сряда, 13 март 2013 г.

В интерес на истината от вчера (12 март) си имаме две важни за страната новини

Първо, г-н Президента Плевнелив обяви Служебното правителство на България, на което сърдечно пожелавам да направи всичко възможно и да уважи справедливите социални искания на българите колкото е възможно, и другата новина е, че руският игумен Филип е изгонен от страната ни, заради неуважението му към българските енорийци. Единствен втората я съобщава Иво Инджев и с негово позволение ще я разпространя и аз.

България се осмели да изгони руския игумен Филип, медиите не се осмеляват да съобщят това

By Иво Инджев  март 12, 2013

Руският игумен Филип, срещу когото 132-ма енориаши написаха писмо заради налагането на разделение по етнически принцип в софийската църква „Свети Николай Мирликийски Чудотворец” ( известна като „руската църква” на булевард „Руски” в столицата), е бил принуден да напусне България.

Събитието, подготвяно от май месец миналата година след серия от дипломатически сигнали от българска страна, най-после се е състояло вчера. Игуменът, чувствайки мощната подкрепа на Кремъл, просто отказваше да се съобрази с исканията на българските власти.

Не питам защо игумен Филип ( най-после) е изгонен. За безобразията му в отношението му към българските вярващи като към втора ръка миряни, медиите вече съобщаваха многократно.

Питам обаче защо сега, след като най-после българската държава си e изпълнила ролята на защитник на българския интерес на суверенната територия на България, такава новина в България няма. Научавате я в този момент от този блог.

На игумен Филип е бил връчен списък с извършените от него нарушения и му е бил даден 30 дневен срок да напусне страната. Руският посланик Юрий Исаков е направил опит да се застъпи за игумена и дори да прескочи йерархията, като направи демарш пряко пред премиера Борисов, но без успех. Имперската му постъпка обаче е предизвикала реакция от страна на българския външен министър Младенов, който в знак на протест е отменил договорена вечеря с пратеника на Кремъл.

Срамува ли се някой в България, че е защитил българския интерес? Или пък медиите все пак са дочули, но предпочитат да се правят на глухи и слепи, както правят например, когато българи протестират с български и европейски знамена против съветската агресивна символика в центъра на София, която няма нищо общо със съвременна Русия, а е надгробен паметник на живото съветско влияние в България, наложено чрез окупация, за която българската съветофилска пета колона държи да благодарим вечно?


КОМЕНТИРАЛИ ПО ТЕМАТА:

... мълчанието на българските медии е напълно в съзвучие с постоянството им да не дразнят путиновата пета колона

... Тогавашна България с нейните политици, граждани и медии се е гордяла с изгонването на един руски нахалник, днешната се спотайва “..а, бе, ще се поумълчаваме, знайш, хем-хем…” и търпи някакво русофилско мекеренце да триумфира по площадите.

...Новата руска църква в центъра на българската столица е предназначена вече само за руснаци, а българите в него са гости и членове на "чужда юрисдикция".

...Този човек разруши отношенията между българи и руснаци в енорията.

Нека напомня, че ТЕ са гостите в нашата страна!

...Хубава статия.Нека я четат и онези нашенци ,които продължават да наричат руснаците "братя" и откровенно си вярват и очакват същото от тях

(http://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100723/catid,14/id,16747/view,article/ )



ИНАЧЕ С МЕДИЙНИТЕ ЛАЙНОМЕТИТЕ СЕ ЗАПОЧНА, ТА ЧАК И АСТРОЛОГИЧНИ ПРОГНОЗИ СЕ ПРАВЯТ! Изказват се всички – нали всеки има право на глас! Но изказванията са толкова досадни, клюкарски и партийни, че един гражданин правилно отбелязва „А тъстът на новия премиер няма ли да се изкаже и той?” Премиерът ни да не е бебе, че всеки да го напътства какво „първо и n-то” да прави? Такова българско поведение се нарича гьонсуратлък


Служебният кабинет - много по-образован от този на ГЕРБ

Асен Василев учил в "Харвард", може "да настъпи мотиката" в Министерството на икономиката

Основното, с което трябва да се заеме служебното правителство, е да организира честни избори и да запази стабилността във всичките й аспекти”. Това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев. „Кабинетът е много добре подбран”, заяви още той.

„Колкото до кандидатурата за вътрешен министър, аз виждам, че пак се започва рефренът, че няма да са честни изборите. Петя Първанова от 2001 година е на ръководна длъжност в МВР”, посочи той. Ангел Найденов от БСП контрира като запита кой тогава е бил главен секретар на ведомството.

По думите на Главчев е важно служебното правителство да спази бюджетната рамка. „То може да пренасочва разходи. За сметка на едни разходи, може да се насочат разходи в социалната политика. Сериозни са очакванията към това правителство. Трябва да му дадем време да покаже какво може да постигне. Не може да подхождаме с предубеждение, че те са свързани с този или онзи”, посочи още депутатът от ГЕРБ.

Ангел Найденов от БСП пък настоя зам.-министрите от кабинета на ГЕРБ да подадат оставка от сегашния служебен кабинет. Депутатът поиска и областните управители да си ходят, защото при тях ще се съхраняват протоколите от предстоящите избори и можело да има манипулации. Той заяви, че поне 7 от новите министри са близки до ГЕРБ.

„Радвам се, че начело на държавата ще застанат интелигентни хора, но интелектът не е единственото необходимо качество”, заяви евродепутатът Надежда Нейнски. По думите й служебният й премиер Марин Райков е убеден демократ. „Той е проверен в много трудни моменти. Беше част от един екип, с който беше поставено началото на модернизирането на България”, добави тя. Нейнски коментира обвиненията на Волен Сидреов, че Райков е отговорен за „либийския случай”. „Голяма изненада е, че либийският случай беше засекретен”, заяви тя и съжали, че подробности не могат да бъдат огласени.

„Има шанс за успокоение”, категоричен бе пред bTV социологът Кольо Колев. Според проф. Михаил Константинов кабинетът трябва да се отчита на 2 седмици. „Има ведрина, свърши периодът на безвластие и страх докъде може да стигне всичко това. Но почна напомпване на очакванията”, изрази опасенията си антропологът Васил Гарнизов. Тримата се обединиха около мнението, че министрите в служебния кабинет са по-образовани и коренно различни от шефовете на ведомства от ГЕРБ. Гарнизов обаче заяви, че е трябвало премиерът да слезе при протестиращите.

Нивото на интелигентност на членовете на служебния кабинет изтъкна и изпълнителният председател на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев. Според него образованието им контрастира на фона на съмнителните дипломи на настоящите политици. По думите му служебният премиер Марин Райков има потенциал да изчисти „замърсения образ” на България. Трите му заместници, от друга страна, показвали основните проблеми на държавата – провеждането на честни избори, резултиралата в безработица и емиграция икономика и важността на разговорите с ЕС.

Кольо Колев се опаси, че икономическият министър в кабинета на Марин Райков – Асен Василев ще „настъпи мотиката” и ще се „удари” още при влизането си във ведомството, защото е учил в „Харвард”, няма опит в управлението и ще се изненада от сблъсъка с тромавата администрация
bTV

Скандал в ефир: Депутати се сдърпаха за служебните министри. Спорят дали вътрешната министърка е човек на партия

Кой чий човек е в служебното правителство стана обект на спор между червения депутат Ангел Найденов и колегата му от ГЕРБ Димитър Главчев. Найденов преброи поне седем министри, които били свързани с предишния кабинет и открои министърката на вътрешните работи Петя Първанова.Първанова е шеф във вътрешното министерство от 2001 година и е била там и през 2005 година по времето на червения кабинет, контрира пред bTV Главчев.

По думите му служебното правителство трябва да направи честни избори. Социалистът Ангел Найденов също заяви, че това е основната задача на служебния кабинет, но изрази резерви по отношение на част от министрите, като поясни, че някои са били заместник - министри в кабинета на ГЕРБ. По думите на соцдепутата, не може да останат на работа хора, които са свързани с правителството на ГЕРБ, което се е провалило.

Ангел Найденов заяви, че служебното правителство трябва да започне да работи още от първия час на първия си работен ден. По думите му, министрите в служебния кабинет нямат право на грешка, нито имат време да се оглеждат за това, което се случва.

"Кабинетът е натоварен с много надежди и много очаквания. Ние в БСП очакваме той да се справи, искаме той да се справи", заяви Найденов. Той настоя зам.-министрите от кабинета на ГЕРБ да подадат оставка от сегашния служебен кабинет. Депутатът поиска и областните управители да си ходят, защото при тях ще се съхраняват протоколите от предстоящите избори и можело да има манипулации./БЛИЦ


Знак за независимост на Райков - Слънце и Луна съвпадат в Стрелец

Асцедентът на новия премиер е Везни и издава емоционалност, наблюдателност, естетика

Със сигурност астрологията може да подскаже много за характера на премиера от служебното правителство Марин Райков. Той е роден на 16 декември 1960 г. във Вашингтон. При него Слънце и Луна съвпадат в Стрелец. Това е астрологична комбинация, която говори за независим човек. Тези хора са прями в отстояването на становищата си, умеят да се аргументират добре. Имат въображение, което се стимулира лесно. Интересите на хора, родени под знака на Стрелец са понякога повърхностни. Палят се бързо, но и бързо им минава.

Асцендентът на новия премиер е Везни. Хората с такъв асцедент често са мотивирани от самата емоция. Те са наблюдателни, имат слабост към естетиката. Рядко демонстрират прекалено много енергия в действията си. Понякога са склонни да вървят по линията на най-малкото съпротивление. Ако не се контролират, това може да се окаже пагубно за тях. Тези хора понякога са неспокойни и трескави. Търсят удовлетворение в новите идеи и планове. Те са дарени с добра комуникативност, привлекателни са и социално ориентирани.

Професионално им е дадено да са склонни към дейности, които изискват висока култура и дори художествени познания.

Още с раждането си новият премиер е орисан да разполага с добри доходи. Успехът би го белязал особено, ако се заеме с обществена дейност или такава, свързана с повече хора.

Когато Марин Райков се е раждал, Сатурн е бил в четвърти дом. Според астрологията често може да има усещането, че не е разбран. Или още от ранно детство задълженията и отговорностите му да влизат в конфликт с най-съкровените и емоционални нужди. Това често води до усещане за разочарование и неразбраност. Това може да доведе до чувство на страх и недоверие в света./БЛИЦ

Бащата на премиера: Очаквах да е само външен министър

Синът ми е отговорен към интересите на България, твърди дипломатът от кариерата Райко Николов

Райко Николов, бащата на служебния премиер Марин Райков се изненадал, когато повикали сина му от посолството в Париж. Той мислел, че ще му предложат някакъв пост в новото правителство, но не очаквал, че ще го сложат начело на държавата.“Мислех, че ще е поканен само за външен министър. Като баща съм силно развълнуван. Мога да кажа, че той ще работи най-отговорно в защита на нашите национални и държавни интереси, което е правил винаги, убеден е Райко Николов. Той не смята, че е опасно точно в този момент някой да стане премиер на България. “Синът ми ще направи максимално възможното това правителство да се справи с извънредните си задачи въпреки краткото време, което му е дадено според конституцията ни”, твърди бащата на служебния премиер в кратко интервю за в. “Преса”.

Райко Николов е сред известните ни дипломати, бил е в мисиите ни в Париж, Вашингтон и Прага. Бил е последователно посланик в Кувейт и Южен Йемен, постоянен представител при Службата на ООН и международните организации в Женева и посланик в Югославия и Италия. /БЛИЦ

И от http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5600671 - Майката на премиера: Първо да се срещне с протестиращи


Софиянски: Който поема ангажимента да се бори с монополите, лъже хората в очите

„Няма как да се бориш с монополите", заяви бившият служебен премиер Стефан Софиянски пред Нова телевизия.

По думите му който поема ангажимента да се бори с монополите, лъже хората в очите.

Той се надява служебното правителството да намери основата на проблема - цената на тока и да се намери начин тя да бъде така регулирана, че да не дразни хората.

„Изслушването е качество, което трябва да притежава всеки политик. В тази ситуация премиерът и правителството трябва да изглеждат комуникативни", каза политическият психолог Антоанета Христова, която също коментира очакванията към служебния кабинет.

Според нея тези хора имат много кратко време, а са натоварени с високи очаквания, които не могат да бъдат реализирани.

Според Борислав Цеков от Движение "Модерна България" този служебен кабинет трябва да успокои обстановката. „Този кабинет е повече на знаците, отколкото на съдържанието. Вижте му структурата. Това би имало смисъл, ако беше редовно правителство", добави той.

„Няма правителство, което, както и да е конфигурирано, да е по-слабо от това, което си отиде", коментира Софиянски и допълни, че на него ще му е интересно да види какво ще свърши Марин Райков.

Според бивш служебен премиер най-важното нещо, което сега трябва да се направи, е да се сложат в ред финансите, да има едно нормално бюджетиране. По думите му има две сфери, които в момента са критични - това са общините и здравеопазването.

„Най-важното, което ми се искаше да чуя е, че ще се опита да направи политика на доходите, която да е насочена към подобряване на потреблението, за да има по-бърз оборот на паричната маса", допълни Софиянски.

„Хората в служебния кабинет са наясно, че сега пишат автобиографиите си и затова са мотивирани да си свършат добре работата. Затова и тези правителство са резултативни", каза Антоанета Христова.

Борислав Цеков се въздържа от персонални оценки и даде 20 дни толеранс на новия кабинет. „Не очаквам това правителство да провежда кой знае колко различна политика от тази на ГЕРБ", допълни той./ 24 часа

Ей, комунист Софиянски, какви ги дрънкш от известно време? Защо започваш да дескредитираш хора, които не познаваш(от служебния кабинет)? То бива, бива негативизъм, ама твоят си е комунистически такъв.Манталитет ще кажеш. Български манталитет – „сутрин се запопва, вечер се разпопва” ! Позната история, но на народа му омръзнаха такива „партийни играчи”.Та ти имаше единствения ангажимент да заблуждаваш хората през 1997 год. И ни заблуждаваше и даде всичко от себе си да се понамърдаш в къщичката на въпросните монополи. Намърда си се там и днес хоп си един от българските милионери , спечелили милионите си от спестяване от „банички”, ама изпапка и кюфтето от народната софра. – за него какво ще кажеш? „ Който поема ангажимента да се бори с монополите, лъже хората в очите” – какво искаш да кажеш с това изявляние? Че България е стегната в менгемето от руски и американски офшорки, дето всички български олигарси се подредиха с народните пари след партийния преврат в баба БКП през 1989 год? И днес нагло се хилите из разните телевизии, разнасяйки страх и смърт на обреченост от вас, партийните мекерета в страната! Знайно е, че цената на тока е функция от противодържавни партийни интереси и твоя включително, за което ще ви бъде поискана и потърсена сметка много, много скоро! Да , народът поска тези хора (служебен кабинет), защото му писна да гледа как го мародерстват и нямаш никакво основание да ги омагьосваш с разни врели-некипели изказвания. Като уж политик не осъзнали, че това правителство има две основни функции: да проведе справедливи демократични избори и да запази постигнатото от омразното ти правителство на ГЕРБ. И колкото и да са ти омразни гербаджийте, точно тази нова партия започна да ви слага на място и да гради нещо в България, за разлика и от Костов, и от Доган , и от Първанов-Станишев, и от Сакскобурготски и недай си боже от Сидеров, Кунева ... . И накрая ще ти кажа, че има как да се бори българският народ и срещу чуждия монопол, и срещу партийния монопол закотвени в страната ни, поне заради факта, че и двете лобита(американско и руско) не са приоритет на Европа. Сътрудничество с тях – да, търговия с тях – да, но всичко по правилата! Останалото са човешки права на съответните суверени, взаимоизгода от ситуации и казуси, за световен просперитет на Европейския съюз, където все пак сме и ние. Идва ми да ти кажа майната ти!
Нели Кирилова

Няма коментари: