петък, 30 ноември 2012 г.

Нескопосни политици зомбират нацията ни и тя полудя!

And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you, затова не гледай в нея!


„В основата на всички кървави революции лежат: конфликтът на самия живот; безумието, с което егоизмът и човешката алчност разделят хората на сити и гладни; и на малцинство, което има в излишък всичко; и на мнозинство, което няма нищо.”



Предвид долното, предложения и решения в ущърб на държавата ни са неприемливи от народа.

Кой е казал на политиците, че могат да развяват байряците си както си поискат? Вече нетърпимо скандално е, да ни заливат с всякаквите си алчни мераци, за да се нагушват с колкото се може повече и повече от държавната софра!

Чухме, видяхме, изживяхме и се нагледахме на всякаквите им малоумия – съжелявам ! От случващото се сега и тук имам пълното усещане, че съм персонаж на новелата „Полет над кукувиче гнездо” от Кен Киси – и какво ? остава да възкликнем: „не вярвай в чудеса, разчитай на тях”. Единственото чудо, на което мога да повярвам и разчитам сега е : народът да се отърси от страховете си, да застане срещу тях и да отсече драконовските главички на всички докарали ни до „страната на чудесата” - България, но не от приказките. То не бяха партийни борби, то не бяха инфлации, дефлации, информационни затъмнения и мъгли в обществения ни живот, то не бе дигане на цени и ограбване на народа, то не бяха приватизации и корупционни скандали, то не бе олигархично разграбване и ограбване на народни ресурси, то не бе бедност, мизерия и смърт за обикновените хора, то не не бяха престъпления и убийства от дребно хулиганство до показни разстрели, то ... ! Дали някой се замисля и как за цената на това „то”?

Днес, сякаш сме вкарани в психиатрична клиника с цел пречупването ни пред правилата на системата. А каква е системата, надявам се всеки знае. Боже, нормално ли е това:


Моля, прочетете, размислете и да действаме! Долното са публикации само от днес. А какво се търпя 23 години всеки ден, само българинът си знае:

http://news.ibox.bg/news/id_1826149910 - жестоко убийство

http://news.ibox.bg/news/id_1271856963 - улична кражба

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1656199 – нелепа смърт

http://www.webcafe.bg/id_1879337439_Vitseprezidentat_poiska_otmyana_na_dojivotniya_zatvor

- анахронизъм за доживотен затвор

http://bg.time.mk/read/97c1586bc7/b754cb86b6/index.html - трагедията СДС

http://bg.time.mk/read/3c849862a9/1be95e7530/index.html - конституционен съдия ли!?

http://bg.time.mk/read/0593fec8dd/d612d9f4a2/index.html - безработица

http://skandalno.net/%d1%82%d0%be%d0%bf-%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%be/%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%be-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%b5-%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b0-45-%d0%bc%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%be-90119 – българските мултимилионери


И сега малко ... от кой какво казва за „малките”неща в живота – избирайте си. На мен ми допадат всички (из цитати на nyny):

Когато те прецакат, имаш право да викаш. А нас здравата ни прецакахте.


Трябва да се присмиваш на онова, което ти причинява болка, за да запазиш равновесие, за да не се побъркаш от тоя гаден свят.


Какво друго е обществото ни, ако не една лудница. Какво друго е тази лудница, ако не един модел на нашето обществото!


Цялата история ще ви се стори твърде ужасна, за да е действителна, твърде страшна, за да е истина.

Вик Лъвъл който ми каза, че дракони няма, а после ме заведе в леговищата им


Грешката може да се прости, когато човек не е предател или страхливец.


Известните неща са тъй ясни, че би трябвало да ги разберем веднага, ако твърде голямата неочакваност, с която се изпречват пред нас, не ни кара да ги отхвърлим като невъзможни


Първите часове след всяко престъпление са часове на мрачна притъпеност. После изведнъж съзнаваме ужаса на постъпката си и ни обзема паниката от последиците й.

Този свят принадлежи на силните. Силният става по-силен, като унищожи слабия.


Разкош голям не искам - мангизи само в джо-о-оба, а кой не ме харесва да си намери гро-о-оба.

... най-добрият начин да ядосаш оня, който се опитва да ти направи живота черен, е като си даваш вид, че не ти пука.

из Полет над кукувичето гнездо от Кен Киси 


... съмнението е жесток и подъл мъчител, който изтезава отдалеч.

из Поручик Бенц от Димитър Димов

Онзи, който спаси и един човешки живот, спасява целият свят.


След този ден - казваше той няма разумен човек, който да не проумява какво ще стане по-нататък. Вече бях решил да направя всичко според силите си, но да победя ситемата


Съдбата не е въже без край - тя е парче ластик. Колкото повече дърпаш напред, толкова повече, то те дърпа към изходната ти точка.

из Списъкът на Шиндлер от Томас Кинийли

"Светът е пълен с очевидни неща, които никой при никакви обстоятелства не забелязва."

из Баскервилското куче от Артър Конан Дойл

"Внезапно изпита зловещото усещане, че е попаднала в страна, където някой бе отключил и пуснал лудите на свобода, които от своя страна бяха взели по някакъв начин властта и сега преследваха нормалните хора." Фани

"Оставете морала настрана!… Най-отвратителното е да вършиш безсмислица и да се чувствуваш морален."

из Осъдени души от Димитър Димов



Време е да взем живота си в собствени ръце и да променим случващото се. С всеки изминал ден ставаме все по-уязвими и ... по-слаби!

Нели Кирилова

четвъртък, 29 ноември 2012 г.

ГОСПОЖО ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ, ОБАМА ПОМИЛВА САМО ПУЙКИТЕ . Останалите си имат работа с наказателните закони по света siempre, къде по-милостиво, къде – не!

Оцветеното в червено са все страни където се прилага смъртно наказание
Госпожо Попова, вчера формирахте институционален гаф с изказването си да се отмени от НК наказанието доживотен затвор без замяна, моля оправете го!
Ужасена и омерзена се чуствам след прочитанто на публикацията в News.bg - http://news.ibox.bg/news/id_259258635 - „Попова поиска да се премахне доживотният затвор без замяна от НК”. И защо бе джанъм? След като си имаме НК направо слънце както се казва. Ако си го беше поотворила щеше и да се поосведоми, че наказателната отговорност е лична и няма никаква причина цялото ни общество да лее сълзи за особено тежко провинилите се пред него. Освен това по принцип, наказанието за престъпление е съответно на престъплението. Ей тук е заигравката й – съмнява се за всичко! А тя се изразява я в несвършена работа на следствени органи, прокуратура, съдии по разнообразни причини, едната от които задължително разбира се е ползване на корупционни похвати сред изброените – достатъчно е дори на най-ниското стъпало да се формира подкупче, и впоследствие цялата „работа” се оплесква.

Знайно е, че сред професионалните и лични качества, при координация на работата и действията им(на гореизброените) трябва да се търси разковничеството при произнасяне на присъдите изобщо. За съжеление обществото ни е много разочаровано от Решенията им. Особено последните 23 години от мнимата ни демокрация, и от случващото се в държавата. Всички сме свидетели как за убийци се намират вратички дори да претендират да им се приложи възможно най-желаната мярка „напълно помилуй” и ако съдията я приложи обществото и конкретните потърпевши след това до края на живота си страдат от непревъзпитания по никакъв начин обвиняем. В България се е наслагал факта: случва се престъпление, 2,3,10 години се влачи разнищването му и накрая хоп оправдателна присъда за тежко провинилия се. И тук се задава въпроса – като как държавата ни обгрижва и закриля в гореописания случай? Въпрос, който изискава супер откровен отговор от подобни управляващи ни! Дали такава ситуация дори намеква за „модерна държава”? Ами не разбира се, и тогава се пита защо юристката ни вицепрезидент вменява неверни факти и обстоятелства сред обществото ни? Впрочем тя никога не е била наказателен съдия, но това не сваля отговорността й публично да се изказва по-компетентно, все пак се твърди, че си има екип!

Та наказанията, госпожо вицепрезидент, са квалифицирани по тежест на извършеното в чл.37 от НК. Всяко общество си има съответно НК (нашето си е перфектно) само непрестанното мрънкане на наказателните съдии е излишно и вредно в случая. Ей тук позадълбайте и ако може с нещо помогнете за подобряване на работата им, защото времето си минава и кой ще коригира впоследствие днешните им резили – може би днешния доказано лош, некомпетентен, неграмотен, буквално цигански човешки материал – след 20-на години 20% от работещите ще са от ромски произход, а всички си ги познаваме и колко са работари, и колко са интелигентни, и какви политици биха били? Та бъдете малко по-иновативна през време на мандата си в тази връзка!

Допускам откъде е дошъл хъса Ви да ни предлагате подобна глупост. Бъдете на 1000 процента сигурна, че българското общество няма да допусне реализацията й, най-малкото да прости наличните и бъдещи безчинства на всички наказателно провинили се, включително и към съдии по граждански, административни, трудово правни дела, дето докараха инсулти, инфаркти, рак, смърт на мирни граждани, имащи страдалчеството да бъдат неправомерно нарочвани за виновни след решения на днешните правораздаватели. Знайте, че народната памет е будна, свежа и силна!

Та ето за какво иде реч:

Вярно е, че човекът е ценност, а Ганди е казал"око за око и сега светът е сляп.". Може и да е прав, а може и да не е! Но има си международни правни норми, които трябва да се спазват от държавите и да се осъществяват от тях напрактика въз основа на националния им закон. Светът си има и Всеобщата декларация за правата на човека от 1948 г.(миналия век), където правото на живот, на равенство м/у хората, правото на свобода и лична неприкосновеност, правото на неприкосновеност на жилището, честта и достойнството, правото на еднаква защита от закона са сред основните в тази декларация.

Сега с ръка на сърцето, бихте ли посмяла да твърдите, че в България се прилага в добронамерена и поносима степен „правото на еднаква защита от закона” за гражданите, че политиците защитават честта, достойнството и всякаквите им неприкосновености достатъчно читаво и справедливо съгласно тази декларация и законите в страната ни, след като и Страсбург честичко ви понапомня за погрешно взети възлови решения тук на местна почва? Та Ви остана да облагородявате казуса „доживотен затвор без право на замяна” и да внушавате той да се отмени!?

Отговорът е известен на нас данъкоплатците ви! За съжеление случващото се понастоящем в държавата не граничи с никаква модерна правна политика, с никакви модерни порядки в една европейска държава, въобще с никакво модерно общество в нея, което да е тъгнало да помилва наляво и надясно тези, които физически го унищожават, или да търпи наличния десетилетен насила оказван му геноцид - а случващото се и чрез Вас е само едно жалко политиканстване по темата!
Вероятно сте присъствала на конференцията върху смъртното наказание на 18-20 октомври 2012 г. в Рабат, Мароко, или пък сте информирана за нея. Събитието е било организирано от Асоциацията „Заедно срещу смъртното наказание” в партньорство с мароканска организация за правата на човека (OMDH) и мароканската Коалиция срещу смъртното на наказание (CMCPM). Случилото се е нещо като подготовка за Световния конгрес против смъртното наказание, който ще се проведе в Мадрид през юни 2013 г.  В Мароко акцентът е бил за оценка по темата на състоянието в Близкия Изток и Северна Африка и живота на гражданството там - в показаните на картата се вижда, че смъртното наказание не е отменено, въпреки усилията, които прави основно Франция в тази връзка. Съденето там чрез смърт продължава и това е една черна точка в еволюцията на човешките права по света въобще – говорило се е за прилагане на смъртно наказание, а не за доживотен затвор без право на отмяна. Акцентът е бил за по-усилена борба за премахване на смъртното наказание из тези територии. Ама това няма нищо общо с особените случаи, при които у нас се прилага крайното наказание „доживотен затвор без право на отмяна”. По-частно са се обсъждали случаи на продължително бавене изпълнението на смъртни присъди; съответни конкретни репресивни закони в страните – там е, каквото каже шериата; качеството на НК и НПК в съответните страни по отношение спазване правата на човека и хармонизиране на националните законодателства със световните практики; оценявана и квалифицирана е била враждебността на правителствата от посочените държави по прилагане и днес на мярката смъртно наказание, а такава практика е доста разпространена и всички ежедневно прочитаме с потрес по нещо в тази връзка. Въпреки всичко министрите от тези държави масово отказват премахването на смъртното наказание и т.н. Там нещата са от друго естество, което няма нищо общо с прилагането на нашето наказание. А българският данъкоплатец е достатъчно милостив и е поел разноските на тези около 5000 мерзавци. Тяхното обгрижване месечно му струва доста повече от средствата, с които той преживява! Това дали не е модерно? И сме по-хуманни и от американците, и от мароканците, и от арабите – гледайте картата.

Моля, не поставяйте съществуването ни сега и тук под голям въпрос с рекламирането на хуманност към убийци и престъпници! Гледайте повече Нешънъл географикс, белким схванете мощта на природните закони – т.е. смисъла на естествените правила в живота!

Та, с две думи - България си е достатъчно цивилизована и няма защо насила да ставаме по-модерна страна. Който е писал НК много добре си го е списвал – лично аз не виждам какво има да се прави по него. Ако това се случи трябва да се внимава да не се наруши баланса му.

А предложението Ви дори не може да са възприеме като политическа хумореска или правна закачка! То е подигравка към толерантността на българина. Концентрирайте се по добре върху това, да се подобри системата за ежедневно правораздаване, а обществото ще се справи с "несправедливите" наказания по-нататък, когато му дойде времето разбира се, и помнете че страданието на жертвата с нищо не се заменя! Аршинът Ви нещо не в ред и не го размахвайте повече публично – това не е на добре, а и предизборно не рекламирахте подобни твърдения- измишльотини.

Имам чувството, че някой Ви зомбира! Пазете се!

Правораздавателната система е и за добро, и за лошо, и за всички – не мислете и не работете избирателно, агресивно, злонамерено и най-важното некомпетентно. До тук заслужилите доживотен затвор си го заслужават, и да се благодарят, че смъртното наказание им е спестено, пак със съдействието на българския народ дето са го мародерствали. Знайно е, че в някои американски щати се практикува, когато се съди някой престъпник, да се квалифицират всякаквите му престъпления, да се оцени тежестта им и накрая да се калкулира колко години затвор са му присъдени общо – ако са 100, 200 години, това е равносилно на стореното от него (а то със сигурност е било ужасяващо и жестоко) – последното е равносилно на доживотен затвор без право на замяна, на смърт, но казано по друг начин, и така всеки субект в Америка си се замисля какви да ги върши въобще. Ясно, точно и цивилизовано. Аз съм приърженик на подобно съдопроизводство. А понастоящем нашият президент може да помилва всеки – ама дали му стиска, това е друга работа! Явно и на него не му стиска, та сега му гласите така да се каже законова патерица в НК. Ама да има да вземете. Ако трябва пак ще искаме референдум!

Ей, държавници, жалко, че сте попаднали на толкова мъдър, добронамерен и търпелив народ! А предците ни съвсем не са били такива – припомнете си Крумовите закони, припомнете си колко болярски глави е посекъл при покръстването Борис, припомнете си колко българи са отвличани и помохамеданчвани и с колко черепи свидетелства и изобилства Батак от времето на турското робство – и тяхното „присъствие” е известно и помнещо се в българската памет с насилие и жестокост, заради това, че вярата си не сме я давали доброволно, припомнете си колко българи са оставили костите си по бойните полета по време на войните през 20 век и погледнете малко по-надалечко в 21 век!

И знайте – не сте откривателка на „неразработен институт” за единна наказателна европейска политика. Впрочем Европа открай време е била поселена с диви, варварски и жестоки народи. От тяхната жестокост ли черпите опит, та сугестирате и разединявате българското общество днес? Вместо Европа да се поучи от нашите практики в битуването, Вие ни принизявате до техните реални човешки изстъпления – нямам информация някога българи да са пили човешка кръв, за да се подмладяват например, но това е исторически факт за населяващ и днес Европа народ. Моля Ви, не ни унижавайте повече!

Нели Кирилова

събота, 17 ноември 2012 г.

Станишев събрал само по-малко от 10-на хиляди на митинг рейс-кебапче и минерална вода, а все още скърбим за кончината на Българския патриарх?!!!

„Станишев пред 20 хил. души: Трябва да спасяваме България, това не е шега работа” – заглавие от Vesti.bg, май звучи наистина като на шега! Ле-ле социалистическото недоносче пак „ще ни спасява”!!! „Лидерът на БСП Сергей Станишев изрази увереност на митинга в София днес, че думите му ще бъдат чути и от хората извън електората на неговата партия” – абе ние чуваме, ама се чудим, този човек толкова ли е изперкал да си мисли, че „хората извън електората на неговата партия” сме му едва ли не симпантизанти и му „верваме”! Няма такова нещо г-н Станишев. Цяла България отдавна не е червена, а е небесно синя. Останалите извън електората ви сме се отлюспили много отдавна от потурите на баба БКП (БСП), изгорихме ги на клада за Ваше сведение, и 22 години треперехте да не се разбере, че сте без гащи (е, тук таме лъснаха нечии дупета) ама карай да върви. А колкото до увереността Ви да ви чуем, комай само с нея си оставате во веки веков. С увереност България не се спасява, а с много, много бачкане на къра на народното недоволство.


Какви точки и запетайки слагате г-н Станишев и къде? Какви нерегламентирани внушения вършите пред целия народ „Те (разбирай ГЕРБ) разглеждат нашата държава, създаденото от всички нас като плячка, която я преразпределят и разкъсват, и раздават на своите приближени.” – с тези си думи точно описвате какво правехте по време на вашето управление бесеписти. Дали приближените ви не се облажиха още 1990 година (пословичните куфарчета дето се раздаваха в централата на Позитано), дали не създадохте мафиите 1991 г. и после показно избихте главатарите им, за да не поразкажат туй онуй за вербовъчните ви методи (разбирай партийните конспирации на БКП), дали не обрахте банките 1995 г, (последващото 1997 г. деноминиране на лева), дали не разкъсахте и преразпределихте икономика, фабрики и заводи (села и градове се обезлюдиха, добитъка се изкла, изнесе, разпродаде и изяде, заводи и пътища умишлено се разрушиха, настъпи потресаваща безработица, а държавата потъна във всякакви руини и т.н.), дали неразединихте народа ни (пръкнахте всякакви партийки и все лицемерно се коалирахте с тях), дали точно вие не плячкосахте „нашата държава” ... и сега нагло сте седнал да приписвате пороците си на други!!!

Май нещо не сте в час на случващото се? И иде ред да Ви попитам защо по време точно на Вашето управление не „спасихте България” – тя и тогава си беше за спасяване? Защо не извадихте нафталиновия си електорат(пенсионерите) от уж бедността тогава, а разигравахте сценки „тука има тука нема” в икономическия и политически живот на страната ни? Защо не построихте лелеяната ви АЕЦ „Беляне” дето по Татово време сте замислили още в началото на 80-те години, а манипулирахте данъкоплатеца да плаща за „строежа”на наличния днешен гьол там, и вложените милиони мистериозно се изпариха от хазната ни в тази връзка, та сега сте седнал да кандардисвате българите още и още да плащат за строеж на ненужната ядрена централа! Кой ще плаща за тази глупост? Вашите нафталинковци или социално слабите ви подгласници (цигани и турци), дето и сега българският данъкоплатец ги поддържа с разнообразен набор от социални помощи ежемесечно? Това е вашият партиен електорат, някъде около 2,7 милиона супер излишни хора в държавата,без да ми се обиждат последните, но сами чрез действията си се поставят в ситуация да не са желани, едните са вечно мрънкащи – пенсионерите, другите пък се припознавали на турци ама си папкат български домати и сирене, а за циганите да не говорим – те са медийните звезди по целия свят и всички усилено ги интегрираме, ама те са се запънали и нещо не искат, защото да си крадат е по сладко и най-вече да не работят, ама да получават пари, и получават! Изброените хора и стотинка не дават в хазната понастоящем, а им се дава от нея, сиреч за сметка на работещите, дето и ръце и крака им се извиват вече, а главите им са като бушони! Та кой, г-н Станишев, ще плаща за гьола АЕЦ Беляне дето и жаби не се въдят? Кой? И навремето и днес това е една лоша идея. Мястото от историята е белязано с извършване на зверства в лагера Беляне към българи след 1944 г. – и няма нормален човек, който да ви ръкопляска за случвалото се в този лагер на смърта за стотиците интелигенти, намерили смъртта си там, заради партийните ви извращения. Младите може да не знаят орисията, болката и мъката на това място, вие може да искате да се позабравят нещата за лагера Беляне, но непростимо е в толкова земетръсна зона да настоявате да се строи ядрена централа, което си е жива смърт за населението на страната, още повече предвид предупрежденията за настъпилите климатични промени, и където се очаква р. Дунав силно рисково да повиши нивото си и да потопи цяла Северна България (доклад за климатичните промени март 2005 г.).

Какво правителство на националната отговорност искате да правите след като самият Вие сте национално безотговорен - доказано? Кого и какво ще спасявате и възраждате в страната – циганията ли? Кредитът Ви на доверие е като ледовете дето се топят на Северния полюс и застрашава да ни потопи като ни издави. За силно доверие от хората, бесеписти забравете, може да си го сънувате, но само толкова – никой, ама никой не ви иска. А това че нямате достатъчно сили за такова мероприятие се вижда от хиляди километри. Държавата България си е на много прав път сега, но й трябва просто време и за просперитет, и за достоен живот на хората в нея. Впрочем на кои хора? – на 1,3 мил.пенсионери, на 1,5 мил. цигани, на 1 мил. деца, на 800 000 турци, еврей, арменци, на ... останалите си ги сметнете, а те са по-малко от един квартал на Ню Йорк и по-малко от тези дето са извън страната ни с извинение. Пенсионерите вече почнаха да измират, циганите усилено се размножават, бели деца все по трудно се раждат – т.е. и те намаляват, останалите малцинства си кротуват, защото тук им е добре, а болшинството от останалите 2 милиона са си приготвили паспортите и куфарите и ще се разпилеят и те по света – по гурбет както се казва. Та кого се гласите да управлявате?

Още много „защота” мога да ви отправя (колко купища протести имаше при управлението Ви, които по никакъв начих не удовлетворихте), но днешните Ви действия не заслужават чак толкова голямо внимание. Вие не сте явление, а кофти синдром на лошотия, упадък, порочност, а сте и изчадие от една всенародно мразена партия (БКП).

На този линк може да се попогледнат мненията на коментиралите българи за днешното (17.11.2012 г.) шоу на БСП http://bg.time.mk/read/096b1b223f/2a7c2936e6/index.html
 Май много го обичат Станишко!

А на този http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1638018  – контра изявление на ББ

Нели Кирилова