петък, 31 май 2013 г.

МАХЛЕНСКО ЦИГАНСКИ СТИЛ от „народните избранници” при избор на „българско правителство” на 29 май 2013 година!

София. Председателят на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев и лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов ще проведат среща в сградата на Народното събрание. Това съобщиха от пресцентъра на партията. Срещата ще се проведе утре, 30 май, четвъртък от 10.00 часа. Тя е във връзка с новосъздадената политическа ситуация свързана с подменения вот на избирателите от новата тройна коалиция БСП, ДПС и „Атака”./ http://www.focus-news.net/?id=n1788660


 „О, неразумни и юроде, поради что се срамиш да се наречеш българин?” П.Хилендарски

Сънародници, днес станахме свидетели на пошлото представление „Избор на българско правителство” режисирано от БеСеПе, оприличаващи се с хъс за провеждане на радикален ляв реформизъм, разчитащо се от 7 милиона българи като чист реваншизъм!

Много жалко, че на тази пиеска присъстваха и българският президент, и българският патриарх и почетни гости от страни членки от Европа – наблюдаващи случващия се апокалиптичен живот в страната ни, която е и член на ЕС!

Говоря за поредната предложена ни уйдурма по дебата в НС на горната дата, произведена от така да се каже „народните довереници”, които „уж” са били избрани от българските граждани, и които гарантирано са сто процентов срам и позор да се нарекат човешки същества, камо ли политици, предвид държанието, поведението и приказките им в залата. Повече от видно и за съжеление бе, че проблемите на хората, въобще на държавата не бяха в дневния ред и на това лакомо за власт и облаги 42-ро НС.
Всичко при воденето на „представителното заседание” бе стъкмена работа. Водещите (председател и двама зам.председатели от БСП и ДПС буквално извършили окупация на „пленарната маса” преди няколко дена) отново не бяха „в час” и по Правилника за работа на НС; и по време на водене на изказванията от „народните избранници”, които пък очевидно изобщо не се припознаваха с народа си, а ожесточено защитаваха собствените си биографии и политически ориентации; нито когато се извършваше гласуването на кандидатурите за министър-председател и кабинета му. „Стъкмената работа” видимо бе и натамънена по комунистически тертип.

Изказванията „от най-високо” (претенденти да ни „управляват”) бяха една лъжлива история.
Нагледахме и наслушахме се на грубовати, лъжливи и злобни изказвания на бъдещия министър-председател, който съзнателно да си припомним, активно е участвал в загробването на българите по време на Тройната коалиция, както по отношение изграждане и внедряване на „възобновяеми източници”; така и за създаване „благоприятна”бизнес” среда (разбирай ограбване на бедния народ) за червените олигарси (припомнете си кой стиска днес енергетиката в ръцете си? – ами те!); и партийно е финансирал потъналото в „мъгла” и днес финансиране на НЕК, и ... .
Ами менторското поведение на едно от идеологическите гурута в БСП г-н Янаки Стоилов, който нагло продължи да убеждава от трибуната, че те (пребоядисаните комунисти) видите ли „действали според изборите” (на които съвсем явно се провалиха апропо) и че „само от БСП може да бъде излъчено правителство”, без да казва, че победител на Парламентарни избори 2013 г. е ГЕРБ, и че  лично БСП и ДПС ги загубиха с „гласове”, формирани в 60-70% от бабички и цигани - 970 000 гласа). Тоз партиен другар същевременно необясни логично и справедливо, че точно тяхната комунистичска „отговорност” (разбирай безотговорност) е сведена действително до мимикрия, и абсолютно неправомерно продължи да втълпява как с подобни „ресурси” и този път, България вече ще се води като „лява, трудова и народна България”! Е, това не е ли политически цинизъм, силово налаган над демократичната ни република след като никой не ги иска? Ами да, такъв е. И кого всъщност се борят да управляват? – по-малко от 10% от населението на България, основно представено от твърдото ядро на БСП (демек от старците) и циганите! А останалите 90 % от българите дето не гласуваха за тях, тях как ще управляват?
Какво да се каже и за поведението на смешника Сидеров, който пък се опита да зомбира присъстващите в залата на НС, и отново с аругатния език на омразата внушаваше основно трикове и номера за някакво мечтано от него фашистко управление!? Войнствено си влезе в ролята на уж милеещ за несгодите на народа, а в също време нищо не направи за него и няма и да направи и в този парламент с нелицеприятното си поведение! Този човек с партията си влезе буквално случайно в 42 НС, и сега с лакти се бута да поизлезе и седне на по-предните банки (които впрочем са заети от омразното му ДПС) и с неконтролираните си политически изявления срами и народ и държава!
Ами „забележителното” изявление на Местанчо, дето с патос обясни на европейските гости как в учебната чанта на детенце, трябвало да се носи и учебник по майчиния език – т.е. турския, и забрави да спомене, че ДПС е противоконституционна партия, а официалният език в РБългария е българския, и че цял народ я (етническата партия) търпи от толерантност към потурчените ни българи по време на турското ни робство! 

Ей така, тез партйни апаратчици, заграбили силово днешната народна власт, позабравиха темата на обществото въобще на 29 май 2013 година и то по време на знаково пленарно заседание, измисляйки и възпроизвеждайки разни стъкмени, отвлечени политически версийки, граничещи с откровени машинации, незабравяйки и за секунда да вменяват порочната си политическа мантра - че ГЕРБ са в изолация, и безпардонно да заплашват че „... и Президента също да не изпадне в парламентарна изолация!”. Ле-ле!

For readers who can’t read Bulgarian language, word uydurma (уйдурма) means machination, frame-up, put-up job.

В залата на НС на горната дата цареше политическа обърканост сред присъстващите депутати. След половин часова почивка и европейските гости пооредяха впоследствие – просто на никой не му се гледат гневни муцуни и слушат крясъци. За демонстриране на парламентаризъм – забравете. За сметка на това избуя всякакъв комунистически популизъм, а на мода сред дюдюкания, освирквания, викане и персонални обиди бодро се карачеше към избор и скорошно управление на нова тройна коалиция (БСП,ДПС и Атака)! В цялата тази вакханалия г-н Миков (председателя на НС!!!) небрежно даваше и отнемаше думата на уж депутатите, но зорко следеше гласуването, което бе толкова вяло и измислено, че дори се наложи „поради интензивно движение в залата” както самия той се изрази, три пъти да се прегласува избора на бъдещия министър-председател. По същото време се и разбра, че съществуват налични технически грешки при гласуването – депутатските пултове отказват приемане на биометричните данни на депутати (напр. депутат гласувал против се възприема като положителен вот от пулта, или въобще натискането на съответния бутон не е разпознато като такова, като основно тази „грешка” бе по пултовете на депутати от ГЕРБ). В тази връзка „почтения председател” буквално под сюрдинка смотоляви (което е непримлив ръководен парламентарен акт дори и в правилника на НС), че биометричните данни били премахнати от сензорната система (без да уточни по чие нареждане и от кого), защото видите ли имало депутати отказали се след „клетвата” да депутатстват, тъй като били преминали на друга работа (а „отказалите” са от квотата на БСП и ДПС). При третото прегласуване със 120 „за” и 97 „против”, при общо гласували 217 души се избра новия министър-председател г-н Орешарски – не знам такова гласуване дали не се нарича „с клизма”, ама народът ни го чака яко разстойство!
Тогава се пита? – кой или кои от БСП и ДПС са гласували по два пъти, за да се случи резултат от 120 гласували депутати ЗА, при положение, че 97 души от ГЕРБ са гласували против, а от Атака 0, или общо гласувалите са 217 души?! Очевидно отново сме свидетели на поредната апаратна машинация на столетницата, подгласницата й ДПС и  народните изменници от Атака. И какво трябва да последва от такова неправомерно гласуване? Ами идва наред на ново на дневен ред, този път народно прегласуване за управляващи (нови избори). Не се плашете – такава е демокрацията за защита от машинация! Тез партийни мекерета за „кои се помислиха”?
По същия начин се гласува и структурата на бъдещия МС – общо гласували 217, от тях 119 „за”, и 98 „против” – резултат приема се. Гласуването на министрите пък бе анблок, без депутатски разисквания и отново със същия резултат – и те се приеха! Случайно и тази работа дали не е нагласена? Ами нагласена е и скандално е манипулирана

Тез пък от Атака дето толкова се перчеха, че „мислили за народа”, сами, чрез действията си се опровергаха в обратно, чрез неявяването си в пленарна зала (много работните – да ги видим сега как ще се оправдават за това си деяние?) и то при съществено гласуване в заседание – което определено създаде спорност на процеса и основание за сезиране на Конституционния съд за неспазване на основния закон както от Атака, така и от БСП, и от ДПС! Доказателството от самата ни Конституция в тази връзка е : „Чл. 112. (1) Министерският съвет може да поиска Народното събрание да му гласува доверие по цялостната политика, по програмата или по конкретен повод. Решението се приема с мнозинство повече от половината от присъстващите народни представители.
(2) Когато Министерският съвет не получи исканото доверие, министър-председателят подава оставката на правителството.
”.  И в интерес на истината това трябваше да направи г-н Орешарски, а не лицемерно да се подсмихва и присмива през цялото време.
Ами Атака като не гласуваха за министър-председател, програмата и министри защо изобщо са в 42-то НС? Видно само за натрупване на политически девиденти, което си е отстъп от декларациите им пред съответното гражданство. Горко на измамените им поддръжници, горко и на нас останалите, че трябва да ги гледаме как се размяткат из НС!
Освен това „председателят на НС” не обяви за какво по-точно се гласува в залата днес, а както виждате основният закон е изчерпателен и по този повод! Но той мълча като риба, и нищо не каза, не се и разбра депутатите за какво гласуват „по цялостната политика, по програмата или по конкретен повод”! Впрочем тях въобще не ги интересува случващото се! Знаят си, че са кукли на конци и си кротуват – като ги гледаш и слушаш, разбираш, че те са там за запълване на залата – нещо като част от интериор, но нещо което е твърде скъпо за данъкоплатеца в същото време! Тогава откъде-накъде ми се вменява това управление с някаква програма частен случай, и точно такова комунистическо управление със световно непознатите ми хора, наречени министри?! Гледайки излъчването, лично аз останах с впечатлението, че се гласува единствено и само за доверие по цялостната политика предложена от БСП чрез г-н Орешарски, а това е нещо, за което аз не съм дала гласа си на 12 май, тъкмо обратното.

Така, чрез процедурни хватки, без нужната парламентарна подкрепа и обществена също, уважаеми съграждани, станахме свидетели на задкулисен избор,организиран от БСП и ДПС, където гласуването с под 121 депутатски гласа поставя не само множество въпросителни, но и конституционно не формира легитимен избор, и ясно сочи измъчен изборен процес, както и наказуем такъв! Това е истината за съжеление г-да депутати – очевидно непознавате текстовете от Конституцията ни, с която претендирате да работите, и тогава закъде сте тръгнали да ме управлявате, па и цял народ?!

Случилият се днес безпрецидентен казус – избор на министър-председател и министерски съвет с някаква неясна и несъобщена ни дори управленска програма, без потребното парламентарно мнозинство, буквално изневиделица ни се натресе на главите от партийните играчи БСП и ДПС, което освен че е несправедливо, но и правно незаконно. Това си е направо подсъдим акт!
А Правителството, за което Орешарски твърдеше, че ще бъде обединител на нацията се превърна в нейн разединител – „партийно експертно”! Това е, което се демонстрира на днешното заседание от набуталите се в 42-то НС депутати -  изправиха се не само „един срещу друг” , ами объркаха и едни българи срещу други българи, нещо което е вечната комунистическа ксенофобия на БСП.

А всичко започна с горене на фактури на Топлофикация пред Столична община от пенсионери в края на януари тази година. Обществеността откликна на несгодите им, тогавашното правителство също, но нещата впоследствие позагрубяха и ето ни днес – отново с натрапилата ни се и нежелана БСП пак да ни управлява!

Втората част не можах да гледам отначало, защото за 45 min ни спря тока. Започнах от извлянието на Станишко – не схванах по какъв повод е взел думата този човек. Но от него разбрах, че „гражданите гледат с очаквания, разочарования и крехка надежда двата свята, в които живеем”. У-у! Световете били виртуален – този чрез медиите и другия на реално бедни. Като до тук ни било докарало правителството на ГЕРБ: едвам да свързваме „двата края”; фискалният ни резерв да е наполовина към днешна дата; оставен в наследство опоскан външен дълг; НЕК във фалит и вероятно ще загубим 750 милиона евро от ЕС; и давайте да работим „овце българи” за „тези дето си слагали главата в торбата” днес. Типично комунистически изявления и лозунги. Нищо от казаното обаче не е вярно. Само че те ни омръзнаха да ги слушаме за 65 години, кръвожаден и властолюбиви партиецо. Писна ни да „работим” и живеем за комунистическата ти партия. Извоювахме си демокрация и днес няма да допуснем отново да я окупираш и омаскариш. Приказвай си каквото искаш. Обществото ни съвсем не е разпокъсано и обезверено както ти съобщаваш и се опитваш да манипулираш и зомбираш. И да – сделка с нашия живот няма отново да правиш – нито днес, нито утре, нито когато и да било. Изживяването ти като политкомисар в днешно време направо е повече от смехотворно. Ако дедите ни БКП е репресирала и манипулирала, с децата ни това няма да допуснем да се случи. Обществото още лиже раните от политическите лагери Беляне, Скревена, Слънчев бряг ... и е в потрес как „хуманна, народна партия” е допуснала да се иницират и случат съобщените жестокости от останалите тук-таме живи очевидци от тях. Направо вървете на майната си и се гответе за мощен народен отпор, не само заради това което днес ни демонстрирахте, но си знайте, че въобще не сме ви искали и на 12 май – тогава конспиративно и с множество провокации се промушихте в жизненото народно пространство, като за пореден път яко се оляхте днес! Какви партийни поръчения ще давате на експертните си избранници никой не се интересува, и се поспрете в тъпата си игра дето сте си измислили „влез-излез”! Вие бяхте, и днес сте си същите реваншисти отпреди четири години (спомнете си колко и какви протести имаше по време на управленията ви!). Лъжльовци и мърлячи, дето освен по седенки гарнирани с партизански песнички, от НС се изнасяхте под прикритието на полицейски щитове, и треперехте от справедливия народен гняв. И защо ли? Да не мислите, че сме забравили тези времена? Не, не сме. И този път народът съзнателно ще ви постави в тотална изолация – вие сте човешки вредители.
Допускате ли, че някой българин вярва на измислицата „ В края на мандата всеки българин да има повече надежда и увереност”? В какво моля? А пари ще имаме ли? Знаем си че не – кого заблуждавате, а и времето ви е много малко за мандат. Дето се казва „началото бе края на царуването”. Това ви очаква. Да, България днес има един изфабрикуван нелигитимен кабинет, но продължава икономически, социално и политически да е нестабилна. И точно комунистите не са хората дето ще я стабилизират, защото самите те имат интерес да е в такъв вид – впрочем точно вие ни издокарахте така. Вие имате орисията до каквото се докоснете да го съсипите, а това е неприемливо за близо 6 000 000 българи. Никой нормален българин вече не приема да го управлява комунистическо правителство на малцинството, каквото е вашето. Може би само на 960 000 фанатизирани старчоци и цигани е по нрава им. Вървете си в мир!

Нели Кирилова

1 коментар:

rafaelaquebodeaux каза...

Casino Del Sol - Mapyro
Explore a variety of table games at Casino 논산 출장샵 Del Sol. Explore 서귀포 출장안마 menu, see 광주 출장안마 photos and read 3026 reviews: "Nice casino. Any 양산 출장안마 table game 밀양 출장샵 you want for fun. It's not too