в мит.

Заводи, фирми, печатници, медии, администрации са изправени пред дилемата как да работят без ток. Мисията - невъзможна. В края на първия месец електрическите станции, трансформатори и мрежи са напълно повредени. Трябва да се изграждат изцяло и наново, което в рамките на една държава ще отнеме година. От строя излизат тръбопроводите с газ и гориво, зависими от електричеството. ТЕЦ-овете на въглища имат само 30 дни. Атомните централи са обречени. Ситуацията е критична без ток за отопление в студените географски ширини или охлаждане в горещите точки на света, без хладилници, вода, светлина и бърза помощ. Най-застрашени са болните, разчитащи на лекарства. Фармацевтичните компании няма как да произвеждат, запасите се стопяват бързо. Липсват инсулин и медикаменти за сърдечносъдови, онкологични, кръвни, бъбречни заболявания. Година по-късно милиони ще са мъртви. Световната банка обявява Америка за развиваща се страна. Старият континент, Скандинавия, Китай и Япония се опитват с последни сили да оцелеят след страшната буря, разразила се на 150 милиона км от повърхността на Слънцето. Колкото и фантастично да звучи, този сценарий е предречен в последния извънреден доклад на Американската национална академия на науките, спонсориран от НАСА. Той предупреждава, че рисковете за планетата нарастват с всеки пореден слънчев максимум. Следващият е през 2012 г. Тогава, през пролетта или есента, вероятно ще настъпи грандиозен пик на геомагнитните бури. Именно по време на равноденствията ориентацията на Земята спрямо Слънцето я прави уязвима за удари на плазмени потоци.

Приближаваме катастрофата с всеки изминал ден. Активността на светилото се усилва на цикъл от 11 години, заедно с петната му. Трудно е да приемем, че е способно да помете цивилизацията ни. Но тази е самата истина!" - категоричен е Даниел Бейкър, експерт от Лабораторията по атмосферна и космическа физика към университета в Колорадо, Булдер, и председател на академичната комисия, отговорна за доклада.

Слънчевата повърхност е бушуващ океан от плазма, зареден с високоенергийни частици. Някои от тях се откъсват и устремяват през Космоса като слънчев вятър. Този вятър е способен да пренася милиарди тонове плазма, приличаща на гигантски огнени сфери. Явлението се нарича коронарно изхвърляне на маса. При нахлуване в атмосферата на Земята настъпват бързи промени в магнитното й поле. Породените геомагнитни бури индуцират ток в електрическите мрежи, които не са годни да се справят с директната енергия „отгоре". Завишеното електричество създава мощни магнитни полета, атакуващи медните жици и сърцевината на трансформаторите. Крайният ефект е тяхното подгряване и стапяне На свой ред далекопроводите пренасят" и разпространяват пораженията на големи територии. Точно това се случва в канадската провинция Квебек през март 1989 г., когато 6 милиона души останаха 9 часа без електричество. Хаотичното движение на заредени частици в горния атмосферен слой на Слънцето създава магнитни вихри, които се извиват, въртят и преобръщат., разделят и свързват отново. При този процес могат да се откъснат милиарди тонове вещество. Щом плазмата поеме курс към Земята, тя се ускорява, пътувайки през космическото пространство. Накрая магнитното й поле достига планетата ни. В зависимост от ориентацията му спрямо земното, са възможни два варианта. Ако са обърнати в една и съща посока, слънчевото ще се приплъзне над Земното без директно навлизане. То обаче е неизбежно, когато плазменият поток атакува пряко магнитосферата ни. Коронарната слънчева маса просто я пробива като отварачка за консерви и нахлува вътре" - обяснява Джеймс Грийн, шеф на отдела за планетарни науки в НАСА.

Без изход
ТРИ са нерешимите проблеми.
Първо, модерните електрически мрежи функционират при много високи волтажи в обширни зони. Този плюс им осигурява голяма ефективност и ниски загуби, но ги прави уязвими от магнитните бури и Слънцето. Мрежите действат като антени, които ще улавят и насочват към трансформаторите чудовищния по интензитет слънчев ток в случай на изригване.

Второ, от тях зависят системите, поддържащи човешкия живот: водоснабдяване и канализация, различни производства, търговски и аптечни вериги, контролни станции на атомни централи и летища, финансови пазари, Бърза помощ и болници.

Трето, бурите предизвикват сривове в работата на глобалната позиционна система (GPS), на сателити, самолети, комуникационни средства и влияят гибелно на здравето. „Съберете едното с другото и ще ви стане ясно, че ако се повтори дори изригването от 1859 г.. последиците ще са катастрофални. Връхлети ли ни по-мощна вълна, апокалипсисът е неминуем!" - твърди Джон Капенмън, анализатор от калифорнийската корпорация „Метатек" и съветник към комисията на Американската научна академия. Според изготвения от нея доклад при такава буря генерираният от Слънцето ток ще елиминира над 300 ключови трансформатора в Щатите само за 90 секунди, отрязвайки електричеството за над 130 милиона души. „От този момент часовникът на унищожението ще започне да тиктака за Америка. Най-зловещият факт е, че ситуацията няма да се подобри с години!" - предупреждава Капенман.

Изследването е основателно
„ИЗСЛЕДВАНЕТО на академията не е с цел да всява паника - коментира астрофизикът Майк Хапгуд от Европейската космическа агенция. - Учените по природа са консервативни. затова и написаното от тях е сериозно и основателно. Отговорността за критични ситуации, свързани с космическия климат, е твърде размита на Стария континент. Европейските електроинсталации са взаимосвързани и също изключително податливи на каскадни сривове при магнитни бури." „Сбъдне ли се втора 1859 г., ураганът „Катрина" ще ни се стори като детска играчка. Едва ли бихме преживели по-мощно изригване" - признава и Пол Кинтнер, професор по електрическо и компютърно инженерство и физика на плазмата от Корнуелския университет в Итака, Ню Йорк. - Икономическите и социалните щети от „Катрина" са оценени между 81 и 125 млрд. долара. Според официалния документ прогнозираните геомагнитни бури ще доведат до загуби над 2 трилиона долара за САЩ. При това само през първата година след събитието. Възстановяването ще отнеме 10 години и ще струва още милиарди. Кошмарният сценарий ще засегне всяка страна с високо-волтажни електрически инсталации. Китай е на път да изгради 1000-киловолтова електрическа мрежа, двойна на американската. В случай на буря тя ще е суперпроводник и свръхантена, улесняваща движението на слънчевата енергия Европа също не е подготвена."

С широко затворени очи
Най-важният индикатор за приближаваща буря е сондата на НАСА Advanced Composition Explorer (ACE), пусната през 1997 г. на постоянна слънчева орбита.

Тя изпраща данни за посоката и скоростта на слънчевия вятър и други потоци от заредени частици, преминаващи край сензорите й. АСЕ предупреждава за геомагнитни бури в рамките на 15-45 минути, а електрическите компании се нуждаят от 15 минути, за да подготвят системите си за критичното събитие. Лошата новина е. че изхвърлената коронарна маса пътува доста по-бързо от очакваното и взема разстоянието от сондата до Земята за по-малко от 15 минути. Тоест ще ни удари, преди да сме взели мерки" - пояснява Хапгуд. Освен това АСЕ е на 12 години, животът й отдавна е изтекъл, детекторите й са стари и увредени. „факт е. че нямаме с какво да я заменим, нито стратегия какво ще правим, щом угасне. А това е безкрайно глупаво и безотговорно! Какво да правим? Никой не знае, дори и ние!" - алармира Бейкър, който още преди 3 години заяви, че на сондата не трябва да се разчита. Другите сателити за наблюдение на звездата, като Слънчевата и хелиосферна обсерватория (SOHO), могат да осигурят някаква информация, но тя ще е недостатъчна и закъсняла. „Светът ще се прозява, докато не го помете унищожителна слънчева буря. Ако политиците останат равнодушни към последния ни доклад, тяхното безразличие ще струва десетки милиони живота. Може би ни делят само 3 години от най-страшното бедствие. връхлитало някога Земята" - обобщава Капенман.

Огнен ад
НАЙ-СТРАШНАТА слънчева атака в историята на Земята е от 1859 г.
Пръв забелязва началото й британският астроном Ричард Карингтън. „На два пъти от огромна група слънчеви петна се откъснаха ярки бели пламъци. Представлението приключи за 5 минути, суровият космически климат се усещаше 8 дни!" - пише той на 1 септември 1859 г. В същата нощ небето над цялата планета избухва в червени. зелени и виолетови сияния, толкова ослепителни, че е можело да се четат вестници, сякаш е ден. Шокиращите светлини пулсират дори и над екваториални ширини. Наблюдават ги в Куба. Бахамите, Ямайка, Ел Салвадор и Хаваите. Телеграфните мрежи по цял свят се повреждат. Пред очите на вцепенените от ужас оператори телеграфната хартия се самозапалва. Даже и когато изключват батериите, захранващи линиите, съобщенията продължават да се препращат - сиянията индуцират електрически ток по жиците. „Карингтън е свидетел на безпрецедентна експлозия от магнитна енергия, на свръхмощно слънчево избухване. Тя обаче може да бъде в пъти по-интензивна. Ако това се случи, със сигурност няма да я преживеем!" - убеден е Джеймс Грийн.


Планетата Нибиру-2012 навлиза в орбитата на планетата Земя

Planet X / Nibiru 2012 Flyby Scenarios - February 2009 Report


2012 SIGNS- PLANET NIBIRU'S ARRIVAL


December 21 2012 the END? (Part 1 of 6).


December 21 2012 THE END


http://www.december212012.co
/ - ето един интересен сайт където хората си говорят за това какво ни предстои следващата година например. За релакс е много добър. Но все пак да не забравяме за изказаното почти наскоро мнение за летоброенето в света предвид историята - политиците и църквата се предполага, че са я(историята) побутнали с цели 300 години напред, предвид ... предимно търговски интереси – това се е случило по мои предположения някъде към 200-300 година от новото ни летоброене! По това предположение-загадка все още се търсят надежни доказателства, и в този контекст много от предсказанията е напълно възможно да не са и верни. Но виж на съвременните астролози и физици вярвам безпрекословно! Няма лошо все пак и да се позамислим какви ги правим сега и тук на родната си Земя, ако изобщо има място нещо да се измисли за космическите влияния над Земята! Който не ползва английски да си пусне страницата на “преводач”.

Ето и още един сайт: http://vangakazva.blogspot.com/2009/09/blog-post_3627.html - за пророчества и на нашата Ванга, като как те се вписват в цялостната световна тема по бъдещето на Земята ни, както и на други такива предсказатели - http://vangakazva.blogspot.com/2009/09/blog-post_3627.html .

21 декември 2012 Ванга - Фаталният ден
През последните години астрономи реално стигат до извода, че в центъра на нашата галактика наистина съществува черна дупка и, че е вярно, че във фаталния 21 декември положението на Земята ще се изравни със слънцето и центъра на нашата галактика Млечния път.
Не се знае какви ще са последствията за нашата планета, както не се знае и дали това ще е Апокалипсисът, но маите са вярвали, че ще се случи нещо такова наистина ужасно! ... Колко би могло да бъде описаното наистина истинско, моля четете по-надолу!


ТОВА СА ПОСЛЕДНИТЕ ПРЕДСКАЗАНИЯ НА ВАНГА / 6 октомври 2006, 10:27
МИСТЕРИИ

СРЕЩА С КУМИР
За това интервю никой нищо не е чувал до този момент. То се публикува за първи път с любезното съдействие на наши руски колеги. Тези пророчества, за които днес ще прочетете, ясновидката е изрекла в навечерието на своята смърт. И разрешила да се публикуват, след като си отиде от този свят.

КАКВО СИ СПОМНЯ ГЛАВНИЯТ РЕДАКТОР НА В. ”ИЗВЕСТИЯ”:
Украинският бизнесмен, пътешественикът Анатолий Лубченко, беше кореспондент на АЭН и често ми носеше любопитни теми. Последния път той постави на моето бюро една обикновена аудиокасета. Ти какво, и президента Кучма ли си записал, го попитах аз. Не. Това е последното, предсмъртно интервю на Ванга, ми каза той.
Аз много не вярвах в съществуването на такова интервю с българската пророчица, струваше ми се, че е невъзможно дори и за Лубченко. Ясновидката умря през 1996 година на 84 години и, за разлика от Нострадамус, се занимаваше със съдбите на конкретни хора и много рядко даваше интервюта.
Аз бях чувал, че от средата на 80-те години селската къща на ясновидката се пълнела от стотици знаменити артисти, учени и политици, които се интересували от нейните прогнози за бъдещето. Знам и това, че след себе си Ванга не е оставила почти никакви записки. Само понякога, без всякакъв повод, прорицателката започвала да говори различни конкретни неща и околните бързали да запишат това, която тя казва... Бях изненадан - с Анатолий се познавахме от три години и през цялото това време той нито веднъж не ми беше споменал името на Ванга. И изведнъж ми носи това нейно последно интервю за публикуване.
Аз бях при нея през лятото на деветдесет и четвърта година - ми каза Лубченко. - Бях на почивка в България и нещо ме теглеше да отида и да видя нейния дом. Бях чувал, че тя често боледува и въобще не се надявах да стигна до нея. Но когато пристигнах в Петрич, от тълпата пред дома й излезе мъж и ме повика по име. Хората наоколо ме погледнаха с озлобление, пък и самият аз се стреснах и изплаших - какво ли ме очаква...
Тя лежеше на голям креват, такава една, бледа, слаба. Беше много тихо, по белия таван кръжаха мухи. Разбрах, че не й остава много живот, отвън се трупаше тълпа народ и всеки се надяваше да я попита я за болест, я за нещо друго. А аз без всякакво сериозно намерение, попаднал при пророчицата напълно случайно, не знаех дори какво да я попитам. Изведнъж тя се обърна към мен: Къде е баща ти? Аз й отговорих, че е в Германия. Тя дълго мълча и аз разбрах, че тя знае, че той е болен от рак. Скоро - каза тя - тази болест ще бъде победена и закована в желязо. Но на твоя баща това няма да му помогне. После помълча още известно време и добави: А при тебе всичко ще бъде добре, Киев е добър град, аз виждам... В този момент си спомних, че имам диктофон с касета в него - продължи Лубченко, - на който бях записал уроците си по английски. Може ли - питам аз - да запиша разговора си с вас? Мъжът отвън (вероятно охрана) ме погледна като враг, а тя се засмя много младежки и ми каза: Може. Само докато не изтече този век и не навлезе новият, на никого не я давай!
Интервюто се оказа малко - по-малко от половин 90-минутна касета. Част от отговорите на български ми преведе самият Анатолий, но и аз знаех малко езика и не ми беше трудно да разбера какво отговоря пророчицата. Някои въпроси с автобиографичен характер може би не е трябвало да се задават, но Анатолий е дилетант, а пък аз като главен редактор на “Известия” реших да ги оставя.

А ето и самото интервю:

ПРОРОЧИЦАТА ВАНГА: СЛЕД ТРИЙСЕТ ГОДИНИ ЩЕ ИМА ПОТОП
Голямо тяло ще долети до Земята и ще се удари във водата. Вълните ще отмият много страни и Слънцето ще изгасне за три години, казва в последното си интервю феноменалната ясновидка

- Как станахте ясновидка?
- Аз често виждах хора, които отдавна са умрели, и те ми казваха с кого какво ще се случи. А след това се появи голям непознат човек. Той ми каза, че утре ще започне война и че аз съм длъжна да разказвам на хората кои ще останат живи и кои ще умрат, а и как да избегнат смъртта.
- Това жив човек ли беше?
- Не, мъртъв, като другите.
- Как изглеждаше?
- Голяма сянка, клатеща се, като отражение. Те всичките така изглеждат, а понякога е само глас.
- А вие как разговаряхте с него?
- Аз чувствам, когато той се появи. Отначало чувам глас, после приемам с мозъка, а след това пропадам някъде далече и всичко чувам. Гласът се чува някъде далече, като по радио, ту ясно, ту глухо...
- Какво чувствате, когато при вас дойдат обикновени хора?
- Тях още отдалече ги виждам и зная целия им живот, гледам го като на филмова лента. Те са добри, зли, всякакви... Всички искат чудеса, искат чудо да стане, а после плачат. Но когато е съвсем лошо, аз мълча, нищо не им казвам, въобще не говоря. Само съвет мога да дам.
- Какъв?
- За да не живеят зле, да се стремят да не отмъщават на никого, да не се държат като обидени, да вършат добри дела. Да слушат винаги сърцето си. Винаги само сърцето си, защото главата често греши. Сърцето е свързано с Космоса. Но не всеки може да различи гласа на сърцето от гласа в главата.
- Мъртвите хора ви говорят само за бъдещето или и за миналото? А ако става дума за далечни хора и събития, в други страни?
- Разстоянието и езикът, на който говорят хората, нямат никакво значение, всичко идва чрез Космоса.
- Вие можете ли да ми кажете какво ни очаква?
- Но аз ще ти кажа - Русия я очаква добро, България и Македония - не особено. Жените в Русия ще родят много добри и умни деца, които ще променят света. След това ще дойде чудото, ще настъпят чудесни времена. Науката ще каже кое от написаното в старите книги е истина и кое - не. В Космоса ще намерят живот и ще узнаят откъде е дошъл този живот на Земята. От земята ще изкопаят голям град. От небето ще долетят нови хора. И ще има много други чудеса. Но трябва да чакате, не да пришпорвате събитията. Това няма да стане скоро...
- А какво ще се случи в скоро време?
- След девет години ще бъде краят на света, Земята ще се отвърне от Слънцето, където е било горещо, ще бъде лед, много животни ще измрат. Хората ще воюват за енергия, но при тях душата ще стигне, за да спрат. А след това времето ще се върне назад.
- Казват, че краят на света - това е световният потоп?
- Потоп също ще има, след 30 или 40 години. Голямо тяло ще долети до Земята и ще се удари във водата. Вълните ще отмият много страни и народи и Слънцето ще изгасне за три години.
- Хората ще оцелеят ли?
- Ще оцелеят добрите, а злите, които се правят на много хитри, ще загинат. Много, много от тях ще загинат. А след това ще настъпи много добър живот и безсмъртие.
- Искате да кажете, че на Земята ще настъпи Златният век?
- Той вече настъпва, но не всички могат да го видят. След седем години хората няма нито да сеят, нито да жънат, а само ще отглеждат децата си. Животните ще се плодят като растенията, а растенията - като животните. След двадесет и една години никой няма да пътува по земята. Пътуванията ще стават по инсталации от Слънцето, нефтът ще се забрани, земята само ще ражда и ще си почива. След четиридесет години няма да останат предишните болести, но ще се появят нови. Те ще са свързани с мозъка, защото всички ще пият от морето, а в морето няма да има острови. След това ще намерят вода в Космоса и тя ще бъде добра. Хората ще бъдат много, много. Индия ще стане по-голяма от Китай. Но хората ще се избавят от телата си.
- Какво значи “ще се избавят от телата си”?
- Може да се живее без тяло, само с личността, само с енергията, както е при мъртвите. Но това няма да стане скоро.
- А за политиката в близките пет години можете ли нещо да кажете?
- Русия ще поотслабне, но отново ще заеме предишното свое място, ще бъде добре. Европа няма да стане по-млада. Америка ще приеме брадатия и ще разбере, че страхът е по-лош от любовта. Сирия ще рухне в краката на победителя, но победителят няма да се окаже този, който се очаква. Пришълците няма да искат да делят знанията си със силните. Женските страни ще отстъпят пред мъжките, но ще запазят своите замисли. Малък човек ще ви управлява цял живот...
- Съществува ли Бог?
- Бог е светлина. Няма Бог в човека, но човек в Бога има.
- Съществуват ли рай и ад?
- Рай и ад - това са различните страни на живота без тяло. Ако умрелият е нужен на живия - това е рай.
- А вие ще помагате ли на живите и след смъртта си?

На този въпрос баба Ванга не отговаря. На лентата, след кратка пауза, се чува щракване, сякаш някой изключва диктофона. Лубченко се кълне, че той не го е докосвал с ръка. По неговите думи уморената Ванга просто е заспала.

ОТ ДОСИЕТО “КП”
Баба Ванга, истинското й име е Вангелия Гущерова (според други източници – Сурчева) се е родила на 31 януари 1911 година, умряла на 11 август 1997 година. На 12 години Ванга попаднала в страшна буря. Ураганът повдигнал момичето във въздуха, а след това я влачил по полето. Оживяла по чудо, но изгубила зрението си. От този момент нататък е получила дарбата на ясновидството. Ванга предсказала войната с фашистите, пуча през 1991 година и кризата през 1993 година, идването на власт на Борис Елцин и гибелта на АПЛ “Курск”. Но много нейни предсказания не са се сбъднали – през 70-те години тя предсказала влизане на съветски войски в Чили, а в 90-те години предрекла взрив на самолета на Буш старши.

ВАНГА ЗА БЪДЕЩЕТО НА РУСИЯ И НА СВЕТА:
• “Всичко се топи като лед и само едно ще остане - славата на Владимир, славата на Русия. Прекалено много е принесено в жертва. Никой не може да спре Русия. Всичко помита тя по своя път и не само ще се запази, но и ще стане властелин на света”.
• “Русия ще поотслабне малко, но скоро ще заеме своето предишно място”.
• “В Русия ще се родят много умни хора, които ще съумеят да променят света”.
• “В Космоса ще открият живот и ще стане ясно как се е появил животът на Земята”.
• “В земята ще открият голям град, благодарение на който хората ще узнаят повече за своето минало”.
• “През 2018 година пътуванията ще стават чрез инсталации от Слънцето. Добивът на нефт ще се прекрати, земята ще си почине”.
• За 2004 година Ванга предрекла влошаване на екологичната ситуация и началото на изчезването на много видове риба и животни и дори насекоми - пчели. /По БЛИЦ.бг

ДА-А!!! Пчелите! А и останалите екокатастрофи днес не са за подценяване. Просто внимателно трябва да се следи и публикува такава тематична научна информация, и съвестно да се интерпретира предвид бъдещи изменения на живота и обществата, та те навреме да са запознават с нея, и самите(обществата) да спомагат на правителствата си за запазване живота на милата ни Земичка. Пренасяне на Марс, предвид необходимите дълги години за облагородяването му поне за 10-на поколения напред би било невъзможно. Така че да се оправяме на место и в движение както се казва, сега и тук!


ЕТО КАКВО КАЗВАТ И УЧЕНИТЕ ПО ВЪПРОСА за пчелите, за магнитните бури и задъчната планета Нирибу:

Какво е казал и Айнщайн навремето за погиването на човечеството:
Изчезне ли пчелата от повърхността на планетата след това човечеството би имало само 4 години живот. Ако няма повече пчели, няма повече и опрашване, растенията ще погинат, животните също няма да има с какво да се хранят и ще измират, и накрая човекът го застраша гладна и последваща смърт.
Сериозността от намаляването на колониите от пчели днес се сравнява с опустошенията над човеците от СПИН. А сред тях вече са открити множество инфекции, които влияят на популацията им, както и на имунната им система, която е сериозно застрашена. Увредената им имунофункция освен с препаратите за пръскане на растения се свързва и с генетично модифицираните култури. 40% от житото по света вече е с ГМ насекоми-т.е. налице е придобит резистентен щам, който напада и се загнездва у пчелите, които пък от своя страна се заразяват масово, не могат да се борят с инфекцията и колониите им започват да погиват. Налице са и втора група сериозни фактори, които им влияят – т.нар.квантово-механични ефекти, свързани с магнитни полета и електромагнитните вълни. И къде Слънцето ни облива с такива, къде и с наште мобилни иновативни технологии спомагаме за убиването и изчезването им дори и без да искаме! Немски учени например са установили, че пчелите променят поведението си когато си фъркат около въздушни елетропроводи, избягват завръщането в кошерите си когато например мобилни телефони са поставени в близост до тях, и започват да се лутат защото са подложени на някакво безпокойство, изразяващо се в дезориентацията им. Поляризацията на светлината на слънцето и промените в магнитното поле на земята също им влияят. В крайна сметка е доказано, че тези насекоми силно се вляят от енергийните колебания, и току-виж Айнщайн се окаже прав, предвид развитото ни технологично общество днес и природните катаклизми на които сме подложени и сме свидетели. А започналия магнетизъм предвид слънчевия максимум, в който сме влезли през 2007 година, и който вече чувствително се усеща и от земляните, осезателно влияе на поведението на тези застрашени от изчезване видове – популациите им към днешна дата определено намаляват по цял свят – и това в голяма степен е плашещото!

IL BUNKER IN NORVEGIA ESISTE - SERVIZIO DELLA CNN - NIBIRU - PIANETA X 2012 – за построената вече станция в Норвегия, за която се говори на страницата на сайта: december212012.com, и която евентуално трябва да се окаже нещо като Ноевия ковчег навремето, за съхраняване видовете на Земята при евентуална катастрофа с нея:



ЕТО ГО И ДЪЛГООЧАКВАНОТО НАУЧНО ОБЯСНЕНИЕ И УСПОКОЕНИЕ:
от http://astrobiology.nasa.gov/ask-an-astrobiologist/intro/nibiru-and-doomsday-2012-questions-and-answers
- все пак страницата е наблюдавана от НАСА!

Y2K или плашещата ни НИБИРУ планета дойде и си отиде без много хленчене казват астролозите. Въпреки, че тя дори и днес притиска човечеството с мистерията си, което вече е буквално в паника за датата 21-ви декември, 2012 г. В тази връзка не закъсняват съответно и анализите на ситуацията от учените, но въпреки всичко впечатляващи филми и клипчета, създадени със специални ефекти тресат нервичките на световните граждани и в момента.

Науката обаче убедително разкрива загадката около времевата линия – 2012 година! По-долу учените от НАСА отговарят на няколко въпроса, често задавани относно 2012 въобще от хора по света:

Въпрос (Q): Има ли заплаха за Земята през 2012 г.? Много интернет сайтове твърдят, че светът ще свърши през декември 2012 година.
Отговор (А– старши изледовател): Нищо лошо няма да се случи на Земята през 2012 година. Планетата ни се разбира с космоса добре повече от 4 милиарда години, а достоверни учени по света знаят за липсата на опасност, свързана с 2012 година.

Q: Какъв е произходът на прогнозата, че светът ще свърши през 2012 г.?
A: “Историята” започна да твърди, че Нибиру, предполагаемата планета, открита от шумерите, се е насочила вече към Земята. Тази катастрофа е била първоначално прогнозирана за май 2003 г. Тогава нищо не се случи, краят на света не настъпи, и датата се премести напред във времето незнайно от кого до декември 2012 година. И двете басни се свързват с края на един от циклите в древния календар на маите, т.е. говорим за деня на зимното слънцестоене през 2012 г. – и точно този природен и закономерен факт предвижда края на света на дата от 21 декември 2012 година.

Въпрос Q: Имат ли маите данни и календари за края на календарната 2012 г . г.?
A: Точно толкова, както и календара, който виси във вашата кухня на стената. Интересното тук е, че техният календар не престава да съществува след 31 декември , нито пък дори след 21 декември 2012 година. Т.е. тази дата от маите се разглежда като край в някакъв дългосрочен период, и след това започват да си броят нататък дните отново от 1 януари 2013 . Просто за тях продължава да си тече следващият друг срок.

Въпрос Q: Може ли да се очакват и наблюдават необичйни явления, когато планетите се приведат в съответен ред така, че да въздействат на Земята?
A: Няма планетарни проекции за следващите няколко десетилетия в тази връзка. Земята няма да преминава галактическата равнина през 2012 г. И дори ако тези проекции се случат, ефектът от тях на Земята ще бъде незначителен. Всеки месец декември, Земята и Слънцето се привеждат в съответствие с приблизителна посока към центъра на Млечния път, но това е ежегодно събитие, и е без значение. Нещата и информациите в тази посока днес летят из Интернет пространството като щури, в телевизията се правят филми, които обаче НЕ се основават на науката, налични са дори фалшиви новини от НАСА ...

Q: Има ли данни планета оприличена като кафяво джудже, наречено Нибиру или планета Х или Ерис, да се приближава към Земята и да заплашва нашата планета с мащабно разпростиращо се унищожение?
A: Нибиру и други истории за своенравната планета са интернет измама. Няма фактическо основание за подобни твърдения. Ако Нибиру или Planet X са истински и се насочват към среща със Земята през 2012 г., астрономите биха я следили и проследявали най-малкото по-честичко през последните десет години. А и тя би се виждала вече с просто око. Нещо такова да се е случило до днес? Ами не. Очевидно тя не съществува. Ерис е реална планета, но това е планета-джудже подобна на Плутон, която ще остане във външната Слънчева система, а най-близо може да дойде до Земята на около 4 милиарда мили.

Q: Какво ще кажете за промените в полярната теория ? Вярно ли е, че земната кора вече извършва ротация на 180 градуса около ядро си в рамките на няколко дни, ако не и часа? (Май и Земята я тресе инсулт? ... б.м.)
А: Промяна в посоката на въртене на Земята е невъзможно. Има бавни движения на континенти (например Антарктика е близо до екватора на стотици милиони години), но това е без значение на твърдения за възстановяване на въртенето на полюсите. Въпреки това, за много от случващите се природни бедствия, сайтове теглят стръв и сензация в тази връзка, целят внедряване на заблуди сред хората. Те твърдят например, че има връзка между въртенето и магнитната полярност на Земята, което се било променяло некоректно, чрез магнитно обръщане! Подобни действия се произвеждат на всеки 400 000 години средно. Доколкото ни е известно, такова магнитно обръщане не причинява никаква вреда на живота на Земята. А магнитно възстановяване е малко вероятно да се случи в следващите няколко хилядолетия, все пак.

А: Земята винаги е била обект на въздействие от комети и астероиди, и въпреки големите хитове, те са много редки. Последното подобно голямо влияние е било преди 65 милиона години, нещо което е довело до изчезването на динозаврите. Днес астрономите от НАСА извършват проучване, наречено Spaceguard проучване, чиято цел е да се намерят всички по-големи астероиди близки до Земята много преди те да я ударят. Понастоящем сме установили, че в космоса няма за момента такива астероиди, които да са заплаха като този, който е убил динозаврите. Цялата тази работа се извършва открито и прозрачно пред очите на света, чрез съответни публикации давани от НАСА всеки ден, за да може да се види, че нищо не се очаква да удари Земята през 2012 година.

Q: Как се чувстват учените от НАСА за предполагаемото психозно масово очакване на края на света от хората?
A: По всички претенции за бедствия или драматични промени през 2012 г., те гледат от гледна точка на науката? Къде са доказателствата за останалото(края на света)? Няма кой нито да ги посочи, нито пък да потвърди научно всички измислени твърдения в тази връзка, независимо дали те се правят в книги, художествени филми, документални или клипове по интернет! А ние(учените) не можем да променим този прост факт – това би ни губило доста време. Не са налични и достоверни доказателства за болшинството от твърденията, изложени в подкрепа на необичайни събития, които ще се състоят през декември 2012 година.

Q: Има ли опасност от гигантски слънчеви бури и прогнозират ли се такива за 2012 г.?
A: Слънчевата активност има редовен цикъл, с върхове приблизително на всеки 11 години. Близо до тази дейност(върховете), слънчевите изригвания може да предизвикат някои прекъсвания на спътниковите комуникации, въпреки че инженерите се учат как да се изгради електроника, която да е защитена от силни слънчевите бури. Не, няма особен риск свързан с 2012 година. Следващият слънчев максимум ще се случи във времето между 2012-2014 години, и се очаква това да бъде средно слънчев цикъл, който няма да се различава от предишните цикли в историята.

ЕТО И ДРУГА ПУБЛИКАЦИЯ ОТ НАСА (със съкращения)

Псевдонаучната планета Нибиру и сблъсъкат с нея все по разпространо предизвикват необоснован страх сред обществата на земята, споделя Дейвид Морисън, директор на SETI , Тойе CSI сътрудник и старши научен от НАСА, и астролог в института Ames Research Center. На ден той получавал по 20-25 писма с питане по темата, някои уплашени, други ядосани, че се скрива истината за предстоящ апокалипсис, трети предвид това питат дали да не убият семействата и домашните си любимци и накрая и себе си. Повечето (половината) от подобни имейли са от страни извън САЩ.
Планетарните учени в такава обстановка са принудени да се разсейват от конкретната си работа, да отделят време, енергия и творчество, за да намерят време да обясняват шантавите теории изписани по разни глинени плочки, или пък да предполагат и обясняват писанията за разни богове-астронавти. Морисън се надява чрез отговорите които се дават от него и учените въобще, за “отсъствието на пристигането” на планетата Нибиру да се наведат обществата към по-рационално мислене и този факт да послужи като учебно помагало за откриване на глупостта. Истината е, че учените просто никога не са чували за тази планета, тя е интернет измислица. През 2009 година Sony Pictures пуска песиместичен филм със сценарий на Роланд Емерих за края на света през две хиляди и дванадесета година – ето това се нарича вирусен маркетинк във вреда на обществата.


Ето едно негово писмено изявление в тази връзка:

“Дейвид Морисън, NAI старши научен сътрудник/1-ви юни, 2009

Историята за тази загадъчна планета
започва с твърдението, че Нибиру – евентуалната планета, открита от шумерите, върви към Земята. Захария Sitchin, който пише фантастика за древна Месопотамия и цивилизацията на Шумер, заяви в няколко книги (например, Дванадесетата планета, публикуван през 1976 г.), че той е открил и се превеждат шумерски документи, които идентифицират планетата Нибиру, в орбита около Слънцето на всеки 3600 години. Тези шумерски басни включват и истории за "древните астронавти" посещавали Земята и дошли от цивилизация, наречена Ануннаки. След това Нанси Lieder – една самопровъзгласила се за медиум жена твърди, че й е предадено от инопланетяните чужденци (за този факт пише на уебсайта си Zetatalk), т.е. от жителите на измислена планета от около звездата Зета Ритикюли, и я предупредили, че Земята е в опасност от Планетата Х или Нибиру. Тази катастрофа е била първоначално прогнозирана за май 2003 г., но когато нищо не се е случило тогава с края на света, датата се премества напред до декември 2012 година. Едва наскоро тези две басни са били свързани с календара на маите и по точно с датата 21 декември 2012 годинина – т.е. това е деня на зимното слънцестоене през 2012 г. , и евентуално това предвижда края на света.

Нибиру се появява като второстепенен герой в създаването на вавилонската поема Enuma Elish, както е записано в библиотеката на Assurbanipal - цар на Асирия (668-627 г. пр.н.е.). Шумер процъфтява много по-рано, около 23-ти век до 17-ти век пр. Хр. Твърди се, че Нибиру е една планета, а е известно че шумерите са в противоречие с учените, които (за разлика от Захария Sitchin) проучват и правят превод на писмените паметници на древна Месопотамия. Шумер е наистина велика цивилизация, важна за развитието на селското стопанство, управлението на водите, градския живот и особено е допринесала за развитието на писмената. Въпреки това, тя е оставила много малко записи, занимаващи се с астрономия. Разбира се те не са знаели за съществуването на Уран, Нептун и Плутон. Те също не са имали разбиране, за планетната орбита на Слънцето, а това е една идея, която първо е развита в древна Гърция две хилядолетия след края на Шумер. Твърденията, че шумерите са имали сложна астрономия, или че те дори са имали бог на име Нибиру, е плод на въображението на Sitchin.

Ето какво ни казва инфрачервената астрономична системата IRAS на НАСА в тази връзка – това е сателит, който на всеки 10 месеца от 1983 година насам проучва небесния свод. Открити са много инфрачервени източници по него, но никой от тях не е Нибиру или планета Х или някакви други предмети във външната Слънчева система. (spider.ipac.caltech.edu/staff/tchester/iras/no_tenth_planet_yet.html
). Накратко в IRAS са каталогизирани 350 000 инфрачервени източници, и първоначално много от тези източници са неидентифицирани, но изследванията им продължават във времето. Всякакви последващи становища по подобни предположения са последвани от отговорни проучвания с по-мощни инструменти, както такива на земята, така и за тези в космоса. Според слуховете около "десета планета" през 1984 г. след научна статия публикувана в Astrophysical вестник, избухна серия от писма и писания, спорове на всякакви нива на осведоменост на тема "Неидентифицирани точкови източници в minisurvey IRAS", където се обсъждаха няколко инфрачервени източници с подобни сценарии за планетата Нирибу. Но тези "тайни обекти" впоследствие се оказаха далечни галактики (с изключение на една, която се води към "инфрачервени перести"), и оповестена през 1987 година. (www.badastronomy.com/bad/misc/planetx/science.html#iras). В крайна сметка, Нибиру е мит, без каквото и да било основание за съществуване в действителност. За астронома е абсурдно да прави твърдения за планета, която е "наблизо", и в същото време е "невидимата". Това просто е глупаво.

“Planet X” е оксиморон при разглеждане като реален обект. Терминът се е използвал от астрономите през миналия век за възможно или предполагаем обект. След като обектът се е установявал, му се е давало истинско име, както това бе правено с Плутон и Ерида, и двете от които са били предполагаеми в даден момент по-нататък както Planet X. Ако става въпрос за нов обект, но впоследствие се оказва неистински, или пък той не е планета, тогава няма да се чуе за него отново. Ако се появи някоя нова планета и тя е реална, то във всички случаи няма да се нарича Planet X.
Ерис и няколко други планети джуджета бяха наскоро открити от астрономите във външната Слънчева система. Всички те си имат нормални орбити, и никога няма да се приведат в близост до Земята. Подобно на Плутон, Ерис е по-малка от нашата Луна. Много е далеч, а орбитата му е на повече от около 4 милиарда мили. Няма никакви тайни около Ерис и орбитата му, и това може лесно да провери в Уикипедия, като използвате Google.

Има телескоп на Южния полюс, но той не е построен от НАСА и не се използва за проучване Нибиру. На Южния полюс телескопът се подкрепя от Националната ни научна фондация, и това е радио телескоп, а не оптичен уред. Той не може да прави снимки – просто не снима. Може да се види в Уикипедия нещо по темата. Антарктика е чудесно място за астрономически наблюдения чрез инфрачервени краткосрочни радиовълни, а също така има и предимството, че обектите могат да се наблюдават непрекъснато, без намесата на деня и нощта цикъл.

По-голямата част от снимките и видео файлове по Интернет са свързани с някои наблюдавани елементи в близост до Слънцето (очевидно в подкрепа на твърдението, че Нибиру се крие зад Слънцето през последните няколко години.) Това са всъщност фалшиви снимки на Слънцето, причинени от вътрешни отражения на обектива, често това се нарича Lens Flare. Можете да ги идентифицирате лесно с факта, че те се появяват напълно противоположни на реалния слънчев образ, като че ли отразени в центъра на изображението. Това е особено видно очевидно в клипове, когато камерата се движи - фалшивият образ играе танца си винаги точно на обратното на реалния образ. Подобни обективи са ползвани като източници за много снимки с НЛО, правени обикновено през нощта със силни светлинни източници, като пример давам уличното осветление в кадър. Изненадан съм, че хората не признават този общ артефакт - снимка направена по този начин. Аз също съм изумен, че тези снимки, показващи нещо почти толкова голямо и ярко като Слънцето , показват и "второ слънце" и това се приема заедно с претенцията за тайнствената планета от някои уебсайтове, където напрактика Нибиру е твърде слабо видима, за да се види или да се снима, освен с големи телескопи!

Една широко докладвана телескопична снимка (www.greatdreams.com / Nibiru-possible.jpg) показва два изгледа на разширяващ се облак от газ, далеч извън рамките на Слънчевата система.Той не е в движение и това може да се види от факта, че звездите са едни и същи и в двете картини. Говорим за звездата V838 – в Уикипедия има хубава хвалебствена и красива снимка за нея от Хъбъл. Един ученик в гимназията силно се впечатлил от публикуването на подобни наши снимки на Слънцето с червено петно, за което се твърди, че е на Нибиру, след което се посветил на това чрез Photoshop да си направи точно такива снимки като започне от нулата.

... И ТАКА ТОЗИ АСТРОЛОГ ОПОВЕСТЯВА ПО-НАТАТЪК В ИЗЯВЛЕНИЕТО СИ ЗА РАЗНИ ДРУГИ ТАКИВА “ОПИТЧЕТА”(продължавам пак накратко, нататък от изявлението му)

... Налична е дълга история за асоцииране на лошите(конспиративните) неща дори чрез политически опоненти (по-старите читатели ще си спомнят "ракетите пропаст" в изборите 1960 г.), по-младите, ще обърнат внимание на много от настоящите позовавания, които пък третират безоопасността на САЩ от терористи. Освен това, социалните учени посочват, че много от нашите(на САЩ като цяло) критерии за обществената паника са продукт на Холивуд, но в реалния свят хората имат добри резултати да си помагат един друг във време на опасност. Мисля, че всеки нормален човек признава също, че поддържането и пазенето на лоши новини в тайна обикновено води до нежелан резултат, което прави въпросното нещо още по-лошо, докато фактите най-накрая излезнат наяве. В нашия случай за Нибиру, тези факти ще излязат в най-скоро време.
Дори и да иска правителството на САЩ не може да поддържа Нибиру в тайна. Ако тя беше истинска, би била следима от хиляди астрономи, или любители, както и от професионалисти. Тези астрономи са пръснати по цял свят. Знам, че астрономичната общност, както и учените в нея не ще запазят в тайна дори осъден, камо ли цяла планета. Та една планета по пътя си към вътрешната част на Слънчевата система просто не може да скрие !

Защо календарът на маите казва, че светът ще свърши през 2012 г.? Чувал съм, че те са били много точни в миналото при други планетарни прогнози.

Календарите съществуват за контрол на преминаването на времето, а не за предсказване на бъдещето. Маите навремето са били умни и са развили много сложен календар. Древните календари са интересни за историците, но и те не могат да си съперничат с възможностите, които имаме днес, за да се следи времето или да се спори за точността им на използваните понастоящем календари. Основното обаче е, че календарите, независимо дали са съвременни или древни, не могат да предсказват бъдещето на нашата планета или пък да предупреждават за неща, които да се случват на определена дата, както случая с 2012 година.

... Каква е полярната теория за промяна?? Вярно ли е, че земната кора се намира на 180 градуса ротация около ядро в рамките на няколко дни, ако не и часа? Дали това има нещо общо общо с нашата слънчева система и потапянето й под галактическия екватор?

Промяна в посоката на въртене на Земята е невъзможно. Това никога не се е случвало и никога не ще се случи. Има бавни движения по континента (например Антарктика е близо до екватора от стотици милиони години), но това е без значение на фона на твърдения за възстановяване на въртене на полюсите. Въпреки това, за много от бедствията, сайтове теглят стръв и всяват заблуди сред хората. Те твърдят, че е налична реална връзка между въртенето и магнитната полярност на Земята, което се променя неправомерно с магнитно обръщане, и които се провеждат на всеки 400 хиляди години средно. Доколкото ни е известно, такова магнитно обръщане не причинява никаква вреда на живота на Земята. Но те лъжливо продължават да твърдят, че дадения магнитен обрат идва скоро (през 2012) и че това задейства, промяна на посоката на въртене полюсите.

В крайна сметка:
(А) Посоката на въртене и магнитен поляритет не са свързани действия.
(Б) Няма причина да се очаква промяна на посоката на магнитната полярност в скоро време, или да предвиди всякаво лошо въздействие върху живота на семята, когато това в крайна сметка се случи.
(©) Внезапната промяна в ротационно поле с катастрофални последици е невъзможно. Също така, нищо от това няма нищо общо с галактическата екватора или с някоя от другите глупости за подравнявания, които фигурира в много от интернет страниците, теориите за конспирацията и т.н.

... Що се отнася до влиянието на галактическата равнина, няма нищо специално за това място. Последният път, когато Земята е в галактическата равнина е преди няколко милиона години. Твърденията, че сме на път да се премине галактическата равнина, са неверни. В края на Декември Слънцето винаги е приблизително в посока на центъра на Галактиката, както се вижда от Земята, но какво от това? ... . Що се отнася до безопасността на Земята – та тя е незасегната и днес. Големите заплахи за човечеството ни са от глобалното затопляне и загубата на биологичното разнообразие, и може би някой ден от сблъсък с астероид или комета, а не вследствие на псевдонаучни твърдения за 2012 година.
...
НАСА е доволна от Националния изследователски доклад на Съвета относно heliophysics. Като бележка, този доклад включва най-лошия случай и прави анализ на това, което може да се случи днес, ако не се случат повторенията на най-голямата слънчева буря, регистрирани някога (през 1859). Проблемът е в начина, по който тази информация може да се използва извън контекста. Няма причина да се очаква такава голяма слънчева буря в близко бъдеще, разбира се, не и през 2012 г. На дневен ред не е прогноза на "събитието през 2012 г." Сценариите за бедствия през цялата 2012 са измислица, подхранвана от рекламите за холивудския фантастичен филм бедствие "2012". Мога само да се надявам, че повечето хора са в състояние да разграничават холивудски филм от реалността.
...
Да не забравяме, че живеем в страна, където има свобода на словото, а това включва и свободата да се лъже. Трябва да се радваме, че не съществува цензура... И помнете тежестта на доказване пада върху тези, които правят диви претенции. Просто използвайте здрав разум. Виждали ли сте някога Нибиру? През 2008 много сайтове, съобщиха, че тя ще се вижда с невъоръжено око през пролетта на 2009 година. Е видя ли я някой? Никой не можа да скрие Нибиру, ако тя съществува.
....
Псевдонаучните твърдения за Нибиру и края на света през 2012 г., заедно с недоверие към правителството, се усилват от реклами за новия филм от Columbia Pictures озаглавен 2012 г., който ще бъде пуснат през ноември 2009 година, при това с безотговорни послания и следните думи например: "Как правителствата на нашата планета ще подготвят 6 милиардата души за края на света? [Дълга пауза] Моля ви разберете истината в Google ". [Дълга пауза] ...
...
В много сайтове се продават книги и касети за Нибиру или дори "оцеляващи комплекти". Всичко това е много тъжно, че с толкова много реални проблеми (като глобалното затопляне и финансовия колапс) хората са били взети в плен на тези лъжи. И на 22 декември 2012 г. ще има нова псевдонаучниа история “петел-и-бика”, т.е. прави се нов кръг около псевдоистината и целият цирк ще започне всичко отначало. ... Защото без значение е колко нови небесни тела се намират в нашата слънчева система, винаги ще има нужда от мистериозен Planet X. "

Пу! Дълга публикация, но аз съм задължена да Ви осведомя за нея. ПРОЧЕТЕТЕ И:

- Развенчаването на "2012 Doomsday"

- Слуховете за апокалипсис през 2012 се разпространяват от хора, за да правят пари. Не бъдете мамени!

- Защо направихме този сайт - статия за това как да помогнете на децата да се справят с тази измислица ) / http://astrobiology.nasa.gov/ask-an-astrobiologist/intro/nibiru-and-doomsday-2012-questions-and-answers


- Нибиру - Обект, известен като "Нибиру" не съществува.

- Захария Sitchin – СЦЕНАРИЯТ ЗА Нирибу е предложен от самоук учен на шумерското клиновидно писмо

- Законите на Кеплер - Немският математик и астроном Йоханес Кеплер (1571-1630) открити три закона за движението на планетите – невъзможна е Нирибу орбита.

Въобще като се влезе в сайта на НАСА (на страницата в ляво на блога ми има дадена връзка, и се напише Nibiru ще бъдат направени отправки към всички публикации, за които говоря тук, при това подходящо илюстрирани) и всеки сам ще си прецени в какъв “филм” е вкарван до момента!

Ето и няколко примера за актуални измами дето се въртят из мрежата:
"Две слънца" видео


nibiru vs. nasa vs. planet x


Сателитни изображения: SOHO

Слънцето постоянно се изучава от учени в различни точки по Земята. Сателитите са били изпратени в космоса преди всичко от НАСА и Европейската космическа агенция. Изображения от инструментите на слънчевата Heliospheric обсерватория (SOHO), могат да се видят и изтеглят безплатно от всеки. Това е довело много хора да вземат такива образи и да започнат да ги манипулират както си поискат.

Сателитни изображения: STEREO

Смесването на изображения от двата спътника изследващи слънцето със сухоземна стерео обсерватория е некоректен начин на работа. И твърдения основани на такива изображения предизвикват неминуемо грешки в разсъждението – объркването и заблудата точно тук се случват.


Lens Flare captured from STEREO Behind HI1

Светлината се отразява от фотоапарата. Създава се т.нар. «пръстенен размисъл» и появата на ... комети, които всъщност точно в този момент реално е възможно да ги няма въобще, но са заснети и остават пред погледа ни?

Google Sky / WikiSky / Microsoft WorldWide Telescope
Nibiru planet X 2012 PROOF of Government conspiracy

Има много безплатни и лесни за използване софтуерни елементи и ресурси.

Как да избегнем черната кутия на Google Sky и да търсим информация?
НАСА SkyView Virtual Обсерваторията (http://skyview.gsfc.nasa.gov/ )е най-лесният за използване начин. Въведете координатите, изберете проучване и си отидете на него.

SDSS DR7 Намиране Графика Tool (http://cas.sdss.org/dr7/en/ )съдържа най-новите образи от SDSS, но имайте предвид, че само 25-30% от небето е било прегледано тук, така че шансовете да намерите и празно изображение са големи - изследването може да не обхваща съответната част на космоса.

Космическият телескоп "Хъбъл върши много работа, но не и проучване на всичко по небето, така че отново, шансовете са, че не може да се намери нещо тук, което би ни интересувало. (в момента – 24.11.2010 по наше време 20,0 часа той е някъде в Западното полукълбо – проверете!!! от http://lunaf.com/bulgarian/v-momenta/hubble/ / б.м.)

Инфрачервената науката Архив съдържа много изследвания, включително тези на IRAS и 2MASS, както и Finder Графика инструмент (http://www.findernet.com/index.php?country=BG ) , който позволява бързо да се сравнят изображения.

http://www.youtube.com/watch?v=3AqiINcLcuI&NR=1

ШАРЕНОТО НИ ЕЖЕДНЕВИЕ НА 24 НОЕМВРИ 2010

И работниците "по пантофи" вече с трудов договор
Национално споразумение за надомната работа подписаха синдикатите и работодателите на официална церемония в Гранитната зала на МС в присъствието на премиера Бойко Борисов и социалния министър Тотю Младенов.
Регламентираме правата на хората, които работят този вид работа, заяви социалният министър Тотю Младенов. Те ще бъдат с трудов договор, ще им се плащат осигуровки и тази работа ще им се зачита за стаж, уточни той.
Младенов каза, че целта на споразуменията е да се гарантира гъвкавостта на пазара на труда като се регламентират правата на хората, които работят този вид дейности, и паралелно води до спестяване на финансов ресурс за бизнеса.
„Гарантирам, че правителството ще приеме и ще внесе за разглеждане в Народното събрание нормативните документи и законови промени, с които ще бъдат изпълнени националните споразумения за регулиране на надомния труд и за осъществяване на дистанционна работа в България”. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов.
Съгласно подписаното национално споразумение работниците и служителите се ползват от правата, свързани с условията на работа, включително здравословните и безопасни условия на труд, гарантирани от българското трудово, осигурително законодателство и колективни трудови договори, с които се ползват и останалите работници и служители на трудов договор. Предвидени са възможности и за осигуряване на обучение, квалификация и преквалификация за надомните работници.

По данни на КНСБ надомните работници в страната са между 300 000 и 500 000 души.
Синдикално изследване за надомната заетост показва, че 51,2% от анкетираните надомници са на възраст между 50-65 години и са предимно жители от малките населени места.
15,18% от заетите с труд "по пантофи" са пенсионери. Продължителността на надомната заетост е 9-12 часа на ден без прекъсване. От анктетираните от КНСБ надомници едва 2,8% са работили на трудов договор.
Социалните партньори подписаха и второ споразумение - за организацията и прилагането на дистанционната работа в България. Според документа дефиницията на дейността е “форма на организиране и/или извършване на работа, с използуване на информационни технологии, в рамките на трудово правоотношение, при което работа, която може да бъде извършвана и в помещения на работодателя, се изнася извън тях като правило”. Работещите от разстояние ползват всички права, свързани с организацията на работа и здравословните и безопасни условия на труд, регламентирани в българското законодателство и валидните за предприятието колективни трудови договори, с които се ползват работниците/служителите, работещи в помещенията на работодателя.
След подписването на документите представителите на синдикалните и работодателските организации изразиха увереност, че съвместната конструктивна работа ще продължи и занапред при изготвянето на трето подобно споразумение, относно дейността на агенциите за временна заетост. /БЛИЦ

Студентски град-територия на мафията
Сериозно сме загрижени от продължаващи актове на насилие над студенти в България, пишат Съюза на младите и студентите до медиите. Причината е, че вчера сутринта отново младеж стана жертва на побой и сега се бори за живота си в “Пирогов”.
Това е почти 2 години след смъртта на 20-годишния студент Стоян Балтов, който почина след зверски побой в Студентски град. Защо се получава така, че Студентски град от академична среда за студентите в София за какъвто е създаден, все още продължава да бъде територия на мафията, на побои, убийства и морална деградация?, питат от съюза.
Защо след взетото решение от Народното събрание още през май 2009 г. за възстановяване предназначението на Студентски град в такова, за което е създаден с конкретни предписания към всяка държавна институция, никоя от отговорните институции не направи нищо за изпълнение на това решение – Министерски съвет, Министерство на образованието, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Областна управа, Столична община, Прокуратура, МВР, Ректорските ръководства на независимите ВУЗ, критикуват още младите.
Според тях няма друго място в Европа, на което да е допуснато такова безобразие с живота и сигурността на студентите.
Те призовават компетентните институции да се задействат незабавно.
Полицията в София задържа днес шести студент заради побоя над 19-годишния Денис Пехливанов, който е с тежки наранявания и опасност за живота, съобщиха от МВР. /БЛИЦ

19-годишен жестоко пребит в Студентски град
Д.П. на 19 г. се бори за живота си в “Пирогов”, след като е бил приет в реанимация със счупен череп и контузия на мозъка. Освен него още двама млади мъже са били пребити в Студентски град, но те са освободени за домашно лечение.
Това е поредното нападение в Студентски град.
20-годишният студент Стоян Балтов беше пребит до смърт пред дискотека “Амнезия” в ранните часове на 5 декември 2008 г.
С открити фрактури на двете подбедрици в Трета травматологична клиника на „Пирогов” е приета А.Ш. на 41 г. Тя е пострадала при побой от непознати в жк „Св. Троица”. /БЛИЦ

Арестуваха шести студент за побоя над 19-годишния в Студентски град
Полицията в София задържа шести студент заради побоя над 19-годишния Денис Пехливанов, който вчера сутринта беше приет с опасност за живата със счупен череп в "Пирогов". Шестият побойник е 20-годишен студент от Лесотехническия университет в София. Той е от компанията на пребитото момче и е бил инициатор на сбиването, уточнява Дарик.
Младежът първи е нападнал с метална тръба опонентите си, което е довело до масовия бой и тежките травми на 19-годишния Денис.
19-годишният младеж беше пребит до смърт пред дискотека „Котон клуб" в Студентски град в София, докато полицията разследвала кражба в заведението.
Малко след 4.30 часа сутринта на 23 ноември две компании – едната от 25 души, празнуващи рожден ден, и другата - от 6-7 души, се спречкали в дискотеката след като Дениз настъпил друг студент в претъпкания от хора клуб. Скандалът прераснал в масов бой между 15 души на 50 метра от дискотеката./БЛИЦ

Посолството на САЩ потвърди, че е анулирана визата на Румен Петков
Причината е започнало разследване срещу бившия вътрешен министър
Американското посолство в София потвърди информацията, че визата на бившия вътрешен министър и настоящ депутат от левицата Румен Петков за САЩ е анулирана.
Според дипломатическите източници причината е в започнало разследване срещу Петков.
Бившият вътрешен министър е бил уведомен от посолството вчера следобед, че вече не може да влиза в Америка.
Румен Петков пък днес обяви, че е готов да отговаря по всички въпроси пред прокуратурата и че ще даде сам депутатския си имунитет, за да бъде проведено разследване във връзка със срещата му с братя Галеви, когато беше вътрешен министър.

Преди дни шефът на Агенция “Митници”, който по това време оглавяваше ГДБОД Ваньо Танов го обвини, че се е срещнал с дупнишките бизнесмени, за да преразпределят наркопазара, а вицепремиерът Цветан Цветанов обяви, че вярва на думите му.
Румен Петков пък днес от своя страна внесе сигнал до главния прокурор Борис Велчев.
„През последните дни в средствата за масова информация г-н Ваньо Танов, директор на Агенция „Митници”, и г-н Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи, правят внушения за мое участие, свързано с конкретни разработки на МВР в разпределението на наркопазара и въобще - за мои действия, свързани с наркотици и най-общо с престъпна дейност в периода, в който съм бил министър на вътрешните работи. Моля да бъде разпоредена проверка по тези твърдения. Проверка по всички разработки, свързани с така наречените братя Галеви. Конкретно да се получи отговор на въпроса - използвани ли са специални разузнавателни средства при тях, кой е техният заявител, кой е разрешил и разпоредил тяхното използване. Ако са унищожени, кога и как са унищожени и има ли нарушение по тези процедури. Моля проверката по тези въпроси да бъде извършена както в МВР, така и в Държавна агенция национална сигурност. Моля да бъде изяснен въпросът има ли информационно дело, служило като основа за разработка срещу Братя Галеви. В публичното пространство се говори за разработка „Бизнесмени”. Ако има такова информационно дело - съдържат ли се в него данни за наркотици в това число синтетични, и кои са субектите, които се третират в информационното дело. Считам за необходимо да се вземат обяснения от Цветан Цветанов, Ваньо Танов, Антоний Странджев, бивш заместник-директор на Главна дирекция Борба с организираната престъпност, Жоро Стоицев бивш директор на ДОТИ. Готов съм лично да дам обяснения по всички въпроси, които биха представлявали интерес за прокуратурата. Във връзка с гореизложеното заявявам, че при наличие на данни и бъде направено искане от главния прокурор, давам съгласието да бъде снет имунитетът им като народен представител. Считам, че с това искане до главния прокурор, Главна прокуратура официално е сезирана и се надявам да бъде направена задълбочена проверка по всички внушения, които бяха направени в публичното пространство”, написа той в сигнала./ БЛИЦ

Бившите ченгета отново с държавни ордени
Служители на бившата Държавна сигурност ще продължават да получават ордени и медали. Старата практика остава, след като депутатите отхвърлиха предложението на синия депутат Лъчезар Тошев тази привилегия да бъде отнета на бившите ченгета.
В началото на месеца Лъчезар Тошев поръча изследване на НЦИОМ по въпроса.
От него стана ясно, че повечето българи не са съгласни сътрудници на репресивния апарат на бившия комунистическия режим да бъдат удостоявани с държавни награди. 58% от анкетираните не одобряват бивши агенти да получават медали и ордени/БЛИЦ

КОМЕНТИРАЛИТЕ:.
Боко Тиквеши (анонимен)
2010.11.24 11:46:45
Сами можете да предположите що за депутати са избрани.И в тоя парлаМЕНТ бъка от ченгета, мутри и доносници.Толкова са много, че взехме да изнасяме и за европарламента.Да се награждават комунистически престъпници с ордени на "демократична" страна, член на НАТО и ЕС е абсолютно недопустимо.Нека тия капути да ги награждава Путин, тъй като работят за интересите на Русия и днес.

мамалига (анонимен)
2010.11.24 11:55:38
Не пискай!Мирен преход,това е положението!

ГЕРБЕР (анонимен)
2010.11.24 12:00:24
Аз съм един от най яростните защитници на ГЕРБ по форумите, но в случая не съм съгласен с приетото от парламента. Те трябва да приемат закон за лустрацията, а не да награждават бивши служители на ДС.

васил (анонимен)
2010.11.24 12:06:31
Че то до сега други, освен ченгета не са награждавани с орден "Стара планина". Нима безличният дългогодишен директор на Народния театър Васил Стефанов има други някакви заслуги, че го окичиха накрая и с най-висшия държавен орден?????

ЛУСТРО-ЦИКЛЕНЕ-ПИЛАЦИО-ШЛАЙФ (анонимен)
2010.11.24 12:19:02
Плюс химическа обработка срещу червени червеи!?!?!

anonimko1234 (анонимен)
2010.11.24 12:44:44
Ха!Започва да се вижда червеният задник на ГЕРБ.

Депутати сричат име на банка
Името на германската банка Кредитанщалт фюр Видерауфбау - Франкфурт на Майн обърка депутатите и те до един започнаха да сричат. Сложното съчетание от букви се отнася до законопроект за ратифициране на Споразумението за заем между България и въпросната банка, внесен от Министерски съвет.
Нетипичното за езика ни буквено съчетание на няколко пъти обърка първо председателят на комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова, но макар и бавно, депутатът успя да спелува Кредитанщалт фюр Видерауфбау - Франкфурт на Майн. Зам.-председателят на парламента Анастас Анастасов също трудно пребори името на немската банка.
Депутатите обаче бяха отсрамени от председателят на парламента Цецка Цачева, която се включи в края на обсъждането и беше имала повече време от колегите си да репетира трудната дума./БЛИЦ

Бойко: Да ти вземат визата, значи, че не искат и "добър ден" да ти кажат
Това са на БСП фигурите, които четири години ръководеха службите. Да ти вземат визата, това означава, че не искат и "добър ден" да ти кажат. Това коментира премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на БНТ във връзка с информацията, че американското посолство у нас отне визата на бившия вътрешен министър Румен Петков.
"Не съм зарадван заради шамара към БСП, защото това говори зле за държавата. Колкото по-стабилна и с най-ниски данъци страни става България, толкова повече се правят опити за забавяне на нейното темпо", каза премиерът.
По отношение на писмото, което лидерът на ДСБ Иван Костов прати до ЕНП, в което пише, че Бойко Борисов да реабилитира режима на Тодор Живков. премиерът заяви: Не минава и ден без да ни удари. Той знае политическите и бизнес процесите, които текат в държавата. Да си припомни първо какъв преподавател по икономия на социализма е бил и как е писал да се запази тази власт. Можеше да ни помогне поне с опита си. Не възнамерявам да влизам в игрите на Костов и Мартин Димитров. В желанието си да ги забележат, правят некоректни неща. Пожелавам им да се развиват като пишат писма до Брюксел.
По отношение на информацията, че държавата щяла да гарантира заеми от чужбина с имоти на БАН, Борисов коментира, че това е спекулация. Той обясни, че докато ГЕРБ е на власт имотите на БАН няма да бъдат пипани. “Въпросът е, че БАН се отнася с имотите като не свои и не ги стопанисва добре. В този мандат никой имот няма да бъде разпореден и с него няма да се занимава държавата”, обеща Борисов.
На въпрос дали не си е променил мнението по отношение на вътрешния министър Цветан Цветанов Борисов каза: “Ако трябва да слушам всеки, който излезе от ареста, трябва всеки път да си сменям мнението. Едно е да си опозиция, когато си премиер, вътрешен министър, шеф на митница, когато говориш, говори институция през теб. Няма да си позволя коментар не защото нямам, а защото всяко мое изказване може да бъде използвано утре от адвокатите в съдебен процес, коментира Борисов. Не бива да се дават квалификации, когато имаш определена функция в държавата, не за друго, а защото това може да бъде използвано от адвокатите и да падне процесът след това – каза Борисов," добави той. /БЛИЦ

Показаха за първи път видеозаписи от СРС-та пред журналисти
За първи път видеозаписи, направени със специални разузнавателни средства, бяха показани днес в открито съдебно заседание. Това стана по делото срещу съдията Петър Сантиров, бившия министър на отбраната Николай Цонев и бившия главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов.
Тримата са подсъдими за предлагане на подкуп, който бил предназначен за следователя Петьо Петров, работещ по разследване срещу Цонев. От сутринта съдът успя да изгледа само един от четирите часа запис, представящ първата среща между Сантиров и следователя Петьо Петров.
Ясно се чува една от репликите на Сантиров - "хайде да се разберем набързо", а Петров отговаря "да кажат какво искат". В друга реплика следователят казва "всички трябва да са доволни, няма да контактувам с никой друг". Следователят също заявява в разговора си със Сантиров, че няма смисъл да се коментира сума, по-малка от 50-60 хил. евро, тъй като това било "нормалната цена".

Съдът установи разминаване в протокола и видеозаписа
В протокола е записано, че по време на срещата, състояла се в кафене, Сантиров поръчва алкохол, а следователят - кафе и минерална вода. На видеозаписа се вижда обратното.
Съдът отбеляза, че в протокола са написани изречения, които не се разбират от звуковия файл, както и обратното - ясно чуващи се изречения не са отбелязани в протокола. В записания около един час разговор Сантиров и Петров обсъждат и други теми от магистратско естество. Сред тях са изборът за председател на Софийския градски съд, както и кандидатурата на Алексей Трифонов за председател на Районния съд в София. Следователят споменава в реплика името на зам.-главният прокурор Бойко Найденов.
След края на записа адвокатите възразиха, че на видеозаписа не са отбелязани дата и час - кога е изготвен. Защитниците добавиха, че поръчката на масата в заведението "се увеличава", без да се вижда кой сервира.
След заседанието следователят Петьо Петров коментира, че нямал колебания за поведението си, а Петър Сантиров изглеждал притеснен. Репликата за Бойко Найденов също е част от "играта", коментира следователят пред журналисти.
Попитан защо, след като си е поръчал алкохол в заведението, както се вижда от видеозаписа, се качва в автомобил, следователят отрече да е карал, след като е пил.
Петър Сантиров заяви, че се радва за това, че цяла България ще види за какво става въпрос и че всичко е пълна измислица. Никога не съм казвал, че Цонев ходи с куфарче из София, казвам го като съдия, казвам го и пред Господ, бяха думите на Сантриов. /bTV новините

Видеонабюдението във военни клубове било от 2008 година
Поставянето на системи за видеонаблюдение във военните клубове, почивни бази и общежития е инициирано и осъществено през 2008 година. Това се посочва в съобщение от пресцентъра на Министерството на отбраната "във връзка с твърдения, че система от камери за видеонаблюдение е поставена от новото ръководство през юли 2009 година".

Първата процедура за проектиране, доставка и монтаж на системата е открита въз основа на докладна записка от Николай Марков в качеството му на главен експерт в отдел "Инвестиционна и експлоатационна дейност", с положителна резолюция и подпис на Николай Цонев в качеството му на изпълнителен директор на ИА "Социални дейности на МО".
От явилите се шест фирми комисията е предложила за изпълнител ЕТ "Щайнберг - Стефан Дервишев". Договорът, подписан с нея, е на стойност 398 600 лв. без ДДС. Приемането и предаването на системата за видеонаблюдение е извършено с приемо-предавателни протоколи през месеците юли и август на 2008 година, съобщават от МО.
По случая се води досъдебно производство от Военноокръжна прокуратура -
София.
През октомври 2009 г. Военната полиция е установила наличието на възможност за достъп през интернет до DVR устройството, след което връзката е прекъсната, посочват от ведомството.
Съгласно разпоредбите на Закона за частната охранителна дейност системата за видеонаблюдение във военните клубове, почивни бази и общежития се използва и сега за гарантиране на сигурността и охраната на обектите и пребиваващите в тях, пише още в съобщението. /bTV новините

Христо Мутафчиев се възстановява
Поздравление от Съюза на артистите в България, продиктувано от неговия председател Христо Мутафчиев, получиха в театър "София". Актьорът, който се възстановява в болница след инсулт, пожелава на колегите си успех на премиерните представления тази вечер и утре на "Тримата мускетари" от Марк Рехелс по Александър Дюма.
"Това ни дава надежда, че Христо скоро ще е сред нашите зрители", коментира драматургът на театъра Богдана Костуркова.
Калин Врачански, Борис Георгиев, Милен Николов и Мартин Гяуров са в ролите на Д`Артанян, Атос, Портос и Арамис в постановката на младия режисьор Атанас О'Махони.
"Избягахме от класическия вариант на пиесата - осъвременихме я, за да е по-интересна на днешните зрители. Текстът е фрагментарен по автор, ние добавихме и кинематографичност - с постоянна смяна на мястото на действието, за да има динамика", каза след предпремиерното представление режисьорът. По думите му в спектакъла няма "висши цели" и скрити послания, а просто разказва забавна приключенска история.
В актьорския екип са и Пламен Манасиев - крал Луи Тринайсети, Лилия Маравиля - кралица Анна Австрийска, Михаил Милчев - кардинал Ришельо, Юлиян Рачков - Бъкингамският херцог, Анастасия Лютова, Лора Мутишева, Росица Дичева, Николай Върбанов, Пламен Великов, Росен Белов, Сава Пиперов, Юлиян Малинов, Красимир Митов. Сценографията е на Петко Танчев, музиката - на Краси Тодоров. Сценичния бой е поставил Борислав Илиев. /bTV новините

Четиричленно семейство живее в кола в центъра на Пазарджик
Готвят си на газов котлон, отказали център за временно настаняване
Повече от седмица семейство от Пазарджик живее в странен дом. От 17 ноември Любомир и Тодорка Стоянови битуват и нощуват в автомобила си “Опел Вектра” на паркинг пред частна болница в Пазарджик.
Компания им правят двамата им синове Стоян и Лъчезар на 19 и 20 години.
Драмата започнала преди 7 години, когато 48-годишният глава на семейството продал апартамента, за да започне бизнес с магазинче за хранителни стоки.
След това семейството заживяло на квартира. Работата обаче не потръгнала и нямало как да си плащат наема от 200 лева, който станал непосилен за безработните.
В момента изпадналото в нужда семейство си готви на газово котлонче, притеснява се, че покривът на колата протекъл, и е в паника, че полицията ще го изгони от паркинга.
След като преди дни местните медии сезираха кмета на областния град Тодор Попов, той разпореди на социалните служби да настанят бедстващото семейство в Центъра за временно настаняване.
По закон там имат право да останат 3 месеца, а после престоят да бъде удължен с още половин година.
Любомир и Тодорка обаче не харесали условията на центъра, съобщиха от социалната служба.
Според запознати в момента те извиват ръцете на местната власт, като искат веднага да бъдат настанени в общинско жилище, но дори не са подали молба в "Жилфонд".
Около 900 семейства чакат по надлежния ред за такова жилище, обяви кметът на града Тодор Попов. /ДНЕС.бг

Джон Траволта отново стана баща
Американският актьор Джон Траволта (56 г.) отново стана баща. Негова съпруга Кели Престън (48 г.) роди момче в болница във Флорида.
Както самият актьор съобщи преди време, то ще се казва Бенджамин.
"Джон, Кели и дъщеря им Ела Блу са много щастливи, че приемат нов член в семейството си. Майката и бебето са много добре и са в отлично здраве", съобщи звездната двойка в комюнике.
През януари 2009 г. синът на Траволта и Престън Джет почина по време на семейна ваканция на Бахамите след припадък. Момчето страдаше от болестта на Кавазаки.
Двамата актьори са женени от 1991 г. и имат 10-годишна дъщеря Ела Блу./ДАРИК НЮЗ

Интернетът и мобилните телефони вредят на дърветата
Интернетът и мобилните телефони имат поразяващ ефект върху околната среда, твърдят холандски учени, които констатираха, че в градска среда дърветата са засегнати от радиационно влияние.
Холандски учени извършиха изследвания, след като констатираха, че се наблюдават аномалии в развитието на дърветата, които не може да бъдат обяснени чрез различни бактерии или вируси.
Изглежда, че през последните пет години всички дървета са били засегнати от радиационното влияние на мобилните телефони и на интернет мрежите.
Изследването показва, че над 70% от дърветата в градските зони в Холандия са засегнати от болестта Wi-Fi. Става въпрос за различни вариации на растежа или болести, при положение че тези симптоми са се появявали само при 10% от дърветата преди пет години.
Повечето от дърветата в залесените зони нямат такива проблеми, което показва, че околната среда е причината за този феномен.
Агенцията за защита на здравето в Съединените щати посочи, че няма конкретни доказателства, че излагането на радиосигнали от безжичните мрежи засяга хората, а различните изследвания, извършени в тази сфера, не са достатъчно убедителни по отношение на евентуалните странични ефекти при използването на мобилни телефони и безжичен интернет, допълва БГНЕС.
И дори ако има изследвания, които биха доказали без никакво съмнение, че тези лъчения са вредни на здравето, можем да си зададем следния въпрос: кой би се отказал от мобилния си телефон и от интернета? /ДАРИК НЮЗ

Задържаха петима при спецакция "Иманярите"
Специализираната полицейска операция, насочена срещу иманярството, е проведена рано тази сутрин, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Кюстендил комисар Георги Джоглев.
Извършени са обиски в жилищата на 5 лица от Кюстендил, предаде Фокус.
В домовете са открити 6 металотърсача, 73 различни по номинал и период на изработка монети. Открити са антични бронзови и сребърни турски монети, 10 антични предмета с различни изображения, сребърен ритон, бронзови статуетки, античен нож, бронзова лампа, античен керамичен съд, бронзов пръстен и над 10 фрагмента от бронзови предмети с различно предназначение.
Шест обекта са били проверени по време на специализираната операция "Иманярите". Екипите на ОДМВР и РУП – Кюстендил са извършили процесуално следствените действия в Кюстендил и селата Жабокрът и Пиперков чифлик.
Предметите са иззети от А.Д. на 32 години, В.А. на 35 години, М.Х. на 32 години, И.Д., на 45 години, и Е.О. на 24 години. Първите двама са известни на полицията с противозаконни деяния.
Работата по документирането на престъплението продължава ОДМВР Кюстендил.
Комисар Джоглев посочи, че откритите предмети са иззети. Лицата ще бъдат задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. / АКТУАЛНО.ком

Операция "Фермери" сгащи измамници по програма САПАРД
ГДБОП проведе полицейска операция „Фермери” на територията на Търговище, съобщиха от пресцентъра на МВР.
В хода на акцията са претърсени множество адреси, открити са голямо количество пушки и компютърни конфигурации, магнитни носители, над двеста записи на заповеди, възлизащи на около 1 000 000 лева, договори за заем между различни физически лица на стойност над 3 000 000 лева и други документи.

Полицейска операция „Фермери” беше проведена на територията на Търговище от служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” съвместно с Главна дирекция „Досъдебно производство” под ръководството на Специализираното звено „Противодействие на престъпленията против финансовата система на ЕС” /СЗ ППФСЕС/ при Софийската градска прокуратура. Целта на акцията е разкриване и документиране на дейността на организирана престъпна група, извършила измама с имущество, закупено със средства от фондове на ЕС, и пране на пари.
В началото на септември в ГДБОП бил получен сигнал за измама, осъществена от търговско дружество, кандидатствало по предприсъединителната програма САПАРД. Стойността на проекта възлизала на 5 млн. лева.
В хода на работата антимафиоти установили, че при процедурата по кандидатстване за финансово подпомагане и реализация на проекта от лица, свързани с дружеството - бенефициент, са представени документи с невярно съдържание, които мотивирали ДФ „Земеделие” да изплатят субсидия на дружеството.
В хода на операцията антимафиоти съвместно с разследващи полицаи от СЗ ППФСЕС извършили претърсвания на множество адреси – жилища и производствена база на дружеството. Иззети са голямо количество пушки, съхранявани неправилно, и компютърни конфигурации, магнитни носители, над двеста записи на заповеди, възлизащи на около 1 000 000 лева, договори за заем между различни физически лица на стойност над 3 000 000 лева, множество декларации от различни граждани за „подпомагане на бизнеса” на един от собствениците на дружеството.
Образувано е досъдебно производство по чл. 212, ал. 5 от НК. Действията по разследването продължават/ /АКТУАЛНО.ком

Вашингтон ни зашлеви лошо!
Заради Румен Петков се срива имиджа на държавата, отбеляза премиерът Борисов – така коментира Министър-председателят ситуацията около бившият вътрешен министър
Премиерът Бойко Борисов говори тази сутрин за последните събития в държава и тяхното отражение в Европа.
Румен Петков?
Не му обръщам много внимание. Гледам да не си хабя нервите. Има толкова много процеси с обвиняеми като влязат в съда и после излизат като най-чистите политици, както се случи със Стефан Софиянски, например.
Така коментира ситуацията около бившия вътрешен министър премиерът Бойко Борисов пред БНТ.
"Това, което ме тревожи е информацията за отнетата му виза от САЩ. Това ни изненадва и това говори лошо за държавата. Не мога да кажа, че това ме е зарадвало, защото това е шамар от основен наш партньор. Мнението на Вашингтон и Брюксел тежи много в България и затова има мониторингов доклад от ЕК и помощ за сигурността от САЩ. Това е голям шамар. Аз не говоря за доказателства, аз чета какво е казал американският посланик и сега се вижда какви хора са управлявали от БСП. Бил си министър в това правителство и САЩ сега не искат да ти кажат "Добър ден". Това ме тревожи, а не това че се състояла някаква оперативна среща и това се ползва за отвличане на вниманието на обществото. Аз не искам да се отвлича вниманието ни от важните въпроси на обществото. На практика и в МВР, когато бях главен секретар и министърът, тогавашният нямаше виза за САЩ /Георги Петканов-бел.ред/, а на следващия му я отнемат. Това говори много лошо за България. Отзвуците в чужбина, когато ни предстои нов мониторингов доклад ние наливаме в акциите на нашите противници, а имаме много в ЕС", заяви министър-председателят.
Ситуацията в Европа
Всеки лобира за своята държава и когато някой върви по-добре се стремят да го спрат, не че са противници. Ето Франция колко мъки, за да се направи пенсионната реформа, а у нас ние отчетохме демографските проблеми и си решихме пенсионната реформа. От край време Холандия, където има крайно дясно управление и не желае България да влезе в Шенген, както у нас е Атака, която изобщо не иска да говори за влизане на Турция в ЕС, посочи Борисов. Проблемът на Франция с ромите беше главно с тези от Румъния, а Басеску иска да ни вкара под един похлупак. Аз считам, че Германия ще ни подкрепи, говорил съм няколко пъти и със Саркози, който ме е уверил в подкрепата. Ние водим разговори и в ЕНП и много важно какво ще се реши през декември. Ако не влезем през март в Шенген, няма да е провал, защото това би било политическо решение. Например, ако някой е поръчал курвети, а друг не ги плаща ще има проблем. Сега не искам да се карам по този повод с президента Саркози, отношенията ни са прекрасни, категоричен е премиерът.
Синята коалиция и Иван Костов
Иван Костов да не забравя, че Константин Димитров, зам. министър на МВнР и по негово и сега, Николай Младенов, който беше ръководител на младежкото СДС, сега е външен министър, Марин Райков е втори мандат посланик във Франция, след като беше по негово време, каза Борисов в отговор на въпрос как приема упреците към управлението на лидера на ДСБ. Едно е да говориш, друго е да пишеш писмо до ЕНП и да не забравяш какво си казвал, когато си преподавал социалистическа политикономия и си писал в "Работническо дело", припомни част от миналото на Костов Борисов. Вместо да седне и да поговорим за проблемите, допълни премиерът. Въобще не искам да играя с Костов и Мартин Димитров, след като съм се запознал с Живков след 1989 г. Това са техни последни издихания да ги забележат в Брюксел, коментира Борисов изпращането на писмо от Синята коалиция до ЕНП за похвалните думи за управлението на Тодор Живков. ГЕРБ е важна в Брюксел, защото извади ДПС от властта, би БСП в 5 поредни избори / за ЕП, за НС, за кмет – бел. ред/ и за първи път имаше положителни оценки в мониторинговия доклад. Това е важно за мен, категоричен е Борисов.
Проблемите с БАН
Имотите на БАН никой няма да ги пипа, освен ръководството на БАН. Но досега БАН не се е отнасял добре с имотите си. Те ще останат там където са. Аз ви гарантирам докато ГЕРБ е на власт никой няма да се разпорежда с имотите на БАН, неколкократно повтори Борисов, запитан за бъдещето на Академията. Това са целенасочени действия – пускат се слухове, после се коментират и обикновеният слушател е объркан. Ние имаме толкова много имоти държавни и общински, които не можем да продадем, не ни е до имотите на БАН. Ние искаме работещи институти на БАН и контрол в Парламента. Искаме и отделяне на науката от работа с финансите на Академията. Не може един академик да отговаря и за ремонтите на тоалетните и сградите, даде пример Борисов.
За Цветанов и Танов
Ако слушам всеки какво говори, аз трябва да си сменям непрекъснато да сменям имената на тези, с които работя, каза премиерът, запитан дали след последните събития би сменил вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и ръководителя на агенция "Митници" Ваньо Танов. Едно е да си опозиция и можеш да кажеш всичко, а когато си в държавна институция вече я представляваш и трябва да мислиш какво говориш. Жълт картон на никого не съм дал, не бива да се дават квалификации когато си на държавен пост, каза Борисов, отговаряйки на въпрос дали думите му означават жълт картон за някой от екипа му. /АКТУАЛНО.ком

Пренебрегнатият демографския колапс. Визията на Борисов била като виц!
ВМРО атакува премиера за изказванията му около проблема с намаляващото население в страната
ВМРО атакува остро изказванията на министър-председателя Бойко Борисов за "оцеляването на нацията".
От партията изтъкват в писмо до редакцията ни, че думите на премиера будят недоумение. За последните 20 години българската нация загуби 2 милиона души
"Лековатите аргументи за това, как образовани българи се връщали у нас заради някакви чуждестранни фирми, издават държавническо нехайство. А обясненията на Борисов, че хората се връщали в малките населени места, защото било спокойно, граничат с виц. Ако министър-председателят е имал предвид населени места като Банкя, разбираме го. Но предлагаме на Бойко Борисов да посети, например, село Банкя, Трънско, където живеят 6 души, за да се запознае със състоянието на българските села" заявяват от ВМРО.
Според тях е недопустимо българският министър-председател да се отнася толкова "пренебрежително към демографския колапс, към съдбата на селските райони, към „качеството на материала” у нас".
За последните 20 години българската нация загуби 2 милиона души. С тези темпове от по милион на десетилетие не е трудно да се пресметне кога народът ни ще престане да съществува въобще.
"Преди да се говори, трябва поне малко да се прочете. Защото проблем има и той не е в прогнозите, а в реалното задъхване на икономиката и загубата на качествена работна ръка. Ето защо България няма време. Ако започне провеждане на реална демографска политика, черните прогнози може и да не се сбъднат. Само със заклинания от типа как нацията имала съпротивителни сили няма да стане", допълват от партията.
Припомняме, че вчера премиерът изтъкна, че българите имат здраво чувство за съхранение и оцеляване.
Борисов заяви това в отговор на въпрос как ще коментира доклад, според който българите след 40 години ще са 3,5 милиона. /АКТУАЛНО.ком

Професор: Българите изживяват цивилизационен колапс
България е оцеляла 1400 години, сега България е окупирана от глупостта и комплексарщината на собствения си политически момент, смята Каракачанов
Едно време минавайки през строителни войски, ромите се учеха на занаят, на професия, децата им ходеха на училище
Една от най-големите заблуди е, че България изживява някаква криза след комунизма. Българската нация изживява цивилизационен колапс, тотална икономическа разруха и масово бягане на българите от отечеството, което тотално промени структурата на българското общество. Това заяви в студиото на „Тази сутрин” по бТВ проф. Трендафил Митев.
На базата на изчисления смятаме, че до 2030-40 година в България ще живеят 5 милиона и 300 хиляди души, от които 3 милиона българи, 2 милиона български граждани от ромски произход и милион и половина българи мюсюлмани, заяви още проф. Митев. Циганският проблем трябва да бъде решен веднага, защото ще имаме проблеми по-късно.

България е оцеляла 1400 години, сега България е окупирана от глупостта и комплексарщината на собствения си политически момент, смята лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Към 2001 г. децата между 1 и 7 години са по равно българчета и ромчета, 2007 – българчетата, които се раждат са под 50%, а днес положението е още по-трагично, заяви още Каракачанов.
Към момента в Европа 4-5 човека работещи осигуряваме един безработен. В България по-малко от 1 работещ осигуряват един безработен, смята още Каракачанов. Цитирайки данни на ООН, Каракачанов обясни, че след 20-30 години българите ще са застаряващо малцинство. По думите му тогава ще се стигне до социални сблъсъци, тъй като ромите не iа свикнали да работят, а българите ще са възрастни и няма да могат. Т
Едно време минавайки през строителни войски, ромите се учеха на занаят, на професия, децата им ходеха на училище, припомни проф. Митев. Така че въпросът с ромите е решаван вече. В момента глобалните проблеми на нашата нация се пипат от дилетанти и затова не се решават, смята още проф. Митев
Каракачанов припомни думите на Бисмарк: Войната се печели в класната стая. Ние трябва да опитаме да ограмотим този човешки потенциал. Може да се въведе двудетен модел – всяко семейство да получава помощи за две деца. Изключение да се прави за учещи и работещи семейства, смята Каракачанов. Трябва да се възстанови трудовата повинност, която беше един добър инструментариум, за да се обучат малко. /АКТУАЛНО.ком