понеделник, 9 май 2011 г.

Да е честито на американските данъкоплатци! От 25 млн. за главата на Осама, администрацията им ги набута с 2 трилона долара за уж убития Ладен!

Къщата където е живял Бин Ладен - нещо като играта "открий 10-те разлики"

FBI официално съобщават, че трима мъже са загинали при нападението в Пакистан на 01.05.2011 г. в Abbottabad при акцията по убийството на бин Ладен.
Снимките по-долу не са особено приятни за гледане, но съм длъжна да ги посоча. Моля за извинение!.

Определено на една от тях е и убития син на Осама! Последните са предоставени от пакистанската охрана на световната медия Ройтерс, която е влезла в ранните сутрешни часове на понеделник 2 май в къщата след атаката на американските морски пехотинци. Тогава една жена също е била убита, но не се знае коя е тя с точност. Един от убитите мъже е един от синовете на Бин Ладен, чието име все още не е съобщено (към 09.05.11). Може би и то се пази в тайна, за да може впоследствие по-представително да се спекулира с него от американската администрация.

Този ми прилича на един от куриерите и евентуален прототип на снимката на убития Бен Ладен

По информация от Исламабад - САЩ искат достъп до трите вдовици на Осама бин Ладен, както и по всякаквите намерени материали от пакистанските власти, защото това би могло да създаде нов деликатен момент при връзките с Пакистан.

И този също е куриер, но не е типажен за ... монтаж

Съобщава се също, че нападението на САЩ на 1-ви май е било едностранен акт - направено без предварителното знание на Пакистан, който по-рано е изразил в тази връзка дълбокото си недоверие за и без това белязаните и сложни жизненоважни отношения, регламентиращи партньорството между двете страни.

А този може и да е синът на лидера на "Ал Кайда"

Към днешна дата (09.05.11)не е изнесена официална информация по ДНК доказателствата за убития бин Ладен.





Макет на гнезденцето на терориста

В къщата са се намирали трите жени на Осама, които след атаката са били арестувани и пазени в момента от пакистанските власти. Американците са поискали те да им бъдат предоставени, но засега им е отказано.





Осама гледа телевизия - иззетия му реквизит

Твърди се също по информация на CBSNews, че бин Ладен е живял в къщата от шест(6) години, което повдига подозренията на САЩ, че това не би могло да се случи без знанието на пакистанските разузнавателни служби. Съобщава се също, че от къщата пакистанските власти са иззели и други доказателства, които трябва да бъдат предоставени на съответните американски служби. Всичко това се явява остър проблем за администрацията на Обама “Ние сме имали проблеми с Пакистан, но ние трябва да работим с тях в тясно сътрудничество в борбата с тероризма, и предвид нашите усилия в тази връзка” – казва Донилон.

Пакистанските служители до момента са дали малко информация, някоя от която е противоречива за идентичността на жените и децата, останали живи след атаката, включително и колко вярно има и в това, което те са разказали.
Една от жените е от Йемен, дошла в Пакистан - казват местните власти. Според копието на паспорта й тя се определя като Амал Ахмед Abdullfattah. Такава информация е изтекла в местните медии. Пакистанските следователи твърдят, че тя се е преместила в дома през 2006 г. и никога не е напускала горните етажи на триетажната къща, където е живеел Бин Ладен. Тя е от южната провинция на Йемен Иб, на около 120 мили (193 км) на юг от столицата Сана. Член на семейството (братовчед на име Уалид ал Сада) оттам е поискал среща с посланика на Пакистан в Йемен, за да пита за съдбата й, и дали тя ще се върне. Посланикът не е знаел нищо сигурно в тази връзка, и е обещал тя да се прибере при семейството си. Говорителя на пакистанското външно министерствоTahmina Janjua, е съобщил, че са съгласни по принцип роднините на Бин Ладен да се завърнат по родните си места. В комюнике миналата седмица те са обяснили, че жените и децата са били добре гледани и ще бъдат върнати в страната им на произход.

Когато морските пехотинци са нахлули в дома на бин Ладен, те са прибрали (конфискували) компютърното му оборудване и различни видеоклипове, включително и този, който показа, как бен Ладен, сгушен в едно одеяло и облечен с плетена шапка, седи на пода и гледа телевизия - един образ, който контрастира с бен Ладен разглеждан от пропагандата през годините, която го представяше като харизматична религиозна фигура, засегната от света, и изпълнена с презрение към него.

Но многото пакистанци, които редовно са подвеждани от своето правителство и живеят в страна, в която телевизията и вестниците докладват конспиративните теории за злите намерения на САЩ безкритично, не вярват, че бин Ладен е починал. "Мисля, че Осама не е умрял" - заяви Мохамед Хан, продавач на вестници от павилион в град Равалпинди. "Не вярвам, че дори 1% той е мъченик в Abbottabad. Изготвянето на всякакви видеоклипове не е кой знае каква сложна работа за Америка. Могат да правят каквото си поискат, защото те разполагат с най-новите технологии. Те могат да направят невъзможните неща да изглеждат възможни. "

ПО http://www.cbsnews.com/stories/2011/05/09/earlyshow/main20061003.shtml?tag=strip


http://www.cbsnews.com/8301-503543_162-20058792-503543.html?tag=mncol;lst;8 - Minute-by-minute
: The operation to get bin Laden

още един интересен клип за различния Осама на : http://www.cbsnews.com/stories/2011/05/07/eveningnews/main20060808.shtml?tag=pop


Няма коментари: