сряда, 24 ноември 2010 г.

ЗА АПОКАЛИПСИСА В КРАЯ НА 2012 И ЗАЩО УЧЕНИТЕ ГОВОРЯТ ЗА МОЩНИ МАГНИТНИ БУРИ НА СЛЪНЦЕТО ПРЕЗ 2013 Г. СЯКАШ СВЕТЪТ ВСЕ ПАК ПРОДЪЛЖАВА!...

НЕКА НЕ ЗАРИВАМЕ ГЛАВИТЕ СИ КАТО ЩРАУСИ В ПЯСЪКА.

КАКВО се КАЗВА по ВЪПРОСА в мрежата на ИНТЕРНЕТ:

2012 - Жега и жажда ни чакат

21.12.2012 милиони хора остават без ток, питейна вода и осветление.
Скъпоценната течност няма как да се изпомпва по високите етажи. Небето е в проблясващи цветни сияния. Невиждани, ужасяващи, опасни. Угасват хиляди градове и селища в Щатите, Европа и Азия. Инфраструктурите им са напълно унищожени. Спира транспортът, разчитащ на електричество. За болниците остават 72 часа резервно захранване, но в много от тях то не достига до кувьози, апарати за изкуствено дишане и други животоподдържащи системи. Измират стотици недоносени бебета и пациенти.

Операциите са немислими
След 72-рия час модерното здравеопазване се превръща в мит.

Заводи, фирми, печатници, медии, администрации са изправени пред дилемата как да работят без ток. Мисията - невъзможна. В края на първия месец електрическите станции, трансформатори и мрежи са напълно повредени. Трябва да се изграждат изцяло и наново, което в рамките на една държава ще отнеме година. От строя излизат тръбопроводите с газ и гориво, зависими от електричеството. ТЕЦ-овете на въглища имат само 30 дни. Атомните централи са обречени. Ситуацията е критична без ток за отопление в студените географски ширини или охлаждане в горещите точки на света, без хладилници, вода, светлина и бърза помощ. Най-застрашени са болните, разчитащи на лекарства. Фармацевтичните компании няма как да произвеждат, запасите се стопяват бързо. Липсват инсулин и медикаменти за сърдечносъдови, онкологични, кръвни, бъбречни заболявания. Година по-късно милиони ще са мъртви. Световната банка обявява Америка за развиваща се страна. Старият континент, Скандинавия, Китай и Япония се опитват с последни сили да оцелеят след страшната буря, разразила се на 150 милиона км от повърхността на Слънцето. Колкото и фантастично да звучи, този сценарий е предречен в последния извънреден доклад на Американската национална академия на науките, спонсориран от НАСА. Той предупреждава, че рисковете за планетата нарастват с всеки пореден слънчев максимум. Следващият е през 2012 г. Тогава, през пролетта или есента, вероятно ще настъпи грандиозен пик на геомагнитните бури. Именно по време на равноденствията ориентацията на Земята спрямо Слънцето я прави уязвима за удари на плазмени потоци.

Приближаваме катастрофата с всеки изминал ден. Активността на светилото се усилва на цикъл от 11 години, заедно с петната му. Трудно е да приемем, че е способно да помете цивилизацията ни. Но тази е самата истина!" - категоричен е Даниел Бейкър, експерт от Лабораторията по атмосферна и космическа физика към университета в Колорадо, Булдер, и председател на академичната комисия, отговорна за доклада.

Слънчевата повърхност е бушуващ океан от плазма, зареден с високоенергийни частици. Някои от тях се откъсват и устремяват през Космоса като слънчев вятър. Този вятър е способен да пренася милиарди тонове плазма, приличаща на гигантски огнени сфери. Явлението се нарича коронарно изхвърляне на маса. При нахлуване в атмосферата на Земята настъпват бързи промени в магнитното й поле. Породените геомагнитни бури индуцират ток в електрическите мрежи, които не са годни да се справят с директната енергия „отгоре". Завишеното електричество създава мощни магнитни полета, атакуващи медните жици и сърцевината на трансформаторите. Крайният ефект е тяхното подгряване и стапяне На свой ред далекопроводите пренасят" и разпространяват пораженията на големи територии. Точно това се случва в канадската провинция Квебек през март 1989 г., когато 6 милиона души останаха 9 часа без електричество. Хаотичното движение на заредени частици в горния атмосферен слой на Слънцето създава магнитни вихри, които се извиват, въртят и преобръщат., разделят и свързват отново. При този процес могат да се откъснат милиарди тонове вещество. Щом плазмата поеме курс към Земята, тя се ускорява, пътувайки през космическото пространство. Накрая магнитното й поле достига планетата ни. В зависимост от ориентацията му спрямо земното, са възможни два варианта. Ако са обърнати в една и съща посока, слънчевото ще се приплъзне над Земното без директно навлизане. То обаче е неизбежно, когато плазменият поток атакува пряко магнитосферата ни. Коронарната слънчева маса просто я пробива като отварачка за консерви и нахлува вътре" - обяснява Джеймс Грийн, шеф на отдела за планетарни науки в НАСА.

Без изход
ТРИ са нерешимите проблеми.
Първо, модерните електрически мрежи функционират при много високи волтажи в обширни зони. Този плюс им осигурява голяма ефективност и ниски загуби, но ги прави уязвими от магнитните бури и Слънцето. Мрежите действат като антени, които ще улавят и насочват към трансформаторите чудовищния по интензитет слънчев ток в случай на изригване.

Второ, от тях зависят системите, поддържащи човешкия живот: водоснабдяване и канализация, различни производства, търговски и аптечни вериги, контролни станции на атомни централи и летища, финансови пазари, Бърза помощ и болници.

Трето, бурите предизвикват сривове в работата на глобалната позиционна система (GPS), на сателити, самолети, комуникационни средства и влияят гибелно на здравето. „Съберете едното с другото и ще ви стане ясно, че ако се повтори дори изригването от 1859 г.. последиците ще са катастрофални. Връхлети ли ни по-мощна вълна, апокалипсисът е неминуем!" - твърди Джон Капенмън, анализатор от калифорнийската корпорация „Метатек" и съветник към комисията на Американската научна академия. Според изготвения от нея доклад при такава буря генерираният от Слънцето ток ще елиминира над 300 ключови трансформатора в Щатите само за 90 секунди, отрязвайки електричеството за над 130 милиона души. „От този момент часовникът на унищожението ще започне да тиктака за Америка. Най-зловещият факт е, че ситуацията няма да се подобри с години!" - предупреждава Капенман.

Изследването е основателно
„ИЗСЛЕДВАНЕТО на академията не е с цел да всява паника - коментира астрофизикът Майк Хапгуд от Европейската космическа агенция. - Учените по природа са консервативни. затова и написаното от тях е сериозно и основателно. Отговорността за критични ситуации, свързани с космическия климат, е твърде размита на Стария континент. Европейските електроинсталации са взаимосвързани и също изключително податливи на каскадни сривове при магнитни бури." „Сбъдне ли се втора 1859 г., ураганът „Катрина" ще ни се стори като детска играчка. Едва ли бихме преживели по-мощно изригване" - признава и Пол Кинтнер, професор по електрическо и компютърно инженерство и физика на плазмата от Корнуелския университет в Итака, Ню Йорк. - Икономическите и социалните щети от „Катрина" са оценени между 81 и 125 млрд. долара. Според официалния документ прогнозираните геомагнитни бури ще доведат до загуби над 2 трилиона долара за САЩ. При това само през първата година след събитието. Възстановяването ще отнеме 10 години и ще струва още милиарди. Кошмарният сценарий ще засегне всяка страна с високо-волтажни електрически инсталации. Китай е на път да изгради 1000-киловолтова електрическа мрежа, двойна на американската. В случай на буря тя ще е суперпроводник и свръхантена, улесняваща движението на слънчевата енергия Европа също не е подготвена."

С широко затворени очи
Най-важният индикатор за приближаваща буря е сондата на НАСА Advanced Composition Explorer (ACE), пусната през 1997 г. на постоянна слънчева орбита.

Тя изпраща данни за посоката и скоростта на слънчевия вятър и други потоци от заредени частици, преминаващи край сензорите й. АСЕ предупреждава за геомагнитни бури в рамките на 15-45 минути, а електрическите компании се нуждаят от 15 минути, за да подготвят системите си за критичното събитие. Лошата новина е. че изхвърлената коронарна маса пътува доста по-бързо от очакваното и взема разстоянието от сондата до Земята за по-малко от 15 минути. Тоест ще ни удари, преди да сме взели мерки" - пояснява Хапгуд. Освен това АСЕ е на 12 години, животът й отдавна е изтекъл, детекторите й са стари и увредени. „факт е. че нямаме с какво да я заменим, нито стратегия какво ще правим, щом угасне. А това е безкрайно глупаво и безотговорно! Какво да правим? Никой не знае, дори и ние!" - алармира Бейкър, който още преди 3 години заяви, че на сондата не трябва да се разчита. Другите сателити за наблюдение на звездата, като Слънчевата и хелиосферна обсерватория (SOHO), могат да осигурят някаква информация, но тя ще е недостатъчна и закъсняла. „Светът ще се прозява, докато не го помете унищожителна слънчева буря. Ако политиците останат равнодушни към последния ни доклад, тяхното безразличие ще струва десетки милиони живота. Може би ни делят само 3 години от най-страшното бедствие. връхлитало някога Земята" - обобщава Капенман.

Огнен ад
НАЙ-СТРАШНАТА слънчева атака в историята на Земята е от 1859 г.
Пръв забелязва началото й британският астроном Ричард Карингтън. „На два пъти от огромна група слънчеви петна се откъснаха ярки бели пламъци. Представлението приключи за 5 минути, суровият космически климат се усещаше 8 дни!" - пише той на 1 септември 1859 г. В същата нощ небето над цялата планета избухва в червени. зелени и виолетови сияния, толкова ослепителни, че е можело да се четат вестници, сякаш е ден. Шокиращите светлини пулсират дори и над екваториални ширини. Наблюдават ги в Куба. Бахамите, Ямайка, Ел Салвадор и Хаваите. Телеграфните мрежи по цял свят се повреждат. Пред очите на вцепенените от ужас оператори телеграфната хартия се самозапалва. Даже и когато изключват батериите, захранващи линиите, съобщенията продължават да се препращат - сиянията индуцират електрически ток по жиците. „Карингтън е свидетел на безпрецедентна експлозия от магнитна енергия, на свръхмощно слънчево избухване. Тя обаче може да бъде в пъти по-интензивна. Ако това се случи, със сигурност няма да я преживеем!" - убеден е Джеймс Грийн.


Планетата Нибиру-2012 навлиза в орбитата на планетата Земя

Planet X / Nibiru 2012 Flyby Scenarios - February 2009 Report


2012 SIGNS- PLANET NIBIRU'S ARRIVAL


December 21 2012 the END? (Part 1 of 6).


December 21 2012 THE END


http://www.december212012.co
/ - ето един интересен сайт където хората си говорят за това какво ни предстои следващата година например. За релакс е много добър. Но все пак да не забравяме за изказаното почти наскоро мнение за летоброенето в света предвид историята - политиците и църквата се предполага, че са я(историята) побутнали с цели 300 години напред, предвид ... предимно търговски интереси – това се е случило по мои предположения някъде към 200-300 година от новото ни летоброене! По това предположение-загадка все още се търсят надежни доказателства, и в този контекст много от предсказанията е напълно възможно да не са и верни. Но виж на съвременните астролози и физици вярвам безпрекословно! Няма лошо все пак и да се позамислим какви ги правим сега и тук на родната си Земя, ако изобщо има място нещо да се измисли за космическите влияния над Земята! Който не ползва английски да си пусне страницата на “преводач”.

Ето и още един сайт: http://vangakazva.blogspot.com/2009/09/blog-post_3627.html - за пророчества и на нашата Ванга, като как те се вписват в цялостната световна тема по бъдещето на Земята ни, както и на други такива предсказатели - http://vangakazva.blogspot.com/2009/09/blog-post_3627.html .

21 декември 2012 Ванга - Фаталният ден
През последните години астрономи реално стигат до извода, че в центъра на нашата галактика наистина съществува черна дупка и, че е вярно, че във фаталния 21 декември положението на Земята ще се изравни със слънцето и центъра на нашата галактика Млечния път.
Не се знае какви ще са последствията за нашата планета, както не се знае и дали това ще е Апокалипсисът, но маите са вярвали, че ще се случи нещо такова наистина ужасно! ... Колко би могло да бъде описаното наистина истинско, моля четете по-надолу!


ТОВА СА ПОСЛЕДНИТЕ ПРЕДСКАЗАНИЯ НА ВАНГА / 6 октомври 2006, 10:27
МИСТЕРИИ

СРЕЩА С КУМИР
За това интервю никой нищо не е чувал до този момент. То се публикува за първи път с любезното съдействие на наши руски колеги. Тези пророчества, за които днес ще прочетете, ясновидката е изрекла в навечерието на своята смърт. И разрешила да се публикуват, след като си отиде от този свят.

КАКВО СИ СПОМНЯ ГЛАВНИЯТ РЕДАКТОР НА В. ”ИЗВЕСТИЯ”:
Украинският бизнесмен, пътешественикът Анатолий Лубченко, беше кореспондент на АЭН и често ми носеше любопитни теми. Последния път той постави на моето бюро една обикновена аудиокасета. Ти какво, и президента Кучма ли си записал, го попитах аз. Не. Това е последното, предсмъртно интервю на Ванга, ми каза той.
Аз много не вярвах в съществуването на такова интервю с българската пророчица, струваше ми се, че е невъзможно дори и за Лубченко. Ясновидката умря през 1996 година на 84 години и, за разлика от Нострадамус, се занимаваше със съдбите на конкретни хора и много рядко даваше интервюта.
Аз бях чувал, че от средата на 80-те години селската къща на ясновидката се пълнела от стотици знаменити артисти, учени и политици, които се интересували от нейните прогнози за бъдещето. Знам и това, че след себе си Ванга не е оставила почти никакви записки. Само понякога, без всякакъв повод, прорицателката започвала да говори различни конкретни неща и околните бързали да запишат това, която тя казва... Бях изненадан - с Анатолий се познавахме от три години и през цялото това време той нито веднъж не ми беше споменал името на Ванга. И изведнъж ми носи това нейно последно интервю за публикуване.
Аз бях при нея през лятото на деветдесет и четвърта година - ми каза Лубченко. - Бях на почивка в България и нещо ме теглеше да отида и да видя нейния дом. Бях чувал, че тя често боледува и въобще не се надявах да стигна до нея. Но когато пристигнах в Петрич, от тълпата пред дома й излезе мъж и ме повика по име. Хората наоколо ме погледнаха с озлобление, пък и самият аз се стреснах и изплаших - какво ли ме очаква...
Тя лежеше на голям креват, такава една, бледа, слаба. Беше много тихо, по белия таван кръжаха мухи. Разбрах, че не й остава много живот, отвън се трупаше тълпа народ и всеки се надяваше да я попита я за болест, я за нещо друго. А аз без всякакво сериозно намерение, попаднал при пророчицата напълно случайно, не знаех дори какво да я попитам. Изведнъж тя се обърна към мен: Къде е баща ти? Аз й отговорих, че е в Германия. Тя дълго мълча и аз разбрах, че тя знае, че той е болен от рак. Скоро - каза тя - тази болест ще бъде победена и закована в желязо. Но на твоя баща това няма да му помогне. После помълча още известно време и добави: А при тебе всичко ще бъде добре, Киев е добър град, аз виждам... В този момент си спомних, че имам диктофон с касета в него - продължи Лубченко, - на който бях записал уроците си по английски. Може ли - питам аз - да запиша разговора си с вас? Мъжът отвън (вероятно охрана) ме погледна като враг, а тя се засмя много младежки и ми каза: Може. Само докато не изтече този век и не навлезе новият, на никого не я давай!
Интервюто се оказа малко - по-малко от половин 90-минутна касета. Част от отговорите на български ми преведе самият Анатолий, но и аз знаех малко езика и не ми беше трудно да разбера какво отговоря пророчицата. Някои въпроси с автобиографичен характер може би не е трябвало да се задават, но Анатолий е дилетант, а пък аз като главен редактор на “Известия” реших да ги оставя.

А ето и самото интервю:

ПРОРОЧИЦАТА ВАНГА: СЛЕД ТРИЙСЕТ ГОДИНИ ЩЕ ИМА ПОТОП
Голямо тяло ще долети до Земята и ще се удари във водата. Вълните ще отмият много страни и Слънцето ще изгасне за три години, казва в последното си интервю феноменалната ясновидка

- Как станахте ясновидка?
- Аз често виждах хора, които отдавна са умрели, и те ми казваха с кого какво ще се случи. А след това се появи голям непознат човек. Той ми каза, че утре ще започне война и че аз съм длъжна да разказвам на хората кои ще останат живи и кои ще умрат, а и как да избегнат смъртта.
- Това жив човек ли беше?
- Не, мъртъв, като другите.
- Как изглеждаше?
- Голяма сянка, клатеща се, като отражение. Те всичките така изглеждат, а понякога е само глас.
- А вие как разговаряхте с него?
- Аз чувствам, когато той се появи. Отначало чувам глас, после приемам с мозъка, а след това пропадам някъде далече и всичко чувам. Гласът се чува някъде далече, като по радио, ту ясно, ту глухо...
- Какво чувствате, когато при вас дойдат обикновени хора?
- Тях още отдалече ги виждам и зная целия им живот, гледам го като на филмова лента. Те са добри, зли, всякакви... Всички искат чудеса, искат чудо да стане, а после плачат. Но когато е съвсем лошо, аз мълча, нищо не им казвам, въобще не говоря. Само съвет мога да дам.
- Какъв?
- За да не живеят зле, да се стремят да не отмъщават на никого, да не се държат като обидени, да вършат добри дела. Да слушат винаги сърцето си. Винаги само сърцето си, защото главата често греши. Сърцето е свързано с Космоса. Но не всеки може да различи гласа на сърцето от гласа в главата.
- Мъртвите хора ви говорят само за бъдещето или и за миналото? А ако става дума за далечни хора и събития, в други страни?
- Разстоянието и езикът, на който говорят хората, нямат никакво значение, всичко идва чрез Космоса.
- Вие можете ли да ми кажете какво ни очаква?
- Но аз ще ти кажа - Русия я очаква добро, България и Македония - не особено. Жените в Русия ще родят много добри и умни деца, които ще променят света. След това ще дойде чудото, ще настъпят чудесни времена. Науката ще каже кое от написаното в старите книги е истина и кое - не. В Космоса ще намерят живот и ще узнаят откъде е дошъл този живот на Земята. От земята ще изкопаят голям град. От небето ще долетят нови хора. И ще има много други чудеса. Но трябва да чакате, не да пришпорвате събитията. Това няма да стане скоро...
- А какво ще се случи в скоро време?
- След девет години ще бъде краят на света, Земята ще се отвърне от Слънцето, където е било горещо, ще бъде лед, много животни ще измрат. Хората ще воюват за енергия, но при тях душата ще стигне, за да спрат. А след това времето ще се върне назад.
- Казват, че краят на света - това е световният потоп?
- Потоп също ще има, след 30 или 40 години. Голямо тяло ще долети до Земята и ще се удари във водата. Вълните ще отмият много страни и народи и Слънцето ще изгасне за три години.
- Хората ще оцелеят ли?
- Ще оцелеят добрите, а злите, които се правят на много хитри, ще загинат. Много, много от тях ще загинат. А след това ще настъпи много добър живот и безсмъртие.
- Искате да кажете, че на Земята ще настъпи Златният век?
- Той вече настъпва, но не всички могат да го видят. След седем години хората няма нито да сеят, нито да жънат, а само ще отглеждат децата си. Животните ще се плодят като растенията, а растенията - като животните. След двадесет и една години никой няма да пътува по земята. Пътуванията ще стават по инсталации от Слънцето, нефтът ще се забрани, земята само ще ражда и ще си почива. След четиридесет години няма да останат предишните болести, но ще се появят нови. Те ще са свързани с мозъка, защото всички ще пият от морето, а в морето няма да има острови. След това ще намерят вода в Космоса и тя ще бъде добра. Хората ще бъдат много, много. Индия ще стане по-голяма от Китай. Но хората ще се избавят от телата си.
- Какво значи “ще се избавят от телата си”?
- Може да се живее без тяло, само с личността, само с енергията, както е при мъртвите. Но това няма да стане скоро.
- А за политиката в близките пет години можете ли нещо да кажете?
- Русия ще поотслабне, но отново ще заеме предишното свое място, ще бъде добре. Европа няма да стане по-млада. Америка ще приеме брадатия и ще разбере, че страхът е по-лош от любовта. Сирия ще рухне в краката на победителя, но победителят няма да се окаже този, който се очаква. Пришълците няма да искат да делят знанията си със силните. Женските страни ще отстъпят пред мъжките, но ще запазят своите замисли. Малък човек ще ви управлява цял живот...
- Съществува ли Бог?
- Бог е светлина. Няма Бог в човека, но човек в Бога има.
- Съществуват ли рай и ад?
- Рай и ад - това са различните страни на живота без тяло. Ако умрелият е нужен на живия - това е рай.
- А вие ще помагате ли на живите и след смъртта си?

На този въпрос баба Ванга не отговаря. На лентата, след кратка пауза, се чува щракване, сякаш някой изключва диктофона. Лубченко се кълне, че той не го е докосвал с ръка. По неговите думи уморената Ванга просто е заспала.

ОТ ДОСИЕТО “КП”
Баба Ванга, истинското й име е Вангелия Гущерова (според други източници – Сурчева) се е родила на 31 януари 1911 година, умряла на 11 август 1997 година. На 12 години Ванга попаднала в страшна буря. Ураганът повдигнал момичето във въздуха, а след това я влачил по полето. Оживяла по чудо, но изгубила зрението си. От този момент нататък е получила дарбата на ясновидството. Ванга предсказала войната с фашистите, пуча през 1991 година и кризата през 1993 година, идването на власт на Борис Елцин и гибелта на АПЛ “Курск”. Но много нейни предсказания не са се сбъднали – през 70-те години тя предсказала влизане на съветски войски в Чили, а в 90-те години предрекла взрив на самолета на Буш старши.

ВАНГА ЗА БЪДЕЩЕТО НА РУСИЯ И НА СВЕТА:
• “Всичко се топи като лед и само едно ще остане - славата на Владимир, славата на Русия. Прекалено много е принесено в жертва. Никой не може да спре Русия. Всичко помита тя по своя път и не само ще се запази, но и ще стане властелин на света”.
• “Русия ще поотслабне малко, но скоро ще заеме своето предишно място”.
• “В Русия ще се родят много умни хора, които ще съумеят да променят света”.
• “В Космоса ще открият живот и ще стане ясно как се е появил животът на Земята”.
• “В земята ще открият голям град, благодарение на който хората ще узнаят повече за своето минало”.
• “През 2018 година пътуванията ще стават чрез инсталации от Слънцето. Добивът на нефт ще се прекрати, земята ще си почине”.
• За 2004 година Ванга предрекла влошаване на екологичната ситуация и началото на изчезването на много видове риба и животни и дори насекоми - пчели. /По БЛИЦ.бг

ДА-А!!! Пчелите! А и останалите екокатастрофи днес не са за подценяване. Просто внимателно трябва да се следи и публикува такава тематична научна информация, и съвестно да се интерпретира предвид бъдещи изменения на живота и обществата, та те навреме да са запознават с нея, и самите(обществата) да спомагат на правителствата си за запазване живота на милата ни Земичка. Пренасяне на Марс, предвид необходимите дълги години за облагородяването му поне за 10-на поколения напред би било невъзможно. Така че да се оправяме на место и в движение както се казва, сега и тук!


ЕТО КАКВО КАЗВАТ И УЧЕНИТЕ ПО ВЪПРОСА за пчелите, за магнитните бури и задъчната планета Нирибу:

Какво е казал и Айнщайн навремето за погиването на човечеството:
Изчезне ли пчелата от повърхността на планетата след това човечеството би имало само 4 години живот. Ако няма повече пчели, няма повече и опрашване, растенията ще погинат, животните също няма да има с какво да се хранят и ще измират, и накрая човекът го застраша гладна и последваща смърт.
Сериозността от намаляването на колониите от пчели днес се сравнява с опустошенията над човеците от СПИН. А сред тях вече са открити множество инфекции, които влияят на популацията им, както и на имунната им система, която е сериозно застрашена. Увредената им имунофункция освен с препаратите за пръскане на растения се свързва и с генетично модифицираните култури. 40% от житото по света вече е с ГМ насекоми-т.е. налице е придобит резистентен щам, който напада и се загнездва у пчелите, които пък от своя страна се заразяват масово, не могат да се борят с инфекцията и колониите им започват да погиват. Налице са и втора група сериозни фактори, които им влияят – т.нар.квантово-механични ефекти, свързани с магнитни полета и електромагнитните вълни. И къде Слънцето ни облива с такива, къде и с наште мобилни иновативни технологии спомагаме за убиването и изчезването им дори и без да искаме! Немски учени например са установили, че пчелите променят поведението си когато си фъркат около въздушни елетропроводи, избягват завръщането в кошерите си когато например мобилни телефони са поставени в близост до тях, и започват да се лутат защото са подложени на някакво безпокойство, изразяващо се в дезориентацията им. Поляризацията на светлината на слънцето и промените в магнитното поле на земята също им влияят. В крайна сметка е доказано, че тези насекоми силно се вляят от енергийните колебания, и току-виж Айнщайн се окаже прав, предвид развитото ни технологично общество днес и природните катаклизми на които сме подложени и сме свидетели. А започналия магнетизъм предвид слънчевия максимум, в който сме влезли през 2007 година, и който вече чувствително се усеща и от земляните, осезателно влияе на поведението на тези застрашени от изчезване видове – популациите им към днешна дата определено намаляват по цял свят – и това в голяма степен е плашещото!

IL BUNKER IN NORVEGIA ESISTE - SERVIZIO DELLA CNN - NIBIRU - PIANETA X 2012 – за построената вече станция в Норвегия, за която се говори на страницата на сайта: december212012.com, и която евентуално трябва да се окаже нещо като Ноевия ковчег навремето, за съхраняване видовете на Земята при евентуална катастрофа с нея:ЕТО ГО И ДЪЛГООЧАКВАНОТО НАУЧНО ОБЯСНЕНИЕ И УСПОКОЕНИЕ:
от http://astrobiology.nasa.gov/ask-an-astrobiologist/intro/nibiru-and-doomsday-2012-questions-and-answers
- все пак страницата е наблюдавана от НАСА!

Y2K или плашещата ни НИБИРУ планета дойде и си отиде без много хленчене казват астролозите. Въпреки, че тя дори и днес притиска човечеството с мистерията си, което вече е буквално в паника за датата 21-ви декември, 2012 г. В тази връзка не закъсняват съответно и анализите на ситуацията от учените, но въпреки всичко впечатляващи филми и клипчета, създадени със специални ефекти тресат нервичките на световните граждани и в момента.

Науката обаче убедително разкрива загадката около времевата линия – 2012 година! По-долу учените от НАСА отговарят на няколко въпроса, често задавани относно 2012 въобще от хора по света:

Въпрос (Q): Има ли заплаха за Земята през 2012 г.? Много интернет сайтове твърдят, че светът ще свърши през декември 2012 година.
Отговор (А– старши изледовател): Нищо лошо няма да се случи на Земята през 2012 година. Планетата ни се разбира с космоса добре повече от 4 милиарда години, а достоверни учени по света знаят за липсата на опасност, свързана с 2012 година.

Q: Какъв е произходът на прогнозата, че светът ще свърши през 2012 г.?
A: “Историята” започна да твърди, че Нибиру, предполагаемата планета, открита от шумерите, се е насочила вече към Земята. Тази катастрофа е била първоначално прогнозирана за май 2003 г. Тогава нищо не се случи, краят на света не настъпи, и датата се премести напред във времето незнайно от кого до декември 2012 година. И двете басни се свързват с края на един от циклите в древния календар на маите, т.е. говорим за деня на зимното слънцестоене през 2012 г. – и точно този природен и закономерен факт предвижда края на света на дата от 21 декември 2012 година.

Въпрос Q: Имат ли маите данни и календари за края на календарната 2012 г . г.?
A: Точно толкова, както и календара, който виси във вашата кухня на стената. Интересното тук е, че техният календар не престава да съществува след 31 декември , нито пък дори след 21 декември 2012 година. Т.е. тази дата от маите се разглежда като край в някакъв дългосрочен период, и след това започват да си броят нататък дните отново от 1 януари 2013 . Просто за тях продължава да си тече следващият друг срок.

Въпрос Q: Може ли да се очакват и наблюдават необичйни явления, когато планетите се приведат в съответен ред така, че да въздействат на Земята?
A: Няма планетарни проекции за следващите няколко десетилетия в тази връзка. Земята няма да преминава галактическата равнина през 2012 г. И дори ако тези проекции се случат, ефектът от тях на Земята ще бъде незначителен. Всеки месец декември, Земята и Слънцето се привеждат в съответствие с приблизителна посока към центъра на Млечния път, но това е ежегодно събитие, и е без значение. Нещата и информациите в тази посока днес летят из Интернет пространството като щури, в телевизията се правят филми, които обаче НЕ се основават на науката, налични са дори фалшиви новини от НАСА ...

Q: Има ли данни планета оприличена като кафяво джудже, наречено Нибиру или планета Х или Ерис, да се приближава към Земята и да заплашва нашата планета с мащабно разпростиращо се унищожение?
A: Нибиру и други истории за своенравната планета са интернет измама. Няма фактическо основание за подобни твърдения. Ако Нибиру или Planet X са истински и се насочват към среща със Земята през 2012 г., астрономите биха я следили и проследявали най-малкото по-честичко през последните десет години. А и тя би се виждала вече с просто око. Нещо такова да се е случило до днес? Ами не. Очевидно тя не съществува. Ерис е реална планета, но това е планета-джудже подобна на Плутон, която ще остане във външната Слънчева система, а най-близо може да дойде до Земята на около 4 милиарда мили.

Q: Какво ще кажете за промените в полярната теория ? Вярно ли е, че земната кора вече извършва ротация на 180 градуса около ядро си в рамките на няколко дни, ако не и часа? (Май и Земята я тресе инсулт? ... б.м.)
А: Промяна в посоката на въртене на Земята е невъзможно. Има бавни движения на континенти (например Антарктика е близо до екватора на стотици милиони години), но това е без значение на твърдения за възстановяване на въртенето на полюсите. Въпреки това, за много от случващите се природни бедствия, сайтове теглят стръв и сензация в тази връзка, целят внедряване на заблуди сред хората. Те твърдят например, че има връзка между въртенето и магнитната полярност на Земята, което се било променяло некоректно, чрез магнитно обръщане! Подобни действия се произвеждат на всеки 400 000 години средно. Доколкото ни е известно, такова магнитно обръщане не причинява никаква вреда на живота на Земята. А магнитно възстановяване е малко вероятно да се случи в следващите няколко хилядолетия, все пак.

А: Земята винаги е била обект на въздействие от комети и астероиди, и въпреки големите хитове, те са много редки. Последното подобно голямо влияние е било преди 65 милиона години, нещо което е довело до изчезването на динозаврите. Днес астрономите от НАСА извършват проучване, наречено Spaceguard проучване, чиято цел е да се намерят всички по-големи астероиди близки до Земята много преди те да я ударят. Понастоящем сме установили, че в космоса няма за момента такива астероиди, които да са заплаха като този, който е убил динозаврите. Цялата тази работа се извършва открито и прозрачно пред очите на света, чрез съответни публикации давани от НАСА всеки ден, за да може да се види, че нищо не се очаква да удари Земята през 2012 година.

Q: Как се чувстват учените от НАСА за предполагаемото психозно масово очакване на края на света от хората?
A: По всички претенции за бедствия или драматични промени през 2012 г., те гледат от гледна точка на науката? Къде са доказателствата за останалото(края на света)? Няма кой нито да ги посочи, нито пък да потвърди научно всички измислени твърдения в тази връзка, независимо дали те се правят в книги, художествени филми, документални или клипове по интернет! А ние(учените) не можем да променим този прост факт – това би ни губило доста време. Не са налични и достоверни доказателства за болшинството от твърденията, изложени в подкрепа на необичайни събития, които ще се състоят през декември 2012 година.

Q: Има ли опасност от гигантски слънчеви бури и прогнозират ли се такива за 2012 г.?
A: Слънчевата активност има редовен цикъл, с върхове приблизително на всеки 11 години. Близо до тази дейност(върховете), слънчевите изригвания може да предизвикат някои прекъсвания на спътниковите комуникации, въпреки че инженерите се учат как да се изгради електроника, която да е защитена от силни слънчевите бури. Не, няма особен риск свързан с 2012 година. Следващият слънчев максимум ще се случи във времето между 2012-2014 години, и се очаква това да бъде средно слънчев цикъл, който няма да се различава от предишните цикли в историята.

ЕТО И ДРУГА ПУБЛИКАЦИЯ ОТ НАСА (със съкращения)

Псевдонаучната планета Нибиру и сблъсъкат с нея все по разпространо предизвикват необоснован страх сред обществата на земята, споделя Дейвид Морисън, директор на SETI , Тойе CSI сътрудник и старши научен от НАСА, и астролог в института Ames Research Center. На ден той получавал по 20-25 писма с питане по темата, някои уплашени, други ядосани, че се скрива истината за предстоящ апокалипсис, трети предвид това питат дали да не убият семействата и домашните си любимци и накрая и себе си. Повечето (половината) от подобни имейли са от страни извън САЩ.
Планетарните учени в такава обстановка са принудени да се разсейват от конкретната си работа, да отделят време, енергия и творчество, за да намерят време да обясняват шантавите теории изписани по разни глинени плочки, или пък да предполагат и обясняват писанията за разни богове-астронавти. Морисън се надява чрез отговорите които се дават от него и учените въобще, за “отсъствието на пристигането” на планетата Нибиру да се наведат обществата към по-рационално мислене и този факт да послужи като учебно помагало за откриване на глупостта. Истината е, че учените просто никога не са чували за тази планета, тя е интернет измислица. През 2009 година Sony Pictures пуска песиместичен филм със сценарий на Роланд Емерих за края на света през две хиляди и дванадесета година – ето това се нарича вирусен маркетинк във вреда на обществата.


Ето едно негово писмено изявление в тази връзка:

“Дейвид Морисън, NAI старши научен сътрудник/1-ви юни, 2009

Историята за тази загадъчна планета
започва с твърдението, че Нибиру – евентуалната планета, открита от шумерите, върви към Земята. Захария Sitchin, който пише фантастика за древна Месопотамия и цивилизацията на Шумер, заяви в няколко книги (например, Дванадесетата планета, публикуван през 1976 г.), че той е открил и се превеждат шумерски документи, които идентифицират планетата Нибиру, в орбита около Слънцето на всеки 3600 години. Тези шумерски басни включват и истории за "древните астронавти" посещавали Земята и дошли от цивилизация, наречена Ануннаки. След това Нанси Lieder – една самопровъзгласила се за медиум жена твърди, че й е предадено от инопланетяните чужденци (за този факт пише на уебсайта си Zetatalk), т.е. от жителите на измислена планета от около звездата Зета Ритикюли, и я предупредили, че Земята е в опасност от Планетата Х или Нибиру. Тази катастрофа е била първоначално прогнозирана за май 2003 г., но когато нищо не се е случило тогава с края на света, датата се премества напред до декември 2012 година. Едва наскоро тези две басни са били свързани с календара на маите и по точно с датата 21 декември 2012 годинина – т.е. това е деня на зимното слънцестоене през 2012 г. , и евентуално това предвижда края на света.

Нибиру се появява като второстепенен герой в създаването на вавилонската поема Enuma Elish, както е записано в библиотеката на Assurbanipal - цар на Асирия (668-627 г. пр.н.е.). Шумер процъфтява много по-рано, около 23-ти век до 17-ти век пр. Хр. Твърди се, че Нибиру е една планета, а е известно че шумерите са в противоречие с учените, които (за разлика от Захария Sitchin) проучват и правят превод на писмените паметници на древна Месопотамия. Шумер е наистина велика цивилизация, важна за развитието на селското стопанство, управлението на водите, градския живот и особено е допринесала за развитието на писмената. Въпреки това, тя е оставила много малко записи, занимаващи се с астрономия. Разбира се те не са знаели за съществуването на Уран, Нептун и Плутон. Те също не са имали разбиране, за планетната орбита на Слънцето, а това е една идея, която първо е развита в древна Гърция две хилядолетия след края на Шумер. Твърденията, че шумерите са имали сложна астрономия, или че те дори са имали бог на име Нибиру, е плод на въображението на Sitchin.

Ето какво ни казва инфрачервената астрономична системата IRAS на НАСА в тази връзка – това е сателит, който на всеки 10 месеца от 1983 година насам проучва небесния свод. Открити са много инфрачервени източници по него, но никой от тях не е Нибиру или планета Х или някакви други предмети във външната Слънчева система. (spider.ipac.caltech.edu/staff/tchester/iras/no_tenth_planet_yet.html
). Накратко в IRAS са каталогизирани 350 000 инфрачервени източници, и първоначално много от тези източници са неидентифицирани, но изследванията им продължават във времето. Всякакви последващи становища по подобни предположения са последвани от отговорни проучвания с по-мощни инструменти, както такива на земята, така и за тези в космоса. Според слуховете около "десета планета" през 1984 г. след научна статия публикувана в Astrophysical вестник, избухна серия от писма и писания, спорове на всякакви нива на осведоменост на тема "Неидентифицирани точкови източници в minisurvey IRAS", където се обсъждаха няколко инфрачервени източници с подобни сценарии за планетата Нирибу. Но тези "тайни обекти" впоследствие се оказаха далечни галактики (с изключение на една, която се води към "инфрачервени перести"), и оповестена през 1987 година. (www.badastronomy.com/bad/misc/planetx/science.html#iras). В крайна сметка, Нибиру е мит, без каквото и да било основание за съществуване в действителност. За астронома е абсурдно да прави твърдения за планета, която е "наблизо", и в същото време е "невидимата". Това просто е глупаво.

“Planet X” е оксиморон при разглеждане като реален обект. Терминът се е използвал от астрономите през миналия век за възможно или предполагаем обект. След като обектът се е установявал, му се е давало истинско име, както това бе правено с Плутон и Ерида, и двете от които са били предполагаеми в даден момент по-нататък както Planet X. Ако става въпрос за нов обект, но впоследствие се оказва неистински, или пък той не е планета, тогава няма да се чуе за него отново. Ако се появи някоя нова планета и тя е реална, то във всички случаи няма да се нарича Planet X.
Ерис и няколко други планети джуджета бяха наскоро открити от астрономите във външната Слънчева система. Всички те си имат нормални орбити, и никога няма да се приведат в близост до Земята. Подобно на Плутон, Ерис е по-малка от нашата Луна. Много е далеч, а орбитата му е на повече от около 4 милиарда мили. Няма никакви тайни около Ерис и орбитата му, и това може лесно да провери в Уикипедия, като използвате Google.

Има телескоп на Южния полюс, но той не е построен от НАСА и не се използва за проучване Нибиру. На Южния полюс телескопът се подкрепя от Националната ни научна фондация, и това е радио телескоп, а не оптичен уред. Той не може да прави снимки – просто не снима. Може да се види в Уикипедия нещо по темата. Антарктика е чудесно място за астрономически наблюдения чрез инфрачервени краткосрочни радиовълни, а също така има и предимството, че обектите могат да се наблюдават непрекъснато, без намесата на деня и нощта цикъл.

По-голямата част от снимките и видео файлове по Интернет са свързани с някои наблюдавани елементи в близост до Слънцето (очевидно в подкрепа на твърдението, че Нибиру се крие зад Слънцето през последните няколко години.) Това са всъщност фалшиви снимки на Слънцето, причинени от вътрешни отражения на обектива, често това се нарича Lens Flare. Можете да ги идентифицирате лесно с факта, че те се появяват напълно противоположни на реалния слънчев образ, като че ли отразени в центъра на изображението. Това е особено видно очевидно в клипове, когато камерата се движи - фалшивият образ играе танца си винаги точно на обратното на реалния образ. Подобни обективи са ползвани като източници за много снимки с НЛО, правени обикновено през нощта със силни светлинни източници, като пример давам уличното осветление в кадър. Изненадан съм, че хората не признават този общ артефакт - снимка направена по този начин. Аз също съм изумен, че тези снимки, показващи нещо почти толкова голямо и ярко като Слънцето , показват и "второ слънце" и това се приема заедно с претенцията за тайнствената планета от някои уебсайтове, където напрактика Нибиру е твърде слабо видима, за да се види или да се снима, освен с големи телескопи!

Една широко докладвана телескопична снимка (www.greatdreams.com / Nibiru-possible.jpg) показва два изгледа на разширяващ се облак от газ, далеч извън рамките на Слънчевата система.Той не е в движение и това може да се види от факта, че звездите са едни и същи и в двете картини. Говорим за звездата V838 – в Уикипедия има хубава хвалебствена и красива снимка за нея от Хъбъл. Един ученик в гимназията силно се впечатлил от публикуването на подобни наши снимки на Слънцето с червено петно, за което се твърди, че е на Нибиру, след което се посветил на това чрез Photoshop да си направи точно такива снимки като започне от нулата.

... И ТАКА ТОЗИ АСТРОЛОГ ОПОВЕСТЯВА ПО-НАТАТЪК В ИЗЯВЛЕНИЕТО СИ ЗА РАЗНИ ДРУГИ ТАКИВА “ОПИТЧЕТА”(продължавам пак накратко, нататък от изявлението му)

... Налична е дълга история за асоцииране на лошите(конспиративните) неща дори чрез политически опоненти (по-старите читатели ще си спомнят "ракетите пропаст" в изборите 1960 г.), по-младите, ще обърнат внимание на много от настоящите позовавания, които пък третират безоопасността на САЩ от терористи. Освен това, социалните учени посочват, че много от нашите(на САЩ като цяло) критерии за обществената паника са продукт на Холивуд, но в реалния свят хората имат добри резултати да си помагат един друг във време на опасност. Мисля, че всеки нормален човек признава също, че поддържането и пазенето на лоши новини в тайна обикновено води до нежелан резултат, което прави въпросното нещо още по-лошо, докато фактите най-накрая излезнат наяве. В нашия случай за Нибиру, тези факти ще излязат в най-скоро време.
Дори и да иска правителството на САЩ не може да поддържа Нибиру в тайна. Ако тя беше истинска, би била следима от хиляди астрономи, или любители, както и от професионалисти. Тези астрономи са пръснати по цял свят. Знам, че астрономичната общност, както и учените в нея не ще запазят в тайна дори осъден, камо ли цяла планета. Та една планета по пътя си към вътрешната част на Слънчевата система просто не може да скрие !

Защо календарът на маите казва, че светът ще свърши през 2012 г.? Чувал съм, че те са били много точни в миналото при други планетарни прогнози.

Календарите съществуват за контрол на преминаването на времето, а не за предсказване на бъдещето. Маите навремето са били умни и са развили много сложен календар. Древните календари са интересни за историците, но и те не могат да си съперничат с възможностите, които имаме днес, за да се следи времето или да се спори за точността им на използваните понастоящем календари. Основното обаче е, че календарите, независимо дали са съвременни или древни, не могат да предсказват бъдещето на нашата планета или пък да предупреждават за неща, които да се случват на определена дата, както случая с 2012 година.

... Каква е полярната теория за промяна?? Вярно ли е, че земната кора се намира на 180 градуса ротация около ядро в рамките на няколко дни, ако не и часа? Дали това има нещо общо общо с нашата слънчева система и потапянето й под галактическия екватор?

Промяна в посоката на въртене на Земята е невъзможно. Това никога не се е случвало и никога не ще се случи. Има бавни движения по континента (например Антарктика е близо до екватора от стотици милиони години), но това е без значение на фона на твърдения за възстановяване на въртене на полюсите. Въпреки това, за много от бедствията, сайтове теглят стръв и всяват заблуди сред хората. Те твърдят, че е налична реална връзка между въртенето и магнитната полярност на Земята, което се променя неправомерно с магнитно обръщане, и които се провеждат на всеки 400 хиляди години средно. Доколкото ни е известно, такова магнитно обръщане не причинява никаква вреда на живота на Земята. Но те лъжливо продължават да твърдят, че дадения магнитен обрат идва скоро (през 2012) и че това задейства, промяна на посоката на въртене полюсите.

В крайна сметка:
(А) Посоката на въртене и магнитен поляритет не са свързани действия.
(Б) Няма причина да се очаква промяна на посоката на магнитната полярност в скоро време, или да предвиди всякаво лошо въздействие върху живота на семята, когато това в крайна сметка се случи.
(©) Внезапната промяна в ротационно поле с катастрофални последици е невъзможно. Също така, нищо от това няма нищо общо с галактическата екватора или с някоя от другите глупости за подравнявания, които фигурира в много от интернет страниците, теориите за конспирацията и т.н.

... Що се отнася до влиянието на галактическата равнина, няма нищо специално за това място. Последният път, когато Земята е в галактическата равнина е преди няколко милиона години. Твърденията, че сме на път да се премине галактическата равнина, са неверни. В края на Декември Слънцето винаги е приблизително в посока на центъра на Галактиката, както се вижда от Земята, но какво от това? ... . Що се отнася до безопасността на Земята – та тя е незасегната и днес. Големите заплахи за човечеството ни са от глобалното затопляне и загубата на биологичното разнообразие, и може би някой ден от сблъсък с астероид или комета, а не вследствие на псевдонаучни твърдения за 2012 година.
...
НАСА е доволна от Националния изследователски доклад на Съвета относно heliophysics. Като бележка, този доклад включва най-лошия случай и прави анализ на това, което може да се случи днес, ако не се случат повторенията на най-голямата слънчева буря, регистрирани някога (през 1859). Проблемът е в начина, по който тази информация може да се използва извън контекста. Няма причина да се очаква такава голяма слънчева буря в близко бъдеще, разбира се, не и през 2012 г. На дневен ред не е прогноза на "събитието през 2012 г." Сценариите за бедствия през цялата 2012 са измислица, подхранвана от рекламите за холивудския фантастичен филм бедствие "2012". Мога само да се надявам, че повечето хора са в състояние да разграничават холивудски филм от реалността.
...
Да не забравяме, че живеем в страна, където има свобода на словото, а това включва и свободата да се лъже. Трябва да се радваме, че не съществува цензура... И помнете тежестта на доказване пада върху тези, които правят диви претенции. Просто използвайте здрав разум. Виждали ли сте някога Нибиру? През 2008 много сайтове, съобщиха, че тя ще се вижда с невъоръжено око през пролетта на 2009 година. Е видя ли я някой? Никой не можа да скрие Нибиру, ако тя съществува.
....
Псевдонаучните твърдения за Нибиру и края на света през 2012 г., заедно с недоверие към правителството, се усилват от реклами за новия филм от Columbia Pictures озаглавен 2012 г., който ще бъде пуснат през ноември 2009 година, при това с безотговорни послания и следните думи например: "Как правителствата на нашата планета ще подготвят 6 милиардата души за края на света? [Дълга пауза] Моля ви разберете истината в Google ". [Дълга пауза] ...
...
В много сайтове се продават книги и касети за Нибиру или дори "оцеляващи комплекти". Всичко това е много тъжно, че с толкова много реални проблеми (като глобалното затопляне и финансовия колапс) хората са били взети в плен на тези лъжи. И на 22 декември 2012 г. ще има нова псевдонаучниа история “петел-и-бика”, т.е. прави се нов кръг около псевдоистината и целият цирк ще започне всичко отначало. ... Защото без значение е колко нови небесни тела се намират в нашата слънчева система, винаги ще има нужда от мистериозен Planet X. "

Пу! Дълга публикация, но аз съм задължена да Ви осведомя за нея. ПРОЧЕТЕТЕ И:

- Развенчаването на "2012 Doomsday"

- Слуховете за апокалипсис през 2012 се разпространяват от хора, за да правят пари. Не бъдете мамени!

- Защо направихме този сайт - статия за това как да помогнете на децата да се справят с тази измислица ) / http://astrobiology.nasa.gov/ask-an-astrobiologist/intro/nibiru-and-doomsday-2012-questions-and-answers


- Нибиру - Обект, известен като "Нибиру" не съществува.

- Захария Sitchin – СЦЕНАРИЯТ ЗА Нирибу е предложен от самоук учен на шумерското клиновидно писмо

- Законите на Кеплер - Немският математик и астроном Йоханес Кеплер (1571-1630) открити три закона за движението на планетите – невъзможна е Нирибу орбита.

Въобще като се влезе в сайта на НАСА (на страницата в ляво на блога ми има дадена връзка, и се напише Nibiru ще бъдат направени отправки към всички публикации, за които говоря тук, при това подходящо илюстрирани) и всеки сам ще си прецени в какъв “филм” е вкарван до момента!

Ето и няколко примера за актуални измами дето се въртят из мрежата:
"Две слънца" видео


nibiru vs. nasa vs. planet x


Сателитни изображения: SOHO

Слънцето постоянно се изучава от учени в различни точки по Земята. Сателитите са били изпратени в космоса преди всичко от НАСА и Европейската космическа агенция. Изображения от инструментите на слънчевата Heliospheric обсерватория (SOHO), могат да се видят и изтеглят безплатно от всеки. Това е довело много хора да вземат такива образи и да започнат да ги манипулират както си поискат.

Сателитни изображения: STEREO

Смесването на изображения от двата спътника изследващи слънцето със сухоземна стерео обсерватория е некоректен начин на работа. И твърдения основани на такива изображения предизвикват неминуемо грешки в разсъждението – объркването и заблудата точно тук се случват.


Lens Flare captured from STEREO Behind HI1

Светлината се отразява от фотоапарата. Създава се т.нар. «пръстенен размисъл» и появата на ... комети, които всъщност точно в този момент реално е възможно да ги няма въобще, но са заснети и остават пред погледа ни?

Google Sky / WikiSky / Microsoft WorldWide Telescope
Nibiru planet X 2012 PROOF of Government conspiracy

Има много безплатни и лесни за използване софтуерни елементи и ресурси.

Как да избегнем черната кутия на Google Sky и да търсим информация?
НАСА SkyView Virtual Обсерваторията (http://skyview.gsfc.nasa.gov/ )е най-лесният за използване начин. Въведете координатите, изберете проучване и си отидете на него.

SDSS DR7 Намиране Графика Tool (http://cas.sdss.org/dr7/en/ )съдържа най-новите образи от SDSS, но имайте предвид, че само 25-30% от небето е било прегледано тук, така че шансовете да намерите и празно изображение са големи - изследването може да не обхваща съответната част на космоса.

Космическият телескоп "Хъбъл върши много работа, но не и проучване на всичко по небето, така че отново, шансовете са, че не може да се намери нещо тук, което би ни интересувало. (в момента – 24.11.2010 по наше време 20,0 часа той е някъде в Западното полукълбо – проверете!!! от http://lunaf.com/bulgarian/v-momenta/hubble/ / б.м.)

Инфрачервената науката Архив съдържа много изследвания, включително тези на IRAS и 2MASS, както и Finder Графика инструмент (http://www.findernet.com/index.php?country=BG ) , който позволява бързо да се сравнят изображения.

http://www.youtube.com/watch?v=3AqiINcLcuI&NR=1

Няма коментари: