понеделник, 9 май 2011 г.

Смъртта на бин Ладен - национална защита или брутално убийство?

КОМЕНТИРАЛИ публикации за бин Ладен:
” Дано най-накрая сте разбрали, че Осама е продукт на ЦРУ! Те го създадаха, те го обучиха, те го финансираха.... и накрая те го убиха (ако е истина), защото тяхното творение излезна извън контрол.... както в книгата за Франкенщайн!”

Друг цитат от коментирал: “Този труп е доста "скъп" за американското общество, за да бъде хвърлен на рибите в Арабско море.”

И друг : “За по-сигурно може да са го метнали в Марианската падина - като десептиконите в края на първия "Трансформърс" на Майкъл Бей. “

И пак : “Кой и защо е бързал ТОЛКОВА много?!”


И пак: “точно го каза, сега прочетох, че Саудитска Арабия е отказала да приеме останките му, така, че не са оставили никакъв избор на американците освен да намерят най дълбокото море, може и на други планети”

Ами този :” Цялото това убийство на О бин Ладен идва малко като извадено от фризера.
"Тялото на Осама бин Ладен е било преместено в Афганистан, след което е било хвърлено в морето, твърди "Ню Йорк таймс".
Лидерът на "Ал Кайда" беше убит по време на операция на американските военни и ЦРУ в Пакистан, съобщи президентът Барак Обама на изявление в Белия дом.
"Ню Йорк таймс" не посочва защо тялото е било изхвърлено в морето.
Да наистина защо?! ДА не би да се е "развалил" във фризера дето са го държали? ОК може би (USA) говорят истината но аз като човек немога да се замисля ...”

Е, вече много станаха невярващите в смъртта на Бин Ладен:” Как е възможно да хвърлят тялото?!
Че за съществуването на този човек има по-малко доказателсва от съществуването ма Бог!

http://img155.imageshack.us/img155/9943/1304319547442.jpg
Кой би повярвал на тази снимка?????????????????????????????????????????????????????????? “

... "Осама бин Ладен - лидерът на "Ал Кайда", е мъртъв и тялото му е открито от американски войници."

... Збигнев Бжежински: Ал Кайда се роди в Афганистан като съюзник на САЩ срещу СССР

... САЩ много спешно трябва да му назначат заместник, по възможност зъл и страшен. Иначе трябва да измислят нов световен враг срещу когото да водят вечна война за вечен мир.

...” Не знам защо, но новината ми напомни оня стар адвокадски виц за сина, който станал адвокат - като баща си - и още на първото дело спечелил безапелационно. Когато се похвалил на тате, че е разрешил "оня случай, дето ти се тормозеше с него години наред", бащата казал:
"сине, сине - зелен си още, аз с това дело те отгледах и изучих, а ти го приключи на първата година от адвокатстването си"
Но пък знае ли човек - Буш изкара два мандата покрай живия Осама, току виж Обама изкарал два покрай смъртта му. . .”

КАТО ЦЯЛО, ДОБРЕ СА СЕ ЗАБАВЛЯВАЛИ КОМЕНТИРАЛИТЕ ПРИ “НОВИНАТА ЗА ОСАМА”.

Неделя, 08 Май 2011 12:31
Публикувано на http://www.financebg.com

Върховният комисар на ООН за правата на човека Нави Пилай призова за пълно разгласяване на точните факти за обстоятелствата, при които е бил убит лидерът на Ал Кайда Осама бин Ладен.
"Продължавам да съм за пълното разкриване на точните факти", заяви Пилай на въпрос дали е доволна от американските обяснения за законността на операцията , цитирана от АФП. "Смятам, че не само моята служба, но и целият свят има право да знае какво точно се е случило", изтъкна тя пред журналисти по време на посещение в Осло.
Дали е било правомерно американските войници да застрелят невъоръжения Осама бин Ладен - това зависи от един доста спорен и дълго обсъждан въпрос: дали борбата с тероризма е част от военна кампания или е усилие за прилагане на закона? Така започва коментарът на Франк Джорданс от Асошиейтед прес. Междувременно двама пакистански служители, участвали в разследването на атаката, заявиха, че обитателите на къщата не са отвърнали на огъня и не е имало престрелка.
"Хората вътре са били невъоръжени и не са оказали съпротива", каза единият от служителите. "Било е хладнокръвно (убийство)", каза вторият в отговор на въпрос дали е имало престрелка по време на операцията, която според американски представители продължила почти 40 минути.
По време на война вражеските бойци, които не дават явен знак, че се предават, се смятат за легитимни мишени, заявиха международни експерти. Убийството на Бин Ладен при военни обстоятелства би било правомерно, ако събитията са се развили така, както беше официално посочено от Белия дом в сряда, а именно: Бин Ладен е бил невъоръжен, но се е опитал да окаже съпротива при задържане.
За разлика от това международните разпоредби за правата на човека постановяват, че полицията трябва да положи възможно най-големи усилия, за да залови живи заподозрените лица, като на допуска непосредствени заплахи за живота на служителите или цивилните.
"Има по-висше задължение - да не се използва сила, която води до смърт", каза старши съветникът в програмата на "Хюман райтс уоч" за борба с тероризма Андреа Прасоу. Правителството на Обама твърдо наблегна в сряда, че убийството на Бин Ладен от екип от военноморски "тюлени" е било част от легитимна военна операция. Американският министър на правосъдието Ерик Холдър заяви пред комисията по правосъдие към Сената, че стрелбата е била оправдана като действие на "национална самозащита" срещу правомерна военна цел.
Позицията на САЩ изглежда се засили по-нататък през деня, след като американски служители казаха за Асошиейтед прес, че "тюлените" убили Бин Ладен, когато видели, че той явно посяга да вземе оръжие.
Служителите, коментирали операцията, казаха, че в стаята, където умрял терористът, били намерени няколко оръжия, включително автомати "АК-47" и оръжия, които се носят прикрепени до тялото.
Международни експерти заявиха, че има значително разногласие за това дали членовете на Ал Кайда като Бин Ладен са легитимни военни цели.
Независимият следовател на ООН по излизащи от обсега на правосъдието убийства Кристоф Хейнс каза тази седмица, че "сред юристите има сериозен спор за това дали в случая с Ал Кайда в Пакистан имаме работа с въоръжен конфликт".


Осама бин Ладен е убит от американски командоси
Президентът на САЩ Барак Обама направи неочаквано телевизионно обръщение към американската нация - терорист №1 в света е мъртъв и тялото му било намерено от американските власти
Президентът на САЩ Барак Обама обяви, че терорист номер едно Осама бин Ладен е бил убит при ръководена от американски специални сили операция, предадоха световните агенции.
Американските командоси, участвали в операцията по ликвидирането, са използвали техники за лицево разпознаване, за да идентифицират трупа на терорист номер едно, предаде Ройтерс, като се позова на представител на правителството на САЩ.
Той разказа, че Бин Ладен е бил убит в сражение в Пакистан. Лидерът на терористичната мрежа "Ал Кайда" е оказал съпротива и е бил застрелян в главата.

Вече са направени ДНК-тестове на трупа на Бин Ладен. Анализът е потвърдил със сигурност от 99,9%, че тялото е на Осама, съобщиха двама представители на администрацията на американския президент.
Групата командоси са били на земята по-малко от 40 минути. Операцията е била наблюдавана в реално време от директора на ЦРУ Лион Панета и от други ръководители на американското разузнаване от залата за конференции в централата на ЦРУ в Лангли, щата Вирджиния.

Представител на йеменския клон на "Ал Кайда" потвърди, че Осама бин Ладен е убит.
"В началото не повярвахме... но влязохме в контакт с нашите братя в Пакистан, които ни потвърдиха", каза той.
Цитираният представител на "Ал Кайда на Арабския полуостров" определи убийството на Бин Ладен като катастрофа за терористичната мрежа.

Още преди Обама да обяви новината, след първите съобщения на медиите хиляди хора се събраха пред Белия дом където ликуват, развяват американски знамена и пеят националния химн.
Курсът на американския долар спрямо еврото и йената незабавно се повиши.

Бин Ладен беше издирван от 2001 г. За убийството му разпореди лично тогавашният президент Джордж Буш-младши.
Бин Ладен е отговорен за атентатите от 11 септември 2001 г. в САЩ, отнели живота на 3000 души.
"Справедливостта възтържествува", каза Обама. Той поясни, че американските сили са ръководили операцията. Нито един американец не е бил убит. Силите са се постарали да избегнат и цивилните жертви.
"САЩ извършиха операция, при която беше убит Осама бин Ладен, лидерът на "Ал Кайда", терористът, който е отговорен за убийството на хиляди жени, мъже и деца", каза Обама.

Президентът на САЩ поясни, че тялото на терорист номер едно е в американски ръце. Но предупреди, че"Ал Кайда" ще продължи да атакува САЩ.

Поради опасения от терористични атака, предприети като отмъщение за смъртта на Осама бин Ладен, на летищата в района на Ню Йорк се въвеждат допълнителни мерки за сигурност, предаде ДПА, позовавайки се на говорител на летищните власти.

Допълнителни мерки за сигурност се въвеждат на летище "Джон Кенеди", на летищата "Нюарк Либърти" и "Ла Гуардия", както и по основните мостове и в тунелите на влизане и излизане от 15-милионния Ню Йорк.
Повишените мерки за сигурност предвиждат да бъдат разположени допълнителни полицаи, снайперисти и специално обучени кучета, посочва ДПА.

Обама поясни, че Пакистан е помогнал на Вашингтон да стигне до Осама бин Ладен и подчерта, че е важно, че Исламабад продължава да сътрудничи в борбата с терористите. Той приветства сътрудничеството на Пакистан.
Обама уточни, че Бин Ладен е бил убит в неделя в Пакистан от малък отряд командоси, че той лично е дал разрешението за тази операция още миналата седмица, а решението е било взето на базата на разузнавателни данни, получени още през август миналата година.
Терористът е бил убит при специална операция в северозападния пакистански град Аботабад, съобщи президентът на САЩ.

Високопоставен представител на правителството на САЩ съобщи, че освен него, при операцията са били убити още трима души. Сред тях е един от синовете на Бин Ладен, посочи той.
Високопоставени служители на пакистанското разузнаване посочиха, че терорист номер едно е бил убит късно снощи при съвместна американско-пакистанска операция.

Фактът, че Бин Ладен е живеел в сравнително луксозна къща близо до столицата Исламабад, може да постави пакистанските власти в ситуация да отговарят на неудобни въпроси, отбелязва Ройтерс.

Местен анализатор в областта на отбраната - генералът от запаса Талат Масуд, обаче изрази увереност, че фактът, че лидерът на "Ал Кайда" е бил убит с участието на пакистанските сили за сигурност ще ограничи вредите за имиджа на страната.

Президентът Обама обеща, че САЩ ще продължат неуморно да бранят американските граждани и техните съюзници. Той подчерта обаче, че тази война не е война срещу исляма.

Същевременно телевизия Си Ен Ен съобщи, че мерките за сигурност около американски дипломатически обекти в чужбина са били затегнати.

Джордж Буш-младши коментира убийството на терорист номер едно и го нарече "огромно постижение", предаде Ройтерс.
"Борбата с тероризма продължава, но тази вечер Америка изпрати едно послание и то е, че няма значение колко време ще е необходимо, рано или късно справедливостта ще възтържествува", заяви Буш-младши.
Смъртта на терориста ще повдигне въпроси за бъдещото състояние на "Ал Кайда" и ще има сериозно отражение върху сигурността и външната политика на САЩ, пише Ройтерс.

Досега се смяташе, че бин Ладен се е криел в граничните райони между Афганистан и Пакистан.

По-рано тази нощ беше съобщено, че Обама ще отправи неочаквано телевизионно обръщение към американската нация. Не беше разкрита темата на изявлението. Решението за обръщение към нацията при толкова кратко уведомление, и късно през нощта, е необичайно.

Американските сили преследват от години терористичния лидер, като увеличиха усилията си след терористичените атентати от 11 септември 2001 г., при които загинаха 3 хиляди души.

Осама бин Ладен е едно от най-издирваните лица в света и е в списъка на Федералното бюро за разследване на десетте най-търсени бегълци. За неговото залавяне или за информация водеща до това Държавният департамент на САЩ обяви награда от 25 млн. долара, която бе удвоена на 50 милиона през 2007 г.

Формално ФБР не издирва Осама бин Ладен за терористичните атентати от 11 септември 2001 г., а за организиране на атентатите през 1998 г. в Танзания и Кения, при които загинаха над 200 души.
Срещу бин Ладен официално не са повдигнати обвинения по отношение на събитията от 11 септември. Освен наградата от правителството има предложена награда от 2 млн. долара от Асоциацията на пилотите на авиокомпаниите и от Асоциацията за въздушен транспорт.

Осама бин Ладен е роден в Рияд, столицата на Саудитска Арабия, вероятно през 1957 г. в семейството на богат собственик на голяма строителна компания.

Спекулациите дали Осама е жив периодично се появяват през годините. През 2007 г., например, френски провинциален вестник съобщи, че Бин Ладен е умрял от коремен тиф.

Тогава правителствени и разузнавателни агенции на няколко държави опровергаха информацията с аргумента, че липсват всякакви доказателства.

Шест аудиозаписа на терориста бяха разпространени през 2006 г., но специалистите ги определиха като стари. Петата годишнина от атаките на 11 септември премина без нито една дума на лидера на "Ал Кайда".
Източник:reuters.com / cnn.com / БТА,БГНЕС, и на Вести.бг

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3786351 четете за “Защо "Ал Кайда" мълчи за арабските бунтове”, “Молла Омар: Не съм виждал Осама от 2001 г.”, “Ексшефка на МИ-5: Подарихме джихада на Осама бин Ладен”, “Бин Ладен живеел охолно в Иран”.

Ех, почитатели на Дневник, интересно си хортувате:
http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/05/02/1083188_osama_bin_laden_-_ot_student_po_stroitelno_injenerstvo/ - прочетете интересните коментари към тази публикация!

http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/05/02/1083096_nju_iork_taims_tialoto_na_osama_bin_laden_e_hvurleno_v/ - ето още коментари!!

Ето как си е подредила световната медия http://www.cbsnews.com/2300-202_162-10007622.html?tag=page снимките за Бин Ладен във времето: някои показват дата на създаването им, други не, трети посочват кога са излъчени
и с нищо повече от това не се ангажира световната медия. Крайната дата на излъчванията им по света е 2002 година и nada mas. Защо ли? Според мен се е целяло внушаването на идеята, че “истината е някъде по средата”, и за да може да се създават впоследствие изкуствени доказателства за митологизирания вече Осама от който си иска!

снимката е свалена от излъчено от Катар по сателитната им телевизия “Ал Джазира” видео, направено на неизвестно място в Афганистан около 7-ми октомври 2001 година, малко след като САЩ и британските сили са предприели първите ответни удари по Афганистан след атентата от 11 септември в САЩ. В това видео се твърди, че бин Ладен е дал висока оценка на случилото се в Ню Йорк и Вашингтон и заплашва САЩ, че няма да получи мир, докато не изтегли войските си от Близкия изток.











снимката е част от видеото за роденият в Саудитска Арабия и смятан за терорист Осама бин Ладен . То е излъчено от Катар по сателитната телевизия "Ал Джазира " на 7-ми октомври. 2001 година. Кадрите са от неизвестно място в Афганистан.


Барак Хюсеин Обама залови и уби Осама бин Ладен ... и дъмпингово хвърли тялото му в морето ...!!!
Сякаш сме свидетели на “измиване на ръцете” чрез други? И все пак дали Обама и Осама са двете страни на една и съща монета - си задават въпроса милиони хора днес? И дали с тази “смърт”не се демонстрира едно глобално надмощие на Световния елит, който ни подготвя почвата за едно следващо и ужасно нападение, при което случилото се на 11.09. 2001 ще се окаже направо джудже?? Ясно е обаче, че вече е издигнат някакъв “фалшив флаг”? по скорошни световни събития. (коментирано от качилия клипа)


среща на Осама бин Ладен с един от най-добрите му съветници (отново недатирана снимка). Обърнете внимание на сваленото му ляво рамо и съответната ръка, която безжизнено стои на скута му, измъчената болнава физиономия и сякаш е изправен на леглото си. Очевидно вече е бил с влошено здравословно състояние.
















тази снимка е взета от Саудитската телевизионната мрежа MBC (за Близкия Изток Broadcasting Center) и показва Осама бин Ладен на заседание между египетския си лейтенант Айман ал Зауахири(очаквания му заместник) и Сюлейман Абу Ghaith- говорител на "Ал Кайда " мрежата. Този недатиран видеозапис е излъчен на 17 април 2002 година, но на лента той е бил записани през декември 2001 г.. Тук Осама бин Ладен приветства икономическите загуби претърпени от САЩ в резултат на атаките от 11 септември във Вашингтон и Ню Йорк. "Бог ни е осъдил да тероризираме неверниците, и ние го правим"- казва Абу Ghaith във видеото и някак си неясно, твърди, че поемат отговорността за групите от самоубийствените атентати.




Това фото отново е взето от архива на телевизионната мрежа MBC от Саудитска Арабия и показва жестовете на Осама бин Ладен по време на недатиран като създаден видеозапис, излъчен на 17 април 2002 година. Брадата му почти изцяло е побеляла и очевидно е бил много по-слаб от преди.

Няма коментари: