сряда, 12 декември 2012 г.

ПРОМЯНАТА – ТОВА СМЕ НИЕ!

В държавата ни цари масово недоволство, но то е с отправна точка към самите нас – и това трябва съвестно да осъзнаем, защото нищо не правим за подобряване на живота си и само гледаме като американски наблюдатели случващото се в нея, независимо какво и как! Неграмотността е масова – обвиняваме учителите, а ни трябва всеки ден и във всичко да се проява култура! Здравеопазване вече видимо няма –лекарите ни били виновни, а самите ние не се грижим за здравето си. Вярно е – измират хора по лекарски грешки, дори пред кабинетите им, деца не се раждат, защото направо е шанс за една родилка да попадне на небезразличен лекарски екип. А циганите масово се размножават, за да оставят после децата си пак на грижите на държавата – т.е. на работещите българи, защото те за никаква работа не стават, и същевременно се наливат пари от отчисленията на работещите българи за великата им интеграция – пълна глупост. Пенсионерите се увеличават и увеличават, а пенсиите им са под линията на бедността. Бизнес среда законна и подходяща няма, което определя, че и икономика няма в държавата ни вече. Сивата пък такава стабилно се е врастнала в олигархичните и партийни среди – даже е трудно различима, защото законите ни са направени за техния просперитет, а машината от която трябва да падат пари (управляващите ни) вече 23 години ръждясва и все по-явно боксува, народът само си лае ... .

Така не става!

Или ние гражданите масово излизаме на улицата да си искаме правата и се борим за отстояване на такава позиция, или бавно и тъжно загиваме като българска нация.

Защо да оставяме живота си в ръцете на доказали се нечистоплътни политици (БСП, СДС, ДСБ, Атака, РЗС, ДПС, разни отцепили се депутатчета от тях или пък на новосформиращите се партийки... май дълъг е списъка!)? На всичко отгоре и сами си ги създаваме и насърчаваме с мълчанието си! Не може всяка пръкнала се партия да се бори да влезе в народния парламент и после 4 години да си клати крачетата и със шавливите си ръчички да обира меда (народните придобивки) – все пак и той има край, и този край вече се видя – пчелите и те намаляха по света! Тез буквално мерзавци определят дневния ред в държавата ни, създават умишлено днешния хаос сега и тук, защото ние им го позволяваме! Всеки от нас се прави на „по майстор” от този до него гражданин, по-велик и по умен от съседа си, дори и от близките си! А такова нещо няма– човечеството хилядолетия е еволюирало по Земята и все да е изградило съвестна и доброномерена родова си памет в битуването! Има естествени природни закони, по които се е случвало това му развитие, понякога може и да се е забавяло, но нищо не е в състояние да заличи стремежа му към смислен и разумен живот. Ами време е, българи, да си поприпомним исконните истини за простите неща в живота!

Животът е непрекъсната борба – дори ежедневна, където има спадове и върхове, но не е оцеляване или живуркане, както правим ние вече дълги години. Да! Ще има мирни протести и то до дупка, както се казва, защото не искаме да живеем със закони небивалици, довели и те до днешния хаос в държавата ни. В 21 век сме – не ни трябва въоръжена борба, не ни трябват самозвани партийки или отделни лицемерни хорица, които дори не са в състояние да я оглавяват. Народът с волята си е силата! Как да го направим нещото промяна? По мое мнение така:

Всеобщо и всемасово организираме настоятелни и постоянни протести за:

- да се отнемат парите на настоящите олигарси (всите все от БКП), които нечестно са ги придобили чрез ограбване на народните придобивки и труда ни във времето и особено тези от партийните куфарчета 1989 год., също и такива от днес включително поради лошо законодателстване – а парите да се вложат за започване изграждането на истинска традиционна ни икономика;.

- привеждане в съвременен, конкуретен вид на образователната ни система (от детската градина до висшето образование), без участието на самонарочили се списвачи, автори, „специалисти” и т.н.;

- привеждане в наистина здравословен вид за населението ни на сектора здравеопазване – днес то е безмислена умирачка за болшинството – такова категорично не искаме;

- привеждане в стабилен вид, поне за 50 години напред, на пенсионната система в държавата ни;

- изискваме и се борим за пренаписване, ако е нужна и корекция на настоящите закони, които да са съобразени със спецификата и суверенитета на нацията и държавата ни;

Е, вероятно още може да се изброй, но „poco a poco”, както казват испанците, и ако го направим ще я има България! Ще подпомогнем в работата му и настоящето правителство, което да не си кривим душите бе принудено, а и все още е в такава позиция, да кърпи огромните дупки от 23 годишната „нежна революция” на мекеретата на БКП – Жельо - който безпардонно излъга народа ни през юни 1990 на митинга пред НДК, и Костов – които окончателно го разедини през 2000 с извършваните безразборно приватизации. И сега същите тези седнали да ми се лезят по разните форуми какво и как да се прави, фактически неказвайки нищо съществено – ами ей такива хора да ги пратят да строят в Беляне, те просто не ни трябват дори с присъствието си, и не народът да продължава да се дразни с ненужни референдуми. Играта на котка и мишка приключи.

Разбирам, че изброените неща са трудни за постигане, но не и невъзможни. Към днешна дата болшинството от народа ни ги е осъзнал. Но като че ли сякаш чака да го попитат? Няма да ни попитат – по различни причини (да не изброявам). Ние обаче сме длъжни да се вземем в ръце, и да се активираме за избутване на забоксувалата държавна машина. Няма лошо да се сложи едно рамо в такава ситуация!

Да се обединим за бъдещото добруване в нацията ни!

Нели Кирилова



Няма коментари: