сряда, 12 декември 2012 г.

ПЪРВИЯТ МИ ПРОТЕСТ ЗА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

На снимката Чавдар Янев

Уважаеми съграждани! Днес (12.12.12) при минус 12 градуса в София се проведе поредния граждански протест, посветен на корумпираната ни Съдебна система пред Съдебната палата. Майките от столицата ни също протестираха днес, но пред Парламента против готвените образователни промени за децата им. Не бяхме много, но значително повече когато Николай Колев-Босия повдигна темата пред Парламента. И най-важното – на него имаше много млади хора. Да се надяваме, че в бъдеще гражданите пострадали от родното ни правораздаване в страната ще се активират все повече и повече – вече не са сами и ще бъдат покрепени от гражданството на София.



Недопустимо е и не може Съдебната ни система да обслужва собствените интереси на партийни, управленски и мафиотски структури, а не тези на гражданството, нещо на което сме свидетели. Няма човек в България да не се е опарил от лошо правораздаване.

Днешната изява бе уважена и от човекът Чавдар Янев, който вече 12 дена гладува в палатка пред сградата на Висшия съдебен съвет – който уж е призван да пази българската Конституция.

Казусът му е 10 годишна борба с ламята Топлофикация. Бих казала неравностойна борба. Лично от него разбрах, че на няколко пъти са му прилагани силови мерки, за да се вразуми да плаща на дружеството. По случая където му е нанесена телесна повреда (след побоя са му маправени 4 шева на главата), съдът вече четвърта година отказва да даде ход на заведеното от него дело по този повод, останалите му осъждания от Топлофикация няма да коментирам. Пита се защо ли? В тази връзка съветвам всички да си съхраняват съдебни решения, пледоарии и друг писмен материал, които биха послужили на съответна регионална структура да мотивира по-конкретни искания за промяна на съдебната ни система въобще.

Та същата тази Топлофикация претендира да върши социална дейност в държавата ни за българското населението. Социалността й се състои в масово и системно ограбване на хората, сплашване и открит терор. Как да не каже човек, че са си мафиотска структура?



Извинявам се предварително за недоброто качество на снимките – първо ми беше студено и по тази причина и ръката ми трепереше, и второ качеството на камерата ми не е добро!

Нели Кирилова

Няма коментари: