събота, 20 февруари 2010 г.

МЪРТЪВЦИ ЗА ДЪЛГО ВРЕМЕ?

Интелигентният начин да ни се напомни, да освобождаваме географския терен в тази част на Балканския полуостров, като общините ни станат бенефициенти на европари от “спорните” еврофондове!

“България е на опашката в ЕС по усвояемост на европарите
България е на 20-та позиция в ЕС по усвояемост на европарите по оперативните програми през 2009 г. Това бе отчетено на заседание на парламентарната комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в Правец, на което бе представен годишния доклад за миналата година.” (по moitenovini.com)

Евросъюзът създал се, неукрепнал още, а вече се заговори и за РАЗПАДАНЕТО му – факт. И това се споделя не от мен или такива като мен, а от мастити западни гурута. Майстори в тематиката! А народите в него (в ЕС), в същото време – са супер недоволни от действието му. Спомнете си какво се случва в Полша, Чехия, Гърция или Румъния ... и България разбира се. Ние освен, че сме най-недоволни, ами сме и най-БЕДНИ в същото време. И в този контекст, като как, български граждани, виждате ОБЩИНИТЕ като бефициенти на европарите, нещото за което вече сме уведомени от пресата?

За да подпомогна РАЗСЪЖДЕНИЕТО ви ще припомня:
- за кметове на общините, задължително и обикновено се НАМЕСТВАТ съответните партийно-верни хора на съответната ни власт. Избираме ги “уж мажоритарно” (просто други, и по друг начин не ни се позволява по закон). Който “некадърник” официално се издигне от партийката, нему се печата бюлетината и толкоз. Ние “де факто” не избираме “де юре” грамотен кмет, а такъв, за какъвто ни кажат “умниците - политици” и това е;
- в общините работят пак хора на “властта”, задължително! И понеже тя е една винаги в битието и житието ни от 65 години насам (тази на баба БКП), считайте, че няма нищо ново вътре в “административното котило” (въпросните общинари). Те освен, че са задръстени за към иновации в живота на селището въобще, ами нищо, или почти нищо не разбират от работата си, вечно ги квалифицират (всички сме си патили от обслужването на тези мързеланковци – дори и с компютър жестоко грешат);
- замислете се и какви законодателни промени са проведени в държавата ни за последните 20 години – направо може с чиста съвест да се каже, че те са ужасяващо АПОКАЛПТИЧНИ в битуването ни тук. Основният резултат от ЛОШАТА ни законодателна власт е наличността на: 1,5 милиона вечно гладни пенсионери; 1.5 милиона деца, които по обективни причини не могат да работят; 1,5 милиона цигани – които непрекъснато във времето са все социално слаби и неграмотни. Останалите българи, за 20 години вече и по две висши образования вземат, а те горките, защото били бедни все така си висят на държавната ясла!...; вече близо 2 милиона БЕЗРАБОТНИ, поради системно провеждани “структурни реформи” в живота ни и държавата. След изброените, чисто и просто я остава милион РАБОТЕЩИ, я не. На последните и кожите им се смъкват, белким в хазната ни има пари. Не според моя статистика, а глобална такава е пресметнато, че БЪЛГАРИНЪТ 6(шест) месеца работи, за да си плати държавните налози и такси (вътре са всички месечни отчисления, които се правят от заплатите им!) и едва 6 (шест) месеца “мъдрия българин” РАБОТИ за себе си и семейството си евентуално – т.е. ако не бъде съкратен. Ето Дания например са направо отличници пред нас в това отношение – представяте ли си, само 2(два) месеца е държавният размер по вземането от трудовата заработка на датчанина, на германеца му се вземат само 4(четири) месеца ... ама хората са си ВЪВЕЛИ справедливо облагане и най-важното воюват си за него, та даже искат и по-добро, уважават всеки нерагламентирано повишен пенс и си го търсят! Къде сме ние в животоблъсканицата? За нас – това е направо непосилно по множество причини – няма да ги изброявам, вероятно се досещате и си ги знаете. Основно липсват в страната винаги на трудовия ни пазар ГРАЖДАНСНИ СДРУЖЕНИЯ – те са голям дефицит, които да защитят когато трябва българския работник евентуално, пък и непрекъснато Законодателството ни се “реформира” и никога, за никого не е ясно “какви лайна” са в него (може да е грубо оприличаването, ама това си е факта).
Та, като попресметнете кои висят непрекъснато за подпомагане в държавата ни, си направете следните два извода чрез отговор на глас: ПЪРВО кого управляват партийците ни-властолюбци и ВТОРО – защо така НЕИСТОВО се въвеждадт реформите ДНЕС в здравеопазването ни, трудовоправното законодателство и съдебната ни власт! ВЪВЕЖДАЩИТЕ са ни известни – нежните пишман революционери на баба БКП, винаги и комай завинаги.

Е, ако сте успели само тези 3(три) нещица да съобразите в разсъждението си, получавате уникалната възможност,

да си направите предвид тях съответната мисловна справка към ФАКТА: Общините ще бъдат бенефициенти на еврофондовете! Тук само се прекръствам y nada mas!

А за “протокола” – БЕФИЦИЕНТ е физическо или юридическо лице, в чиято полза се плаща в брой или се привежда по сметка определена сума (за нещо си/моя бележка) по дефиниция. Обикновено такова лице се посочва например при сключване на някакъв договор, който също обикновено е от застрахователен характер (пак за нещо си). Това е лицето, което при конкретен повод (смърт, изпадане в неплатежоспособност на заявителя) да унаследи нещо си (я пари, я недвижим имот ...).Разбира се, че при определяне на бенифициент първо много се внимава кой и как се избира за такъв – нещо което в нашия случай е изобщо неглижирано, ами и натрапливо ни се вменява на нас гражданите подобен правен, застрахователен акт, и второ сами се досещате, че се създава ДВУПОСОЧНА, но нерагламентирана връзка (общи приказки из медиите) помежду участващите (в случая между ЕС и българските общини, които законово все още нямат такъв статут) в тази сделка (защото правно погледнато това си е вид сделка), а в случая некоментирана дори като такава между гражданите на евросъюза и пак с нас – бедняците българи, но и изначало компроментирана съгласно “важното управленско усмотрение”! Просто императивно ни се натрапва от ЕС - мързеланковците такава сделка (общините ни бенефициенти по еврофондове) и туй то – заинтересувайте се с каква само отговорност харчат днес парите на европейските данъкоплатци тези европарламентаристи (няма да се учудите, казуса и картинката са ви познати, българи – почти като у нас е случващото се и там, в новия блок от обединените народи, но не за добруването им, а по-интензивното им експлоатиране!) и тогава ще разберете колко и как да им се вярва.

Сега да се върнем на ФАКТА – “общината бенефициент” на еврофондовете!, с простичък пример: представете си, че общината започва да строи някаква си сграда с пари на Евросъюза. Както винаги се казва, тя ще е в интерес на обществото? Парите от еврофондовете са отпуснати и някак си са усвоени. Ей, хора, да не се унасяме в сладки мечти и да не забравяме, че става въпрос за консумиране на пари взети съвсем не на заем от европейските граждани! Да не ЗАБРАВЯМЕ и българската “небрежност” при усвояването на съответните, възможно е да изскочи и цъфне я някоя корупцийка, я ще има “недоволни” от фирмата изпълнителка по “усвояването” , я ... все нещо негативно ще се завърти като аферка например ... и т.н.,

в резултат на което обаче българските граждани от съответната община пак ще тряба да”връщат” или въобще да плащат от джоба си щат не щат този “европейски разход”, защото строежът вече ще е започнат и “няма да има връщане назад” както се казва, а и съгласно бързите финансово-европейски процедури ще сме си осъдени ако се дърпаме да не усвойм “правилно парите от тези фондове”... Тогава държавата ще дотира евентуално “поредния” ГАФ – ама от нашия джоб!

КАК? Ами задължително (за да демонстрираме финансова дисциплина) като на първо време се създадат набързо от властимащите още по-непосилни за джоба на българския гражданин, рестрективни за/в живота му ... КАКВО, ами закончета-недоносчета разбира се, на каквито вече до повръщане сме се нагледали! В тази връзка процедурите вече текат откакто сме в ЕС. Така че ОПИЧАЙТЕ си акъла, българи! Ще претендирате ли, ще протестирате ли, ще воювате ли, просто ВЪПРОС НА ЛИЧЕН ИЗБОР! На мен ми омръзна да ме третират като МЪРТВЕЦ, когато и който ми каже. Дори това човешко право ни е нарушено и до безумие омаловажено!

Какви закони, каква Конституция, какви бенифициенти, какви “5 лева” ми предлага днес, родната България? МНОГО, МНОГО ЛОШИ.

Хайде със здраве!

п.п. Преговорете си логиката при застраховането въобще и най-вече за същото у нас. Спомнете си знаете ли правилата (законите) по нашето и чуждото законодателство в тази връзка и огледайте какво се случва днес с /в “Лев инс”, “Армеец” и т.н. Погледнете какво пишат по темата другите блогъри, “официозите ни”, въобще медиите. Създайте си НЕПОКЛАТИМО ВПЕЧАТЛЕНИЕ, след което действайте.

“Чаени, бирени, кафени или уискови партии” ЩЕ ПРАВИМ не е важно.
ВАЖНО е обаче да се съхранят българите СЕГА и ТУК (добре, че сме се поразпръснали из целия свят, като алтернатива за последващо популиране. Тук сме си почти обречени.).

Нели Кирилова

Няма коментари: