сряда, 15 декември 2010 г.

Полицаите ще усмиряват с електрошок. Бандитът пада за 0.25 сек след стрелбата. КОЙ ЩЕ "ОБЛЕКЧИ" СТРАДАНИЯТА НА ПРОТЕСТИРАЩИЯ?

Е, само това ни оставаше да наблюдаваме по улиците ни! Като как ще се знае със сигурност кой е бандит и кой не е от полицаите? Представете си, че сте на някакъв масов протест. Протестът винаги е социално ангажиран в най-общия случай нали така, и винаги се “охранява” от полицаи. В зависимост от емоционалното състояние на протестиращия/те, той/те може да скандира/т по-височко, да размахва/т ръце или да скача/т съвсем основателно в защита на правата си (човешките)! Обученият обаче полицай решава(защото евентуално така ще му е наредено) да си го/ги арестува, и хоп набързо, безкрайно немотивирано, чрез направо субективно негово действие “усмирява” съответния гражданин с едно електрошокче. Това дали ще е правомерно полицейско действие??? Въобще човешко? Кой да ти каже! Ама човекът ще си лежи на земята парализиран за известно време до пристигането на полицая на место.
Боже, колко необяснени казуси и въпроси в подобен случай напират!
Ами ако човекът е сърдечно болен (поради скапания живот дето държавата му е предлагала и продължава да му предлага), със съответен имплант е, и полицаят му го блокира? Какво правят тогава човекът и съответно полицая? Последният вика линейка ли, дето ще дойде до 1 час в най-добрия случай, що ли изобщо? А протестиращият сърдечно болен човек вече ще е опънал петелите и лека му пръст ще шепти тълпата около него загрижено! Дали ще има виновни в този случай и кои? Дали те ще бъдат съдени по бързата процедура както се полага? Дали ще има даване на кръвнина?
Въобще някой ще се замисли ли защо на полицаите ще им се раздават “безплатно” електрошокови пистолетчета? Как и при какви обстоятелства те ще ги ползват и дали законово това е регламентирано, и най-важното на кои от тях? Защото дълбоко се съмнявам, че те(полицаите) са годни психически за такава работа – я колко неплодородни протеста произведоха само за година и половина! И кои са те толкова привилегированите, та да насочват такова чудо срещу мирни хора, нарочени по някаква причина за бандити??? Освен това, за да влезе в експлоатация такова болезнено оръжие е нужно да се НАПРАВЯТ НЯКОИ ПРОМЕНИ В НАКАЗАТЕЛНИЯ ни КОДЕКС задължително – такива за момента няма, да се дадат гаранции за пострадалите граждани като евентуални тъжители и в останалото ни законодателство - такова нещо също няма ... и т.н. Какво има, кой го е разрешил такова ползване – просто нищо не се знае?
До тук, предвид горния реален пример(който само е загатнат и съвсем неизчерпателно анализиран от мен, защото съм много възмутена от случващото се) съзирам ЕДНО ВЛАСТОВО НАМЕРЕНИЕ ЗА ПРЕДКОЛЕДНО СПЛАШВАНЕ НА БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО, нагнетяване на излишно напрежение в него, и предизвикване на отвращение у гражданите от всякаквите промени и реформи в страната ни! А това вече е наистина жалко за действителността ни, още повече, че след всякакви реформи в съдебната ни система все още не е дефинирано кои са престъпници и кои не, кого залавят полицайте и защо определени личности биват оправдавани при наличието на явни доказателства в подкрепа виновността на съответното лице! Определено имам усещането, че отново каруцата се слага пред магарето за кой ли път! А това нито е нормално, нито морално, най-малкото справедливо спрямо българския народ. Съмнявам се въобще в почтеността и законността на подобно ползване/насочване на оръжия спрямо живота и здравето на хората ни. Май “някои” са гледали много и разбрали изкривено филма “Междузвездни войни” и тем подобни!? В САЩ да си ползват такива пистолетчета колкото си искат – но и за това дълбоко се съмнявам, че дори го правят! Тук обаче оборудване на полицаите с електрошокови пистолети, твърдо НЕ.
Докато съдебната ни власт е толкова мудна, непоследователна, ментараджийска, корумпирана и партийно зависима много вероятно е в скоро време да закупиме и се оборудва МВР с някоя и друга ракетка от “братята” ни иракчани, дето ще разпръсква например нервнопаралитичен газ, та тълпата от протестиращи да бъде “качествено” и удобно приспивана, а след това на полицайчетата да им остане само белезниците да си щракат... може и с машинки за това да ги снабдят, белкимим е по-лека работата им! Направо скандално е случващото се.
Хора, има така наречените по цял свят ЧОВЕШКИ ПРАВА, и по никакъв повод и начин не допускайте те да бъдат грубо потъпквани. “Българските полицаи ще се обучават да боравят с електрошокови пистолети “ – това е противо човешки, противоконституционен, репресивен АКТ, и трябва да му бъде даден достоен народен отпор. Властимащите няма да го сторят (те са много заети!). Остава да повикаме НЕВОЛЯТА, и да се хванем да впрегнем мулето дето му е мястото – пред каруцата. А на обучаващите се полицаи ще им подарим подобната детска приказка за Коледа.
Нели Кирилова

сряда, 15 декември 2010 , София
Българските полицаи ще се обучават да боравят с електрошокови пистолети "Тейзър", съобщи БТА.

Обучението ще започне днес в Академията на МВР и ще бъде извършено от Мишел Масе - водещ инструктор на "Тейзър Интернешънъл". Това съобщи за БТА Ирина Нинова, представител на българската фирма, която е официален представител на компанията.
По проект на компанията и МВР за 6 месеца с "Тейзър" оръжия ще бъдат оборудвани безплатно полицейски служители от Пето РПУ към СДВР-София, който се смята за един от най-големите и тежки от гледна точка на криминални проявления райони на столицата.
Опитът досега показва, че само при вида си оръжието респектира и при използването му са намалели огнестрелните наранявания при полицейските акции. Пистолетът разтърсва с ток, но със слаб ампераж.
В действителност амперажът на електрически ток, който има оръжието е по-нисък от дефибрилаторите на отделенията за спешна медицинска помощ за активизиране на сърдечния ритъм.
По време на демонстрации у нас доброволец е признал, че е изпробвал действието на оръжието върху себе си, осъзнавал е всичко, което се случва, но не е можел да контролира мускулите си.
Състоянието може да надвиши една минута, но рядко повече. От телосложението зависи колко време ще продължи това състояние на парализа.
Пораженията от Тейзър технологията може да се сравнят с пристъп на епилепсия.
Поразените се оказват като замръзнали. Идеята е полицаите да могат да задържат лицето, което е изпаднало в това състояние, да го повалят на земята и да му сложат белезниците.
Пистолетът винаги трябва да се насочва към гърдите или към гърба на противника, твърдят запознати. Моделът Х 26 С е предназначен и за свободна употреба от граждани срещу занижена цена от около 1000 долара. Много малко охранителни фирми у нас могат да си позволят да го притежават, защото "Тейзър" е много скъп.
Най-разпространено е използването на "Тейзър" пистолетите в САЩ. Във Великобритания тейзърите са въведени още преди четири години, но употребата им бе ограничена единствено до въоръжените полицейски подразделения.
Изобретател на електрошоковия пистолет "Тейзър" е Джак Кавър, който почина на 88-годишна възраст миналата година в дома си в Калифорния.
АСН /Стандарт

Я ЧЕТЕТЕ ДО КАКВИ ПОДРОБНОСТИ СЕ Е СТИГНАЛО ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРИСЪДАТА НА САДАМ ХЮСЕИН И КОЙ ТОЧНО ТОГАВА Е ПЛЕДИРАЛ ЗА ХУМННОТО Й ИЗПЪЛНЕНИЕ!

WikiLeaks: сделанная американцами виселица облегчила страдания Хусейна
МОСКВА, 7 дек - РИА Новости. Американская сторона распорядилась за несколько дней до экзекуции Саддама Хусейна заменить "негуманный" помост для повешения, предусмотренный для казни экс-президента республики иракским правосудием, аналогичным американским изделием, пишет сайт Wikileaks.
В начале прошлой недели интернет-ресурс WikiLeaks, специализирующийся на публикации секретных документов, вновь оказался в центре внимания всего мира, обнародовав переписку американских дипломатов с Госдепом США. В частности, в одной из телеграмм, датированной 15 января 2007 года, содержался подробный отчет о встрече бывшего посла США в Ираке, Афганистане и ООН Залмая Халилзада с генеральным прокурором страны Мункитом Фаруном. Как отмечает американский телеканал CNN, в тексте телеграммы "всплыли" мельчайшие детали, касающиеся казни иракского "диктатора".
Так, оказалось, что изготовленная в Ираке платформа для повешения Хусейна не была достаточно "гуманной" и во время казни на ней преступники испытывали излишнюю боль. Облегчить страдания "тирана", являвшегося, по мнению бывшего лидера США Джоржа Буша, угрозой для Америки и для всего свободного мира, вызвались сами американцы, которые построили для него новый помост, снабдив его четырьмя дополнительными ступеньками.
Между тем, по мнению Халилзада, за дальнейшую организацию экзекуции должна была отвечать иракская сторона, которая из-за отсутствия четкого и скоординированного плана провела все "мероприятие" в слишком "поспешной" и "сбивающей с толку" манере. Критику американского посла также вызвали действия двух чиновников, попытавшихся заснять происходящее на мобильные телефоны, и поведение конвоиров, которые позволили себе вслух оскорблять Хусейна.
Саддам Хусейн был приговорен к смертной казни через повешение за преступления против человечности. Экс-президенту Ирака было предъявлено обвинение в смерти 148 жителей деревни Ад-Дуджейль, которые были убиты в 1982 году по обвинению в попытке покушения на жизнь Хусейна. Смертный приговор был приведен в исполнение 30 декабря 2006 года. Позднее были казнены еще двое членов его правящего режима - экс-глава иракской разведки Баразан Ибрагим ат-Тикрити и глава Революционного совета Аввад Хамид аль-Бандар.

КАКВИ НИ ГИ ДРЪНКАТ НА НАС ДНЕШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ?

Няма коментари: