неделя, 20 февруари 2011 г.

ХУБАВО СИ КАЗВАМЕ КРИВИЦИТЕ И ПРАВИЦИТЕ, НО КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТЪТ ЗА НАРОДА НИ ОТ ВСИЧКО ТОВА???

Сн. Президентът Георги Първанов и премиерът Бойко Борисов заедно с председателя на Народното събрание Цецка Цачева се поклониха пред паметника на Васил Левски в столицата по повод 138 г. от гибелта му. Знаем си кривиците, перифразира Борисов мисълта Дякона. Когато сме били единни, винаги сме успявали, коментира Първанов.

“Според премиера Бойко Борисов мисълта на Васил Левски, за това да си кажем и кривиците, и правиците, и да бъдем едно, е актуална и днес. “(Като осъзнатост добре! Но непрекъснатото “реформиране” във властите ни доказва, че само “осъзнатост” не е достатъчна, за да се случи единение - да бъдем едно. Потребно е действие-е-е!/ Б.м.)

"Да почитаме Левски е дълг на всички нас, дълг към святата личност и нейния героизъм.” (И какво правят държавниците ни в името на този дълг, освен че са си изпокачили лика на Дякона из кабинетите си? ! За съжеление отговорът е отрицателен. През 365-те дни, година след година никой политик или държавник не си спомня за него, най-малкото пък какво е казал ИЗОБЩО! А това съвсем не хубаво и полезно!/б.м.)

Ако я няма държавността, трудно бихме могли да реализираме амбициите си като нация, допълни Първанов.(Интересно какъв ли смисъл влага в думата “държавност” г-н Първанов?! Предполагам: “Държавността това е политическа форма за организиране на обществото, начело с органи за осъществяване на всички власти — изпълнителна, законодателна, съдебна, както и територията, върху която се разпростира тази организация; страна.” ? Е, като се има предвид, колко много и разнообразни политически форми са предлагани на обществото ни, та до сега, и как нито една не е покривала изискванията на народа ни във времето (впрочем с него никога, нито един властимащ не се е съобразявал), ТОГАВА като как се разчита днешната “държавност”, която носи белезите на соца, с капиталистически привкус и в разрез на народния интерес? Някой може ли да ми каже, моля!/б.м.)

... предвождани от журналиста Иво Инджев, които носеха малки плакати с надпис: „Който ни освободи, той ще ни зароби”. (Иво Инджев е съвременен борец за истината в битуването ни, талантлив журналист – нещо като Пайсий Хилендарски, и определено името му ще остане в историята ни. Но днес и той е подложен на гонение, както Левски навремето! Дай Боже, повече такива българи, па ако се пообединят ще е най-добре за целия народ!
По-надолу съм публикувала нещо от скромния си принос в неравната борба с българската държавност и … /б.м.)

Президент и премиер се поклониха заедно на Апостола

Първите държавни мъже застанаха редом един до друг за поклон пред паметта на най-великия българин. Те го направиха на този ден и миналата година.
Преди това премиерът Борисов и вътрешният министър Цветанов заедно с депутати, свещеници и граждани се включиха в литийното шествие, което имаше за крайна точка паметника на Апостола.
Когато сме били единни, винаги сме успявали, каза след възпоменателната церемония президентът Георги Първанов.
Ако я няма държавността, трудно бихме могли да реализираме амбициите си като нация, допълни Първанов. „Винаги в такъв миг трябва да сверяваме онова, което правим с посланията, със заветите на Апостола. Защото, наистина, той е бил не само блестящ революционер, не само ненадминат организатор на нашата революция, но той е имал едни невероятни прозрения за бъдещия свят, за бъдещето на България и на Европа.", заключи президентът.
Според премиера Бойко Борисов мисълта на Васил Левски, за това да си кажем и кривиците, и правиците, и да бъдем едно, е актуална и днес.
„Тя винаги е актуална и винаги ще бъде актуална. Така, че ... Ние нашите си ги знаем ...”, Бойко Борисов.
"Да почитаме Левски е дълг на всички нас, дълг към святата личност и нейния героизъм.
Мястото на гибелта на Апостола днес е символ на неговото безсмъртие,
заяви в словото си по-рано кметът на София Йорданка Фандъкова. Най-съкровеното, оставило незаличима следа в малкото писмени свидетелства от Апостола, е, че той доброволно се е обрекъл за избавлението на своя народ, каза тя.
Столичният кмет не скри убеденост, че децата, които днес бяха доведени от родителите си да се поклонят и да поставят цветя на паметника, ще пренесат духа на Апостола в следващите десетилетия.
И ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев акцентира на простичкия факт, че през целия ден хората са водили малките си деца да оставят цвете на апостола, както това правят само на 24 май - без никой да ги е карал насила.
Проф. Илчев отказа да се обърне към присъстващите по титла и предпочете само думите "уважаеми сънародници" с обясненето, че на това място е нелепо да се изреждат длъжности.
Повечето граждани носеха цветя и национални знамена, но имаше и групичка от петнйсетина граждани, предвождани от журналиста Иво Инджев, които носеха малки плакати с надпис: „Който ни освободи, той ще ни зароби”.

Ако си спомняте, наскоро бях публикувала един свой документ за неправомерностите в живота ни днес. По повод на него и по нарушената ни държавност се постарах най-отговорно да задам конкретни въпроси към законодателната и изпълнителните ни власти и да ги мотивирам като гражданин на тази страна, да си свършат държавната(народна) работа. За момента изчаквам два отговора и тогава ще ви уведомя по-подробно… Долното е в контекста по “политическа форма за организиране на обществото” ни, предвид анархичната демокрация сред която битуваме. Този документ е доставен на 15 февруари т.г. на получателя му.

ДО
Изпълнителната комисия на
ПП ГЕРБ
ИЗЯВЛЕНИЕ, ПРОШЕНИЕ ОТ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН!

Уважаеми Дами и Господа,

Имам честта от свое име и това на всички неоправдани българи, страдащи вече 21 години и днес включително от неправомерните действия на ЕАД”Топлофикация”, да Ви уведомя и помоля един път за винаги да се разреши на законова основа извънказусния случай на този монополист. Действията му, особено сега в днешни дни ярко афишират грубото погазване на Конституцията ни, с всичките последици за гражданина от актовете й, имащ нерадостната съдба да бъде зачитан като “прикачен абонат” към кръвопийската система на капиталиста-монополист ЕАД”Топлофикация”.
Давам конкретни данни за издевателствата на това дружество над мен (виж приложенията към изявлението ми). С малки изменения, в подобна ситуация са хиляди столичани сега, а същото е положението и на останалите потърпевшите от цялата ни страна. Следователно ставаме стотици хиляди не само онеправдани, но и с жестоко погазени човешки права в демократичната ни държава, която е подчинена в развитието си на основния ни закон - Конституцията.

Е, кой трябва да е разпоредил случващото се безумие към днешна дата в България? Порочни западняци, европейски или наши си мекерета, извънземни? Конкретен български закон или самата ни Конституция?

Както се знае, последната ни определя като правова демократична държава. Поради което, кощунство е цитираните по-долу членове да не бъдат съблюдавани най-зорко при законотворството ни, при контрола над него и т.н., както и при списването на останалите ни закони, които трябва пък да са в хармония с нея:
Чл. 19.
(1) Икономиката на Република България се основава на свободната стопанска инициатива.
(2) Законът създава и гарантира на всички граждани и юридически лица еднакви правни условия за стопанска дейност, като предотвратява злоупотребата с монополизма, нелоялната конкуренция и защитава потребителя.
Чл. 28.
Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление.
Чл. 32.
(1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
Чл. 39.
(1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.
Чл. 48.
(1) Гражданите имат право на труд. Държавата се грижи за създаване на условия за осъществяване на това право.
Чл. 57.
(1) Основните права на гражданите са неотменими.
(2) Не се допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други.
Чл. 6.
(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.
Чл. 7.
Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.
Чл. 5.
(1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.
(2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие.
(3) Никой не може да бъде осъден за действие или бездействие, което не е било обявено от закона за престъпление към момента на извършването му.
Видно е в цитираното от нея, че нещата нормално и логично са си разписани като за свободни човеци, като за непридатък към феодални порядки, следователно остава по-нататък законотвореца да списва, спазва и “облича” всеки следващ закон добросъвестно за по-натъшното му хармонизирано, правилно и законово функциониране, както за работата на Съдебната ни система, така и в останалите подобни случаи, и въобще в битуването ни сега и тук! А всичките те(законите), в купом са голи-голенички, раздърпани и озверени към гражданина вече от много дълго време при използването им, и въобще при функционирането им. Те (законите, при ползването им в действията на трите ни власти) не предизвикват “неотменими права” за гражданите (виж цитираното по-горе от Основния ни закон), те дори не предполагат “равенство пред закона”, а за “човешко достойнство” да не говорим – такова “животно” из нашите географски ширини НЯМА! Вредите, които търпи народът ни в същото време са огромни при битуването му сега и тук, вреди бих казала умишлено нанесени му, поради неспазване на върховния закон и разпоредбите към него.

Предвид регламентираното в Устава на ГЕРБ:
Чл.1. (2) ГЕРБ се стреми да формира политическата воля на гражданите за утвърждаване на демократични свободи и социална сигурност.

Чл.6. Основните принципи, които ГЕРБ прокламира и отстоява, са: 1. Граждански свободи; 2. Европеизация; 3.Равни възможности; 4. Благоденствие.

Чл.7.Основните цели на партия ГЕРБ, са да съдейства за:
1.Утвърждаване на демократични свободи и социална отговорност;
2.Интегриране на България в Европейските и Евроатлантическите структури; 3.Създаване на контакти между национални и международни организации на основата на европейската интеграция на Република България; 4.Утвърждаване на духовните, моралните и културните ценности на българина; 5.Създаване на условия за равни възможности за всички граждани на Република България, независимо от пол, възраст, религия; 6.Повишаване на жизненото равнище;

7.Укрепване на доверието на обществото към държавните институции и премахване на корупцията.

8.Подпомагане на институционалното укрепване на държавните органи;
9.Оптимизиране дейността на държавните структури за по-ефективно прилагане на европейските практики.

10.Издигане ролята на гражданското общество в управлението на държавата.
Чл. 8. ГЕРБ постига целите си чрез: 1.Демократични средства и методи; 2.Взаимодействие с български и чуждестранни формации, изповядващи демократичните и общочовешките ценности; 3.Участие и сътрудничество с международни организации, чийто приоритети са регионалната и глобалната сигурност, защитата и гарантирането на човешките права,

и за което допаднахте на въжделенията на народа ни още през 2009 година,
днес разчитаме на волята Ви,
да спомогнете за разрешаването един път завинаги на извънказусния проблем, предизвикван във времето (вече 21 години) от капиталиста-монополист “Топлофикация” при действията и дейността му на българския пазар и въобще за съществуването му в границите на държавата ни,

а те определено граничат с:

нерегламентираност и незаконност, особено сега.
Поставили сте си чудесни цели и сте заложили справедливи принципи за промяна на живота в България, но всичко това дали ще се случва? Пак се повтарям, но за съжеление – не се случва. Гражданинът днес е подложен на развихрена, неправомерна, геноцидна властова монополистка и съдебна репресия, и то не защото самата ни (съдебна) система е “нереформирана”, точно обратното, защото е принудена да работи с лоши, калпаво списани закони. Съдията днес е лишен от правото да решава по съвест, и е ограничен да работи само и единствено с калпавия закон вече дълго време (21 години), нещо като да трябва да прави непрекъснато пица без тесто например във времето! На това е принуден, и всички го виждаме и изпитваме на гърба си. Лошото качество от/и на законодателствуването ни, не произлиза от “нереформираната съдебна система”, а то е и съвременният бич както за обществото, така и за имиджа на държавата ни. И тук определено може да се каже, че е потребна реформа не в съдебната ни система, а реформа сред тези, които списват законите ни, които да имат качество и ефективност при употребата им . Знайно е кои са тези хора дето ги списват, знайно е и къде се намират и защо са там! А те с работата си категорично не обслужват народния интерес, поради което нацията ни линее и се стопява.

Българският гражданин, освен че живее на ниско жизнено равнище, но и не познава що е то благодентствие към днешна дата, и е с драстично свити граждански свободи, морални и културни ценности, а демократичните и общочовешки такива са му само далечна химера (за съжеление май винаги в съществуването на Третата Българска държава).
Спомнете си, Дами и Господа, какво е казал Васил Левски по този повод – за системното погазване на человеческите права на българина по време на турското ни робство! Понякога е полезно да се надзърне в историческия ни опит и живот. Този мъж сам подготвя народа ни за въоръжена революция, за отхвърляне на ... робството му! Дали то е чуждо робство, или такова на Топлофикация, принципът е един и същ, защото смисълът е еднакъв и при двете – неправомерно отнето човешко право за самоопределение и достойнство: “ За да бъде изпълнена тая цел да се освободи България от турското иго (днес от партийно такова/ моя бележка), потребна е всенародна революция, морална и с оръжие ... и дозволява се всяко средство: пропаганда, печат, оръжие, огън, смърт и пр. , ... щото таз земя трябва да се управлява съобразно с нравите, обичаите и характера на българския народ... нека всеки човек утвърди своята свобода и да се управлява по своята собствена воля... ние желаеме за себе си свобода народна, свобода лична и свобода религиозна, с една дума свобода ЧОВЕЧЕСКА ... ние не желаем чуждото, т.е. онова що не е наше, но не желаем да дадем и другиму своето... а ония български изроди и чорбаджии, които пречат на народната ни цел ще преследуваме навсякъде и всякога” . Е, за 140 години от тогава какво се постигна за българина от управлявалите ни досега разни хора? Комай само свободата на вероизповеданието. Къде са закопани “свободата народна и свободата лична”? Някъде из балканите ни ли? Или из продажните души на всякаквите ни партийци! Къде?
Дами и Господа, НАРОДЪТ много добре знае отговора на тези въпроси. Надявам се, че и Вие ги знаете! Е, нека ги синхронизираме адекватно на случващото се, днес в 21 век, макар и след 133 години от Освобождението ни от турско иго, и заедно да се бориме за свободата народна и личната свобода на индивида – гражданина български в демократичната ни република!

Дружеството “Топлофикация” към 08.02.2011 година е предизвикало в правния обществен мир стотици хиляди неразбории и неправомерности, подчинило е на алчността си политици, законодатели, изпълнителната ни власт, мирни граждани - над 45 000 иска към граждани е стартирало дружеството, които се явяват абсолютно неправомерни дела по смисъла на Търговския закон, ЗЗД, ГПК, НПК, собствения им закон и всякаквите подзаконови нормативи, и продължава да креира сред обществото ни в същото време безпрецидентно незаконни съдебни действия. Изумително агресивният натиск, който се оказва над гражданите чрез мекеретата - пишман частни съдия изпълнители сега, буквално граничи с нерегламентиран психически тормоз, което единствено доказва властовата муцуна на ламята “Топлофикация”, дундуркана и отглеждана от всички властимащи във времето, та досега. Такъв факт вече се нарича УМИШЛЕН КОМПЛОТ към българите, имащи нерадостната съдба да се броят за “прикачени абонати”. А такова понятие прикачен абонат не съществува в добрия, или доброволен случай в правния ни мир. Е, допустимо ли е “някой” да диктува на гражданина от кой магазин да си купува или как да си купува? Ами не е допустимо разбира се, и е силно неприемливо за отделния гражданин, а Толофикация грубо вменява на обществото, че задължително тряба да й се подчинява, и да си купува некачествената й услуга само от нея. Ле-ле! И не стига това, ами се стреми непрекъснато да убеждава “на ляво” и “на дясно”, че това е законен и справедлив акт, че държавата ни трябва да се развива под “управленската” й палка, въпреки че произвежда “малко” хаотични и неправомерни действия в битовия и правния ни живот.

Извинявам се, че ще цитирам себе си, но мога да представя само свои документи по случая “Топлофикация” . За останалите граждани важи същотото, а те са над 45 000 души. И всеки един от тях има какво да добави по този всеобщ проблем – очевидно обемът е огромен и разнообразен за съдораздаването ни. Но предметът е един и същи – погазени Човешки права, неадекватно съдопроизводство, последствия от калпави закони за отделната гражданска единица. Всяко едно от тези 45 000 казусчета изисква персонално решение. Некоректно е те да бъдат третирани под общ знаменател или по някакъв шаблон! Ако хипотетично предположим, че се решават по 9000 дела на година(което между другото е напълно невъзможно), на СРС ще са нужни в най-добрия случай 5 години. Ами обжалванията, които ще последват и от двете страни ...! До тук “Топлофикация” само за завеждането им би трябвало да е инвестирала над 54 000 000 лева ако се води за “коректен платец” в държавата ни, и то забележете: само за държавни такси и хонорари на юрисконсултите си. Едно такова дело струва на дружеството около 1000-1400 лева. Сложете към сметката и хартията, която задължително ще бъде употребена от тях – тогава може да влезнем спокойно в рекордите на Гинес!
Та, Дами и Господа, днес 54 000 000 лева се въртят безцелно в публичното пространство. “Топлофикация” е платила на Булгаргаз само 52 000 000 лева от задължението си към него, и видите ли й оставали още 90 000 000 лв по него само за настоящия период! С такъв “статус” тя определено и ще Ви бие и подмине в “държавните работи” – т.е. народните през време на мандата Ви, но и вече е заложила капаните си за следващото правителство! Подобни действия на дружеството случайно не са ли политически абсурд във времето и пространството? Що за безпрецидентен е такъв разход на парични средства от капиталиста-монополист? В това ли се изразява “политиката” му? Що за претенция за последващо дотиране е това – а тя(“Топлофикация”) всяка година “плаче” , че няма пари да се разплати с доставчика си и може “прикачените й абонати” да останат без парно – а на тях изобщо не им пука, защо си знаят, че им предстой ново ограбване, което е неприемливо за тях, и отново и отново се бърка дълбоко в държавния джоб, за да бъде “спасена” ...? От кого? От самата себе си очевидно! От разхищенията, които произвежда и гордо претендира да се разполага на държавната софра.
Та, моят случай е следния и съвсем не е изчерпателен по темата: 1999 година дружеството ме е съдило за неплатени му от мен сметки за периода 1997-1999 г. А аз имах основателна причина да не му плащам – за това време то натоварваше(като цена и потребление) неправомерно “уж изразходваното” от апартамента ми, защото бе призовало “прикачените си абонати” във визирания период да изключват радиаторите си, за да плащали “уж” по-малко! И те наужким се “изключваха” без да се замислят какво зло правят на съседите си, и пак си ползваха на воля подаваната топлоенергия без някой да контролира този процес. Забележете на какво социално и правно извращение ги съветваше ЕАД”Топлофикация” само! И в разрез на съвестта и морала си, на добрите норми при общуване помежду ни някои “неразумни люде” се изключваха, което реално натоварваше сметките на неизключилите се. Очакваният ефект от намаляване на подадената и консумирана топлоенергия към блока ни естествено не намаля, напротив, дори се увеличаваше, и което напълно доказваше, че играта “свали радиатор и плащай по-малко” е супер неефективна “работа” и вятърничава идея на "Топлофикация” –т.е. случваше се една безмислена галимация, утвърждаваща вражда между живущите и потъпкване на редица закони и основно на човешки права (клиентските такива са визирани изчерпателно от Федерацията на потребителите). Никой от управляващите не обръщаше внимание на това погазване на закона и човешкото право и въоще на законността в държавата ни. Да, нечии интереси бяха задоволени, но на други (като мен например) НЕ бяха... Космически сметки определено ми бе невъзможно да плащам, особено в режим на облагодетелствуване на съседите ми, с които нито съм в роднински връзки, нито в съпружеска! Но все пак ... някой трябваше да “плаща”, и аз бях сред хилядите баламурници дето трябваше чинно да плащаме чуждото неправомерно потреблено. С извинение, но не считам, че съм балама, глупава или неразбираща какво се случва! Та в такава ситуация започнах да не плащам – бях отвратена и от съседи, и от “Топлофикация”, и от живота си. Свалих радиаторите, върнах ги на “Вторични суровини” и по морални причини не отрязах щранговете–настанени ми също незаконно в собствеността ми. Но за да спра пък топлата вода от ползване, трябваше да се направи преработване на ВиК инсталацията, което не посмях да направя, за да не наруша интереса на съседите си и след това да си имам разправии и с тях. Официално предложих на “Топлофикация” да се договорим как да се процедира занапред (имам си налична преписка – сега няма да я коментирам). Ще кажа само, че резултат към този момент няма или поне нещо в смъсъл на договаряне. Топлофикация продължи да ми начислява на база, като тази “база” третира разход на топлоенергия от апартамента ми=на 1/10 от общото потребление на останалите 35 апартамента в блока ни (а апартаметът ми няма дори 50 кв.м, и в него се ползват само две батерии за вода, джакузи и течове нямам). В такава ситуация, някъде средата на миналото десетилетие, се присъединих и към исканията на Федерацията на потребителите във връзка с нереалните и незаконни сметки на монополиста (в Европейският съд е заведено от тях дело по тези въпроси, но все още няма отговор). Този проблем много е “дъвкан” из медиите, резултатът обаче винаги е нулев.
От тогава са минали много години, но като гледам супер “ноу-хауто” на дружеството монополист не само не се е променило, а е станало още по-хищническо.
Та тогава (навремето) “Топлофикация” ме съдила без аз да знам, без присъствието ми в съдебна зала, без необходимото изслушване, доказателства и т.н. Резултатът тогава е бил, че тя се снабдила с Изпълнителен лист, а аз трябваше да плащам сумата по приложения тук И.Л. Обжалвах го.
След съответните съдебни процедури тогава, държавен съдия изпълнител го прекратил на основание чл.330, буква “Д”, което действие според тогавашното ГПК гласи:”Изпълнителното производство се прекратява когато ВЗИСКАТЕЛЯТ не поиска извършването на изпълнителни действия в продължение на две години, с изключение делата за издръжка ... “. И така той го прекратил, защото безстопанствеността и незаинтересоваността на дружеството винаги е била уникална и позната ни, а им е била дадена възможност да се произнесат по Обжалването ми – но те просто не са го сторили. Вина нямам.
И така, изминаха повече от 10 години от тогава, а ЗЗД казва: непотърсено вземане до 3 години става невзискуемо. Да, но не - това правило не важи за мен и моят случай, аз изглежда съм някаква “специална”! Е, и за още само над 45 000 души!!
През декември месец миналата година (2010) “Топлофикация” се присетила за това си дело и по някакъв странен, но незаконен начин го е вкарала отново в играта си, харесвайки си нов съдия изпълнител.
Днес този човек се изживява като върховен съдия над живота ми (виж приложеното) и буквално безчинствайки над законите ни, ми трови живота вече повече от месец. Отнесох се уважително към случващото се, макар да знам, че то е незаконно, но вече бях в ръцете на макар и нечестив човечец(все пак някакъв оторизиран представител на съдебната власт е!), а правилата на играта трябва да се спазват ... разумно и с мярка. Написах обжалване, спазих императивните му незаконни инструкции – внесох неправомерните държавни такси, на фона да ме заплашва и крещейки ми по телефона небивалици, вметвайки нещо за съдебни процедури – нещо, което се определя като злоупотреба със съдебен инструмент, ами не му стигна всичко това, но отново не знам пак по каква причина спира абсолютно неправомерно този път обжалването ми, което е чрез него до съответния съд и насрочва дата за “описване на имуществото ми”, въпреки, че перфектно съм изпълнила исканията му, спазила съм срокове, платила съм му, и въобще всичко ... и т.н.
Моля, отговорете ми КОЛКО ЗАКОННО е случващото се? Трудничко ще Ви бъде! Защото хаосът в закона ни отдавна е заложен в Съдебната ни система, а днес той се отработва пак от същите партийни креатури, за които се изказахме на изборите 2009 година – че ги не щем.

Ще Ви кажа още нещо, което знаете добре (от дебати по медии, от жалби на граждани, от действията на Федерацията на потребителите..., дори като лично потърпевши от монополиста), че нито една от претендираните му суми към онези над 45 000 “прикачени абонати” няма по никакъв начин да издържат в съд, защото доказуемо сметките им са надписани, те никога не са на база реално потребено, дружеството работи със забранени от ЕС реквизити, не ползва и не предлага на клиента ДДС бланка (защото няма сключени договори с “уж клиентите си” по Закона за задълженията и договорите) ... и още доста мога да изброявам (но за това си има и “Федерация на потребителите”, която и в момента съди монополиста в ЕС, и която изчерпателно е посочила пороците в тази връзка, а си имаме вече и “Общество на гражданите потърпевши от монополната дейност на Топлофикация, ВиК, електроразпределителните дружества, мобилните оператори” и разните други такива нечестивци). Няма да питам защо и вие (законотворците) след като сте потърпевши от незаконните актове на “Топлофикация” не сте предприели нещо в тази връзка до момента!

Ужасът предоставен ни от капиталиста-монополист ЕАД “Топлофикация” е огромен. Това да съдиш без всякаква вина невиновни мирни граждани, ми звучи нещо като една жалка истина от времето на турското ни робство: Влезнал дерибея турчин в една бедна българска къща, наплюскал се до насита, и след това поискал от стопанина да му заплати за това, че си бил хабил зъбите с храната, докато я е ядял мерзавеца!”. Същото се случва и днес чрез действията на “Топлофикация” срещу народа ни – ограбва залъка от устата на пенсионерите, жестоко манипулира и притеснява работещите евентуално родители, които са на символични заплати, или пък трайно безработни хора, и всяка година “плаче” за дотации и бърка в държавната хазна по буквално нагъл начин, а там все пак са парите народни ...

Случаят ми е аналогичен и за стотиците хиляди “прикачени абонати” дето не искат и да чуят за нея, и основно от съдените неправомерно към днешна дата такива. Това ЗАКОННО ли е? Не. Не е законно, Дами и Господа. Търпимо ли е? Не, не е търпимо, особено в сегашната напрегната обстановка в държавата ни.

Моля, за миг си представете онези стотици хиляди бедни хора и пенсионери, страдащи от действията на “Топлофикация” днес, дето нямат възможност да се оплачат по реда, защото или не знаят, или нямат пари за адвокати, или са болни и не могат да се придвижват, или ... и жално кършат сбръчканите си ръце пред телевизионните камери, горко плачат, и с треперещ глас се обясняват, и се надяват съответната телевизия да им помогне евентуално незнайно как! А телевизията все пак е медия, а не съд!

Дами и Господа, ТАКАВА ЛИ Е днешната ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА на България – геноцидна, хаотична, лишена от законност, на фона на отвоюваната с кръв и много свидни български жертви Българска държавност през време на т.нар. Освободителна Руско-турска война?
Наближава Трети март възкресението на един народ както се отбелязва, и нека не се налага повече да слагаме в кавички тази дума! Дай Боже, человеческото възкресение най-после да се случи и у нас!

Уважаема партия ГЕРБ поднесете на нацията най-доброто днес, сега и тук – ангажираността си не на думи, а на дела към нея във връзка с комплота, които ни е организиран от “Топлофикация” към днешна дата, та свободата човеческа да бъде факт в 21 век, законността ни действително да бъде такава за каквато се е воювало още през 1878 година, и народът ни действително да се сдобие със свобода народна и свобода лична. 500 години сме били без политическа и духовна свобода, още 133 години изкарахме в партийни боричкания, та до днес! И от чужди, и от свой управници хаир не видяхме – очеизваден факт! Датата 3 март е свързана определено с възстановяването на българската държавност – и така да бъде! Днешната такава е болна, хилава и нацията ни много страда от това.
Настоявам да се въздигне правото на българина за самоопределение и достойнство в ежедневното му битуване, да се затвърди гражданското му присъствие в политическото обществено пространство.
Абсолютно неоправдано е да се поддържа по какъвто и да било начин един монополист, при това самонастанил се в държавния ни живот, благодарение на калпави политики и продажни български политици писали калпави закони във времето? Та КОЙ да е този държавник(политик), който да е допуснал закони и съдораздаване да са НАСОЧЕНИ ПРОТИВ ИНТЕРЕСА НА НАРОДА ни? Това си е чист ПРОТИВОНАРОДЕН акт! Защото вследствие действията на “Топлофикация” страдащите абонати са безумно репресирани, измъчвани насила да й се заплащат нерегламентирани, неверни, незаконни сметки и в същото време нечовешки преследвани. И това съвсем случайно дали не прилича вече на НАРУШЕНИ ЧОВЕШКИ ПРАВА? Да те действително драстично са нарушени такива, уж в една демократична правова държава! Човешки права сринати тотално и никой политик да не го е грижа за това – е повече от абсурд!

Моля да поемете политическата отговорност да зададете следните въпроси към Конституционния ни съд:
1) ЗАЩО ЕАД “Топлофикация” не спазва Конституцията ни, манипулира законодателния ни процес, и нанася огромни вреди на народа ни, с репресивните си, имперски разпореждания и действия!
2) Поддържането на монополиста ЕАД”Топлофикация” държавна политика ли е и защо?
3) Допустимо ли е Съдебната ни власт да си позволява в съдопроизводството “двоен аршин” при третиране случайте на ЕАД “Топлофикация”.
Погледнете делата на гражданите в тази връзка. Обикновено те се водят дълго, тъжно, обикновено неефективно и накрая се оказват абсолютно безрезултатни за гражданина. Потърпевшите биват винаги изненадвани в зала с правни хватки докато не им остане дъх, а Топлофикация “си развява байрака” както си поиска, където си поиска, по всяко време – тук врътва дело, там спретва изпълнително производство, другаде сплашва хората на вратите на домовете им, ограбва им пенсийките като налага запори ... и си тананика “хей живот здравей, здравей”. Това й поведение за съжеление винаги е толерирано от Изпълнителната власт, закриляно и обгрижвано във времето от властимащите.

Аз като гражданин, а и останалите над 45 000 хиляди страдащи души повече не можем да търпим този икономически, финансов и политически терор от дружеството, който може да се сравни с необосновано и арогантно ИЗДЕВАТЕЛСТВО над живота и личностите ни във времето, и съвсем не е кореспондиращ със съвременните концепции за демокрация, де юре за подобно поведение се казва, че се прилагат феодални прийоми.
Като гражданин изчерпах позволените ми правни възможности (обжалвах когато трябва и в срок неправомерни актове, изпълнявах неправомени разпореждания, сезирах Националния Омбусман, сезирах ВАС, сезирах и Комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите към НС и дори лично разговарях с нея на 08.02.2011)

и достигнах до извода, че “единствено и само” това е възможно да се случи със съдействието на
водеща, справедлива партия, която открито и добронамерено към нацията, да поеме политическата отговорност да зададе ребром горните въпроси на Конституционния ни съд по нарушеното право на Основния ни закон (по-горе е описано), и на отделния гражданин, вследствие неспазването й, както и по неприемливите за него (гражданина) действия от капиталиста-монополист”Топлофикация” днес, който буквално се е самозабравил. Случаят му се явява извънказусен, предвид Конституцията.
Ако не получим адекватни отговори (разбирай закони и действия в полза за народа и то скоро) ще я (Топофикация) съдим в Европейски съд за драстично и недопустимо нарушени Човешки права в правовата ни демократична държава.

Приложени 8 броя документи

15 февруари 2011 г. С уважение ( подпис)

п.п. Накрая съвсем хипотетично ще попитам пак, и пак, и пак, … Ще успеем ли ние в България, заедно да наложим правила или ще продължаваме да търпим и тънем в познатия ни хаос? Ако си спомняте по този повод правителството на ГЕРБ получи с мнозинство “вот на доверие” съвсем наскоро в НС – т.е. част от държавността ни се изказа положително в тази връзка – чрез депутатите ни, а те пък са част от законодателната ни власт. Познатият ни хаос сътворен от баба БКП и агентите й, днес продължава да завладява и задушава и трите власти много агресивно, императивно и отново властово, въпреки че няма никакви основания за това - в тази връзка разполагам с неопровержими доказателства, но за тях по-нататък.

Сн. България е 5 пъти по-защитена от слънчевите изригвания, тъй като протонната реакция е на обратната страна на слънцето, коментира експерт от БАН. Опасност от силни магнитни бури има по-скоро в Северната част на Русия, скандинавскит страни и Аляска.

България е 5 пъти по-защитена от магнитните бури
Има опасност от магнитни смущения, но по-скоро в Северната част на Русия, скандинавските страни и Аляска, заяви през BNews проф. Петър Велинов от Института за космически и слънчево-земни изследвания към БАН.
Предварителните данни гласяха, че потокът плазма, изхвърлен при най-мощното от 5 години насам изригване на Слънцето, ще достигне Земята на 18 февруари.
От НАСА обаче опровергаха възможността регистрираните слънчеви изригвания да засегнат сериозно Земята.
По думите на експерта от БАН интензивните лъчения са резултат от протонна реакция на обратната страна на слънцето и е твърде малко вероятно нашата страна да бъде засегната. Проф. Велинов обясни, че преди 3 дни отново е било наблюдавано магнитно смущение, но към момента всичко е спокойно и няма място за паника. Той е категоричен, че
България е 5 пъти по-защитена от слънчевите изригвания в сравнение с останалите страни.
Слънчевите изригвания могат да доведат до временни неразположения при по-чувствителни хора, но
в никакъв случай не може да се говори за мощни бури, каквито не са виждани през последните години.
Поне не и за българските ширини, увери проф. Велинов. Тъй като изригванията на повърхността на слънцето се засилват е по-вероятно да усетим по-силното им влияние след година-две, коментира експертът.
Десислава Пътева/ по http://www.bnews.bg/article-22942

Няма коментари: