понеделник, 17 юни 2013 г.

ЗА НЕРАЗБИРАЩИТЕ МЕДИИ, ЗАЩО НАРОДЪТ ИСКА СВИКВАНЕ НА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И СЪЗДАВАНЕ НА НОВА КОНСТИТУЦИЯ!

Историята учи:
                                                        
Налице са социално-икономически изменения в живота на българина днес, инспирирани от политически такива. Хората искат юридическо отразяване на промените настъпили в живота им след ноември 1989 г.. България от комунистическа страна влезе като уж демократична в 21 век – поне така се твърдеше от политическия ни елит. Де факто и де юре всички сме свидетели, че такова нещо няма, обратното - консуматори сме на една неправомерна анархия, която е трудно да се квалифицира, и в която вече стана невъзможно да се живее. Свидетели сме на 23-годишен политически терор и естествено народът иска той да спре, защото икономически държавата ни е на дъното на съществуването си, нацията ни е селективно третирана, поради което геноцидът се шири необезпокояван навред. Самите политически лидери признават и неглиже продължават да налагат факта, че правилата на играта в България са капиталистически, че видите ли това било нормално защото не сме преживели началото на 20 век истински капитализъм (Ж.Желев).
Е, 23 години достатъчно опитвахме вкуса на капиталистическите правила, и повярвайте ми, на никого те не се харесаха, поради което като гъбички започнаха да никнат всякакви партийки и движения уж защитавайки суверена, дето безропотно трябваше да ги овластява.
Работата им народна в добър комунистически стил беше на уж, и гражданинът каза СТОП на политическата игра на котка и мишка, заради което днес се изисква регламентиране на нова конституция, където да се отразят правдиво случилите се промени 1989 г.,  но такива които да ни интегрират и към световните събития на 21 век, и към смисъла на пребиването ни в ЕС, предвид народната ни психология.
А всичко това е възможно да се случи и постигне чрез народна заявкакаквато протестите днес дават за извършване на съответни юридически действия, които от веки веков са регламентирани сред нациите – а именно: свикване на разширено народно събрание и написване на нова конституция. Настоящите социална и политическа обстановки повече от красноречиво говорят за изкуствено поддържания живот на изхабения политически ни елит, на изчерпаната възможност за доставка на лекарства за него, което е неприемливо от болшинството, поради което :
- потребността от свикване на Велико събрание е повече от очевидна и  инфарктна днес - протестиращите не искат извънземни чудеса, искат да живеят нормално, според справедливи естествени правила, законно прилагани към всички, а не както е до момента – според частни, партийни, конюктюрно тълкувани и прилагани закони, вкл. и на основния закон, който де юре е старата Живкова конституция с премахнат чл.1 от нея и безобразно позакърпвана и репрезирана във времето от пак комунистически списвачи. „Чл. 157. Великото Народно събрание се състои от 400 народни представители, избрани по общия ред. Както се вижда, говорим за широко народно съгласие. Ето това иска народът ни днес. Не партийно, не олигархично(тук включвам и бизнеса), не мафиотски структури под формата на разни движения и самозвани партийно-обременени личности, не некомпетентни или партийно-олигархични адвокатчета,  А СЪВЕСТНИ И ПРАВДИВИ ХОРА ОТ НАРОДА, които да участват в работата на това събрание, не след това да ни се сервират разни конституционни небивалици, претворени чрез на коляно правени и списвани поднормативни документи. И след това се продължава с:Чл. 158. Великото Народно събрание:
1. приема нова Конституция;
2. решава въпроса за изменение територията на Република България и ратифицира международни договори, предвиждащи такива изменения;
3. решава въпросите за промени във формата на държавно устройство и на държавно управление;
4. решава въпросите за изменение на чл. 5, ал. 2 и 4* и на чл. 57, ал. 1 и 3** от Конституцията ;
5. решава въпросите за изменение и допълнение на гл. девета*** от Конституцията.

Ето и линк http://antiideas.net/?p=1036 – обясняващ т.4 и 5 от чл.157

- предлагане на обществото на нова конституция е нетрадиционен държавнически акт, но хуманен по същността си, и сега е времето и мястото да се измие над 65 годишния комунистически оказван нерегламентирано и неправомерно терор над българския народ– тук ще поясня, че тази нова конституция по никакъв начин не се нарича нов обществен договор. Последното е друго политическо и юридическо понятие, което за момента въобще не е на дневен ред на обществото ни и не се коментира – просто не сме стигнали още до този момент.


Горе-долу, уважаеми медии, така стоят нещата по народното искане за произвеждане на Велико народно събрание и създаване на нова Конституция на сегашните протести. А липсата и прилагането на верни правила в обществения живот докараха пък протестите януари 2013 г. Пак заради отсъствие на предишното в политико-икономическия живот на страната и Вие бяхте свидетели на комедийно абсурдните избори на 12 май 2013 година. Ама вземете се консултирайте малко повече с подходящи социолози и политолози, въпреки че добрите и сред тях се броят на пръсти, и не се явявайте неподготвени на терена на протестиращите!

Нели Кирилова

Няма коментари: