сряда, 24 февруари 2010 г.

НА ПРОТЕСТ КАТО НА ПРОТЕСТ – В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ СА ВИНОВНИ ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО!

ПО http://www.rzs.bg/index.php

Преди две десетилетия беше сложено началото на така наречените промени. Те донесоха големи надежди, но и жестоки разочарования:

• Утвърждаването на демокрацията бе подменено с криминален преход. Националното богатство бе присвоено от групировките, а България остана най-бедната и изостанала страна в Европа.

• България стана символ на корупция и престъпност, а опасността мафията окончателно да овладее държавата остава и сега е напълно реална.


Системата за национална сигурност не функционира, а част от съдебната власт се е превърнала в частен бизнес, който няма нищо общо със законността.

• Нацията деградира–демографски, образователно, културно и духовно.

• Налице е дълбока криза на доверието към държавата и на политическата система, а разделението на властите и демократичните правила са изпразнени от реално съдържание.


Демократично мислещите хора в България настояваме за

ПРОМЯНА НА ПРОМЯНАТА
• В Лукановата конституция на безкрайния преход са заложени тежки институционални кризи, липса на контрол и отговорност, слаба държава. Необходим е нов основен закон, с радикални реформи в съдебната, законодателната, изпълнителната и местната власт.

• Възстановяването на доверието в политиката може да стане само чрез връщане на гражданското участие в нея. Страната ни достатъчно дълго бе държава на мутрите, олигарсите и политическата мафия. Тя трябва да се преучреди като страна на гражданите и регионите.

• Ефективна държава може да се изгради на основата на пряка референдумна демокрация, реално разделение на властите, доближаване на управленските центрове до хората и строги правила за търсене на отговорност от държавните органи и служители.

• Необходими са конкретни мерки за ликвидиране на олигархичния модел на икономика, действаща и сега по латиноамерикански образец, в който шепа богати живеят в охолство за сметка на огромно мнозинство бедни.

• Утвърждаването на ценностите на свободата, справедливостта, законността и реда в обществото ще формира нация от личности, които се радват на сигурност за своето бъдеще.


Затова ние от „Ред, законност и справедливост” искаме:

СВИКВАНЕ НА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
ПРИЕМАНЕ НА НОВА КОНСТИТУЦИЯ
ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВА ДЪРЖАВНОСТ


Двадесет пропилени години за нацията са недопустимо много време.

45 ГОДИНИ КОМУНИЗЪМ И 20 ГОДИНИ ПОСТТОТАЛИТАРИЗЪМ СТИГАТ!
Подкрепете националния протестен митинг на „Ред, законност и справедливост” под наслов „НОВА КОНСТИТУЦИЯ – НОВА ДЪРЖАВА” на 10 март 2010г., сряда от 10.00 часа пред Националния дворец на културата– София.

На безплатния телефон 0800 15 525 можете да получите информация за превоза от различните градове на България.

Над ДАНС няма абсолютно никакъв контрол
Русе е 65-ия град, който посещава РЗС с една мисия - да се оповестят тезите за нова българска Конституция и нова държавност, каза Янев. На 10 март от 10 часа в София ще се състои протестен митинг в тази връзка.
"Политическият съвет на РЗС има достоверна информация, че в Държавната агенция по национална сигурност се използва незаконно апаратура за подслушване на народни представители и общественици, които са срещу властта, срещу правителството. Тази апаратура се е ползвала законно преди промяната на Закона за ДАНС. Сега, след промяната, те нямат право да използват подобна апаратура за подслушване. Нещо повече, имаме информация, че самият министър - председател Бойко Борисов незаконно чете СРС-та. И на базата на тези незаконни и нерегламентирани специални разузнавателни средства предприема едно или друго действие. Такъв прецедент в друга европейска държава няма. Нещо повече, в момента, според нас, над ДАНС няма абсолютно никакъв контрол. Защото Иван Костов няма никакъв интерес да осъществява контрол и докато аз бях в тази комисия, многократно съм повдигал въпроса комисията да отиде на място в ДАНС и осъществи проверка на цялата налична техника, да се запознае с реалната дейност на националната агенция. В крайна сметка това многократно ми беше отказвано, а сега изобщо подобна проверка не може да бъде сторена, защото Иван Костов е заинтересован това ръководство да продължава да извършва тези незаконосъобразни действия и да разчиства сметки със свои политически противници.
Дори ние имаме информация, че през последните 20 - 30 дни са пускани и оперативни коли, които следят наши народни представители. това показва, че едноличният режим и тоталитарните методи са се върнали с нова сила. Затова РЗС остро възразява срещу милиционерската хунта, която в момента иска да наложи еднолична власт на всяка цена. И ако ние не бъдем чути от обществото, и ако не бъдем разбрани правилно от определени медии, които се стремят на всяка цена само и единствено да издигат в култ Бойко Борисов, тогава ще се обърнем към европейските институции.
Не неслучайно беше премахната агенцията, която наблюдаваше СРС-та и беше преструктурирана към комисията по правни въпроси начело с Искра Фидосова. На практика тази подкомисия към правната комисия, която е оторизирана съгласно новите разпоредби на закона да осъществява контрол над СРС-та не го осъществява, тъй като няма капиацитет и няма експертен потенциал. В нея са народни представители, които нищо не разбират от тази материя. И на практика този процес към момента е абсолютно безконтролен. Ние сме убедени, че СРС-та се прилагат спрямо почтени бизнесмени, спрямо интелектуалци, които се опълчиха срещу Закона за електронните съобщения. Дори имаме информация, че определени бизнесмени, които отиват да речем по абсолбютно легитимен и законен начин да си поискат ДДС-то, което не им е изплащано, да речем, 6 - 7 месеца и повече...На практика те ги включват веднага на подслушване, организират им разработка и зрелищно ги прибират в арестите. Такива разработки се водят в момента незаконно срещу стотици бизнесмени в страната, за да може всеки, който поиска да се спази закона, всеки, който поиска парите от държавата, да бъде по този начин просто...Тази милиционерщина е изключително опасна, особено за държава - член на ЕС. Ние имаме и други факти и данни, които ще оповестим на следващ етап, но днес за пръв път в Русе това нещо го оповестявам, за да се предприемат необходимите мерки и да се спре този процес." В противен случай, при оправдания и лъжи, щели да се предприемат необходимите действия.
Я. Янев посочи, че ДАНС работи селективно, поръчково и неслучайно определени разработки за депутати от ГЕРБ са спрени. Янев попита за генерал Ваньо Танов дали докато е бил в БОП и МВР, е имало разработка спрямо бившия шеф на РДВР в Хасково Иван Петров. Същият е член на комисията за контрол на ДАНС. Попита и дали разработката се е отнясала за контрабандни канали, митнически измами и за прикриване на незаконен внос на стоки от Турция. В крайна сметка кой го е спасил, каза Я. Янев. Този пример бил илюстрация за това как престъпници и бандити могат да манипулират всяко правителство. РЗС няма доверие в тази комисия за контрол на ДАНС. Иван Петров си сменил фамилията на Иванов, защото се страхувал от фамилията си, позната в Хасково.
Я. Янев се оплака, че медиите не отразяват посещенията на парламентарно представената РЗС в страната. Даден бе и конкретен пример с обществена медия. По мнението му там имало тотална цензура в рамките на 70 дни.
РЗС знае как да защити България от новия диктат и милиционерски режим, заяви Янев. Страната не се управлява със СРС. Това можел само Б. Борисов, коментира Я. Янев. Последваха критики към министър - председателя за нагнетяване на криминогенната обстановка в страната докато е бил главен секретар на МВР.

Тодор Великов : Костов е продукт на ГРУ и лице на политическата мафия вече 20 години
РЗС има достоверна информация, че Костов се е договорил с Цв. Цветанов да бъде премахнат ротационния принцип при председателството на комисията за контрол на ДАНС и така Иван Костов да остане докато 41-то Народно събрание съществува. Така както бе елиминирана възможността Янев да председателства ККДАНС се готвят да постъпят и със следващия ротационен председател.
РЗС припомня, че по време на изслушването на Алексей Петров в комисията за контрол на ДАНС Иван Костов буквално е мрънкал, гледал гузно и на няколко пъти е излизал от залата. По данни от сигурни източници Костов в периода 1997-2001г. е покровителствал контрабандни канали и измамни митнически схеми, за които НСС, а сега и ДАНС разполага с документи.
РЗС настоява да се публикува стенографския протокол от заседанието, при което е бил изслушан Петров. Също така да се публикува и записа на разговора между Костов и Петров две седмици след заседанието.
След 20 години посткомунистически сценарий е редно архивите да проговорят и най-после да стане ясно защо демократичният преход се провали и кой създаде т. нар. политически елит веднага след 10 ноември 1989 г.
РЗС настоява в кратък срок да бъде разсекретен и оповестен докладът от януари 1989 г. на VI управление на ДС, подписан от ген. л-т В. Велинов, отнасящ се за лицата, одобрени за „нова ръководна класа в условията на демокрация на Народна Република България”. От този доклад и приложения към него списък ще стане окончателно ясно, че Иван Йорданов Костов влиза в политиката с подкрепата на ДС и ГРУ.
РЗС знае как Драшков, Атанасов и Костов държат в зависимост най-ключовите фактори в днешната изпълнителна власт. И защо Костов си позволява да бъде ментор на Борисов.
РЗС призовава за пълно и окончателно разсекретяване на документите на стария репресивен комунистически режим. Те ще свалят маските на корупцията и на обвързаността със службите и няма повече да се прехвърлят вини върху тези, които искат наистина да има нов ред, нова Конституция и нова държавност.


По http://www.plovdivmedia.com/22399.html

Трактора свързан с мистериозната смърт на дясната ръка на Доган Емин!?
Мистерията със смъртта на шефа на кабинета на Доган може да се окаже брънка от пипалата на октопода, оглавяван от бившия съветник в ДАНС Алексей Петров. Предполага се, че той е човекът с власт, пресирал Ахмед Емин през последните месеци от живота му, а после обгрижил замазването на истината. Това твърди анализатор от МВР, според когото са били засечени интензивни контакти между Емин и Трактора, а не било изключено и самоубиецът да е работел за службите, предаде Frognews.

Човек от бившето ръководство на ДАНС спрял преди година допълнителна проверка за самоубилия се шеф на кабинета на Ахмед Доган, разкрил източник от службите за сигурност. Според източника на Frognews след самоубийство в сарая на Доган на ул. “Беловодски път” в кв. „Бояна” в столицата в касата на жертвата са намерени интересни материали, които са били отделени от прокурорското дело и са изпратени тогава от държавното обвинение за допълнителна проверка от ДАНС и МВР. И двете институции обаче не са си мръднали пръста и материалите са потънали, за да изплуват отново сега при управлението на ГЕРБ. Любопитните материали от касата на Емин свидетелствали, че той най-вероятно през последните месеци е бил подложен на сериозен натиск, идващ от хора от тогавашната власт. През последните месеци от живота си Емин старателно и прилежно се е обучавал да стреля точно в стрелкови клуб край София. Човекът до Доган е изстрелял над 5000 патрона, за да улучва безпогрешно всяка мишена. И с тази педантична точност, на която се е възпитавал, вероятно не е целял да улучи собствената си глава, а друга мишена, наложена му от някого? Преди година хора от обкръжението на Доган упорито твърдяха, че именно шефът им е бил сложен на мушка. Поръчката е била дадена от човек, който обичал да казва: „Този го сготвих”, а Емин е трябвало да изпълни ритуала. Във фаталния 10 октомври 2008 г. обстоятелствата в боянските сараи и неколкократния отказ на Доган да приеме шефа на кабинета си са изнервили и уплашили Емин. Той се е усъмнил да не би да е осветен и е посегнал на живота си. "Силно озадачен съм от начина, по който е проведено разследването за самоубийството на секретаря на ДПС Ахмед Емин", каза по-рано днес през деня в Габрово министър-председателят Бойко Борисов. Убеден съм, че МВР и прокуратурата са допуснали тежки процесуални грешки и небрежност при разследване на самоубийството на Ахмед Емин, коментира той. Борисов заяви, че не иска да се намесва в работата на прокуратурата, но според него по случая трябва да се направи вътрешна проверка. Премиерът каза, че се е запознал подробно с документите на ДАНС и че документацията по делото Ахмед Емин ще бъде дадена на главния прокурор, а какво решение ще вземе той, зависи от него. "Няма друга политическа сила, която да е по-заинтересована от разкриването на цялата истина“ около смъртта на Ахмед Емин, коментира зам.-председателят на ДПС Лютви Местан. /Блиц

Жан Виденов си взе книжка, купи си кола
Бившият премиер Жан Виденов взе книжка. Пловдивчанинът си е купил и кола, която управлява сам и честичко вози съпругата си Каталина. Това обаче е единствената екстра, която експремиерът си е позволил. Иначе той продължава да обитава панелката на родителите си, която е в работнически квартал на Филибето. Всяка година празнува рождения си ден с най-близките си, а майка му приготвя едно и също меню - погача, пуканки и карамелизирани орехи./Блиц

Милен Цветков готви студио за нов тв проект, прибира всички, без Лорчето
Около уволнението на Милен Цветков има десетки хипотези. Една от тях го превръща в национален герой, толкова опасен за властта, че лично Бойко Борисов поискал уволнението му с един от своите “черни есемеси”. Повод за това даде изявлението на премиера пред Росен Петров, че «нямал медиен конфорт», понеже сутрин го захващал Цветков, а вечер го довършвал Слави Трифонов
Репортер на „Шоу” откри Милен Цветков на столичния булевард ”Стамболийски” 24, където го завари да ръководи ремонт, облечен в елегантен кафяв костюм. Там е… офиса на неговия приятел – бизнесмена Димитър Пачеджиев, който стана известен покрай обвиненията за заливане с киселина на Петя Стаевска. Когато го арестуваха, Цветков бе един от първите, които обявиха публично, че бизнесменът е «добър човек и не е способен на престъпление», и не се отрече от приятелството си с него. Затова сега първото, което ни хрумна, е че Пачеджиев на свой ред е помогнал на приятеля си, като му дава възможност да се намира на работа в строителната му фирма.
Известно е, че в миналото, когато тв водещият пак беше в поредния период на немилост, именно Пачеджиев подаде ръка и Цветков работеше към фирмата му за преработка на месо – както пишат в «Уикипедия» - «като колбасар и разносвач на месни продукти». Сега обаче работата ни се видя някак по-различна. Очевидно, че офисът се подготвя за доста по-специфична дейност.

- Г-н Цветков, ще отговорите ли на няколко въпроса ?
- Не.
- А защо? Не смятате ли, че многобройните ви фенове се нуждаят от някакъв отговор – че се питат разтревожени какво става с вас?
- Ще го получат, като му дойде времето.
- Много зрители казват, че им липсвате – няма ли да ги успокоите, дали ще се върнете на екран...
- Не.
- Какво прави вашият приятел Димитър Пачеджиев? Вие го защитихте преди време, когато беше обвинен... Дали пък сега той не ви подава ръка?
- Ами, обадете му се и го питайте. Аз, като му се обадих, беше кисел.
- По каква причина?
- Ами, не знам – питайте си го.
- А той къде е в момента – неговият офис беше тук...
- В Лозен е в момента. Знаете ли, чакат ме – имам много работа.
Говори се, че Цветков организира интернет-телевизия.
Милен имал намерение да скрои номер на Лорчето, като я изостави сам-сама. Всички от бившата “Здравей, България”, без Крумова, вече се били договорили да отидат при Цветков. Включително и проф. Вучков. Слуховете, че двамата са се скарали, са абсолютно неверни. Професорът е бил сред малкото хора, на които Милен вдигнал телефона още първите дни след прогонването си от Нова и дори му казал: “Професоре, не се притеснявайте – това няма нищо общо с вашите остри изказвания! Аз много ви ценя!”.
В цялата интрига се прокрадва и една друга версия за случилото се. Мнозина се питат дали пък самото ръководство на Нова не си направи пиар-акция с уволнението на Цветков, за да стартира новият му формат скандално и по този начин да нахъса аудиторията да го гледа. В страна като нашата скандалът е винаги печеливш ход, коментират врели и кипели медийни анализатори./Блиц

Първанов предлагал на „баш октопода” да стане шеф на разузнаването
В последните месеци преди показния си арест Алексей Петров е получил няколко съблазнителни оферти за заемане на висши държавни длъжности, твърди в. “Галерия”. В разгара на публичния си конфликт с премиера за посланически назначения президентът Първанов е потърсил подкрепа от Алексей Петров.
Това се е случило на специална среща между двамата в резиденция “Бояна” в началото на ноември. Тогава се заговори за импийчмънт на държавния глава, а депутати от ГЕРБ и ДСБ изразиха готовност за подобна акция.
За да спечели агента под прикритие и настоящ “баш октопод” на своя страна, президентът му предложил да стане зам.-шеф на Националната разузнавателна служба. Петров е трябвало да поеме икономическите въпроси в родното разузнаване. Той отхвърлил офертата и така се озовал в скандала между двамата първи в държавата.
През есента е имало и друго интересно предложение към Петров – да стане съветник в Главна прокуратура. Там предвиждали да бъде създадено спецзвено за борба с организираната престъпност, а Алексей трябвало да бъде назначен, за да координира връзките между МВР и ДАНС. Лидерът на “Атака” Волен Сидеров пък му предложил да стане вицепремиер в едно бъдещо коалиционно правителство на ГЕРБ и “Атака”./Блиц

Бащата на Емин: Убиецът на сина ми сигурно се е ръкувал с мен!
"Синът ми не се е самоубил, а е убит. Живият си е жив, убитият е убит", заяви за сетен път бащата на Ахмед Емин. Бившият шеф на кабинета на Ахмед Доган бе открит мъртъв на 17 октомври 2008 г. в Сараите на Сокола на улица “Беловодски път” в столичния квартал Бояна.
Година и половина след кошмара бащата отказва да приеме официалната версия на разследващите, че синът му е посегнал към пистолета и сам е сложил край на живота си. "Синът ми винаги се е стремил да бъде в полза на хората. Беше много отговорен и току-така няма да остави жена си и трите си деца", каза той. 80-годишният Емин Хюсеин си спомня, че след погребението при него отишли полицай и една жена, която се представила за прокурор. Започнали да го разпитват за живота на сина му, а жената водила записки. Направило му впечатление обаче, че в дъното на първия лист били оставили около три пръста празно място и продължили на втория. След това го накарали да се подпише. "Не се подписах, защото не знам какво ще допълнят на това празно място", каза той. "Убиецът може да е бил тук – на погребението, и да се е ръкувал с мен", допълни Емин Хюсеин пред БГНЕС. Надява се истината за смъртта на сина му да не е заровена в гроба./Dnesbg

5 години затвор за Станишев!?
Пет години затвор заплашват Сергей Станишев. Следващата седмица се очаква прокуратурата да повдигне обвинение срещу бившия премиер. Червеният лидер ще бъде съден заради изчезналите секретни документи от кабинета му.
Част от тях се появиха в Интернет, при това не само в български сайтове. Като министър-председател Станишев носи пряка отговорност за загубените папки, съдържащи информация, която представлява държавна тайна. През ноември миналата година лидерът на БСП доброволно се отказа от депутатския си имунитет. Така Сергей става третият демократично избран министър-председател, който ще бъде съден. През 1992 г. Андрей Луканов бе арестуван по обвинения за неправомерно в!?отпускани кредити на бизнесмени, както и за даване на пари от държавната хазна на страни от Третия свят. Тогава обаче вместо България да осъди Луканов, Луканов осъди България в Страсбург за нарушаване на човешките му права. Адвокатът, който представляваше Луканов в европейския съд, е Ина Лулчева- настоящата защитничка на Алексей Петров. Стефан Софиянски е вторият премиер, който се изправи пред Темида. Бившият кмет на София пое управлението на страната за няколко месеца през 97г. През 2004 срещу него започна дело за корупция и престъпления по служба като градоначалник на столицата. Две години по-късно е оправдан. До момента статистиката сочи, че нямаме присъда за министър-председател. Дали Серго ще е първият?/Dnesbg

Обвиненият за убийството на варненската студентка: С нея тайно правихме 9-10 пъти секс
Подсъдимият за убийството на студентката Радостина - Георги Цветанов, заяви в показанията си пред Варненския окръжен съд, че двамата с жертвата са имали интимни отношения и са правили 9-10 пъти секс. Връзката им започнала точно година преди смъртта на момичето. Отношенията им били пазени в тайна, понеже имала намерения да се омъжи за приятеля си от Лондон - Петър, а самият Георги също имал дългогодишна приятелка.
Радостина се притеснявала съквартирантката й Живка да не разбере за изневерите и затова се срещали с Цветанов само в нейно отсъствие в апартамента на улица „Мир”. Няколко пъти правили секс и в дома на подсъдимия. Според версията на Георги за часовете преди убийство двамата имали уговорка да отидат на дискотека и след това да се приберат в апартамента на Петър, където Радостина живеела. Същият ден Живка трябвало да си отиде при родителите си в Каварна.
Георги имал с приятелката си Пламена уговорка, която обаче отменил, и заедно с Радостина и колеги отишли на дискотека. Там подсъдимият пил уиски и водка и пушил трева. Около 2.30 ч. си тръгнали заедно с жертвата към апартамента на ул. „Мир”. В жилището Радостина казала на Цветанов, че е неразположена, на което той реагирал спокойно. След това тя разговаряла с Петър по „Скайп”, а Георги стоял в другата стая, защото се опасявал, че може да се мерне пред камерата на компютъра. След края на чата двамата си легнали в спалнята, а не на дивана в хола както обикновено, когато правели секс. Подсъдимият бил изморен и бързо заспал.
Събудил се от шумове и болка в дясното коляно. До себе си видял мъжки силует и понечил да се предпази, но усетил болка и в ръката. От лявата си страна чул хъркащи звуци, идващи от лежащата до него Радостина. След това станал, но му прилошало и загубил съзнание. Когато дошъл на себе си, видял, че стаята е рахвърляна, а Радостина - да лежи окървавена с ръце на гърба. Георги преценил, че е мъртва, и не й проверил пулса, нито я докоснал. Уплашил се, но след като не чул шумове в апартамента, отишъл в хола и взел мобилния си телефон. Проверил, че входната врата е отключена, и запалил цигара. В продължение на 10-15 минути мислил и сметнал, че никой няма да му повярва, че той не е извършил убийството. Паникьосал се и взел да събира в чанта всички вещи, за които предполагал, че е оставил отпечатъци. Когато се прибрал вкъщи, решил да изхвърли доказателствата, но се отказал, защото предположил, че по тях може да има отпечатъци на убиеца.
В деня след убийството Георги ходил на лекар да си превърже раните и пак се прибрал, за да чака баща си. С него искал да обсъди ситуацията и какво да предприеме нататък. Родителите му обаче се прибрали с полиция и Георги бил отведен в районното управление. Бил обут с маратонките, които са представени като доказателство по делото. В дискотеката обаче твърди, че бил с бели обувки.
По думите на Георги при изземването от полицията часовникът му не е бил счупен, а с телефона си не е правил снимки в апартамента на Радостина. Подсъдимият отказа на отговаря на въпроси на прокуратурата и адвокатите на семейството на Радостина. Защитата показа в съдебната зала снимка, правена в жилището на ул. ”Мир”, на която подсъдимият е облечен с тениска на Петър. Според показанията на съквартирантката на жертвата кадърът е от 8 март 2008 година, когато е започнала интимната връзка между Георги и Радостина. Заключението на психиатричната експертиза е, че Цветанов е в добро психично здраве. В нощта на трагедията не е бил в състояние на безпаметност заради алкохола. Пред вещите лица той казал за убийството: „Може да съм аз, може да не съм”./Дарик

Кушлев не си поплюва, хвана в мрежата голяма риба, иска й почти 62 млн. лв.
Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност /КУИППД/ внесе в Русенския окръжен съд най–големия си иск, до настоящия момент, за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Процесното имущество е на Виктор Епщайн от гр. Русе, с обща стойност - 61 848 397 лв.
Проверката е образувана срещу Виктор Епщайн, след сезиране от Окръжна прокуратура гр. Русе за образувани досъдебни производства срещу Епщайн, информира КРОСС. На 11 юни 2009 г. полицията арестува Виктор Епщайн, тогава общински съветник, и колегите му Тодор Тодоров и Николай Станчев с обвинението, че са искали 30 хиляди лева и получили 15 хиляди лева от местен бизнесмен, който възнамерявал да направи пристройки на имота си. През октомври тримата се признаха за виновни и се опитаха да се споразумеят с прокуратурата за 2-годишни ефективни присъди, но съдът в Русе прие споразуменията само на Тодоров и Станчев, а по отношение на Епщайн постанови, че предлаганото наказание е недостатъчно и върна обвинението в прокуратурата.
В момента Виктор Епщайн излежава 2-годишна ефективна присъда, наложена от Варненския окръжен съд, по дело за предизвикване на смърт по непредпазливост при катастрофа край Провадия в края на 2008 г., при която загинаха двама души. В резултат на извършената проверка, комисията образува производство за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност срещу проверяваното лице през м. юли 2009 г., след което бяха наложени и обезпечителни мерки върху имуществото на В. Епщайн и неговата съпруга, допълват от КУИППД.
Установено е, че за проверявания период Виктор Епщайн и неговата съпруга, (като физически лица), са направили разходи за придобиване на недвижими имоти, движимо имущество, издръжка на семейството, пътувания в чужбина, дялове в търговски дружества, разходи за откриване на депозити, платени данъци и глоби, и други разходи - общо в размер на 82 229 месечни работни заплати /МРЗ/. Размерът на реализираните доходи от Виктор Епщайн (от дейността му като ЕТ, от трудови правоотношения и изборна длъжност) и на неговата съпруга (от дейността й като ЕТ и от трудови правоотношения), е общо в размер на 169 МРЗ. В изготвения икономически анализ комисията е констатирала, че превишаването на разходите над доходите е 82 060 МРЗ.
Комисията е внесла иск в съда за завеждане на дело за отнемане в полза на държавата на следното имущество:
апартамент в гр. София, район „Лозенец”, с площ от 80,64 кв.м;
апартамент в гр. София , район „Лозенец”, с площ от 114,9 кв. м;
апартамент в гр. София , район „Лозенец”, с площ от 63,20 кв. м;
апартамент в гр. Русе с площ от 98,66 кв. м;
апартамент в гр. Русе с площ от 59,38 кв. м;
апартамент в гр. Русе с площ от 68,34 кв. м;
снек-бар с пристройка на един етаж в гр. Русе, с обща площ от 415,35 кв.м;
търговско помещение в гр. Русе /бивша книжарница „Н. Й. Вапцаров”/ с площ от 206 кв. м;
магазин за хранителни стоки в гр. Русе с площ от 97,26 кв. м;
магазин за хранителни стоки и кафе-бар в гр. Русе с площ от 129 кв. м;
магазин в гр. Русе с площ от 267 кв. м;
магазин в гр. Русе с площ от 52 кв. м;
магазин с площ от 18,42 кв. м. в гр. Русе;
магазин с площ от 28,59 кв. м. в гр. Русе;
магазин с площ от 49,62 кв. м. в гр. Русе;
магазин с площ от 47,84 кв. м. в гр. Русе;
магазин в гр. Русе с площ от 53,50 кв. м;
мандра в с. Семерджиево, общ. Русе, с площ от 500 кв. м, ведно с прилежащ терен от 6 484 кв.м. и с пристроените към имота работилница и склад;
дворно място от 10 900 кв. м в гр. Ветово, заедно с построените в него мандра, цех за сирене, котелно помещение, склад, портиерна;
дворно място с площ 210 кв. м в гр. Русе, заедно с построената в него триетажна жилищна сграда;
едноетажна жилищна сграда в гр. Русе с площ от 86 кв. м, заедно с 58/310 ид.ч. от поземления имот;
жилище в гр. Русе с площ от 66 кв. м, заедно с ½ ид.ч. от обслужващи помещения и 2 изби, заедно с 137/310 ид.ч. от дворното място;
жилище в двуетажна сграда в гр. Русе с площ от 46,80 кв. м, заедно с ¼ ид.ч. от обслужващи помещения, заедно с ½ ид.ч. от 15/318 ид.ч. от дворното място232/452 ид.ч. от застроено дворно място в гр. Русе, цялото с площ от 452 кв. м, заедно с реален дял от масивна двуетажна сграда;
45/450 ид.ч. от дворно място в гр. Русе с площ от 452 кв. м, заедно с едноетажна жилищна сграда;
поземлен имот с площ от 242 кв. м, заедно с построена пететажна жилищна сграда;
поземлен имот в гр. Русе с площ от 1 319 кв. м, заедно с четири броя сгради в имота;
поземлен имот в гр. Русе с площ 231 кв. м, заедно с построените пет сгради в имота;
поземлен имот с площ от 559 кв. м в гр. Русе, заедно с изградената в имота конструкция;
поземлен имот с площ от 286 кв. м в гр. Русе, заедно с построената шестетажна жилищна сграда;
поземлен имот с площ от 236 кв. м в гр. Русе, заедно с построена административна офис-сграда;
6 броя леки автомобили, от които един с марка „БМВ” и пет броя – марка и модел „Шевролет Авео”;
товарен автомобил, марка и модел „Мерцедес 609 Д”;
сумата от 1 353 746 лв. – от продажба на 32 броя леки автомобили, 2 товарни автомобила и 1 трактор;
сумата от 33 531 664 лв. – получена от продажбата на жилищни сгради, магазини, апартаменти, стопанска сграда;
парични суми по 89 броя депозитни сметки в размер на 1 913 954 евро;
сумата от 697 734 евро - авансово получена лихва по договорите за депозити;
сумата от 2 084 481 евро – изтеглена от депозитни сметки в 2 банки;
сумата от 30 000 лв. – парична сума, равностойна на дружествените дялове от капитала на „Вулкан ЕООД”, „ДАВ ЕООД”, "ДАВ – Виктор Симонов – ЕООД", "ДАВ-Виктор Епщайн – ЕООД", „Вулкан–В.С.-ЕООД”, „Вулкан В.Е.” ЕООД./Actualno

Украински националист: Филип Киркоров да стане президент на Украйна (Варненското ни момче се прослави! Б.м.)
Украйна да приеме българския език като официален, а за президент да избере Филип Киркоров като начин да се спре разделението на нацията след последните президентски избори, е предложението на руския националист Константин Крилов.
Той изгражда стройна теория, според която именно нашият език може да замести едновременно и украинския, и руския. Българският е еднакво близък (или еднакво далечен) и до двата, аналитичен е - липсват падежи, но има определителен член, европейски и свързан със славянството като цяло. Кандидатурата на Филип Киркоров освен българския му произход и познаването на бъдещия официален език пък е привлекателна с факта, че той е прекратил връзката си с певицата Ала Пугачова, смятана за символ на всичко руско. Версията за българската мисия на Кирил и Методий я знаем и я приемаме. Нататък можем да развъртим митология за значението на българската култура за Украйна, въпрос на бюджет е. Президент на българизираща се Украйна трябва да стане Филип Киркоров. Изборът е обусловен от няколко допълващи се причини - започвайки от "българския" произход на Киркоров (макар че Бедросович е толкова българин, колкото и Тимошенко е украинка, но което е позволено на Юля, става и за Филя) и завършвайки с емблематичната му раздяла с Пугачова - символа на всичко великоруско. След тази решителна крачка Киркоров ще да емигрира в Украйна, ще поиска гражданство и ще се втрие в елита, като пътьом омае дамския електорат. Щом избраха Янукович, Киркоров няма как да не спечели, твърди националистът./24 часа

Свободни зидари обявиха война на Църквата!
На 17 февруари бившият велик магистър на Великия Ориент на Франция, Жан-Мишел Кийярде, заяви, че масонските ложи в цяла Европа трябва да се обединят, за да победят успешно християнската идентичност на Европа. По неговите думи, те трябва да се борят по-смело "срещу влиянието на религиозните организации в европейските институции".
Григор СИМОВ
В интервю за белгийския в. Льо Соар той поиска още власт за масоните в конструирането на Европа, откриване на специално масонско представителство ("офис") в Брюксел и налагане (!) на масонския дневен ред в политиката на ЕС. Интервюто бе резюмирано в електронното издание EUobserver. Оттам няколко изречения попаднаха и в един-два български вестника, но така, че да не стане ясна картината на масонското влияние в империята "Европейски съюз".
Естествено, Кийярде не споменава думи като "християнство, християни", но от изявленията му става пределно ясно, че под "религиозните институции", с които масонските ложи трябва да се борят, няма предвид джамиите и синагогите в Европа. Има предвид Църквата. Думата "християни" изглежда му е толкова противна, че когато изрежда националностите в Европа, дори не я споменава. Според Кийярде в Европа живеят "евреи, черни, хора от Магреб, хомосексуални и хетеросексуални". Няма французи, ни италианци, германци, българи, сърби и т.н.
Ако не беше толкова зловещо, интервюто би предизвикало смях, например с тезата, че масоните не можели да се мерят по финансовите си възможности с "църквите". Реалността е точно обратната.
Друг скандален момент е, че според този масон християнството е несъвместимо с "хуманизма на Ренесанса и Просвещението". Това е аргументът, с който масоните са притискали Барозу на втория си конгрес в Атина, от страх да не би той да допусне споменаването на християнското наследство в Лисабонски договор. (сега, драги ми читатели, получихте ли прясно доказателство - КОЙ УПРАВЛЯВА СВЕТА? Не им стига влиянието в Америка, и искат още тези човешки изчадия! Искат и Европа. б.м.)
Кийярде плаче, че масоните нямат достатъчно власт в управлението на ЕС. От друга страна обаче той самият публично сочи президента на Еврокомисията Жозе Мануел Дурао Барозу като масон и "брат". Става ясно, че именно Барозу е създал към Еврокомисията странния орган "Бюро на съветниците за европейска политика (Bureau of European policy Advisors, съкр. BEPA), в който, по думите на Кийярде, масоните са намерили своето представителство. Между другото, Барозу смята да повери ръководството на този масонски лобистки офис не на кой да е, а на бившата еврокомисарка Меглена Кунева. Така поне твърдят българските вестници от онзи ден.
От интервюто не става ясно какъв друг "офис" искат в Брюксел масоните. Изглежда смятат, че ВЕРА няма да им стигне.
От интервюто става ясно, че основната цел на "Великия Ориент" (превеждан и като "Велик Изток") на Франция и в частност на неговите две оръдия - Барозу и Кунева, ще бъде да денационализират европейските народи, да изтрият от умовете им съзнанието за национална принадлежност и да ги превърнат в безпаметна маса. Защото човек може да забрави националността си, само ако преди това забрави родния си език и историята на народа си. Масоните смятат да постигнат това, като внушат на децата, че национална идентичност и гражданство са едно и също нещо. Интересно как биха обяснили националността на много свои сънародници, например Майкъл Чорни, Марк Рич, Борис Березовски и т.н., които имат по 3-4, а в някои случаи и 5 гражданства (паспорта)? Нима имат и 5 националности? Истината е, че човек може да има много гражданства, по няколко наведнъж, да се отказва от едно и да придобива друго, но националността му е винаги една. Даваме ли си сметка какво всъщност искат да направят с поколението ни?
А най-гнусният момент в сътрудничеството на Еврокомисията с тайните, непрозрачни ложи е, че се игнорира тяхната нелегитимност като фактор, определящ политиката на ЕС. Европарламентът се избира пряко от европейските граждани. В Еврокомисията влизат представители на партиите, които са спечелили последните избори в своите страни. Съветът на министрите на ЕС е съставен от представители на управляващите, т.е. спечелили избори, партии в държавите-членки. С други думи, легитимните институции на ЕС са съставени от хора, които във всички случаи са минали през избори. В този смисъл масонските ложи са грубо НЕЛЕГИТИМНИ и нямат право на орган като ВЕРА, който зад гърба на европейските граждани си е присвоил правото да определя политиката на ЕС! Барозу съзнава това, но им дава тази власт. И даже е сложил най-вярното си протеже - Меглена Кунева, да осъществява връзката му с масоните.( Тази женичка щяла да се кандидатира за президент догодина - неприятна ми е как мрънка! б.м.) Кийярде също си дава сметка за незаконната власт, която иска. Той заявява откровено, че генералната цел - изличаването на християнската идентичност на европейците - ще трябва да бъде постигната насила. Думата, която е употребил, е "да наложим" (to impose, в английския превод на EUobserver) съзнанието за идентичността "общо европейско гражданство". За целта масоните искат да им бъде поверено издаването на учебници за средните училища в ЕС. Това е и основната политическа задача, която ще бъде поставена на Еврокомисията на тазгодишния 4-тия масонски конгрес.

Няма коментари: