събота, 16 февруари 2013 г.

НЕЗАБАВНО ОБЯВЯВАНЕ НА НУЛЕВИ ПЛАЩАНИЯ КЪМ МОНОПОЛИСТИТЕ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО!

Г-н МАРКОВ от Свищов бе любезен да разпише конкретни искания към правителството в сайта на Блиц вчера.
КАКВО ИСКАМЕ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ.1. Да се установи реален пазар на различните видове енергии и пазарни отношения между страните!
2. Всички нормативни и поднормативни актове да гарантират баланса между интересите на енергийните дружества и потребителите!
3. Всички нормативни и поднормативни актове да гарантират равнопоставеност между енергийните дружества и потребителите!
4. Да се възстановят всички технически правила и нормативи действали в областта на енергетиката!
5. Да се възстанови ал. 2, на чл. 154 от Закона за енергетика, съдържаща преклузивния /прекратителен/ срок /отпада Д. в. бр. 74 от 08.09.2006 год.
6. Да се възстанови изготвянето на Нормативния административен акт “Общи условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от ДКЕВР и да не се допуска прехвърлянето на компетентност.
7. Всички топлофикационни дружества да публикуват температурния график от проекта на своята топлоснабдителна система.
8. Да се отнемат издадените на топлофикационните дружества лицензии “ЗА ПРЕНОС НА ТОПЛИННА ЕНЕРГИЯ”.
9. Да се обявят всички сега действащи “Общи условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди “ЗА НИЩОЖНИ”, поради това че са изготвени от некомпетентен орган – топлофикационните дружества.
10. Топлоснабдителните организации да поддържат баланса между производството и потреблението на топлинната енергия, като поддържат параметрите на топлоносителя до съоръженията на потребителите в съответствие с температурния график.

В рамките на месец или до разрешаване нарушенията на монополистите Топлофикация, ЕВН,ЧЕЗ и Енерго ПРО, Софийска вода Правителството действително трябва да предприеме подобна мярка, защото народното недоволство вече е огромно и не бива да се стига до крайности, както и да се дава храна на разни партийни нечестивци да експлоатират темата за собствени облаги (защото те само това правят вече 4 години), въпреки че същите тихомълком във времето са докарали нещата до днешните всеобщи народни протести.
Предвид предишната ми публикация ще формулирам собствното си мнение по казуса Топлофикация.

Проблемите, които основно засягат днес всички съдени от дружеството граждани като цяло (неща с които съдът се съобразява на 100 % в решенията си) и същевременно представляват законови нарушения са (в пледираето си всеки може да атакува долното):
1.      Незаконно прехвърляне на отговорност по създаване на Нормативен административен акт по Общи условия за продажба на топлинна енергия през 2001 година от ДКЕВР към некомпетентен търговски субект – Топлофикация. Фактът е публикуван в ДВ бр.108/2001 г.

формирала нищожен юридически документ и ОБУСЛОВИЛА

2.      Вкарване на криминални и престъпни текстове против интересите на хората в ЗЕ чрез чл.154, чл.125 и параграф І,т.16. Фактът е публикуван в ДВ бр.74/2006 г., което е

ПРЕДОПРЕДЕЛИЛО

3.      Вкарване  в заблуда на последващо законодателствуване по ЗЕ, относно разшифроване на вложеното в понятието „доставка”, с което юридически се ликвидират при тълкуването в даден съдебен процес на основните енергийни функции и задължителности и от трите страни както и съответната им правна тежест в него като: пренос, поддържане на баланса между производство и потребление, смисъл на сделката „продажба/покупка”, смисълът в законността на приоритетите за продавач/купувач, както и др. доказвания. Фактът е отразен в ДВ бр.54/ от 17.07.2012 г., което е допринесло до

ЗАТВЪРЖДАВАНЕ

4.      Все на беззакония(неправомерни дела на Топлофикация) довели до последващи одобрявания от уж регулаторния орган ДКЕВР на документи с невярно съдържание,  апликирани сред публичното пространство в противоречие с Основния ни закон, ЗЕ, ЗЗД, ГПК, НК и въобще в разрез на основните принципи на материалния закон, нещо определено

ДОВЕЖДАЩО до

5.      Липса на равнопоставеност между монополиста и народа, баланс на интересите между енергийните дружества и потребителите.

СЛЕД ИЗБРОЕНОТО СЕ ПИТА: Каква регулаторна дейност е осъществявало ДКЕВР във времето, което си е отправка и към отговор на въпроса: Каква въобще работа е вършил този държавен комитет, кой и как го е контрорирал и защо е допуснато да не бъде правителствено наблюдаван изкъсо?
Предвид случващотото се днес – всеобщо масово народно недоволство се налага да бъде снето правителственото доверие от „регулатора” ДКЕВР или закрит, съответни лицензи да бъдат отнети, да се обявят за нищожни т.нар. ОУ, да се направят промени в ЗЕ където да се възстановят всички технически параметри и правила при производство и експлоатация на стоката енергия.

Горното доказава и задължително определя, че Съдът при разрешаване делата на Топлофикация се съобразява в работата си с незаконни нормативни уредби – ЗЕ, създавани във времето скрито от ушите и очите на българското общество и определено по политически причини;

- че това се случва заради незаконни административни уредби – ОУ, формиращи незаконност и правни абсурди в процеса особено за потърпевшия гражданин, нямащи нищо общо и съответствие със законното действие по ЗЗД;

- тези два порока вече водят до пренбрегване  смисъла на НК при определяне законността на договаряне и трактовка на представителен легитимен договор със субект – в случая и с мен;

- и несъвестно прилагане основните принципи на материалния закон – съдиите не проявяват и не налагат „решения по съвест”, защото очевидно са зависими от политически натиск;

- неглижират се в съдебен спор Европейски подходи и директиви, защото от една страна те не са залегнали в българското законодателство (въпреки предписанията и изискванията на ЕС по този повод), а от друга служителите са подложени на нерегламентиран и скрит за обществото политически натиск(подкрепящ монополните действия), конюктюрно променящ се според съответните управляващи;

- самата ни съдебна система непрекъснато се компроментира чрез издаване на неадекватни, но и незаконни решения. Прекалено много обжалвания са депозирани в Страсбург заради нарушени човешки права от българското правораздаване в тази връзка и всичко това заради калпаво списани закони.

На фона на изброеното, народното недоволство вече доста чуваемо ескалира по отношение „политиките” в енергийния сектор. То не бяха атомни енергии, то не са водни енергии, то не са зелени енергии, то не е чудо на чудесиите в сектора и с тези чуждестранни елразпределители, сякаш ние си нямаме родни кожудери! А болшинството(бълг.граждани) се омайва с всякакви измишльотини и обещания, и все сме в позиция „чакане”. Но докога, господа управляващи ни? Животът ни минава безмислено и мизерно, и все ни приканвате и принуждавате да чакаме! Вместо да се правят безмислени референдуми(никому ненужната АЕЦ Беляне), вземете ни попитайте какво все пак искаме днес, сега и тук! Гарантирано не знаете. Но вече със сигурност не искаме да чакаме. Вземете приведете в ред законността и правилата по покупко-продажба и експлоатация на пустата енергия, защото ставаме за смях пред света. И помнете, че няма нормален човек на тази планета, който доброволно и безшумно да преглътне факта да бъде ограбван доброволно всячески и за всичко от избранниците си (управляващи). Де юре монополите са противоконституционни и натрапени ни. Ами премахнете ги.

Или и вие нещо чакате?
Време е гражданите да вземат делата си в свои ръце и много вероятно е да го направят съвсем скоро. Жалко, че доверието ни в партийно управляващите се оформи след повече от половин столетие като отвращение (тук не влиза последното правителство. Бележката е специално за Станишко).

Нели Кирилова
Пропиляното: Браунов Газ - Дело на Българина Илия Вълков

Няма коментари: