понеделник, 20 септември 2010 г.

ИНВЕСТИЦИИ В БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ ПРИ ЛОБИЗЪМ НА БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ИРАНСКАТА ЯДРЕНА ПРОГРАМА – и това предвид новата реформа в ООН?????????????????

Сн. Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад (вляво) се подписа в неделя наред с останалите от Организацията на обединените нации за ... реформите/ Асошиейтед прес иранския

Това са наши заглавия на статии по темата, над които си заслужава човек да размисли :
1) Борисов иска визите за САЩ да отпаднат след влизането ни в Шенген
2) Бойко: Можем да храним света с пустеещите си земи
3) Премиерът Бойко Борисов разговаря с генералния секретар на ООН

След гафа на Нова телевизия в събота вечер по “Горещо” (ако някой е гледал по това време, не може да не е забелязал как брутално резнаха предаването на Венетчето, баш на най-интересното място, когато Осман Октай наред с лудорийките на Доганчо – същия дето ДС му били майка и баща, щеше да разкаже кога и как държавата ни се била мафиотизирала. И край, спряха го – черен екран и за части от секундата пуснаха две рекламки, след тях Календар без водещ само с говор зад кадър и после ... друго някакво филмче. На “драгия зрител “ от екрана не му се полага да знае за челните мафиоти в държавата ни, те просто са обществена тайна. Толкоз от “Горещо” -това го възприемам като медиен гаф) в неделя очевидно, за да не се къса нишката се е случил и друг – този път политически.

Обамовските меки педали на реформата в ООН, публикувана във Вашингтон Таймс

Малко цитати от статията на Кара Роуланд публикувана във Вашингтон Таймс:
"Това е вид сигнал в Ню Йорк към секретариатите на другите страни, основно, че администрацията (на ООН) просто не се интересува от реформи, управление, бюджет и други видове въпроси ", каза г-н Болтън..», ; Г-н Болтън отбелязва още : «че администрацията днес прави "политическо смятане на 180 градуса, при това в грешната посока...; «Обама е в силна готовност за реформи, които обаче всъщност са насочени към подбиване на доверието в ООН ", каза той пред делегацията на САЩ . Всъщност доверието в 192-членния орган (ООН) е белязано от скандали, като например програмата Ирак - петрол за храни, както и обвинения в сексуална разпуснатост от ООН миротворците в Африка....”... САЩ официално са подчертали, че администрацията на ООН е с ниски ключови публични изяви в отговор на случващото се, и не отразява назряващото недоволство зад кулисите му» ... «В случая се оказва, че САЩ са средство, чрез зад кулисите да се прави лобиране, за одобряване на нова рамка от Общото събрание на ООН, която да е насочена към подобряване ефективността и ефикасността на световните мироопазващи мисии... "

Джон Р. Болтън , САЩ посланик в Обединените нации през 2005 г. и 2006 г.)

Прочетете и коментиралите статията по събитието. Хората са обединени около идеята: ООН не е нищо друго, освен място за срещи на световните диктатори.”

“Когато президентът Обама говори в ООН през тази седмица, той ще подчертае ползите от политиката си за ангажиране на световната организация към нея, но критиците казват, че това ще бъде за сметка на ООН реформите... « цялата статия на: http://www.washingtontimes.com/news/2010/sep/19/obama-soft-pedals-reforms-at-un/

Задължително прегледайте този линк: http://www.washingtontimes.com/topics/united-nations/ и този: http://www.washingtontimes.com/topics/white-house/, въобще прегледайте всичко на : http://www.washingtontimes.com/

По повод реформите в ООН Хилъри Родхъм Клинтън казва: "ООН никога не е бил предназначен за справяне с всяко предизвикателство, нито би трябвало." – (Ле-ле тази дама направо е надминала себе си! Ами да вземат да го позакрият това ООН тогава – Америка е насреща.
Излиза, че въпросната пампозно обявена среща “Целите на хилядолетието за развитие” е с предмет на разискване “ООН да се моделира според тертипите на САЩ и ... т.н./ б.м.)

Или аз съм луда или такива са американските евреи!
А бе хора ние сме българи, не иранци! Като такива ли ни разпознавате днес? Г-н Махмуд Ахмадинеджад не ние е братовчед дори по далечна родствена линия, не се гушкаме и цункаме с него по срещи, каквито впрочем не сме имали никога, а политиката му ни е безкрайно чужда! Като местоположение ние се намираме някъде по средата на Европа, а той в Средния Изток на Азия! Верно е, че едноличното му тоталитарно и властово управление прилича доста на нашето, българското (няма данни да сме му препродали нещо от политическо ни ноу-хау), но все пак той е иранец с петрол, а ние сме “голи” като полски мишоци нация. Откъде-накъде ви хрумна точно България да лобира за ядреното разоръжаване? Е, в такъв скандал не бяхме вкарани досега, защо ни набутвате в него днес? Ако има далавера добре, но много, много се съмнявам в това! И извинете ме, но това си е чиста проба политическа лудост- хич и не си помисляйте, че българският народ ще допусне който и да било политик да преговаря в тази връзка с Иран.
На Световната политика точно вашите хора (американските масони) дърпат конците – та в този контекст, това да не е вид признание, че сте в непосилност и невъзможност да се справите с г-н Махмуд? Ако е така, признайте го открито, пък ние ще си помислим по-нататък, включително и за “помщта ви”. Ей, май голям “купон” пада на тази среща “Целите на хилядолетието за развитие” под егидата на ООН – какви ли още “бисерчета” се ръсят там?

Ето за това става въпрос, американски евреии, и светът го знае! Забъркахте л....та, а сега търсите от малките държави да обират ”парсата” от безумията (предвид “лобиране срещу земеделие за България), които вършехте повече от половин век при ограбването и подчиняването на държавите от Близкия изток напоследък. Това е покварно, нерегламентирано поведение в понятията за естествената човешка и световна еволюция, с която буквално се подигравате! Това е повече от цинизъм. Гоните интереси господа, а това е непочтено и крайно неприемливо за 6 милиардното население на Земята.

Сн. Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на 65-та сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации Джоузеф Дайс

ПО http://bg.time.mk/


Борисов иска визите за САЩ да отпаднат след влизането ни в Шенген
20.09.2010 18:20
Представители на еврейски общности в Ню Йорк поискаха от него съдействието на България в ЕС и ООН срещу иранската ядрена програма, а в замяна обещаха инвестиции
Българският премиер Бойко Борисов ще настоява по време на всичките си срещи в Ню Йорк визите за САЩ да отпаднат след влизането ни в Шенген догодина.
Министър-председателят е там за срещата на високо равнище на ООН, посветена на Целите на хилядолетието за развитие.
"Неформално докато съм в Ню Йорк, всички шефове на служби ще дойдат да ме видят; догодина ще пътуваме в Шенген и не е редно да имаме визи, затова ще поставим въпроса - влезем ли в Шенген, да махнат визите", каза Борисов. По тази тема българското правителство ще работи заедно с Полша и Унгария.

На среща с Борисов представители на 7 еврейски общности в Ню Йорк днес поискаха от него съдействието на България в рамките на ЕС и ООН срещу иранската ядрена програма, предаде БНТ. В замяна на българската подкрепа в ЕС и ООН срещу иранската ядрена програма, еврейските общности в Ню Йорк заявиха пред премиера готовността си да инвестират в българското земеделие.

Борисов очаква с най-голямо нетърпение официалния си разговор с китайския министър-председател Китай Вън Цзябао заради инвестициите, които очакваме оттам, особено във високите технологии.
Тези вложения според министър-председателя могат да помогнат на страната ни в решаващ момент, когато в Евросъюза се обсъждат тежки глоби за държавите, които превишат 3-процентния бюджетен дефицит.
"За съжаление целият Европейски съвет в България беше отразен под знака на скандалите и разправиите относно ромите. Всъщност по-важните решения или много по-важни, стратегически, бяха за стратегическите партньори на Европейския съюз - Китай, Русия, Украйна, за дефицита", заяви премиерът Борисов.

Пред многобройната българска общност в Ню Йорк премиерът обяви, че страната ни е вече едно много по-спокойно и сигурно място, където те могат да се върнат и да вложат парите си. Като доказателство той посочи, че за последните месеци няма регистрирано нито едно отвличане или грабеж.
"На първата година България има видим напредък в борбата срещу престъпността и корупцията, след 5-6 ви гарантирам, че ще станем средноевропейска държава", заяви Борисов.
Като футболен фен пък показа пред сънародниците ни в Америка радостта си от головете на Димитър Бербатов за Манчестър Юнайтед. Крайно време, според Борисов, било британската преса да признае, че без Митко Манчестър Юнайтед "е нула".
Похвали се, че в рамките на всичките си срещи в Ню Йорк, в това число и с шефа на настоящата сесия на общото събрание на ООН, е получил активно одобрение за работата на правителството в тази сфера.

"Днес България е зона на стабилност:
Поздравявам ви за усилията и волята за демократизирането на вашата страна и на региона", каза председателят на 65-та сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации (un.org/en/ga/
) Йозеф Дайс на срещата си с премиера.
Борисов и Йозеф Дайс обсъдиха успехите на българското правителство в борбата с корупцията и организираната престъпност, както и последиците от световната финансова криза и отражението й върху нашата страна.
"Страната ни е добро място за инвестиции със своята стабилна политическа и финансова системи и ниските си данъци. Усилията на правителството са насочени към възстановяване на българската политика и постигане на растеж", заяви премиерът Борисов.

Премиерът откри също учебната година в двете български училища в Ню Йорк -"Христо Ботев" и "Гергана". На откриването той заяви, че въпреки кризата правителството е изплатило всички средства за издръжката на българските училища по света.
Премиерът акцентира върху приемствеността в политиката към българските училища зад граница и добави, че както предишните правителства са оказвали подкрепа на тези институции, така и това продължава да ги подкрепя и подпомага.

Бойко: Можем да храним света с пустеещите си земи ( Ех Бойко, Бойко! Ти 6 милиона не можеш да изхраниш, а къде-къде са 6 милиарда? Дано не сътвори глупости на това диктаторско събиране тоз човек!/б.м.)
Бойко Борисов даде заявка чрез чужди инвестиции да превърне пустеещите земи в България в основен източник на прехрана за света след 10 г.
На среща със сънародници в Ню Йорк премиерът заяви, че тази тема ще бъде основна по време на разговорите му с чужди политици, участващи в сесията на ООН.
"България има най-плодородната и екологична земя в Европа, а след 20 г., дори след 10, проблемът на човечеството ще са храната и водата, не петролът. Това ще бъде темата, по която ще натискам най-много при срещата си с генералния секретар на ООН - България да се превърне в земеделското..., тъй като имаме най-добрата земя и трудолюбив народ. С инвестиции и техника можем с тези милиони пустеещи декари земя, които имаме, да храним и света", заяви Борисов. (Определено се е “изхвърлил” с квалификациите си! Ама негова си работа. А нашата е, че предварително ни обещават някому и някъде си, без дори да знаем за това. Което си е жалко като живот из тези земи. /б.м.)

Обещанието му бе посрещнато с бурни аплодисменти и възгласи "Браво!" от сънародниците в Ню Йорк. (Я, ги гледай тез тепигьоси! Ами защо ни си стояха в България ами заминаха по майните си? Защо?/ б.м.)Само една се престраши да пита откъде ще финансира подобни проекти, особено след информациите, че европейските средства не се реализират напълно.

"За съжаление аз заварих държава със спрени еврофондове. Те са важни безспорно, но дори да усвоим всички пари от ЕС, те са нищожно малки спрямо бюджета на държавата и това, което трябва да привлечем като инвестиции", разясни премиерът (Да бе, досега живяхме 13 и кусур века само благодарение на еврофондовете! Тоз човек да не е пиян или дрогиран - та той буквално дрънка глупости? Като имаме такъв голям бюджет, защо ядем малки пици, защо все няма пари за нормален стандарт на живот в страната ни и главно за народа? Защо? б.м.). Той посочи, че има държави, които разполагат с огромни средства и няма къде да ги инвестират, защото търсят места, където да има стабилност.
По думите му България вече ставала такова, не само с едни от най-ниските си данъци в Европа, но и с оценката на евро-атлантическите партньори, че за първи път има видим напредък в борбата с престъпността. "Това е първата ни година от управлението, след 5-6 ще станем средноевропейска държава", зарече се Борисов. (Да да, ще станем олигофрени като останалите и няма да имаме претенции дори да живеем – нещо като днешните деца от сиропиталищата ни, в такива ще ни превърнат! б.м.)

Според него това няма да е лесно, тъй като през последните 20 г. българската икономика е конструирана така, че тя е съпътстваща чуждите инвестиции, които са дошли. Приватизацията била направена така, че чужди фирми да сложат ръка на електромера, водомера, телефона в пазарската чанта на хората . В енергетиката така били подписани договорите, че от евтиния ток от АЕЦ "Козлодуй" да компенсираме чуждите инвеститори, които си изнасят печалбата зад граница. (Е, сега този ББ да не би да иска да ни препродава и на други инвеститори? Белким измрем. Но тогава той и такива като него ще имат друг проблем – просто няма да останат българи в страната, в чисто физически и биологичен план, дето безпощадно да ги ограбват и баламасват, и тогава да се готви .... емиграцията ни, която сега го аплодира. НС ще им спретне съответните закончета и ... да му мислят по-нататък какво им се пише./ б.м.)

"От какво тогава да се получат пари и да се храни икономиката и държавата? Затова сега ние толкова много преструктурираме", заяви Борисов. (И какво по-точно е преструктурирано, холан? Същите муцуни, същите пустеещи земи, същите бедност, мор и глад сред народа! Виж политическият ни елит се преструктурира – недоносчетата на баба БКП се прераждат в световни вампирчета./ б.м.)Очертавайки своята визия за промяна, премиерът изненадващо постави туризма на последно място като източник на средства за страната. (Е, нали това бе най-печелившия бизнес, докарал маса пари в хазната! И едва ли не благодарение на него се изплащат социалните помощи?б.м.) Мнението му е, че трябва по-сериозно да се възползваме от геостратегическото положение на страната си, с което толкова много се хвалим. (Я гледай, дава мнение след като американските евреи са го зомбирали. Защо преди да замине не спомена за такова нещо - за печалба от геостратегическото положение на страната например? Защо? Ами просто не е бил светнат още от пустите масончета за великите реформи в ООН, които пак ще ни реформират ... в 11 глуха този път! /б.м.)

"Ами като сме държава на кръстопът, ще си направим магистралите, пристанищата, летищата и зона за високи технологии и парите ще си дойдат в държавата. (В коя държава по-точно? В мутренската ли?/ б.м.) Каквото и да правим, ние няма да продаваме коли в Германия, нито в Япония ще изнасяме компютри. С инвестиции и техника ние можем тези милиони декари пустееща земя, които имаме – да храним и света с нея. (Ами световните ни открития, ами надарените ни деца в почти всяка област, ами величествената ни история, какво правим с тях? Покриваме ги в прах и забрава? И нали преди 1989 г. хранихме “света”? Той да ни благодари подобаващо? Ами не – развъртяха ни се рани планове Ран-Ът, разни лобирания и “панирания” чуждестранн и така земеделието ни бе тотално заличено и много други съществени неща! А сега ще го възраждаме – направо смешка! Ей, политици мислите ли, че някой ви вярва на дрънканиците – тенджерата(държавата) вече е безнадежно празна, а изброените екстри, за които говори ББ няма да я напълнят, най-много да й осигурят по-безпрепятствено пътуване през гори и полянки! Ама за къде ли?/б.м. ) Така че магистрали, пристанища, земеделие, туризъм", разясни Борисов.
Идеята му за привличане на инвестиции за производството на екологична земеделска продукция и храни бе сред основните теми, които обсъди с представители на 7 еврейски организации. Срещата е традиционна преди всяка годишна сесия на ООН.
В сградата на генералното представителство на България в ООН евреите не се бавиха и още със сядане на масата поставиха първото си искане – ако президентът на Иран Махмуд Ахмадинеджад подеме антиизраелска реторика на сесията, българската делегация да се присъедини към бойкот и да напусне заседанието. Все още няма информация как екипът на Борисов ще постъпи. (То се знае – както му наредят./б.м.)
Според официалното съобщение по време на разговорите той е подчертал традиционно добрите отношения между България и американските еврейски организации и доверието и взаимното сътрудничество с Израел, за което допринесли срещите му с премиера Бенямин Нетаняху и президента Шимон Перес. В наше лице вие имате надежден и прогнозируем партньор, допълнил премиерът.
Той съобщи, че привличането на инвестиции ще бъде основна и при срещата му с китайския премиер Вън Цзябао.
Посланикът ни в САЩ Елена Поптодорова призна, че благодарение на нея премиерът е пристигнал ден по-рано и го е посветил на българската общност в Ню Йорк. Тя похвали Борисов, че с работата си в МВР е постигнал тесни връзки със САЩ в сферата на сигурността. Без да иска, Поптодорова нарече старата длъжност на Борисов главен секретар на Министерството на външните работи. ( Е, ще й простиме. Все пак тя живурка в друг свят, при друг стандарт и вероятно малко е позабравила случващото се тук./б.м.)
"Исках външни, но не ми дадоха", пошегува се Борисов. Той разсмя българите в Ню Йорк и с въведението си, че ще внимава много какво говори заради проблемите при подобна негова среща в Чикаго. Изказването му за "материала", който е в основата на населението в България, разбуни духовете преди изборите. Според Борисов тогава много са ги подценявали с твърденията, че ГЕРБ няма експерти. За година управление обаче показали, че не е така.(Това без коментар./б.м.)
“По-лесно е да вземеш готови хора с изграден манталитет отвън, защото той най-трудно се променя. Знаете Ради Точев (б.р. - има предвид бившия си съветник Радослав Точев, който сега е генерален консул в Ню Йорк) беше 16 г. във Франция. Взехме го, понаучихме го и го изпратихме да се оправя с вас", каза премиерът. Той подчерта, че няма българин, който да е закъсал по света и да не са се отзовали да му помогнат. (Цинична лъжа. Б.м.)
По думите му важно е да се чувстваме истински партньори на САЩ. "Неформално, докато съм в Ню Йорк, почти всички шефове на служби в Щатите ще дойдат да ме видят", похвали се Борисов.
КОНСТАНТИН КАРАДЖОВ

http://www.cubadebate.cu/noticias/2010/09/20/obama-no-descarta-la-opcion-militar-contra-iran - тук също е интересно да се прочете за настоящите намерения на Обама спрямо Иран



Премиерът Бойко Борисов разговаря с генералния секретар на ООН/ http://bg.time.mk/read/e4136133ea/8f7438f2d3/index.html


Премиерът Бойко Борисов разговаря с генералния секретар на ООН Бан Ки-мун. Срещата се състоя след откриване на пленарното заседание на Срещата на високо равнище по целите на хилядолетието за развитие. Премиерът е на едноседмичната командировка в Ню Йорк.
На Обединените нации им остават едва 5 години до постигнат главната си цел - край на бедността и глада по света. В централата на ООН в Ню Йорк са се събрали лидери на 140 държави, за да обсъдят как да се осъществят Целите на хилядолетието.

След откриването на срещата генералният секретар на ООН Бан Ки-мун разговаря и с българския премиер Бойко Борисов. Бан Ки-мун споменал ролята на България на Балканите.
"На нас се разчита изключително много и не само като страна, в която има освен политическа, финансова, икономическа стабилност, и религиозна, ако щете. Но и приятелствата ми с ръководителите и на Сърбия и министър-председателя на Косово”, заяви премиерът Борисов.
Според Борисов обаче най-важната му среща в ООН не е с генералния секретар на организацията, а с министър-председателя на Китайската народна република. В четвъртък Европейският съюз определи Китай като стратегически и икономически партньор.
"Според мен, когато Европейската комисия приема Китай като стратегически партньор, ние вече сме много напред в срещите с тях, и с инвестиционните си планове. (Да! Но това все пак е само според него!б.м.) А ние искаме евентуално те да направят зони за висока технология в България, постоянно експо за Европа на Китай, нашите пристанища са едни от най-атрактивните за Европейския съюз", допълни Борисов.
Според премиера срещата, която е насрочена в четвъртък, може да има важно за България значение във вид на китайски инвестиции. (Е, ще ги видиме тези “инвестиции”! За момента обикновените китайци инвестират само в ресторантьорството. Б.м.)

Няма коментари: