четвъртък, 25 юни 2009 г.

ПРЕДИЗБОРНИ НЕБИВАЛИЦИ – седмица преди изборите на 5 юли 2009

ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ, ЧУВАМ И НЕ ВЯРВАМ НА ОЧИТЕ СИ !
А ВИЕ ГРАЖДАНИ КАК СТЕ ?

25 юни 2009 / News.dir.bg
Костов:
Разочарованието е рекордно. Купуване, продаване, преливане на гласове, фирмена организация за контролиран вот - това оставя това управление.
"Страната ни е в криза, а няма кризисен план.
“Това правителство и НС произведоха Доган
", заяви Костов и цитира скандалното изявление на лидера на ДПС: "Аз съм инструментът във властта, който разпределя финансирането в държавата. В мен е позиционирана властта“.
”Така нареченият план "Станишев" се оказа напълно несъстоятелен и никой не го изпълнява", обърна се лидерът на ДПС към управляващите.”
“Всичко губи стойност в България и няма никакво противодействие. Бюджетът вероятно няма да събере 22-24% от данъчните приходи. НЗОК ще приключи годината с дефицит от 350 млн. лева, посочи Иван Костов. “
“Заради властващата в страната ни мафия хората на България сега са най-бедните, болни, необразовани и отчаяни европейци и не само европейци, а и на територията на Балканския полуостров", заяви още съпредседателят на Синята коалиция.”
"Никога в последните 20 години хората не са били толкова разочаровани от своята държава и общество.”
"Българските избиратели трябва да изгонят от страната Доган и ДПС.”
“...защото този, който казва "в мен е концентрирана властта“, ще концентрира още повече власт", призова Иван Костов.”

25.06.09 dnes.dir.bg
Политици:
Доган отиде твърде далеч! Столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов призова министър-председателя Сергей Станишев да коментира скандалното изказване на лидера на ДПС Ахмед Доган в село Кочан, община Сатовча.
"Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на финансирането в държавата. Искам да сте много наясно с този въпрос", казва Доган по време на среща с избирателите. "Как депутат ще реши проблема за проектите и тяхното инвестиране? Не е възможно! Властта е в моите ръце... В мен е концентрирана властта, не е във вашия депутат, искам да го знаете това", добавя още той на сбирката, състояла се преди дни.”
"Как е възможно такива изказвания да се правят в ХХI век в една страна членка на ЕС и НАТО, каквато претендираме, че сме? Настоявам премиерът да коментира тези думи", каза Бойко Борисов.
”Главна прокуратура и Борис Велчев да започнат разследване срещу Ахмед Доган заради скандалното му изказване в село Кочан. Това поиска на свой ред днес в Хасково заместник-председателят на "Обединени земеделци" в състава на Синята коалиция Моньо Христов, цитиран от Дарик радио.
"С това си изявление Доган фактически се опитва да изземе народния суверенитет, тъй като заявява, че властта е концентрирана в него, а не в депутатите. Освен това по този начин се нарушава българската конституция, според която България е република с парламентарно управление", каза още Христов. “
"Доган е султан на България, той решава всичко. Изказвания като неговите поставят въпроса дали страната ни е европейска държава или някое от емирствата в Персийския залив", добави земеделецът.”
”Ахмед Доган се е самозабравил по една единствена причина и тя се казва нетърсене на отговорност, това заяви пък председателят на ПГ на ОДС Йордан Бакалов. "Българската прокуратура трябва да докаже, че е българска, да се самосезира, да разследва случая. Изказванията на Доган са преки признания, че именно той е човекът, ангажиран с корупционните схеми. Сега става ясно, защо криминално проявени лица се кандидатират за НС и търсят имунитет", каза още депутатът. “
“Депутатът от ДПС Алиосман Имамов твърди, че е присъствал на тази среща и е слушал много внимателно, според него изказването на Ахмед Доган е интерпретирано не от гледна точка на конкретния проблем, дискутиран на срещата. „Темата бе за взаимоотношенията с местната, изпълнителната и законодателната власт и словото на Доган е извадено от нейния контекст. Г-н Доган искаше да каже на кмета, на депутатите, че тяхната роля е ограничена по отношение на инвестициите и че никой от тях няма право да се удря в гърдите и да казва – аз уредих това, аз уредих онова", допълни Имамов.

24 юни 2009 / News.dir.bg
Борисов и Янев:
Готви се чудовищна манипулация
Ако вотът бъде подменен, ще бъде застрашена политическата сигурност в страната, каза днес пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БТА.
“Управляващите готвят чудовищна манипулация на предстоящите избори и ще я свършат, заяви той в отговор на въпрос как ще коментира липсата на покана от страна на държавата за наблюдатели от ПАСЕ за предстоящите избори.
От Синята коалиция вчера обявиха, че Сергей Станишев и Министерството на външните работи заплашват честността на вота с отказа си да поканят наблюдатели на ПАСЕ.
Видяхте, че с псевдомажоритарния вот, който хитро изиграха, за да си спасят спонсорите, да угодят на президента и да заблудят хората, всъщност узакониха изборния туризъм, заяви Борисов. По думите му това показва страха от ГЕРБ от страна на управляващите.”
“Междувременно в открито до президента, премиера, външния министър, ДАНС и НРС Политическия съвет на Ред, законност и справедливост и националните ръководства на ВМРО, ЗНС, БЗНС-Пинчев, ССД, ЕНП и НИЕ предупредиха, че "е в ход чудовищен сценарий за тотална подмяна на вота от страна на Ахмед Доган. Това според тези партии ще стане чрез купуване на гласове на "двойни граждани", вътрешно екскурзионно гласуване и подготовка за купуване на цели секционни избирателни комисии.
"Паралелно с това турските специални служби провеждат целенасочена акция сред населението в Турция, с която оказват натиск то да гласува на предстоящите избори за български парламент.”

23.06.09 dnes.dir.bg
“Темата коалиция за нас не съществува и се опитваме през цялата предизборна кампания да обясним и на хората защо трябва да има голяма избирателна активност и един политически субект да получи доверие. “(чисто тоталитарно разсъждение на бившия Тошов охранител б.м.)
“Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска да бъде подписано ново споразумение с Международния валутен фонд
, защото заплахата за стабилността на банковата система е реална. И то не само заради финансовата криза, а и заради БСП. “

22 юни 2009 / News.dir.bg
ДПС:
Нескромно е да се говори със самия Доган. Кандидат-депутатът на ГЕРБ Вежди Рашидов напусна в ефир дебата на мажоритарните кандидати в Кърджали, излъчван по БНТ тази сутрин, съобщи БГНЕС.
Причина стана отказът на Ахмед Доган, който е издигнат от ДПС в региона, да участва в диспута. Вместо него се яви водачът на пропорционалната листа на партията Лютви Местан.
Според Местан било нескромно от страна на мажоритарните кандидати в Кърджали да искат да говорят със самия Доган. (ами да нали е султанът в България, а с такъв не се говори как да е! б.м.)
„Не мога да разбера кое точно е нескромно. Не мога да разбера защо Ахмед Доган се смята за по-голям от хората в Кърджали и защо смята, че може да си позволи да не се яви пред тях и да отговаря за действията си – неговите и на шепата дерибеи около него”, заяви Вежди Рашидов.
„Има много въпроси, на които този човек Ахмед Доган трябва да отговори – защо моите братя и сестри продължават да са роби на тютюна, защо регионът е докаран до това състояние, защо хората продължават да се страхуват. Готов съм да дебатирам с него по всяко време, но няма да говоря с посредници. Вместо това ще отида да говоря за проблемите на хората, които ГЕРБ ще започне да решава след 5 юли”, коментира още кандидатът от партията на Бойко Борисов, след като напусна дебата.

19 юни 2009 / News.dir.bg
Икономическите тези на Бойко Борисов
. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска да бъде подписано ново споразумение с Международния валутен фонд, защото заплахата за стабилността на банковата система е реална. И то не само заради финансовата криза, а и заради БСП.
Според Борисов след като паднат от власт социалистите няма да се спрат пред нищо и ще използват управителя на БНБ Иван Искров като инструмент за дестабилизиране на банковата система, предаде EkipNews.
“Подписването на ново споразумение с Международния валутен фонд ще гарантира стабилността на банковата система“ – така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на нападките на председателя на БСП Сергей Станишев, че една подобна стъпка може да доведе до намаляване на заплатите. Според Борисов опасностите за банковата система не идват само от финансовата криза, а и от социалистическата партия.
“Трябва да се гарантира банковата система, буферът е много малък и много лесно може да се предизвика криза в банковата система. Не случайно избраха Искров шест месеца по-рано и подуправителите са на БСП. Не съм вчерашен и затова искам такова споразумение, защото когато паднат от власт няма да ги интересува вече нищо“ - предупреди лидерът на ГЕРБ. Той определи като популизъм действията на БСП в икономическата сфера, особено в последните месеци от мандата на тройната коалиция. “Всички финансисти казват, че бюджетът е продънен,” (а държавата е фалирала б.м.)

17 юни 2009 / Nеws.dir.bg
ГЕРБ
се ангажира законодателството у нас да не бъде променяно по отношение на валутния борд и той да бъде запазен до приемането на страната в еврозоната.
ГЕРБ: Запазване на борда и споразумение с МВФ . Това се предвижда в подписания днес между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ) пакт за стабилност "Програма 2014", съобщи БТА.
В текста на пакта се поема ангажимент за преговори със световните финансови институции за договарянето на политики за запазването на макроикономическата стабилност, в които се включва и подписването на споразумение за предоставянето при необходимост на финансова помощ за България. В условията на криза ще съкращаваме броя на министерствата, заяви икономическият експерт на ГЕРБ Симеон Дянков. Той каза това в отговор на идеята на КРИБ за създаването на министерство на туризма. Заместник-председателят на КРИБ Лукан Луканов заяви, че туризмът трябва да е приоритет, защото това е секторът, който ще подпомогне излизането на България от кризата. (да ама НЕ, Бойко не иска б.м.)
Според експертите на ГЕРБ в момента липсва концепция за развитието на туризма у нас. Съществува диспропорция между доходите от тази дейност и инвестициите в нея, нужно е спиране на безцелните инвестиции - пътищата, които водят до никъде, както и на пречиствателни станции в селища от 2000 жители, коментират от ГЕРБ. В последните четири години основната практика е употребата на средства с идеята те да се изхарчат, добави той.

( КОЛЕГИ ГРАЖДАНИ, ОБИДНО МИ Е ДА КОМЕНТИРАМ СЛУЧВАЩОТО СЕ. ТО ПРОСТО ВЕЧЕ Е ПОВЕЧЕ ОТ СКАНДАЛНО НАГЛО. ОТ ВЛАСТОВАТА ИМ ПОЗИЦИЯ ВИЖДАТЕ САМИ КАКВО ГОВОРЯТ ВЛАСТОВИЦИТЕ НИ. НИЕ – ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА СМЕ ДЛЪЖНИ САМО ДА ГИ СЛУШАМЕ И ТУК ТАМ ПО ФОРУМИ ДА КОМЕНТИРАМЕ “ИЗЯВИТЕ ИМ”, ГРАНИЧЕЩИ С МАЛОУМИЕ. “УЧТИВИТЕ МЕДИИ” САМО ТЯХ ДОПУСКАТ ДО “бележничетата им за водене на записки”, НИЕ ПРОСТО НЕ СМЕ В ДНЕВНИЯ ИМ РЕД. АКО ДОСЕГА СТЕ СЕ СЪМНЯВАЛИ, ЧЕ ЖИВОТЪТ ВИ НЕ Е ПРОДАДЕН, МОЛЯ СПРЕТЕ ДА ИЗПАДАТЕ В ЗАБЛУДИ ОТТУК-НАТАТЪК. ПРИЗНАНИЯТА И ПОКАЗАНИЯТА НА ПОЛИТИЦИТЕ НИ, КОИТО ОСВЕН, ЧЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ В ПРЕСАТА, СА И ЗАПИСАНИ НА ЛЕНТА ЗА ИСТОРИЯТА, СА ПОВЕЧЕ ОТ ЯВНИ НАДЛЕЖНИ ФАКТИ КАКВО СТАВА В СТРАНАТА НИ И КАК. КАКВО ОЩЕ ЧАКАМЕ, НАРОДЕ! Както бе казал навремето някой – всичките ни политици са маскари. Е, ДОКОГА ДА ГИ ТЪРПИМ, ДА НИ МАСКАРЯТ КОЛКОТО И КАКТО СИ ПОИСКАТ? ТЕЗИ ХОРА, НИТО ЕДИН ОТ ТЯХ НЕ ЗАСЛУЖАВА НАРОДНОТО НИ ДОВЕРИЕ, ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА ПОВЕЧЕ ОТ 6 000 000 БЪЛГАРИ НЕ ГЛАСУВАХА И НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ. ОТВРАТЕНИ СА. ДАВАЙТЕ ДА ОПРАВЯМЕ ЖИВОТА СИ СЕГА И ТУК. “Помогни си сам, та да ти помогне и господ” – е казал някога народа. )

Няма коментари: