сряда, 18 януари 2012 г.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА " LOST " В РЕАЛНАТА ДЖУНГЛА НА 21 ВЕК ОТ ПОЛИТИКА, ИКОНОМИКА, БИТОВИЗЪМ, НРАВ И МОРАЛ ...

Покана за баби за вечеря в палатков лагер

Идеята за публикуваното по-долу ми хрумна след като изгледах един клип, демонстриращ американската солидарност по повод крайпътен ицидент, случил се с офицер Кристофър Матлоз на 14.01.2012 г. в Lakewood/Ню Джърси. Бдение за поредната жертва на нечия политическа небрежност : http://link.brightcove.com/services/player/bcpid950976549001?bckey=AQ~~,AAAACEcotwk~,gYcGnPAbE5CsWymjD8udiTHmkPTVQeQh&bctid=1391876675001

Рекох си! Какво пък толкова има в това Ню Джърси и се сетих за “американската мечта”. На принципа търси и се информирай, попаднах на съвременната интерпретация за нея. След като изгледах и публикуваните по-долу клипове, отговорно установих, че тя мечтата е доста противоречива и въобще нелицеприятна да живееш с нея. Основно е изтъкана от лицемерие, болка и мъка. Няма да ходиме в Америка, ще си стоим тук!

И така ето за какво иде реч:


ПАЛАТКОВ ЛАГЕР?, НО НЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА НИ, А В НЮ ДЖЪРСИ, почти близо до Манхатън!
Ето как изглежда животът в покрайнините на Ню Джърси, днес преди изборите за американски президент!!!
Ние българите, като граждани на света само може да цъкаме с език по “американската мечта”!!! Дори и нашите цигани не живеят така! Държавата ни макар и с малко, но си ги обгрижва във времето – така че те да спрат да се оплакват. Видно има и по-лошо!
А дали животът на бедния американец е достатъчно защитен от “управляващите го”? Моля убедете се сами!

Tent City - Lakewood, NJ - Part 1 of 5 – за палатковия град


ЗА ПОТЪРПЕВШИТЕ И ПРОГРАМИТЕ, обикновено свързани с “добрите намерения” на политиците, които винаги визират бъдеще време когато говорят пред електоратите си:
Tent City - Lakewood, NJ - Part 2 of 5


ЗА ИМПРОВИЗИРАНАТА БАНЯ??? Направо добро попадение за живота в това прокълнато място. Ле-ле, къде е нашето ХЕИ, да сложи в ред такваз мизерия!:
Tent City - Lakewood, NJ Part 3 of 5


ЕТО ИМА И ПО-БОГАТИ БЕДНИ, битуващи в ... коптори, но сред природата!!! А за здравеопазването им там е излишно да говорим, дори предвид провалилата се Обамова здравна програма. За тези хора никой не се грижи като граждани на Америка! Те сами си се грижат колкото могат, но ... те са и електорални гласове. За кого ли гласуват въобще и знаят или що е то демокрация, социализъм, комунизъм?
Tent City - Lakewood,NJ - Part 4 of 5


АКО ИМА БОГ да им помогне. За мен това е палатковия град на ужасите. Направо звучи невероятно, но както виждате е документиран факт. Ха, ми кажете сега, като как ще се случи децата дето живеят там, да ходят в детска градина или на училище, предвид условията, които виждате? Ами, няма да се уредят както се казва, поради крайната им бедност. Интересно! А нашите роми ги молят и всячески стимулират да се учат, да се култивират, да работят – то не бяха социални социалистически правителства пледиращи за тях, то не бяха партии на БКП, то не бяха чуждестранни помощи, то не бяха местни граждански организации, то ... – а тях просто си ги мързи, та до сега. Крайно време е да си се постегнат, ако искат в паспортите им да пише българи, защото техният днешен срам, е срам за цялото ни общество, който неправомерно търпим. И да спрат да щъкат из Европа и да ни злепоставят с циганския си манталитет, кражбите, изнудванията и т.н. все нелицеприятни техни изпълнения, на които сме свидетели!
Tent City - Lakewood, NJ - Part 5 of 5


Прочетете коментарите към това видео. Впечатляващи констатации : “тежкото положение на бездомните и работещи бедни на Lakewood, Ню Джърси” в 21 век, които са принудени да станат такива, поради загуба на работата си, поради изхвърляне от домовете им поради неплатежоспособност, поради тежката рецесия в страната, а други поради наркотици или психически заболявания. И нали се сещате – подобен статус не се е случил за ден-два. Просто Америка никога не се е отърсвала от тази си социална язва във времето, точно обратно – тя си я отглежда и днес ... и не прави нищо за лечението й, афиширайки непрекъснато необоснованата си идея за американската мечта – т.е.човешки свобода и икономическа независимост. Или този коментар: “икономиката ни е лайна, управляващите дяволи, и ако аз не живех с родителите си ме бройте за бездомен” – съвременен младеж, написал думите преди няколко дни(2012 г.). Този реализъм дали не е послужил за серийния филм " LOST " вече се питам? Разсъждението, което се предизвиква у нас след като го гледаме, поразително съвпада с действителността, която виждаме в тези реалити клипове!?
Entering Tent City, Lakewood, Nj 2010


ЕКЗОТИКА! БЕДНОСТ! И НЕМОРАЛНОСТ. Църква насред палатковия град в НюДжърси!!! Надолу публикуваното оставам без коментар. И това не е пропаганда, а ужасяващата днешна еволюционна човешка действителност.
A Visit to a 'Tent City'

A Year in Tent City

Living in the tunnels of New York City

Homeless In New York City


ЗАБЕЛЕЖЕТЕ нов социален субект на гражданския фронт - КОАЛИЦИИ НА БЕЗДОМНИТЕ: Тук вече се търси родната ни ЖУРНАЛИСТИКА. Някой да я е срещал наскоро? Или и тя вече не се интересува от родните ни бездомници и случващото се в България, как те се чувстват, какво обществото мисли за тях, колко ги е грижа за състоянието на града където битуват...? Ей, планини от въпроси, а няма кой да им отговори! Но виж, бездомните КУЧЕТА ги храним редовно, па и те са си законово обгрижвани за разлика от човеците, ... а за БЕЗДОМНИЦИТЕ ако може да не говорим. Защо ли е тази човешка аномалия в съвременния ни разсъдък? Има ли някакво логично обяснение за нея и кой би се наел честно и почтено да поразсъждава по темата!? Всякаквите инсинуации в тази връзка са големия ни човешки грях и позор.
HOMELESS NEW YORK CITY

The Homeless Documentary

Homeless Britain

Exposed: Shocking living conditions in Glasgow's Govanhill


На ужасяващи неща се нагледахме. Те просто са съвременната ни реалност , и наричащи се водеща мизерия, насърчаваща отчайващата днешна световна бедност, креираща престъпност и създаване на мафии. Но, моля, моля, да сме си наясно – за това съвсем не е виновна демокрацията или демократично мислищите хора. Виновни са тези, които безочливо експлоатират тази тема, които ни управляват и които не искат да осъзнаят, че не може само да искаш и да експлоатираш обществата си, трябва и да им даваш – но те вероятно не знаят какво! Времето учи, а историята най-вече в тази връзка – просто да си направят съответните справки. На първо време да послезнат от лъскавите си лимузини и пеша да обходят града си от край до край, селището си, региона си и на живо да разговарят с гражданите си, независимо дали те са бедняци или богаташи. Надявам се да им хрумне тогава как трябва да ни управляват – тук визирам не само нашите хора, но и чуждите управници, които също се явяват народни изедници и едва тогава могат да сядат по разните овални, кръгли ... правоъгълни маси и да ми/ни говорят за разни глобализации или големи села по света.

Ако напишите в YOUTUBE думите “български бездомни” ще се посмеете на политизацията на темата – това сме си ние българите, просто световни смешници! Както винаги всичко в показаното е зализано, напарфюмирано и замазано. Ако Ви се занимава, направете го. За мен това е умрялала работа. Очевидно дори преподавателите не знаят как да поставят темата на учениците или студентите си, за да я пресъздават те впоследствие, да не говорим за “дипломираните” вече журналисти – почти затъпели са. Позорно е в света да има бедност и тя да е представена, а у нас тя да няма такова доказване, защото и с просяци, и с бедни бол сме се понапълнили – ако някой опонира само да си припомни, че ние сме считани за най-бедната и изостанала страна сред европейските си събратя например, а по мащаба и организацията в палатковите лагери на бедността (САЩ) както видяхте, отново сме буквално на последно място – за сега нашите бедни хора обитават остарелите си коли, катакомби, а когато е хубаво времето спят и под мостовете.
Ей, все последни сме!!!

Даааааааааааааааааа! Американската мечта вече е срината до една апокалиптична путаница. А какво ще се роди от нея, тепърва предстой да видим. Дано сме живи.

Ето един линк http://zahariada.blog.bg/politika/2011/08/03/sasht-palatkovo-gradche-na-razbitite-nadejdi.795234
на достоен българин, за палатковите лагери толкова близо до Манхатън.

Нели Кирилова

Няма коментари: