вторник, 18 юни 2013 г.

ВРЕМЕ Е В КОНКРЕТИКА ДА ПРИЛОЖИМ МЯРКАТА „ГРАЖДАНСКОТО НЕДОВОЛСТВО = ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ”


Започналите с политическа антипатия български протести се превърнаха във всенароден гняв – изписаното е на асфалта пред централата на ДПС в „движение” от протестиращите на 17.06.2013 г., освен скандиранията им „Долу ДПС”..., шума от вувузели и освирквания, кавърчета върху капаците на буклукджийските кофи и движението на хиляди хора

http://politteror.blogspot.com/2009/05/blog-post_13.html  - ГРАЖДАНСКОТО НЕДОВОЛСТВО = ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ. Шаржът е собствено производство. Тогава пак протестирахме пред НС. Студентските организатори бяха оформили импровизирана сцена. Имаше микрофон и подходящо озвучаване, плакати и знамена. Къде ли са тези хора сега? Всеки можеше да се изкаже, но определено си бяхме малко, и действително изглеждахме като стадо овце - кротичко обосновавайки, призовавайки и надявайки се да бъдем чути за промяна на ИЗ. Уви, чудото не се случи! Дано сега се уреди. Трудни времена бяха. Бетонно нечуваеми и непробиваеми. И тогава политическото лицемерие на познатите „играчи”  бе изнервило хората! И тогава искахме нови политически лица ...

Ле-ле, когато на 13 май 2009 година пуснах блога си, започнах го с народното недоволство за промени по Изборния закон. И тогава с това се занимавахме, наред с многобройните протести в мандата на баш Тройната коалиция. На 24.04.2009 г. бе проведен граждански протест пред НС във връзка с нескопосните скорошни промени в него (направиха се извънредно бързо в извънконституционния срок – такива работи вършеха комунистите. И си ги приеха въпреки всичко.). Предстояха и парламентарни избори, а Станишко нито ни чу, нито се показа (поне на прозорчето) и властово си наложи нескопосания изборен закон. Гласът народен за кой ли път не бе чут! Още от едно време си е дебела глава това човече Станишко, та до днес. Капаните в него (ИЗ) след четири години обаче му подсигуриха дори и с клизма пак да се намърда във властта. И сега отново му сърбаме постната, невкусна комунистическа чорбица.
Е, днес отново протестираме (2013 г.), пак срещу клоунските небивалици на шефа на социалистите от ПЕС (за 4 години с такава длъжност се сдоби човечето – не си губи времето! Да му мислят европейците, но искаше властта и тук у нас – Путин така му е наредил!). Трябва да се признае, че ако тогава на протестите са били около 1000 души, то днес са повече от 50 000. Тогава не бяхме чути, за разбрани и дума да не става! Силно се надявам тиквуните политици да се вслушат в множеството сега, защото лошо им се пише. Този път, след всичко разиграно (масирана компроматна война към други партии, нелегитимна изборна победа, очевидно заграбване на власта, прибързани пленарни решения, скандално приети олигархично-политически назначения, купища партийни бесепарски лъжи, убедително легитимиране на нелегитимната ДПС ...) няма да им позволим пак да замият лицата ни с политическо празнодумие?! Категорично да си го избият от главата. Ако се наложи и с лопати ще се бием, но няма да допуснем  разиграването на пиеската им „мъртвата хватка на куклите и кукловодите”, в която сме вкарани, дори учтиво ще помогнем и на стотиците хиляди подмолно излъгани бесепари в акцията „окупирай Позитано” против игричките на човечето Станишев. А сега слушайте за какво иде реч!

http://btvnews.bg/video/tazi-sutrin/tatyana-doncheva-bsp-e-v-martva-hvatka.html - тяхната си Татяна много добре изразява и коментира ситуацията на случилото се! Но, въпросът след чутото „е, и какво правим??” остава да си виси в пространството и времето без отговор. Между другото друг път ще разкажа как деформациите във времето, влияят, деформират и променят пространството в космоса, дори и аналогия е възможно да се направи – истина е! Логически е възможно да се прогнозират в тази връзка много неща, които се реализират около нас. Но това по-нататък.

Сега е важно да свършим добре народната си работа, защото и на нас лошо ни се пише с това трудно дефиниращо се правителство! Напомних какво се случи май 2009 по отношение народното искане за промяна поне на Изборния закон. Днес трябват по-решителни и убедителни заявки и за свикване на Велико Народно събрание, и за нова Конституция, и за категорична поправка на Изборния закон в посока допускане убедителен мажоритарен вот в смесената ни прорционално мажоритарна система (аз съм й  привърженик), по-нисък изборен праг за по-малките партии и подсигуряване на справедливи законни средства за гласуване на сънародниците ни в чужбина, включително и възможност за парламентарното им представяне. Така че протести „до дупка” както се казва.

- Има ли надежда в ситуацията днес на площада, народът да спечели– да има.
- Втори кабинет  в рамките на 42-то НС трябва ли ни – не.
- За изборното законодателство и конституционните промени – казах по-горе, задължително да.
- Какви промени ще се случват в самата БСП – тяхна си работа. Застъпник съм на факта, че е крайно време – да се приложи ЗАКОНА ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН. Той е приет  още по времето на Костов от ХХХVIII Народно събрание на 26 април 2000 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192,  защото БКП продължава да си съществува и днес във вид на формацията БСП, а последната е НЕСПОЛУЧЛИВАТА й козметика и е неприемлив и нездравословен за обществото факт . Следователно, щом парламента на уж прехода ни (тогавашното НС) вече се  е произнесъл по въпроса, се пита КАК включително и настоящият такъв да КОНТРОЛИРА ТОЗИ ФАКТ и да избави народа от комунистическите окови? С впечатлението съм, че изобщо не се контролира в типичния български стил и отдавна се е забравило, че БСП и БКП са едно и също нещо!!!
- Свидетели ли сме на лошо обществено и публично ниво на услугите на българските граждани – да. Трябват ли промени в тази връзка –да.
- Потребно ли е опозиционните партии да се обединят около горно изброеното – да и то незабавно.

Няма дясно, няма ляво! Днес протестира българският народ – и той си върши народната работа, а правителството няма никакъв потенциал да завърши мандата си. Тези хора защо си внушиха, че могат да управляват по старому, очевидно само те си знаят – влстта е сладка, благодатна и предпочитана работа за политическите мушмороци! Да ама народът разби илюзиите им. И заради факта, че оставката е гарантирана, просто да спрат да ни губят времето в празнословия и електорално напрежение.
На 12 май 2013 г. бе направен успешен опит от БСП и ДПС за държавен преврат. Е, до днес ние си живеем в него! На 13 юни 2013 г. бе направен и друг опит за тотално завземане на властта(властови държавен преврат) от нелегитимното правителство на новата Тройна коалиция БСП, ДПС, Атака чрез опит за окупиране този път  на ДАНС и важни областни градове чрез момченцето юрист, предприемач олигарх, медиен магнат и политик Д.Пеевски и ДПС мекеретата. Е, тук народът не издържа. Изригнаха като вулкан масовите справедливи днешни протести. Но кукловодите Доган, Лилов, Нора Ананиева от закътаническите си местенца продължават да „мътят водата” в държавата ни, и тях няма кой да спре – те са невидими, не публични вече личности, оси с отровни жила от кошера на баба БКП. Тези хора са наследници, лидери и идеолози или активни помагачи в провеждането на мафиотските политики от обръчи, на вечните комунистически превратаджийски комплоти, и разбира се на предателствата в партията - известната с кодовото име Цола Драгойчва е ярък, незабравящ се представител на комунистическо лицемерие – лека и пръст. Изброените хора в сянка контролират живота в страната ни и днес, около тях има и други „експерти”. На тях са подчинени и настоящите политически нехвилити Станишев, Местан, Сидеров и т.н.. Лизачите на политически трупове отново докарват държавата ни до – още по-голяма мизерия, обществена и политическа нестабилност, разруха и крах. В момента консумираме последните две квалификации. До кога – е Божа работа! 

И децата с кукленските си колички протестират – не искат да живеят в политически небивалици

С лъжи, скандали, измами и партийни манипулации се борят днес децата ни и децата им по площадите. А това съвсем не е справедливо – от една страна малко познават по-новата българска история, от друга не познават пучовските похвати на властимащите, от друга никога не са се сблъсквали с огромната им риторична арогантност, и за първи път „на живо” виждат спретният им заговор срещу свободата, конституцията и крехката ни демокрация.
Съвкупността от изброено всъщност дефинира в голяма степен подхода при опита, който трябва да се приложи за излизане от днешната ситуация.
С премълчаване обаче на случващото се, с потулване партийните безчинства и скандали на БСП, ДПС и Атака, чрез мълчаливо и лъжливо поддържане  и облъчване на обществото с всякакви провокации, „кукленото партийно шоу” на нарочите се за управляващи България ще продължи. А това вече е прекалено за нас и като нация, и като държава.

Къде са партийните лидери от десния спектър? Да не би да очакват „левите леваци” да се донаиграят?
Надявам се, всички сме играли едно време играта „народна топка” или само „народна”? Вероятно си спомняте и какво с случваше в нея? Битият (удареният от топката) просто напускаше играта (в уикипедия е описана). Подобно нещо трябва да се случи и днес в държавата ни! Налице са два отбора: отбор А - този на народа, и отбор Б - този на продажните превратаджии от известния настоящ познат ни тандем.  Арбитър (или консула) е заобикалящия ни свят – ЕС, балканските ни съседи и т.н..
Вувузелите от 15 юни обявиха началото. Топките започнаха да летят, и силите очевидно още не съвсем са премерени и явни. Но за да спечели отбор А, както му се полага е необходимо да се направят някой замени от резервната скамейка – и тук ни е предимството (имаме под ръка и нови партии, и граждански формирования, и независими професионалисти)! Отбор Б за съжеление няма резерви, освен партийните си креатури и евентуално преброилите се малобройни симпатизанти, и това е „плюса” за отбор А. Освен това „отбор А” са по-млади и многобройни пред политическите трупове и това предвкусва победата им, но определено си им трябва „дясна политическа помощ”. Да им я дадем.

Нели Кирилова

Няма коментари: