четвъртък, 29 юли 2010 г.

За какво иде реч по разните правителствени работни обяди?

Сн. Временният мениджър е удобен!

ГБИТК предоставя на Борисов предложения за законодателни промени
София /КРОСС/ На работна среща на министър-председателя на Република България Бойко Борисов с членовете на Управителния съвет на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) президентът на ГБИТК Бертрам Ролман предостави на министър-председателя набор от предложения за актуализирането на 24 български закона със 101 конкретни идеи, позовавайки се на германския опит, научи Информационна агенция КРОСС.
На срещата присъстваха също така и министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и посланика на Федерална република Германия в България Матиас Хьопфнер. Тази необичайна инициатива на ГБИТК е резултат от призива на премиера да бъде подкрепена реализацията на важни реформи в редица сектори. Целта е в бъдеще да се използва по-интензивно опита на фирмите-членове на ГБИТК с оглед на ускореното хармонизиране на страната с европейските стандарти.
Идеята за инициативата възникна по време на работния обяд на 26 май 2010 г. между членовете на ГБИТК и министър-председателя. На тази среща министър-председателят неведнъж обърна вниманието на аудиторията върху факта, че в много отношения Германия е образец за България и, че той би желал един по-интензивен трансфер на немско ноу-хау, и по-специално в областта на законодателството.
В резултат на работния обяд през месец май ГБИТК прикани своите членове да изпратят конкретни предложения за законодателни промени. Консултативният съвет „Право" към ГБИТК под ръководството на д-р Мая Найденова събра, анализира и структурира получените предложения. Участие в работния процес взеха представители на ръководството на ГБИТК, консултативния съвет към ГБИТК „Медии и комуникация" в лицето на Нико-Александър Ян и Радомир Чолаков, член на консултативния съвет „Право". Постъпилите предложения бяха класифицирани по правни области, благодарение на което могат да бъдат предадени в достъпен и разбираем вид на съответните министерства за анализ и изготвяне на законодателни промени. Цялостният каталог с предложенията и информация в обобщен вид ще откриете на Интернет страницата на ГБИТК.
В различните предложения се прави сравнение на текстовете на съответните германски и български закони и се предлагат конкретни промени. Предложенията се отнасят предимно за данъчните и търговските закони, но също така и до публичното, трудовото и социалното, гражданското и авторското право. Фирмите-членове на ГБИТК считат за нужни и промени при възлагането на обществени поръчки, при регулирането на енергийния пазар, както и в закона за измерванията. ГБИТК предлага освен това да се помисли и за промяна на чл. 150 на българската Конституция, с което да се даде възможност на физическите и юридическите лица да се обръщат директно към Конституционния съд за проверка на противоконституционни закони, които вероятно нарушават техни основни права и свободи.

Да видим какво предвиждат предложенията?

Нека не забравяме, че навремето, в зората на анарходемокрацията ни американците чрез планът “Ран-Ът” ни дадоха “предложения за изграждане на “демокрация” в “комунистическата” ни страна.
Планът третираше изцяло завоалирано (нещо като в Досиетата Х) 20 годишен ГЕНОЦИД над българската нация – той(геноцида) просто се случи вече. Та този план тогава бе стартиран и осъществен с “любезното съдействие на БКП в лицето на Андрей Луканов. Другарят Луканов въоръжен с “Ран-Ът” преди близо 20 години откровено се изплю в лицето на българите, а отровната му плюнка вече толкова време последните не могат да я почистят от себе си.
Днес, едновремешното американско “ноу-хау” се очерта да бъде актуализирано, така де, с немско такова. Навремето пак, идеята за злополучния за българите “План Ран-Ът” бе овеществена с написването му през месец юли 1990 година, издаден през месец август и пуснат в незабавно действие като ракета със среден обсег. Интересното в него, забележете български граждани бе: изграждането на нова данъчна система чрез драстични промени в ТЗ, които де факто и де юре развързаха ръцете на червената мафия за всякакви грабежи, палежи и убийства над недоволни граждани, като се създадоха и благоприятни условия за развиване и просъществуване и до днес на прословутата ни Българска мафия. А на нея толкова много и хареса да господства над българина, че от и без нея той буквално не може да диша – я колко дечица потънаха в омаята на наркотиците, в тази сметка слагам и производството и разпространението им, я колко ментета фирмички изнесоха парите български по световните офшорки, я каква корупция се шири из висшите етажи на властта ни (и днес вкл.), я колко олигарси милонери, а няко дори милярдери си имаме из стратегическите сектори в държавата, я до каква мизерия и бедност са докарани 95,5 % от народа ни и т.н. И всичко това, само от “промените” в данъчните и търговските закони! Сриването от тук нататък в публичното, трудовото и социаното право и живот оформиха закономерно познатия апокалипсис в държавата ни. Та “планчето Ран-Ът” навремето, и направените промени в “данъчни и търговски закони“ по техен тертип строго прецизираха “кой може или кой не може” да прави обществени поръчки, “кой да или не” да регулира енергийния пазар, и как това са става без мрънкане от страна на гражданите чрез ...”Закон за измерванията”. Ето линк за по-любознателните по последния: http://www.consult-trans.com/index.php?option=com_content&view=article&id=212:2009-07-03-08-55-08&catid=105:2009-05-20-15-50-37&Itemid=304
– и малки откъси от него:” Този закон урежда обществените отношения, свързани с осигуряване на проследимост, точност и достоверност на измерванията... Законът има за цел:
1. в съответствие с националните интереси да защитава живота и здравето на хората и околната среда от вредни въздействия, както и имуществото на физическите и юридическите лица от неблагоприятни последици, които могат да настъпят вследствие на неверни резултати от измерванията;
2. да създава условия за международно признаване на резултатите от извършваните в Република България измервания»,

демек всички и всеки има правното право да е в класната стая на световната обществена говорилня. Е, това не е съвсем лошо до някъде! От такова «право» обикновено се ползват на първо място властимащите, следвани от олигарсите ни, след това идват медиите и социално ангажираните творци, някъде след тях е бизнеса, а съвсем в края на тази редичка са тези, които от «нищо» трябва да правят «нещо» при това с голи ръце, създавайки пустата «принадена стойност» за взискателите си.

Макар и съвсем общо казано до тук, изброих «екстрите» в 20 годишния ни живот, които ни натресоха братята американци. Днес премиерът ни Борисов лобира за внедряване в действителността ни на немско ноу-хау по същата тема, което де факто е повторение на предишно случилото ни се! Que pasa? Днес след описаното в статията по-горе от КРОСС, ГБИТК настояват за промени по същите промени отпреди 20 години! Моля, моля германци – първо на първо вече сме си направили всякаквите законодателни “промени” (1990), второ: 20 години си ги тестваме и хич не ни харесват и трето, както казваше един наш цар – още не е дошло времето за промяна в или на Конституцията ни, поради което тази работа за сега оставяме за следващия правителствен мандат, този си има друга работа.

В края отговорно питам: За какво иде реч по разните правителствени работни обяди? Ако е това, което КРОСС ни е пресъздал се досещам за две неща: или става въпрос за плагиатстване от чуждо ноу-хау от страна на германците по отношение суверенитета ни, или отново започва борба за по-уникално ограбване на българския данъкоплатец, който наужким е в ЕС. Между тези две простъпки се мъдрят и други по-мънички, ама хайде – няма да издребнявам.
Все пак : каква е целта на направеното упражненние на работния обяд на 26 юли 2010 между ББ и ГБИТК – тихомълком актуализация на добре познатия ни държавен гнусен гьонсуратлък, или законово по европейски стандарт разширяване действията на всякаквите също познати ни до болка бандюги?

Което и да е от двете, то е крайно неприемливо за българския гражданин (Гер) Б -ългария (мания). Оказва се обаче, че идеята не се приема, а инициативата на немците е закъсняла с 20 години.
Така не може!

Как САЩ разруши България(планът РАН-ЪТ)


ОСАКАТЕНА БЪЛГАРИЯ


И друга гледна точка:
Внимание ! България в опасност ! (Atention ! Bulgaria in danger !)


Това всеки сам си изчита и по съвест преценява!
Линк за Обобщенията : http://www.cross-bg.net/images/stories2/obobstenie_na_predlojeniyata_za_zakonodatelni_promeni.pdf



Линк за 101 идеи за Европейска България от немските специалисти: http://www.cross-bg.net/images/stories2/101_idei_za_evropeiska_bulgaria.pdf

Подготвил Нели Кирилова

Няма коментари: