четвъртък, 16 май 2013 г.

„ОБЪРКВАНЕТО” НА ИЗБОРИТЕ СЕ НАРИЧА ХАРАКТЕРОПАТИЯ

Мантрата „ГЕРБ са виновни за това и онова”  започна много преди Парламентарни избори 2012 г. Имаше ли основания за това – отговорът реално е НЕ. Защо „не”? Ами защото ГЕРБ са единствените от 23 години насам, които започнаха да правят нещо за тази страна, например в подобряване и изграждане на инфраструктурата ни, върнаха полагащите ни се еврофондове като страна членка на ЕС, видимо се противопоставиха на престъпността, хората започаха да се чувстват по-спокойни в ежедневието си, трудно се справиха с индексация на доходите, но съживиха земеделието ни, пестяха държавни пари... Една част от народа разбираше такава тяхна политика, и такова стиснато тяхно поведение ако мога така да се изразя, с пълното съзнание, че за задоволяване потребностите на хората е необходимо време, развиване на почти изчезналата ни икономика и създаване на приемлива инфраструктура за добра и на ниво комуникация с различни инвеститори за излизане от батака, в който държавата ни бе вкарана. Друга част – прекомерно заложиха на очакванията за повишаване жизнения стандарт без реално да отчитат изброеното по-напред. И тук моментално в недоволството се втурнаха да го бранят определени „партийни функционери” – имам предвид БСП и сателитните й комунистическо-олигархични формации, противоконституционната ДПС и обръчите й от фирми със съмнителна дейност и продукция, не без дудненето на крайния националист Сидеров. И се започна от изброените едно неконтролирано политическо говорене навсякъде, гарнирано с компромати и диверсии против направеното от ГЕРБ, което апропо е продължение на амлоато им по опоскване на държавните пари – спомнете си ненужния референдум за АЕЦ Беляне януари, спомнете си отказите им да работят в пленарна зала и демонстративните от тях скандали там и по комисии, спомнете си протестите февруари-март т.г. дирижирани, насъсквани и парично подпомагани пак от тях (партийните олигарси), където истината по „житието и битието на българина” бе преиначена по смисъла й и грозновато изкривена  във времето и пространството, и което коства живот на български граждани... Да не забравяме и абсурда на днешния ден – нерегламентирана, груба, ожесточена компроматна война дори в деня за „размисъл”. Тези хора опорочиха понятията: уважение към суверена, търпимост към противника, дескредитирайки институции и себе си.

Гледах ги по телевизиите (БСП, ДПС, Атака), слушах и четях приказванията им и сериозно се замислих – колко нормални са тези хора дето са ме управлявали, и днес неистово пак се готвят да правят същото! Случващото се с тях просто не бе за вярване и не кореспондираше с поведение на реални човеци! Това бяха субекти с изтъкани от злоба и завист лица, с унили и бледи физиономии, които в бързината да оплюват всичко и ГЕРБ фъфлеха, които на бялото казваха черно, и обратното, и основно надвикваха събеседника срещу себе си?! Сякаш подаваха глави от някаква черна дупка, нещо като борбата в огнения казан на дявола, в който Господ справедливо ги бе разпределил!  

Поразпитах тук-таме познати психолози, социолози, просто коментирах факта с мои приятели. И ето до какви изводи се стигна за скандалното объркано им поведение: определено става въпрос за т.нар. болестно състояние ХАРАКТЕРОПАТИЯ – което е личностово разстройство, където и когато субектови характерови черти пречат на околните. Медицинският термин е психопатия. Такива хора се чувстват съвсем комфортно с характерите си, поне докато социумът ги търпи. Могат да развият невротичност, когато характеропатията им не е търпяна и задоволявана от околните, какъвто бе случаят с телевизиите и народа ни например в последно време и особено в предизборния ден – а всъщност българското гражданство хич не ги иска (спомнете си протестите), дори в прав текст това им бе напомнено и на протеста пред НДК в изборната нощ, ама те си знаят и повтарят своето „не искаме ГЕРБ и ако те дойдат на власт никаква коалиция с тях. Да се махат от живота на гражданите”. Ама чакайте народни изедници вие „не стопляте ли”, че народът точно вас не иска и никога не сме ви упълномощавали да говорите от наше име! Че сте психично болни е факт и вече цяла България го разбра това чрез неадекватното ви поведението, което демонстрирахте, както през всички изминали години, така и преди няколко дни.

Впрочем хората с характеропатия са напълно уверени, че те самите са напълно наред и че ако има някой, който да е виновен за напрежението, което постоянно създават с присъствието си, това е всеки друг, но не и те! И тук се пита: защо медиите ни занимават с часове с налудничавите бръщолевения на тез болни хора? Показваха ни вече с дни не политика, нито дори опозиционна пропаганда от тях (партиите), и сякаш нерегламентирано, неглиже ни вменяваха някаква емпатия (съчувствие) към тез болни субекти. БСП са вечните заклети крадци и лъжци. ДПС са продажници и непрекъснато клатят етническите основи в държавата ни, Атака се определят като неонацисти. Тези хора медиите ли защитават, лансират и вменяват на българските граждани? Не! Никакво съчувствие здравомислещият българин няма и не може да прояви към тях.


Налични са различни видове личностови разстройства. Като се почне от параноидно личностово разстройство, диссоциално личностово разстройство (социопатия), нарцистично личностово разстройство, ананкастно личностово разстройство (натрапчива /обсесивно компулсивна/ характеропатия), шизоидно личностово разстройство, хистрионно личностово разтройство, емоционално нестабилна личност, и се завърши с граничен (borderline) тип.

Във всеки съвременен човек някои от гореизброените характерови черти присъстват и това е нормално. Тези черти се превръщат в характеропатия (психопатия, личностово разстройство), когато се засилят дотолкова, че очевидно вредят на околните! Според мен лидерите на скандалните партии спокойно могат да бъдат класифицирани към някое от изброените личностови разстройства, просто защото са показали настойчиво и трайно характерните им белези. В нета има достатъчно информация по темата и всеки сам може да се поосведоми и определи т.нар. свой „народен нелюбимец”!


Личностовите разстройства са по-често срещани, отколкото човек може да си помисли. Немалка част от лидерските позиции са заети от нарцистични личности. Босовете на престъпните групировки например по правило с апараноидни характеропати. Както и немалка част от полицейските кадри. Голяма част от обитателите на затворите са социопати, неспособни да изпитат капка вина за насилията извършени от тях. А нима не сте срещали хистрионни дами? Шизоидните личности общо взето са по-рядко срещани, но ги има.


Какво мислите за характеропатиите и болните ни политици? Ние болна нация ли сме или не? Български граждани съгласни ли сте тез малоумници да ни управляват? Доброволно ли се съгласявате да ни манипулират дори чрез вота ни на Избори 12 май 2013 година.

Не защото съм симпатизант на ГЕРБ пиша по горното. Но истината е, че те са убедителните победители. Над 1 милион граждани мислеха с главите си и гласуваха доброволно и информирано въпреки случващото се. И този един милион не бива да живее като скот, заради партийните пристрастия към разни психопати на незначителна част от неграмотните и възрастни българи - останалото население не им е заложник на глупостта! Истината е, че лидерите на БСП, ДПС, Атака притежават изброения медицински проблем. Те са социопати и единственото решение е да бъдат отстранени от политическия живот и сцена завинаги. Разболяха нацията ни – разединиха ни, опропастиха живота на маса поколения, съсипаха икономиката, раздадоха на концесия националните ни богатства, заробиха финансово и внуците ни. Това е неприемливо като за човеци от болшинството и недопустимо в духовно еволюционния 21 век!

Нели Кирилова

Няма коментари: