сряда, 28 април 2010 г.

ЗАПОЧВА НОВАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ, ХОРА: ПО-ДОЛУ ПУБЛИКУВАНОТО Е ПО КОНКРЕТЕН ПОВОД, НО “ДУХЪТ ОТ ВЪЛШЕБНАТА ЛАМПА” ВЕЧЕ Е НА ВОЛЯ И СВОБОДА


ЗА ПРЕДАВАНЕТО, В КОЕТО СЕ ЧУВА ГЛАСА НА ГРАЖДАНИНА – РЕФЕРЕНДУМ!
ИНТЕЛЕКТЪТ НА БЪЛГАРИНА Е ВЕЧЕН И ТОЙ БЕЗАПЕЛАТИВНО И БЪРЗО СЕ ПРОЯВЯВА днес, сега и тук, нараства и се разпространява!


Излишно е да рекламирам това предаване по Канал 1– то просто е перфектно. Още по-малко да казвам каквото и да било за водещата го Добрина Чешмеджиева – изключително качествен журналист и чаровна жена – красива българка! Хубавото си е хубаво и белегово във времето и съответната ситуация. Позволявам си да напомня за това предаване от снощи, защото то дотолкова ме развълнува, толкова се сля със собствената ми концепция за доброто и добруването изобщо сега и тук, че се чувствам горда като човек да напомня за него нарочно и да публикувам информация в блога си в тази връзка. Възхитена съм, че И ДНЕС съвременния българин пази дълбоко в ума и душата си исконните ценности на нацията ни (колко млади хора са публика в предаването! И какви смислени думи изказаха поканените да участват пряко), и е редно високо, гласно да ни го признаят ПО ДОСТОЙНСТВО И СЪВЕСТ и политиците ни, и да мислят за нас българските граждани като за специални хора – интелектът на нацията ни е втъкан още от времето на Тангра! Ще се оправим и в тази макар и натрапена ни тежка финансова, икономическа и политическа ситуации! (б.м.)

Референдум - 27 април 2010 - Грижа на държавата или лична инициатива трябва да е набирането на средства за подпомагане на лечението на известни личности на културата?
http://bnt.bg/bg/productions/74/edition/7544/referendum_27_april_2010_grija_na_dyrjavata_ili_lichna_iniciativa_trjabva_da_e_nabiraneto_na_sredstva_za_podpomagane_na_lechenieto_na_izvestni_lichnosti_na_kulturata

- моля изслушайте го с удоволствие отново!

“След вчерашния концерт в подкрепа на Гого от Тоника - любим изпълнител на поколения българи, който бе покосен от тежко заболяване, тази вечер Референдум ви попита: Грижа на държавата или лична инициатива трябва да е набирането на средства за подпомагане на лечението на известни личности на културата?
Благотворителен концерт организираха музиканти и за подпомагане лечението на Миро от "Мери Бойс Бенд"
Участници в дискусията бяха Мери от „Мери Бойс Бенд", председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев, вокалистът на „Акага" Краси Куртев, писателят Йордан Евтимов, Димитър Туджаров-Шкумбата и директорът на Българския дарителски форум Красимира Величкова.
В предаването от Израел чухме и гласовете на Гого и Ева, които са в Тел Авив на консултации.
Христо Мутафчиев започна разговора с думите, че ситуацията е много комплицирана - какво означава това да помагаме на популярни личности? Не трябва да се делят на популярни и непопулярни личности и трябва разговорът да се завърти около това кой трябва да има ангажимент в държавата, за да помага изобщо на хората със заболявания и каква е политиката на здравното министерство и на правителството в това отношение.

Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум, поясни, че само за последната година са организирани над 150 благотворителни кампании с цел спасяване на нечий живот, тоест на всеки втори ден стартира кампания. Това се дължи на факта, че системата на здравеопазване в България не може да отговори адекватно на нуждите.

Краси Куртев подчерта, че ще работят не само за известни, а за всеки, който има нужда - както сме работили и миналата година, и тази, и следващата. Просто в момента става дума за седмица.

Красимира Величкова подчерта, че трябва да има стратегия и политика и категорични решения, защото това, че ще се съберат средства за един, двама, десетима - зад тях остават десетки хиляди, за които няма публичност, които нямат достъп до медиите. Само при нас в момента на единния дарителски номер има кампании на 60 човека, които имат нужда от лечение. Само двама от тях са толкова известни и толкова подкрепени, което е нормално, защото медиите не могат да реагират на всички тези случаи. Именно затова е нужна политика.
Краси Куртев е по-оптимистично настроен, че българинът се променя, зашото са събирали пари и в други кампании, правили са го и е убеден, че и за Миро ще успеят.
Мери в заключителните си думи изрази оптимизъм, че Миро ще се излекува. „Затова и предприех тази стъпка, защото прецених, че не мога да се боря сама", заяви тя. Ще направим още концерти, защото много колеги и приятели ще участват.
Аз съм оптимист и смятам, че с този разговор допринесохме с нещо държавата и държавните институции да заработят в наша полза, каза Димитър Туджаров - Шкумбата.
Краси Кралев призова: Хора, не е трудно, не е скъпо! Това е смисълът да бъдем общество!
Красимира Величкова: „Ако благотворителността я разбираме не като даване на пари, а като споделяне на ценности, то ние имаме какво още да си кажем."
В допитването до зрителите след дискусията с 3 на сто се увеличиха привържениците на убеждението, че набирането на средства за лечение основно е грижа на държавата. “

За да подкрепите Гого от Тоника, изпратете SMS с текст DMS Gogo на единен дарителски номер 17 777 за всички мобилни оператори. Цената на един SMS е 1.20 лв. С ДДС.
За да подкрепите Миро, изпратете SMS с текст DMS MIRO на единен дарителски номер 17 777 за всички мобилни оператори. Цената на един SMS е 1.20 лв. С ДДС.

Няма коментари: