петък, 29 октомври 2010 г.

ЧЕТА И ... НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ?! ЕХ, МЕДИЙНА СУГЕСТИО, СУГЕСТИО, ПУСТА ДА ОПУСТЕЕШ!

Моля, прочете две направо скандални публикации от днешната ни преса.
То бива, бива да си гьонсурат, ама чак толкова е направо гротескно. Колегите уж български граждани(пардон журналистите) дето са ги съчинили на коя планета битуват все пак е логично да се зададе въпроса човек преглеждайки написаното, т.е. “творенията им”? Май съвсем (предвид списаното) не са земляни, а най-малкото битуват понастоящем в държавицата България!
Смешно е да се твърди, че Първанката е голям играч, най-малкото политически такъв, предвид всеобщия очевиден факт как точно девет годинки си клати краченцата на президентското кресло това човече с фесче. Още по-смешно е точно той, силно късогледия, да ни “обяснява” кога, как и защо се вземат съответни държавни решения, след като 20 години неговите бандюги от БКП=БСП=фашисти разграбиха държавата ни, опоскаха я като гарги, сринаха имиджа на българския народ и го загробиха с партийните си постулати, дето никнат на всякаква политическа почва и по всяко време! Срамно е такъв човек да ни говори за държавност и да определя с неподходящи квалификации днешните управляващи. Гоце като е такъв майстор защо и една десета от работата на правителството на ГЕРБ не свърши за времето, в което президентстваше? Защо? По една работа на година да беше свършвал, днес можеше да има претенциите поне да ги упреква! А си седеше тъпичко на президенското кресло, вайкаше се, че няма достатъчно правомощия, вдигаше рамене и нарамваше пушката да отстреля нещо си (разбирай дива свиня, елен, политически противник и т.н.).
Да. По-лесничко е да си клатиш крачетата и разнасяш зловонен политически вятър и мирис – както си и правеше гражданина Георги Седефчов Първанов. И сега хоп, тази политическа карикатура Гоце се разбързала да ни скъсява “дистанцията между нас и останалите страни членки на ЕС...”; да ни говори за стабилността ни на световната сцена; да създава някакво центристко движение (разбирай по Ленински ляво) и разни ми - ти такива направо шменти-капели, дето бълбукат само в неговата за сега президентска главица! Някъде да виждате да говори за народа? Не. Аз също не виждам – сякаш нас ни няма, едва ли не сме се изпарили от тез земи! Има приказки за кулоари, ?политика?, торнадота, сумисти, ДС сърфисти, лобисти всякакви, проекти, политически бе-се-пе стълбове, медийни трибуни, патриотични персонални пак бе-се-пе убеждения, прожектори, сцени, реклами, нещо и за вечните леви избиратели се споменава – сякаш само те се именуват хора и народ,
но болшинството такъв, масовката в държавата ... просто я няма в разсъждението на настоящия ни “велик президент”!!! И това е лошо.
Ами как да ни има? 20 години, ние с великодушното си търпение стигащо до овчеопасно, някак неглиже попаднахме в графата “непотребни люде” – вследствие на което геноцидно ни избутваха “все по у лево”, докато започнем вероятно масово да битуваме под земята. Амин.

Този човечец никакъв “проект” не може да напише, хич не се заблуждавай народе. Най-малкото може да бъде алтернатива на политиката на ГЕРБ. Клакьорите около него си ги знаем отдавна, че са си такива. Жалко, че медиите му/им обръщат толкова внимание и замърсяват с клюките и плюнките им пейзажа ни.
Нищо от написаното по-долу не кореспондира с действителността ни, която за съжеление е много, много жалка. Всички си я знаем, ежедневно я обгрижваме, с плахата надежда да я подобрим (действителноста) – да икономика нямаме, защото бе-се-парите я ограбиха и сринаха брутално за 20 години; да, държавниците ни днес се броят на пръсти и то само на едната ръка, защото всичко по-умно и интелигентно безпардонно бе премахнато пак от същите злодеи; да, живот и перспективи тук няма, защото хората бяха разпределени по партийните стада, които в крайна сметка пак са с БКП привкус; и политика нямаме – тя е накъдето я повеят ветровете, вятърничава просто ...

А ГЕРБ може да не са перфектните, но поне имаха смелостта да кажат истината в очите на народа за случващото му се, а то като свински черва е навързано във времето – разбирай от лошо, та по-лошо в пълния смисъл на думата. Вероятно постиженията им(на ГЕРБ) няма да са върховни, но ще са в графата житейски постижения за народа, а не някакви алюзии, на фона на илюзиите в които живяхме толкова дълго, че чак вече се забрави кога беше началото и края им! Нека не сме толкова късогледи за случващото се и придирчиви. Трудно се изриват авгиеви обори (употребява се за нещо твърде безредно и много замърсено. Според гръцката митология оборите на цар Авгий не били чистени 30 години, но дошъл Херкулес и ги очисил само за един ден), а ние сме точно такъв случай за съжеление. Е, за един ден всички знаем, че е невъзможно да се прочисти и подреди държавата ни, но такъв сигнал чрез действията на днешните управляващи е даден пред нас - народа. Според мен, за момента чакаме на “жълтата светлина” на световния светофар и нека спазим правилата - да не се нагнетява излишно напрежение у преминаващите, и много внимателно!
Нели Кирилова

Проектът "Първанов" като втори ГЕРБ? Какво ни чака...

Първанов окончателно се обособява като големия играч за удар по ГЕРБ

Проектът "Първанов".

От месеци, от вчера и в продължение поне до 11 ноември загадката около тази тема ще витае в българското пространство. За намеренията на президента да изведе алтернатива на управляващите отдавна вече се говори като за "втори" ГЕРБ. След изтичането на първите десет дни от ноември въпросителните ще започнат да падат. Така поне обеща Първанов. Датата не е избрана случайно, тъй като на 11 ноември преди девет години Първанов поведе на първия тур на президентските избори срещу лансирания за фаворит Петър Стоянов, а след (http://www.actastyle.bg/Actastyle/lenofort ) седмица го би на балотаж. Какво обаче витае до този момент из кулоарите на политиката у нас? Та и извън нея. Между слуховете и очакванията
Очаквано в последните месеци се разрази истинска буря от хвърчащи имена. Торнадото от предложения засмука редица известни личности, сред които щели да са леви интелектуалци и отцепили се от дясното пространство експерти.
Намесиха се имената на Мария Капон, Димитър Томов и лицето на шоубизнеса у нас Слави Трифонов (Слави отрече категорично!). Проектът на Първанов бе замесен и в схема, според която той минавал през избора на Вяра Анкова за шеф на БНТ. Властимащите в момента пък залепиха за Първанов Алексей Петров и Петър Стоянов-Сумиста. За връзки на Първанов с "Октопода" преди дни говори и бившият парламентарен секретар на кабинета Виденов и бивш директор в "Мултигруп" Пламен Николов. Той обяви, че между Първанов, като председател на БСП, и Алексей Петров имало споразумение с цел таксиметровата компания "1280".
Президентът от своя страна неколкократно анонсира намерението си да развие гражданските структури, т.е. на преден план да се лансират по-непознати за широката публика лица. Но да са са утвърдени в областта, в която работят и да имат авторитет. От това излязоха имената на кметове като Славчо Атанасов в Пловдив и Костадин Паскалев в Благоевград. Те щели да са като греди, около които да се гради.
Ако не друго, едно е сигурно - в президентския проект ще влизат творци и общественици с леви и патриотични убеждения.
Разговори за включване били водени с Меглена Кунева и Меглена Плугчиева. Отдавна се говори, че Кунева е един от вариантите за кандидат за държавен глава. Въпреки че месеци наред много от сегашните функционери в червената партия отричаха участие в проекта, към днешна дата стоят актуални и имената на Румен Овчаров, Корнелия Нинова, Андрей Пантев, Стефан Данаилов, Ивайло Калфин, Ангел Найденов и Михаил Миков.

Тук дойде логичният въпрос: Ще разцепи ли Първанов БСП?
Лидерът Сергей Станишев обяви преди месец, че партията ще си партнира с новия проект на президента. А и Първанов знае едно - поуката от Петър Стоянов и Желю Желев, които се провалиха отделяйки се от партиите си.

Какъв точно продукт ще се измисли на "Дондуков" 2 все още е мистерия или по-скоро миш-маш от теории и имена. Едно е сигурно - той ще стъпи върху провалите и атаките срещу ГЕРБ. Първанов ще следи за тях и върху всяка грешна стъпка на Бойко Борисов ще постeля своите обещания и проекти. И по модела на повтаряните до болка от РЗС въжделения за управление на експертни екипи, президентът ще вкара послания за силна държава. Целта в крайна сметка ще е да се вземе властта след парламентарните избори, а преди това да се разчупи монопола на ГЕРБ на местните. До тогава всичко ще е PR зад кулисите, тъй като Първанов може да е с понижен рейтинг, но има опит и запазена медийна трибуна.

Моментната картина е комбинация от цветове, целящи реклама на нещо неродено и неформулирано. Но нещо, което ще излезе на политическа сцена. А от опит всеки политик и общественик знае, че от всяка реклама има полза. Била тя и черната. Проектът "Първанов" вече се случи. Остава да го светнат прожекторите.

Какво да очаква редовият гласоподавател...
Първанов окончателно се обособява като големия играч за удар по ГЕРБ. При всички случаи президентският проект и БСП ще поделят левите избиратели. А колебаещите се може и да съзрат в президента новата алтернатива - "вторият ГЕРБ" в кривото политическо огледало. Едва ли обаче Първанов ще повтори възхода на партията на Борисов и електоралният феномен, който повлече след себе си премиерът. /по Актуално от http://bg.time.mk/read/89e0ecf4c8/b2eb3f9633/index.html

ЕК потвърждава подкрепата си за българското правителство
„Бих желал още веднъж да потвърдя подкрепата на Европейската комисия за реформаторските усилия на България". Това се казва в писмо до премиера Бойко Борисов председателят на Европейската комисия Жозе- Мануел Барозу.
Той отбелязва отговора и решението на правителството да следва направените препоръки в последния доклад относно напредъка по Механизма за сътрудничество и оценка, с график от спешни действия. „Вярвам, че ще продължите ангажимента за по-нататъшна задълбочена и трайна реформа на българската съдебна система и администрация, което е необходимо за изпълнението на останалите след присъединяването ангажименти. В доклада на Комисията се признава, че през последните 12 месеца България е постигнала резултати в това начинание", казва председателят на Комисията.

Първанов: Избрахме грешния път, Борисов не се справя
"Ние избрахме грешния път. Моята оценка е, че правителството продължава да не се справя с икономическата криза".


Това заяви президентът Георги Първанов по време на дискусия в НДК за стратегическите приоритети на икономиката.

На форума участват лица, които се очаква да се включат в бъдещия политически проект на държавния глава, който най-вероятно ще носи името АБВ - "Алтернатива за българско Възраждане".
Част от гостите на форума потвърдиха, че с тях е разговаряно за бъдещия проект на президента, като развитие се очаква на 11 ноември. На преден план изпъкнаха обаче Меглена Плугчиева и Ивайло Калфин.
В началото президентът Първанов припомни, че на предишната организирана от него дискусия преди година и половина е имало остър и разгорещен спор, който дори бил нарушил добрия тон.
"Не е важно да кажем кой е бил прав и кой не, важно е да се определят какви решения са били взети и дали те са били изпълнени", обясни президентът.
За него големият въпрос е къде сме сега, след като по думите му се увеличава дистанцията между България и другите европейски страни.
Първанов беше категоричен, че е задължение на държавниците да имат поглед по-далеч от днешните проблеми, от бюджета за догодина.
"Трябва да сложим край на мандатното мислене", добави президентът.
"Миналата година по това време много внимателно слушах експертите, професионалистите. Основната теза, основният извод, който аз съм запомнил, беше как да направим така в условията на криза да преструктурираме икономиката си, да постигнем качествено нов растеж и в крайна сметка да скъсим дистанцията между нас и останалите страни членки на Европейския съюз.
Онова, което аз имам като впечатление, в това число и от последната ми визита в Брюксел, е, че дистанцията между нас и останалите страни членки на ЕС се увеличава", категоричен е Първанов.
Според него е необходимо цялостно обсъждане на антикризисната политика и създаването на нова, която да постигне поставените цели.
"Всички ние сме за това да има политическа стабилност, но не да има силова имитация на стабилност. Стабилността е преди всичко функция на доброто управление (значи си признава за лошите им управления, защото държавата ни 20 години нямаше ама никаква стабилност?б.м.). Ако има добро управление, няма да разсъждаваме върху темата за стабилността", заяви Първанов.
Той упрекна управляващите, че са насрочили заседанието на Съвета за тристранно сътрудничество точно по времето, когато ще се проведе и организираната от него дискусия.
"Няма лошо. Ако това ще помогне за решаването на проблемите, ние сме готови и утре да свикаме подобна дискусия, за да катализираме по някакъв начин работата на кабинета", коментира той.
Преди началото на дискусията по икономически въпроси част от участниците потвърдиха, че с тях е разговаряно за участие в бъдещия политически проект на Първанов.
"Политическият проект няма как да не се случи, след като президентът е казал А. Сега разбирам, че ще каже Б и В", коментира проф. Кръстьо Петков, който е спряган, че участва в подготовката на бъдещата президентска формация.(ле-ле внимавай народе! Тоз пак се появи с ... и речите му!б.м.)
Председателят на ЗНС Стефан Личев, чието име също беше споменато в публичното пространство, коментира:
"Нашата политика на Земеделския народен съюз, сега и с г-жа Капон, е в България да има центристка алтернатива. Тук не говорим за президентски проект или какъвто и да е. Говорим, че България има нужда най-после от центристко движение, което да даде новата алтернатива.
Досега имаше десни, леви алтернативи - не бяха чак толкова успешни. Считаме, че една по-умерена политика в България е необходима вече и тя трябва да се наложи. За това ще работим ние", потвърди Личев. / от Днес.бг


Няма коментари: