неделя, 3 януари 2010 г.

ПРОГРАМАТА “РАН-ЪТ” И ПРИЗРАЧНОТО ПРОКЛЯТИЕ НАД БЪЛГАРИТЕ!

Шарж: АЗ и ТИ между Дявола и динозавара Европа

...Сега следва най-интересна част от изследването ми на “Програмата Ран-Ът”!
ТРОЯНСКИЯТ КОН по време на реформите, прехода ни, “нежната революция” или както искате си кръстете последните 20 години от битуването ни ... се оказа, как мислите, кой бил?- ами родното ни ...

“Програмата Ран-Ът” като американско политическо ноу-хау за просперираща държавна демократична политика с пазарна ориентация и българските правителства като изпълнители на същата, е сътворена и реализирана така, сякаш дяволът наопаки е прочел Библията, при това отдясно-наляво. Обемът й е около 395 страници. Точно всичко събрано и изказано в 23 глави, без да броиме “Начало” и “Автори” в края. Секретните части очевидно са в глава 2 и 3, за които ние простолюдието не сме богопомазани да се осведомим. Е, ще го преживеем! Все някога грифа “секретно” ще се зачертае от някой “съвестен” гражданин и те няма да бъдат вече толкова секретни, нали така – за всичко си има хора! Но ние добре знаем, че тези въпросни секретни части са били приоритет на манипулиране във времето от ... БСП, ДПС, СДС, е за малко и от НДСВ (все недоносчетата на БКП-както е казал някой). Естествено тези “секюрити части” си имат автор и той е не безизвестния другар Иван Ангелов. А пък “щурмовашките ни щурашки правителства” във времето дадоха почти всичко от себе си и активно се трудиха така, че 95% българи към днешна дата (мале какво болшинство само!) да понесат цялата тежест на деформациите и липсата на стимули за работа, причинени от субсидиите и контрола на ЕС и останалите ни “братя” и от САЩ разбира се, както се казва в “програмата” (глава 16 – Икономика на прехода).

Припомням:

Относно "...секретна част, която засяга социалния ефект на реформите у нас. Когато я прочетох - а аз я поисках лично от Луканов тогава, и той ми я даде - ми се изправиха косите!..."/ Георги Тамбуев

Във в.“Труд" от 9 декември 2000 г. се публикува и коментара на същия за програмата Ран-Ът, в съгласие с която започва българският Мирен преход към гробищата:

"Чета я и косите ми настръхват. Все едно чета Откровението на Йоан или предсказанията на Ностарадамус за Апокалипсиса... Очаква се невиждан глад. Българинът все по-трудно ще се изхранва. На пазара ще се появят всякакви ментета. Най-уязвимата част от населението - децата и възрастните ще получават тежки хипотрофични увреждания от системното недояждане. Непрекъснато ще се увеличава дистанцията между цените на стоките и заплатите… покупателната способност на населението неспирно ще спада и ще стигнем нивото, нужно само за биологично оцеляване. Ще се появи безработица. Предвижда се нивото й да достигне около един милион. (а тя вече е повече! – за какво говорим все пак??? Б.м.) Най-квалифицираните млади българи ще напуснат страната. Ще възкръснат отдавна погребани болести… Всички тези "благини" могат да породят силни обществени сътресения. Затова трябва да се въвеждат постепенно, като се държи непрекъснато сметка за прага на издръжливостта на народа. Мизерия, глад, болести, нищета - това прокобва поверителната част от плана Ран - Ът. (е, случи се – просто сме свидетели, хора! Б.м.) Да работиш за осъществяването на този план, значи да станеш палач на собствения си народ (а палчите на всичко отгоре си ги и знаем кои са и що за “стока са” ... и мълчим, вечно мълчим! Б.м.). Признавам, че ако ме блъснеше кола, нямаше да ме разтърси така, както ужасяващата картина на Прехода (да пеализира се преход към Ада, и той достолепно се спусна на българска земя, две мнения няма. Б.м.). Американските специалисти и българските експерти ни казват в очите какво ни чака."(така, така другари вие ни казвайте, пък ние ще видим какво ще направим! Б.м.)

Ако се позамислим, е напълно възможно да схванем ние обикновените граждани, че за 19 години от това велико творение сме (имам предвид родните ни правителства) успели да прочетем програмата едва до 14 глава. Т.е. пада се средно по година и половина да ни е била нужна, за да изчетем и апликираме в реалния си живот само 1 главичка от нея. Ей, голямо четене е падало тогава, голяма работа се е вършела от депутатите ни, министрите ни, администрациите им, министър-председателите, президентите и останалия поддържащ персонал!
Но, о Боже, остават още цели 10 глави за дочитане и внедряване, и ако хипотетично предположим (защото си знаем каква стока са политиците ни управленци), че и останалите ще се четат с такова темпо, то логично следва да се предположи, че след още 15 години може да рапортуваме “Програмата предоставена”/”Програмата внедрена”/ “Българите отлетяха в небитието” (пляс, пляс ръчички –както се пее в една песен!), но дали тогава ще има българи и колко, и дали държавата ни България ще съществува това не се знае с точност и почти не е ясно в нея? По-скоро нещата вървят май да ни няма – о, Тангра дай ни подсказка моля!

Та значи във времето и пространството, ще си се врътнат още три някакви си правителства, а до тогава “я камилата, я камиларя”! Да ама ще сме изпълнили всичко дето в “програмата” е залегнало! Впрочем, според първоначалния замисъл, до края на декември 1990 година въпросните “секретни части” е трябвало да се изпълнят, и смело да се крачи нататък като се “ръннат” и останалите точки в нея, и да си приемем включително и нова конституция по подобие на американската. (е, тук партията БКП каза “стоп” много работа е това и премахна член 1-ви от старата, останалото всички си го знаете!) . Та за близо две години е трябвало да “опухаме” прехода! Уви! Това не се е случило тогава, това не се случва и до днес и няма да се случи скоро, защото нашите политици и депутати по закон са мързеланковци, не обичат да “бързат”, много говорят и работа (ако не е тяхна лична) не вършат, най-малкото пък за благото на българското общество. Та, откъде-накъде, какви сме им ние! Е малко все още ни зачитат като електорат, ама и тази ни слава почти е залязла вече в очите им.
Де факто за оцеляването ни вече 20 години те ни предлагат полвинчати реформи при засилен държавен монопол над бита и ежедневието ни, въздуха и душите ни. Така си живеем по тази географска ширина! Тъпо и тъжно.

Наближавам в разсъждението си към днешната актуална тема – какво се пада за вършене в тази връзка от правителството на ГЕРБ! Какво още ще се “реформира”, след мощната и активна намеса на “соцнедоносчетата” ни до момента? След безумната мизерия и съсипията на всичко в държавата ни? Какво ли? Ами има се оказва – по-ювелирното им извайване! Бойко Борисов си заплю вече изпълнението на програмата от глава 14 нататък – т.е. говорим за реформи в сектора “околна среда”, след това “образование”, ще поогледа и как върви купона при селското ни стопанство и ще завърши евентуално мандата си със сектора “енергетика”. Така да се каже ще изпълнява последващи рестрикции над народа ни по глави 14,15, 16, 17 от “програмата” и мъничко ще встъпи в глава 18 – нещичко и за енергртиката ни да направи човека, сякаш колкото да се случи приемственост от следващото правителство, поради което последните направо “ще отпускат” докато ни реформират, и докато се изпълнят въпросните 15 години, които ще са им нужни за “да ни работят както си поискат, ако разбира се им се дадем” – и някъде около 2025 година вече ще сме си “тип-топ”, както се казва с всякавите реформи.

На практика се оказва, че ще сме вложили (правителствата ни де!) цели 34 години ЗА РАЗГАДАВАНЕ и ВНЕДРЯВАНЕ на тази програма “Ран-Ът”, а уж за 1,5 (година и половина) трябваше от социалистическа демокрация да преминем към капиталистическа такава, съгласно препоръките в нея! Просто ей така ще позабавим реформите, поради наш си правителствен и политически манталитет (лош, грозен, небрежен, лицемерен) още цели 15 години! Бавничко си мислим – защото сме патки, хората разсъждават по случващото се обикновено моментално и реагират като светкавици (я гледай как ирландците и чехите си докараха стабилни девиденти от подписването на Лисабонския договор – само какви “хитърчовци Петърчовци” са ще възкликлене някой! И с право. А нас яко ни тупат и ... викаме давайте, още бой искаме! Откачени ли сме? Що ли?), още по-бавничко действаме и за това такива са ни и резултатите – бавно, но пък мъчително умираме, бавно и оглупяваме – защо деца почти не се раждат в страната ни. Виж циганите са си друго нещо – те си се множат по цигански. Възможно е евентуално да си прикоткаме някое и друго циганско странстващо из Европа племе дето никоя нация не го иска в държавата си, за да пообогатим родния ни “демографски, неграмотен и безработен фон” – 70 % неграмотност не е за пренебрегване от никое общество, а ние до тук сме стигнали за съжеление към днешна дата, всички го знаете (та дори Тодор Живков направо си разбираше от “правене” на бърза демография за пред света – навремето надокара от тук-оттам цигани, засели ги човекът по земите ни, делна им общински парцели, дари им ги даже с указ, т.е. настани си ги удобничко в страната ни, и “шапка на тояга” си рекоха циганьорите чужденци! Те и до момента като чуят за битови разходи и плащания и дума не дават да изкажат българите, и така до края на света – например софийските циганите от Факултето вече повече от 50 години ползват най-обикновена вода и въобще не си я плащат – нито стотинка, защото и водомери нямат, а нас българите водната царица “Софийска вода” се опитва да ни съди, което си е чиста репресия и случваща се депресия над съответните люде и т.н. Така се увеличава население – какво си мислите!).

И така следващите три правителства ще отиграват десетина сектора от устройството на държавата ни чак до заветната 2025 година. Споко, като ги гледам “оставащите сектори”, а именно: полезни изкопаеми, минно дело, химическа промишленост, Туризъм, Телекомуникации, Машиностоене, Електроника и Застрахователно дело просто всичко ще бъде “реформирано” с чужди инвестиции и съответно я с китайска, я с виетнамска, я с монголска или казахстанска работна ръка обезпечено. За нас както винаги ще остане най-черната работа – ще копаме полезни изкопаеми, ще дълбаем тунели, за да се вадят въглища и руди, по-засуканите от нас ще въртят туризъм, а американските компании ще ни учат на застрахователно дело. Такава се очертава СЪДБАТА ни българска!

Останалото си го знаем.... Бля, бля, бля! ... Жизнена икономика 20 години не бе поддържана в държавата ни, тъкмо обратното – тя бе срината и унищожена из основи. Икономическо благополучие не бе постигнато за населението ни, заради пустото субективно виждане на 100-тина ГЛУПЦИ, пардон велики политически мъже, предимно икономисти, включително и видни, партийни български лидери. През това време мизерията и бедността вървяха ръка за ръка за 95 % от населението, та до днес. Ефективно използване на човешки труд не се получи, поради което и днес по пазарите и ресторантите се срещат продавачи и миячки с минимум едно висше образование!? Капиталът от приватизираната ни икономика вълшебно се изпари, сякаш никога държавата ни не е имала такава. Държавните суровини и ресурси въобще се препродадоха вече по няколко пъти, а джобчетата на олигарсите ни направо се претъпкаха от капитали и се пръскат неприлично по шевовете, сякаш народното имущество винаги си е било тяхно.... Предпремчивостта на българина тотално бе загробена и сведена до амбулантна търговия, бедстващо селячество и направо бол “неквалифицирана работна ръка” от родната ни управленска мафия. Земеделието и селското ни стопанство, поради препоръчаното в “Програмата” бяха не само плячкосани, но и за дълги години зачеркнати като опции за изхранване на населението от “уникалните политики” на всичките ни досегашни правителства. Но пък за сметка на това “секретните препоръки” от “Ран-Ът” макар и бавно, стриктно се изпълняваха от управниците ни и забележете с цената на 2-у милионна емиграция до днес, неимоверен демографски срив, повече от 70% днешна неграмотност сред младите хора, безумно ужасяваща безработица и вледеняваща душата на нормален човек - мизерия... Направо като гледам се е стигнало до закриване на държавата ни, вследствие срамните за всяка нация състояние на хаос, невероятна корупция, необуздана престъпност, управленска безотговорност, признаци на затихващи държавни функции и т.н. Принципът “разделяй и владей” със злокобно постоянство ежесекундно се внедряваше и внедрява и днес от медии, преса, партии и партийки, сред мало и голямо. Хората се озлобиха и зомбираха, разединиха се. А приватизацията се оказва, че била политически процес с икономически последици! Брей! Гледай ти! – каква чудна работа само! Цял свят знаел, и политиците ни знаели за това, ама позабравили да ни кажат и обяснят на разбираем език що е това демокрация дето правим, що е това приватизация дето направиха, и си ни млатиха полицаите доволно когато протестирахме за правото си на по-сносен живот – е имаше и такива времена през тези 20 години ...! Май имаше въпреки всичко все още хора тогава?!
Като се преценят днес “икономическите последици” на уникалната “Програма” ни става ясно, че България вече не е производител и българите по принуда са покупатели, ама нямат и пари да вършат това – да си купуват каквото им трябва. Правителственото ни неосъзнаване на този “прост постулат” обрече на провал цялата ни нация, и така се стигна до днешната ни позната агония на народ и държава. Въобще РЕФОРМИТЕ на ПРЕХОДА така бяха направени, че “жална ни майка” сега и тук, и за в бъдеще!

Никакво благодентствие скоро няма да има, народе, ако не си изясни всеки един от нас, какво иска все пак да прави в този си живот, а втори нямаме. Така че напънете се и се замислете, ако обичате българи!

Сега следва най-интересна част от изследването ми на “Програмата Ран-Ът”!
ТРОЯНСКИЯТ КОН по време на реформите, прехода ни, “нежната революция” или както искате си кръстете последните 20 години от битуването ни ... се оказа, как мислите, кой бил?- ами родното ни ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ разбира се.
За всичко се говори подробно и с патетика в “Програмата Ран-Ът”, само за него горкичкото, мимоходом нещичко си се споменава и то кратичко. И защо ли? Ами защото болни, измършавели и полудели хора се управляват най-лесно. Народът всеобщо и масово трябваше да бъде докаран до такова състояние. И ни докараха. Поогледайте се, моля, по улиците например – всеки трети си говори сам, разминаваш се ежедневно с хора с тъжни и безизразни и уморени лица, бегли погледи от тъжни очи те поглеждат, интелигентни наглед граждани ровят в кофите за боклук задълбочено, клошари шетат по всеки ъгъл, явно бездомни хора - ги натикват по линейки или просят из улиците, а София макар и столица прилича на зверилник, особено често срещано явление из по-крайните квартали ...
Те - българите са като дресирани кученца, лаят, но не хапят. В това системно, с постоянство се грижеха да ни превърнат родните ни политикани. И го сториха. А за него (здравеопазването) все няма средства се оказва, непрекъснато се закриват болници, лекарите ги превърнаха в некласни лечители и търговци на човешко здраве, и в същото време болните, инвалидите български направо “звездно” се увеличават, дори децата вече се раждат генетично увредени. Агресивно лудите в същото време се пускат за свободно движение сред обществото, без съответната нечия държавна гаранция за извършваното от тях действие или деяние, та било то и убийство например. Хората са наплашени, обезкуражени от битуването вече сега и тук, и от случващото им се в тази “прекрасна” Родина!

До кога така, бре политици и управници ще я карате – безотговорно и безхаберно? Докъде с тази правителствена агресия ще стигнете, с този неправомерен политически терор системно оказван над мирни граждани, се питаме плахо помежду си? Отговор няма. Няма и да има, докато НЕ БЪДЕ ПОТЪРСЕНА полагащата се ЗАКОНОВА ОТГОВОРНОСТ от управляващите ни от самите нас - гражданите, целия български народ.

И друг път съм писала – това е един от законите с най-многото поправки в “демократичното ни” време! И пак ще попитам – ЗАЩО ЛИ? Дори последната поправка направена от ГЕРБ за самите изпълнители – лекарите, звучи “направо заплашително рестректиращо” – цитат от тяхно публично изявление по темата, а какво остава за нас потърпевшите, обикновените хора?
Ами определяме се като консуматори на жесток правителствен геноцид, при това доброволно приет (поради пълно отсъствие на съответен обществен интерес) във времето. Този “стълб” на държавността за демонстриране на нормални обществени отношения не само умишлено е сринат вече, той направо е заличен от “съществените реформи” в държавата ни и жестоко манипулиран. То просто скандално унищожително е случващото се за народа ни в сферата на здравеопазването на национално ниво, дори в чисто биологичен план ако щете, което говори за умишленост на извършените до момента действия от управленците ни по Здравеопазването въобще. А предвид предстоящите реформи до 2025 година евентуално, където също надлежно не е включен поне за разумно поредно“преработване”, се питам, такъв закон ще съществува ли въобще в държавата ни, защото се разбра до тук, че не е желан от управляващите и е инструмент в ръцете им за неправомерно унищожавне на човеци! Геноцидът над българското общество вече не се предполага, той е доказан точно чрез разписаното в него! А хаоса, апокалипсиса в здравеопазването на нацията ни днес гарантират ЗАГИВАНЕТО НИ в чисто физически план.
Гледай каква работа само върши едно вечно недописвано законче, дето се неглижира постоянно във времето! Удивително просто правителствено действие нали, вършено тихо-мълком при това и подмолно спрямо народ и държава, оказващо се обаче “перпетум мобиле” за нечистоплътните конктюрни обществени обстановки по целия свят, в каквато впрочем сме и ние! Пък сме седнали да се косим за разни ми ти приватизации, обезлюдени селища и запустели плодородни земеделски земи. А хората къде са - та българите просто няма да ги има след известно време!?

Да ни е честито. Оставям да се досетите сами кои са се настанили в Троянския кон ( лесно е!). Ако искаме ОБАЧЕ да правим нещо въобще за живота и във времето, или да сме поне живи и да оцеляваме, ПЪРВО ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИМ ИЗ ОСНОВИ ТОЗИ ЗАКОН при това веднага! Не го ли сторим днес – много българи (говоря за милиони) ще си погинат къде от постоянно гладуване и мизерия, къде по лекарски грешки, къде поради неправомерно чакане из пациентските листи, къде поради липса на медикаменти и оказана навременна спешна помощ, къде от правителствено безхаберие, къде поради личната ни немарливост сега и тук! Това ли иска всеки един от нас, предвид казаното? Така ли ще осигурим живота на поколенията си и пребъдването на нацията? Пресата по унищожението ни все повече се доближава до всеки един от нас. А когато човек е не здрав, той върши и некачествени неща, и в болшинството случай просто е вреден и за околните.
Здраве не се купува, а се оказа че се продава. 20 години ни изсмукваха силичките нечистоплътни хора. Да спрем този ЗДРАВЕН ТЕРОР над всеки българин! Но това ще се случи само след като сме наясно със себе си и какво въобще искаме.

Време е да си създадем разумен поръдък в мисленето, разсъждението си, битуването си, живота си. Така ли ще допуснете българи да ви “оправят”? Как да е? С разни съмнителни “Програми” и още по-съмнителни управленци? Я да вървят на ...
Всички закони са ни важни, ДА БЪДАТ КАЧЕСТВЕНИ И ЕФЕКТИВНИ по отношение човешки и правен морал! В момента не безизвестния Закон за следенето в този му вид както е гласуван, се оказва неоправдана “екстра” в работата на полицията, спрямо редовия българин, и целта му е да бъде оказван системен терор над населението ни и непрекъснато всяване на СТРАХ сред него. Този терор и страх предизвикват много негативи, но най- важните от тях са тоталните перманентни неприятности и психическо разтройство на индивида в ежедневното му битуване, поради което ако нямаме насреща и адекватно лечение на заболяванията, нацията бавно и тихичко ще си полудява в продължителен период от време и ще продължава генетично да се изражда. А нездравата психика (всеки го знае) влачи сред себе си и куп още други патологични болестни състояния, които изискват сериозни лечения, от каквито сме лишени и днес, и утре, и въобще ... . Законът за здравето е над всички закони, а той въобще е неглижиран в съществуването си (в програмата Ран-Ът и действителността ни) и битуването ни. Нужно е съзнателно да си го върнем във възможно най-подходящ за нацията вид, и по този начин той да уаства в ПРЕВЕНЦИЯТА по оцеляването на народа ни изобщо, както и да подпомага разумно всяквите бъдещи предизвикателства през епохата. Какви да бъдат останалите закони също зависи много от нас. За по-нататък, ако е нужно, не трябва да се бърза с емоционалното гласуване по време на изборите. По-добре те да се отложат, да се позабавят колкото е основателно потребно, но да съдадат справедиви предпоставки да се излъчват за управлението на страната ни качествени и безкористни граждани, милеещи за народ и Родина. “Poco a poco” обичат да казват испанците – в смисъл бавничко и всичко по реда си да се случва в живота. Усещате ли хора, че и тук трябва да се борим за съществени поправки в два други закона, защото и те са достатъчно окалпазанени и с подменен смисъл буквално до неузнаваемост от управляващите ни, които днес чрез тях оправдават неправомерните си действия и ощетяват народа ни най-общо казано. А ощетяването се заключава във вечното им осигуряване на предпоставки за любимото им властване при неравнопоставени и изкривени обстоятелства за суверена.

Колко честно е случващото ни се, предвид тази програма, за която правителствата ни мълчаха и продължават да мълчат като пукали, а депутатите ни се правят на “ни лук яли, ни лук мирисали”? Това им поведение впрочем винаги е такова, защото до един всичките са продажни личности в НС, дори невъзпитани в общуванията си, гледат все някак си да минат “метър” в работата си и най-лошото ЛЪЖАТ като дърти цигани, дори и от парламентарната трибуна – просто хора без морал и свян всички до един, грубо некомпетентни по случващото се, лицемери и неоправдано жестоки при разглеждането и гласуването на законите ни, злобари! Притежатели на упадъчен парламентарен манталитет – това се те законотворците ни! Какво да искаме и да очакваме от такива хора дето не са “на мястото си” ! Ето и това е редно да бъде друга поправка в съответния закон – например общестото ни да има правото за незабано отзоваване на неефективните депутати! Ама нали се сещате, че партиите ще ревнат и скочат първи срещу нея, а тя си е съвсем обикновена, редна и демократична. Иначе всички сме с претенции за демократичност, ама когато тя трябва да се изяви, ле-ле мале настават олелиите им, от които после страда пак народа ни. Много имаме да правим за своя и на децата си живот, за страната си и бъдещето й сега и тук, нека не се мотаем повече! Да си вършим нашата работа – пък да видим ...тогава.

Общество ли сме или ...


Нели Кирилова

Няма коментари: