понеделник, 11 март 2013 г.

НЕК заложник на партийните интереси на баба БКП винаги и завинаги!

Ха, познайте от два пъти кои са националните ни изменници, продали днешните ЕРП-та и на кого!!! Продадени са на американски офшорки. За да не се чудите това са правителствата на СДС през 2002 г., в лицето на изменника Костов чрез подставения Милко Ковачев – тогавашен енергиен министър и през 2005 г. от не безизвестния партиен Румен Овч от БСП – вечният задкулисен енергиен лобист из целия свят, посредничащ и извършващ и американски и руски монополни и олигархични поръчки, заемащ тогавашния държавния пост министър на икономиката и енергетиката.


Тези хора на два пъти си позволяват незнайно от кого да правят особени залози с живота на българските граждани, при това без да ги информират по случващото се. Кои и какви са те, та да разполагат буквално с живота на българите и то в дългосрочен план, остава незнаен факт.

В случая, очевидно налице са им множество наказателни провинения към българския народ, днес справедливо стачкуващ, заради необяснимите мизерия и глад е които е вкаран: извършвали са живото застрашяващи сделки от името на българските граждани; не са ги уведомявали надлежно изобщо по случващото се; принуждавали са гражданите да плащат енергия в пъти завишена над нормално допустимото, с което непрекъснато са влиели негативно на домакинствата и стандарта им на живот в страната и то за прекалено дълъг период от време; манипулират ни вече 23 години с цените на тока и топлоенергията, докарвайки жизнения ни стандарт много под нулата; неправомерно съдят опълчили им се граждани заради нереални и неправомерни сметки; променят скрито и незаконно законодателството на страната в угода на чуждите монополисти и монополи; манипулират безбожно и Конституцията ни по този повод; с изменническите си действия компроментират държавата ни; крадат гражданите и ги вкарват в ужасяващо обедняване във времето; нагло се опитват да заличават следите си, прехвърляйки персоналната си отговорност върху нищо неподозиращи им колеги през различните управления, като по този начин ги принуждават да си мълчат и да играят по свирката им; по никакъв начин не гарантират живота на българския гражданин – животът му е калкулиран и заложен без негово знание и съгласие и то в негов ущърб; залагат и разиграват през годините приходите на държавата като на „руска рулетка” от сектора енергетика; буквално продават (даряват) на преференциални цени българска енергия на монополи и олигарси активно допринесли за съсипването на държавата ни; вместо печалбите от енергийните ни производства да влизат в българската хазна (а там, в Мариците, работят българи при това нископлатени – нещо като бели роби са) ние дори не делим облагите от тях – те направо отиват зад граница при притежателите на НЕК; чрез ценови спекулация и заблуда НЕК всяка година се дотира от джоба на българина ... в крайна сметка, „бяло на черно”, горните лица съвсем съзнателно са разпространявали и внедрявали в живота на страната ни заблуда, клевета, ограбване, формиране на геноцид за българския народ, безпардонно нарушаване на „човешки права”, умишлено унищожаване на нацията ни,

заради лакомията на комунисическата партия БКП (днес познаваема като БСП, ДПС, СДС ...) тръгнала и днес в началото на 21 век да извършва в България болшевишката си революция!

УЖАС. Изброените трябва да отидат на Народен съд. Помилване за такива не трябва да има. Като знам как са гладували децата ми и каква борба за хляба им е сега, а не съм само аз в подобно положение, ми идва лично да ги разстрелям – такива не трябва да живеят, те мърсят въздуха над страната ми, те опорочават и задържат човешката еволюция. Те са вредни за човешките отношения. Те са унищожители на живот, унищожители на България.

Уважаеми български граждани, предлагам едно от исканията ни днес да бъде: Подвеждане под незабавна наказателна отговорност за национална измяна на съответните лица и партиите им, продали енергетиката ни на чужди монополи, дескредитирали държавата ни пред света, позволили си за поставят живота на българските граждани под „особен залог”, за да се кредитират наши и чужди олигархични интереси. Настоявам за недопускане по регистрация и участие в изборите на 12 май т.г. на изброените лица и партиите им, заради предатателството им към народ и държава. Действията им се наричат народна измяна, т.е. престъпление против републиката ни (чл.95, 96 от НК). Всички сме свидетели и през последния месец как посочените тук са работили и работят за затрудняване, събаряне, подронване и отслабване на властта в републиката ни. БСП извършиха и насилствен преврат над доскоро управляващите с цел завземане властта в държавата (48 конгрес на БСП – виж лозунгите им, искат налагане на болшевизъм). Последните направиха и правят всичко възможно да създават хаос и разединение на гражданите в различните градове и села в страната ни. Проля се кръв и се погубиха човешки животи чрез умишлени убийства и самоубийства. Тези хора са вредители в държавата ни и правят всичко възможно да възпрепятстват и подравят живота на гражданството сега и тук, като използват държавни учреждения, стопански предприятия и обществени организации. Тези хора трябва да понесат наказателната си отговорност защото нагло посегнаха на установения от Конституцията ни обществен и държавен ред в Република България.

Нели Кирилова



НЕК заложник на американските ТЕЦ-ове (обобщение)

Националната електрическа компания (НЕК) и сметките за ток на всички българи са заложени в полза на американските компании ContourGlobal и AES, които държат съответно ТЕЦ-овете "КонтурГлобал Марица-изток 3" и "Ей И Ес Гълъбово". Това стана ясно от думите на министъра на икономиката в оставка Делян Добрев.

С двете компании са били сключени договори, в които в тяхна полза са били заложени вземанията на НЕК от сметките за ток на българските граждани, които влизат в компанията през трите ЕРП-та. Чрез контрактите, които са подписани от шефовете на НЕК през 2002 и 2005 г., дружеството се е ангажирало като гарант на заемите, които американските компании са взели за строителството и модернизацията на двата ТЕЦ-а. Общата сума на т.нар. учредяване на особен залог възлиза на близо 13,189 млрд. лв., съобщи Добрев. Според условията на договорите, ако нещо се случи с НЕК, собствениците на двете скъпи централи, които и без това надуват сметките ни за ток, ще прибират парите, които ЕРП-тата получават от своите клиенти и плащат на НЕК за доставената от компанията енергия. "Недопустимо е, когато залагаш над 13 млрд. лв. от сметките на обществото, да не го информираш за това", коментира Добрев.

Той добави, че за тези договори е разбрал едва сега, защото въпросните клаузи за особения залог не са се активирали и не е имало основание за това. Залагането на приходите на НЕК обаче е само едната част от проблема. Другата е, че двете американски компании освен получения особен залог имат и дългосрочни договори и изкупуване на тока им, и то на преференциални цени. А така на практика американските дружества са подсигурили двойно инвестициите си. "Това е все едно да станете на някого поръчител за заем за строителство на жилище, а в същото време да сключите с него договор за дългогодишен наем, и то при много висока възвръщаемост", коментира още министърът. Той се зачуди и защо, след като е гарантирала кредитите за строежа и рехабилитацията на двата ТЕЦ-а, НЕК сама не е теглила кредити и не е извършила тези дейности сама, вместо това да правят частни инвеститори. Вчера в ранния следобед Добрев предаде всички тези документи, както и самите дългосрочни договори за изкупуване на енергията на "Ей И Ес Гълъбово" и "КонтурГлобал Марица-изток 3", на главния прокурор Сотир Цацаров. Самият той засега не коментира какво ще предприеме и дали ще се стигне до повдигане на обвинения.

Капаните заложени в споразумения от 2001 г.

Капаните в договорите с частните ТЕЦ-ове в "Марица-изток" са били заложени още през 2001 г., съобщи Делян Добрев. Това е станало в подписаните тогава в Гранитна зала на МС споразумения за изграждане на нова мощност на мястото на "Марица-изток 1" и рехабилитация на съществуваща "Марица-изток 3". В тях е било записано, че при подписването на договори в бъдеще в тях могат да бъдат вкарани и клаузи, чрез които да бъде направен т.нар. особен залог в полза на инвеститорите. Въпросните споразумения са били сключени с офшорни компании. По-късно тези документи са станали собственост на двете американски дружества, които сега оперират със скъпи въглищни централи, обясни Добрев. Освен това при сключването на втория такъв договор с AES в края на 2005 г. за това е имало и писмено разрешение от тогавашния министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. При първия контракт за "Марица-изток 3" не е имало такова разрешение, но и тогава законодателството не е изисквало от НЕК да има съгласието на принципала си при сключване на търговски контракти, обясни Добрев.

От http://www.standartnews.com/biznes-biznes-biznes/nek_zalozhnik_na_amerikanskite_tetsove_obobshtenie-180805.html


И реакцията не закъсня!!! Започна се голямото „измиване на ръце”!

БСП скочи на Делян Добрев

Скандално е след 1 година да разбираш факти за договори

Скандално е министър, който е от една година на поста, да обяснява, че днес е разбрал факти около договорите за ТЕЦ „Марица Изток“ 1 и 3. Това беше коментарът на депутата от БСП Димчо Михалевски по повод изнесените днес данни от министъра на икономиката, енергетиката и туризма в оставка Делян Добрев, за които той обяви, че ще сезира прокуратурата.

По рано днес Добрев обяви, че строителството и модернизацията на AES "Гълъбово" (ТЕЦ „Марица Изток“ 1) и "КонтурГлобал" (ТЕЦ "Марица Изток" 3) са станали срещу залог на сметките за електричество на потребителите у нас.

Според него с тези залози са били осигурени гаранции за инвеститора от всички потребители в България, без да е взето тяхното съгласие. Това е все едно да станете поръчител и да си заложите заплатата на някой, който да построи апартамент и отгоре на всичко да гарантирате, че ще ползвате този апартамент 15 години под наем и то при добра норма на възвращаемост, даде пример Добрев.

Вързали парите от сметките за ток със строежа на US ТЕЦ-овете

Прокуратурата ще преценява дали са били законосъобразни тези особените залози на вземания по дългосрочните договори за изкупуване на електроенергия, обяви още той.

По думите на Михалевски Добрев е трябвало още в първия ден на поста си да знае всички тези факти, които разкрива днес. Червеният депутат се възмути още, че въпреки продължаващите вече месец протести, които започнаха като масово недоволство срещу високата цена на тока, министърът чак днес изнася данни около частните „Марици“.

Михалевски не се съгласи и с голяма част от твърденията на Добрев и ги обяви за несъстоятелни. Договорите за „Марица Изток“ 1 и 3 са от преди 12 години и нямат нищо общо с управлението на БСП, категоричен беше червеният депутат.

По негови думи всички правила относно изкупуването на електроенергията и другите параметри по договорите са били заложени от правителството на Иван Костов. "По договор - 2005 година формата заложена през 2001 година е придобила числов израз.", коментира Михалевски обвиненията на министъра, че част от параметрите по договорите са влезли в сила през 2005 г. по време на управлението на тройната коалиция.

Според Михалевски няма нищо скандално в самата технология, по която са формирани въпросните споразумения, но трябва да бъдат зададени въпроси към правителството на Иван Костов за формирането на цената по тях. С използването на особени залози няма нищо скандално.

КОМЕНТИРАЛ:

... Ами всяко следващо правителство си мълчи за далаверите на предходното, за да може и то да си прави комбинациите. Чак сега почват да изплюват по някое камъче и да се топят взаимно. Ние тепърва ще узнаваме много неща. Все пак много неща и практики започват от великия шокотерапевт Костов и неговото управление.

... Тия от БСП вече се чудят кой да изкарат...То не останаха...Р.Овч е в нелегалност,Кутев от борда на ЧЕЗ също,Корнезов и Петър Димитров се изнесоха като пръдни...

... Не е невъзможно министър да не знае, ако е некомпетентен и ако "подчинените" му го водят за носа. Много по-скандално е да продадеш народа си в робство, както са го направили Станишев и Румен Овчаров, съзнателно водейки НЕК към фалит, в точа число и с "проекта" Белене.
Комунистите са най-гнусните твари, по-гнусни от хлебарки и плъхове и също като тях разнасят зарази и трябва да се третрат по съшия начин

.. Този наглия Михалевски и всичките шибани крадци,какво заслужават бе хора?Харесва ли ви какви ги вършат?Без значение какви са ви политическите възгледи кажете,харесва ли ви да разполагат с вас като с добитък?Те направо са легализирали робството и крепостничеството в България.Харесва ли ви дами и господа роби?

... ЯКО ВИ ДУПЕ И ....ТЪРСЕТЕ ПАРИ ДА ПЛАЩАТЕ ГЯВОЛИЙТЕ НА ЧЕРВЕНАТА ИЗМЕТ!

АКО ЩЕТЕ ....ПРОТЕСТИРАЙТЕ !

Нема лабаво....

От ДНЕС.бг


Дянков за валутния борд и олигарсите

Финансовият министър в оставка коментира, че интерес от финансова

дестабилизация на страната имат олигарсите. Според Симеон Дянков

мастити бизнесмени с натрупани кредити искат да предизвикат падане на

валутния борд и висока инфлация. Вицепремиерът в оставка каза, че това

са същите хора, които са се облагодетелствали и от обезценката на парите през 1996-1997 година.

Финансовият министър в оставка коментира, че финансовата стабилност е

сериозна гаранция за устойчивостта на валутния борд. Според Симеон

Дянков обаче със сигурност олигарси, провокиращи напрежението в страната, крояли планове валутният борд да падне, а икономиката да влезе в период на висока инфлация.

"Тези хора, които имат стотици милиони задължения, които са ги взели от банките с течение на времето за тях е много изгодно да падне валутния борд защото им изчезват и всичките задължения", подчерта Симеон Дянков, вицепремиер и министър на финансите в оставка.

Дянков припомни, че в края на 1996-та и началото на 1997-ма се случило точно това. Левът се е обезценил и така бизнесмени с големи кредити изведнъж се оказали със задължения, равняващи се на жълти стотинки. Вицепремиерът в оставка обаче подчерта, че тогава губещи са били обикновените хора, които са спестявали бели пари за черни дни.

"Спестяванията на голяма част от българските граждани тогава буквално за две-три седмици изчезнаха точно в джобовете на тези олигарси, за които става въпрос. Олигарсите не са се променили оттогава, те са си същите хора, имат същите интереси, междувременно са натрупали допълнителни заеми преди кризата и сега кризата и тях ги е заварила неподготвени и се опитват да намерят начин и да излязат напред на гърба на народа", изтъкна Симеон Дянков, вицепремиер и министър на финансите в оставка.

Вицепремиерът в оставка смята, че държавата има сила да противостои на подобни провокации Според Дянков хората помнят 1996-та и 1997-ма и сами няма да допуснат повторение на случилото се тогава.

Автор: Иво Никодимов/БНТ

Няма коментари: