понеделник, 13 юни 2011 г.

В СРЯДА (15 ЮНИ) ПОЛОВИН СОФИЯ ЩЕ Е БЕЗ ВОДА , ... НЕЩО ЗА СЛЪНЧЕВОТО ИЗРИГВАНЕ И ДРУГО

Сн. Коя ли е планетата заснета след слънчевото изригване на 07 юни т.г.

Ремонти спират водата в центъра на София в сряда
Подменят спирателните кранове

На 15 юни 2011 г. (сряда) във връзка с подмяна на спирателни кранове в район "Център” по ул. "Цар Асен” и ул. "Неофит Рилски”, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на "Софийска вода” живеещи в района между: Бул. "Патриарх Евтимий”, бул. "Христо Ботев”, бул. "Александър Стамболийски” и бул. "Витоша”.
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски, разположени на : ул. "Алабин” ъгъла с ул. "Цар Асен” и на бул. "Христо Ботев” ъгъла с ул. "Неофит Рилски”.

На 15 юни 2011 г. (сряда) във връзка с профилактика на скоростни релета на Апаратна камера в Пречиствателна станция за питейни води "Бистрица”, се налага спиране на водоподаването:
От 10.30 до 17.30 часа на клиентите на "Софийска вода” живеещи в района на : Ж.к. "Резиденшъл парк” Вилна зона "Бункера” По бул. "Симеоновско шосе” между ул. "Околовръстен път”и ул. "Иван Странски” Кв. "Кръстова вада” - по ул. "Никола Крушкин-Чолака” Ж.к. "Макси” и ж.к. "Градина” По Околовръстен път бензиностанция "Шел” Бояна.
От 15.30 до 20.30 часа на клиентите на "Софийска вода” живеещи в района на : Кв. "Горна баня” между ул. "747”, ул. "740”, ул. "738”, ул. "Поглед”, ул. "Люлински поток”, ул. "Дъга”, ул. "Ехо”, ул. "Пладнище”, ул. "Войнишка песен”, ул. "Буен поток”, ул. "736”, ул. "Равнище”, ул. "Лилия”, ул. "Вечерница”, ул. "Отдих”, ул. "Дон”, ул. "758”, ул. "Гръстниче”, ул. "757”, ул. "760”, ул. "Николай Хрелков”, ул. "759”, ул. "756”, ул. "Лозище”.

С понижено налягане ще бъдат от 10.30 до 17.30 часа клиентите на "Софийска вода” живеещи в района на : Околовръстен път от отклонението за лифт "Симеоново” до бул. "Братя Бъкстон” Кв. "Кръстова вада” Кв. "Манастирски ливади” – изток Жск "Малинова долина” Вилна зона "Американски колеж”

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски от 22.00 часа на 15 юни , разположени на адрес: Ж.к. "Резиденшъл парк” в двора на комплекса Вилна зона "Бункера” на ул. "25” ъгъла с ул. "16.
Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на "Софийска вода” АД на телефон 0700 12121.
Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.


http://inews.bg - Заснеха необичайно изригване на Слънцето

“...Проектът Helioviewer.org използва за наблюдение на Слънцето данни, получени от апарата Solar Dynamics Observatory, който е планирано да работи 5 години след като бе пуснат през 2010 година.
Изследователите предупреждаваха още преди няколко месеца, че Слънцето навлиза в период на особена активност и може да се очакват засилени магнитни бури.”


















Източник: http://helioviewer.org/blog/2011/06/07/lots-of-traffic-equals-long-movie-waits/


http://sohowww.nascom.nasa.gov/pickoftheweek/
- информационен сайт

http://sdo.gsfc.nasa.gov/gallery/potw.php?v=item&id=54
- Solar Dynamics Observatory

Русия ни връща 50 000 страници документи, иззети от Съветската армия
Документите могат да изяснят редица исторически неясноти

Около 50 000 страници български трофейни документи, иззети от Съветската армия през 1944 г., ще бъдат копирани и върнати от Русия в България до няколко месеца.
Това заяви днес Мартин Иванов, председател на Държавна агенция "Архиви" /ДАА/, цитиран от БТА.
По думите му тези документи, както и руските, отнасящи се до българската история, могат да изяснят важни исторически нюанси.
Въпросът за връщането на т.нар. "трофейни документи" е поставен през 2007 г., а в началото на 2009 г. започва процедура за възстановяване собствеността на българската държава върху тези документи, каза Наташа Михайлова, експерт от ДАА.
В очакваните 50 000 копия на български архиви, представляващи документи от МВР, Министерството на войната, Министерството на външните работи и др. в периода 1942-1944г., се съдържат данни за потънали кораби, минни схеми, досиета на сътрудниците на посолството на СССР и др.

Нова Зеландия се люлее
Две земетресение през около час разлюляха страната
13.06.2011 07:52
Две земетресения разтърсиха днес южната част на Нова Зеландия.
Вторият трус и бил със сила 5.5. по Рихтер, а епицентърът му е в близост до втория по големина град Крайстчърч. Малко по-рано първият трус уплаши жителите. Той е бил малко по-слаб – 5.2 по Рихтер.
По първоначални данни две сгради в град Крайстчърч са рухнали, при което двама души са били затрупани.
Спасителната операция обаче е протекла отлично и те са били извадени изпод развалините. Съобщения за жертви няма, но най-малко 6 души са получили леки наранявания.
През февруари месец тази година също в района се случи силно земетресение от 6.3 по Рихтер, при което загинаха 240 души.
5 месеца по-рано пък сериозни щети, макар и без жертви, нанесе трус с магнитут от 7 по Рихтер.

САЩ разсекретяват документи за Виетнамската война
Пентагона отваря 7000 страници
Правителството на САЩ взе решение да разсекрети напълно т.нар. "Досие на Пентагона" за войната във Виетнам, съобщи Би Би Си.
Понастоящем досието на Министерството на отбраната за войната, която САЩ водиха във Виетнам, съдържа 7000 страници.
Точно преди 40 години, на 13 юни 1971 г. във в. "Ню Йорк Таймс" се появява първият материал, съдържащ данни от секретни материали на Пентагона. Тази публикация се превръща в едно от най-мащабните изтичания на секретни материали от Пентагона в печата.
По-нататъшното публикуване на информация не са могли да преустановят нито съда, който взема страната на редакцията на вестника, нито натискът от страна на властите.
Въпреки изтеклата информация, досието е останало засекретено до ден днешен.

от iNews.bg

Няма коментари: