петък, 3 декември 2010 г.

Ъндърграундът в живота ни или ... една приказка безкрай за настоящата жалка българска действителност?!

(underground - 1. под земята 2. подмолно, тайно - to go UNDERGROUND укривам се, минавам в нелегалност
3. подземен 4. подмолен, таен - UNDERGROUND movement пол. нелегално движение, съпротива 5. задкулисен)

Време е да се “закрие тази позорна, прогнила и вмирисана държава” – казано образно. Всяка една от публикациите по-долу са повече от скандални! А случващото се описано в тях е ежедневие, месец след месец, година след година, та дори и векове вече. Не е ли жалко подбно поведение в страната ни, за народа ни, за бъдещето и поколенията ни, и всичко това съзнателно да се търпи? Ами позорно е. Правим ли нещо като гражданство в тази връзка – да се промени такава пошла действителност например? Не правим е истината за съжеление – гледаме отстрани като безучастни наблюдатели. Тогава на какво основание се твърди и неправомерно се внушава от някои хора, че в страната ни днес се шири полицейщина? А основанието цели вкарване в заблуди и разединение на хората ни при битуването им. Внушението пък е възможно, когато то дебилски се разрешава от масите, и което се извършва от мазниците мерзавци дето се пишат пишман политици във времето.

Днес са се намерили хора да работят по въпроса и масово, вкупом се оплюват за това, че си вършат работата. Хубави или лоши, кадърни или некадърни, бавни или бързи, но ГЕРБ са напипали най-важното нещо в живота на една нация, което трябва да се прави добронамерено и съвестно за да я има, нещото, което въпиющо е потребно да се затвърди в ежедневието на човеците ни – и то се нарича гарантиране на правовия ред в държавата ни. Спомнете си колко време се дъвкаха по блоговете примерите от “великите управления” на още “по-великите ни царе”, та чак от основаването на държавата ни до днес! Хиляди страници се изписаха по този повод, и се оказа, че шепа хора (партия ГЕРБ) имаха смелостта да се изправят и да заявят – хилядолетния опит и примерите ги имаме буквално разписани из историческите ни архиви като как да се укрепи държавността в България! Правиме го каквото и да ни коства това! И го правят! Смелчаци.

Какво предпочитате, българи? Ъндърграунд в живота си или свободно дишане всяка секунда? Аз искам да съм жива, здрава, очите ми да се радват на това дето правят ръцете ми – просто да съм щастлива от съществуването си. За момента се чувствам само жива. А останалото? Болезнено липсва. ... Да не пропусна: гордея се с Вас мой читатели, че ми давате шанса да си разговаряме, добре че Ви има, защото така се чувствам и потребна и макар и мъничко, но по-щастлива!

Съгласете се, че във всеки един от нас живее по един мъничък хан Аспарух, само дето не може да се метне на коня си(живота). Ами, да се мятаме по-смело и разумно! Тогава със сигурност няма да има място за "срам ме е".
Нели Кирилова

СРС показват: Бебето във фризера е било умъртвено

Подслушване на телефона на директора на МБАЛ "Св. Иван Рилски" доказва , че бебето на 17-годишната родилка в Горна Оряховица е било умъртвено умишлено, съобщи радио "Фокус".
От Окръжна прокуратура във Велико Търново изнесоха запис на телефоните разговори, които директорът на болницата е водил. Те доказват твърденията на полицията, че детето е било родено живо.
Разговорите на д-р Кожухаров с лица, на които от прокуратурата не пожелаха да съобщят имената, показват, че бебето е живяло 24 часа.
Прокурорът по случая - Светослав Калчев, съобщи, че детето е родено на 28 ноември около 15.00 часа в горнооряховската болница. Разговорите, които д-р Кожухаров е провел, са на 29 октомври следобед. В тях става ясно, че детето е още живо. Първият разговор е проведен в 14.44 часа. При него д-р Кожухаров пита другия мъж защо д-р Лазаров не е извикал неонаталог. По време на разговора директорът на болницата заявява ‘'Плащане, плащане, ама щяхме да избегнем, сега какво да го правим." От разговора става ясно, че са възнамерявали да платят на майката на бебето. Те обсъждат дали да кажат на майката, че детето е все още живо.
В следващия разговор на същия ден в 15.24 часа събеседниците коментират, че вече са съучастници и осъзнават, че могат да бъдат съдени за предумишлено убийство. Мъжът пита д-р Кожухаров „дали да мята детето". От разговора става ясно, че детето е било поставено в хладилника, но после е извадено. Обсъжда се и вариантът детето да се дави в кофа.
В третия разговор в 16.10 часа събеседникът на д-р Кожухаров споменава, че детето "вече е при Андрей Баташов". Директорът пита как е умряло детето, а мъжът отговаря, че му е било малко хладно в биологичните отпадъци. Д-р Кожухаров заявява: „Просто няма такова, че е живяло, никой не е виждал, не е чул''.
Данните от разговорите между лекарите посочват, че е бил обсъждан и въпросът да се плати на майката сума около 1000 лева, за да запази мълчание по случая.
Цветан Цветанов: Живо бебе е умъртвено, не му е даден шанс
„Едно живо бебе е умишлено умъртвено и не му е даден шанс", каза вътрешният министър Цветан Цветанов. От парламентарната трибуна той прочете дословно разговорите в болницата от деня на случая. Част от цитатите в разговорите между лекарите на смяна и ръководството на болницата гласят: „Ще стане голяма разправия, защото са минали 24 часа. Ще кажат, че сме го оставили да мре. Майката знае, че е умряло", „Той си е виновен. Откъде на къде е казал на майката, че е умряло, като то не е умряло?", „Това дете стои живо. Те ще кажат, вие като дойдохте на работа и видяхте, че бебето е живо, какво направихте?", „Могат да ни съдят за предумишлено убийство бе човек!", „То си отива при Андрей Баташов, ама какво да правим".
Цветанов благодари на лекарите от ГЕРБ, че не са се включили в декларацията на лекарите-депутати, които вчера протестираха срещу полицейските действия. „Днес всеки сигнал трябва да бъде проверен и да се търси отговорност за тези, които са извършили престъпления. Исках да ви дам цитати, за да си изградите изводите. Аз съм винаги на ваше разположение, когато има подобни въпроси", обърна се Цветанов към тях. По думите му много енергия се изразходва по коментиране на полицейщината, но МВР застава на правилния път, за да гарантира сигурността на българските граждани.
„Трябва да не говорим за полицейщина в страната, а който нарушава законите в страната, да понесе своята отговорност за това, което е причинил", каза Цветанов.
Министърът на здравеопазването: „Срам ме е"
„Сутринта казах, че съм притеснен от действията на полицията, но сега като чувам всичко това, какъв коментар да направя? Мен ме е срам. Нищо не мога да коментирам повече." Това каза в кулоарите на НС министърът на здравеопазването Стефан Константинов в коментар на допълнителната информация по случая с умъртвеното дете в Горна Оряховица. Министърът каза, че не е бил запознат с детайлите по декласифицираната информация, която министър Цветанов разгласи, само е знаел от вътрешния министър, че нещата са много сериозни.
Според министъра това е един криминален случай, по който трябва да се произнесе следствието. По думите му - стандартите са категорични - над 600 грама и над 22-ра седмица, е раждане. „И след като се говори, че бебето е дишало, какво повече да го коментираме. Дори да е аборт, чисто технически, дали му е било писано, статистиката казва, че тези деца живеят малко, но какво трябва да бъде човешкото отношение. Тук не говорим даже за медицинска етика. Тук става въпрос за нещо съвсем различно".
Много е важно заключението на съдебномедицинската експертиза, каза още Константинов и допълни: „Аз не мога да си представя, че тези неща са говорени по телефон и не могат да се потвърдят".
Попитан дали трябва да се отнеме правото на тези лекари да практикуват, министър Константинов каза: „Попитайте Лекарския съюз. Те винаги са много „хард", но има етична комисия, нека те да кажат, след всичко, което се е случило, какво ще правим", каза Константинов.
Д-р Димитър Ленков от Лекарският съюз: Това е аборт, полицията е превишила правата си
Бебето не е родено живо, това е аборт, и полицията категорично си е превишила правата, е мнението на д-р Димитър Ленков - главен секретар на Българския лекарски съюз (БЛС). „Това не е бебе, в 21-ва седмица. За да може един плод да е жив, да е способен, той трябва да е поне в 22-ра седмица и да тежи поне 600 грама, а в случая няма нито едно от двете условия", каза д-р Ленков. „Независимо колко дълго е живяло, това бебе нито може да диша самостоятелно, нито е имало сърдечна дейност. Позицията ни няма как да се промени, не могат да се въведат нови критерии и нови стандарти", каза още главният секретар на БЛС.
По думите му - стандартът по акушерство и гинекология е наличен от интернет страницата на Министерство на здравеопазването и може да се прочете какво означава „аборт". Ленков допълни, че за да преживее едно дете, да бъде вписано като живородено, то трябва да преживее 7 дни. „Това, че един плод е имал движение, това дете е било обдишвано и му е бил направен пряк сърдечен масаж в продължение на половин час. То няма нито спонтанно дишането, нито сърдечна дейност", каза още представителят на БЛС.
Според него полицията категорично си е превишила правата, отнасяйки се по този безобразен начин спрямо едни достойни хора в един малък град. „Това ли е начинът тези хора да бъдат публично унизени чрез един публичен арест? Бебето не е родено живо, това е аборт, питайте когото искате лекар", допълни Ленков.
Той се усъмни дали не е незаконно оповестяването на разговори между лекарите в болницата и каза, че не ги е чул. / по ТРУД

Полицай към гинеколози:Ще ви сплета като свински черва!
"Какви сте вие, бе? Ще ви унищожа, ще ви сплета като свински черва! Бял ден няма да видите. Ще ви дам едни Лазаровци, Сотировци, Кожухаровци. Шефове ще ми ставате? Няма шефове. Няма болница, няма отделение. На единия 20 години, на тебе - 10 и хайде." Така крещял полицаят Мариян Маринов, докато отвеждал в ареста д-р Михаил Милатович от АГ отделението в Горна Оряховица. За случката разказа вчера шефът на болница "Св. Иван Рилски" д-р Миролюб Кожухаров.
Гинекологът Милатович и тримата му колеги - д-р Стефан Лазаров, д-р Катя Гецова и шефът на отделението д-р Димитър Сотиров, бяха освободени в сряда привечер след 24-часов полицейски арест. Те разказаха, че са били истински шокирани от нахълтването на полицаите в болницата, а задържането им дошло като гръм от ясно небе. Капакът на всичко - разследването било за умишлено убийство на новородено.
Двама от медиците - Лазаров и Милатович, били закопчани на работното им място във вторник около 17 ч.
"Съвестта ми е чиста!"
казва д-р Лазаров, който е работил по случая с бременната ученичка. Той също твърди, че при разпита полицаите са го наричали престъпник и са го заплашвали. Той обаче не се притеснявал, тъй като не бил извършил убийство. И вчера лекарят продължаваше да обяснява, че изваденият от него плод от утробата на 17-годишното момиче е бил в 5-ия месец и мъртъв.
"Приказките, че това е било 7-месечно бебе, са пълни глупости. Плодът бе в четвърта степен на недоносеност и аз не знам в практиката досега случай, в който подобен плод да е оживял. Медицинският стандарт е 22 седмици и 600 грама. Под тези показатели всеки плод се води нежизнеспособен", поясни д-р Лазаров.
Д-р Лазаров недоумява кой какъв интерес би имал да очерни неговото име, както и да злепостави колегите му, отделението и болницата. "Аз съм лекар и работя. Не влизам в никакви схеми и не се занимава с нищо странично. Не зная кой иска да бъда изкаран престъпник", вдига рамене гинекологът.
В потвърждение на думите му вчера бе показан документът от ехографското изследване на ученичката Боряна от Лясковец, в който ясно пише, че плодът не е имал сърдечна дейност.
Вижте доктора престъпник!
Арестът на д-р Милатович е бил най-зрелищен. Във вторник привечер гинекологът не бил дежурен, но отишъл да прегледа своя пациентка. Когато минавал по коридора на отделението, пред него се изправили двама мъже, които се представили като полицаи от ГДБОП. Единия от тях докторът познавал лично, това бил Мариян Маринов.
"В коридора аз само ги попитах какво искат. Тогава Маринов ми каза: "А, значи така, отказваш да ни съдействаш!". Сложиха ми белезници и ме поведоха по коридора, като направиха така, че да минем по най-дългото разстояние през цялата болница, за да могат всички хора хубаво да огледат доктора престъпник. Не ми дадоха да се кача в асансьора. Когато излязохме, тръгнахме към една кола, на която имаше надпис "Полиция". Казаха ми, че тя не е за мен. Вкараха ме в друг автомобил, без никакви обозначения, и с него отидохме в управлението. През цялото време полицаят Маринов не спираше да сипе закани, че ще ме унищожи и че аз и колегите ми бял ден нямало да видим. През цялото време и досега никой така и не ми обясни защо бях арестуван, след като нямам никакво отношение към случая с мъртвия плод", недоумява д-р Милатович.
Чисто гола! И обувките...
Колежката му Катя Гецова също е възмутена от полицейската акция. За разлика от колегите си тя сама отишла в управлението в Горна Оряховица. Във вторник към 21 ч непознат мъж се обадил на домашния й телефон и обяснил, че спешно трябва да дойде в полицията. Била й изпратена и служебна кола, която да я докара по-бързо. След разпита д-р Гецова била арестувана.
"Дадоха ми да подпиша някакви документи, аз отказах и затова бях задържана. Истински възмутена съм от ареста. В присъствието на две жени ме накараха да се съблека чисто гола. Останах само по обувки, но ме накараха да сваля и тях, за да ги претърсят. Изтърбушиха ми чантата и описаха всичко, което имам в нея. Почувствах се не като доктор с 35 години трудов стаж, а крайно унизително - като някаква закоравяла убийца."
Д-р Гецова и колегите й все още се двоумят дали да заведат съдебно дело срещу полицията за изтърпяното унижение и уронване на достойнството им.
Шефът пречи на разследването
Завеждащият АГ отделението д-р Димитър Сотиров също бил извикан "на пожар" в полицейското управление във вторник към полунощ. Там полицаите му обяснили, че са принудени да го задържат. "Казаха - ти си шеф, може да попречиш на разследването", вдига рамене д-р Сотиров.
Директорът на МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Горна Оряховица д-р Миролюб Кожухаров съобщи, че вчера сутринта е говорил по телефона с министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов, който също по специалност е гинеколог. Обяснил му подробно ситуацията около скандалния аборт и ареста на четиримата си служители. Министърът обещал, че ще изпрати екип, който да направи собствена проверка и да излезе със заключение.
От полицията в Търново вчера отказаха всякакви коментари. Само шефът на Регионалното звено за борба с организираната престъпност Орлин Тодоров отрече писаното в пресата, че телефоните на шефа на болницата Кожухаров и на д-р Лазаров са били подслушвани. "Това са филми и поредната глупост за СРС-та. Не зная нищо за подслушване на телефони на доктори",заяви Тодоров.


Здравният министър: Най-добрите в света спасяват бебета по 670 г
Може ли плод на 22 седмици с тегло 600 грама да бъде спасен, попитахме здравния министър д-р Стефан Константинов, който е акушер-гинеколог. Ето какво каза той:
"Въпросът за спасяването на високо недоносените деца не е еднозначен. Без интензивно лечение смъртността е 100 %. Ако обаче се проведе реанимация и интензивно лечение по най-добрите в света методи при новородени с тегло около 670 г смъртността е 38 %. След втората година от живота им достига 42%, а 53 % от децата остават с трайни дълбоки увреждания. В конкретния случай е необходимо да се оценят действията на екипа, да се чуят експертите и тогава да се правят заключения".
Вътрешният министър Цветан Цветанов: Имаме доказателства срещу докторите!
"Мога да ви уверя, че имаме достатъчно доказателства, за да прибегнем до това, което направихме." Това обяви снощи Цветан Цветанов, който е на среща на вътрешните и правосъдните министри от ЕС в Брюксел. МВР шефът уточни, че в момента не може да съобщи с какво разполага полицията срещу докторите, но след ден-два всичко щяло да стане ясно и тогава "някои ще се срамуват от това, което се разигра в Горна Оряховица". Министърът добави: "Моите уважения към всички, които се занимават с една професия... Когато имаш едно новородено бебе, когато то е живо, ние сме длъжни да положим максимални усилия - и като държава, и като доктори..."

Лекарският съюз писа на Велчев и Цветанов
Доктори от опозицията скочиха срещу арестите
Депутати доктори от СДС, БСП и ДПС се обявиха вчера против "публичното унижение и обругаване на лекарската професия, което системно извършват органите на МВР". Става дума за арест на медици, срещу които впоследствие се оказва, че няма доказателства за престъпление. Народните представители изявиха протеста си чрез декларация, която първо е била подкрепена и от лекарите на ГЕРБ. Но по-късно те са се отказали от нея. Това е станало след консултация с шефовете им, съобщиха пред "Труд" автори на декларацията.
В парламента тя бе изчетена от синия д-р Ваньо Шарков. А на брифинга присъстваха колегите му д-р Нигяр Джафер (ДПС), д-р Евгений Желев (БСП) и д-р Хасан Адемов (ДПС). "Независимо коя политическа сила управлява, никой няма право да се отнася към лекарите като към престъпници по презумпция", каза Шарков.
Лекарският съюз пък изпрати писма до главния прокурор Борис Велчев и до МВР шефа Цветан Цветанов. Медиците протестират срещу "показните акции на МВР и прокуратурата, при които доказани специалисти от Благоевград и Горна Оряховица бяха извеждани с белезници, като най-големите престъпници".
"Не може и не бива да се превръщаме в полицейска държава, която да мрази докторите и да ги оковава в белезници за всичко, което евентуално може да се докаже", пише в подписка на лекари от Сливен.
Полицейска гинекология
"Наложен е мораториум над информацията за мъртвото бебе в горнооряховската болница", съобщи търновският полицай №1 Живко Коцев.
Мораториум на полицейското говорене? Слава Богу! Заслужаваше си, разбира се, г-н Коцев да свика нарочен брифинг, за да ни уведоми. Важно беше да знаем, че полицаите за известно време ще спрат да правят медицински заключения. Че се бяхме ошашавили съвсем: те ли, или докторите са по-компетентни?
Докторите обясняват, че извадили от утробата на ученичката от Лясковец мъртъв плод с 4-та степен на недоносеност. Но ченгетата напротив: мърдащо бебе е убито умишлено и жестоко! Докторите уточняват: плодът е под 22 гестационни седмици и 600 грама. Но полицаите: това е на 7 месеца пеленаче! Докторите: биологичният отпадък, какъвто е абортният плод, се слага в хладилна камера. Но полицаите: новородено не се държи в мраз! Докторите: Вижте ехографа. Полицаите: Ние сме по вътрешните работи!
Ха сега, де. Кой е прав?! Полицаите сигурно, тъй като са непоколебими. Даже и Хипократ се е колебал за някои диагнози навремето си, обаче не и МВР днес.
Ако позволите едно предложение: Докато гинеколозите са по арестите, маскираните от БОП-а да ги заместват в АГ отделението. Маски си имат даже по-здрави от хирургичните, така че могат да оперират в родилното. Могат и да се оправят с медсестрите. А могат и да респектират опечалените роднини. / по ТРУД


Стенограма на убийството на едно бебе
Окръжната прокуратура във Велико Търново огласи скандални телефонни разговори между лекарите от Горна Оряховица, които доказват, че новороденото бебе е живяло 24 часа и те не са направили нищо за неговото спасяване.
На представения запис се чува как лекарите сами казват, че са попаднали в капан и коментират, че да оставят бебето да умре е умишлено престъпление и убийство.
Припомняме, на 28 ноември 17-годишна ученичка родила дете в седмия месец в тяхната болница. Получена бе информация, че то е било умишлено умъртвено от лекарския екип, който го е израждал. Лекарите бяха арестувани, а по-късно освободени поради липса на доказателства.
Наблюдаващият прокурор по делото Светослав Калчев заяви, че материалите са събрани със специални разузнавателни средства и за да бъдат огласени е взето решение за тяхното декласифициране.
Стенограмата от разговорите бе представена и в пленарна зала пред депутати от вътрешният министър Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов съобщи, че има безспорни доказателства от ехографа, че детето е на 23 седмици и 5 дена към 17 ноември 2010 година.
Той поясни, че цитираните разговори между лекарите са от нощта, сутринта и часове след извършеното престъпление.
Те са в пряка реч и не се разбира между колко участника са. Цветанов цитира дословно и също каза, че на места са неразбираеми.
-Ами извинявай че те безпокоя, сега един доктор ми звъни за бебето и аз се чудя защо той не се обади на теб, че минава през мен да ти се обажда. Значи притеснен защото трябвало да се реши въпроса. Да й кажем на майката, че е живо, да я прехвърлим в родилното и т.н. и викам добре какво ще стане ние не можем да го гледаме туй бебе.
-Да, ама, като толкоз е мислил вчера като се е родило в 3 часа защо не са извикали. 600 грама е, защо не са извикали неонатолог.
-Аз тъй му казах, че ние сме атакуеми.
-Ми разбира се, защо толкоз късно ще търсим Плевен. Какво сме правили.
-Ами тогаз там да го.... Ние никъде не иска или иска да го направи нищо.
-То вчера в три часа се е родило. Той е бил и дневен, и нощен. Той що не извика неонатолог. Ще стане голям проблем, голям скандал. Сега вече днеска сутринта сме се забавили цели няколко часа. Край вече. Е той трябва да ти се обади. Ами плащане, плащане, ама щяхме да избегнем. Сега кво да го прайм. А даже си мислих, че .... да му дадат да яде или нещо да пие. То тъй го оставяме да умре, се че то е грехота да ти кажа.
-Ми грехота е
-Ми ти, какво правиш ти. Толкоз жизнено, иска да живее ли. Е па ние, ние, ние, не му даваме никакъв шанс.
-Какво да ти кажа. Наникъде. Не знам какво да правя сега
-Тя се обади, ни се край. Ще ни напрявт на маймуни. Отвсякъде вестниците, от другата страна пък е дали, дали. Пък нали ако говорим с тях, който дойде щото пък да какъвто интерес имат.
-Абе боже
-Тя какво да говори с тях бе, те са идиоти. Да не знаем какво да правим и в такава ситуация не сме изпадали. То си е живо, живо и здраво, тъй ли?
-Да бе, мама му
-То си е живо още тъй ли
-Ами сега не знам в момента дали е още живо
-Трябва да звъннем
-Ама той сега ми позвъни
-Какво става с туй бебе и тъй нататък
-Какво ти звъни той бе
-То щом е стояло 15 часа и не е извикало и ни поставят пред... какво да викаме сега
-Ще стане голяма разправия. Колко време мина. Това са 24 часа.
-Точно 24 часа ние не сме се
-Ами туй, то не е необходимо да се тълкува, ще кажат са го оставили да мре. То понеже не мре и сега ни викат.
-Ми да, майката знае че е умряло
- Всичко на всичко са казали, че е умряло.-Той си е виновен. Откъде да каже на майката, че детето е умряло, като то не е умряло той даже не е извикал неонатолог. Няма, няма неонатолог
- Никой не се е подписал, никой не си е гледал
-Сега попаднахме в капан.
- Абсолютно. Туй е цвунг цванг - когато всеки ход е грешен вече.
- Да бе, за кво чакам 15 до сутринта чакат. Дойдохме ние, той не се обадил на никой, хвърлено бебе по някакъв парцал. Пък разчуе ли се, става много страшно
- Абе да ти кажа ние не си бяхме извикали. Забавно кво сме не сме го забавили ние.
- Правили ги в нощния, но го забравили край сметка
- Малее, щот ако стане те да си разследват, кво ще излезе - всички вкупом сме уморили бебето нарочно. Това кво, това си е умишлено престъпление и убийство.
Цветанов заяви категорично, че трябва да говорим не за полицейщина в страната, а за гарантиране на правовия ред.
Вътрешният министър упрекна депутатите, подписали протестната декларация срещу действията на МВР по случая и изказа благодарност на лекарите от ГЕРБ, че вчера не се присъединиха към тази декларация. Той изрази надежда след представените цитати и Ваньо Шарков от Синята коалиция да промени позицията си.
Провокиран, Шарков отговори от парламентарната трибуна, уточнявайки че думата „полицейщина" в декларацията не се използва и припомни, че в нея се казва, че независимо коя политическа сила управлява, никой няма право да се отнася към лекарите като към престъпници по презумпция и изрази възмущение, че в случая е имало грубо нецивилизовано отношение към лекарите. Цветанов заяви категорично, че винаги ще застава зад професионалните действия на българската полиция и ще работи в синхрон с прокуратурата.
Цветанов не посочи имена, нито уточни между колко медици тече представения разговор. / по Нюз.бг

Синът на Дон Цеци учи в Кеймбридж, но пак краде жица
Микеле, първородният син на циганския бос Цветелин Кънчев, навярно е първият възпитаник на престижния колеж в Кеймбридж, заловен да краде медни кабели и тръби. Това коментират през смях враговете на Дон Цеци, който има повод да изпее на наследника си припева: „За крадец не ставаш, сине… ти си будала!”.
През уикенда чедото на лидера на Евророма бе спипано в бус на фирмата на татко си заедно с още двама души. Оказа се, че бандата роми е задигнала над 1 тон медна жица и тръби от хале на дружеството „Елаците мед”. Плячката е на стойност няколко хиляди лева, а жиците, тръбите и инструментите са задигнати от хвостохранилището „Бенковски”.
Цветелин Кънчев, лидер на политическото движение Евророма, съвсем доскоро беше в ареста по обвинения за рекет. Мургавият политик има в досието си и осъдителна присъда, даже лежа в затвора, но през 2005 г. беше амнистиран от вицепрезидента Ангел Марин по нареждане на президента Георги Първанов.
Микеле Кънчев, кръстен на италианския актьор Микеле Плачидо, от години живее и учи в Лондон. Това струва на баща му по около 150 000 евро годишно. Тази есен тийнейджърът бе приет в три колежа, а според думите на баща му Микеле си избрал да учи в престижшния Кеймбридж. „Дори и най-авторитетният колеж в Европа е безсилен пред ромския ген. Крушата не пада по-далече от дървото.” – коментират по повод кражбата на Микеле в политическите среди. Също в тези кръгове полу на шега се говори, че Микеле посегнал към чуждото заради спрени от баща му джобни пари.
Потърсен за коментар, Цветелин Кънчев заяви, че се разграничава от постъпката на сина си. Дон Цеци разкри, че от няколко месеца не си говори с първородния си син, с когото били в обтегнати отношения. Съвсем скоро Микеле дарил баща си с внуче. “Със сина ми Микеле Кънчев от няколко месеца сме в тежък семеен конфликт и дори още не съм виждал внука си, който е роден на 10 октомври т. г.”, сподели пред медиите лидерът на “Евророма”. Цветелин Кънчев е убеден, че в България почти няма родител, който да заяви, че е застрахован от подобни “сюрпризи”, свързани с децата му. / по Разкрития

Психиатрите пак прибраха Никола Филчев
След разразилите се скандали и последвалият телевизионният маратон на Никола Филчев, дойде време психически нестабилният бивш главен прокурор на България да бъде прибран там, където му е мястото – в лудницата.
Затова никак не е странна информацията на „Уикенд“, че Филчев е заминал по спешност за Германия преди седмица, за да продължи лечението си реномирана психиатрична клиника. Според източник на седмичника Филчев е на терапия при професор Бернд Льове, ръководител на психиатричната клиника в Хамбург. За да се стабилизира емоционално, магистратът ще заплаща на престижното здравно учреждение по 600 евро на ден.
„В чужбина съм, предстои ми операция“, излъга бившия обвинител №1 в държавата. Разбира се Филчев не спомена и дума за това, че се лекува от шизофрения с параноидална деменция – диагноза, поставена му още преди 15 години.
Въпреки, че след края на мандата си Филчев беше назначен на кротката длъжност като посланик в Казахстан, той не изпълняваше съвестно задълженията си. По времето, когато е трябвало да бъде в посолството, той се е лекувал тайно в Израел и в Германия.
Според специалистите в психиатричната клиника в Германия, Филчев е бил повлиян положително от последния си престой там. Психиатрите дори са му позволили да се върне в България. Но след като в публичното пространство отново ескалира темата за опасните дела на магистрата и журналистите отново започнаха да предъвкват убийствата, свързани с неговото име, лудостта отново погна Филчев. И тъй като делата му тук, и особено тъмните му дела са били подплатени със сериозни финанси, бившият главен прокурор се лекува в престижна клиника, която е част от веригата Sch’n klinik.
От какъвто и вид да е лудостта на мустакатият обвинител, несериозно е да се измъкне не само от отговорност, а и от от задължителните обяснения с уговорката, че е луд. Все още има прекалено много въпросителни около убийствата, свързани с неговото име. Неслучайно днес отново избуя името на Филчев, свързано с прословутия „Филчевгейт“, който се оказа инсцениран от… самия него. Поне според ексшефът на НСС Атанас Атанасов. Съшият преди време направи още една съществена подсказка: Филчев трябва да бъде осъден за тормоз, който е пряко свързан със самоубийството на прокурора Николай Джамбов. Самият прокурор е написал това в предсмъртното си писмо. Затова не трябва да ни учудва желанието на Никола Филчев сам да лекува лудостта си. / по Разкрития

В публичен дом превърнаха къщичка за децата от Могилино, построена с пари от „Шесторката”
Скандалът се раздуха „благодарение” на възмутените жители на населено място, в което бе построена една от планираните 6 малки къщички за децата от Могилино. Те са възмутени до краен предел, защото са неволни свидетели на ужасен парадокс – къщичка за увредени деца, построена благотворително, става свърталище на тъмни особи, които правят шумни оргии почти всяка нощ.
Припомняме, че тези къщички бяха построени с парите, събрани от първия формат на „Великолепната шесторка”. Така се поправи една крещяща несправедливост, за която на Запад направиха филм и България се опозори с ужасните условия, при които бяха „обгрижвани” деца с тежки недъзи. След като злото беше поправено, нова напаст е налетяла по онези места. Една от новите постройки, невероятно, но факт според таблоида „Папарак”, е станала свърталище на порока, превърната е в откровен бардак.
Възрастен човек споделил огорчено: „Затова ли хората дадоха пари? За да могат млади мързеливи дангалаци да си правят бардак”. По негови показания, както и на други негови съселяни, всяка вечер около къщата спирали скъпарски коли. Идвали неизвестни по тия места, добре облечени (по всичко личало) бизнесмени, заедно със стандартно и суперлуксозно тунинговани силиконки. Ежедневните купони и банкети неминуемо завършвали със сексуални оргии. Ръководството на дома знаело за ставащото, но незнайно защо си траело.
Отново по сведения на очевидци става ясно, че многократно е викана полиция, за да укроти страстните сексуални изпълнения, но нищо повече не можела да направи по случая. Жителите правят прошения и доноси до всички институции и искат проверка по сигналите си.
Но каквото и да стане всъщност в бъдеще, досегашната гавра с доверието и моралните критерии на нормалните хора кара мнозина да мислят, че сме общество, в което господстват идиотите и правят от държавата ни евроидиотска такава. А ако случаят се разчуе пак там, на Запад, може да се спретне ново изобличаващо филмче, от което ще лъсне истинското лице на разпасания ни псевдоелит. После иди и обяснявай, че той не е представителна извадка на обществото ни. / по Разкрития

Масони ограбиха България в последните 20 години
Членове на българската масонска ложа, покровителствани от американски масони са в основата на всички „демократични“ промени и събития у нас в последните 20 години. Всичко се развива по предварително начертан сценарий за забогатяване на определен кръг хора за сметка на националните богатства на страната и труда на обикновения човек.
От началото на промените у нас водещи фигури са група евреи-масони, независимо от партийната си принадлежност. Евреин по майка Андрей Луканов бе двукратен премиер на правителства на бившите комунисти, въпреки че формално дори нямаше българско гражданство.
Нелепо загиналият при сърфинг Илко Ескенази бе вицепремиер в съставения през 1991 г. кабинет на антикомунистическия Съюз на демократичните сили. Евреин по майка е Георги Пирински, бившият министър на външните работи в червеното правителство от 1994-1997.
Същото се отнася за Филип Димитров, както и за вицепремиера от правителството на Костов Александър Божков. Всички те са и членове на тайна масонска организация. Масоните следвали начертания план, но понякога стигали и до скандали при разпределянето на сферите на влияние и финансовите и имотни ресурси. Това разкри бившата директорка на Националната следствена служба Ани Крулева.
Основни действащи лица на една от мафиотските срещи били Илко Ескенази от СДС и прокурорският син Валери Димитров от БСП. На срещата шефовете на големите външнотърговски дружества си поделили конспиративно огромни богатства както в имоти, така и в пари.
Напълно тайно те измислили схемата – след пет години за сума от 1500 лв. всеки от генералните директори на тези богати дружества става собственик на дял от задграничното имущество, закупено и платено с държавни пари за целите на външната търговия. На практика с нищожни пари се е осъществила нелегална приватизация на изключително скъпо държавно имущество.
Покойният шеф на Мултигруп Илия Павлов също е бил част от мафиотската схема. Той настоявал НСлС да не води дела срещу Първа частна банка, за да не пострада имиджа му. Защитница на подобен род банкери била и лично Емилия Масларова – тя лобирала за скандалния директор на Балканбанк Иван Миронов.
Ани Крулева разкрива и заговора срещу Филип Димитров, когато с фалшив „жълт“ плик бе подхвърлена информция, че той е явочник и агент на Държавна сигурност. Зад аферата стояли лично бившият агент на ДС Боби Бец, Стоян Ганев и група олигарси. Това е било контра удар срещу атаката на Филип Димитров с „Оня списък“, кодето на челно място беше името на Стоян Ганев.
Скандални разкрития на бившето величие Ани Крулева. Конспирация, за която в България рядко се говори, а и в повечето случаи се приема с насмешка. Интересно е обаче защо чак сега г-жа Крулева изплю камъчето? Да не би и тя да прави четки на новата власт и да се кани отново за висок пост?/ по Разкрития

Този клип и друг път съм го публикувала. Младите обаче трябва да го помнят и ако могат да преобърнат очертаното в него – това е пътят на спасението ни!
Как САЩ разруши България(планът РАН-ЪТ)


"Наглите" очи в очи с жертвите си / 29.11.2010
СГС не даде днес ход на делото срещу обвинените за отвличания, защото единият от тях, не е получил копие от обвинителния акт, а защитникът на друг имал служебен ангажимент.
Софийският градски съд (СГС) не даде днес ход на делото срещу задържаните при полицейската операция "Наглите".
Причина за това стана неявяването на адвоката на един от подсъдимите, както и късното предявяване на материалите на друг от задържаните.
Оказа се, че подсъдимият Прокопи Прокопиев не е получил копие от обвинителния акт. Защитникът на подсъдимия Ивайло Евтимов пък днес не се яви поради друг служебен ангажимент.
Именно за това всички защитници се обединиха около тезата, че има процесуални пречки да бъде даден ход на делото днес. Съдът взе решение да
отложи делото за 22 декември,
за да може Прокопиев и неговият защитник да се запознаят с обвинителния акт.
Днес жертвите се видяха за първи път с похитителите си в съдебната зала, съобщи БНР.
Адвокатите на жертвите бяха видимо около два пъти повече от теза на обвинените.
Голяма част от жертвите обаче казаха пред журналисти, че не могат да разпознаят похитителите си, защото не са ги виждали, тъй като са били със завързани очи.
Днешното заседание бе свикано точно година, след като е освободена последната жертва на групата за отвличания - Румен Гунински (23 г.).
Близо 30 души бяха задържани по време на първите две акции, които получиха имената "Наглите" 1 и 2. Голяма част от заловените излязоха от ареста след часове.
Според прокуратурата, ръководители на групата са Ивайло Eвтимов и Прокопи Прокопиев. За съучастници са посочени Даниел Димитров, Любомир Димитров, Радослав и Митко Лебешковски, Павел Петков, Кирил Кирилов и Светозар Славчев.
Днес те трябваше да застанат пред съда като подсъдими за редица отвличания на територията на страната.
Сред жертвите на групата са Михаил Краус, Ангел и Камелия Бончеви, Киро Киров, твърди обвинението.

Престъпленията у нас се извършват с компютър или интернет
99% от престъпленията у нас се извършват с помощта на компютър или интернет, съобщи експертът по киберпрестъпления в ГДБОП Явор Колев. Престъпленията по интернет се увеличават с всяка изминала година у нас, сочи статистиката. Това стана ясно на БАИТ конференция, посветена на информационната сигурност у нас.
"Най-честите измами по интернет са теглене на лични данни и банковите измами. Има почти двойно увеличение всяка година. От 2006 година насам типовете престъпления, които са характерни, са кражбата на лични данни, на банкова информация, компютърните измами, кражби на банкови сертификати от европейски страни - основно Германия, Дания", обясни Колев.
Едно от най-често срещаните престъпления в интернет - разпространението на пиратски филми, музика и софтуер, вече се извършва от хора, свързани с криминални престъпни групи.
Явор Колев допълни, че спрямо сексуалните престъпления, ГДБОП заема необходимите мерки, за да се ограничи това явление./ по ДарикНюз

РАЗКРИТИЕ НА БЛИЦ: ОПИТАЛИ ДА УРЕДЯТ МАЧ И НА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР!
Треньор получил анонимно предложение да загуби, уведомява Прокуратурата за случилото се
“Черното тото” стигна и до националния отбор на България по футбол, научи БЛИЦ. От изключително достоверни източници разбрахме, че преди няколко месеца треньор на “трикольорите” е получил анонимно предложение тимът да загуби с конкретен резултат. Става въпрос за международен двубой на национален състав на България. Въпросният наставник е предал сигнала в прокуратурата, която би трябвало да действа и да разобличи подателя.

“Не можем да дадем никакви подробности. Факт е обаче, че имаме сериозен сигнал за опит да бъде нагласен мач на национален отбор. Знаете, че в момента продължава да се работи по сигналите за уредени двубои в “А” група. Скоро ще има разкрития и ще станат ясни прословутите 8 срещи, за които има съмнения, че са били уговорени”, заяви пред БЛИЦ човек от разследващите органи.

Няма коментари: