вторник, 14 февруари 2012 г.

“БЪЛГАРИТЕ НЕ БИВА ДА БЪДАТ ЗАТОРМОЗЯВАНИ” това казаха АНОНИМНИТЕ в хакнатия сайт на Профон!

Сн. Така изглеждаше хакнатата страница на ПРОФОН

Международната организация на "Анонимните" обявиха война на българските власти. Това стана чрез специално видео обръщение в YouTube

След което си прочетете и казаното по-долу в самия клип, за затвърждаване на факта “не на АСТА”, и ще проумеем как да се борим против този международен договор! Думите от клипа “Действията на хората ще бъдат мирни, но това, което ще правят, ще се отрази на икономиката, на трафика и транспорта в почти цяла България. Ако продължавате да си затваряте очите ...” са повече от силни, и очевидно и от други се знаят “болните” ни места днес, когато повече от всичко се стараем да изплуваме от блатото в което бяхме умишлено накиснати.” Горе-долу в този контекст бе и публикувания коментар на сайта Профон.

Хакерите поставиха ултиматум на българското правилтелство, като предупредиха, че АСТА не може да бъде подписано с резерви.

За няколко часа при влизане в сайта на Профон се е мъдрило следното съобщение със съответното обяснение:„конфискува сайта по силата на секция 14 от правилата за интернет".

Самото послание пък гласеше:


"Здравейте ПРОФОН,
Ние сме Anonymous. Научихме, че вие и други 12 алчни организации са подписали отворено писмо в подкрепа на т.нар. споразумение ACTA.
Не само вашето писмо е пълно с фалшиви твърдения, но по същество вие наричате притесненията на хората за тяхната свобода „безпочвени предположения и манипулации". Това е неприемливо и точно това ни разгневи.
Вие сте първи, но не и последни. Това трябва да бъде урок за всички, които подкрепят ACTA.
Ние сме "Анонимните".
Ние сме легион.
Ние не прощаваме.
Ние не забравяме.
Очаквайте ни.”

Към посланието на групата бе добавен и клипа от „Великия диктатор" на Чарли Чаплин с речта на Хитлер.


Когато четох изявлението в страницата на сайта им имаше и още нещо казано. Ще цитирам по памет: Въпреки че посланието конкретно бе насочено към организацията по авторски права се споменаваше и, че на България тепърва и предстои да види на какво са способни АНОНИМНИТЕ. И тук изобщо не си правя илюзии “кои други организации” са имали предвид, но ще бъде нещо свързано със сериозни щети в интернетпространството ни, включително и на правителството ни. А това вече е неприятно!

В последващото разпространяване на посланието на Анонимните из различните медии днес прави впечатление, че както винаги информацията се дава дозирано на читателя, което си е въпрос на съответна политика, и което силно дразни блогърите и въобще хората ни – омръзна ни да живеем чрез размислите в нечий изкривен мозък, поради което започнах пуликацията си от първоизточника. Убедена съм, че точно горната заплаха за която Ви разказах, скоростно е мотивирала правителствените ни мъже да се задействат. Поради което вече летят изявления от сорта:
...“Трайков бе категоричен, че решението ще бъде подписано с истинско мастило. Преди споразумението беше подписано с т.нар. „симпатично мастило“.”
(забележете употребата на думата “решението”, където не се уточнява за кое решение става въпрос. Решението тук у нас в Министерски съвет за отказ от АСТА, или ратифициране на споразумението в близките седмици!? Б.м.)

... „България няма да предприема никакви действия като внасяне на споразумението за ратификация, докато не стане ясна позицията на останалите страни-членки на Европейския съюз“, бяха думите на министъра пред журналисти.”
(ами много от страните имат позицията, че АСТА им е ненужна и нежелана. Какво толкова има да се изчаква, още повече, че в тази политическа гнусотия ни вкара кандидатката ни за президент, блестящия еврокомисар Куневица. Цялата сага е започнала още от времето на управлението на не безизвестната ни коалиционна тройка, която с големи мъки разкарахме от живота си. Кои бяха в нея: прекръстилите се комунисти, масона Симеон и скандалната личност от местния ни политически елит Доганчо. Всичките “на макс” продажници. Когато изслушате горния клип кликнете и тук: http://www.youtube.com/results?search_query=Anonimus+for+Bulgaria&oq=Anonimus+for+Bulgaria&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=3&gs_upl=162469l180453l0l182250l23l23l1l10l0l0l391l2970l0.1.7.3l11l0


и тук http://www.youtube.com/watch?v=n9ke5PkCdz0
, за да се уверите кои са измислили АСТА и защо. След което се информирайте и кой, как е гласувал в Европейския парламент, когато се е предлагала още миналата година АСТА за обсъждане - http://www.votewatch.eu/cx_vote_details.php?id_act=1189&euro_vot_valoare=&euro_vot_rol_euro_grup=&euro_vot_rol_euro_tara=&vers=2&order_by=euro_parlamentar_nume&order=ASC&last_order_by=euro_parlamentar_nume&limit=0&offset=0&nextorder=ASC&euro_tara_id=19&euro_grup_id=&euro_vot_valoare=&euro_vot_rol_euro_grup= . Хората на ГЕРБ определено са дали отрицателен глас! Какво днес герберското правителство има да се куми?)

Както се разбира, АНОНИМНИТЕ дискретно наблюдават къде какво и как се върши по подписването на този вреден за света документ

ОБЯСНЕНИЕ ОТ АНОНИМНИТЕ ЗА ТОВА ЩО Е АСТА:

Взето от http://anonnews.org/press/item/1353/


И действат. Персонално се обръщат към “сгазилите лука”. Спокойно, България не е единствената страна с подобни предупреждения! Тъпата изцепка на “творческите ни личности” в сайта на Профон http://prophon.org/bg/news/latest/1/64
ги мотивира да направят това в което са най-добри – на първо място да се грижат и да пазят глобалното развиване и усъвършенстване на интернет пространството, и на второ място да правят “изхвърляне”-т.е. хакване на вредящите субекти в нета, защото последните както всички знаем са основно манипулатори над мисленето и действието на обществото въобще.

Според мен хакерската им мярка е оправдана над този сайт и съвсем навременна, за което им благодаря – все пак това е знак, че някой се грижи за нас обикновените ползватели в интеренет пространството ни!

Ето и една публикация, горе-долу описваща случващото се:

Трайков: Оттегляме се от споразумението ACTA/14.02.2012
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще внесе утре предложение до Министерски съвет за спиране на процедурата за присъединяване към споразумението за ограничения в интернет АСТА.
България ще спре всички процедури по ратификация, каза министърът.
Според противниците на споразумението то отразява непропорционално интересите на асоциациите, защитаващи авторските права, и гражданите. Смята се, че ще доведе до постоянното им следене онлайн.
На 11 февруари в цяла Европа имаше протести срещу спорното споразумение.
В България демонстрации се проведоха в няколко града, като в София протестираха хиляди души.
Досегашната позиция на българското правителство беше, че ACTA не е "страшилището", за което противниците му го представят.
"Ако ме питате за личното ми мнение аз съм скептичен, че АСТА ще промени нещо, особено пък за България, която винаги е била в предните редици в промяната на законодателството си в тази посока", заяви преди няколко дни икономическият министър Трайчо Трайков.
В началото на седмицата от ГЕРБ заявиха, че парламентът ще ратифицира споразумението, но с резерви.
Миналата седмица от Европейската комисия уточниха, че е необходимо документът да бъде ратифициран във всички подписали го държави, за да влезе в сила.
Вчера международната организация на "Анонимните" обявиха война на българските власти. Това стана чрез специално видео обръщение в YouTube.
Хакерите поставиха ултиматум на българското правилтелство, като предупредиха, че АСТА не може да бъде подписано с резерви.
Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц разкритикува търговското споразумение за борба с пиратската продукция. Той заяви, че споразумението не е добро в настоящия му вид и че е необходим баланс между защитата на авторските права и индивидуалните права на интернет потребителите, които в документа са засегнати съвсем слабо.
По 24 часа

Нели Кирилова

Няма коментари: