неделя, 22 август 2010 г.

ЧОВЕЧЕСТВОТО ПОЛУЧИ ГОЛЯМ РУСКИ ШАМАР чрез пуска на АЕЦ Бушер в Иран вчера!


Известни ядрени съоръжения на Иран

Пълна неяснота и буквално мистерия около зареждането с ядрено гориво на една от установките в Иран се случи на 21.08.2010 г. Защо казвам неяснота – защото концепцията за изграждане на ядрени централи в региона на Близкия изток не е поставена на международната маса в достатъчна яснота за пред цялото човечество. От отделни “велики държави” тя се третира буквално субективно и съвсем немиролюбиво както се забелязва и от спътник вече. Защо казвам “мистерия” – ами защото доскорошна велика военолюбива международна сила (Русия) ей така-неглиже, отново определено се включва в някаква нова ядрена надпревара, неподбирайки момент, партньори, случващото се на Гея. В тази връзка се питам:


Карта на сеизмоопасните зони по света

- С какво Русия гарантира на човечеството, че няма да има отново човешки жертви, болка, мъка, разрушения и заразяване на голяма част от Земната кора с радиоактивни елементи, вследствие атомни бомбички например, или пък “случайни” катастрофи с АЕЦ-ове, или пък със съвсем нарочни ядрени производства “куче марка”? Ами с нищо.
- С какво Русия гарантира, че Иран ще ползва само нейния доставен уран и няма да си произвежда собствен при наличието на такъв ресурс в самата страна (Иран), и още повече при наличието на толкова много изградени на територията й вече ядрени съоръжения, които са конфигурирани за последващи обработки на обеднения уран от АЕЦ? Ами пак с нищо.
- Въобще кой ще гарантира на нищо неподозиращите световни граждани Мир, Космическо спокойствие и Нормална еволюция в рамките на 21 век – до тук всички виждаме колко безволеви, безполезни и мижави са всякаквите международни договорености, които започват и завършват с частни и субективни интереси? Май никой.
- Като как към днешна дата се решава въпросът между Изтока и Запада, въобще има ли такъв, или той е в мислите на шепа военолюбци както винаги, и си остава все така недомислен и неразрешим. А излиза, че такъв има, предвид случващото се.
- Какво гарантира на ЕС и останалия Западен свят, че изграждането на ядрени централи в Близкия изток е добронамерен или регулярен акт, при това в голям обем и обсег? Ами нищо – по този въпрос изобщо не е помислено или пък даден някакъв смислен отговор, а той е потребен за битуването на човечеството! Дори информацията по него е доста оскъдна, да не говорим за информираността ни.
- Хора, след като попрочетете публикуваното в тези линкове:

Моля, четете:
http://www.bbc.co.uk/

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-11040029

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-11045291

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-11045537

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-11045291

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8495086.stm

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8688467.stm


и няма как да не разберете, че днешен Иран е напълно оборудван и готов за производство и на обогатен уран 235, и на плутоний, благодарение на някои правителства от Запада и с “любезното” рамо на Русия днес. Смешно е руската страна само на локална почва (в Иран) да приказва, че ще дава на страната обогатен уран за АЕЦ-овете й, и ще си прибира отработеното гориво! И защо да го прави се пита – тя ли ще го обогатява за повторна употреба и за каква? Пак въпрос без отговор! След като самият Иран си има природната даденост на този елемент в изобилие, построили са си вече и съответните съоръжения за обработка и си го обработват (да не би да съществува някой наивник, който да повярва, че тази държава си прави ядрените опити под земята, изстрелва си собствените ракети в космоса, воюва със събратята си на територията с “купено” ядрено гориво???!!! – силно се надявам да няма такива хора.), защо ще им е да го “купуват”! – за мили очи за пред света ли? Или пък ще търгуват с него, но с кого? Пълно отсъствие на отговори цари в тази връзка.
- Какво да кажем за останалите държави от Персийския залив, ОАЕ, Йордания, Китай, Корея, Индия, Израел, някои руски републики, и Ирак разбира се – дали и те няма да гонят собствените си ядрени енергетики в една силно сеизмична област? Боже, какво ще правят с производството на толкова много енергия тези страни, та всяка една от тях си е спретнала по няколко ядрени съоръжения, от които все пак трябва да се продава продукцията, но на кого! Отново няма смислен отговор.
- Та какви са дългосрочните нужди на Иран и останалите страни от региона за развиването на тези ядрени технологии днес някой знае ли, в контекст на “глобализацията на света”? И откъде-накъде в цялата тази неразбория по строеж на АЕЦ тук и там, с пълна неяснота по случващото се из света – основно свързани с международно напрежение и ядрена надпревара определено, нас ще ни цакат с разни неустойки и санкции за това, че нямаме пари да си построим АЕЦ Беляне например? Излиза, че иранците били бедни в битов план народ, но си имат за всеки случай по няколко АЕЦ-ове и други ядрени съоръженийца – и на всичкото отгоре никой не ги санкционира ако не строят такива, а ние сме “много, много богати” и инатливи – и на ни една Европейска глобичка, че сме замразили строежа си, който между впрочем е на много неподходящо гео място! Е, това не е ли междунационално извращение?
- По всичко личи, че на 21 август т.г. Русия предаде човечеството. Вкара си го направо в един зловещ филм както се казва – като въоръжи Иран с прикрит мотив за производство на ядрено гориво, а кой знае дали не и с ядрена бомба, която съвсем няма да е “безопасна” за хората от региона, пък и за останалите. И всичко това направи на фона на неразрешения световен основен проблем - свързан с Иран и обогатявания от него Уран 235. Всякаквите усилия в тази посока до тук се оказва, че са останали напразни. За съжеление и адекватни преговори липсват по темата изобщо.

А светът се е стаил и се готви за най-лошото (дано не се случи)! В началото на 21 век иранските политици се сетили да си задават Хамлетовския въпрос отпреди няколко века “To be or not to be?”.
Ами да дерзаят по коректния отговор им пожелавам!

Нели Кирилова

Няма коментари: