петък, 17 февруари 2012 г.

ИЗМИСЛИЦАТА “МАМУТ” В СИБИР!!!

Сн. Такава снимка е направена за намерени кости на бебе -мамут в Сибир.
Част от смислените коментари по публикацията “Заснеха мамут в Сибир (видео) “по долу.
... Това не е мамут, а мечка която е захапала голяма сьомга за опашката !
... Само като прочетох "Сън" и всичко ми се изясни - а бе хора, не сте ли чували, че Сън е ТАБЛОИД, като нашите вестникарски жълтъци. Там в Англия има култивирана вестникарска култура на т.нар. "жълти патици" - т.е. нещо като полушеговити писания, представяни като истински сериозни дописки - просто това е част от английското чувство за хумор! Мисля, че целта на такива публикации е да си преброят текущото число балъци-поданици на Нейно величество! А, и още нещо мисля, че собственикът на Сън е Руперт Мурдок (News of the World говори ли ви нещо?), така че дотук с истинността и почтеността на Сън! Тук някои колеги с право попитакаха кога да очакваме откриването на динозаврите - малко повече критичен здрав разум в нашия ошашавен живот винаги помага за запазване на душевното и равновесие!
... Всички знаем, че мечките се прехранват с риби - виждал съм по Анимал планет бяла мечка да гризка огромни риби - тон - захапва я през главата до средата някъде и другото го остава. Че и тука случая е такъв: хванала си е е голяма риба и си я изкарва на сухо да си похапне. Няма как да е друго, замислете е - записът не продължава след това /умишлено продължението е оставено на фантазиите ни, но ние не ядем доматите с колчетата:))/, защото просто ще видим мечка да яде обяда си!!! Който не е съгласен с мен да ми оспори думите!
... Очевидно е заснето от анонимен и технически неграмотен инжинер /с оглед лошото качество на записа/, който обаче има пряка връзка със Сън, но не и с изданията в Русия.Странно защо не е последвал животното за да направи по-ясен запис или поне да заснеме следите, които е оставило по брега.Освен това Чукотка е огромен полуостров, но не е съвсем необитаем. Местното население до ден днешен се изхранва от отглеждане на елени, животни с ценна кожа и лов. Как ли досега не са забелязали жив мамут и то при условие, че се касае за стадни животни. Не са забелязали и следи от такива животни, а те несъмнено са с впечатляващи размери, както и изпражненията им впрочем... Освен това невъзможно е съществуването на единичен екземпляр от даден вид. Просто няма как такъв да живее 40 000 години и очевидно трябва да е потомък на съществата, чиито останки се намират чат-пат в тундрата и до днес. А за да се размножава, доколкото мамута е бозайник, трябва да има и екземпляр от другият пол. При това не един.Иначе поколението би се изродило.Има критичен минимум като брой животни, който гарантира запазването на вида.Когато бройката падне под този минимум, видът е обречен на изчезване.И освен това записът е направен така, че да няма в близост до "мамута" обект, чиито мащаб да даде представа за размера на заснетия обект.Защо да не са двама дужи наметнати с одеало и кожа, вторият от които приведен? Имаше фалшифициран запис на Йети.Дълги години търсачите на Йети го ползваха, като доказателства.После самият човек, който го е разпространил е разказал, че това е човек в костюм на горила и, че са си направили майтап, но после случката се е раздухала, много хора са повярвали и са се уплашили да кажат истината за да не гилинчуват.Та според мен поредното търсене на евтина сензация...
... Значи не е мечка със сигурност. Нека малко да постъпим по сериозно и да анализираме нещата. Първото което прави впечатление е, че водата (реката) не е малка. предполагм, че дълбочината на водата е около 70 см до 1 метър максимум. като знам размерите на мечката, ако е мечка, която минава през реката, водата би скрила част от тялото и. А тук се вижда, че краката са вув водата, а тялото на животното е над водата. наистина видеото е със доста слабо качество, но който се заглежда внимателно може да забележи доста неща. Това ме навежда на мисълта, че това животно е доста по голямо от мечка. Второто нещо, което се забелязва с просто око е глават на животното. Тя е просто прекалено голяма за да е на мечка, въпреки, че в госрния и край се забелязва уше подобно на мечката и притъпената муцуна, но прекалено издължена напред. Да преминем към "хобота" Мечките предполагам занете какво обичат и с какво се хранят и тази плячка, ако е някаква плячка, то не прилича на плячка, която би ловувала мечката. Ако е риба, то е доста дълга и тънка риба. Но за такава риба не се сещам. Не че няма, но аз лично не знам да има такива риби в сибир.. По скоро прилича на змия... Но мечките не харесват и не ловуват змии.... доколкото знам... :) Животното, коеот минава през реката е доста по едро за мечка, но ми се струва прекалено малко за мамут. освен ако не е бебе мамут, но начина на живот на мамутите знам, че е сходен на слоновете и знам, че малко слонче или малко мамутче няма да ловува само. Другото нещо което се забелязва е липсата на огромните бивни... мамутите са имали огромни бивно., но тук порсто никаъде не си личат. В дин кадър забелязах нещо малко да се белее там където би трябвало да са бивнито, но това бяло е прекалено малко за да е бивна... освен ако не е бебе мамут, но това както казах малко по нагоре ме съмнява адски много.... пъки слоноввете и мамутите ходят на стада... Така че според мен това не е нито мечка, нито мамут.... освен ако е някакъв вид непозната мечак или вид непознат мамут. Според мен е друг вид живоно, не мечак и не мамут.

Заснеха мамут в Сибир (видео) / 10.02.2012 07:40/ по Актуално

За мамутите се знае, че са измрели още преди 4000 г.

Мамут е бил заснет да пресича река в Сибир, съобщава сензационно британският таблоид „Сън“. За мамутите се знае, че са измрели още преди 4000 г.

В Сибир регулярно биват откривани останки от тях, но за пръв път става дума за жив мамут. Косматият гигант е бил заснет от руски инженер в Чукотка (миналата година 2011!, но никъде и из руската преса няма такова съобщение/ б.м.). Във видеото се вижда същество с очертанията на слон, с големи бивни и червеникава козина… но дали това е наистина мамут?
„Това е огромна територия, така че не е изключено изчезнал вид все пак да е оцелял“, коментира случката експертът по паранормалното Майкъл Коен. Видеото – автентично или не – може да бъде видяно в YouTubе.

Особено атрактивни по информационна заблуда са “Всеки ден”, ако искате търсете ги, и само каква снимка са публикували, направо да ги питаш до коя зоологическа градина са прескочили, за да снимат мамутчето! Големи палавници са.

Публикуваното в Актуално е част от клип, показващ как може да се направи монтаж по “mammoth sighting siberia".

Е, поразгледайте по-подробно видеото:


Тези са сурогати:




Преработено видео, без претенции за верност:


Ето човек чийто кадри е възможно да са били използвани - Майкъл Коен: Woolly Mammoth found alive in Siberia? - Original footage - по проект на Майкъл Коен за “Бягство от Сибир”, и защо е заснемал кадри за документалния си филм: относно бягството на дядо си от сибирския лагер за военнопленници в началото на 20 век (визира се Първата световна война – т.е. 1915 г.). Тази година той ще поднови похода си и обещава да “бди” за появата на “мамут”! Лично споделя,че кадрите му са използвани, за да се организира “добре изпипана измама по наблюдението на вълнист мамут”. Адрес за комуникация: loupetho@gmail.com.И линк за местоположението на реката : http://maps.google.co.th/maps/ms?msid=202236061644317971063.0004a50b2b8980b867189&msa=0&ll=52.066422,102.080841&spn=0.136553,0.330276
. Видеото е качено “Качено от loupetho на 01.07.2011 “ и справка колко пъти е видяно 263,507. Та нима сред тези “гледачи”, няма поне 10-на души, които перфектно работят с графични програми?
?????


Проследете и линка: http://russianpromenade.com/ -

През Първата световна война 8,5 милиона мъже са в затвори, само 6 милиона от Източния фронт; Русия е разчистила още 2,9 милиона, като 17% от тях умират в затворите си. Най-сигурният затвор се явява необятността на Сибир. Към днешна дата се знае малко за шепата мъже избягали от Сибир и оцелявали опасно в пътуването до дома си.

Един от тях е унгареца Лайош Petho. Той е заловен през 1914 г., и избягал през 1915 г. Достига до вкъщи пеша през 1918 г.

След 100 години внукът на Petho Людовик, започва да върви по стъпките на дядо си. Той не познава дядо си, той никога не го е срещал, и с филма си иска да разкаже историята за тези, които са рискували всичко, за да се съберет отново с любимите си хора.

За по-голяма Ваша сигурност по темата прегледайте публикуваното в YOUTUBE като изпишете “mammoth sighting siberia” заявката си. Там има интересни неща!

Тук добре се вижда, че това е някакво същество доста различно от мамут например:


А на тази връзка: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4116326/Woolly-mammoth-spotted-in ще се убедите, че публикацията на цитирания в. “Сън” е ... пълна измислица – може да са си публикували нещо за “мамута”, ама като са разбрали, че са ползвали неправомерно авторски материали, впоследствие са позатрили следите си.
Предвид горното обаче като информация по темата, според мен в момента се случва една добра реклама за подемане разнищването на неизяснения и до момента световен проблем по жертвите от войните! И що е това Сибир – само географска област или супер качествен затвор, много по жесток и от Гуантанамо.




(взето от http://www.youtube.com/user/FEARMEUFOOL?feature=mhee – кога, как, за какво хората биват контролирани и ... манипулирани. Дали хората обичат това? / б/м/)

От тук : http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/ - може да се чете по други ... техни си клюкарски теми като например как английската кралица удостоява с “отличие” техните си шутове; как Уитни Хюстън ще бъде погребана до баща си Джон Ръсел Хюстън и каква е борбата да се стигне в момента до дъщеря й от властите на САЩ, защото тя е наследничката на спряганите 12,8 милиона лири, а самата Уитни е пиела алкохол твърде много и се допуска, че чрез псевдоними си е изписва успокоителни лекарства, така както е правил и Майкъл Джексън; как бившата сциентологичка Деби Кук (50 годишна) ресорна на въпросната църква в продължение на 17 , повдига за първи път завесата за “странната религия” заключаваща се в “терор и тирания” от страна на сциентологичната църква, чиито последователи са и Том Крус и Джон Траволта, и които са принудени да издържат “ужасяващата злоуботреба” с имената им като част от изкривения екзорсисизъм на сциентологичното църковно лоно. В статията се споделя как тя (Деби Кук), а и други последователи, са били и от кого малтретирани – представете си, била е поставена в кофа за боклук някъде из калифорнийската пустиня, при температура около 42-45 градуса по Целзий, заливана със студена вода и нанасян й системно побой в т.нар. зона “заразено с мравки” от хора на Дейвид Miscavige - ръководител на тази изчадийска формация и приятел на Том Круз. Това тя е споделила пред Съда в Сан Антонио, Тексас. Жената е била съдена от сциентолозите ведно със съпруга й, защото са се отказали от култа съгласно “договора им” и след публикация на това обстоятелство в техен имейл. Извращенията над тях са били огромни и разнообразни : като се започне с обикновени шамари, мине се през чупене на пръсти или отнемане на децата й по заповед на лидера на тази странна, но богата сциентологическа църква, и се стигне до облизване пода на мръсен етаж в продължение на дълго време – всичко това е било заповядвано безцеремонно от името на управляващите църквата. В тази връзка Карин Pouw, говорител на Църквата по Сциентология е заявила: "г-жа Кук и нейният съпруг се опитват да разпространяват лъжи за лична изгода." Баси лъжите – да те бият и малтретират далеч от това някой да те чуе и види!? Впрочем въпросната Сциентология учила, че хората са заразени с душите на убитите пришълци, наречени Thetans (някъде из сайта си имам доста информация по въпроса, възможно е и 2010 г. да съм правила публикации. Ако искате потърсете ги, защото това “сциентологично” явление твърде много се е разпростряло над света, а вредността му е повече от очевидна! б/м.); ще прочете и за това как са били загубени секретни данни са френска ядрена централа в Индия от немарлив британски чиновник, които дори са били некриптирана информация; или при какви обстоятелства германският президент Кристиан Вулф е подал оставка и как тя се е отразила на г-жа Меркел.
И разни други такива “новинки” – жълто не жълто издание, ама все има нещо верно!

Нели Кирилова

Няма коментари: