събота, 11 септември 2010 г.

ВРЕМЕ ЗА МОЛИТВА И ПОЧИТ ПАМЕТТА НА ЗАГИНАЛИТЕ НЕВИННИ АМЕРИКАНСКИ ГРАЖДАНИ НА 11.09.2001 г. И ЗА СЕМЕЙСТВАТА ИМ ДНЕС!


Възможно е пастор Тери Джоунс да се срещне днес с нюйоркския имам. Източник: Getty Images / Guliver
(физиомомията на този човек страшно много напомня на тази на Хитлер ... и на нашия Филчев - сякаш от едно тесто са замесвани във времето! Ето и нещо интересно, но научно доказано по въпроса с приликите: " ...Института по клинична и експериментална медицина към Сибирския филиал на Руската академия на науките даде повод на акад. Казначеев да направи следния извод: „Живото вещество /Душата/ отначало се проектира като холографски полеви образ и на базата именно на този образ, изгражда конкретното си земно биохимично тяло. Следователно, има две страни на живота и първата е онази, полевата, холографската страна“.
Според акад. Гаряев и неговите колеги, въз основа на направените експерименти, такава холограма възниква още преди раждането на цялостния организъм. С други думи, информацията, идваща отвън по отношение на ембриона, кара хромозомите му да създават определен вълнови образ. И този „образ-холограма диктува на делящите се клетки кога и къде трябва да растат крака, ръце, глава. Вълновият образ се запълва с материя, подобно на това, както леярската форма се изпълва с отливката“.
Възможно е Светият дух да се е пообъркал и да е направил неподходящите холографски образи - копия някога си?
Четете за "непорочното зачатие" и още интересни неща на http://www.dar-center.com/article/?article=656 . Поне цитираните двама са били еманация за злото и несгодите в битуването на цели народи!)

СЪОБЩЕНИЕТО РАЗТЪРСИЛО СВЕТА тогава:”11.09.2001 16:42 - Два самолета паднаха върху сградите на световния търговски център в Ню Йорк. По същото време експлозия разтърси Пентагона. Сградата на военното ведомство е в пламъци и служителите са били евакуирани. Издадена е заповед за евакуация и на Белия дом. По това време президентът Джордж Буш не е бил в сградата.”

КАЗАНОТО СЛЕД 9 ГОДИНИ във “ Вашингтон пост”: Обама поднови поканата за религиозна толерантност след анулиране изгарянето на Корана: "Ако той ме слуша, аз се надявам той да разбере, че това, което се предлага да направите, е напълно в противоречие с ценностите ни като американци. Тази страна е изградена въз основа на понятието за свободата на вероизповеданието и религиозна толерантност", заяви Обама на Джоунс в "Добър ден Америка. "

СПОРЕД МЕН: Решението на Пастор Джоунс за изгарянето на Корана е чиста дяволска намеса. Този човек не изповядва Христовата вяра, а се е превърнал в божи вампир, и както всички знаем, Господ ги е изгонил вампирите от Рая си – за съжеление тези черни, негативни и вредни същества обладават земните души, вселяват се в тях и вършат много злини по света. Пастор Джоунс просто е вампирясъл дори в размишленията си. С “голямата си уста”, неправомерните си и непремерени изявления си навлече презрението на световните граждани, а сега да си сърба “надробените попари”. Пастор Джоунс твърди, че си говори с Бог, а Бог му даде най-мощния си сигнал – изповядващите всякакви религии по цял свят очевидно са възмутени от непристойните му действия дори като човек, още повече са заклеймени като нечовешки безумните му обвинения към изповядващите Корана. Никъде из нета не срещнах поне един човек, който да го подкрепи в пъклените му приказки и действия – така че съвсем законово трябва да бъде санкциониран за неправомерно нарушаване на религиозния мир по Земята на първо време от самите американци. Кой е той, та да разпалва вражди между народите на религиозна основа, просто ей така - за някаква си медийна известност в някакви секунди, голям комплексар трябва да е този Джоунс? Някакъв си пастор! Този човечец на висок глас да се извини на човечеството сега и тук, и то ВЕДНАГА за стореното, като особено да поднесе смиреността си към набедените мюсюлмани, защото и те като христианите не всички са терористи. По стълбата на съзиднието на света ни стъпват и мюсюлмански и християнски нозе в крайна сметка, независимо дали са обути или боси. И този пастор е буквално никой, та да избутва креативното болшинство от пътя му с лакти, за да преварва останалите, но не за добро, а за да сътвори още зло. Божии вапмпири никому не са нужни все пак!

http://bg.time.mk/read/d23bf0c331/fb7c4f539d/index.html
- на този адрес е клип на БТВ. Моля, изглейте го!

Пасторът, заплашващ с изгаряне на Корана, пристигна в Ню Йорк?/ по Актуално
Американският пастор Тери Джоунс, който заплаши да изгори днес Корана по случай годишнината от атентатите от 11 септември 2001 г., пристигна в Ню Йорк, за да се срещне, както заяви самият той, с имама, който стои зад проекта за построяване на джамия близо до кота нула, съобщи БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.
Пасторът, чието намерение предизвика недоволството на мюсюлманския свят и бе заклеймено от президента на САЩ Барак Обама, отказа да даде изявление на журналистите, които го чакаха на нюйоркското летище "Ла Гуардия".

Вече казах, каквото имах да казвам, заяви Джоунс на репортерите. Синът му увери, че баща му се е отказал днес да гори екземпляри от Корана, но добави, че не се знае дали нямало да го направи в бъдеще.
Вчера пасторът каза, че ще се откаже от плановете си, ако имам Фейсал Абдул Рауф се съгласи ислямският център, към който ще има джамия, да бъде построен на друго място, по-далеч от мястото на атентатите от преди девет години. Имамът обаче заяви в декларация, цитирана от Асошиейтед прес, че изобщо не планира да се срещне с пастора. Той добави, че все пак е готов да се срещне с всеки, който сериозно стреми към помирение. Според Асошиейтед прес тази формулировка говори, че все още има възможност за евентуална среща, но само ако Джоунс докаже, че наистина иска уреждане на конфликта.


САЩ са заплашени от американизация на терора / по Дневник
Девет години след атентатите от 11 септември САЩ са изправени пред растяща заплаха от терористи, израснали в страната, и от "американизация" на ръководството на "Ал-Кайда" Това твърди доклад, разпространен в петък, ден преди годишнината, и цитиран от "Ройтерс".
Бившите ръководители на комисията, проучвала атентатите в Ню Йорк и Вашингтон, представиха този път 43 страници, с които се опитват да привлекат вниманието към радикализирането на мюсюлманите в САЩ и променящата се стратегия на "Ал Кайда" и нейните съюзници.
"Този път заплахата е различна. САЩ вече малко се различават от Европа по отношение на наличието на вътрешен проблем с терористите, засягащ имигранти, местни мюсюлмани и хора, приели исляма", обявяват от базирания във Вашингтон Bipartisan Policy Center.
В текста се казва още, че "Ал Кайда" и поделенията й в Пакистан, Сомалия и Йемен са успели да създадат "ембрионална" инфраструктура за набиране на терористи в САЩ.

Като потвърждение авторите сочат и осъждането през миналата година на 43-ма американски граждани или постоянно пребиваващи, свързани с войнстващата идеология, както и широко отразени в медиите случаи на вербувани американци, заминали в чужбина за обучение.
"Само през последната година в САЩ видяхме добре възпитани и способни жители на предградията в Америка, както и трудолюбиви имигранти, да гравитират към тероризма. Изглежда вече няма ясен профил за това кой става терорист."

Някога в САЩ смятаха, че срещу радикализирането на американци ще действа фактът, че това е място, където всички идентичности се претопяват и се създава принадлежност към американската нация. Сега това се оказа измамна надежда и терористите опитват да вербуват последователи сред имигрирали сомалийци и други групи.
"САЩ фундаментално се провалиха в опита да разберат за какво става дума и да се подготвят. Терористите може би напипаха ахилесовата ни пета. Нямаме стратегия да се справяме с този набъбващ проблем и растяща заплаха. "Ал Кайда" знае, че много повече неща може да направи човек с американски паспорт."
Никоя федерална агенция се следи специално за радикализирането на американци или срещу това да бъдат вербувани като терористи граждани на САЩ или постоянно пребиваващи в страната.

Освен това все повече американци заемат ръководни позиции в "Ал Кайда" и поделенията й. В доклада се сочат следните случаи:
* роденият в САЩ свещеник Анвар ал Амлаки, една от ръководните фигури на групировката на Арабския полуостров. Той е свързан с неуспешния опит за взривяване на пътнически самолет над Детройт на Коледа 2009г., както и със смъртоносната стрелба във военната база ФортХуд в Тексас месец по-рано.
* Аднан ал Шукриджума, роден в Саудитска арабия, но израснал в Бруклин и Флорида. Смятан е за висш лидер на международните акции на "Ал Кайда".
* Дейвид Хедли от Чикаго е изиграл роля в подбора на целите за атентатите в Мумбай през 2008г., извършени от базираната в Пакистан групировка "Лашкар е талиба"

По-голямата част от доклада изтъква опасенията, които американските служби трупат с годините за растящото влияние на Ал Авлаки и други вербувани американци.
Администрацията на президента Барак Обама разреши извършването на операции за убиване или пленяване на Авлаки. Секретен документ на ЦРУ, изтекъл в медиите миналия месец, подробно описва колко важни за терористичните групировки са американските граждани.
Представители на разузнаването са съгласни и с друго важно заключение в доклада – че расте рискът от малки по мащаб нападения срещу трудно защитими американски обекти.

След атентатите от 11 септември, в които загинаха почти 3000 души, разузнавателната общност погрешно е смятала, че "Ал Кайда" се опитва "да повтори или да надмине разрушенията и броя на жертвите", се казва още в текста.
Днес е ясно, че терористите виждат повече оперативен ефект в извършването на по-чести и по-сложни атаки, които е трудно да бъдат засечени и изискват по-малко координация.
"Американските власти и обществото трябва да осъзнаят, че "Ал Кайда" или поделенията й ще успеят да извършат някакъв вид нападение през следващите години", съветват авторите.
Дори неуспешният опит на роденият в Пакистан американец Фейсал Шахзад да взриви кола бомба на "Таймс скуеър" в Ню Йорк през май е изключително ефективен от пропагандна гледна точка, защото медиите му обърнаха огромно внимание.
"Най-добрият отговор на нападение ще е да демонстрираме, че като общество сме непоклатими и не могат да ни изнудват с подобни действия", се препоръчва в доклада.

Обама удължи извънредното положение, въведено след атентатите в Ню Йорк и Вашингтон / по bg.time.mk
Президентът на САЩ Барак Обама обяви, че удължава с една година извънредното положение, въведено в страната след терористичните атаки от 11 септември 2001 г., предаде ИТАР-ТАСС.
Това се казва в уведомление, изпратено до Федералния регистър, където се събират официалните документи на американските правителства. Ако документът не бе изпратен, извънредното положение щеше автоматично да бъде прекратено.
То бе въведено броени дни след атентатите в Ню Йорк и Вашингтон, в които загинаха близо 3 хиляди души, и оттогава се продължава всяка година. "Терористичната заплаха, довела до обявяване на извънредно положение на 14 септември 2001 г., се запазва", се казва в послание на президента до Конгреса на САЩ, разпространено от Белия дом.
В писмото си Обама заявява, че с оглед на това е сметнал за необходимо да продължи действието на извънредното положение. По закон въвеждането на такъв режим дава на президента допълнителни юридически пълномощия, от които той може да се възползва във всеки момент.
Вчера пред журналисти Обама заяви, че американските войски са принудили лидера на Ал Кайда Осама бин Ладен да мине в дълбока нелегалност, но добави, че и през следващите години американците ще бъдат изправени пред широка терористична заплаха от страна на екстремисти на Ал Кайда, "готови да убиват хора".

Американското правителство е все тъй решено да убие или да залови човека, замислил атентатите на 11 септември, каза Обама. Но американците трябва да помнят, че битката е с терористите от Ал Кайда, а не с хората, изповядващи исляма, подчерта президентът на САЩ.
Той изтъкна, че днес, когато се навършват девет години от трагичните събития, американците трябва не само да скърбят за загиналите, но и да покажат, че Америка "не е във война с исляма. Ние сме във война с терористичните организации, които изопачават исляма или измамно използват знамето на исляма за разрушителни действия", заяви вчера Обама на пресконференция в Белия дом.

Хиляди се събраха на кота нула в Ню Йорк
Около две хиляди души се стекоха в петък вечер близо до кота нула в Ню Йорк, за да подкрепят оспорвания проект за строеж на джамия в близост до мястото, където се издигаха кулите близнаци на Световния търговски център, предаде Франс прес.
Много от демонстрантите държаха запалени свещи. Те осъдиха противниците на проекта за изграждане на ислямски културен център и джамия на две пресечки от кота нула и ги обвиниха, че сатанизират мюсюлманите и нарушават основните човешки права.
Събрали сме се тук, за да отхвърлим стереотипите, заяви Сюзан Лърнър, директор на правозащитната организация "Обща кауза".

Големият проблем в Ню Йорк всъщност не е случващото се около кота нула, а ескалирането на ислямофобията. Това е вид расизъм, на който се гледа с добро око, каза Ребека Вилкомерсън, директор на друга организация, "Еврейски гласове за мир".
По-късно днес поддръжниците и противниците на проекта организират две паралелни шествия в Ню Йорк "за" и "против" строежа на ислямския център. Проектът се подкрепя от кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг и президента Барак Обама, но за противниците му той е оскърбление на "свещената земя" при кота нула и паметта на жертвите на атентатите на 11 септември.



Няма коментари: