вторник, 20 април 2010 г.

ДЕТО Е МИНАЛ КОМУНИСТ, ТРЕВА СКОРО НЯМА ДА ПОНИКНЕ! НО ТУКА Е ПО ЛОШО: ТУК СА ВИЛНЯЛИ ЧЕРВЕНО-ЖЪЛТИ МОНАРХО-КОМУНИСТИ И БАШИБУЗУК!

ПО ВСЕКИ ДЕН

Продадоха “Стъклен дом” на турска телевизия

Продуцентът Митовски: Това е голям пробив за България
Яна Донева
За първи път в историята на родната телевизия български сериал ще се излъчва едновременно у нас и в чужбина. “Стъклен дом”, който върви по бТВ от две седмици, ще забавлява от началото на лятото и зрителите на една от големите турски телевизии.
“Първо ще купят 33 серии и ако има успех ще вземат и останалите 33”, обясни за “Всеки ден” продуцентът на сериала Димитър Митовски.

“Това е абсолютен пробив за България, защото досега наш сериал не е купуван от чужда медия”, допълни още режисьорът на кинохита “Мисия Лондон”, който пък счупи всякакви БГ рекорди по гледаемост.
Според него историята е точно толкова универсална, колкото са тези, които ни предлагат турските сериали, и в този смисъл “Стъклен дом” сигурно ще се радва на голям зрителски интерес.
С особена сила това важи за изпълнителя на главната роля Калин Врачански. Русокосият актьор от театър “София” вече има хиляди фенки у нас, а двойно повече ще станат след като стартира излъчването на семейната история при съседите. “Не сме го избирали с презумцията, че ще продадем сериала в Турция – просто щастливо стечение на обстоятелствата”, засмя се Митовски, за когото 2010-та се очертава като най-силната в кариерата.

Борисов избира хората си след проверка на службите
Премиерът: Запознах се с Борисова на разклона за Велико Търново
За да избере читави хора за ръководни длъжности, премиерът Бойко Борисов разглежда такива, срещу които няма претенции от страна на службите. Това обясни самият той в сутрешния блок на бТВ. В България са останали изключително малко неоцапани хора, заяви министър-председателят. По неговите думи някои от кандидатите не само, че не стават, но веднага след това службите трябва да ги проверяват. Не съм предполагал, че цялата държава може да е превърната в схеми за ограбване, посочи Борисов. Държавата уж има участие, а всъщност нула възможност да влияе, каза премиерът. Тези 20 години са направили хората изключително приспособими към схеми, заяви той.
Борисов разказа, че не е познавал кандидата за нов здравен министър Анна-Мария Борисова, но от различни страни е чул препоръки за нея. Самият той се срещнал с нея на един разклон за Велико Търново и е останал доволен от нейните идеи за реформи в здравеопазването.
Това, че не е много диалогична е положително качество, според него. При диалогичните може всеки да отиде и той да се опита да угоди на всички. Диалогичността за мен има лошо значение, категоричен бе Борисов. Почнеш ли да угаждаш на всеки, станеш ли диалогичен, комуникативен приключваш като министър, защото всичко е направено във вид на схема, допълни той.
“Ние слушаме какво ни казват, внимателно ги оценяваме, когато говорят за мерки“ - така Борисов коментира нападките на опозицията. “Аз слушам много внимателно всеки, който иска да ми даде съвет – дали го правя или не, е моя работа, но изслушвам всеки“, конкретизира премиерът.
Бойко Борисов обясни, че има прекрасен диалог със Синята коалиция. Той сподели, че вчера е разговарял час и половина с Иван Костов в Министерския съвет. “Имаме прекрасен диалог, затова съм снизходителен към тях”, посочи той.
Борисов обясни критиките, които сините отправят към някои действия на правителството с факта, че предстоят избори. “С подкрепата в парламента, те се обезличават. За да запазят електората си трябва да критикуват”, смята премиерът.
“Аз обичам хората и не искам да им нанасям вреди и щети”, сподели той. По думите на Борисов именно затова се опитва на всяка стъпка да обяснявам всичко, което прави правителството, всяка операция, която провежда. “Правим тези операции, за да можем да осигурим повече надбавки на майките”, посочи министър-председателят. “Жал ми е да посегна с големия сатър да изрежа всичко, което трябва да се изреже”, призна той, но не изключи възможността ДДС да бъде увеличен, ако приетите от кабинета антикризисни мерки не дадат очаквания резултат.
„В България всичко добро по един или друг начин се изкривява и се опорочава“, така започна коментара си Борисов за проблема с отпуските. Защо се получи така с отпуските, къде са били синдикатите, когато са били натрупвани по 200 и повече дни на един човек отпуска и е работил години, без нито ден отпуска, запита риторично премиерът.
Всеки трябва да има годишен платен отпуск и защо се нарушават тези права на хората, възмути се министър-председателят. „Кой е този железен човек, който е работил години без отпуска, коя е тази длъжност в държавата, в която няма незаменим човек, че да не може да излезе в отпуска, като много му се работи, да си пусне отпуската и можеш да стоиш в кабинета си, като не искаш да я ползваш, но ще изчистиш отпуската, ще починеш”, коментира премиерът.
Борисов недоумява защо е съпротивата срещу това хората да не си изчистват отпуската. „Работя прекрасно със синдикатите, за всяко нещо те имат мнение, а когато един работник не е ползвал 300 дни отпуска, те не са имали мнение. Не е ли издевателство 4 години да не си е вземал отпуска“, категоричен бе премиерът.
“България стана недобро място за инвеститори, които мислят, че могат да дойдат като колонизатори и да си правят каквото искат с народа”, каза още Борисов. По думите му не са добре дошли инвеститори, които идва, държавата им дава гаранции, че ще изкупува продукцията им и те след това ще спечелят от “паричките на българите”.
Според премиера една от причините за увеличението на безработицата е, че в България са се върнали много емигрантите. “Всички ще се върнат, когато престъпниците бъдат осъдени”, смята той.
Борисов даде положителна оценка на реформите в МВР и ДАНС, които са приключили. “ДАНС и Прокуратурата работят много добре. Това е най-важната антикризисна мярка”, категоричен е премиерът, като допълни, че аплодира действията на Прокуратурата. Той не изключи възможността да бъдат повдигнати обвинение и на висши политици. “Пари няма, кураж – бол”, подчерта Бойко Борисов.
В земеделието, горите, земеделските земи, всичко, което отива на прокурор, това, което разплатихме на земеделските производители – мисля, че се справям добре. В строителството – строим усилено “Марица” и “Струма”, по АМ “Люлин” се прави всичко възможно да се усвоят европейските пари. Това са неща, които щяха да си заминат и мисля, че министър Плевнелиев се справя добре, каза Борисов. Премиерът се похвали, че е спасил пари за държавата, както и че предстои строителството на спортна площадка и разширяването на метрото.

Партийна мълва катурва Лъчезар Иванов от шефското място в ГЕРБ-София
Той категоричен: Няма да се откажа, от мен са недоволни тези, които не получиха постове
Мария Филева
Тих ропот и мърморене в партийните редици в последните дни роди новината, че Лъчезар Иванов може да се раздели с поста си на председател на Софийската организация на ГЕРБ. Недоволните от единствения депутат на управляващата партия с предишен парламентарен опит, който и сега заема важни позиции - шефското място в Здравната комисия и заместник-председателското на парламента, вече опипват почвата за катурването му от шефското място в столицата. Сред кандидат-приемниците се сочат както конкретни имена (например Андрей Иванов, шеф на Столичния общински съвет), така и по-завоалирани предположения – например, че жена ще поеме поста.
Самият Иванов обаче въобще не възнамерява да се оттегля. “Това са медийни спекулации. Нямам намерение да се отказвам, тъй като аз съм създател на ГЕРБ – и на сдружението, и на партията. Създал съм всички организации в град София”, заяви той пред “Всеки ден”. Иванов недоумява как в събота ГЕРБ постига последния си успех – печели изборите в Лозен с 83 %, а в понеделник се появяват критики срещу него. Много от тези, които недоволстват, въобще не знаеха, че има избори и не участваха.
Атаките срещу него като шеф на столичните гербери Лъчезар Иванов си обяснява с користни подбуди и непомерни амбиции. “Има недоволни, тъй като след изборите очакванията в София бяха за овластяване и много хора се виждаха по висши постове и дори в ръководствата на министерства. Явно разочарованието у някои от колегите са всъщност именно на тази база – че не са могли да овъзмездят с някой пост. Това е разковничето”, категоричен бе Иванов.
През май започват отчетно-изборните събрания в партийните низини. Почва се със заседания по райони, ще се премине през общинските структури и накрая ще се стигне до заседание на организациите на областно ниво. Именно там ще бъдат номинирани кандидатурите за областни председатели. Точката обаче няма да бъде поставена тук. Финалната дума принадлежи на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. На 11-членния висш ръководен орган ще бъдат предложени по 2-3 имена от регион и топ партийците ще се произнесат кой ще получи доверието им да ръководи за нов мандат съответната областна структура. Всичко ще стане ясно до края на месец май, обещават членовете на ИК. Новите кадрови въртележки са свързани с приетия на последния конгрес на ГЕРБ нов устав. Най-същественият момент в тази връзка е, че областните ръководители се назначават (от ИК), а не се избират по места, както беше досега.
Отсега е ясно, че промени ще има и те няма да са само една-две, както преди дни предположи Красимир Велчев – член на ИК и съпредседател на парламентарната група на ГЕРБ.
Стар областен шеф може да оваканти партийния връх, ако районът му бъде преценен като слаб. Това означава – слаби изборни резултати, намаляване или неувеличаване на членската маса например, междуличностни конфликти, обясни член на ръководството. Друга причина за подмяна е, ако на някого му е трудно да съвместява няколко поста и да осъществява ефективна партийна дейност. Какъвто, твърдят опонентите на Иванов, е случаят в София.
Редови членове на партията и на младежката организация го обвиняват във високомерие, незаинтересованост, авторитарност, фаворизиране на определени личности за сметка на редови искрени поддръжници на идеята.
“Не смятам, че това отговаря в такава степен на истината. Смятам, че г-н Иванов достатъчно много се е доказал и е направил за организацията в София. Едва ли винаги всички са доволни, но смятам, че под негово ръководство структурата е достигнала едно наистина добро ниво. Винаги може повече, естествено, но няма нищо притеснително в това”, дипломатично коментира пред “Всеки ден” Александър Ненков – депутат, член на Контролната комисия в ГЕРБ и член на столичната организация.
Позициите на Иванов допълнително се отслабват и от скандалите, в които сам се замеси напоследък. Шефът на здравната комисия е разследван от ДАНС заради скандалната си визита в САЩ в компанията на вече бившия министър Божидар Нанев и директорката на Агенцията по трансплантациите Теодора Джалева. През ноември м.г. компанията здравни шефове посети САЩ по покана и за сметка на федерация “Американски граждани от български произход” и на “Евроатлантическия фонд”. Шеф и на двете организации обаче е Румен Хичев. Той е вицепрезидент на американската компания “Остеотех” и директор на дъщерната й компания “Остеоцентър България”, която пък работи с 13 държавни болници, чийто принципал е здравното министерство. Именно комбинацията от всички тези факти породи съмнения за конфликт на интереси – нещо, което се отрича от всички замесени. Въпреки това през януари т.г. премиерът Бойко Борисов възложи ДАНС да направи проверка. Тогава той обяви публично, че ако има конфликт на интереси, виновните ще си понесат отговорността. Малко след това министър Нанев заяви, че е готов да си подаде оставката, ако има нещо нередно във визитата му.
Иванов бе обвиняван, че се опитва да се превръща в кадровик в здравната система, особено след назначаването на бившата му сътрудничка (и телевизионна водеща на здравни предавания) д-р Албена Златарева за зам.-шеф на НЗОК. Това се случи още преди бившата директорка Румяна Тодорова да подаде оставка. Лъчезар Иванов обаче категорично отрича подобни обвинения. “Никога не съм кадрувал”, отсече той. Що се отнася конкретно до Златарева, Иванов акцентира върху факта, че е назначена от предишното ръководство, което означавало, че са видели някакви качества в нея.
От новия шеф на най-голямата партийна организация – софийската, се очаква да направи така, че “хората, които са повярвали в идеята ГЕРБ, и нашите симпатизанти да виждат в лицето на партията отражение на техните желания, човек, който да се грижи за тях, да не ги разочароваме най-общо казано”, изтъкна Александър Ненков. Негов колега – депутат от софийски избирателен район, предположи, че сред номинираните е твърде възможно да има жена. Засега обаче никой не се ангажира да вади наяве имената на претендентите с аргумента, че е твърде рано и в незапочната все още битка могат да “изгорят”. Жени са ръководители в два от трите избирателни района в София-град - Евгения Алексиева в 24 МИР и Татяна Георгиева в 25 МИР.
“Това, дето другите не могат да ни го направят – на ГЕРБ, си го правим ние самите”, коментира Лъчезар Иванов, цитирайки думи на премиера Бойко Борисов.


ОТ НОВИНАР

Играчка-плачка
/ФАНИ ЧОДЖУМОВА
Една достолепна учителка търка нарове в ареста заради това, че с пистолет играчка задигна от банков клон в Плевен 21 600 лева. Жената, чиято професия не е доходоносна, а повече престижна, си намери защитник – топадвоката Марин Марковски, който досега е бранил клиенти, извършили тежки престъпления. Убийците най-често са клиентите на адвокат Марковски.
Ако това, че съдът остави в ареста Поля Даскалова, защото не е посочила къде е скрила перуката и очилата, с които се е дегизирала, за да обере банката, е вярно, както твърди адвокатът, магистратите тежко са престъпили закона. Защото при гледане на мярката за неотклонение е валидно само дали арестантът ще се укрие или може да извърши и друго престъпление на свобода. Бидейки на свобода, учителката от Славяново не би могла да се укрие, тъй като в града я знаят всички.
Ново престъпление не би могла да извърши пак по същата причина. Така че, ако има нарушение, съдебният състав гледал мярката трябва да понесе наказание. Адвокат Марковски твърди и друго – че Даскалова не е извършила въоръжен грабеж, защото е действала с пластмасов пистолет. При това този пистолет не е бил изваден на показ да плаши хората. Учителката очевидно е внушила присъствието си на обирджия в банковия клон с талант. Тази жена притисната от дълговете е прекрачила морала, на който трябва да учи възпитаниците си. Тя е била потънала в дългове и е прибягнала до крайната мярка да обере банката, за да ги плати. Тя е в ареста. Извън него обаче са голяма част от Октоподите, Наглите, Лапачите,
Недосегаемите и други същества, ограбили милиони от държавата. Няма съмнение, че Даскалова ще бъде бързо осъдена. Тя ще понесе тежкото наказание за постъпката си. Лицата, задържани при акциите на МВР със знакови наименования обаче са на свобода. Ако започнат дела срещу тях е ясно какво ще се случи, нали? Първо ще боледуват дълго. Същинските процеси ще се бавят, докато съдът решава за болестите им. После нещата ще се размият, както това става при Маргините. И накрая тези, които плачат за затвора, ще останат навън. Поне докато учителката излежи наказанието си.

Деца на католически свещеници съдят църквата. Духовници плащали на майките да си мълчат
Ден след като папа Бенедикт XVI се срещна с жертви на свещеници педофили в Малта, Римокатолическата църква бе забъркана в нов скандал. Според британския в. „Таймс” в САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Австрия и Ирландия жени, забременели от свещеници, са били принуждавани да подпишат декларации, че ще запазят всичко в тайна, в замяна на финансова помощ. Сега незаконни деца на католически духовници заплашват да предприемат съдебни действия срещу църквата.
Американска асоциация, която се занимава с подобни казуси, твърди, че досега е получила сигнали от близо 2000 жени, имали връзка с свещеници. Представители на подобни сдружения в редица европейски страни също разкриха многобройни случаи, при които жени са били принуждавани да подпишат споразумения за конфиденциалност, след като забременявали от духовници.
„Таймс” разказва за 53-годишната американка от щата Мисури Пат Бонд, която имала петгодишна връзка с францисканския монах Хенри Уилънборг. Отношенията им започнали през 1983 г., докато тя била омъжена. Когато 28-годишната жена забременяла, тя била принудена от любовника си да направи аборт. През 1986 г. обаче Бонд забременяла отново. Този път от ордена на Уилънборг й предложили 50 хил. долара в замяна на декларация, в която се задължавала да пази в тайна отношенията си със свещеника, и тя приела.
Бонд нарушила обещанието миналата година, след като францисканците отказали да поемат част от разходите за лечението на сина й, който починал през ноември от мозъчен тумор. След нея друга жена също разкрила, че е имала афера с духовника.
Британското издание разказва и за брат и сестра, родени от връзката на майка им с францискански свещеник, който никога не признал бащинството си. Момичето било изпратено в сиропиталище, а момчето било дадено за осиновяване. Сега 58-годишната Карла Рати и 65-годишният й брат Ейдриън Сена обмислят да съдят църквата.

Щатите с все по-добър имидж зад граница
Хората във все повече държави са започнали да гледат положително на САЩ през изминалата година, сочи изследване на Би Би Си. За първи път от 2005 г., откакто се провежда анкетата, влиянието на Америка по света се оценява по-скоро като положително, отколкото като отрицателно. Подобреното мнение за САЩ съвпада с идването на власт на президента Барак Обама.
Също както през 2009 г., нагласите към Германия са най-положителните, докато на Иран и Пакистан се гледа с най-лошо око. Близо 30 хил. души от 28 държави са участвали в проучването, осъществено между ноември 2009 г. и февруари 2010 г.
„Хората по света гледат на САЩ по-положително, отколкото в който и да е период от началото на втората война в Ирак”, заяви Дъг Милър, председател на международната компания за проучвания на общественото мнение ГлоубСкан.
В същото време изследване на института Пю показва, че около 80 % от американците не се доверяват на правителството си. Проучването фиксира рекордно за последните 50 години ниво на недоверие към властите в САЩ. Само 22% от американците казват, че като цяло вярват на администрацията на Обама.

Вулкан се събуди и на Камчатка
Вулканът Шивелуч на руския полуостров Камчатка последва примера на исландския си „колега” и изхвърли стълб от пепел на височина 7,5 км, съобщи РИА Новости. Според местния филиал на геофизичната служба към Руската академия на науките за едно денонощие в района на вулкана са регистрирани над 40 локални земетресения.
Според спътникови снимки над кратера на Шивелуч са регистрирани температури от над 52 градуса по Целзий при температура от – 20 градуса в района. Няма опасност за околните населени места.
Шивелуч, който е най-северният действащ вулкан на Камчатка, е с височина над 3300 метра и диаметър от 45-50 км. Първите индикации за засилване на активността му бяха засечени през май миналата година. Последното му по-сериозно изригване е било през ноември 1964 г.

Нов прашен облак към Великобритания
Нов прашен облак от вулкана Ейяфятлайокутл в Исландия ще премине над Великобритания и Дания, но ще пропусне Франция, съобщиха от Европейския център за вулканична пепел (VAAC).
Въздушният трафик започна да се завръща към нормалното си положение в определени части от Европа, повече от седмица след като пепелта от изригналия вулкан се насочи на юг и принуди авиационните власти да затворят въздушното пространство над няколко европейски страни. Нов облак вулканична пепел се очаква да пристигне днес и Великобритания очаква нови проблеми с трафика. "С оглед на метеорологичните условия, облакът може да премине над южната част на Северно море, Британските острови, Дания, Скандинавия и може би крайната северна част на Франция", заяви метеорологът Дидие Розенблат.
Междувременно стана ясно, че вулканът Ейяфятлайокутл навлиза от в следваща - нова фаза. Виновникът за блокирането на въздушното движение в Европа започва да бълва все по-малко дим, лавата вече кипи и изхвърля на повърхността късове стопена скала, информират световните агенции.
Намаляването на пепелта е добро за самолетното движение, но учените, които наблюдават вулкана, предупреждават, че изригването не е приключило и може да събуди други близки вулкани.
Нажежената магма, излизайки на повърхността вече като лава, , беше видяна за пръв път във вулкана Ейяфятлайокутл вчера. Лавата обаче все още не се стича по склона, сочат исландски геолози. Тя пръска и бълбука и вероятно ще образува конус при втвърдяването си, обясниха те.

Вапцаров
Делото с разпитите на поета Никола Вапцаров от полицията ще бъде отворено и предадено в агенция „Архиви", съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. Същата съдба очаква и делото от преди 1944 година на бившия държавен глава Тодор Живков. Двете дела са само част от големия брой разсекретени документи, които МВР ще предаде на Комисията по досиетата и Държавна агенция „Архиви".
Делата, които отиват в Държавна агенция „Архиви", са от периода 1923-1944 година. Заради големия брой дела МВР е създало организация документите да бъдат извозени с камион. Вътрешният министър Цветан Цветанов обясни: „Има много интересни материали, които са свързани с делото за Тодор Живков, което се намира все още в архива и може би ще предизвикат интерес неговите разпити, провеждани 1934 г., когато е бил задържан от полицията, също така когато е получавал своите възнаграждения, когато е бил служител на МВР. Смятам, че също в исторически план представлява интерес и това за Вапцаров - самите разпити, самопризнания и разстрелът, който е направен".

КОМЕНТИРАЛ: смях в залата 20-04-10 12:18ч
Вие сериозно ли вярвате, че Тодор Живков е оставил истината за своето агентурно минало в архива? Това би означавало, че той е нямал чувство за самосъхранение, което пък противоречи на цялото му поведение в продължение на 50 години.

Борисов: Не съм вярвал, че цялата държава е в схеми
"Аз не съм предполагал, че може цялата държава да е в схеми". Това заяви в предаването "Тази сутрин" на бТВ премиерът Бойко Борисов. Той разказа, че преди да предложи даден кандидат за министерски или друг ръководен пост, първо проверява дали службите работят по него. Според него в държавата има изключително малко неоцапани хора. Борисов е категоричен, че почти всички са се "приспособили" към схемите през последните 20 години. "Т.нар. диалогичност има лошо значение в България, защото означава, че всеки, който иска, може да отиде и да се разбере с него за схемите", категоричен е премиерът.
Министър-председателят изтъкна, че случаят с шефката на Здравната каса Жени Начева показва, че няма значение дали си предложен от ГЕРБ или не.
На въпрос как се е спрял на кандидатурата на Анна-Мария Борисова за нов министър на здравеопазването Борисов отговори: "Просто не излезе нищо за нея от проверката". Премиерът изтъкна още, че се е запознал с Борисова на разклон до Велико Търново, където направо я е попитал дали иска да стане министър. Той е категоричен, че в парламентарната група на ГЕРБ не е имало брожения срещу кандидатурата на Анна-Мария Борисова за здравен министър. Според него всичко се дължало на факта, че всеки имал познати лекари и искал да помогне на някой да стане министър.

Пари няма, кураж бол
"Пари няма, кураж бол". Така Борисов отговори на въпроса дали могат да се очакват обвинения срещу висши политици. Министър-председателят изтъкна, че в това отношение няма значение "цвят, партия или град". Борисов похвали прокуратурата, която според него си върши работата перфектно.

"Декадата на ромското включване" ще бъде проверена
Инициативата "Декада на ромското включване" ще бъде проверена, заяви още премиерът Борисов. Според него обаче "със сигурност нищо не е свършено". Той очаква проверката от ДАНС да приключи до месец. Министър-председателят определи като огромен проблем липсата на квалификация сред ромите, който трудно ще се разреши в следващите десетилетия.

Костов можеше да изкара втори мандат, ако беше озаптил министрите си
Отговорът на Борисов за критиките на Иван Костов към кабинета му беше: "А какво да каже Костов? Че ГЕРБ се справя по-добре от него? Ако си беше озаптил министрите през втората година, можеше да изкара и втори мандат". Борисов отрече Синята коалиция да е искала министерски постове от него или да се опитва да му извива ръцете. Министър-председателят разчита поведението на сините като опит да не се обезличат и да имат очи следващата година да се явят на избори.

Вдигаме ДДС, ако антикризисните мерки не сработят
Данък добавена стойност (ДДС) ще бъде увеличен, ако не сработят антикризисните мерки, заяви още премиерът. Според него една от причините за увеличаване на безработицата е и фактът, че голяма част от българските емигранти са се завърнали в родината. "Те ще се върнат, защото са видели, че и в другите държави има корупция и престъпност, но там службите като те докопат, няма мърдане", подчерта той.

КОМЕНТИРАЛИ:
Анонимен 20-04-10 11:15ч
ДЕТО Е МИНАЛ КОМУНИСТ, ТРЕВА СКОРО НЯМА ДА ПОНИКНЕ! НО ТУКА Е ПО ЛОШО: ТУК СА ВИЛНЯЛИ ЧЕРВЕНО-ЖЪЛТИ МОНАРХО-КОМУНИСТИ И БАШИБОЗУК!

Анонимен 20-04-10 09:59ч
... Знам, че сме търпелива нация, а също и мазохистична, ама всичко все пак си има предели и граници, а трябва да си абсолютен тапигьоз или пълен дебил че да не съзреш облаците от народно недоволство и да не можеш да усетиш барутния мирис .
„Герберчетата „ нека не забравят , че който се е заял с хляба на народа си и го е разплакал, не е прокопсал . А и Бог забавя, ама не забравя, нищо че напоследък се прави , че забравя !
Тези оперетни фигури БОРИСОВ, ДЯНКОВ, ЦВЕТАНОВ и кохортата около тях , трябваше да си хвърли оставката в секундата, в която изтрезнее и осъзнае що е сторила за 8 месеца . Но не би… Те продължават да ни гледат нахално, тъпо, с елементи на безразсъдство. Очаквах, като се събуди, да се извини и да се оттегли, но, уви... То е като да очакваш проява на деликатност от чугунена глава.

renkata-benkata 20-04-10 10:10ч
както върви наистина ще се спре плащането на абсолютно всичко............от 10 дена се чакат социални надбавки за лекарствата на старците и детските на майките по пощенските клонове ,а онзи охлюв Дянков не ги е наредил да бъдат изплатени, 2 милиона нещастници чакат благоволението на един абсолютен инфантил,защото "министрите" не смеят да взимат решения сами,иначе ги уволняват! по-неграмотно не е управлявал и Тодор Живков,нищо ,че той и неговите бяха с начално образование! важното е ,че Борисов ни предупреди ,че изобщо няма и да бъде друго още 50 години,но това вече си го знаем ! коренното население на България само след още 10 години ще бъде вкарано в резервати като индианците и онези на Моисей хората ще се настанят и тука ,както го правят от векове по цял свят! като кукувиците ходят от гнездо в гнездо и ползват благата и оставят яйцата им да ги мътят други! ЧЕСТИТО!.............



Брей, много планове за тази държава България имало след 1989 година, много схеми, направо да се неначуди човек! Кой от къде се е пръкнал, все планове е генерирал и изпълнявал в страната ни! Повечето от кадрите сте ги гледали по-рано, но тук добре са систематизирани и записът е по-чист като образ и звук.

http://video.google.com/videoplay?docid=3586314619293278564&hl=bg# - Novoto Robstvo Part-1 – Планът Баязид 2.
Нещото, което 20 години вече и него доброволно си търпим. Отвреме на време ни позамажат очите като цяло, после всичко затихва, и кой от къде е си работи спокойничко, кротичко и на топличко, и на закритичко, далеч от очите ни "по въпроса"– а нацията ни се топи ли топи ... , докато един ден осъмнем с някое и друго фередже над очите или фесче на главата, защото видите ли така ще се е “налагало” ... Това филмче се разпространява чрез Гугъл – така сме представени и разпознаваеми за пред света. А българската ни националност все повече и повече започва да се поставя под въпрос в изявата и съществуването си въобще – вероятно докато напълно изчезнем от лицето на земята. Това ли заслужаваме?

Ето и един добър сайт за историческо поограмотяване и разнообразяване :
http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?p=links&year=1

Няма коментари: