сряда, 23 януари 2013 г.

БеСеПе нагло манипулират обществото ни за строеж на АЕЦ Беляне! Фактите и обстоятелствата сочат, че не ни е необходимо да развиваме ядрена енергетика, освен ако ни е потребно за въоръжаване! НЕ на АЕЦ Беляне! НЕ на ядрено въоръжаване! БСП няма място в следващия парламент - тези хора ще ни скарат с целия свят! Нагла лъжа е, че няма да плащаме за Беляне - тогава се пита кой ще е канарчето?!


На вчерашното заседание на Временната парламентарна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ „Беляне” от 2002 г. на 22.01.2013 г. от 14 часа, излъченото по БНТ1 окончателно се разбра, че обществената поръчка за кредитирането на АЕЦ Беляне е била грубо манипулирана от неоторизирани лица (креатури на БСП през 2007 г. и 2008 г.) от тогавашната изпълнителна власт във времето, та до днес, и така компроментирана за пред обществото ни, предвид предстоящия референдум на 27.01.2013 г..

За огромно съжеление на участващите в него и креатури на БСП (г-н Овч, П.Димитров и други от столетницата) поканеният да присъства важен гост от руска страна – специалист, професионалист, експерт по енергетика и зам.министър по енергийните въпроси на Русия ясно и аргументирано изрази, че : „ се радва, че сред участващите в това заседание млади хора разбират не само английски, но и руски език (впрочем извършваше се и симултантен превод за „драгия зрител”, за да е разбираемо и на него случващото се);

че руската страна естествено има търговски интереси да строй АЕЦове из света и да продава гориво за тях, но самата Русия ще развива на собствената си територия ядрена енергетика само до 2020 година и руските хора разбират подобна правителствена политика.

Български граждани нали се сещате, че подобна технология става архаизъм за 21 век

че горещо препоръчва преоборудване на съществувщите ни централи към работа с газ, и че малка България ако инвестира в подобно начинание в АЕЦ Козлодуй например, ще се къпе в море от енергия. Производството на Беляне ще е нерентабилно за днешните условия и че натрапването на цитираните цифри от БСП цени на киловатчас са неверни и то в пъти.


Изрази желание за професионална среща и раздаде визитката си и кратка анотация на говореното от него в това заседание.






Поведението на г-н Овч по време на изслушването бе повече от скандално: говореше на ти с колегите си от другите парламентарни групи, непрекъснато репликираше всеки и буквално викаше в залата уж искайки думата, подхвърляше хапливи бележки към госта – дори на два пъти го нарече смешник и все се учудваше кой го бил поканил за това заседание! Въобще с езика на тялото си и казваното от него нарушаваше правилата за достойно поведение на домакин (все пак този човек е български депутат, но както винаги самозабравил се), а се явява и уж като някакъв патриен лидер на баба БКП (те всичките са си такива, с една дума напористи наглеци), само дето малко се е пооъркал, защото никой не го понася в държавата ни!

Надявам се медиите да Ви информират подробно по случилото се на това заседание, но аз като български гражданин се чувствам омерзена и излъгана по темата Беляне след всичко което чух от устата на този руски специалист (което е и самата истина - писах за това), и след като видях грозното и нагло поведение на бившите преговарящи по темата, дето набутаха държавата ни умишлено за собствен интерес в калта. Не разбирам защо след като и от долната публикация има информация за далаверите на НЕК и ДКВЕР, този референдум въобще бе допуснат (впрочем днес  същата комисия продължава да гледа всички данни, факти, и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ Беляне от 2002 г. до края на м.март2012 г.). Казвам Ви, батакът по този проект е умозрително скандален и огромен за държавата ни.

А ББ може да не е перфектният управленец, но поне има мярка в начинанията си и доказва, че живее сега и тук!


п.п. А рекламата по БНТ 1 за референдума е жалка инсинуация!

Нели Кирилова


 Борисов: Социалистите си разделяха по 100 милиона годишно от посредниците на газ
Социалистите много ги боли затова, че премахнахме посредниците за доставка на газ. Това каза в Габрово министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на официалния старт на газификацията в Габрово, съобщи Фокус.
"Към вас скъпи мои мога да кажа, че за гимназията това, което бяхме обещали, сме си го направили. 123 милиона лева за водоснабдяване и канализация, малко ще ви е разкопано, но тръби под земята - няма как да се поставят по друг начин. За сметка на това - после ще имате за 123 милиона водоснабдяване и канализация. Обещахме газификация - това, което Станишев и компания са го правили 20 години, ние сме го направили за 4 месеца", коментира той.

„Както казва Дончев - габровец, да пропусне по-ниската цена на газа, няма да има, сигурно ще се включите всичките", каза Борисов, визирайки думи на министъра по евросредствата Томислав Дончев, който е бивш кмет на Габрово.

"Тук не може да не отбележа яростната атака на социалистите затова, че махнахме тримата посредници за доставка на газ. Естествено, че това много ги боли, защото това са над 100 милиона на година, които са си разпределяли. Не един, не двама, а трима, от руската тръба до тук - трима посредници по тръбите. Как няма да ги боли, как няма да им е неприятно. А ние, за 4 месеца - 40 километра", заяви още премиерът.

"Скъпи отчета, благодаря за добрите думи и добрите пожелания, затова, че помолихте и вие Господ да помага на всички тези хора, на нас, на строителите, и както прочетохте в Евангелието - без Господ нищо не можем да направим", каза той.

Притежател на лицензиите за разпределение и снабдяване с природен газ на Габрово притежава дружеството „Ситигаз България" ЕАД.
Разрешението за строеж е издадено през август миналата година и през септември започва строителството на първия етап на газификацията. В момента са налице 40 км изграден газопровод, от които 30 км магистрален и 10 км в града.

Инвестицията на "Ситигаз България" ЕАД, за газификацията на територията на Габрово, до момента възлиза на близо 10,5 милиона лева.

"Тунелът под Шипка е една пета от това, което ние всички ще дадем през май месец на банка "Париба": около 400 милиона лева, които вече са похарчени в "Белене", обясни премиерът.

Борисов показа на журналисти в Габрово конфиденциалните документи за АЕЦ "Белене", които вчера показа на столични журналисти, и в които цената на проекта е 10 милиарда евро.
"Аз нося листата, защото искам да ги показвам всеки ден, иначе Станишев казва, че лъжа. Той е толкова страшен, че ние треперим от него. Нали много пъти ме е побеждавал, та толкова ме е страх", каза Борисов.
"На 08. 12. 2008 г. тогавашният НЕК уведомява правителството, чрез министър Петър Димитров, и ясно и точно казва, че РВЕ не желае по никакъв начин да дава пари на руската компания. Че може да даде само 10 милиона евро. Пита - къде са 5,4 милиарда евро от страна на българската страна? Това става 2008 г. Сиреч - той затова Станишев не го подписва", заяви още той.

"Тук е описано какво става - номерирани са страниците, няма нито една, която да не е обществено достояние.

Накрая те им казват, че при тези обстоятелства РВЕ не са обезпечили необходимите средства за развитие на проекта през 2009 г. С една дума - Станишев, Овчаров, Петър Димитров и компания през цялото време лъжат, че имат инвеститор, който искал да даде пари. Техният шеф на НЕК тогава им казва, че РВЕ няма да даде пари. Второ, той казва, българското дружество НЕК (която вече е затънала по това време заради "Цанков камък" с един милиард), не е в състояние да акумулира допълнителен дълг, без да наруши поставените от различните кредитори изисквания относно неговите финансови показатели и коефициенти.

Още 2008 година, след като взима тези половин милиард лева кредит, НЕК им казва - ние сме във фалит. Това е написано черно на бяло, изведено, запознато е правителството.
В официалните документи, които вчера разсекретиха, на 24. 03. 2009 г., тройната коалиция е на власт тогава, РВЕ е написал - НЕК не е демонстрирал своя дял от проекта, който е на стойност 5 милиарда евро. Сиреч за 3,8, 4, 5, 6 - никой не говори. Но Станишев продължава да не подписва, защото, ако подпише, това ще блесне. Аз давам цялата документация, той казва - "избирателно". Няма избирателно", коментира Борисов.
"24 часа"




Няма коментари: