неделя, 7 ноември 2010 г.

. . .Тц. . . Тц . . . Тц . . . Тц. . . Тц, . . . Тц . . . Тц. . . на 7.11.2010 Г. – денят на “великата” октомврийска социалистическа революция!

АКО ВЯРВАМЕ НА ФРОГНЮЗ.БГ ПАРТИЗАНСКА МЕКУШАВОСТ НА ПОЛИТИЦИТЕ НИ ПРОВАЛЯ НЕ САМО ПРОЕКТА “АБВ”, КОЙТО Е ПРИНЦИПНО ОТКРОВЕНА ЛЪЖА, АМИ Е НЕЗНАЙНО И КЪДЕ ЩЕ БЪДЕ НАСТАНЕН ПЪРВАНОВ СЛЕД ИЗБОРИТЕ ДОГОДИНА, СЛЕД КАТО НИКОЙ НЕ ГО ИСКА ВЕЧЕ ...

"Азбучните апостоли" се отрекоха от месията Първанов
Спряганите за съмишленици на Георги Първанов в проекта „АБВ”, който се очаква държавният глава да стартира на 11-ти ноември, се покриха. Вероятните сподвижници на президента избягаха като дявол от тамян, след като прочетоха имената си в бъдещия списък на апостолите на Първанов, които ще трябва да се борят с Бойко Борисов.
Миналата седмица изтече информация за вероятните хора, които ще участват в политическа формация на Георги Първанов. Часове по-късно заваляха оправданията и обясненията на повечето от тях, че нямат нищо общо с политическите мераци на държавния глава. Първи информацията опровергаха шефката на ЕНП Мария Капон и бившият еврокомисар Меглена Кунева. В сутрешния блок на една от националните телевизии и двете категорично отрекоха да са влизали в преговори с президента. Кунева дори обяви война на премиера Бойко Борисов, който твърдо заяви, че всички спрягани за азбучници на Първанов са минали през кабинета или дома му, за да го молят за постове.

Приятелката на Барозу се засегна и в няколко интервюта се опита да убеди обществото и вероятно своите от НДСВ, че се е видяла само веднъж с премиера, за да му потърси подкрепата за втори мандат като еврокомисар. Шефката н а ЕНП Мария Капон също се закле, че не е говорила на четири очи с Георги Първанов за новия му проект, и че не би се включила в азбуката на държавния глава. И името на шоумена Слави Трифонов също бе употребено, но и той би отбой и прати нарочно писмо до медиите. В него Дългия заяви, че нямал нищо общо с политиката и с президентската партия. Преди време името на Трифонов, освен с Първанов, беше замесено в партията на Борисов. Самият министър-председател обяви в интервю, че Слави е искал 50% от ГЕРБ по времето, когато двамата бяха приятели и ходеха на вечери в тузарски столични заведения.
След писмото на Трифонов един по един хората, сочени за приближени на Първанов започнаха да отричат бъдещoто си участие в „АБВ”. Журналистът Велизар Енчев, кюстендилският кмет Петър Паунов, и бившият външен министър Ивайло Калфин се отдръпнаха рязко от „АБВ”. Преди година обаче именно Калфин беше спряган за лицето на президентския проект. Преди 2 месеца Сергей Станишев изпусна „небрежно” името му за вероятен кандидат за президент догодина.
Името на друг министър от кабинета на тройната коалиция също попадна в кръга на Първанов. Говори се, че един от най-силните в БСП Румен Петков е тръгнал из страната като емисар на държавния глава, който има задачата да събира хора от общинските структури на БСП за новия проект. Той обаче отрече този факт и заяви, че си остава в "столетницата" и не се занимава с подобни неща.
Първият „сигурен” за азбучния проект на Първанов беше Кольо Парамов, чието име бе залепено до това на президента в столичен вестник. Пред Frognews.bg той отрече връзката си с държавния глава и дори подчерта: „Не търсете Парамов при Първанов”.
Все още остават въпросителните защо толкова рязко хората от списъка на президента, който беше публикуван неофициално миналата седмица, бягат като опарени от него. Според информация на столичен вестник днес държавният глава е трябвало да направи първата тайна вечеря със своите. Срещата обаче пропаднала заради пуснатите предварително имена. По тази причина президентът бил бесен заради осветените в медиите хора. Появи се и хипотезата, че всъщност всичко това е ход на БСП, която се опитва да спъне още на старта бившия си шеф Първанов, който се очертава да оглави коалиция, в която да „глътне” другарите си от „левицата”. Според други списъкът бил съставен от Бойко Борисов, който пришил към Първанов изхабени имена, които в същото време обичали да залитат към най-различни политически течения. Не било изключено атаката да е насочена срещу самите хора, за които се смята, че ще се присламчат към „АБВ”.

Засега обаче не е ясно кой влиза и кой не в проекта на Първанов. Самият той пази упорито тайна. Появиха се слухове, че повечето от тях ще отидат при държавния глава на 11-ти ноември с орден „Стара планина”, който са получили през двата президентски мандата. Като сигурни от „Дондуков” 2 вече брояли съветника на президента ген. Никола Колев и бившият шеф на службите Бриго Аспарухов, който пръв отвори дума тази година за бъдещата „АБВ”. Не било изключено в президентската азбука да влязат и хората, които така и не отрекоха информацията от миналата седмица като Велислава Дърева, Людмил Георгиев, Меглена Плугчиева, КНСБ-шефът Поламен Димитров и пловдивският кмет Славчо Атанасов. Засега от ДПС също запазват гробно мълчание и не отговарят на въпроса дали ще подкрепят проекта „АБВ” и самия Георги Първанов, който преди 5 години им връчи мандат, родил спорната "тройна коалиция".

И ПАК ОТ ТЯХ:

Босия: Трактора преминава към терористична война

95% от нещата, които Трактора приказва в първите си интервюта след излизането му от ареста, са неверни. Не познавал Филчев?!
При всяко по-рязко движение Филчев тичаше при него на басейна "Спартак". Тези срещи са документирани. Както и други. Това разказва в интервю за “Шоу”, познавачът на родни ъндърграунд Николай Колев – Босия. Според него в местността Дивчовото има почивна станция някогашният завод „Елпром”-Тетевен. Там се събирали “тримата агенти” - Никола Филчев, Огнян Герджиков и Георги Петканов. Домакинствали им Йордан Накев и Трактора. Накев е бивш директор на «Елпром» – Тетевен. Той върти парите на Трактора, който е родом от тоя край.
Двамата направиха няколко приватизации на заводи, които са свързани с производство на електроапаратура, включително и тук, в София. Накев е
човекът, който по нареждане на Трактора заведе Филчев на лечение в Израел
Изключително възлова фигура, защото той е човекът, който движи парите. Има качества на бизнесмен, на инвеститор, на финансист. Има и необходимите връзки, тъй като е стара номенклатура и знае за какво става дума. В тази местност, където е почивната станция, не може всеки да мине. Има бариера на Горското, твърди още Босия.
Там нещата стоят така – Филчев беше необходим на тази група, която се събра около Трактора, около бившите барети, за които сега разбираме от Алексей Петров, че били толкова добрички, толкова невинни… И защо, като са тъй невинни, създадоха този Съюз на бившите барети?! Това са хора със силово мислене, които, след като напуснаха поделението на баретите, всички до един станаха бизнесмени от сивата икономика, силоваци. Сега Трактора не познава Златко Баретата, братя Галеви...
Е, как да не ги познава – те са стотина души, не повече. Те не само че се познават, но те се обединиха в този съюз, за да се направят на един юмрук, за да могат да тропат по масата и да прибират парите. И да управляват. Само че за да управляват, трябва да има хора, които са във властта, които да бъдат зависими от техните пари. Някой им е подсказал да се обърнат към тримата – Филчев, Петканов и Герджиков. По това време Филчев бе главен прокурор, Герджиков - председател на Народно събрание, Петканов - министър на вътрешните работи – изпълняват основни, стратегически функции в държавата. И тримата са агенти на ДС и по този начин са уязвими, обяснява обвръзките Николай Колев - Босия.
Според него в битката между Цветан Цветанов и Трактора има вероятност и двете страни да пострадат жестоко. Това е жестока война. Аз смятам, че шансовете на Трактора са много малки. И начинът му на говорене, начинът му на държане показва, че той е като Осама Бин Ладен - преминава в една терористична война с изненадващи набези и удари. Ще се извадят много компромати. Не напразно по едно време той каза, че в НСС има много информация. Той каза – това е информационна служба. Само че той имаше достъп до сравнително малко информация, твърди още Босия.

НО
Алексей напира за президент
Бившата барета нарисувал Октопода в килията в ареста
В килията в ареста начертах схемата на истинския Октопод у нас. Написах верните имена и те останаха там. Това обяви в поредното си откровение домашният арестант Алексей Петров от жилището на приятелката си в столичния кв. "Лозенец".
По пантофи и с бинтована ръка от неотдавнашна операция бившият съветник от ДАНС посрещна днес организаторите на гражданската инициатива "Истината за Алексей Петров", която събра 29 162 подписа в негова защита в Плевенска област. Той сподели, че в ареста бил трогнат от жеста и това му крепяло духа.
След като обяви, че ще нагази в политиката, вчера Алексей хвърли нова бомба.
Готов съм да участвам в предстоящите президентски избори, особено ако се кандидатира и Бойко Борисов, обяви бившата барета. Той разказа, че припознава РЗС като партията, която би се съгласил да го номинира. В нея има достойни хора, с които бих работил в екип, призна Петров. Ексбаретата бе категоричен, че не е участвал в основаването на поредната персонална партия у нас.
Той допълни, че подкрепя кампанията на РЗС за нова конституция. В нея задължително трябвало да има нов регламент за съдебната власт и за ненамесата на държавата в икономиката. Петров подчерта, че е несериозно да бъде свързан с инженеринга на РЗС, той никога не бил подхранвал Яне Янев със секретни папки.
Самият Яне е нагледен пример за зловеща схема за отстраняване на неудобни, заяви Петров. Това бе основна част в доклада ми пред парламентарната комисия за контрол на ДАНС, разкри още той. По думите му основни инструменти в схемата са чуждите посланици и медиите. Действащи лица са бивши и настоящи служители на тайните служби, които са виновни за криминализиране на прехода. Те внушават на чуждите дипломати негативно отношение към нарочени за дискредитиране личности, разясни Алексей.
Той допълни, че е бил малтретиран и затова е писал до Висшия съдебен съвет и главния прокурор. Резултат от разследването все още няма, каза Петров. Той уточни, че от десет години на практика се занимава с политики по темите "сигурност", "икономика" и "спорт".
Затова се възмутил от твърдението на Иван Костов, че с решението си да го остави под домашен арест съдът тепърва го допуснал в политиката.
Бившата барета призна, че откакто е под домашен арест, разработва проект, от който очаква добри доходи като консултант на чуждестранни инвеститори.
Евгени Горанов / В.СТАНДАРТ


ЕТО КАКВО КАЗВАТ И ДНЕС+ ПО ВЪПРОСА

Българската левица си избра ново ръководство, разграничава се от президентския проект АБВ
Българската левица се разграничава от проекта на президента Георги Първанов АБВ. Това стана ясно на първия редовен конгрес на партията, който се проведе във Велико Търново.
Определено това не е нашият проект, той е всеяден и деструктивен спрямо десните формации и спрямо БСП, коментира съпредседателят на Българската левица Иван Генов. По думите му президентският проект включва социални елементи, но абсолютно изключва социалистическата перспектива.
Това е пореден опит за преутвърждаване на либералния модел в страната, който запазва десния и ляв елит, но еднакво обслужва партията на олигарсите, посочи Генов. Той определи сегашната политиката на кабинета Борисов като "управление без посока и без компас".
Конгресът на Българската левица избра двама съпредседатели на партията - Иван Генов и Маргарита Милева. Делегатите утвърдиха и нов политически съвет, в който влизат 15 души. Нова социалистическа алтернатива предлагат от Българската левица, тъй като, според тях, БСП обслужва десни и олигархически интереси.
Българската левица бе учредена на 4 април 2009 г. За председатели на новата лява партия тогава бяха избрани Иван Генов, Петко Тодоров и Илия Божинов, който почина в края на август тази година.
В памет на Илия Божинов на конгреса бе учредено отличие на негово име за политическа смелост и гражданска доблест. Статуетката, изработена от Ставри Калинов, бе връчена на Гражданско движение за съпротива "23 септември" в лицето на двама младежи, които преди няколко месеца бяха пребити в столичен трамвай от неофашистки сили. Двамата отивали да протестират срещу нечовешките условия в Дома за принудително настаняване на чужденци в Бусманци. /Дарик радио

Алексей Петров може да се кандидатира за президент
Алексей Петров е готов да се включи в президентската надпревара догодина. Това съобщи самият той пред плевенски журналисти в дома си днес. Състезанието си заслужава, особено ако в него се включи и Бойко Борисов, обясни още бившият служител на ДАНС. Той изрази и подкрепата си за инициативата на Ред, законност и справедливост за приемане на нова Конституция. Според него тя ще даде нов тласък, нови идеи и ще постави точка на изтощителния преход.
По думите на Алексей Петров в РЗС има хора, с които би работил в екип и затова ако издигнат кандидатурата му, ще се включи в президентската надпревара. Според Алексей Петров новата Конституция трябва да очертае параметрите на съдебната власт и да ограничи намесата на държавата в икономиката. Петров каза още, че според него под благодатната маска на борбата с организираната престъпност всъщност се крие политическа саморазправа и се разчистват терени за политика, икономика и лична реализация. Правят се и опити да се подчини организираната престъпност да работи в нечия полза, каза той. Като пример посочи контрабандата.
Алексей Петров поясни, че в килията си е начертал схема на истинския „Октопод" и е написал имена. Това са бивши и настоящи служители на службите, които работят, според него заедно, и определят политиката на България. По този начин те са криминализирали прехода. /Дарик радио
Днес+

А СТАНИШКО НАПРАВО СИ ТРАЙКА ПО ТЕМАТА:

Станишев не отговори дали е бил поканен в АБВ

Не се съмнявайте, че Ивайло Калфин или Стефан Данаилов имат ясен политически ангажимент към БСП, попитайте ги и ще получите този ясен отговор – така лидерът на столетницата Сергей Станишев коментира поканата към неговите съпартийци да участват във форума на президента на 11 ноември.
На въпрос на „ДНЕС+“ към бившия министър-председател дали и той е получил покана за 11 ноември, и дали би участвал, г-н Станишев отговори, че се чувства експерт в много полета и даде пример с председателството си на Мрежата на ПЕС за външна политика. Но аз съм лидер на БСП, не съм частно лице и имам ясен ангажимент към БСП и към страната ни, добави Станишев.
„Всеки има право да участва в неправителствени сдружения, като каквото ще бъде регистрирано АБВ след определен период от време. Трябва да е ясно обаче, че лявата алтернатива се нарича Българска социалистическа партия; не може да има левица без силна БСП. Аз съм убеден, че хората от БСП, които ще участват, ясно осъзнават своята отговорност“, коментира червеният лидер.
Той посочи още, че: „АБВ като гражданско сдружение не може да бъде субект на избори, местни или президентски, но може да подкрепя кандидати, които са издигнати от политически партии. Моето и на БСП виждане е, че, за да има стабилна демокрация в България, трябва да има стабилни и демократични партии, добре интегрирани в европейските политически семейства.“
Днес+

Станишев: АБВ е квазипартия
Няма да има разделение в БСП заради проекта на президента Георги Първанов АБВ. Това обяви вчера в Раднево лидерът на червената партия Сергей Станишев. Там той участва в тържествата по случай 100-годишнината на местната партийна организация.
Станишев обясни, че не знае колко депутати от левицата са поканени да се включат в проекта. “Но ако някой мисли, че ще има разделение в групата, просто не си правете илюзии. Вие какво си мислите, че ако Ламбо или Ивайло Калфин бъде поканен да участва, те ще забравят своите политически ангажименти към БСП. Хайде не се шегувайте!”, категоричен бе лидерът на червените.
“Трябва да е ясно, че проектът трудно би могъл да бъде политическа алтернатива, защото това означава квазипартия. БСП е единствената реална алтернатива на ГЕРБ в момента”, добави бившият премиер.
Няма да участвам в това чудо АБВ или както там ще се нарича. Това заяви пред радио “Дарик” икономистът Димитър Иванов. “Излязох от президентството в ранните месеци на 2007 г. и създадох гражданско движение “Глас”. Нито един от нас няма да участва в проекта”, каза още Иванов.
Политологът от Великотърновския университет доц. Тодор Галунов обвини Първанов, че избързва с афиширането на проекта, тъй като е действащ президент. / В.ТРУД

Риск Монитор: Първанов няма място ни в БСП, ни другаде
Президентът Георги Първанов няма никакво място нито в БСП, нито никъде другаде. Той трябва да остане силна авторитетна публична фигура, особено извън страната. Това каза пред БНР изпълнителният директор на "Риск Монитор" Стефан Попов.
Иначе няма конституционен проблем относно проекта на президента Първанов. Въпросът е в какво е политическото послание на един президент. Той има право да създава граждански движения, но това е публична посадка за бъдеща партия, подчерта Попов.
Това, което личи като проект, е че се прави една година преди изборите, уточни Попов и допълни, че ако публичната посадка набере сила и стане мощна, тя има шансове да стане политическа партия. Защо президентът не е направил това гражданско сдружение преди време, а сега, когато му изтича мандатът, попита Попов. Може да се яви на избор самостоятелно, ако иска, но мисля, че няма никакви шансове.
Това е хитър политически ход на БСП от 1990 година насам. Трябва като член на партията да подлежи на избори, за да се изкачва по стълбицата на партията, което е унизително за него, заяви Попов.
За съжаление Първанов няма такива шансове, защото той си стои затворен в страната. Той е един отвсякъде български президент и няма шансове за международна публичност, допълни Попов.
За да спечели своя директен избор, кандидатът за президент започва да съобщава какво ще направи и да дава обещания. Последното абсурдно обещание на Първанов беше, че ще бъде социален президент, изтъкна Стефан Попов. Той съобщава на избирателите, че ще извърши нещо в социалната политика, но това е невъзможно, той няма тези изпълнителски правомощия.
В кампанията си президентът една година съобщава, че ще извърши нещо, което е в правомощията на изпълнителната власт, заяви Попов. Щом влезе във властта, този президент е обречен да не изпълни обещанията си, започва да се конкурира по нездрав начин и се опитва да набави дефицитът, с който е тръгнал отначало, каза Попов. Тази принципна лъжа е добре да бъде преодоляна. Има тежко решение на Конституционния съд от 2004 година, което затлачва процесът на конституционни промени в България, допълни Попов.
Това, което е заложено в Конституцията няма как да бъде преодоляно по нормален начин, каза още Стефан Попов. / В.ТРУД


А “ПОЖАРИТЕ” ДЕТО СЕ РАЗГАРЯТ В ДЪРЖАВАТА СТАВАТ ВСЕ ПО-ОБХВАТНИ ЗА ОБЩЕСТВОТО НИ И ГО ИЗГАРЯТ С ПРОСТОТИИТЕ:

ДСБ: Връщат тоталитаризма в изборите
Сините против назначаването на кметове в малките села
София/ В.СТАНДАРТ
Грубо нарушаване на децентрализацията и лишаване на гражданите от правото да избират своя районен кмет. Така определи избирателния кодекс, внесен от ГЕРБ, председателят на ДСБ - София Атанас Атанасов. По думите му той ни връща във времето на тоталитаризма.
Столичната организация на ДСБ се обяви против промяната,
предвидена в проекта, районните кметове да се назначават от общинските съвети. Гражданите ще бъдат лишени от правото си да избират хората, които да решават ежедневните им проблеми, заяви Атанасов.
Атанасов обяви още, че от ДСБ са категорично "против" новия проект и ще поискат заедно със Синята коалиция да се промени това предложение.
Кметът на район "Лозенец" Прошко Прошков каза, че новите правила не само лишават над 2.5 млн. граждани от правото на глас, но и ги изхвърля от взимането на решения за техните проблеми. Според него това е една политическа сделка, защото назначаваните кметове ще управляват благодарение на политически договорки.
Прошков смята, че новоизбраните кметове едва ли ще могат да бъдат активни, тъй като те няма да познават конкретните проблеми в общините. "Не е възможно едно управление на един голям град да бъде функция само на една власт. Невъзможно е един кмет да познава всички проблеми по места. Един чиновник в Столична община не би могъл да знае всички проблеми във всички райони - това може да направи само районният кмет", категоричен е кметът на район "Лозенец". Според него новият Изборен кодекс е против Европейската харта на местно самоуправление, Лисабонската стратегия за местното самоуправление и правителственият договор за стратегията за децентрализация на местната власт.
АСН


СЪЩОТО ПРИГЛАСЯ И “ДНЕВНИК”:

ДСБ се обяви против връщането към назначаване на районните кметове
Столичната организация на ДСБ се обяви против заложената в проекта на ГЕРБ за Изборен кодекс промяна, според която районните кметове отново ще се назначават от общинските съвети.
Гражданите ще бъдат лишени от правото си да избират хората, които да решават ежедневните им
проблеми, посочи като основен аргумент за позицията председателят на ДСБ-София Атанас Атанасов. По думите му връщането на назначаването на кметове ще наруши децентрализацията в местната власт.
Той посочи, че ДСБ-София ще предложи на народните представители на партията да внесат
изменения, целящи запазване на изборността на районните кметове, както и увеличаване на правомощията им.
Назначаеми кметове не означава кметове, които ще бъдат в услуга на гражданите, спечелили тяхното доверие, заяви кметът на столичния район "Лозенец" Прошко Прошков. По думите му ако промяната в кодекса бъде приета, районни кметове ще са определяни в резултат на политически договорки и сделки.
Предложението на ГЕРБ е поредна промяна в законодателството в режима за определяне на районните кметове в София, Варна и Пловдив. До 1995г. те се избираха пряко. В следващите 12г. решението за определянето им се взимаше от общинските съвети. През 2007г. БСП промени закона и върна прекия избор.


И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ГРАЖДАНИТЕ НИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ КОЛЯТ И ПРЕБИВАТ ПО ПЪТИЩАТА:

Трима гинат след рожден ден
Трима млади мъже загинаха при зверска катастрофа в дърво призори на пътя от софийското село Петково за Елин Пелин.
Трагедията станала към 5 ч, но размазаната до неузнаваемост "Алфа Ромео 155" и труповете били открити едва към 6,55 ч от преминаващ шофьор на маршрутка.
Според пристигнали на място полицаи гледката била ужасяваща - колата била разполовена, а телата на загиналите били излетели в полето край пътя. На една от жертвите главата била откъсната. Части от алфата били разпилени в радиус от 50 метра.
До вчера не бе ясно, кой е бил зад волана. Не е имало и свидетели на кървавата катастрофа. По първоначална информация спирачният път е бил около 30 метра.
Според местни жители тримата млади мъже били от Петково, Горна и Долна Малина. Преди това те били на рожден ден в близкото село Априлово. Аутопсията ще покаже дали са употребили алкохол, преди да се качат в колата, казаха полицаи.
Потресени хора разказаха, че бащата на един от загиналите преди години също издъхнал при катастрофа в дърво. / В.ТРУД

Заклаха авер на Самоковеца Откриха Кольо Македонеца у дома прободен три пъти във врата
Зловещо убийство потресе столичния квартал "Ботунец" 2. 57-годишният Николай Грозданов, познат с прозвището Кольо Македонеца, е открит заклан в апартамента в бл. 13. Трупът е намерен около 9 часа сутринта от негов колега. Македонеца е известен в миналото като приближен на покойния бивш контрабандист Константин Димитров-Косьо Самоковеца, твърдят информирани.
Магазинът и складът на Грозданов за метални профили са близо до дома му. "Гошо го е открил. Притеснил се, че Кольо не се явява на работа, а обикновено е точен като часовник. Когато Гошо отишъл в апартамента, видял ужасната гледка", разказа за "Стандарт" съсед на Македонеца. Колегата на Македонеца се обадил в полицията. Минути по-късно на мястото пристигнала групата за оглед.
Установено е, че е вероятно убитият да е познавал нападателя си, тъй като вратата не е разбивана. "Възможно е да са влезли заедно, а е вероятно и да е отворил вратата на убиеца си", твърдят криминалисти. Мъжът починал, след като бил наръган два-три пъти по врата.
Според запознати и по ръцете на Македонеца имало порезни рани, които биха могли да се получат при самоотбрана.
Огледът на жилището на последния етаж в бл. 13 продължи с часове. Пред блока в един автомобил се бяха събрали шокираните близки на Македонеца, които не пожелаха да разговарят с журналистите. Само сестрата на Грозданов сподели, че не вярва във версията за самоубийство, а брат й е жертва на убийство. Така твърдяха и съседи на Македонеца. Според тях Грозданов бил богат човек, но не и стиснат. "Всички ревем за него, щото беше харен човек. Като закъсаме, ни е помагал с пари", разкриват комшиите. Според тях едва ли убийството е заради това, че Грозданов е дължал пари някому. Веднъж убитият е бил жертва на обир.
"Работех с Македонеца. Много добър човек - на мравката път правеше", разказа Александър Георгиев. Според съседи бизнесът на Македонеца вървял добре. Грозданов вземал металите от "Кремиковци" и ги препродавал на дребно. А синът и жена му работели с него.
Според запознати полицаите ще могат да видят разпечатките от телефонни разговори, които е водил Македонеца от петък до часа на убийството едва днес. От мобилния оператор, чийто абонат е бил Македонеца, са заявили на разследващите да поискат разпечатките по каналния ред в работен ден.
Антония Кюмюрджиева/ В.СТАНДАРТ


ОСТАНАЛИТЕ “НОВИНКИ” СА В СТИЛ ПОЗНАТА НИ ЕЖЕДНЕВНА ПРОЗА ОТ МНОГО, МНОГО ГОДИНКИ ... СИНДИКАТИ, СТАЧКИ, АЕЦ КОЗЛОДУЙ С НОВ ШЕФ, СЪДБИТЕ НА БЕЗДОМНИЦИТЕ, ЗА ИЗПУСНАТИТЕ НЕЩА В СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ, ЗА БЮДЖЕТ 2011 – ТОТАЛНА ЗАДЛЪЖНЯЛОСТ, И РАЗБИРА СЕ “МЪДРИ” ДУМИ ОТ Сергей Станишев: Управляващите или са напълно некадърни, или крадат
ЧЕТЕТЕ НА
: http://www.cross-bg.net/balgariya/88-novini-i-sabitiya/1168041-sergei-stanishev-upravlyavashtite-ili-sa-napalno-nekadarni-ili-kradat

И ИЗ РАЗНИТЕ ДРУГИ МЕДИЙНИ НОВИНАРИ КЪДЕ КАК СВАРИТЕ: http://bg.time.mk/cluster/d5f504f390/pozarite-razgoliha-sistemata-putin.html


Няма коментари: