вторник, 13 юли 2010 г.

ВЕЛИКОЛЕПНАТА ДВОЙКА “ДПС и БСП” ОТНОВО НИ СВЕТКАТ ЗА ПОНЯТИЕТО ЛОБИРАНЕ!

БСП иска всички лобисти вън от парламента
София /КРОСС/ БСП иска всички лобисти вън от парламента. Секретарят на партията Антон Кутев каза, че червените ще дадат на етичната комисия в парламента списък с имената на всички депутати, замесени в лобистки поправки, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. Кутев уточни, че от началото на работата на този парламент през седмица - две е внасян лобистки текст, а общият им брой е 20. Приблизително всеки един от тях ощетява обществения интерес с 20 милиона лева. Червените ще изготвят списък с имената на вносителите на тези скандални поправки като например тези в Закона за наркотичните вещества и в Закона за земята.

По думите на Кутев става дума за шест-седем депутати. „Нищо не се случва в Народното събрание без да мине през Цецка Цачева, отговори Кутев на въпроса дали председателят на парламента ще бъде включена в този списък. БСП иска още тримата депутати от ГЕРБ Лъчезар Иванов, Пламен Цеков и Светлин Танчев да бъдат изхвърлени от народното събрание или поне да им се свали имунитета, за да започне разследване. „Невъзможно е такива действия да останат безнаказани", коментира Кутев за тримата си колеги от ГЕРБ, които бяха замесени в лобистки скандали. Според червения депутат , те пряко са нарушили законите и Конституцията. „Не може да става дума в момента да се иска сваляне на имунитета и на Искра Фидосова", каза още Антон Кутев, но не отхвърли варианта тя да попадне в списъка, който ще бъде даден на етичната комисия. Кутев сравни управляващите с „ГЕРБ ООД" , на които всяка корпорация би завидяла.
Колегата му Ангел Найденов допълни, че за първи път чрез закони се създават корупционни предпоставки. За това, според червените, трябва да се проведе акция „Герберите".
Времето за вот на недоверие наближава, категоричен бе Антон Кутев, но направи уточнението, че това ще стане, когато има обществена подкрепа и единодействие в парламента с другите опозиционни сили. Към момента червените не са водили разговори с ДПС за внасяне на вот на недоверие.

Мая Манолова: В поправката за наркотиците има замесени хора от ръководството на ГЕРБ
Няма как този скандален случай да е станал възможен без участието на някой от ръководството на ГЕРБ. Това каза пред Нова телевизия Мая Манолова от КБ по повод доклада на анкетната комисия по скандалната поправка в Закона за контрол върху наркотичните вещества. „Но всъщност комисията стигна дотам, докъдето в крайна сметка ние се сблъсквахме със стената, според мен, на липса на политическа воля у управляващите да разплетат докрай тези връзки", коментира Манолова. По думите й и двамата замесени в случая депутати - Пламен Цеков и Светлин Танчев са заляли комисията с порой от версии. „Особено при Цеков бих казала са откровени лъжи, които всеки път избиваха в някаква друга посока и ако имаше воля и в политическото ръководство да бъдат накарани да кажат истината, наистина щеше да се стигне до други резултати". Според Манолова това са кризисни действия на управляващите, да се минимализират щетите от този скандал, истината да стигне до някъде и да се приключи, за да не се върви на едни по-високи нива, където има още замесени хора. „От тази поправка, която разрешава скритата реклама на наркотичните вещества, имат изгода определени фирми. Аз не бих искала да се фокусирам върху една определена. Дали това са фирми, които произвеждат алкохол, или са фирми, които продават чай, и двете са с изображения едното на марихуана, а другото на канабис или пък е хляб, който е близък до наименованието на коноп или имат такава картинка, но тези фирми печелят", твърди Мая Манолова.
/РА/

Четин Казак: Пл. Цеков и Св.Танчев да бъдат освободени от ръководни длъжности в комисии
София /КРОСС/ Двамата народни представители - Пламен Цеков и Светлин Танчев да бъдат освободени от заеманите от тях ръководни длъжности в постоянните комисии на НС. Около това предложение в проекта за решение са се обединили членовете на временната анкетна комисия по случая с гласуването и обнародването на скандалния текст в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, съобщи за Информационна агенция КРОСС Четин Казак.
„Комисията недвусмислено констатира, че има умисъл и конкретни действия от народните представители, които по никакъв начин не могат да бъдат оправдани с безобидни подбуди и извинения.

Напротив, налице е опит за прокарване на лобистки интереси в законодателството и то по абсолютно незаконосъобразен начин", коментира членът на временната анкетна комисия, която ще приеме окончателния доклад днес. Докладът заедно с всички материали от изслушванията на служители и народни представители да се предостави на прокуратурата, която да извърши проверка, е другото становище на комисията. „Възможностите все пак на една комисия в голяма степен са ограничени и в много случаи тя беше изправена пред ситуацията да сравнява две противоречащи си тези. Включително и в мен остава съмнението, че комисията не успя да изясни докрай картината. Цялата истина я знаят само засегнатите и пряко участвалите в тази афера. Надяваме се, това което комисията не успя да извърши, да го направи прокуратурата", коментира Четин Казак.
/РА/

ЕТО ГО И МОЯ КОМЕНТАР: Я да припомня и да попитам, колко законосъобразно е България да си има макар и недобра, неадекватна на времето в което живеем, несъобразена с внедрените ни тихомълком преди 20 години капиталистически порядки КОНСТИТУЦИЯ, и тя да се спазва от болшинството депутати и днес вкл., гласували я същите навремето лицемери?
За 20 години НАРОДЪТ ни недвусмислено е констатирал и продължава да върши същото, че налице са “умисъл и конкретни действия”, демонстриращи ЛОБИСТКИ ИНТЕРЕСИ съвсем не в полза на обществото ни при управлението на държавата! И какво от това? Нещо да се е променило в живота ни в положителна посока, вследствие “законосъобразност” в страната, и то благодарение на “някакъв лобизъм”? Нищо подобно! Добро и разумно не ни са се случили, но “лобиране” чуждо и недобронамерено е налично в границите ни. Такава е жалката ни истина и днес.
Депутатите ни от 20 години насам си играят игричката “Предай нататък лошотията, мизерията, упадъка на демократичната ни република” – това е, и всички си го знаем прекрасно. А те великите властимащи в началото на 21 век вече доволно могат да потрият тлъстите си омърсени с народното недоволство ръчички, и да присвият злобните си очички при гледката, която представлява днес България. И само на какво се радват! – анархия, разруха, запуснати и запустели градове и села, тотална мизерия за народа ни, ... дори и деца не се раждат вече, още по-малко пък и читави! На такава картинка се радват тез неблагодарници. ... Пътуваме по някакви каруцарски пътища и няма какво да грабне погледа ти – непрекъснато се набива на очи занемарена земеделска земя; животни почти не се мяркат по ливадите; за хора и маркиране на някакъв живот да не говорим; сринати и разрушени постройки отвреме навреме ни напомнят, че някога из тези пустеещи места е имало живот; а вечер, ах вечер – мракът те пронизва като с кинжал докато се прибираш дори из улиците, само дето не те убива! Кадри като от филм на ужасите. Такава е реалността в Република България през 2010 година.
А ДПС и БСП седнали да се вайкат за “цялата истина” (закони и ежедневие), която цинично определят като някаква АФЕРА! Не знаех, че животът на хората може да се оприличава като “афера”! И Боже мой, точно те ли – майсторите лобисти на всички времена претендират за лобиране! Точно те ли? Тези комунистически издънки дето направо наакаха и компроментираха целия 20-годишен мъчителен за народа ни ПРЕХОД! Тези ли – дето открито и нагло си “лобираха” за реанимацията на “баба БКП” през цялото време, та до днес! А сега седнали да се правят на съдници, представяйки ни се едва ли не като някакви богове, без да виждат гредите в собствените си очи! Що за гьонсуратлък е такова поведение, направо чудна работа? И докога такива трябва да бъдат търпяни. Май е време “те” да се махнат и от живота ни и от НС изобщо, и без това не вършат народна работа в него, и ни ядат парите на всичко отгоре! В демократичен контекст около 30% българи са лобирали за тях през цялото време на “нежната революция”, но това съвсем не е болшинството български народ, господа властимащи. А колкото до лобирането – то си е древен прийом, неизкореним през еволюцията на човечеството въобще! Въпросът не е дали да го има, или го няма, той просто по друг начин звучи в дневния ред на световното гражданство и на болшинството през настоящия век.
А българският лобизъм си е корумпиран от веки и за веки веков. Дали има някакъв друг вид по света? Отговорът е едно голямо, болезнено и тормозещо човечеството НЕ. Защото лобизмът е наркотичното вещество за управляващите. Той е дрогата дето се дъвче ежесекундно от всички и всякакви властимащи – без нея те дори не могат да дишат. Той е и плевелчето дето задушава цветята “световна интелигенция”, еволюционен прогрес, живот на земята.
Винаги и завинаги.

Нели Кирилова

Интересен сайт : http://www.skat.bg/preda.php?action=3

Няма коментари: