петък, 30 ноември 2012 г.

Нескопосни политици зомбират нацията ни и тя полудя!

And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you, затова не гледай в нея!


„В основата на всички кървави революции лежат: конфликтът на самия живот; безумието, с което егоизмът и човешката алчност разделят хората на сити и гладни; и на малцинство, което има в излишък всичко; и на мнозинство, което няма нищо.”



Предвид долното, предложения и решения в ущърб на държавата ни са неприемливи от народа.

Кой е казал на политиците, че могат да развяват байряците си както си поискат? Вече нетърпимо скандално е, да ни заливат с всякаквите си алчни мераци, за да се нагушват с колкото се може повече и повече от държавната софра!

Чухме, видяхме, изживяхме и се нагледахме на всякаквите им малоумия – съжелявам ! От случващото се сега и тук имам пълното усещане, че съм персонаж на новелата „Полет над кукувиче гнездо” от Кен Киси – и какво ? остава да възкликнем: „не вярвай в чудеса, разчитай на тях”. Единственото чудо, на което мога да повярвам и разчитам сега е : народът да се отърси от страховете си, да застане срещу тях и да отсече драконовските главички на всички докарали ни до „страната на чудесата” - България, но не от приказките. То не бяха партийни борби, то не бяха инфлации, дефлации, информационни затъмнения и мъгли в обществения ни живот, то не бе дигане на цени и ограбване на народа, то не бяха приватизации и корупционни скандали, то не бе олигархично разграбване и ограбване на народни ресурси, то не бе бедност, мизерия и смърт за обикновените хора, то не не бяха престъпления и убийства от дребно хулиганство до показни разстрели, то ... ! Дали някой се замисля и как за цената на това „то”?

Днес, сякаш сме вкарани в психиатрична клиника с цел пречупването ни пред правилата на системата. А каква е системата, надявам се всеки знае. Боже, нормално ли е това:


Моля, прочетете, размислете и да действаме! Долното са публикации само от днес. А какво се търпя 23 години всеки ден, само българинът си знае:

http://news.ibox.bg/news/id_1826149910 - жестоко убийство

http://news.ibox.bg/news/id_1271856963 - улична кражба

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1656199 – нелепа смърт

http://www.webcafe.bg/id_1879337439_Vitseprezidentat_poiska_otmyana_na_dojivotniya_zatvor

- анахронизъм за доживотен затвор

http://bg.time.mk/read/97c1586bc7/b754cb86b6/index.html - трагедията СДС

http://bg.time.mk/read/3c849862a9/1be95e7530/index.html - конституционен съдия ли!?

http://bg.time.mk/read/0593fec8dd/d612d9f4a2/index.html - безработица

http://skandalno.net/%d1%82%d0%be%d0%bf-%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%be/%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%be-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%b5-%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b0-45-%d0%bc%d1%83%d0%bb%d1%82%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%be-90119 – българските мултимилионери


И сега малко ... от кой какво казва за „малките”неща в живота – избирайте си. На мен ми допадат всички (из цитати на nyny):

Когато те прецакат, имаш право да викаш. А нас здравата ни прецакахте.


Трябва да се присмиваш на онова, което ти причинява болка, за да запазиш равновесие, за да не се побъркаш от тоя гаден свят.


Какво друго е обществото ни, ако не една лудница. Какво друго е тази лудница, ако не един модел на нашето обществото!


Цялата история ще ви се стори твърде ужасна, за да е действителна, твърде страшна, за да е истина.

Вик Лъвъл който ми каза, че дракони няма, а после ме заведе в леговищата им


Грешката може да се прости, когато човек не е предател или страхливец.


Известните неща са тъй ясни, че би трябвало да ги разберем веднага, ако твърде голямата неочакваност, с която се изпречват пред нас, не ни кара да ги отхвърлим като невъзможни


Първите часове след всяко престъпление са часове на мрачна притъпеност. После изведнъж съзнаваме ужаса на постъпката си и ни обзема паниката от последиците й.

Този свят принадлежи на силните. Силният става по-силен, като унищожи слабия.


Разкош голям не искам - мангизи само в джо-о-оба, а кой не ме харесва да си намери гро-о-оба.

... най-добрият начин да ядосаш оня, който се опитва да ти направи живота черен, е като си даваш вид, че не ти пука.

из Полет над кукувичето гнездо от Кен Киси 


... съмнението е жесток и подъл мъчител, който изтезава отдалеч.

из Поручик Бенц от Димитър Димов

Онзи, който спаси и един човешки живот, спасява целият свят.


След този ден - казваше той няма разумен човек, който да не проумява какво ще стане по-нататък. Вече бях решил да направя всичко според силите си, но да победя ситемата


Съдбата не е въже без край - тя е парче ластик. Колкото повече дърпаш напред, толкова повече, то те дърпа към изходната ти точка.

из Списъкът на Шиндлер от Томас Кинийли

"Светът е пълен с очевидни неща, които никой при никакви обстоятелства не забелязва."

из Баскервилското куче от Артър Конан Дойл

"Внезапно изпита зловещото усещане, че е попаднала в страна, където някой бе отключил и пуснал лудите на свобода, които от своя страна бяха взели по някакъв начин властта и сега преследваха нормалните хора." Фани

"Оставете морала настрана!… Най-отвратителното е да вършиш безсмислица и да се чувствуваш морален."

из Осъдени души от Димитър Димов



Време е да взем живота си в собствени ръце и да променим случващото се. С всеки изминал ден ставаме все по-уязвими и ... по-слаби!

Нели Кирилова

Няма коментари: