неделя, 3 юли 2011 г.

ЧЕСТИТИ ПРЕДИЗБОРНИ УВЕЛИЧЕНИЯ на живота, ЮРОДИ БЪЛГАРСКИ!

Да продължаваме да се грижим, добре да хрантутим родните политици-управленци и олигарсите си с цената на кървавия си труд и осигурената ни жалка социална умирачка. Гладът все пак е политика.

Първанов е прибрал за 10 години начело на президентската институция 700 хил. лева от заплати, командировъчни и представителни. Драговерната му пък другарка за това време се е снабдила с имот само за 500 000 лв – май и двамата са позабравили за панелката в която живееха преди да се покатерят към върха в държавата ни (чети на http://politics.bg/?p=16462 за политическите и социалните им геройства)!


А ти редови ми българино, за да си закупиш жилище евентуално и то със срок на изплащане 30 години, естествено чрез банков заем, трябва да заплатиш освен парите, които са ти отпуснати, ами още по 1,5 такива заради космическите лихви (например теглиш 40 000 евро, а връщаш общо малко повече от 100 хил.евро). Т.е. случва ти се чисто пладнешко ограбване, ама нейсе! И освен че ти е ред, но и ти се пада по право през тези жалки 30 години на изплащане да си погладуваш хубавичко и то защо, защото си решил да си помечтаеш за по-добър живот сега и тук – понятието тук е фиксиран параметър (заради географското местоположение), но работата със сега е направо лигаво и разтегливо спорен такъв факт... ! Ами не стига това, но и те принуждават да ипотекираш, вследствие някаква измислена гаранция същото жилище, та ако евентуално не можеш да го изплащаш през този период просто съответните да могат законово да си ти го свият – тогава улицата и небето гарантирано си остават завинаги твои, и живей си както искаш на/под тях. Мале каква свобода ти е гарантирана в таз държавица без правила, контрол и свежа човешка мисъл! Тогава разните кратунковци/обирджии (основно отбрани държавни служители) насмешливо ти думат:”ами да си мислил когато си купувал”. Излиза в най-добрия случай (а такъв днешната статистика не познава), че докато изплатиш жилището си при строга жизнена мизерия, и все още не си се гътнал, настъпва времето ти за пенсиониране... .
И така в най-добрия случай, 30 годинки от плодотворните ти такива, ще са преминали в глад, битови и лични неприятности ..., просто поради перманентното безпаричие, което уж сам ще си си натресъл, защото ще си решил като човешко същество, че ти е позволено поне да си помечтаеш да имаш дом, и вследствие всякаквите вечни икономически кризи, индексации и стагнации (разбирай случили се поради некадърно държавно управление), и ще си те пенсионират с държавно благоволение естествено с ¼ от бившата ти заплата, а разните медийни отворковци не само че ще ги има и тогава, но и с това занимание те ще продължават да се прехранват доволно както винаги и сега, научно ще ти обяснят колко държавата е загрижена за теб да не умреш от глад с мизерната пенсийка, дето ще ти се отпусне евентуално, нищо, че ти си се трепал като вол през трудовия си и жизнен 30-годишен път, с тъпото извиненийце казано по сюрдинка - види те ли, такава лоша и грабителска е политическата и икономическа обстановка по света и у нас.

Да, но държавата си ти народе, моля спомни си, а тази неконтролирана плесен от политици и управленци дето се е впила като пиявица в теб, напълно възможно е да бъде отстранена. Ле-ле за какъв живот става въпрос само в таз Българийка!

А наесен ще си те юрнат като добитък да потвърдиш статута им по ограбване чрез нагласените им лицемерни избори. Поогледайте се хора, дали вече партийните им редички не са строени в боен завоевателски ред за поредното заграбване на НАРОДНАТА ВЛАСТ!
А бе вие луди ли сте да им я давате?

Източник http://politics.bg

Н.Кирилова

Няма коментари: