сряда, 24 ноември 2010 г.

РАДВАМ СЕ, ЧЕ МЕДИИТЕ ЕДНОВРЕМЕННО ОСВЕДОМЯВАТ ЗА СЪСТОЯНИЯТА НА ЛЮБИМИТЕ НА БЪЛГАРИЯ АКТЬОРИ – ХРИСТО И АНДРЕЙ! НО ДОКОЛКО ВСИЧКО Е ПО МЕД И МАСЛО?

НАЙ-РАДОСТНОТО Е, ЧЕ И ДВАМАТА ВЪРВЯТ НА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ! ДАНО ДО НАПЪЛНО ТАКОВА!

Баташов в съзнание, говори с психолог
Андрей Баташов днес се чувстваше малко по-добре. От понеделник вечерта той вече е във Военномедицинска академия (ВМА), а преди това за него се грижиха лекарите в “Токуда”.
Екипът на реанимацията на Военна болница не пести нито средства, нито грижи и денонощно бди над актьора. Затова и вчера пациентът бе малко по-добре. Той е в съзнание, адекватен е, съобщиха от пресслужбата на ВМА. За да се види какво е психическото му здраве, вчера при него на консултация беше извикан психолог.
Лекарите продължават да търсят спешно нов черен дроб за Баташов. В момента той е поставен на изкуствен (специална машина, която замества функциите му), но това само дава отсрочка за животоспасяващата операция. Даже и да му бъде присаден нов орган, притесненията за здравето на актьора няма да изчезнат, казаха запознати.
Доктори подчертаха, че за спасителното лечение, което се извършва във ВМА, болницата няма да вземе нито лев. Защото за всеки свой пациент, независимо дали е публична личност или не, тя получава средства по клинични пътеки от здравната каса, а за специализирани дейности - и от държавата. А ако трансплантацията се направи в наша болница, независимо коя е тя, разходите й, както е предвидено в закона, ще покрие държавата. Това ще стане чрез Изпълнителната агенция по трансплантации, подчерта вчера директорката й д-р Теодора Джалева.
Това означава, че за лечението във ВМА и за присаждането на нов орган пари от набраните чрез благотворителната кампания на “Байландо” средства няма да се вземат, уточниха запознати. Най-вероятно те ще отидат да покрият сметки в “Токуда”.

Баташов е разделен със съпругата си Боряна, но няма развод с нея. По тази причина тя трябва да подписва медицинските документи и да взима решения, които касаят лечението му, категорични бяха вчера лекари. И обясниха, че затова решаваща ще е думата на жена му, а не на майка му. До подобни важни решения ще се стигне, когато се намери черен дроб за Баташов. И ако в същия момент той не е в съзнание, лекарите ще търсят съгласие за трансплантацията от съпругата му.
Диана ТЕНЧЕВА/ ТРУД

40 000 лв. събра “Байландо” за лечението на актьора
40 000 лв. събраха от есемеси приятели, близки и колеги на Андрей Баташов в “Байландо” по Нова тв в понеделник вечерта. Парите от благотворителното шоу ще отидат за лечението на актьора. 446 523 зрители са гледали предаването, пазарният дял е 14,5.
На запис в предаването прозвучаха и двете най-близки жени на актьора - майка му Теодора и жена му Боряна.
“Много хора ме питат от какво имам нужда в този момент - каза от екрана майката на Андрей. - Казвам им: колкото и да е неприлично, имаме нужда от много пари. Съжалявам, че го казвам така, но лечението е много скъпо. Нека всеки да се помоли за здравето на Андрей.” Теодора Баташова сподели още: “В началото много се вълнувах, като го гледах на сцената - да не сгреши, да не направи нещо не както трябва... Сега вече спокойно го гледам и му стискам палци. Гордея се. С него имаме много силна връзка! Той е много чувствителен, любвеобилен... От малък е така. С добро сърце е към всички.”
Боряна Баташова благодари през сълзи на лекарите, помогнали на актьора да се върне към живота: “През целия си съзнателен живот Андрей се занимава с това да дава любов на хората. Във всяко нещо, което прави, той се раздава 100%. По този начин се чувства пълноценен. Живее, за да радва хората. Най-хубавото ще бъде да може да продължава да го прави. И наистина трябва да живее - той има още неща, които да покаже...”
Популярни личности молиха за помощ зрителите от екрана. Призивите на мнозина от тях прозвучаха и във вид на песен - “Светът е за двама” (Орлин Горанов), “Моля се” (Васил Найденов, Нели Рангелова и Венци Миланов)... Васил Петров изпълни любимата песен на Баташов “My way”. Съучениците на актьора Методи Манченко и Милен Велчев разкриха общи спомени от ученическите години, разказаха как Андрей влязъл в политиката.
Велислава Дърева заяви, че ако Баташов види какво се прави за него в това шоу, “ще ни отвинти главите. Той не може да си представи да помоли за себе си, но ако е за друг човек - няма проблем. Искам да кажа нещо и на Андрей, макар той да не ни гледа в момента: Брат ми, сцената те чака! Спектакълът трябва да продължи! Show must go on.” За да подкрепи Андрей, с шоуто се свързал и Христо Мутафчиев, който получи инсулт преди месец и в момента е на рехабилитация. Христо казал, че би пял за Андрей, но лекарите не му позволяват.
GMS номерът, на който бе гласувано в “Байландо”, продължава да е отворен за есемеси. Пари продължават да постъпват и в сметката, открита в “Инвестбанк” АД, клон София 2:
IBAN BG
40IORT80381000177901
BIC IORTBGSF
“Трудно е да се отговори колко пари са нужни. Лечението на Андрей Баташов дотук в “Токуда” струва 50 000 лв.,” заяви Румен Ралчев, Велик приор на Велик приорат-България на Ордена на тамплиерите.
“Трябва да се мисли за всякакви варианти - каза Методи Манченко. - Например какво става, ако донор не се намери? Единствената възможност е да се търси вариант с чужбина, където операцията ще струва пари. Но дори и всичко тук да премине успешно, Андрей ще трябва да продължава да живее, да се грижат за него и да има условия, при които да се възстанови.”/ ТРУД

Андрей се смее, пита за Путин. Христо пее
Двама млади талантливи и популярни актьори липсват на театралната публика през последните дни - Христо Мутафчиев и Андрей Баташов. И двамата са всеотдайни, хвърлят се презглава във всяко артистично предизвикателство. Но болести повалиха двете силни момчета. Всички стискат палци и чакат завръщането им. Баташов е сред малцината родни актьори, които се осмеляват да излизат солово на сцената и да пристрастяват публиката. Неговият моноспектакъл “Секс, наркотици и рокендрол” се играе вече 18-а година в Театър “199”. В края на септември бе премиерата на най-новия му моноспектакъл “Влез в час”.
Христо Мутафчиев пък успя да изиграе само 2 представления от премиерното заглавие “Канкун” на “Зад канала”, преди инсултът да го повали. Сега повечето от неговите роли в общинския театър поемат двама от най-близките му приятели - Филип Аврамов и Петър Калчев. В “Охранители” в образа му влиза режисьорът Съни Сънински. Същото прави и Александър Морфов в ролята на Христо в “Хъшове”.
Имейли до всичките си приятели трескаво пращат близките на Андрей Баташов, за да помогнат за лечението му в болница "Токуда". "За тези, които не знаят, с Андрей Баташов съм съученик и приятел от детинство - пише спортният журналист от БНТ Методи Манченко. - Той ме покани на последната си премиера в Театър "199" в деня, в който имаше мач от Лига Европа, което за мен е служебен ангажимент.
За съжаление не можах да я гледам. Много се надявам съдбата и вие да ми дадете шанса, да се наслаждаваме на още много постановки с участието на Андрей. Затова искрено Ви моля, да помогнете за лечението му в "Токуда", където успяха да го върнат в съзнание, за да може скоро да го видим, стъпил на крака. Кой с каквото може."
Сметката е следната: Орден на рицарите тамплиери на Йерусалим, Велик приорат България
Банкова сметка в лева:
ИНВЕСТБАНК АД клон СОФИЯ 2
IBAN BG 40IORT80381000177901
BIC IORTBGSF
За лечението на Андрей Баташов
"Разпращайте я на приятели! Благодаря ви от сърце!", призовава Манченко.
Сумата, събрана до вчера, бе 5000 лв. Най-близките приятели на Андрей избраха Румен Ралчев - Велик Приор на Велик Приорат-България на Ордена на тамплиерите да е гарант на сметката. Ралчев е духовен наставник на Андрей и негов близък приятел.
Кампания за набиране на средства е обявило и НДСВ, чийто депутат беше Баташов в 40-ото народно събрание. Банковата сметка е разпратена до всички 300 структури на партията в страната. Апелът е качен и във фейсбук.
Андрей Баташов бе приет на 6 ноември в "Токуда" с т. нар. хепаторенален синдром. Близо седмица актьорът бе в кома. При описаната диагноза черният дроб реално спира да функционира, което се отразява на целия организъм, засягат се и факторите на кръвта, коментираха лекари. След увреждането на черния дроб се стигна и до бъбречна недостатъчност. Баташов бе поставен на няколко апарата, които да поддържат жизнените му показатели. Миналата неделя актьорът се събуди от комата. През последните дни се чувства по-добре. С помощта на лекарите той става от леглото, прави крачки. Андрей вече не е на системи и се храни сам. На специален хранителен режим е, пие фрешове.
"С Андрей сме близки приятели от 18 години. От сърце му желая да преодолее това тежко изпитание - казва Цветелина Узунова, пиар консултант. - Един любим негов девиз е "Благородството задължава". Правим цялата тази акция, защото като приятели споделяме такива ценности. Той самият е подкрепял много хора, участвал е в благотворителни инициативи. Но е и човек с достойнство и сигурно ще се притесни, че по този начин се е наложило да му помагаме. Но няма как.
Жалко е, че все още живеем в държава, в която един толкова успял в професията си млад човек, в случая обичан и популярен актьор, да изпитва затруднения да покрие разходите за здравето си. Вярвам, че много приятели и почитатели ще го подкрепят в тази ситуация."
"Смятам че българските актьори, които са високи, красиви, кадърни и умни, не са толкова много. Андрей е едно изключение - коментира Андрей Слабаков, който снима Баташов в тв филма "Ерудитът". - Той прави едни от най-тежките представления - не само моноспектаклите му, "Ритъм", например, също е изключително тежък за правене. Хубаво е да се сещаме за нашите актьори не само когато са болни. Трябва да се отнасяме с уважение към тях и работата им и когато са здрави. И това според мен е по-важно. Вероятно тогава те ще се разболяват по-малко. Психическото здраве на нацията зависи от българската култура. То не е по-маловажно от нормалното здравеопазване."
Актрисата от Народния театър Теодора Духовниковае сред най-талантливите имена от класа на проф. Снежина Танковска в НАТФИЗ, чийто асистент бе Баташов. "Достоевски го е казал - "Състраданието се измерва с разстоянието" - твърди Теодора. - Ако някой твой близък е в беда, ти става мъчно. Ако нещо се случи със съседа ти, ти го преживяваш зле. В същото време на 10 000 км умират хора при бомбен атентат, но разстоянието прави тяхното страдание някак не толкова осезаемо.
При актьорите, които толкова много хора са гледали стотици пъти и ги познават, се случва така, че почитателите им приемат лично тяхната история. Актьорът има повече приятели, макар да не ги познава. И затова, ако някой иска да помогне на Андрей, нека да го приеме по същия начин, както би помогнал на приятел в нужда. И да помогне така, както би искал и на него да му помогнат, ако някога той изпадне в беда.
Андрей е много горд човек. Но със сигурност би се трогнал да види, че има толкова много хора, загрижени за него."
Съученичката на Баташов Мария Стефанова, медиен експерт, твърди: "Приятелството ми с Андрей е едно от най-дългите в живота ми, тъй като се познаваме от първи клас. Именно Андрей ме въведе в Ордена на рицарите тамплиери. Той има голямо сърце и широка руска душа. Смятам, че винаги трябва да се помага на приятел в беда. Това и правим и се надявам много хора, независимо дали го познават лично или само от сцената, да се присъединят".
В момента Андрей се опитва да говори, но му е трудно, защото е много слаб и няма сили. Не е загубил чувството си за хумор, сипел шеги, майтапи - дори поискал от лекарите да му дадат цигара.
"Това означава, че мозъкът му работи перфектно", казва Велислава Дърева. Тя и кинооператорът Антони Цонев били на гости на Андрей вечерта, когато актьорът бил приет в "Токуда". "Напоследък той не се чувстваше добре и ние много настоявахме да отиде на лекар - разказа Дърева. - Най-после успяхме да го убедим и го качихме в колата на Тони. Закарахме го в "Токуда", защото там и техниката, и условията, и лекарите са перфектни." По-късно към тях се присъединил и другият им приятел - певецът Георги Христов. Велислава му се обадила и казала, че най-после са успели да убедят Андрей да постъпи в болница.
"Всеки ден ходех при него. Дълго време го виждах, без той да може да ме вижда - казва тя. - Първият му въпрос, когато излезе от кома, странно защо, беше: "Путин щеше да идва. Дойде ли?" Бяхме с майка му и Тони." После му разказали всичко, дори и за каракачанската овчарка, подарена от Бойко Борисов на Путин. При Баташов ходи също проф. Радослав Гайдарски. Неотлъчно до него е и завеждащият реанимацията в "Токуда" д-р Стоянов.
"Точно се подготвям да тръгна към болницата", каза вчера сутринта доскорошната съпруга на актьора Боряна, с която не живеят заедно. И добави: "Чакаме да излязат някои резултати, тогава ще коментирам. За момента не искам да говоря, нека не дърпаме дявола за опашката."
"Моля хората да помогнат да спасим един добър човек, един истински талант!" - призова друг приятел на Баташов, певецът Георги Христов. "Това, че толкова обичан и популярен актьор изпитва затруднения да плати лечението си - продължава Христов, - може да се случи само в държава като България, където изкуството е поставено на колене. Хората се заблуждават, че известните са богати. Това не са американски филми, не е Холивуд, а е българската гнусна сурова действителност която кара твореца да се чувства унизен и депресиран.
Унизително за цялата българска нация е да се събират помощи за големи артисти! Нашата държава не си цени интелектуалния капацитет. Андрей е един изключително чувствителен и сантиментален човек, който живее с болките на всички хора в България. Не само той, а и много други български творци се депресираха от тежките години, които изживява българската култура. И явно не беше достатъчно силен, за да го превъзмогне. Стресът от опитите да оцелееш може да те разболее. Обществото ни е болно."
В понеделник приятели на Андрей ще се присъединят към тв шоуто "Байландо", което се включва в дарителската кампания за лечението на актьора. Зрителите на Нова телевизия ще могат да дарят средства на специална телефонна линия, както и по банковата сметка за Баташов. С призив към зрителите ще се обърнат майка му Теодора, съпругата му Боряна и певецът Георги Христов. Към тях ще се присъединят още Велислава Дърева, Андрей Слабаков и Методи Манченко. В студиото ще бъде и Орлин Горанов заедно с актьорите от спектакъла на Баташов "Ритъм", който преди години бе сред големите хитове в столичния афиш.
След бурния интерес към състоянието на Христо Мутафчиев, в обръщение към медиите семейството му помоли да не се изнася информация за лечението му пред медиите. Той получи тежък инсулт и бе опериран в столичната Университетска болница "Св. Иван Рилски". Сега актьорът се възстановява в Специализираната болница по неврология и психиатрия "Св. Наум". Жена му и близките му бдят над пълното му спокойствие. При него обаче все по-често идват приятели, колеги от трупата на "Зад канала".
Всеки следобед извеждат Христо на въздух в двора на болницата. Там преди дни Мутафчиев си набрал букет здравец. После го натопил в чаша на масичката до леглото си, до снимката на дъщеря си Ая. В болничната му стая един ден го навестили приятелите му от театъра Филип Аврамов, Петър Калчев и проф. Румен Цонев и заедно с Христо пели ариите му от спектакъла "Ритъм енд блус".
Съпругата му Елица е вече по-спокойна. Разказва, че всичките им усилия в момента са съсредоточени в рехабилитацията на Христо. "Той се чувства добре. Всеки ден е различен от предходния. Напредва. Но сме си казали, че планове няма да правим", твърди Елица Мутафчиева.
90% шанс за Баташов
Над 90 % е вероятността заболяването, повалило Андрей Баташов, да е доброкачествено. Толкова се радваме, не можем да повярваме, съобщиха вчера пред "Труд" близки на актьора.
Добрата новина идва от резултатите от биопсията на черния дроб на Баташов, която беше направена от специалисти от Военномедицинска академия. А изследването е от изключително значение как оттук нататък да продължи терапията.
Роднините на Баташов силно са стискали палци резултатите да са добри. В противен случай не е било изключено да се търси помощ и в чужбина.След като докторите разберат срещу какво се изправят, най-вероятно актьорът ще бъде преместен за лечение във ВМА в клиниката по гастроентерология на доц. Крум Кацаров.
Колегата на Баташов - Христо Мутафчиев продължава да се възстановява след получения инсулт в столичната специализирана болница по неврология и психиатрия "Св. Наум" (на 4-ти км). Той се раздвижва по специална програма, добре е, коментираха вчера близки на шефа на Съюза на артистите.
Лекари напомниха, че у нас клиничната пътека за инсулт е 3 дни. И след това касата спира да плаща разходите. Т.е. болницата може да го лекува и 10 дни, но без да получава и лев за това. А в рамките на период от 45 дни след изписването на пациент с инсулт той има право само на 7 безплатни дни на рехабилитация. Но с Мутафчиев няма да е така, коментираха запознати.


НА ФОНА НА ХУБАВИТЕ НОВИНИ НЕ МОГА ДА ПОДМИНА И ТАЗИ ЗА МИСТЕРИОЗНАТА СМЪРТ НА НАШ ГРАЖДАНИН:

Изпратих на морето мъж за хубост,връщат ми го на пихтия
“Вече 16 месеца се питам убит ли е любимият ми? Как и защо умря? Пратих мъж за хубост, жив и здрав, на морето, а след близо година ми върнаха пихтия в черен чувал и даже ми се скараха, че сме вмирисали моргата в Бургас. В смъртния акт като причина за смъртта пише: разложен труп?! Като дата е посочено 10 юли 2009 г., а от полицията му съставили акт за нарушение ден по-късно. От прокуратурата пък написали, че е намерен на 16 септември? Пълна каша!”
Това разказа зачернена жена от Търговище, която се бори да опази и отгледа 13-годишното си дете сама след мистериозната смърт на баща му.
Вдовицата потърси “Труд”, за да разкаже историята, но помоли имената на близките й да бъдат подменени. Страхувала се, че може тя и детето й да пострадат.
Милена и 44-годишният Христо Х. нямали брак. Но живеели щастливо с дъщеричката си.
Допреди шест месеца животът на семейството бил подреден. Христо работел като моряк. Миналото лято обаче отложили рейда и той решил да изкара някой лев като готвач по морето. На 8 юли тръгнал с един сак с дрехи и 100 лв. за Созопол. Изненадващо 2 дни по-късно на Милена се обадили от полицията. Питали я: “Какъв ви е Христо и има ли психическо заболяване?”
“Отговорих, че всичко му е наред. Преди да тръгне, си извади медицинско. От полицията обаче обясниха, че се държал неадекватно. Казаха, че ще го изпратят с автобус за Бургас да се прибира. Поисках да го чуя и той ни в клин, ни в ръкав каза: “Снимаме със скрита камера”, връща се в спомена Милена.
След разговора жената продължила да звъни на любимия, но напразно. Не вдигал! Обадил се чак когато го потърсила дъщеря му и го питала къде е. “Майка ти знае”, отвърнал той и затворил. Това били последните му думи. Милена звъняла цяла нощ. Без резултат. На следващия ден го обявила за издирване. На 17 юли й съобщили, че гражданин намерил сака на мъжа й пред блок в града.
Два дни по-късно на пясъчните дюни на 40 м от строителен обект до къмпинг “Златната рибка” бил открит гол труп на мъж в напреднало разложение. “Като отидох в полицията, ми тикнаха пред лицето страховити снимки на тялото. Не мога да ви опиша какво преживях. Разпознах го и по вторични белези. Натикаха ми и сака в ръцете да си го взема. Допитах се до патолози - казаха ми, че дори на слънце при неистова жега трябва да е бил мъртъв поне от 5-6 дни, за да бъде в това състояние”, казва жената.
В багажа на Христо тя открила златния му часовник със счупена верижка. Датникът спрял на 11 юли. Намерила и две тениски с кафеникави петна. “Изумих се, че вместо да изследват тениските, ми ги връщат. Предадох ги сама в полицията. Анализът показал, че кръвта не е човешка. Каква е? Някой взе ли отпечатъци от вещите”, пита Милена.
Междувременно зъболекарката на починалия също разпознала зъбния му статус, но трупът не бил освободен. До септември Милена нямала идея какво се случва с разследването, кога ще й предадат тялото. Уплашена от ставащото, тя успяла да се срещне с министър Цветан Цветанов при негово посещение в Търговище и му разказала какво й се случва. “Чак тогава насрочиха ДНК тест”, разказва почернената жена. Мъките й не спрели дотук. След като детето дало проба за изследването, се разболяло. Оказало се, че страда от перикарден излив.
“Не знаех на кой свят съм. Мъжът ми лежи разложен в морга, дъщеря ми се бори за живот”, спомня си през сълзи Милена. Междувременно химически анализ на трупа показал наличието на амфетамин в терапевтична доза.
Милена внесла жалба в Окръжната прокуратура в Бургас с искане за получаване на трупа. В следващите дни експертизата най-после излязла, потвърждавайки, че тялото е на мъжа й. Две седмици след това прокуратурата разрешила получаването му. “Състоянието му било такова, че нищо не можело да се установи. Бит ли е? Душен ли? Как са го намерили изневиделица толкова разложен на оживено място? Значи тялото се е появило мистериозно там, иначе нямаше как да не го видят. А и сакът се е телепортирал сам, когато притежателят му е бил вече мъртъв. От вещите му липсват само парите, златен ланец и ключът за вкъщи”, уточнява Милена. Тя и адвокатът й са категорични, че ще съдят МВР за бездействие по случая.
От полицията в Бургас потвърдиха, че Христо е бил в управлението в Созопол на 10 юли, след като предизвикал скандал. После бил придружен до автогарата. В 0,15 ч дежурният полицай получил сигнал, че Христо отново буйства на ул. “Ропотамо” в Созопол. Тогава му е съставен акт за нарушаване на обществения ред./ ТРУД

Е, ТУК НЯМА МИСТЕРИЯ, ОСВЕН ОТЧАЯНОСТ ОТ СЛУЧВАЩОТО СЕ В ДЪРЖАВАТА НИ – САМОУБИЙСТВО ОТ ОТЧАЯНИЕ

Мъж се хвърли под влак, умря на място
Мъж се хвърли под влака Видин - София и загина на място, съобщават от пресцентъра на БДЖ.
В следствие на инцидента бързият влак от Видин за София закъснява повече от три часа.
Влакът е спрян от 10,10 часа, уточниха от БДЖ. Още поне около час железницата ще бъде задържана, заявиха дознателите, които изясняват причините за инцидента. Пътниците във влака са около 300 души.
В случая няма техническа повреда по линията или влака, затова влакът ще изчала да приключат следствените действия и тогава ще потегли. Тъй като причините за инцидента не са технически, БДЖ не е задължено и да осигурява транспорт на забавените пътници, обясниха от компанията.
Случаите на самоубийства на жп линиите не са рядкост у нас, обобщават от БДЖ./ ТРУД

Влакът Варна – Пловдив премаза мъж
Нещастен инцидент с човек, който се е хвърлил пред влака Варна - Стара Загора - Пловдив, спря движението на влаковете в района на село Тополи, община Варна. Това съобщиха пътници от влака пред агенция „Фокус".
От пресцентъра на БДЖ уточниха, че става въпрос за самоубиец, който е легнал на линията, след което влакът е спрял, но е бил вече преминал през него. Инцидентът е станал малко след 19:15 часа.
Няма повреда по влака и се очаква по-късно той да бъде пуснат. Преди това следствените органи трябва да направят оглед на мястото на инцидента.
Заради липсата на път между Варна и село Тополи от БДЖ не могат да осигурят алтернативен превоз с автобус на пътниците във влака от София за Варна, съобщиха от пресцентъра на компанията.
От там уточниха, че независимо поради каква причина е спрян влакът, БДЖ винаги осигурява транспортиране на пътниците с автобуси, още повече че инцидентът се случва само на 5 километра от Варна след село Тополи. От пресцентъра заявиха, че веднага биха осигурили автобус, но участъкът е мочурлив, стърнище, при което няма път, по който да мине автобус. / ТРУД

КОМЕНТИРАЛИ:
... "мочурлив, стърнище, при което няма път"??? - Незаинтересованост! Това е причината пътниците от 8613 да чакат като мисирки и да пристигнат във Варна ТРИ часа по-късно. Решено е. БДЖ-то трябва да агонизира и целокупния народ да пътува с автотранспорт. За това министър на транспорта бе зам.кмета на автотранспорта в СОС В.Краус, а сега Цветков, също зам.кмет на СОС. Все агенти на автотранспорта.А защо не са се разпоредили влак 9623(Русе-Варна), който е преминал около 50 мин. по-късно да спре до влак 8613 и да вземе пътниците? Защо не са спрели влак 28105 - 70 минути по-късно? Влак 2615 - 90 минути по-късно? Вероятно сте намерили верният отговор.
... Остави това .Жалко за човека ,прибягнал до най-отчаяната постъпка в живота си.

В КРАЙНА СМЕТКА И В ЧЕТИРИТЕ СЛУЧАЯ СЕ НАБИВА НА ОЧИ АБДИКИРАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА НИ ОТ ВСИЧКО И ОТ ВСЕКИ. ТОГАВА ЩО ЗА ДЪРЖАВА СМЕ? ЩО ЗА УПРАВЛЕНЦИ СИ ИЗБИРАМЕ ПРИ ТОВА ДОБРОВОЛНО? ОПРЕДЕЛЕНО ВСИЧКИ СМЕ ЛУДИ ЗА ВЪРЗВАНЕ, ПРЕДВИД ТАКАВА АПОКАЛИПТИЧНА ОБСТАНОВКА В СТРАНАТА БЪЛГАРИЯ! ХОРАТА(другите държави) НИ ПОМАГАТ КОЛКОТО ИМ Е ВЪЗМОЖНО, А НИЕ СЪЗНАТЕЛНО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СИ ВРЕДИМ! ЗАЩО Е ТАЗИ ТЪПОТА? И ДО КОГА? ТОВА СИ Е УМИШЛЕНО ЗАТРИВАНЕ НА НАЦИЯ И ТО ... ОТ САМИТЕ НАС!

ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОСВЕСТИМ. ВРЕМЕ Е ДА СЕ ДОКАЖЕМ КАТО ВМЕНЯЕМИ ГРАЖДАНИ. ВРЕМЕ Е ДА НЕ ХЛЕНЧИМ. ВРЕМЕ Е ВСИ ДА СИ ПОДАДЕМ РЪКА И ДА НЕ АБДИКИРАМЕ ОТ ДУШИТЕ СИ ДОРИ. ВРЕМЕ Е! (б.м.)

Няма коментари: