вторник, 11 декември 2012 г.

n-ти ЧАСТЕН СЛУЧАЙ по ОБЩОДЪРЖАВЕН и ОБЩОНАРОДЕН КАЗУС, предКоледно! И аз отивам на улицата да протестирам за погазените ми човешки права от Монополиста

http://btvnews.bg/video/tazi-sutrin/mazh-gladuva-i-zhivee-na-ulitsata-v-znak-na-protest.html - Мъж гладува и живее на улицата в знак на протест срещу действията на Топлофикация


Тук иде реч за ПРАВОТО МИ НА ЖИВОТ В ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ, което вече официално не МИ Е ПРИЗНАТО ОТ СЪЩАТА(имам си решение за това). Не съм престъпник – потърпевш гражданин от действията на монополиста, а в същото време вицепримиерката иска да я подкрепя за отмяна на „доживотен затвор” на рецидевисти и убийци с по-лека мярка. Въпреки, че вече съм осъдена, казвам НЕ на подобни действия и искания, та били те и от „царя”?!

По-конкретно става въпрос за осъждането ми чрез ИЗРЕЗКА ОТ ВЕСТНИК по т.нар. ОУ на монополиста Топлофикация. СЪДЪТ ПРИЗНАВА ЗА НАДЛЕЖЕН и законов ДОКУМЕНТ тези отпечатки на Общите условия из закрити вестници или такива с тираж по-малък дори от 200 000 броя (в.Демокрация, Пари, Дневник). Другият ми грях към Топлофикация е, че съм собственик на имота си.

Дружеството по никакъв начин, освен чрез прилагането им по делото и подпечатване за вярност(излишна смешка), не твърди, че аз/ или който и да е гражданин съм ги прочела, осмислила и ПРИЕЛА ПРИ СПОРНОТО ми СЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО с българското страшилище. „хората” просто са си ги приложили, а гражданинът просто трябва да приеме съдебния абсурд по премълчаване на глупостта от съда!!! Това се нарича релевирано им (на монополиста) съображение за последващо плащане, съгласно чл.32 от ОУ, които забележете влизат и като формулировка в чл.150 от закон (ЗЕ), който пък казва, че след публикуването им задължително се сключва договор със субекта и се зачита, че стоката ТЕ му е продадена дори без писменото му съгласие. Боже, какъв карт бланш за Топлофикация от управляващите ни! Ама за пустото прочитане никъде не се съобщава как се извършва подобно установяване, а и съда не се интересува в процеса! Тази буквално небивалица я атакувах обстойно в делото, и въпреки солидните ми доводи в съда, съдийката уважи огромната глупост на монополиста, не и логичната ми аргументация, и по нейно си основание ми вмени и тя автоматично за пореден път, че съм „абонат” на немилата ми, родна Топлофикация. Сега ми е смешно, ама като прочетох решението направо се разтреперих от случващото се – то бива, бива гьонсуратлък, ама този е направо уникален!

Очевидно прекърпвания многократно ЗЕ пак трябва да се позашие, но не с бели конци разбира се, та да е читав за пред директива ЕО 32, която топлофикационното дружество изобщо до ден днешен не е изпълнило и внедрило (и по нея претендирах и останах с впечатлението, че нашето съдопроизводство „и за слива не я бръсне” както се казва), а чантаджиите от ДКВЕР и хал хабер си нямат какво се иска в нея – ето и линка й https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:xhuR42hyTFEJ:www.seea.government.bg/documents/EE_Kraino_Potreblenie.doc+%D0%95%D0%9E+32&hl=bg&gl=bg&pid=bl&srcid=ADGEESj_ZwRm6Xn-0bf30LqVEyO5wHnY7cYOz1u_2dnzgLXmDyiatIjk9ces8cHEvjVUQSBL1LPjI3wXStXEIi9Upoy1w0-_h7TAiPYEd9VJfz61QoEFjkehs5t-eWVfIWVcMsHL9nd0&sig=AHIEtbSN9V0qsr-v6pMYvdYF_ywMNjw9hQ – попрочете я, защото може да ви потрябва и на вас! Работата е сериозна.

Изрично съм оспорила скандалните ОУ и доказах, че няма как да съм обвързана с тях, че те са и си остават виртуални и незаконни, и в този смисъл не могат да създават законова обвързаност по ЗЗД каквато ми се вменява по иска им, а и още повече че нямам и законова договорна обвързаност с „Топлото” до днес – договор нямам, радиатори нямам, топломери нямам, и неправилно и неправомерно ми се начисляват космически суми за плащане на ...„на база”. И да не забравя – драматично-трагичните събития (периода по вземането)се случват по времето на Вальо Топлото, този дето се е жабуркал из служебните си джакузите безплатно разбира се! Разни такива работи пише в диспозитива на Решението ми . Как да не се кахъри човек при такива нелепи, житейски обстоятелства, и да не протестира при такъв абсурд от „социалната работа” на този мастодонт в републиката ни – такова чудо като неговото няма никъде по света или из галактиката!!!

Но с него съм принудена да живея не само аз, и не мога да кажа докога, само ще спомена : за съжеление! Такова житейско извращение ли трябва да търпим, българи? И все си се питам : що за законодатели са вписали този скандален факт в българския ЗЕ? Това е повече от подигравка с електората им. Или са били на по чашка когато са го гласували (ама цял парламент да се е напоркал е доста странно), или са уникално глупави, за да не се сетят, че подобни аномалии според естествения логичен и законен начин на мислене в държавата ни ще им се размине от избиращите ги!

Абсурдността по случващото се в държавата ни по горния повод е повече от факт, то направо е топлофикационна чума вчера, днес, утре и кой знае до кога – над 100 000 съдебни дела се водят понастоящем из съдебните зали и то срещу мирни граждани, естествено в техен ущърб, само заради нелепата „изрезка от вестник” по Общите Условия на Топлофикация! Та тези ОУ се оказа, че са панацеята в начинанието на спорния мастодонт, дето и той не знае що чини тук! Навремето Топлофикация започна кариерата си като – „майстор” по преработка на уж отпадните промишлени води от бившата ни индустрия и повторното им използване за битови цели – топлофицирайки с тях жилищата ни. Впоследствие се превърна в „златна кокошка” за партийните нечестивци от всички цветове на дъгата, нежно и стриктно дундуркайки я във времето, а по-натам и от цялата държава – управляващите я дотират, дотират, болшинството граждани мълчат, мълчат по некачественото обслужване стоически, а изкуфели пенсоинери се редят на опашки да й плащат! Всеки го знае това, а протестиращите са малко, малко - и това се знае! Вярно е, икономика вече отдавна нямаме, значи и отпадни води нямаме, но Топлофикация си остана като „стройна Калина” на брега на лудницата в държавата ни, като основната й концепция е да ограбва безнаказано и безразборно българския народ - сал този факт ни остана. Задава се въпросът: Ами щом са се свършили отпадните води, защо и монополистът не си замина по реда, както си се полага се питам и днес - отговор не чакам, а се овеси на вратовете ни брутално нагло вече 23 години, въпреки народното недоволство срещу нея. Дали различните правителства са манипулирани? – повече от очевидно е! Дали вече е фалирала – също е очевидно! Но защо народът робски мълчи и по този повод – ей това е необяснимо

Действията на Топлофикация винаги са били престъпни спрямо гражданина (какво очаквате от предприятие създадено с указ на БКП, впрочем знайно е, че и сега тя братски си подкрепя бюджета на БСП!) и вместо управляващите и видните ни партийци да я инкриминират, те си я толерират! Срам, срам ама народът си мълчи!?

На всичко отгоре този монополист действа спрямо нас и чрез съд, и освен че зарибява законодатели и нискотарифно ползва ЧСИ, но вкарва в мушмурошките си работи и Съдебната ни система, като тотално я блокира за години напред и дескредитира! Няма съмнение, че смисълът на пробутваната ни аргументация по ОУ е нелоялен и незаконен топлофикационен акт. Но този факт и до момента успешно се ползва от Топлофикация в съдопроизводството ни , нищо, че тези ОУ са и се явяват в него като едни ВИРТУАЛНИ ДОГОВОРИ, които по никакъв начин не могат да имат силата на каквато и да била договореност, камо ли да са основания със силата на договореност по чл.79, ал.1 от ЗЗД(закон за задълженията и договорите) във вр. с чл.150 от (Закон за енергетиката) и чл.86, ал.1 от ЗЗД, както твърдят. Тук се казва, без извинение „..ба си законите ни”! Та нима не е престъпление да мамиш, откровено да лъжеш, безхаберно да ощетяваш и ограбваш хората при уж продажбата на топлинна енергия(ТЕ) – съдът го знае прекрасно и вижда това, но съдиите ни сякаш са лишени от възможност да решават по съвест, въпреки че смисълът на закона допуска това. Дори и те са манипулирани и подчинени на такива мафоти и затова всички ги плюват.

Хората не желаят в днешната мизерия да ползват услугите на това дружество, и насила да ги вкарват в каквито и да било договорености, били те и виртуални в отсъствие на волята им– последното е конституционно нарушение. А такова нарушение се квалифицира като престъпление по НК, защото от него се извлича задължително облага за монополиста. Тогава защо досега управленците ни не са ги санкционирали? Дали защото някои сред тях имат огромна изгода от премълчаване на очевидното с цел мачкане на цял народ и държейки го непрекъснато в страх от неочакваното(направете сметка с колко се е повишила цената за парното през годините), формирайки му перманентно огромна мизерия в битуването и по този повод, пренебрегвайки исконното зачитане на неприкосновената воля на съответния човек, превръщайки го в безмълвно социално животно?

Да сме си наясно, подобна такава изгода вече е неприемлива от гражданите, господа управляващи! Точно Вие се кълнете в Конституцията ни след като народа Ви избира и време е да си я поотворите, и поприпомните, защото засега макар и поединично ние ще протестираме за нарушените ни човешки права, които безпардонно се погазваха още от миналия век, ама после ... . Ще станем все повече и повече, и ще искаме все повече и повече по правата си за живот сега и тук! Запомнете, че никъде из Основния ни закон не се казва, че трябва да толерирате монополите в държавата ни, точно обратното – трябва да ги санкционирате и така да направите, че да ги изхвърлите от живота на народа си. Никой не иска да живее като добитък в хубавата ни Родина, и винаги помнете, че народът Ви избира! Освестете се и единственото което можете да направите за този скандален монополист днес – е да отсечете субсидиите му един път завинаги, да закриете съответните излишни бюджетни формации подкрепящи го, да прекратите повдигнатите дела срещу българските мирни граждани от Топлофикация, а произнесените вече решения законово да се анулират като противозаконни на добрите нрави и морал в страната и закона въобще, и не на последно място да преработите справедливо съответните закони.

Тази топлофикационна сага трябва да приключи. Ако ли не – гражданството ще я приключи. Недоносчета не трябват в живота ни, и направете така, че да се върне доверието в човечността на властта ни. Наказателните мерки на Топлофикация прилагани от нея над хората трябва да се прекратят. Този монополист никога не може да докаже обективно как формира сметките си – например като как се определя процента „сградна инсталация”, която данна влиза в крайната цена при продажбата на ТЕ. Никога не може да докаже кражби и големи загуби по инсталацията си, защото при нея няма прозрачна отчетност и в делата си действа като лош стопанин. Тя няма желание да спазва ЕВРОНОРМИТЕ, въпреки че сме в еврозоната, а те са задължителни за всички страни. Тя безцеремонно манипулира обществото ни с привкус на наказателни мерки, които обаче имат и обратна сила към нея. Тя обвинява несправедливо гражданите чрез принуждаване и сплашване поединично, проявявайки монополистичната си неаргументирана репресия ежедневно над тях. В този си вид тя е чудовище и заплаха за демокрацията ни, превъръщайки ни в нейни роби – например Топлофикация и днес не плаща наем за отнетите ни избени площи по блоковете, където си е настанила просто неканена абонатните си станции. Да не говорим, че ползваната електроенергия за последните никога не се знае колко е и как се съвместява в уж формулите й, поради което и служителите й не могат да докажат с каква енергия са подгрели уж подаваната топла вода, която и тя не се знае с какви градуси е. Да не казвам, че хиляди абонати изкуствено са направени такива с фалшиви подписи, какъвто е и моят случай, а този подпис носи финансова отговорност и задълженост във времето за уж положилия го. Да не казвам, че топломери за съответен вход масово няма – така да се каже Топлофикация пести, работейки само с един на гърба на хората. Уж топлоразпределите(уредите)й отново са масово незаконни, но тя си е прибрала печалбата от акциите й в тази връзка при поставянето им. А сметките й – те са най-голямата й мистерия, граничещи с една голяма смешка даже и в космоса – масово са прогнозни, само че когато отиваме в магазина не си купуваме стоки по прогнозни цени, а по строго определени и фиксирани такива, и в този смисъл ежемесечните й фактури са една огооооооооомна хумореска. Топлофикация, вземи запомни – ЩОМ СТОКАТА топлинна енергия СЕ ПРОДАВА по ПРОГНОЗНИ ЦЕНИ, значи това е парекселанс анонс за СПЕКУЛА! Провинили се граждани пред теб няма, и некоректни няма, има един алчен МОНОПОЛИСТ, и това си ти – т.е. вие сте едни некоректни бандюги дето сицилианската мафия хич, ама хич не уважава! Дали да не я поканим да ни погостува за малко?!

Съжелявам, че тази отговорна задача за коригиране дейността на монополиста се пада на ГЕРБ, но тя трябва да се случи.

А ние хората да излизаме на улицата и да протестираме и настояваме за повече информираност и прозрачност по поредните промени, които се готвят по Закона за енергетиката в Парламента сега – той (закона)става все по-рестриктиращ към гражданите, все по-натаманен в услуга на монопола, все по необвързан с Европейските директиви, все по-извратен за формиране на живота в страната ни.


Нели Кирилова

Няма коментари: