събота, 31 юли 2010 г.

ЗЕМЛЯНИ, МАРС МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ СТАРАТА НИ ПРАРОДИНА!

Сн. Учените са намерили поредното потвържденние за живот на Марс – пълно сходство с минералните камъни, находящи се в Австралия-Пилбар

Наскоро бе съобщено, че група учени от космическата немска агенция DLR начело с Дитрих Мелман са направили изявление, че въпреки много ниските температури на Марс може да се съхранява в течно състояние солен разтвор, което теоретично гарантира съществуването на микроорганизми.


В серия от експерименти, учените твърдят, че на повърхността на Марс, макар и временно, е възможно да съществува преохладена солена вода, освен това те смятат, че тази саламура може да остане в течно състояние дори при ниски температури.

Екип от учени на САЩ са използвали инфрачервен анализ за марсианските скали и са сравнили скалите от Марс с тези, които преди това са били намерени в Австралия.

Минералите от региона на Австралия Пилбара са най-ранните доказателства за живот на Земята. Изследователите стигнали до заключението, че съставът съдържащи се в тях е такъв като на минералните камъни намерени на Марс – те просто били"точно копие на камъните в Австралия."

ХУМАНОИДНИЯ АНДРОИД “АКРОБАН”ЩЕ НИ БЪДЕ НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ ДО НЯКОЛКО ГОДИНИ
На изложението SIGGRAPH в Лос Анджелис са показани експонати на роботи, които могат да влязат в контакт с хора.
Най-запомнящо се от изложбата е "хуманоидния андроид Akробан. Той се различава от останалите експонати по “специфичното си съпротивление” - реагира само когато някой го докосне, и с него безопасно могат да си играят дори малки деца.

Председателят на конференцията в SIGGRAPH Терънс Мейсън, смята, че някои модели могат да бъдат на разположение за случайни потребители, в рамките на няколко години.
http://www.eurosmi.ru

Подготвил Нели Кирилова

Няма коментари: