вторник, 24 януари 2012 г.

Нека знаят, че ще бдя над тях винаги! – е казал Господ

Мангал Киро на трон (задължително празно пространство, за да има време да се разгледа лика му! Я какъв болничък левент! Пък после четете нататък, моля!)
http://realhelp.hit.bg/iwg/InterviewWithGodBG1.html - интервюто с Господ


Мангал Киро към Веселин Христов: “Ще те убия”
С разпит на свидетели в Районния съд в Асеновград започна делото срещу Кирил Рашков, обвинен за отправени закани за убийство към настойничката на прегазения на 23 септември в Катуница Ангел – Иванка Петрова, и към мъжа, с когото тя живее на семейни начала – Веселин Христов.
Трима адвокати защитават Кирил Рашков. Той изглеждаше видимо спокоен, съобщи репортер на Агенция “Фокус”.
В началото на съдебното заседание заплашваните от Кирил Рашков – Веселин Христов и Иванка Петрова, бяха конституирани по тяхно настояване като частни ищци и граждански обвинители.

Исканията им срещу Рашков за причинените им неимуществени вреди са за по 10 хил. лв. Двамата бяха и първите, дали показания за случилото се.

“Ще те убия” били първите думи, които Веселин чул,когато Рашков спрял джипа си пред дома му, а на Иванка – “Ще ти извадя очите”.

По думите на Христов, Рашков е имал нож на кръста си и е бил изключително агресивен, затова и двамата с приятелката му са се обадили на дежурния полицейски телефон.
Веселин Христов заяви, че предисторията на конфликта, продължил няколко години, е заради действията срещу фамилията Рашкови на майка му – София Христова, която е била два мандата кмет на селото и общински съветник. Той сподели също, че сега се чувства застрашен.
“Здравият разум го подсказва, че трябва да се страхувам. Още повече, когато станаха факт последните разкрития на прокуратурата, за които всички знаят – въпросният подсъдим е поръчал убийства и то на високо ниво в държавата. Какъв му е проблемът да поръча и моето убийство?”, попита Христов.

Кирил Рашков се отказа да говори при старта на процеса и обясни, че предпочита първо да чуе показанията на призованите 12 свидетели.
Съпругата му Костадинка отрече той да е проявявал агресия, както и да е носил нож, когато е бил пред къщата на Христов.
“Знам, че мъжът ми не е агресивен. Да има свидетели, някой да го докаже, че е така. И двамата лъжат. Мъжът ми никога не е носил нож”, заяви дъртата циганка.

Адвокатите на Кирил Рашков поискаха да бъде направен съдебен експеримент, за да се установи дали Рашков е посегнал към ножа.
Ако това е калъф на телефон, то това не е можело да се смята за заплаха, каза адвокат Васил Марков от защитата.

В съда бе изслушан и запис на обаждането на Иванка Петрова на тел. 112 за отправената им заплаха от Кирил Рашков. Адвокатите на Рашков се възпротивиха и поискаха да се определи какъв е видът на това доказателство, дали е като специално разузнавателно средство (СРС) или е нещо друго.

Съдът разпита и полицейския инспектор в участъка в Садово – инспектор Иван Бойчев, който заради размириците в Катуница бе преместен в полицейското управление в Асеновград.

И на фона на случилото се, публикувано и изчетено сега, хоп!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Скандално! Само 3 години и 6 месеца за мангал Киро
Антибългарската държава в лицето на своята правосъдна система за пореден път доказа, че закриля и стимулира циганската престъпност у нас. Районният съд в Асеновград определи в края на днешното дело срещу мангал Киро смешната присъда от 3 години и половина лишаване от свобода.

На толкова оцени той отправените и изпълнени закани за убийство от страна на разпасалия се циганин към семейството на прегазения Ангел Петров в същия ден, в който стана и убийството му.

Гаврата става пълна, когато разбираме, че циганският бос ще трябва да изтърпи наказанието в общежитие от открит тип при първоначален общ режим с мотива, че е с влошено здравословно състояние.
Съдът определи също така той да изплати и смешното обезщетение по гражданските искове на ищците от по 2000 лева.

От наказанието ще бъдат приспаднати месеците, които Рашков е лежал в ареста.

През цялото време пред сградата на съда в Асеновград се бяха събрали жители на пловдивското село Катуница.
Хората бяха запалили свещи в памет на починалия Ангел Петров, тъй като точно на днешната дата момчето беше прегазено преди четири месеца.
Единият от обвинителите – Иванка Петрова, която е негова леля, заяви след края на съдебния фарс, че й е било много трудно през цялото време и изпитва изключителна мъка поради факта, че точно днес се навършват четири месеца от смъртта му.

След което последвало ... долното!

Сн. Символът за циганската солидарност (снимката нещо ми се вижда нечитава. Забележете различните ръкави на якето му!)

Меле с брадви в циганската махала на Благоевград/ публикувано на 23.01.2012
Двама пострадаха при меле с брадви в циганската махала в Благоевград, съобщи БГНЕС.
Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 към 21 часа снощи(22.01.2012). На ул. „Иглика“ станало сбиване между две компании цигани. Четири патрулки са пристигнали на местопроизшествието. Масовото сбиване е овладяно.

Вследствие на мелето са пострадали 34-годишна жена и 29-годишен мъж от с. Покровник, които са от цигански произход. Двамата пострадали са транспортирани до МБАЛ-Благоевград с порезни и контузни рани по телата. Раните по главите им са обработени, след което са освободени за домашно лечение. Причините за инцидента се изясняват от служителите на Второ РУП-Благоевград.

Нашият коментар : Разпадът на държавата ни продължава, наред със самоубийственото бездействие на властта. Обратното броене за обществото, нацията и държавата ни отдавна е започнало. Циганският въпрос в България отдавна съществува, независимо от лицемерното му потулване, избягване и медийното затъмнение на официалните правителствени глашатаи.

Повече по темата тук http://vmro.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=1600:-2010-&catid=14:2012-01-20-10-17-13&Itemid=53


И “закрилниците” им дето не ги искат в страните си се произнасят, ама отдалече както винаги! Възмутително!

Брюкселски тъпотии
Еврокомисия вчера(22.01.2012) се скара на България, че не е представила в срок стратегията си за интегриране на ромите, съобщава „Труд”. Освен България стратегиите си не са предали още Белгия, Ирландия, Италия, Испания, Кипър, Литва, Словения и Швеция.

Нашият коментар:
Огромна опасност за съществуването на Европейския съюз представляват прескъпо платените бюрократи в Брюксел. Глупотевините на тези чиновници често се изразяват в напълно незаслужени санкции за неизпълнението на лишените им от здрав разум разпореждания до властите в съюзните национални държави. С малоумната си мултикултурност и криворазбирана полтикоректност вече създадоха много проблеми на повечето европейски нации и май нямат намерение скоро да спрат с простотиите си.
Простотия от най-едрите е истерията за интегриране на циганите. Същината на указанията от Брюксел е да им се приложи т. нар. позитивна дискриминация. С други думи, да им се осигурят редица напълно незаслужени привилегии за сметка на коренното население в съответните страни. Естествено и напълно разбираемо е за всеки здравомислещ човек, че насила никаква интеграция няма да се получи, но обратният ефект е сигурен – неприязненото отношение към тях ще се изостря, отхвърлянето на мултикултурстващите туземни политици ще се ускори.
Както се вижда от дописката, не само България е закъсняла с изпълнението на безполезното щение на комисарката по правосъдието Вивиан Рединг. С изключение донякъде на Швеция, всички други страни си имат предостатъчно други проблеми, за да си губят времето с безсмислици, още по-малко да започнат да дискриминират мнозинството от населението си и да обгрижват непоносимите за него мургави натрапници. Каквото и да дрънкат евробюрократите и платените арогантни „правозащитници”, обедняващите граждани все по-остро ще настояват пред управниците да предприемат решителни мерки за ограничаване на бързо ускоряващата се циганска престъпност.
Източник:bolgari.net

С. И многооооооо средни пръсти
Нова циганска привилегия в Пловдив
Скандално решение на общинския съвет в Пловдив предизвика остра реакция в града. С 31 гласа „за” местният парламент гласува безвъзмездна помощ на скандалната циганската фондация „Рома – 1995“.

Единственият глас срещу решението дойде от общинския съветник на ВМРО – Българско национално движение Гиньо Матев. В същото време предишната и сегашната власт в Пловдив застанаха заедно зад помощта за „Рома – 1995“.
„Това дарение за циганската фондация идва – забележете! – защото последната не успяла да спечели изготвен проект и затова кандидатствала за помощ пред общинския съвет. Поне така ни бе обяснено от председателя на фондацията и общински съветник от ДПС – Антон Карагьозов” – пише в декларацията на българското национално движение в Пловдив.

Точката за финансиране на фондацията беше внесена на последната сесия преди изборите от бившия кмет, а сега се внася отново.
„Първия път беше внесена, защото идваха избори и някой трябваше да плати… Сега беше внесена, защото минаха изборите и някой трябваше да плати”, е лаконичното обобщение на ВМРО в Пловдив.
Декларацията на ВМРО-БНД завършва с предупреждението: „Управляващите трябва да знаят, че с подобни недалновидни решения засилват още повече общественото недоволство към едно от малцинствата в България и това неминуемо ще доведе до последици.

Всички видяхме какво стана в Катуница, искрено вярваме, че това е просто инцидентен случай, а не началото…”

Декларация на ВМРО – Пловдив
От изборите насам ние от ВМРО не критикуваме управлението на Пловдив. Правим го, не защото всички решения са най-добрите според нас за града ни, а защото вярваме, че е демократично да дадеш сто дни доверие на всяко едно управление. За да може спокойно да подреди екипа си и да започне работа по своите приоритети и да покаже какво може.

Днес обаче не можем да мълчим. На вчерашната сесия 31 от общинските съветници гласуваха за безвъзмездна помощ на фондация „Рома – 1995“.
Един беше „против“ - Гиньо Матев от ВМРО – Българско национално движение.
Това дарение за циганската фондация идва – забележете! – защото последната не успяла да спечели изготвен проект и затова кандидатствала за помощ пред общинския съвет. Поне така ни бе обяснено от председателя на фондацията и общински съветник от ДПС – Антон Карагьозов.
Никой не се почувства задължен да обясни да не би случайно въпросната фондация „Рома – 1995“ да е овластена да получава пари по дефиниция по принцип или по силата на някаква незнайна привилегия.

Логично е да попитаме дали ще бъде финансиран от общината всеки един неуспешен проект на всяка една организация, кандидатствала по някой от безбройните фондове?
Естествено, че НЕ! Или по-скоро: искрено се надяваме, че НЕ.
Финансирането на тази фондация е по политически причини, а не по целесъобразност! Затова и буди нашето огромно възмущение! И държим да споделим възмущението си с пловдивчани, защото очевидно техните представители в местния парламент не го споделят.
Точката за финансиране беше внесена и на последната сесия преди изборите от бившия кмет, беше внесена и в новия общински съвет.
Знаем, че когато бъде спечелен един проект, той подлежи на строг контрол относно изпълнението на заложените параметри по него. Никой не даде обяснение, обаче, как ще бъде контролирано разходването на тази „безвъзмездна“ помощ.
Тази помощ обаче не е безвъзмездна! Първия път беше внесена, защото идваха избори и някой трябваше да плати… Сега беше внесена, защото минаха изборите и някой трябваше да плати.

За пореден път ставаме свидетели на безпринципно заиграване с циганите от страна на нашите управници. С това решение общинският съвет продължава с абсолютната сегрегация на циганското население.
Още от първи и втори клас ромските деца биват научавани, че са нещо по-различно от своите връстници, и че обществото е длъжно да им плаща, заради това че са с различен произход.
Ето защо ние от ВМРО – БНД категорично се обявяваме против циганизацията в политиката и настояваме Антон Карагьозов да се откаже от получаване на тази „безвъзмездна“ помощ, да преработи проекта си така, че да бъде одобрен и да кандидатства по някой от фондовете, които финансират „ромското включване“.
Управляващите трябва да знаят, че с подобни недалновидни решения засилват още повече общественото недоволство към едно от малцинствата в България и това неминуемо ще доведе до последици.
Надяваме се, че много бързо хората, облечени с власт, ще разберат, че не може постоянно да се надува балонът, наречен „интеграция на ромите“. Всички видяхме какво стана в Катуница, искрено вярваме, че това е просто инцидентен случай, а не началото…
По http://bg.altermedia.info/
- пловдивски сайт

Ето по-разширен вариант на:

Интервю с.... Бог

Помолих Бог за интервю.
За моя изненада той се съгласи.

- Влез! – каза ми Бог. – Значи ти би искал да вземеш интервю от мен?
- Ако имате време... – казах му аз.
Той се усмихна през брадата си и отвърна:
- Моето време се нарича вечност и е достатъчно за всичко. Какви въпроси искаш да ми зададеш?
- Не и такива, които са Ви непознати. Кое е нещото, което Ви учудва най-много у хората?
- Това, че се отегчават, докато са деца, бързат да пораснат и тогава копнеят да станат деца отново. Това че губят здравето си, за да направят пари, и после пропиляват парите се, за да възстановят здравето си. Това, че мислейки тревожно за бъдещето, те забравят настоящето и така живеят нито за настоящето, нито за бъдещето. Това че живеят сякаш никога няма да умрат и после умират сякаш никога не са живели....
Ръцете му хванаха моите и така стояхме мълчаливо.
След дълго време го попитах:
- Мога ли да Ви задам още един въпрос?
Отговори ми с усмивка.
- Като наш баща, какво бихте искали да направят Вашите деца?
- Да научат, че не могат да накарат някой да ги обича. Това, което могат да направят е да се оставят да бъдат обичани.
- Да научат, че трябват години, за да се изгради доверието, и само няколко секунди, за да се разруши.
- Да научат, че най-важното в живота, е не това, което имат, а хората, които имат.
- Да научат, че не е добре да се сравняват с другите. Винаги ще има хора, които са по-добри или по-лоши от тях.
- Да научат, че богат е не този, който има най-много, а този, който се нуждае от най-малко.
- Да научат, че трябва да контролират поведението си, в противен случай то ще контролира тях.
- Да научат, че само няколко секунди могат да отворят дълбоки рани у хората, които обичат, и че после трябват години, за да г забравят.
- Да се научат да прощават, като се упражняват за това.
- Да научат, че има хора, които много ги обичат, но не знаят как да показват чувствата си.
- Да научат, че с пари може да се купи всичко, освен щастие.
- Да научат, че дори понякога да се чувстват разстроени, това не им дава право да разстройват и другите.
- Да научат, че истинските приятели са рядкост и ако открият такъв – това е истинско богатство.
- Да научат, че понякога не е достатъчно да им простят, а сами трябва да си простят.
- Да се научат, че са господари на това, което запазват в себе си и роби на това, което казват.
- Да се научат, че ще пожънат това, което са посели. Ако са посяли слухове – ще се оплетат в интриги, ако посеят любов – ще бъдат щастливи.
- Да се научат, че истинското щастие не се състои в това да постигнат целите си, а да се задоволят с това, което вече са постигнали и в момента постигат.
- Да се научат, че да бъдеш щастлив е решение. Те решават да са щастливи с това, което имат и което са, или умират от завист и ревност, заради това, което нямат.
- Да се научат, че двама души могат да гледат едно и също нещо и да виждат съвсем различни неща.
- Да научат, че тези, които са честни пред себе си, без да отчитат последиците, постигат много в живота.
- Да научат, че дори и да си мислят, че няма какво да дадат, когато техен приятел плаче, те могат да намерят сила да успокоят болката.
- Да научат, че опитвайки се да се вкопчат в тези, които обичат, много бързо ги отблъскват. Оставяйки им свобода, те ще останат заедно завинаги.
Замислих се. Бог потъна в мълчание.

Аз дали се замислих?????????????????

http://mislite.eu/
- ето още един страхотен сайт, който ни кара да се замислим върху себе си!

Обичам те на 100 езика
English - I lovе you
Afrikaans - Ek Fhet jou lief
Albanian - Te dua
Arabic - Ana behibek
Armenian - Yes kez sirumen
Bambara - M'bi fe
Bangla - Aamee tuma ke bhalo aashi
Belarusian - Ya tabe kahayu
Bisaya - Nahigugma ako kanimo
Bulgarian - Obicham te
Cambodian - Soro lahn nhee ah
Cantonese Chinese - Ngo oiy ney a
Catalan - T'estimo
Cheyenne - Ne mohotatse
Chichewa - Ndimakukonda
Corsican - Ti tengu caru (to male)
Creole - Mi aime jou
Croatian - Volim te
Czech - Miluji te
Danish - Jeg Elsker Dig
Dutch - Ik hou van jou
Esperanto - Mi amas vin
Estonian - Ma armastan sind
Ethiopian - Afgreki'
Faroese - Eg elski teg
Farsi - Doset daram
Filipino - Mahal kita
Finnish - Mina rakastan sinua
French - Je t'aime, Je t'adore
Gaelic - Ta gra agam ort
Georgian - Mikvarhar
German - ich liebe dich
Greek - S'agapau
Gujarati - Hoo thunay prem karoo choo
Hiligaynon - Palangga ko ikaw
Hawaiian - Aloha wau ia oi
Hebrew - Ani ohev otah (to female)
Hebrew - Ani ohev et otha (to male)
Hindi - Hum Tumhe Pyar Karte hae
Hmong - Kuv hlub koj
Hopi - Nu' umi unangwa'ta
Hungarian - Szeretlek
Icelandic - Eg elska tig
Ilonggo - Palangga ko ikaw
Indonesian - Saya cinta padamu
Inuit - Negligevapse
Irish - Taim i' ngra leat
Italian - Ti amo
Japanese - Aishiteru
Kannada - Naanu ninna preetisuttene
Kapampangan - Kaluguran daka
Kiswahili - Nakupenda
Konkani - Tu magel moga cho
Korean - Sarang Heyo
Latin - Te amo
Latvian - Es tevi miilu
Lebanese - Bahibak
Lithuanian - Tave myliu
Malay - Saya cintakan mu / Aku cinta padamu
Malayalam - Njan Ninne Premikunnu
Mandarin Chinese - Wo ai ni
Marathi - Me tula prem karto
Mohawk - Kanbhik
Moroccan - Ana moajaba bik
Nahuatl - Ni mits neki
Navaho - Ayor anosh'ni
Norwegian - Jeg Elsker Deg
Pandacan - Syota na kita!!
Pangasinan - Inaru Taka
Papiamento - Mi ta stimabo
Persian - Doo-set daaram
Pig Latin - Iay ovlay ouyay
Polish - Kocham Ciebie
Portuguese - Eu te amo
Romanian - Te ubesk
Russian - Ya tebya liubliu
Scot Gaelic - Tha gra\dh agam ort
Serbian - Volim te
Setswana - Ke a go rata
Sign Language - ,\,,/ (represents position of fingers when
signing'I Love You')
Sindhi - Maa tokhe pyar kendo ahyan
Sioux - Techihhila
Slovak - Lu`bim ta
Slovenian - Ljubim te
Spanish - Te quiero / Te amo
Swahili - Ninapenda wewe
Swedish - Jag alskar dig
Swiss-German - Ich lieb Di
Tagalog - Mahal kita
Taiwanese - Wa ga ei li
Tahitian - Ua Here Vau Ia Oe
Tamil - Nan unnai kathalikaraen
Telugu - Nenu ninnu premistunnanu
Thai - Chan rak khun (to male)
Thai - Phom rak khun (to female)
Turkish - Seni Seviyorum
Ukrainian - Ya tebe kahayu
Urdu - mai aap say pyaar karta hoo
Vietnamese - Anh ye^u em (to female)
Vietnamese - Em ye^u anh (to male)
Welsh - 'Rwy'n dy garu
Yiddish - Ikh hob dikh
Yoruba - Mo ni fe

На цигански обаче няма отразено! Бързо справка с уикипедия: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA
. Цитат: “Не е ясно кога точно циганите са напуснали Индия, но езиковите факти сочат, че те са прекарали известно време на персийска и изобщо иранска територия”... “От около 11-ти век са първите съобщения за цигани във Византийската империя.” ...” Към 14-ти век източниците показват, че циганите вече са се разселили от Византия из останалата част от югоизточна Европа, като при това те възприемат и много славянски заемки.” ... Разгледайте и географското им разпределение!!!! Та въпросното “обичам те” в превод на цигански ще изглежда евентуално така: dexav tut - обичам те.
В крайна сметка излиза, че светът не ги признава като отделна нация, търпи ги с всякаквите им щуротии и чудачества, присвоява им “гражданство”, според местоположението им в момента ... и най важното – всячески ги толерират. Дали да питаме Господ за казусите, които са предизвикали до тук? Защото от друга страна излиза, че и той по някаква причина си ги толерира.

Нели Кирилова


Няма коментари: