събота, 12 февруари 2011 г.

Почина лечителката Вера Кочовска

Сн.Плевенския храм "Свети Николай"

В последните седмици състоянието й е било тежко
Снощи в дома си в Плевен на 65-годишна възраст е починала известната лечителка Вера Кочовска.
Здравето й се е влошило преди два месеца и тя е била приета по спешност в болница. В последните седмици състоянието й е било тежко.
Вера Кочовска е наричана ясновидка, защото хората вярват, че може да предсказва бъдещето и има лечителски способности.

Кочовска е родена на 27 юли 1945 г. в Перник. Когато баща й умира, майка й я изоставя на гроба му и момичето израства в дом за сираци.
Свръхестествените си способности тя придобива след тежка травма. Самата тя разказва, че черпи енергията си от Мадарския конник.
Вярвам, че идеята на феномена Вера Кочовска за построяване в Плевен на клиника за лечение със стволови клетки няма да си отиде с нейната смърт, заявил за БТА кметът на Плевен Найден Зеленогорски по повод кончината на лечителката.
Той пояснил, че общината ще продължи да разчита на съдействието на нейни съмишленици, учени и бизнесмени, за да бъде построено лечебното заведение, за което Кочовска е мечтаела от години.
Плевенският кмет уточнил, че по желание на близките поклонението пред тленните останки на Вера Кочовска ще се състои на 15 февруари, вторник, в плевенския храм "Свети Николай" от 10,00 до 12,30 ч., а погребението - в 13,00 ч. на Горноплевенските гробища. / Вести.бг

Няма коментари: