петък, 10 септември 2010 г.

ПРЕДВИДИМОТО НОВО ФИНАНСОВО АМЕРИКАНСКО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В СВЕТА?!

И това съвсем не е казаната полвинчата истина по случващото се!


Предстоящата е "Глобална валутна криза", подготвена ни отново от САЩ?!

От началото на септември т.г. редовите американци и световните валутни пазари доста на висок глас разговарят за започващата нова Световна Валутна Война – разгаря се нова валутна криза в страната, която е криза на доверие в системата на САЩ, според доклад на CNBC.

"Хората имат огромно недоверие в правителството...” се твърди в същия доклад. (става въпрос за американците).

Поводът за такова заключение е очакваното настъпване на тежка глобална рецесия отново в света от печата на пари - в трилиони, в САЩ към днешна дата. Сингапур Бизнес Таймс предупреждава, че днешната ескалация на валутната война " завършва само със сълзи", а Бизнес Таймс допълва, че "Светът се сблъсква със сериозна валутна криза". ”Скритата война” в момента на валутните пазари е един провал за икономическата дипломация на политическите световни лидери от Великите сили. В доклад на The Wall Street Journal се казва : "30 от 48 икономисти отговорно заявяват, че икономиката не се нуждае от още данъчни или парични стимули”. Стивън Стенли от “Pierpont ценни книжа” доуточнява: "Правителството трябва да се махне от пътя на икономиката”.

Двойно потапяща ни рецесия или хиперинфлация? Или и двете заедно?
С развитието на “настоящата” икономика на САЩ е почти сигурно, че сме на път да навлезнем в нова двойна рецесия! На свободния пазар не е разрешено да функционира така както е потребно, и обикновения американец вижда това – твърди “Human Events” , защото той трябва чрез джоба си да поддържа реформите на правителството, забравяйки дори потребностите на децата си. В същото време Федералният резерв не споменава да се очакват дефлация и по-ниски цени, но съобщава, че ще се отпечатат много повече пари, за да се подпомогнат икономиката и цените на жилищата - а това, в съчетание с историческите разходи Spree на правителството на САЩ, ще спомогне да се подхрани инфлацията, и е възможно да се свие стойността на щатския долар. Прекалените правителствени разходи винаги водят до/или преструктуриране, или фалити, което “закономерно” и предполага увеличаване на данъците, както и неизбежна валутна девалвация, или комбинацията и от двете – те просто са си задължителни опции. Резултатът: Жилищният САЩ стандарт и тяхната валута (щатския долар) се отправят към мазето –с бодра крачка, образно казано, заключава статията в “Human Events”.

Какво трябва да се направи: Спешно предприемане на стъпки за диверсификация на долара (хартиеното богатство) в злато незабавно!
(Диверсификация - ж., само ед. Отказ от едностранчива специализация, придобиване на многостранен, многоотраслов характер.
Дефлация - банков термин: намаляване количеството на книжните пари и банкнотите, които не могат да бъдат обменени срещу злато, намиращи се в обръщение в период на инфлация.)

Междувременно, цените на златото в момента не са в дефлация -1250 $ / за унция злато и това за правителството (на САЩ) се явява нещо съвсем" нормално", тъй като то работило като обезумяло и цената отговаряла на заработеното.
Септември е най-добрият месец на годината да се купува злато. Все повече експерти призовават за вдигане цената му до $ 1,500 / унция до края на 2010 година.

На американския книжен пазар от началото на септември т.г. се предлага информация по специалния доклад "Глобалната валутна криза" на CD – което трябва да се яви като надежна информация, каквато на всеки нормален човек му се дължи, а той на семейството си, спестяванията си, живота си, ... нещо което буквално би могло да спаси живота му/ни, ако въобще е възможно (какво да кажат тези дето нямат спестявания, безработни са и нямат нещо заделено “на страна”?). Твърди се, че чрез тази оферта, за по-малко от час ще се разясни на обикновения американец, а превантивно и на останалия свят, защо персоналното купуване на злато сега, а не на хартиения долар (явно обезпечението на новите печатани в момента долари съвсем не е със златно покритие), е най-безопасната валута на земята и съответно жизнеспасяваща добра инвестиция.
По “Human Events”

Интересна е и публикацията “Имаш ли Златен парашут?” по този повод.
Ако не, може да сте в позиция за “твърдо приземяване”!
С Крейг Р. Смит, председател на Конфедерация Америка

Инженерите за "меко кацане" на настоящата световна рецесия (централните банки по света) в трилиони печат на хартия валута. Но и тези херкулесовски усилия са обречени на провал. Защото ако банките-печатарки създадат твърде много валута, икономиките в света ще изгорят от хиперинфлация и/ или ще направят кратер от социална дезинтеграция. ... “нашата централна банка възнамерява да отпечата трилиони долари, за да плати за нашето извисяване. Виелицата от новата хартиена валута неминуемо ще намали стойността на всеки долар” – казва Крейг Р. Смит.


И тогава за оцеляването, неминуемо, инстинктивно ще ни трябва златен парашут, нещото което доведе и до написването на тази статия. Крейг Р.Смит

Предупреждение – вие също имате нужда от парашут!
Предлагаме на Вас и на семейството ви важна информация от собствения си златен парашут, т.е. като се използват знанията за надеждността на злато, да си водим живота и спестявания си към запазване от захождането на все по-несигурната хартия на долара.

Като световни граждани и потърпевши от случващото се, имаме пълното основание да търсим надлежна и адекватна информация:
“Yes! Please send me more information by mail. A Swiss America representative will promptly call to confirm your address, then ship your free multi-media educational kit” : https://secure.swissamerica.com/offer/hecurrcrisis.php?tcode=HE-9-3-10email



Няма коментари: