сряда, 22 септември 2010 г.

Предложенията Меркел за “цели на хилядолетието на ООН”,изложени на 21.09.2010 в Ню Йорк! Какви са същите на нашия полит бос-медиите ни дума не обелват

Сн. по ДПА . Бедността, мизерията, ниската здравна култура или отсъствието й са бича сред бедните народи днес

Моля, разгледайте какви са настоящите условия за живот в Африка в началото на 21 век – снимката е по повод провеждащата се среща на високо ниво на ООН в САЩ, и се намира на този адрес http://www.spiegel.de/fotostrecke/fotostrecke-59642.
Повече от скандални са! Във века на развитите високи технологии въобще, при наличието на планово строителство по света и небостъгачи дето извисяват снаги из разни градове в доста точки по Земята, при съществуването на нано технологии и навлизането в бита на андроиди-кухненски работници, при съществуването на мощни икономики, при битуването вече на хора в космоса ... и т.н. погледнете в какви калени жилища – тип колибки преживяват ХОРА, в какви “домашни условия” те ежедневно оцеляват! – сред самоделно издялани мебели тип “пейки-легла служещи и за всякаква друга покъщнина”, както и какво е нивото на лекарската помощ, която се оказва при раждане в случая – шаманско, нехуманно и нехигиенично! Това е повече от мизерия, бедност и ужас – това направо е човешко извращение, при това дълго време посявано и утвържадавано със знанието на развитите страни, дето сега се хванали да оправят света по разни форуми. Е, това ако не е цинизъм и непочтено демагогстване, здраве му кажи.
Очеизвадно, на хората от бедните страни нищо друго не им остава, освен да спазват стриктно немския девиз: “Научете се да страдате, без да се оплаквате”!? Като гледам – правят го.

Великите сили са се събрали в щата Ню Йорк, за да се обсъди в ООН какви да бъдат начините за борбата с бедността, като част от програма по целите за хилядолетието ни. Канцлерът Меркел вече е представила плановете си за нова политика на развитие в тази връзка, без да се изхвърля като нашия ББ както ще прочете по-долу, дето се кани да изхранва целия свят! Освен “помощ”, този конкретно план, включва и контролирани отговорности за страните получателки на помощта. Под това заглавие в “Шпигел”: “Меркел призовава за ново строителство” се разтягат локуми за това, как може да се облекчи бедността в света, как може условията на живот на милиони хора да се подобрят? Това са само някои от основните теми в срещата на високо равнище на ООН за хилядолетието. Канцлерът Ангела Меркел призова в речта си този вторник в Ню Йорк и за едно ново мислене в развитието - тя пледира за повече “собственост от страна на получателя”. Да, тя се обявява за развитие, но то да се направи така, че страните бенефициенти да станат по-отговорни в процеса. Германия определя ролята си на поддръжник в цялата тази работа, чрез полагане на отговорни самостоятелни усилия. И т.н.


На този адрес може да се проследи оргиналът на съобщението на “Шпигел” : http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,718756,00


Предвид факта, че ООН не воюва достатъчно за облекчаване глада и страданието по света сред бедните общности, и очевидно намалените помощи за подпомагането на съответните народи, особено напоследък, които се явяват и се отчита, че са крайно недостатъчни и неприемливи, Меркел вчера от форума на ООН е отправила следните предложения (чети по-долу) за по-успешно осъществяване “Целите на хилядолетието на ООН”.

Този път няма да коментирам казаното от Меркел. Но сами можете да различите в “предварителното” й изказване, белезите на внедряваната и силово налагана, съвсем неглиже пред света “психологическа война”(предишната ми публикация е посветена на тази тема), която води елита на света срещу 6 милиардното население на Земята. И която задължително ще доведе до чисто физически и съвсем нелицеприятни резултати, които ще имат материално изражение разбира се, както винаги. Ето така се прави правителствената демагогия, не без участието на “любезните” медии и ... светът еволюира!


Меркел пред форума на ООН (21.09.2010 - Ню Йорк)

Г-жа Меркел е дала препоръките си за “бедността по света” пред високия форум на ООН, преди официалната среща. Отбелязала е, че осем от целите за 2015 година през това хилядолетие на развитие са решени още през 2000 г. Грижата за осъществяване на “развитието” е отговорност на правителствата от развиващите се страни. "То (развитието) буквално трябва да бъде сложено в ръцете на хората, за да бъде осъществена помощта. И заключава: Следователно, подкрепата днес за добро управление е изключително важно нещо, колкото самата помощ" . Това е казала Меркел по време на речта си пред ООН. ! ???

Ето ги и препоръките:

1. Първата й препоръка е била посветена на бедността. Делът на бедността и гладът сред страдащи хора по света трябва да бъдат намалени наполовина, считано от 1990 г. - до 2015 година.

2. Условията за образованието на децата да бъдат подобрени. До 2015 г. всички деца трябва да имат възможността да завършват основно образование. Особено момичетата, които и днес все още са в неравностойно положение.

3. Преодоляване на дискриминацията срещу жените по целия свят - ролята им трябва да се засили в живота и ежедневието им. До сега тя е променена в много страни, но съвсем леко.

4. Детската смъртност да се намали - на всеки три секунди умира дете в света. Причината за смъртта е често предотвратима болест, която е причинена от проблеми с ваксинирането, замърсени води или нехигиенични условия на живот.

5. Да се увеличат грижите за родилките и родените деца, чрез подобряване условията им на битуване и обгрижване изобщо, както и да се повиши нивото на полова култура сред подрастващите (по данни на ООН на 12-14 години момичетата от бедните страни сключват брак, а от 100 раждащи жени 48 умират по време на раждането).

6. Воюване със СПИН, малария и други бързо разпространяващи се епидемийно болести – това изисква изграждане на още болници и ангажирането на повече лекари в тях, особено в местата с многолюдно съществуващи гета, за да се подобри повече живота на хората там.

7. Засилване на екологичната устойчивост – развитите страни да се погрижат наред с укрепването на икономическата мощ на околната среда, да се прави и бизнес за ефективно използване на природните ресурси и енергия.

8. На бедните страни, развитите наред с останалото, да предоставят условия за свободен достъп до питейна вода – обещаните им средства днес са доста сдържани в това отношение. Броят на хората без достъп до безопасна питейна вода следва да бъде намален наполовина.


П.п. Към момента хората в неравностойно положене – такива без всякаква подкрепа освен с божията, гладуващи и мизерстващи са около 1 милиард души. Те преживяват с по-малко от един щатски долар на ден – следователно по курса ни се пада някъде към 1,50 лв/дневно. Сами си изчислете ние как сме и къде сме, и се учете като страдате да не се оплаквате!
По техни си статистики е отчетено, че тези хора са били 1,25 милиарда през 1990. И излиза днес (2010), че за 20 години едва 250 000 000 души (1/4 от гладуващите) са получили “екстрата помощ” от ООН (а само колко организации по света има и работят в тази връзка, направо свят да ти се завие ако се замислиш!) – дето е пълно с велики държави и “величествени хора”, обгрижващи ги супер бавно и нищожно! Е няма що, за 20 години “добре е работило” това ООН – за такава работа се полага “световното им приватизиране”, ама ще остане проблема на коя планета да ги харизим от Слънчевата система!? С този темп на работене “великите” след 100 години може да “спасят” и останалите гладуващи, ако последните са понамалели ще имат уникалния шанс и по-рано това да им се случи! Кажете ми – как да не се изсмее човек на такава данни, претенции, думи и манипулации? Тихичко се смея. Оставете настрана тези цифри, ами и на Световната банка тежат на главата й повече от един милиард души, дето и те не могат да се изхранват – това са т.нар. граждани от длъжници държави с “дългови заеми” за изхранване на населението, и отново пак става въпрос за по-бедни и бедстващи страни, но с хора в тях!
И за какво иде реч тогава по “форумите на високо ниво”? След като повече от 2(два) милиарда души понастоящем гладуват като кучета, останалите 3,8 милиарда кретат до тях, и една нищожна част от населението на Земята се разполага по нея както си иска. Нещо такова се случва очевидно в началото на 21 век!

Подготвил Нели Кирилова

1 коментар:

nana каза...

Всичко което е начертано в речта на Меркел е повече от наложително.Този път ще се постига бавно и последователно в годините.Не разбирам ,защо упрекват Борисов, че не е говорил.Ами ние сме в една лодка с Германия и другите страни от ЕС.Необходимо е синхронизиране на действията на всички в тази посока.Това не е никак лесен за постигане процес.Така че ,не е нужно да се повтаря от друг ръководител същата теза,тя просто трябва да бъде изпълнявана точка по точка.Много е мъдро решението на присъединяване и участие в подобен курс на развитие, отколкото само говорене.Той вече е доказал, че реално постига резултати във всяка дейност.Това е много повече от празните приказки, на които се наслушахме в годините досега в парламента или извън него.