вторник, 14 май 2013 г.

ГЕРБ, МОЛЯ ВИ, НИКАКВА КОАЛИЦИЯ С МИХЛЮЗИТЕ „бсп”, „дпс” И „атака”!

Избори 2013 - Бай Ганьо и мантрата  за лошия гражданин Андрешко, опитващ се да подведе държавата .

Михлюзин - буквалното значение е фалирал, мръсник човек или ... Човек с по-забавени реакции, неспособен на спонтанна важна реакция, непоемащ инициатива, човек без мнение”  или само „Мързелив човек” (СПОРЕД родопски и уличен диалект понастоящем)

Човек след като прочете долното остава с горчив вкус в устата и усещането за нереалност по случващото се. Все пак всеки българин живее сега и тук и му се полага нормален човешки стандарт на живот! И защо трябва да се тегли днешната  партийна мъка и хаоса в действителността ни след като си имаме красивата, плодородна и древна държава, е въпрос без отговор вече повече от век! Хората ни са търпеливи и работливи. А управляващите ни са все по-озлобени и лакоми за власт и облаги във времето. Всъщност те знаят ли какво искат от нас?


Време е да оставим на мира гръбначния си мозък, и да започнем да използваме главния!!!

НОВАТА ИНТРИГА

Непредаден чувал с бюлетини изскочи в Пловдив
http://www.bnews.bg/article-76468 / ВТОРНИК, 14 МАЙ 2013 Г. 11,38 ЧАСА/ Пловдив. Чувал с бюлетини е открит в късния следобед в понеделник, часове след като бе обявен края на изборния ден в Пловдив, предаде Дарик. ...

Бюлетините са намерени в източния край на палата №7 на пловдивския панаир. По информация на Дарик те са предадени на отговорно пазене в Районна прокуратура Пловдив.

Повече от 16 часа от прокуратурата отказават официална информация по случая. От Районна прокуратура ще дадат официална информация по случая по-късно, съобщи Атанас Илиев, говорител на прокуратурата
От бнюз.бг

Обърни се с гняв назад и напред!

ПОРЕДНАТА ИНСИНУАЦИЯ

ДЕФЛАЦИЯ - Абсолютен спад в равнището на цените се нарича дефлация. Тя може да бъде породена от страна на блага или от страна на парите.
Абсолютен спад в равнището на цените се нарича дефлация. Тя може да бъде породена от страна на блага или от страна на парите.
Причините за създаване на дефлация от страна благата са свръхпроизводство в отрасли, които са важни за икономиката като цяло, свръхинвестиции (независимо дали те са печеливши или губещи), както и рекордни добиви в страни с монокултури.
Когата дефлацията е породена от страна на парите, има няколко главни причини – прекалено големи спестявания, които са следствие от много песимистична оценка за бъдещето, прекомерно високи данъци, внезапно оттегляне на много държавни поръчки, без да се даде време на индустрията за се преустрои.
Дафлационните тенденции също могат да бъдат разгледани от две страни:
Значително по-големи от нужното спестявания, които са следствие от песимистичната оценка за бъдещето.
Когато има излишък от блага – цените падат. Вседствие на това се смаляват печалбите и инвестициите. Това води до намаляване на доходите като цяло.
Поради факта, че доходите са намалени, се намалява и търсенето на стоки и услуги.Снижават се и цените на инвестиционни блага.

Икономическите последици от дефлацията са неблагоприятни,вследствие на горепосочените причини, и те са:
1. Спад в цените, което води до увеличаване стойността на парите;
2. Скоростта, с която се създава оборот – спада;
3.Има временни преимущества за хора, които разполагат със спестявания, но поскъпването на парите носи само временни предимства за тези социални групи, тъй като когато икономиката рухне, ще засегне и тях;
4. Длъжниците биват ощетявани;
5. Увеличава се безработицата, вседствие на мрачните прогнози за бъдещето;
6. Отърваване от материални ценности, тъй като те губят своята стойност, всеки се стреми да ги продаде, докато може да получи възможно най-много пари за тях;
7. Всл
едствие на тези стъпки, настъпва всеобща депресия в икономиката;

Статистиката отчете дефлация от 0.4% през април
Индексът  на потребителските цени за  април  2013  г. спрямо  март  2013  г. е  99.6%, тоест през месеца има дефлация от  0.4%, съобщи Националният статистически институт (НСИ).
Това е втори месец поред с дефлация, а спрямо декември 2012 г. намалението на цените е с 0.5 на сто. Спрямо април 2012 г.  инфлацията е 2%.
Миналия месец спрямо март храните са поевтинели с 0.6%, цените на алкохола и цигарите  са останали непроменени, а т миналия месец, а облеклата и обувките са поскъпнали с 5.5%.
Според статистиката през април са поевтинели и режийните разноски - с 0.9 на сто.
По евтино с 0.4% през месеца е било и здравеопазването, а цените на транспортните услуги са спаднали с 1.2%.
Поскъпване НСИ отчита в  телекомуникациите - с 0.2% и в хотелите и ресторантите - с 0.4%.

Сред основните храни най-много поевтиняват оризът - с 1.1%, свинското месо - с 1.2%, каймата - с 1.6%, яйцата  - с 5.7%, слънчогледовото олио - с 1.5%, лещата - с 1.1%, захарта - с 1.8%, краставиците - с 37.2%, газираните напитки - с 3.1%. По-съществено поскъпване НСИ отчита само при някои плодове и зеленчуци - ябълки - с 3.2%, цитрусови и южни плодове - с 5.9%, зрял лук - с 8.3%, зеле -
с 40.4%, картофи - със 7.8%, зрял боб - с 1.7%.

От нехранителните стоки през април по-евтино са се продавали дизеловото гориво - с 1.3%, бензинът А95Н - с 1.3%, бензинът А98Н - с 1.1%, газът пропан-бутан за автомобили - със 7.6%.
Парното е поевтиняло с 3.8%, а токът - с 1.1%.
По-евтино - с 0.5%, са се продавали лекарствата.
От потребителските стоки най-значително поскъпват обувките - с 8.1% и облеклата - с 4.3%.

... коментирал: „
Не наричайте СТАГФЛАЦИЯТА дефлация. Имаме класически пример на стагфлация, придружена с криминогенна обстановка. И моля не наричайте катастрофата на България криза.

... "...По евтино с 0.4% през месеца е било и здравеопазването..."
Вярвам на статистиката, по принцип. Но... Влизам в аптека. Искам аспирин. Е, вярно - по-специален, "протект". Цената му спрямо предишния месец се е увеличила с 0.50 лв. Шеговито подхвърлям, че вероятно влагат в него златна съставка. "О, не, господине" отвръща фармацевтът, "имате късмет, протектът държи приемливо ценово ниво, но по принцип сте прав - за последните два месеца средното увеличение на цените на лекарствата е около 10%".
Аз вярвам в статистиката. Не се майтапя. Имам вяра!
         ... Някой е спал в часовете по макроикономика.
Стагфлацията е инфлация съчетана с стагнация. Роди се през 90-те години в пост-съветска източна Европа.
Дотогава всяка криза предизвикваше или дефлация (вкл. голямата депресия) или хиперинфлация (Германия след първата световна война)

А сега у нас си имаме класическа стагнация, която е смърт за икономиката с тази дефлация...
Ще берем плодовете на тази далновидна политика следващите месеци (и години)
От Дневник-бизнес


Страната ни е такава, каквато си я направим.

КОЙ, КОЙ Е!!!??? http://www.bnews.bg/article-76407

http://www.bnews.bg/article-76412 - ВИЖТЕ ИМЕНАТА НА НОВИТЕ ДЕПУТАТИ ПО РАЙОНИ

Михаил Константинов: ГЕРБ загуби само 6 мандата в сравнение с 2009 г.
ГЕРБ получава 97 мандата, което е почти равно на резултата му от 2009 г. Това каза пред Фокус математикът проф. Михаил Константинов, член на борда на директорите на „Информационно обслужване".
„През 2009 г. истинският резултат на ГЕРБ следваше да бъде 103 мандата. Благодарение на световната глупост на някои т.нар. експерти от БСП, резултатът на ГЕРБ стана 116 и след решение на Конституционния съд - 117. Истинският резултат на ГЕРБ от пропорционалния вот е 103 мандата", добави проф. Константинов. По думите му малко хора знаят това и смятат, че ГЕРБ е загубил 20 мандата.
„Всъщност ГЕРБ като влияние в обществото, е загубил 6 мандата, което е забележителен резултат, защото това е партия, която пада от власт след протести и си запазва резултата", посочи проф. Михаил Константинов.
Той добави още, че БСП през 2009 г. е трябвало да имат 48 мандата. „Поради собствената си глупост, загубиха 8. Така или иначе дори и да бяха имали 48, колкото им се полагаха, сега резултатът е двоен. БСП трябва да бъде поздравена за удвояване на своя резултат. ДПС и „Атака" практически си запазват резултата", каза още проф. Константинов./ 24 часа

... коментирал: „Иван Костов и цялото ръководство на ДСБ подадоха оставка!!!!!!!!!!!!!Лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева подаде оставка!!!!!!Д-р Емил Кабаиванов подава оставка СДС БРАВО!!!!Така се прави в развита демокрация,европейска партия.Какво прави другаря Станишев???Колко пъти требе да загуби избори за да подаде оставка?????Може би претседателите на Евро социалистите не подават оставки??? БСП-срам

... Напред - към "СЕДЕНКИТЕ" начело с Орешарски ! Чудя се как българският народ допусна това да се случи!

... българинът за пореден път показа своят политически инфантилизъм. Търсейки политчески интелект и невинност тъпият нашенец се хвана на въдицата на руското посолство, което в типкчен КГБ ски стил хвърляше компромати срещу ББ и успя да накара много българи да не отидат до урните. Гласуваха най много старците. Младите търсеха представителство в безбройните маргинали. И го намериха.... В резултат на чудовищната си глупост българинът избра бившите комунисти и турците на Доган. Руската преса тържествува - имат три русофилски партии в нашенския парламент. България сърана от НАТО и ЕС ще бъде управлявана от Путин. Е через наместниците му - украинският гражданин Сергей Думитриевич и турчина Доган. Не хващате ли перверзията? Партиите на бившите ни окупатори - Туция и Русия ще уптравляват европейска теритирия... е политически инфантили търсете интелектуалците и девствениците в политиката... И честита ви нова окупация. Политическа. Да видим кретена от Атака ка ще ни освободи от чуждите монополи. Нефтохим вече демонтират измервателните уреди...

... От десет години живея и работя в чужбина.Винаги съм гласувал и съм се интересувал от живота в България.Това ,което стана е излагация за Българския народ.Вместо всички да се борят да изметат комунистите вън от политическия живот на страната,то половината народ не си мърда гладните задници...Сега още по гладни,ще бъдете.Още по дълбоко,ще ви влезне...Що ли се ядосвам..Прост народ-слаба държава.

... Ха ха подобно правителство не би просъществувало и до зимата , то ще докара България до международна изолация , спряни еврофондове и ситуация близка до крах на Валутният борд Ако АТАКА се съгласи да подпомага БСП и ДПС това за нея би означавало пълно обезличаване на скорошни нови избори Няма как БСП и ДПС да изпълнят нито една точка от програмата на АТАКА , това за тях би означава да фалират собствената си олигархия и да вкарат 90% от ръководните си кадри по затворите , утопия Много се съмнявам ,че привържениците на АТАКА които са с националистически възгледи ще гледат с удоволствие как една явна незаконна етническа партия ,като ДПС ги манипулира и краде

... Мишо Константинов http://www.segabg.com/article.php?id=644646 12 Април 2013 19:16 В момента резултатът е 101-103 мандата за ГЕРБ и 73-75 за БСП (нека се върнем към този пост на 13 май, щото много познавам - това ми е хоби).

Сн. храни куче да те лае

СПОРЕД СПЕЦРАЗУЗНАВАЧ НОМЕР „1” И ДУШЕПРИКАЗЧИК В БЪЛГАРИЯ

Резултатите от парламентарните избори са тежка загуба за БСП. Това каза пред ТV7 бившият конституционен съдия Георги Марков. “Това е третият път, в който БСП губи избори от ГЕРБ в рамките на много малък период от време", обясни Марков. "ДПС пък 8 пъти не могат да излязат от клишето за етническа партия, не могат да вземат не депутат, а а дори едни процент в София. Ако някой, който се върне от концерта на Депеш Мод и си пусне телевизора ще остане с впечатление, че победителите са БСП и ДПС. Това обаче не е така", категоричен е Марков. В момента имало конституционен хаос, икономическа и социална криза и това налагало правителство на националното спасение. БСП и ДПС обаче искало национално спасение и съгласие без победителите на изборите, недоумява бившият конституционен съдия.

“Трябва да се върнем към 90-те години, когато България беше светулка и имаше режим на тока. Сега има ток, но хората не могат да го платят,” каза Марков. “Тогава беше направено политическо споразумение и СДС се съгласи да направи общо правителство с БСП и ДПС на Димитър Попов. За Волен Сидеров ДПС е неконституционна партия и не виждам как той ще седне да преговаря с тях”, добави бившият конституционен съдия Според Марков, българинът е най-бедният в Европа, но не гласува наляво, а сега БСП иска да управлява без десните избиратели. Той предполага, че Росен Плевнелиев ще влезе в сериозни преговори с всички политически сили и правителството ще бъде съставено от всички четири партии. Ако не, остава вариантът за избори до дупка, прогнозира Марков.

Той препоръча следващия парламент да направи конституционна комисия, която да започне работата по подготовка на промени в избирателната система. Да се индексират пенсиите, да се отменят данъците върху лихвите, да се закрие КЗК и да се създаде нов орган за борба с монополите, поиска бившият конституционен съдия.

...коментар: „НОВОПРЪКНАЛАТА СЕ "ЖУРНАЛИСТКА"КАКА ЛАРА,КОЯТО НЕ БЛЕСТИ С МНОГО АКЪЛ И ДРУГИЯ УМНИК ПЕРЕЛЕЗОВ,СЪВСЕМ СЕ ОЛЯХА В ОБРУГАВАНЕТО НА ГЕРБ,КАКА ЛАРА ТЪПОУМНАТА ЩЯЛА ДА ХВЪРЛЯ БОБ ДАЛИ ЩЕ ОЦЕЛЕЕ В ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО,еееее с подмазване на бития бюрек може,ама докога?
ОТ БЛИЦ

Сн. Изкуственото дишане се осъществява по следните начини: "Уста в уста, уста в нос и нос в нос.” Днес сме  в  хипотезата, че сме за изкуствено дишане „нос в нос” или съвестно да се постараем да обдухаме теоритично всички отвори в човешкото тяло!

ЛЕ-ЛЕ! ДОЖИВОТ СЪС СТАРИТЕ МУЦУНИ!

Синдикати и бизнес апелират за 200 дни толеранс към новия кабинет
Политическите сили да загърбят конфронтацията, призова Божидар Данев

Не 100, а 200 дни толеранс от страна на хората към новото правителство, каквото и да бъде сформирано. За това призоваха пред bTV представители на бизнеса и синдикатите, като целта е „да се прояви разум и уважение към икономиката на страната”.
Според Божидар Данев, председател на Българската стопанска камара, икономиката е „в дъното на всичко – без нея няма доходи и не можем да излезем от тази криза, чиито размери не разбираме”. Затова той смята, че политическите сили трябва да загърбят конфронтацията в името на стабилността в държавата и привличането на инвестиции за нови работни места.
Пусни видео
„Трябват ни няколкостотин хиляди работни места – нискоквалифицирани, какъвто е капацитетът на хората предвид голямата имиграция и ниската раждаемост. Първата задача е новото правителство, каквото и да е то – да му се даде спокойствие за привличане на инвестиции. Защото липсата на работа форсира емиграцията и битовата престъпност, създава се напрежение в обществото”, подчерта Данев.

Шефът на КНСБ Пламен Димитров от своя страна препоръча като първа задача на новия кабинет ревизия на бюджета. Според него оптимизирането на разходните политики може да доведе до осигуряването на допълнителни средства – между 800 млн. и милиард от несъбраните акцизни стоки.
„Трябва да се види и ударът по сивия сектор – да се съберат осигуровките, иначе трябва да се увеличават ставките. Има нужда от въвеждане и на необлагаем минимум – по тази тема има консенсус. Това може да доведе до дупка в бюджета, но тя може да бъде компенсирана с допълнителните приходи, които вече казах. Това ще даде и стимул за бизнеса да създава работни места и да даде глътка въздух на хората”, обясни Димитров.
По думите му с около 30 лева е реалистично да се увеличи минималната работна заплата от 1 юни – твърдение, с което Данев не се съгласи, тъй като щяло да натовари още повече и без това нестабилната хазна.

От прокуратурата зависи ще касират ли вота заради бюлетините от Костинброд
Дали Конституционният съд ще касира парламентарните избори заради откритите в Костинброд 350 хил. незаконни бюлетини, зависи от това какво ще каже прокуратурата за тях. Това коментираха бившите конституционни съдии Георги Марков и Неделчо Беронов.

Вотът може да бъде отменен само от Конституционния съд. Практиката му показва, че това се прави не при всички нарушения, а само при сериозни, които са повлияли на резултата, припомни техният колега Димитър Гочев.
За да каже дали изборите са законни, или не, пред Конституциония съд (КС) трябва да се заведе спор. Това не могат да направят партии или коалиции, участвали във вота, нито избрани депутати или неуспели кандидати за народни представители, въпреки че имат интерес.
КС може да бъде сезиран за вота само от поне 1/5 от депутатите, президента, Министерския съвет, главния прокурор или двете върховни съдилища. Започне ли дело, съдът трябва да изчака Върховната касационна прокуратура (ВКП) да приключи проверката за намерените в Костинброд 350 000 бюлетини и да вземе предвид резултатите от нея, преди да каже дали ще отмени резултатите, или не, каза Беронов.

Според него ВКП трябва да даде категоричен отговор дали става дума за фабричен брак, както твърди собственикът на печатницата Йордан Бончев, който е общински съветник от ГЕРБ, или за редовно отпечатани бюлетини, които в този ден не е трябвало да са в печатницата.

Според съобщение на държавното обвинение става дума за бюлетини, наредени в 10 палети по 35 хил. броя, опаковани и подговени за спедиция. За прокуратурата това не е производствен брак, какъвто са открити в други 4 палети с намачкани бюлетини, които не са били опаковани за изнасяне.
“Засега не е ясно категорично в какво състояние са били откритите бюлетини, защото проверката още не е приключила и няма официални резултати от нея. Но едва ли отпадък се опакова”, коментира Беронов, председател на КС от 2003 до 2006 г.

Ако и проверката установи, че това са редовно отпечатани бюлетини, те не е трябвало да са в печатницата два дни преди вота. По закон се отпечатват определен брой бюлетини - колкото са гласоподавателите по избирателните списъци плюс 10% резерва. Те се разпращат из страната, съхраняват се в изборните секции, тези помещения са запечатани и се охраняват от полицията до деня на вота, обясни бившият той.
Според Беронов прокуратурата трябва да каже и за кои региони са били предназначени намерените бюлетини. В закона изрично пише, че бюлетините съдържат наименованието и номера на избирателния район, както и имената на първите трима кандидати от листата на всяка партия в района.

Държавното обвинение трябва да отговори и на въпроса в полза на коя  партия са били бюлетините. Констатира ли прокуратурата, че е имало организирана структура, чиято задача и цел са били да подмени реалния вот, Конституционният съд ще има безспорно основание да провери законността на изборите, убеден е Беронов.
Може да бъдат касирани резултатите от регионите, за които са били предназначени бюлетините.

Досега КС е касирал избор на депутати само веднъж - след парламентарните избори преди четири години.
По жалба на Синята коалиция за сбъркан протокол в Русе, ощетил ги с 24 гласа, резултатите бяха преизчислени - сините взеха мандат в Русе, но изгуби този от Добрич, ДПС пък изгуби депутат от Русе, но вкара един от Добрич.
Съдът обяви за незаконен и избора на трима депутати, като касира вота в 23 избирателни секции в Турция. След преизчисление на мандатите парламентарната група на ГЕРБ се увеличи с един депутат за сметка на ДПС. Персонални размествания имаше и сред народните представители на Синята коалиция и РЗС.

... коментирал: Никой нищо няма да касира. Това си беше резервния вариант на БСП ако се беше запазила високата подкрепа за ГЕРБ. Всички освен ГЕРБ знаят, че повече никога няма да имат толкова висок резултат така, че ще бранят това статукво до последно.
... Нищо чудно и да ги касират! Опозицията попривърши паричките, а се предполага, че ГЕРБ имат достатъчно поне за още 5 избора да края на годината! Давайте избори до дупка или поне, докато ГЕРБ не спечели барем 99%!


Проф. Александър Джеров: Нищо не може да предизвика касиране на вота (със съкращение)

От какво правителство се нуждае България сега?
- Бих предпочел то да е еднопартийно и съответната партия и нейният лидер да носят конкретна отговорност. По получените засега данни такова правителство не може да бъде създадено. Явно ще трябва да се прави някаква коалиция. Сега много политици или партии спорят как да се нарича такова правителство. Това не е толкова важно. Правителството е или еднопартийно, или е създадено от няколко партии. Обективно трета възможност няма.

- Какво ще се случи в страната, ако все пак бъде съставено правителство от две или пък от три партии?
- Ще има нестабилност в държавата. Нали всяка партия се е явила на изборите със собствена програма. Като влезе в коалиционно правителство, тази партия трябва да отстъпи от програмните си обещания. Ако отстъпи, това означава, че е излъгала избирателите си - обещала им е да води една политика, а започва да води друга. От тази гледна точка не съм доволен от резултатите в изборите.

- Мисля, че тези дни най-споменаваната дума ще бъде касиране. Може ли вотът да бъде касиран?
- Не. Категорично не.

- Защо?
- Какво ще е основанието за това касиране? Убийство? Революция? Или някакво много голямо престъпление? Никакво основание няма. Формално изборите бяха проведени редовно. Осигури се на гражданите да изразят волята си. Няма оплаквания от секционните комисии, че са направени някакви изключителни нарушения. От ЦИК казаха, че всичко е било в реда на нещата. Тогава защо говорим за касиране?

- Помним обаче какво се случи в деня за размисъл. Да си представим, че определени сценаристи измислят още по-страшен скандал след изборите, който да даде основание резултатите от изборите да бъдат касирани. Тогава какво става?
- Мисля, че нищо не може да стане. Абсолютно нищо. Защото, каквото и да стане, то ще бъде в рамките на констатиране на някакви нарушения. А те се заявяват в изборния ден. Това, което стана в съботния ден, в деня за размисъл, бих нарекъл безобразие.
То говори отрицателно за България. Защото ние не сме остров, откъснат от света, а член на ЕС. Ние сме европейска държава. И когато стават такива неща, ние се излагаме пред света. Така че тези, които го направиха, и тези, които го афишираха в деня за размисъл, извършиха престъпление срещу България.

- Ако все пак се стигне до касиране, как ще стане на практика?
- Ние нямаме такъв прецедент досега.

- Има ли механизъм, по който да стане касирането?
- Конституционният съд или ЦИК биха могли да го направят, но това е много далечна теоретическа постановка. Няма обаче как на практика да се стигне до касиране на изборите. Трябва нещо много силно и извънредно да се е появило по време на провеждането на вота. Всичко друго са приказки на партии, които загубиха изборите или които не са доволни от своите резултати. Това е израз на безсилие.

- Вечерта на 12 май пред НДК се събраха протестиращи хора. Някои от водачите седнаха в залата за пресконференции и заявиха, че няма да си тръгна, докато не се насрочат нови избори...
- И? Аз уважавам всяко становище на българския гражданин. Това е демокрацията - всеки трябва да може да се изкаже и да изрази своето "да" или "против". Но не знам по какви причини тези млади хора са на протестите. Кой ги докара? Кой инспирира техните действия? Всичко това не може да няма двигател...

- Казват, че е спонтанно.
- Спонтанно трудно ще съберете толкова хора. Трябват рейсове, трябват пари, а всичко това изисква време. Това не е агитка преди мача ЦСКА и "Левски", а нещо много сериозно. Освен това повечето от тези младежи са неуки, те въобще нямат представа за какво става дума. Какво означават за тях нормални избори? Те не могат да го обяснят. В една държава не може да има само плюсове. Вижте и в САЩ какво става, вижте и в други държави. Това не значи, че трябва да отречем властта.
Разбира се, никоя власт не е била съвършена. Всяка власт допуска минуси и дефекти. Виждате общото положение на България през последните 20 и няколко години. Не стана онова, за което се борехме във ВНС. СДС беше велика сила и като идея, това е по-важното, и като действие. Във ВНС, въпреки че бяхме малцинство, успяхме да наложим няколко много положителни резултата в областта на демокрацията.
...

- Засега в парламента влизат 4 партии, които са като орел, рак и щука и, да кажем, хамелеон. Как ще бъде съставено коалиционно правителство?
- Вече казах, че за да се стигне до правителство, подкрепено от 121 депутати, някоя или някои от партиите трябва да се откажат от програмите си, с които се явиха на изборите.

- Може би с част от програмите?
- Чакайте сега! Или си принципен, или не си принципен. Или държиш на платформата си, или се оправдаваш, че тогава си го казал, но вече не държиш на него. Въпрос на достойнство, на лице към хората. Ще се явиш пред избирателите и какво ще им кажеш? За да бъда във властта и управлението, аз се отказах от това, което ви обещах и заради което вие ме избрахте. Много сложен е тоя въпрос. Може да се направи компромис между партии, които са близки по виждания.
А сега какво имаме? От една страна - ГЕРБ, от другата - БСП. От едната страна "Атака", от другата - ДПС. Все са антиподи. Как ще образуват правителство?
Не казвам, че не трябва, аз съм от тези, които искат колкото се може по-бързо да се състави правителство и то да е на националното единение.

- И как да стане това при тези антиподи?
- Би могло, ако в правителството влязат непартийни хора. И няколко партии се съгласят да поддържат това правителство. Но как ще се намерят такива хора? Виждате, че цялата интелигенция се е изтеглила. Кое име на интелектуалец можете да споменете като човек, който участва в политиката. Всички избягахме, защото видяхме, че политиката в България е срам за човек, които има достойнство.

- Като ви слушам, май отиваме към нови избори.
- Още месеци преди вота си мислех, че в късна есен ще влезем в нови избори. Това е лош изход и не го желая. Защото нови избори означават нови пари, означава бездействие в държавата. Няма парламент, няма законотворчество. Ще продължи един период на несигурност, което не е полезно за държавата. Аз съм за това да има силно и здраво правителство, което да ръководи държавата 4 години. За съжаление резултатите от изборите ни показват, че е почти невъзможно.
Дай боже да греша...
От 24 часа

Какво ли не ни докарва топлият вятър от ... Сахара?

ИЗЛИЗА, ЧЕ МАРТИНЧО И ТАКИВА КАТО НЕГО „УЖ ДЕСНИ” СА СПОМГНАЛИ ГАРАНТИРАНО И АКТИВНО ДА СПЕЧЕЛЯТ ОМРАЗНИТЕ ИМ „ЛЕВИ”?

Бивш лидер на СДС не гласувал на изборите
Бившият лидер на СДС Мартин Димитров не е гласувал на изборите, призна той пред нова тв. Според него така са постъприли много други десни избиратели.

В близките месеци ще се направи нова дясна партия, вярва Димитров. По думите му в тази нова партия може да влязат хора от СДС, ДСБ, Движение „България на гражданите" и представители на гражданското общество, дори и от Зелените. Той обаче отрече това да бъде преустроена стара дясна партия.

„България има нужда от нова дясна партия", категоричен бе Димитров.
За масовите оставки в десните партии вчера Мартин Димитров заяви: „Ходът на Костов е правилен. Крайно време беше да даде път на младите. В ДСБ има много качествени хора - http://paper.standartnews.com/archive/2005/07/11/faces/s4492_2.htm - Държавата ни бавно се превръща в глобален бирник

ИЗВЪНЗЕМНИЯТ КАРОЛЕВ МИ ПРЕДЛАГА ДА МЕ УПРАВЛЯВА ЧОВЕКЪТ НАРЕКЪЛ НА ВСЕОСЛУШАНИЕ НАРОДА „АНДРЕШКОВЦИ”. Не. Няма да стане!

Икономисти: Възможна е голяма коалиция
Според Георги Ангелов е най-опасно да не се състави правителство, а Владимир Каролев прогнозира добри министри в кабинет на Пламен Орешарски
Емил Хърсев и Владимир Каролев

Георги Ангелов, старши икономист от институт "Отворено общество" прогнозира пред БНР, че не бива да изключваме голяма коалиция при съставянето на правителство.
"Когато има криза... не е невъзможно... Преди съставянето на правителство политическите партии трябва да направят стъпки назад, за да работи едно правителство", каза той.

"Най-опасната конфигурация е да няма стабилно правителство.
В много случаи в други страни, след изборите продължават борбите - трябва правителството да се насочи към пазара на труда, а не към идеологически борби", смята Ангелов.

Финансистът Владимир Каролев, бивш депутат от НДСВ, коментира пред Нова телевизия, че е възможно правителство начело с Пламен Орешарски, в което освен ДПС, да участва и "Атака".
Не забравяйте личния момент при депутатите, някои от тях - примерно от "Атака", сега ще са депутати за пръв път и ще искат да останат, посочи той.
"По традиция предизборните обещания са много щедри. Бюджетът има възможност да поеме това, което сега е заложено в закона, но не може да се очаква да се намерят пари за големи проекти, без да се преструктурират и без да се реформират неефективните сектори", каза Каролев.

Според Каролев в правителство начело с Орешарски би имало добри министри, защото БСП са наясно с каква отговорност се нагърбват.
Макар че самият Каролев е разочарован от това, че няма по-силно представителство на дясно-център в парламента, той прогнозира, че и кабинет начело с Орешарски ще води стабилна финансова политика, защото Орешарски се е доказал като добър финансист.

Според финансиста Емил Хърсев следващото правителство трябва да си постави въпроса как да гарантира на българската нация препитанието, оцеляването, а този въпрос стои и пред други европейски държави.
Той обясни, че не са нужни гигантски преразпределения и търсене на инвестиции, за да се увеличават работните места. По думите му през последните три години са се свили 400 хил. места, а тези хора някъде са работили. За да са работили, тези инвестиции вече са направени, т.е. те седят сега и са празни.

Сн. Думата е гръцка и произлиза от λύκος (ликос, "вълк") и νθρωπος (антропос, "човек"). ... съществува едно тежко душевно разстройство, което кара човек да си мисли, че се е превърнал в животно и да се държи по съответния начин. ... Съществуват множество документирани случаи на ликантропия, при които пациентите смятат, че са леопарди, лъвове, тигри, слонове, крокодили, акули, биволи, орли, жаби, пчели, кучета, котки, зайци, коне, птици и... джербили. ... повечето случаи на ликантропия възникват в резултат от психиатрични заболявания, особено от такива, които се характеризират с психотично поведение. ... Учените са на мнение, че това се дължи на различните олицетворения на злото при различните култури. Много от хората с ликантропия са твърдо уверени, че състоянието им е дело на Дявола и е съвсем логично той да ги е превърнал в нещо зло. Затова не е изненадващо присъствието на змията, която пакости на човечеството още от самото Сътворение, или това на вълка, който също се асоциира със Сатаната от Средновековието насам.  

У-АУ! ОЗАПТЕТЕ ПОДСТРЕКАТЕЛЯ!!! КОМУНИСТИТЕ СА КАТО ВЪРКОЛАЦИТЕ.

... коментиралия цитира червено величие:”Ще удавя държавата в кръв,ако трябва,но няма да позволя на Бойко Борисов да управлява отново... „казал Сергей Станишев преди да тръгне за сараите на Доган.
... Ами те и навремето с кръв дойдоха на власт...”

От Вести.бг

Подготвил Нели Кирилова

Няма коментари: