неделя, 4 април 2010 г.

НЯМА СКРУПУЛИ КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА ПАРИ, ПАРИ И ПАК ПАРИ!

Снимка: Марияна Добрева и Владимир Първанов

Отдавна свинкнахме "нищо да не е както трябва" в държавата ни! Нагледахме се, преситихме се на всякакви политически простотии, на всякакви абсурдни медийни изяви, на инфлации и стагнации, на кризи и антикризисни мерки! САЛ САМО ТИ, НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ СИ ОСТАНА В ПРОСТРАНСТВОТО ИЗ ТЕЗ ГЕОГРАФСКИ ШИРИНИ...за лошо или за добро!

ПО РАЗКРИТИЯ.КОМ

Да си секретарка на Първанов

Да си секретарка на Георги Първанов, означава да си Царица на спекулациите с недвижимо имущество.
За Коледа на 2006 г., след като президентът Първанов печели втория си мандат, секретарката му Марияна Добрева си подарява изключително луксозен апартамент. Жилището е в блок 53Е в блок, построен от близкия до БСП предприемач Петър Манджуков.
Мария Добрева, която е дъщеря на известния лидер на БСП от близкото минало Николай Добрев (лека му пръст), купува апартамента за 81 444 лв, като 55 000 от тях са заем от Обединена българска банка. Жилището е с площ близо 106 квадрата, като реалната му цена по онова време е над 250 000 лв.

Това не е първата имотна сделка, която Марияна прави с успех. През 2002 г. тя вече е купила имот в същия квартал, който явно много й харесва. Тя купува апартамент на бул. „България” за 30 000 лв, като 108-те квадрата са пак пет пъти по-евтини от пазарната им цена. 20 000 лв от стойността на сделката са платени пак с кредит от ОББ.
В задачата се пита как дъщерята на покойния висш партиен функционер успява да плаща 70 000 лв при заплата около 600-700 лв на месец? А също и как Марияна съумява да прави толкова успешни имотни сделки, без да е спец в покупко-продажбата на недвижимо имущество?
Струва си да припомним и факта, че големия син на Първанов Владимир беше гадже на Марияна Добрева.
Струва си да поразсъждаваме върху това.

ГОВОРИ СЕ, ЧЕ... СИНЪТ НА ПЪРВАНОВ СЕ РАЗДЕЛИ С ЩЕРКАТА НА ДОБРЕВ
Владимир – големият син на президента, се е разделил наскоро с годеницата си Марияна Добрева, разкриват запознати.
Въпреки че скъсали, наследникът на Първанов и щерката на покойния експремиер Николай Добрев остават “съдружници по неволя” в общия бизнес, който въртят. Владимир и брат му Ивайло имат обща фирма с Марияна, показва справка в Търговския регистър.
Тримата държат по 33,3% в „Айви-СМ“ ООД с предмет на дейност “Проектиране и продажба на софтуерни продукти, консултантски и хотелиерски услуги, дистрибуция на стоки и сделки с интелектуална собственост”.
Участието в „Айви-СМ“ е първото бизнес начинание на президентските синове, които са си гласували по 800 лева заплата. До регистрацията на общата им фирма Владо работи като програмист във фирма „Дейзи технолоджи“, а Ивайло учи “Финанси” в УНСС, където по думите на негови състуденти бил най-ухажваният от момичетата защото... им помагал да си решат задачите и им подсказвал на изпитите.
За разлика от Ивайло и Владимир, участието в „Айви-СМ“ не е първото бизнес начинание на Марияна Добрева. От края на 2006 г. сътрудничката на държавния глава е собственик на 20% от капитала на фирма „Търговски център Възраждане“.
Партньори са й близки до БСП бизнесмени. Част от тях развиват съвместна дейност и с брат й Кирил Добрев. Дружеството управлява единствения мол в Благоевград. Освен че отдава магазините под наем, Марияна е и съсобственик на част от помещенията в управлявания от нея търговски център. Заедно със съдружниците си или техни роднини 30-годишната Добрева притежава над 1300 кв. м офиси, магазини, банкови салони и гаражи.
Фактът, че Марияна освен красива и от сой е и доста имотна явно не е поблазнил президентския син. Според негови приятели Владо вече имал друга приятелка, но отказват категорично да разкрият подробности за новата му изгора.
Ивайло пък от няколко години “движи” с брюнетката Лили. Двамата се знаели от деца, но едва преди 2 лета станали гаджета, разкриват запознати.(по блиц.бг)

Георги Стоев убит след разкритие за Алексей Петров
Писателят на мутрите Георги Стоев беше ликвидиран 9 дни след като гостува в „Сеизмограф” по Би Ти Ви. Тогава той се легитимира в общественото пространство, тъй като дотогава големи медии и сериозни предавания се правеха, че такъв човек не съществува.
Дори хора от подземния свят признаваха, че разкритията на Стоев са автентични и описват реално разиграли се събития.
Попитан от водещата Светла Петрова дали познава Алекей Петров, Георги Стоев отвърна: „Имахме сблъсък с Алексей Петров през 1996 г. Тогава хората на Поли Пантев държаха нощния бар „Хранков” в Драгалевци. Алексей вкарваше проститутки в бара, без да си плаща и имахме търкания с него. Тогава в СИК не знаехме, че е офицер под прикритие – мислихме си, че вече е напуснал службите. След това Петров се загуби от полезрението ми и нямам актуална информация за него”.
Дали пък тези думи на Георги Стоев не са коствали живота му?
Случайно или не, но дни преди да бъде убит писателя на мутрите, в ДАНС като сътрудник на Петко Сертов официално постъпи на работа Алексей Петров. Това става на първи април 2008 г., а на 7 април беше разстрелян Георги Стоев.
Друга връзка между Трактора и убийството на Стоев е физическият килър Марио Васев. Като служител навремето на застрахователната компания „Аполо и Болкан” де факто той е бил подчинен на Алексей Петров. Това е силова структура, основана от бившите барети Петров и Златко Баретата.

Чалгата убива! Историята на една безсърдечна майка
Въпрос: Какво ще направиш, ако искаш да станеш чалга певачка?
Отговор: Ще убия детето си!
За съжаление това не е някаква безвкусна шегичка, а напълно истинска история.
Преди броени дни в малкото старопланинско градче Котел се разиграва покъртителна драма, която хвърля в ужас и шок не само обикновенотонаселение, но и полицаите, които неведнъж са ставали свидетели на какви ли не кошмари.
17-годишна ученичка – възпитаничка на местното Музикално училище, забременява преди девет месеца. Никой не знае за това нейно състояние, освен най-близките й приятелки, тъй като до последно бременността не й личи и тя дори посещава учебните занятия без никакъв проблем. Никой не може да каже кой е бащата на детето, защото госпожичката е сменяла интимните си партньори като мръсни чорапи и през леглото й са минали десетки мъже.
Макар успехът й в училище да е много нисък, ученичката била най-изявената певица в класа и мечтаела за шеметна кариера на фолк изпълнителка. Била готова на абсолютно всичко, за да постигне тази своя мечта, дори на… убийство.
Преди дни била в квартирата си и изведнъж получила силни контракции. След недълго време водите й изтекли, но 17-годишната дама въобще не се стреснала от това. Не пожелала да повика нито линейка, нито потърсила някаква друга помощ. Търпеливо изчакала раждането и по изключително хладнокръвен начин прерязала с кухненски нож пъпната връв на детето си. Без да губи никакво време и без да прояви някакви майчински чувства към клетото създание, увила го в най-обикновена хавлиена кърпа и със същия нож наръгала новороденото си бебе. След това взела мъртвото телце и го сложила в гардероба си. На следващия ден, съквартирантката й, която се прибрала в квартирата, е алармирала полицията.
На разпита 17-годишната убийца е разказала едно към едно случая, без да се притеснява въобще. Тя заявила, че веднага след като завърши, ще се яви на кастинг в „Пайнер“ и била абсолютно убедена в успеха си.
„Искам да имам кариера на фолк певица. Детето щеше да ми пречи и затова не съжалявам за постъпката си“, казала тя на полицаите и това нейно изказване е хвърлило в шок разследващите.
Колко трябва да е глупав и безсърдечен един човек, за да постъпи по толкова безотговорен и брутален начин? В името на това да грачи след време пред поредния чичко-паричко, показвайки си циците и някои други интимни части, как може една 17-годишна пикла да убие собственото си дете?
Явно на някои хора мозъкът им е толкова промит, че не знаят какво правят. Блясъкът на бъдещата слава и многото пари толкова ги е заслепил, че са готови дори на убийство.
В каква държава живеем? Няма ли родители и учители? Какво става с децата на България?
Аз не мога да намеря отговор на тези въпроси. Вие можете ли?

This is from the movie "Good to See You Again Alice Cooper." This is on of the live performances in 1973. It is a great movie and I suggest you buy it. It has many great scenes, amazing shows, and great random comedy scenes that show the band's humor.

Нехуманно! Болен от СПИН инкогнито в Къщата на Биг Брадър
Ако беше първи април, тази новина би могла да мине и за шега, въпреки шокиращото твърдение. Но денят на шегата мина, за да бъде последван от времето на суровата реалност.
Близки до продуцентите Нико Тупарев и Ники Николов разкриха, че в къщата на Биг Брадър Фемили има болен от СПИН. За него знаели само четирима души – освен двамата продуценти, водещият Ники Кънчев и лекарят в екипа на риалитито. Информацията, че сред брадърите има спинозен, ще бъде крита до последно. Този риалити формат доказва още веднъж абсурдността на социалния експеримент, в който можеш да прихванеш смъртоносната болест, участвайки в комерсиално риалити.
Кой защитава здравето на останалите участници? Ами ако някой от тях прихване опасната болест, след като сексът в Къщата съвсем не е забранен, а напротив – поощрява се, за да повиши рейтинга на предаването?
Отговорите на тези въпроси не очаквайте от продуцентите – те се интересуват единствено от печалбите на гърба на участниците и най-вече на редовия зрител.
Нехуманно е да вкараш болен от СПИН в една затворена група – твърдят психолози.
На кастинга болният от смъртоносния синдром не скрил истината, но заявил, че може да пази себе си и останалите. Голи думи! А ако нещастието все пак се случи?
Не е ясен полът на болния от СПИН участник в риалитито. Вирусоносителят знаел за болестта си от 6 години – осведомиха ни източници, присъствали на кастинга.
По форуми зрители гадаят кой може да бъде фатално болният. Множеството залага на Анджелика, жена с твърде фриволно поведение и богато сексуално минало. Не е изключено обаче спинозният да се окаже мъж с атлетично телосложение.
Ясно е кой болен мозък е допуснал участието на заразен със СПИН в предаването. Продуцентите на риалитито правят всичко възможно, за да повишат зрителския интерес. Те нямат скрупули, когато става дума за пари, пари и пак пари.

Мургина – таен свидетел срещу Алексей Петров
Прокуратурата готви нов коз срещу Алексей Петров и това е бившата шефка на НАП Мария Мургина – научи razkritia.com по свои канали. Държавното обвинение знае за търканията между двамата, възникнали при притискането за рекет на български олигарски. Обвинителите ще използват като коз срещу Трактора Мургина, като в замяна на това й обещават споразумение по повдигнатите срещу нея 4 обвинения.
Конфликтът между бившия силов застраховател Алексей Петров и ексшефката на НАП Мария Мургина се заражда още през 2006 г. Машинациите тогава са свързани с бизнесмена Валентин Захариев, който купи „Кремиковци” от държавата за 1 лв, а години по-късно го продаде за стотици милиони на Прамод Митал. Захариев завърта данъчна схема с Мургина, в която е прескочен Алексей Петров. Впоследствие данъчният Александър Ангелов опитва да рекетира бизнесмена за милион и половина лв. Служителят е от групата на Димитрина Захаринова, която по това време е началник на данъчните в София.
Валентин Захариев подава сигнал в полицията и Ангелов е арестуван. Шефката му Захаринова тихомълком се оттегля, като напуска службата. Съвсем неслучайно после е назначена на работа в ДАНС.
Точно от Захаринова Алексей Петров е черпил информация за големите „врътки”, които правят с данъците крупни бизнесмени.
Интересите на Мургина и Трактора се сблъскват, когато и двамата искат да рекетират пловдивските олигарски Георги Гергов и Ветко Арабаджиев, като им предлагат разсрочени данъчни задължения. Алексей Петров притиска Мургина и чрез свои хора от кабинета „Станишев” й оказва политически натиск.
Два месеца преди да подаде оставка Мургина нарежда пълна данъчна проверка на Алексей Петров, която така и не се осъществява.

Виж кой те застрахова!
„Да чукна на дърво“ ООД е вписана като застрахователен брокер от Комисията за финансов надзор, съобщиха информационните сайтове и взривиха спокойствието на читателите си.
Авторите на публикациите за новоучредения застраховател цитират зевзеци, сметнали, че „има опасност скоро да бъдат заети и другите ключови имена за здравноосигурителния и застрахователен сектор, като „За да не ти мине черна котка път“, „Плюй си в пазвата си“ и др.“
Да припомним, че през 2008-а бе лицензиран здравният фонд с безумното име „Далл Богг: Живот и здраве“, който отнесе доста матайпи по форумите, без това да му попречи да се настани за дълго в спонсорските заставки на новините в БНТ.
Читателят cybertech например определи това езиково постижение като едно от многото „от простотия нагоре“ в бг рекламата и прогнозира компания „огледалл се илияя, пак в тияя“, „новв бардакк, стари к*рвии“ и др.
Хубаво име пък се спира на счетоводната страна на въпроса и разкодира името на фонда като: „Дал бог – взел Колю“. И после върви го търси в ЮАР.“
Но да се върнем на новоучредения застраховател.
Читател, подписал се като анонимен, се чуди: „За какво им е на тези хорица да стават застрахователни брокери. Сега правителственцето и вицепремиерчето като им пернат 7% данък оборот на застраховките, вместо да чукат на дърво – държавата ще им го начука.“
Петрол е категоричен: „Който търси – намира. Имената на тези фирми са доста интересни. Трудно произносими, но си струва усилието, защото са красиви и носят удоволствие в преговорите. Едно е да кажеш: „Гонорея“ ООД, а съвсем друго: „Габърче под гумите ти“ ЕАД; охранителна фирма ООД „Тупалката“; застрахователен брокер „Дай си сърцето на който искаш ти, а твоите парички на мене остави!“ ООД. Абе, интересно нещо си е словото и нумерологията. Цяла наука.“
И анонимко го удря на асоциации: „Детска градина „Медея“ – в гръцката митология Медея от ревност убила собствените си деца. Детски кът „Спарта“ – в древна Спарта децата са оставяни, общо взето, на произвола на съдбата в пословично сурови условия, като ролята на възпитателя е била да следи да не се избият взаимно. Останалото е работа на боговете.“
Но пък хаха съвсем чистосърдечно иска да помогне. „Ето моите предложения за ценителите – пише той и прилежно изрежда: – ЕТ „Крива Нива“ – Б. Борисов, ЕТ „Мушморок“ – Дянков, „Соцдалавера ООД“ – Масларова, ЕТ „Психопат“ – Сидеров, „Примапатриот АД“ (офшорка) – Слави.“Потребителят MилеКитич пък споделя своите бизнеспланове. „Горе доле девелопмент“ съм го регистрирал“, прави си реклама той.
Още един Анонимен разговаря с „колегите“ си във форума. Неговата информация е, че „Хванали господ за шлифера“ АД вече е регистрирано, акционерите са 240, а централният офис е на жълтите павета.“
Запознати с медийната среда издадоха, че предстои пиар-компанията „Тримата мускетари“ да поеме връзките с обществеността на Президентството, а Адвокатско бюро „Тракторите“ ще предлага правна защита на несправедливо обвинени.
Очаква се в скоро време да започне работа и Пенсионноосигурителна компания „С единия крак“, чиито рекламни кампании ще се организират от Рекламна агенция „Виж ми окото“.Изобщо – да влязат братя Аргирови (виж видеото)…


Бг телевизиите – Истината
„Ако Христос беше жив, щеше да иде да умре някъде другаде, за някого другиго“, изригна снощи в предаването си „Отечествен фронт“ Мартин Карбовски. Бунтовният журналист ни срещна с майката на убития пред дискотека „Амнезия“ Стоян Балтов. Почернената женица мисли само за възмездие и за това – да сложи паметник на гроба на сина си, разбраха зрителите, какво по-празнично от това!
Ако гледахте българските телевизии, изобщо нямаше да разберете, че някакъв Христос някога е възкръсвал, бих допълнила известния автор на тв ъндърграунда.
В почивната събота (която и бездруго си е почивна) програмите на ефирните гиганти не се отличаваха особено от всички други съботи. Само БНТ се „отчете“ с живо предаване на слизането на Благодатния огън, надвечер пък зарадва малки и големи с цирков спектакъл. Иначе праймтаймът на телевизиите бе зает от обичайните предавания – „Пълна лудница“ и „Шоуто на Канала“ (съответно по Би Ти Ви и БНТ), сякаш най-естественото нещо е в нощта преди Възкресение да гледаме тъпи смешки.
Даже се чудя как от Би Ти Ви още не са се сетили, че Слави и Бенда биха могли – освен новогодишната и третомартенската – и великденската програма да им „пълнят“…
Разибра се, Нова тв – както винаги – заби най-големия пирон в ковчега на умиращата българска душевност.
Снощи стартира „Биг Брадър Фемили – Истината“. В „хибридния“ формат Витомир Саръиванов ще разпитва с детектор на лъжата двойките в Къщата, а останалите им съквартиранти ще им гледат сеира. Както всички вече са узнали, този сезон на световното реалити се занимава с българското семейство, представя ни го, така да се каже, „без маска и без грим“.
След като се наслушахме на измислиците на ексвлюбените от тайната стая, в ефира с гръм се появи вездесъщата Венета Райкова.
Опулените й изрисувани оченца и русата главица направо изпълваха екрана, докато трите отчета обясняваха защо и как свети Мина върши чудеса.
Естествено, изслушахме още веднъж трогателната история на водещата – как се помолила на Бог, за да спечели стоте бона от „Сделка или не“, колко й помогнал светецът да зачене така желания Патрик…
„Горещата“ журналистка направо ни заля с искреността си, нищо че само преди две или три предавания обясняваше – пак със светнало лице, – че с помощта на метода „Силва“ спечелила парите и си купила апартамент.
Както си му е редът, „специалното издание“ бе озвучено с католическа музика, щото – нали разбирате – те сега съвпаднаха празниците, пък и вече сме в Европа…
Вчера частните тв канали за пореден път доказаха, че нищо българско не ги интересува – освен джобът на нещастния консуматор на реклами. А това е само още едно доказателство, че никакви чужди капитали няма в тях.
Понеже, ако ги бяха купили чужди компании, поне мъничко щяха да се вълнуват от това – кое е важно за тоя народ…


Quo vadis*, българска журналистико?!
Нова воняща история за редовно пазаруваната бг журналистика тръгна да излиза наяве с отвореното писмо на Ахмед Доган до „Мадам В“. По неофициална информация писмото е отговор на публикация в „Труд“ под заглавие „Парите повличат Доган и ДПС“. Дали адресатът на интимното послание е Валерия Велева, вдигна се шум до небесата.
Писмото на Доган изобилства от обвинения към „Мадам В.“ – че наскоро е подновила офертата си да бъде PR под прикритие на ДПС, че иска „респектиращо възнаграждение“ за „добрия тон“ в публикациите си за партията, че й се плаща от много места да играе „доброто и лошото ченге“ едновременно…
Аферата „Цанков камък“, която избухна преди седмица, заплашва да се стовари върху Госпожа „По пантофи“, зевзеци пренаписаха старата поговорка и тя вече звучи така: „С Цанкови камъни по „трудови“ глави.“
Велева, разбира се, ще съди Доган.
Писмото на лидера на ДПС обаче отприщи вълна от разчистване на сметки между пишещи и властимащи, както и между самите пишещи.
Лидерът на „Атака“ ще сезира Комисията за борба с корупцията, ДАНС и прокуратурата за търговия с влияние на вестниците „Труд“ и „168 часа“, стана ясно преди ден.
Поводът – Волен Сидеров бил деликатно изнудван от главния редактор на в. „168 часа“ Николай Пенчев за „определена сума“, срещу която на „Атака“ да й бъдат спестени поредица дискредитиращи публикации.
Според вестника на Сидеровата партия всяка втора дописка в „Труд“ е платена на черно поръчка.
Заради нападките главният редактор на в. „168 часа“ ще заведе дело срещу Волен, ще сезира и парламентарната етична комисия за упражняван от страна на Сидеров „системен тормоз върху редакцията на в. „168 часа“.
Паметливи припомнят, че Волен Сидеров и негови съпартийци нахлуха в редакцията на „168 часа“ и поискаха да узнаят кой е журналистът, написал, че ДПС е платило на „Атака“ 1.6 милиона лева.
При показния си поход към справедливостта хората на Сидеров си служеха с изисканите езикови средства, известни от митингите на тълпите им – призоваваха за физическа разправа с „проститутките“ и „хомосексуалистите“, които работят във вестника, обещаваха да се върнат в редакцията и да накажат всички „мафиоти“, „ченгета“ и „продажници“..
„Не е имало нито обиди, нито заплахи. Влязохме в кабинета на главния редактор на вестника Николай Пенчев, той ни прие. Аз поисках да видя документа, за който се пише, че удостоверява даването на парите, но Пенчев ми отговори, че не разполага с него“, заяви след щурмовашката акция, проведена пред камера на СКАТ, Сидеров.
И друг път Волен е „благославял“ телевизионна разправа с неудобни публични люде.
Екип на медията, която изстреля атакиста на върха на общественото внимание, нахлу в дома на Пловдивския митрополит Николай, засипа го с агресивни въпроси и му връчи фес, задето задето не позволи на отец Боян Саръев да се кандидатира за кмет на Кърджали.
„Не допускам, че г-н Сидеров стои зад страшния грях, който извърши спрямо мен екипът на телевизия СКАТ“, благообразно замаза нещата дядо Николай тогава.
Фенове на „горещи“ предавания пък припомнят, че съпругата на Сидеров бърса сълзи пред Венета Райкова, обяснявайки как инцидентът на магистрала „Тракия“ е разбил живота й.
За чистота на журналистиката се обяви и екс тв гуруто на сутрешната новина Николай Бареков. Според новоизпечения медиен бос пишещите у нас не са в състояние да се обединят в синдикална организация и всеки сам решава къде да дава под наем задника си.
Като припомня скандала с Коритаров и обвиненията на премиера Борисов към Слави Трифонов, Бареков намеква, че и сам той е станал жертва на политико-медийни игрички.
Сега, след като Бареков заговори за „придворна“ журналистика, остава и другата голяма звезда на „честното слово“ – Кристина Патрашкова, да анализира плюнките между политици и четвърта власт…
*Quo vadis? (лат.) – Къде отиваш? – Б. р.


Богаташи мерили с лазери самолети
В България богаташите са хората с парите, които определят и вършат, каквото си поискат. Те са тези, които като им скимне нещо, че трябва да го притежават и го правят. Същински деца са и то не защото ни хрумна да го напишем, а защото е истина.
За пример може да използваме поредния такъв от столицата, където концентрацията на подобни субекти е пренаситена, и откъдето частен лазер, едва не свали самолет от небето.
Често срещано е “чичко-паричко” да притежава подобно устройство и вечер, докато е излязъл на терасата си да отпива от чаша скъпо уиски и да показва на мадамата до него звездите като едва ли не й ги сваля. Сега е практика освен споменатата прослойка да има подобна техника и в дискотеките, както и на покривите върху големите молове като и в двата случая целта е една и съща, а именно рекламата.
Този светлинен PR може да струва доста скъпо, но не само материално, а и физически. Един подобен лазер, едва не отнел живота на целия екипаж на пътнически самолет, когато снижавал при кацането му на летището в София. Причината била, че кръжащата светлина заслепила пилота на машината, вследствие, на което той едва успял да я овладее и да приземи невредими всички на борда й.
За избягването на подобно инциденти преди време въздухоплавателните служби забраниха на частните лица да използват подобни лазери, но днес тази забрана далеч не се спазва.
По този начин те заплашват прелитащите над столицата обекти като следващият път случаят може да бъде трагичен!

Няма коментари: