неделя, 26 декември 2010 г.

Като как отмина “тихата и свята нощ” по света!

Ислямските страни категорично преследват Христос и Дядо Коледа и тази година! А религиозните догми се използват, за да задушат по всякакъв начин политическите разногласия в съответните страни. Дори има осъдени на смърт за това, че са хулели Мохамед във връзка с празнуването на Коледа из ислямските държави! Дали вече народите по Земята ни не са се превърнали в регионални резервати на изроди със специален режим на управление и контрол?

Моля четете тук : http://www.washingtontimes.com/news/2010/dec/22/crucifying-christians-on-christmas/ - EDITORIAL: Crucifying Christians on Christmas / The faithful face persecution in many Muslim lands

Четейки пък долните редове оставам с впечатлението, че ние християните сме били големи лицемери и развратници според Корана! Дали е така – е, това е въпрос, чийто отговор се очаква да се чуе еднозначно от днешните световни политици и религията ни – тази пуническа вековна война сякаш е безкрай във времето? Що народ е изклан за нейната цел – за властово междудържавно надмощие, само Бог знае! И защо ли им позволява чрез военни и политически средства да се търси очевиден религиозен отговор? Те обаче(политиците) не бързат да го уточнят видимо. Дори Папата само поклаща пръст, и не смее в прав текст да кори мюсюлманския свят за подобно човекохулство! И тогава какво ни остава, ами тъпо и в невидение да чакаме кой знае какво и кого. Ислямският свят никога няма да ни възприеме като човеци като тях например. Вижте само как са надъхани и то само за един празник(Коледа) от най-малкото до най-големия. Какво може да се очаква от такива хора? Според мен нещо лошо като цяло. Те не разбират, че и ние християните сме като тях от плът и кръв, със същите воли и неволи, ядем един и същи хляб и пием една и съща вода ... Май злокобничко продължава играта “Кой е по-по-най” по целия свят в тази връзка ...

А ето какво се казва уж по принцип за “тихата и свята нощ” съгласно Корана:

Всеизвестен факт за мюсюлмани и за не мюсюлмани по цял свят е, че нито Коледа, нито Нова година присъстват в листата на мюсюлманските празници. Двата мюсюлмански празника през годината, Рамадан (Рамазан) байрам и Курбан байрам, също са известни на хората по цял свят.

Празниците в Исляма започват с намаз (празнична молитва) – общение с Всевишния и са радост за душите на вярващите, защото тези празници са повод за спечелване опрощението на Аллах и изобилие от Неговата милост. Те продължават с общуване между вярващите чрез честитки и искане на прошка един от друг, чрез посещения и празнични трапези. Рабите на Аллах празнуват и телом и духом.

Накратко ще опишем някои особености на Коледа и Нова година, за да дадем възможност на всеки сам да прецени и естествено да заяви своята религиозна позиция на основание на знанието и нагласата в сърцето си.

Всевишният Аллах е изпратил Исляма, като светлина за човечеството – да осветлява пътя на хората, да ги избавя от мрака на заблудата и да ги отвежда към светлината:

…При вас дойде от Аллах светлина и ясно Писание. Аллах насочва с него онези, които следват Неговото благоволение по пътищата на спасението, и ги извежда от тъмнините към светлината с Неговото позволение, и ги насочва по правия път.(5:15-16)

Тук не става въпрос за абстрактни понятия, а конкретно за повели, чрез които Аллах да предпази хората на здравия разум от всяко нещо, което е далече от истината, от нравствените и морални ценности. Естествено е това най-много подхожда на превъзходното и мислещо творение – човека. Тази позиция е напълно оправдана и от научна гледна точка.

По отношение на веруюто Исляма идва, за да потвърди вярата, с която са идвали всички пратеници на Всевишния и да отхвърли всяко допълнение и заблуда, които са възникнали вследствие на измислиците на хората, а именно - да призове човека към вяра в Бог, Който е съвършен, Всемогъщ, без Себеподобни и съдружници.

Също така Исляма идва, за да постави параметрите на служенето, на полезното и вредното, както от материална, така и от духовна гледна точка. Последното низпослано знамение от Свещения Коран, което е и знак за края на пророческата мисия на Мухаммед(сас) гласи:

…Днес изградих за вас вашата религия и изпълних Своята благодат към вас, и одобрих Исляма за ваша религия...(5:3)

Ислямът е доведен от Всевишния Аллах до съвършенство и никой няма право нито да допълва, нито да отнема от религиозната разпоредба.

Това не означава, че мюсюлманина няма право да мисли и да се развива, напротив, по отношение на земните дела той е насърчаван да бъде деен и да се възползва от благодатта на Аллах, но да не престъпва границите, които са маркирани от самия Него – Всезнаещия, Всемилостивия. Престъпи ли тези граници, последствията са за самия човек, което днес е толкова видно, че не е необходимо да бъдат давани примери.

Ислямската нова година, която започва с началото месец мухаррам не е празник и не се празнува от мюсюлманите. Нова година в Европа и по-голямата част от света днес е получила популярност като не религиозен празник. Голяма част от хората са свикнали и я празнуват не защото е повеля от повелите на тяхната религия, а просто, за да има веселие и пиршества, които понякога продължават дни и нощи. Тези тържества са преизпълнени от алкохол, комар, танци, прелюбодейства и всевъзможни превратности, които отдалечават човека от неговата същност. В коя небесна книга и в коя религия подобно поведение се одобрява и насърчава? Нека това бъде за домашно на всеки мюсюлманин, който пита дали е харам или не. За тези, които ще кажат, че ще я празнуват, без да изпадат в забраните на Аллах ще трябва да допълним, че позволено в религията е това, което Аллах е позволил и забранено е това, което Той е забранил и те трябва да си отговорят каква религия следват!

Елхата и нейното украсяване е езически обичай.

Коледа е празник, на който се празнува Рождество Христово, рождението на един от пратениците на Аллах. Никой от Неговите пратеници не е наставлявал рабите на Аллах да празнуват рождението на когото и да било. Тези тържества са възникнали вследствие на измислиците на хората. Сред християните съществуват противоречия и дори не може да се посочи със сигурност, че 25 декември е рождената дата на Исус. Самото название “Дядо Коледа”, което през социалистическия режим бе променено на “Дядо Мраз”, при различните народи се променя на “Saint Nicolas”, Nicolas of Mariya”, “Santa Klaus”, “Pepe Noel”, “Baba Noel” се явява име на неизвестна личност. Според легендата в гр. Patara, провинция Mugla в Турция имало църква “Santa Klaus”. Свещеникът на тази църква научил, че трите дъщери на някакъв бедняк нямали пари за чаиз. Тогава той се промъкнал незабелязано и подхвърлил няколко кесии със злато. По този начин трите дъщери си разрешили проблема с чeиза. От тогава насам милиони хора са свързвали надеждите си с тази легенда.

Фатимитите – шиити в Египет заимстват от християнството този празник и започнали да отбелязват рождението на Мухаммед (сас). Най-добрите и праведни мюсюлмани в историята на Исляма, хората, които са поучавани и възпитавани от Пратеника на Аллах - сподвижниците, които най-много са обичали Аллах и Неговия пратеник, никога не са отбелязвали с тържество рождението на Мухаммед (сас). Всички ислямски учени, без изключение, порицават подобна практика, защото тя няма нищо общо с ислямската религия. В един хадис Мухаммед (сас) е казал:

“Най-вярното слово е Словото на Аллах. Най-доброто напътствие е напътствието на Мухаммед. Най-лошото нещо са измислиците. Всяка измислица е нововъведение(в религията). Всяко нововъведение е заблуда. Всяка заблуда води в Огъня.”

Всевишният Аллах в Свещения Коран е повелил:

Словото на твоя Господ бе завършено с истина и справедливост. Никой не ще подмени Неговите Слова. Той е Всечуващия, Всезнаещия. И ако се подчиниш на повечето от тези, които са на земята, ще те отклонят от пътя на Аллах. Те следват единствено догадката и само предполагат. Твоят Господ най-добре знае кой се отклонява от Неговия път и най-добре знае напътените. (6:115-117)
Молим се на Всевишния Аллах да ни напътства по пътя на истината и праведността!


Взето от http://www.islambg.com/
и публикувано от Milena-Irshad- http://islambulgaria.blogspot.com/2010/12/blog-post_1213.html

ИСТИНАТА ЗА ДЯДО КОЛЕДА
Всички деца вярват в Дядо Коледа – за тях той е свързан с най-големите вълшебства на празника – чудесата, добротворството и, разбира се, подаръците.
Само че един ден ние решаваме, че вече е дошло времето да им кажем, че Добрият старец всъщност не съществува. Не искаме да ги заблуждаваме, защото рано или късно ще научат „истината” от своите връстници и ще се почувстват излъгани. Само че, в този случай е трудно да се каже кое е „истина” и кое „лъжа”. Защото Дядо Коледа не е измислен приказен герой, а реално съществуваща личност, пише Hera.bg.

Първообразът на Дядо Коледа е самият Николай Чудотворец – покровител на моряците, рибарите и...децата. Може би не свързвате изпития светец с комично-жизнерадостния старец, но за това определено е виновен американският илюстратор Хедън Сънблум. Той създал през 1931 г. образа на Дядо Коледа, такъв какъвто го познаваме днес, по поръчка на компанията „Кока Кола”. Рекламната цел силно повлияла на външния вид на добрия старец – дългата му одежда на епископ се превърнала в ярко червено палто – цвят, които е символ на компанията от нейното създаване. Както знаем отвъд океана аскетичния начин на живот не е на почит и затова Дядо Коледа се превърнал в закръглен старец, с розови бузи и огромен корем, които да може да побере възможно най-много от рекламираната напитка.
За разлика от външния вид обаче, името (Санта Клаус от Сейнт Николаус) и характерът на светията не са претърпели големи промени. Николай помагал на всички изпаднали в беда и правил тайни дарения, така че никой да не разбере откъде е дошла помощта. Например посред нощ оставял торби с жълтици в дворовете на тези, които се нуждаели. Най-щедър бил към децата и така раздал цялото си богатство. Заради добротата и отдадеността му на хората, Бог още приживе го надарил с чудотворство.
След смъртта на светеца легендите за щедростта и добротата му, се разпространяват в целия християнски свят. Вярва се, че продължава да радва бедните деца като хвърля подаръци през комините или ги оставя в обувчиците им докато спят – маниер, който остава непроменен и до днес. Първоначално това се случвало на Никулден (6 декември - деня на смъртта на светеца). Близостта на тази дата с най-светлия християнски празник обаче, постепенно довела до свързването на щедрия старец с Коледа.
На никого не му е съвсем ясно как честването на смъртта на Свети Николай, която е на 6 декември 343 г., се премества на 25 декември - Рождеството Христово. Известно е само, че протестантите-калвинисти в Северна Германия са настоявали подаръците да бъдат давани като част от празненствата за Коледа, вместо в Деня на Свети Николай.

Най-голямата подкрепа Дядо Коледа получава от един преподавател в духовната семинария в Ню Йорк. Клемънт Кларк Муър преподавал ориенталска и гръцка култура. На 43 години имал вече 6 деца. Муър си купил първото издание в САЩ за светската Коледа. Книгата го вдъхновила да напише стихотворение, което нарекъл „Идва Свети Николай или Дядо Коледа". Муър прочел поемата на децата си в навечерието на Коледа през 1822 г. На следващата година стихотворението е публикувано анонимно във вестник в Ню Йорк./Блиц



Други известия:

Skypeless
Защо блокира най-популярната програма за интернет разговори в света и няколко извода от това
Това, от което много хора се опасяваха, най-накрая наистина се случи. Сривът на виртуалната мрежа за безплатна интернет-комуникации Skype, която свързва над 520 милиона акаунта по целия свят, нагледно показа колко зависими сме станали от нея. По неофициални данни в момента около 124 млн. души активно разчитат на софтуера, за да общуват, а броят им е нараснал с 41% в периода от юни 2009 до юни 2010 г. На практика Skype се е превърнал в най-големия глобален телеком, разпрострял своето влияние до всяка точка на земното кълбо, където има онлайн-достъп. Настоящият срив засегна не само обикновените потребители, които не можеха да се свържат със своите приятели и роднини точно преди празниците, но и някои малки и средни фирми, които използват програмата за служебни комуникации и правене на бизнес.
Прекъсването на услугата само по себе си е проблем, който освен всичко, загатва и за възможни бъдещи комуникационни кризи. Просто Skype се е превърнала в огромна, но за сметка на това не особено печеливша компания. За първите две тримесечия на 2010 г. тя има скромни (за своите размери) приходи в размер на 406 млн. щатски долара. Причината е очевидна – само около 6 на сто от потребителите използват платени услуги. При подобни финансови постъпления по-скоро беше въпрос на време виртуалната инфраструктура на компанията да рухне под тежестта на своите над 120 милиона активни потребители.
Сривът на Skype, частичното възстановяване на работата му през последните 24 часа и пестеливите коментари на хората от компанията по темата, хвърлиха малко повече светлина как точно функционира услугата за интернет-комуникация. Оказва се, че Skype разчита на мрежа от клиентски софтуери, наричани Supernodes (или "Супервъзли"), които изпълняват малко по-специфични функции. Те са своеобразни "телефонни указатели", където се пази информацията за това как да се свържем директно с даден потребител от нашия списък. Всички "супервъзли" са обединени в децентрализирана мрежа и са взаимно заменяеми. Както изглежда, всеки един от нас в някакъв момент би могъл да да се окаже Supernode, без да подозира това. Единственото изискване е компютърът ви да не е защитен с firewall-софтуер.

Това, което се е случило през последните 24 часа, е, че поради някаква причина (най-вероятно пускане на софтуерен ъпдейт) голямата част от всички Supernodes са престанали да работят. Това е нарушило целостта на децентрализираната мрежа на Skype за адресиране и разпознаване на потребителите и е предизвикало нейния частичен срив. Просто твърде много потребители са се опитали едновременно да получат информация от твърде малко на брой Supernodes. Много вероятно е това да е започнало да блокира един по един и останалите работещи "супервъзли", предизвиквайки лавинообразен ефект.
Това, което инженерите на Skype се опитват да направят, е, да активират т.нар. Mega-Supernodes. За момента не е много ясно какво точно се крие зад този термин, но се предполага, че става дума за софтуери с информация за потребители и техните адреси, които работят на собствени сървъри на компанията. Това обаче със сигурност означава едно нещо: допълнителни разходи за Skype. Което не е никак добра новина за глобална компания с половин милиард регистрирани акаунта и малко над 400 млн. щатски долара приходи за половин година...
Изводите от всичко това, което ние, потребителите на Skype по цял свят, преживяхме през последните 24 часа, поне за мен са няколко:
- Skype наистина се е превърнал в най-големия телеком в света.
- Твърде много хората са станали зависими от онлайн-комуникациите и не могат да си позволят да ги загубят дори за няколко часа. Ако за обикновените потребители това означава просто дискомфорт, за бизнесите сривът вероятно ще доведе до загуба на пари.
- Наличието на алтернативни платформи, като например старото ICQ и чата на Facebook, спасиха хората от тотална комуникационна абстиненция. Много от тях вероятно ще се замислят дали да не поддържат резервен информационен канал, с който при нужда да заместят Skype.
- Настоящата криза може да се окаже златна възможност за по-агресивно налагане на конкурентни софтуерни решения за VoIP-телефония и интернет комуникация.
- Много потребители може би ще си дадат сметка, че Skype-комуникацията е твърде критична за тях и ще станат по-сговорчиви, когато става дума за въвеждането на платени услуги. Това в най-голяма степен засяга фирмите и корпоративните клиенти. Много от тях вероятно ще се замислят по-сериозно дали пак да поверят бизнеса си на безплатно комуникационно решение. Най-малкото, защото после ще могат да се сърдят единствено на себе си, ако то спре да работи.

24.12.2010 г. - Според изпълнителния директор на Skype Тони Бейтс сривът в комуникационната мрежа не е предизвикан от злонамерена атака. Функционалността на софтуера за интернет-разговори е възстановена на 90%.


автор Момчил Милев / Капитал


ЦРУ РАЗСЛЕДВА ЩЕТИТЕ ОТ WIKILEAKS / 26 декември 2010, 10:58 / Вашингтон, САЩ

WikiLeaks Task Force е наименованието на звеното, което изучава и си вади изводи от допуснатите грешки, съобщава wired.com. Washington Post смята, че шефовете на ЦРУ са създали цял отдел, който да констатира минимално разобличаване от страна на WikiLeaks, и то най-вече на скучни анализи на локалния тероризъм.
Според дадените правомощия новият отдел няма задача да търси първоизточника на изтеклата секретна информация или да се опитва да омаловажава станалите обществено достояние документи. WTF трябва да изследва ефекта, който имат разкритията върху способността на ЦРУ да вербува доносници и да възстанови доверието на обикновените хора в американските шпионски агенции.
ЦРУ е избегнало погрома над Пентагона и Държавния департамент, защото не споделя информация с никого и дори не е част от правителствената тайна интернет мрежа. Повечето служби едва неотдавна забраниха USB-флашките, а в Централното разузнавателно управление нещата се ниво „ако опиташ да сложиш флашка, вероятно под работното ти място ще се отвори дупка”, споделя анонимен бивш служител.
Дори Барак Обама направи сериозно забележка, че висшестоящи ръководители на разузнаването „се забавляват” като спускат по някоя и друга държавна тайна на медиите. Така се оказва, че WTF може би трябва да насочи усилията си по-скоро към собствените агенти, отколкото към Джулиън Асандж и компания. /Блиц
Асандж продава мемоарите си за 1,2 млн. евро
Основателят на сайта WikiLeaks Джулиан Асандж ще продаде мемоарите си за 1,2 милиона евро. Австралиецът заяви в интервю за британския вестник „Таймс”, че средствата от книгата ще му помогнат да организира защитата си срещу обвиненията в сексуално насилие, повдигнати от две жени в Швеция.
„Не искам да пиша тази книга, но трябва да го направя. Вече съм похарчил 200 000 британски лири за съдебни разноски, а трябва да се защитавам и да държа WikiLeaks на повърхността”, е казал Асандж. Той уточни, че ще получи 600 хил. евро от американска издателска къща и 380 хил. евро от британско издателство.
Откакто бе освободен под гаранция на 16 декември Асандж е отседнал при свой приятел в Източна Англия. В момента той се бори да не бъде екстрадиран в Швеция, където ще бъде съден по обвиненията в сексуално насилие. / Новинар

НОВА СЕМЕЙНА ДРАМА: БАЩА НАМУШКА ЩЕРКА СИ /26 декември 2010, 13:43/София
42-годишната жена е закарана във Военно-медицинска академия
Баща намушка с нож дъщеря си след семеен скандал. Разправията започнала вчерта около 22:00 часа в столичния квартал "Редута".
Драмата се разиграла към 11.30 часа в събота вечерта. След подаден сигнал на телефон 112, към адреса се насочил полицейски екип. На място полицаите открили двама ранени - семейството, което живеело с бащата на жената.
Станало ясно, че от дома на семейството боят се пренесъл на улицата, където бащата намушкал дъщеря си. Мъжът на дъщерята е също в много тежко състояние.
Разбеснелият се пенсионер нападнал и полицаите.
"Полицаите му казаха да пусне ножа, той не искаше да го пусне. Те явно са го обезвредили и след това са го напъхали в патрулката”, разказа съседът Георги Илиев.
Според версия на съседите, зетят заложил фамилния апартамент. Други твърдят, че по-възрастният мъж просто е пил повече на празника. В дома на семейството скандалите не били рядкост. Макар да го описват като добър човек, Гриша бил познат на полицията отпреди.
42-годишната жена е закарана във Военно-медицинска академия, съобщава БиТиВи.

Още една семейна драма бе разкрита от полицията, този път разиграла се в Тутракан. От МВР съобщиха, че са заловили мъж, който насякъл с брадва свой роднина и заличил следите си.
Убийството е станало през нощта на 25-ти декември в с. Стефан Караджа, община Главиница.
След значителна почерпка с алкохол в дома му, мъжът случайно дочул покана за интимност, отправена от гостуващия му 59-годишен братовчед към приятелката му.
Афектираният домакин нанесъл няколко удара с брадва в областта на корема на госта. След като изтрезнял мъжът осъзнал, че е убил роднината си и решил да заличи кървавите следи. След това се опитал да представи смъртта му като естествена.
Заподозреният за убийството е разобличен и даже е направил пълни самопризнания. Задържан е за 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство, казват още от МВР.

Припомняме, че в събота 46-годишен баща уби с отвертка в главата 21-годишния си син заради това, че момчето си пишело в скайпа, а той искал да спи. Трагедията се разигра във Враца навръх Бъдни вечер, малко след 23 часа.
Обезумелият баща забил отвертката в главата на младежа на три места. Той побеснял, защото 21-годишното момче поддържало връзка по скайпа и му пречело да спи. /БЛИЦ

БОЙКО: ОБУЧАВАЛ СЪМ РЕПРЕСИВНИЯ АПАРАТ КАК ДА ДЕЙСТВА С МАРКУЧИТЕ
Цветан Цветанов е голям човек и съзнава, когато греши
"Първанов изхожда от това, че Пожарната беше трети факултет на МВР. В този смисъл съм бил в репресивния апарат, обучавал съм ги как да действат с маркучите ли?". Това коментира премиерът Бойко Борисов в предаването „Рулетка” с Люба Кулезич по повод изказването на Първанов, че когато става дума за морал, не приема хората, които са били свързани с предишния режим, да бъдат морални ментори, като тогава заяви, че премиерът е бил преподавател в академията на МВР и е обучавал "репресивния апарат на режима”.
По думите на Борисов каратето било забранено в пожарната и затова тренирали след 17 часа.
„Аз ли съм бил репресивния апарат на МВР с моя отбор „Нешев”? Кой ми е помогнал на мен, за да развия харизмата си - само майка и татко имат дял”, каза той.
На твърдението на президента, че който играе в неговия отбор, печели, а когато е в другия отбор, губи, премиерът коментира: "Всеки иска да има силен централен нападател. Но когато дадоха дузпа, аз си я взех и си я бих - това се нарича мощен силен нападател".
На въпрос каква алтернатива вижда в политиката, Борисов отговори така: „Аз не виждам алтернативи. Иван Костов е 20 години в политиката с 2, 3, 5 % – това ли е алтернативата? Дори от малкото хора, които са гласували за тях, много малко ги харесват”.
"Като се срива подкрепата ще дойдат други, които да се надяваме,че ще продължат това, което правим. Неизбежно е да се срива подкрепата. Въпросът е народът да избира правилните хора, които да продължат да водят напред", коментира още той.
Министър-педседателят направил заявка за втори мандат, защото иска да довърши магистралите стана още ясно.
На въпрос как ще коментира постоянното първо лице в изказванията си, той обясни: „Като кажа "аз" имам предвид цялото правителство, защото когато има проблем, търсят мен, а не Плевнелиев например, и казват Бойко да каже”.
„Още нещо да го заковем на тези, които говорят против - от първия ден, когато не аз, а ГЕРБ дойде на власт, увеличихме с 900 млн. лв. пенсиите в криза. Не дадохме бонуси, защото от първия ден на криза, когато Станишев остави половин милиард дефицит, ние правим инфраструктура, даваме повече за здраве, пенсии, правим магистрали и зали. Това трябва да го повтарям от А до Я, плюс метрото, църквите, Южната дъга, детските градини. Откакто съм станал кмет, съм направил 50 градини, вместо да ги реституирам като тях”.
Премиерът отново застана зад вътрешния министър Цветан Цветанов като каза в негова подкрепа, че той е голям човек и съзнава, когато греши, по повод скандала около изнасянето на СРС-тата по случая с горнооряховските лекари. "Говорили сме и по тема със случая в Горна Оряховица, и когато го нападнаха за прословутите имоти". Той обясни, че в такива случаи съветът е да се обясни всичко от трибуната на парламента – в противен случай остава някакво съмнение.
"И в двата случая той постъпи почтено и честно", каза Борисов по отношение на действията на Цветан Цветанов. "Има ли слабо място, атаката е зверска от всички, за да могат да изпъкнат", допълни той.
Борисов изтегли и три късмета от коледната баница, които гласяха:
„И то чужди и от свои се пази, за доверието сляпо забрави.”
„Скоро зимата ще отлети, а след нея за борбата с Първанов забрави.”
„2011 за теб ще е пълна с изненади, чакат те безброй призове и магистрали.”
Премиерът си избра последния късмет, тъй като другите му звучали много предупредително. /БЛИЦ

ЕДИН ОТ КОМЕНТИРАЛИТЕ горната публикация:
... Някой от последователите на Бойко има ли представа от реалното положение на държавата, година и няколко месеца след като ГЕРБ пое власта?
Единственото, което ни спаси от по-тежка рецесия беше резерва от 8.5 милиарда, който ГЕРБ наследи от Тройната коалиция, с която все плаши гаргите.
Относно усвояването на еврофондовете, с което Бойко не спира да се хвали, ще ви спомена само, че в писмото на Барозо пише, че до момента усвояването на средства от това правителство е само по проекти, правени от предишното управление.
В писмото Еврокомисията обръща внимание на факта, че сегашното правителство няма представени нови проекти, както и че няма никаква подготовка на проекти за периода след 2013.
Колкото до (при)усвояването - засега имаме само един започнат и завършен от Бойко проект - ремонтът на естакадата до летище София (бул. "Брюксел", който счупи всички рекорди по себестойност, т.е. - по източване.)
На година правителството усвоява около 3%-6% от еврофондовете, бруто 200-400 млн евра.
А годишната ни вноска в ЕС е около 700 млн лева (358,97 млн евра)!
Изводът е, че Бойко прави магистралите с парите за култура и образование, със залъка на пенсионерите, със забавените плащания към фирмите, с резерва от 8,5 милиарда(оставен от предишното правителство), и с национализирания фонд на здравната каса...а не с еврофондове!

... "И в двата случая той постъпи почтено и честно", каза Борисов...
Ако в царството на мутрите е 'честно и почтенно' да си корумпиран, некомпетентен и безочлив, то за нормалните хора не е така.
1.Относно бързото забогатяване на Цветанов.
За периода 03.2007г - 06.2009г е получил 21 заплати от по 1200лв бруто, общо трудово възнаграждение след приспадане на данъци и такси от около 29 000лв, в същото време е закупил един апартамент за 149 000лв в брой, друг апартамент на кредит, и си е внесъл по влогове около 102 000лв, т.е. без да се включват парите за обзавеждане на апартаментите, вноски по кредита за 2-ия апартамент и за издръжка на семейството, Цветанов е заработил 29 000лв, а е разполагал с около 250 000лв само за да плати в брой единия апартамент и да направи влоговете?

2. Относно случая с медиците. В царството на мутрите, нормално ли е един министър с пяна на уста да обяснява в парламента една зловеща лъжа, как едни лекари убили и замразили във фризера едно бебе, а след по-малко от месец експертиза да доказва, че бебето е мъртвородено? А след това Цецко дори не събра смелост да се извини на лекарите...да каже, че той все пак е само един физкултурник, и от медицина разбира колкото и от право...т.е. познанията му в тези сфери са само едно голямо НИЩО!
Николай Райчев с профил във Фейсбук

ПОЧИНА ТОМА ТРИФОНОВСКИ
Художникът Тома Трифоновски почина на 71 години, съобщи неговата съпруга.
Тома Трифоновски е роден в костурското село Дреничево в семейство на македонски българи. Според собствените му признания, детските спомени са най-ярки и до днес в съзнанието му. На 11 години по време на гражданската война Трифоновски е изведен извън Гърция в групата на т. нар. деца бежанци.
Късното си детство прекарва в Чехословакия, където го откриват родителите му чрез Червения кръст, и в Унгария, където учи живопис при проф. Ендре
Домановски.
В началото на 60-те години семейството се установява в България и Тома Трифоновски завършва Художествената академия през 1966 г . - специалност
декоративно-монументална живопис. Художникът живее и твори в Плевен, Враца и София.
Той е един от водещите у нас автори в живописта от 70-те години на 20-и век до днес.
Произведения на Тома Трифоновски са притежание на Музея за модерни изкуства "Пти пале" в Женева, Националната художествена галерия, на всички музеи в страната, на частни колекции в България и чужбина - Италия, Германия, Канада, Русия, Франция, Австрия, Република Македония, Дания, Кипър. / Блиц

http://www.cubadebate.cu/noticias/2010/12/26/murio-pastorita-nunez/
- след мозъчен кръвоизлив днес (26.12.2010) в столицата на Куба е починала Pastorita Núñez е съобщило радио Reloj (Релох).
Била е съветник и съратник на Фидел Кастро по време на кубинската революция и след това. По онова революционно време на Pastorita е било възложено да събере данък захар от въстаническата армия и тя се е справила със задачата си отлично.


Сн. Núñez Pastorita по време на представянето на книгата на Фидел Кастро "Стратегическата контраофанзива" в Аулата на университета в Хавана. Снимка от Роберто Чили




Пасторита Нуниес Гонзалес е родена на 27 април, 1921 г., в Поситос, Марианао, на територията на град Хавана. Има изключително борческа биография, основателка е на граждански женски фронт Марти и като партизанин в Сиера Маестра, достига степента на старши лейтенант в революционната армия.

Няма коментари: