неделя, 22 август 2010 г.

Иран представя първият си самолет бомбардировач / 22 August 2010


Сн. Я, колко е щастлив Махмуд Ахмадинеджад (вдясно) на представянето на безпилотния самолет бомбардировач"Karrar"

(Е, много скоро! Вчера напълниха АЕЦ Бушер с уран 235, днес представят първият си бомбардировач – направо я колко «радости на куп»!)

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-11052023

По-рано днес Иранската държавна телевизия е показала летателния апарат "Karrar" по време на полет. Това е първият построен в Иран безпилотен самолет бомбардировач ( и нали се сещате,хора, това не се случва само с преоборудване на тъкачни станове например. Тук е потребна висока самолетна технология и ... традиция в тази област, да не говорим за подготовката на кадрите сътворили го. Излиза, че този Махмуд е голям световен “връзкар”! Откъде ли е почерпил ноу хауто?). Този безпилотен бомбардировач е хитовата военна техника на Иран – на него се побират две 115 килограмови бомби, които според думите на Ахмадинеджад могат да послужат като “посланици на смъртта”, но впоследствие е добавил, че ключовото им послание е “от един приятел” – е това вече си е чисто “черен хумор”. Това било(изпращането му по цел) като струя на пратеник на честта и човешкото великодушие от спасителя на човечеството, преди да бъде пратеник на смъртта за враговете на човечеството. “Ключът на съобщението” чрез бомбардировача е “приятелство” и добавил “"Ние трябва да положим усилия да направим всички оръжия на противника безполезени чрез отбранителния ни потенциал.". На откриването е споменато също: “The unveiling came amid continuing concerns over Iran's nuclear programme.
Western states suspect Iran is trying to obtain a nuclear bomb, though Iran says its programme is designed to boost domestic power supplies.
On Saturday, Iran began loading fuel rods at the Bushehr nuclear power station built and operated by Russia.
The US said it saw no "proliferation risk" from the plant, though Israel condemned the move.” .

Ще видим как се управлява от Русия?!

Няма коментари: